'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Rozhovor s Tomem Feltonem
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka > Novinky > Herci > Rozhovor s Tomem Feltonem

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
3.142.199.138

RSS a sdílení

Potter Web CZ

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

powered_by.png, 1 kB

Starší články

<<< 
<<
Duben 2024
>>
 >>>
 
  Po
  Út
  St
  Čt
  Pá
  So
  Ne
 
 
1
2
3
4
5
6
7
 
 
8
9
10
11
12
13
14
 
 
15
16
17
18
19
20
21
 
 
22
23
24
25
26
27
28
 
 
29
30
 
 
 
 
 
 

 

Rozhovor s Tomem Feltonem

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  Herci
Příspěvek přidal(a) Sohaj   
sobota, 15 srpna 2009, 02:29
Na netu se objevil rozhovor s představitelem Draca Malfoye, Tomem Feltonem, který poskytl pro indonézský časopis "First magazine".

Rozhovor v angličtině naleznete ZDE.

V článku naleznete překlad rozhovoru do češtiny. Poděkování opět patří uživateli Pride ze pomoc s překladem.


!!!Článek obsahuje SPOILERY i na sedmou knihu!!!

Článek vyšel původně v indonéském časopise„First magazine“ ještě před uvedením Prince v kinech. Až nedávno byl přeložen do angličtiny a teď i do češtiny:): 

Název článku: Behind the Mask of Malfoy (od Amandy Aayusya)

Tento rok se po dvou letech vrátil do kin Harry Potter se svojí statečnou Nebelvírskou partou. Harry Potter a Princ dvojí krve se nakonec v Jakartě (Indonésie) objeví v červenci poté, co byla premiéra o víc jak půl roku odložena (původně měl jít do kin v prosinci 2008). Harryho příběh je tentokrát víc vzrušující, zvláště když začíná být posedlý Dracem Malfoyem poté, co ho začne podezřívat z nečestných úmyslů. Harry a Draco nakonec stanou proti sobě v bitvě za použití zaklínadel. Oba herci se nechali slyšet, že se bude jednat o epickou bitvu mezi těmito studenty z odlišných kolejí. 

Každý ví, kdo je Daniel Radcliffe. Mladý muž, který už téměř desetiletí hraje postavu Harryho Pottera a je tak momentálně jeden z nejpopulárnějších herců. Ale jak je na tom ten, který hraje postavu Draca, Tom Felton? Jeho bledé tváře, prohnanost a škodolibý výraz jsou Feltonovým jasným znamením od té doby, co se připojil mezi Potterovské herce. Díky tomu mnoho lidí nabilo dojmu, že Felton je stejně tak špatný (zlý), jako Draco. O to víc by byli překvapení, kdyby věděli, že Tom stojí pevně nohama na zemi, je zdvořilý mladý muž a vůbec se nepodobá svému „alter egu“ z plátna.

Je tak i škoda, že se Feltonovi nedostává v Indonésii takové popularity, jako Radcliffeovi. Nelze však tvrdit, že by byl před kamerou nějak méněcenný. Stejně jako jeho herecký kolega, i Felton se objevuje před kamerou už od mládí. Jeho tvář se poprvé objevila na plátně v roce 1997, kde debutoval ve filmu Pidilidi (The Borrowers). A ještě před tím, než se dostal k postavě Draca, zahrál si syna Jodie Foster ve snímku Anna a král (1999).
A opět, stejně jako Radcliffe, tak i Felton začal pracovat na své herecké kariéře, když se sága Harryho Pottera přehoupla do své druhé poloviny. V poslední době se dvakrát objevil v hororových snímcích, v roce 2008 ve filmu The Disappeared a letos by se měl objevit ve filmu 13 Hours. Ale minulý rok Tom odhalil jeden ze svých největších a nejmíň očekávaných nadaní: hudba.

Felton má všechny předpoklady, aby se stal opravdovým indickým hudebníkem: chytlavé jméno, které užívá při sólových vystoupeních (Feltbeats), účet na YouTube, kam přidává svá videa a předvádí tak svou statečnost při zpívání a psaní písní. Též jsou skladby uvedeny na iTunes, kde si fanoušci můžou zakoupit jeho alba. Můžeme se tak těšit na velké věci od něj, které bude plynout z jeho úsilí.
A tak, aby lidé v Indonésii znali Toma lépe, tak zpravodajce a spolupracovnici časopisu „First magazine“ Amandy Aayusya a za pomoci Mishy z největší Feltonovi fan stránky (Feltbeats.com) se podařilo tohoto herce, narozeného v Londýně 22. září 1987, uštvat (v dobrém slova smyslu) uprostřed jeho nabitého rozvrhu při propagaci Prince dvojí krve a filmování Relikvií smrti a položit mu několik dotazů ohledně Draca Malfoye, budoucích plánech po Potterovi a unikátních zážitcích z jízdy na pštrosovi...


Část od uživatele Pride:

Amanda Aayusya: Nejprve se podíváme zpátky do minulosti. Na co si vzpomínáte z konkurzu do filmů o Harym Potterovi? Co jste musel udělat?
Tom Felton: Vzpomínám si, jak jsem šel do Leavesdenských studíí a potkal Chrise Columbuse spolu se spoustou dalších dětí. Ten s námi jen tak mluvil a kladl nám různé otázky, aby viděl, jak na ně budeme reagovat. Pamatuju si, jak jednou, když držel vejce (obyčejné slepičí vejce, které mělo představovat dračí vejce), to vejce záměrně upustil a sledoval mou reakci. Byla s ním velká legrace a člověk se v jeho přítomnosti cítil pohodově.

AA: Již dříve jste řekl, že jste se ucházel o roli Harryho Pottera, ale místo toho jste dostal roli Draca Malfoye. V tom určitě byly nějaké emoce. Jaké pocity ve vás ta změna zanechala?
TF: V té době jsem ještě nebyl fanouškem knižní předlohy, na rozdíl od většiny ostatních, takže mi zabralo nějaký čas, než jsem se s tou úlohou sžil. Jsem ale šťastný, že mohu hrát Draca, a také si myslím, že postava Harryho Potterha nemohla být zahrána lépe, a totéž bych vlastně mohl říct o celém obsazení obecně. Kdybych si mohl vybrat jakoukoli postavu, vybral bych si právě Draca, takže jsem měl vážně štěstí!


AA: Zaujalo mě něco, co jste nedávno řekl v rozhovoru pro Feltbeats.com; že vám váš charackter připadal jako Dracův. Jak dobře ho znáte potom, co jste hrál jeho postavu v šesti filmech? Jak se jeho charakter vyvíjel od začátku příběhu?
TF: Vyvíjel se o trochu pomaleji, než mladý Harry Potter, ale ve filmech se z něj stává muž velmi rychle. Jeho dřívější léta obnášela většinou jen dětinské urážení, v posledním filmu však postupuje o úroveň výše. Pomalu se z něj stává dospělý muž.

AA: Ikdyž to možná bude znít jako hloupá otázka, přesto se zeptám: Četl jste sedmý díl do detailu? Co si myslíte o kapitole 'Epilog - o devatenáct let později'? Harry, Ron, Hermiona a dokonce i Draco už mají své vlastní rodiny. Jak si přestavujete Dracův život devatenáct let po skončení příběhu?
TF: Ze všech scén se právě na natáčení této těším nejvíc. Nemůžu se dočkat, až je všechny uvidím jako dospělé čaroděje. Myslím, že Draco bude vypadat dost jako jeho otec - s dlouhým copem a stříbrnou holí!

AA: Jedna z mých oblíbených scén v Princi Dvojí krve (knize) je onen neúmyslný duel mezi Dracem a Harrym v Umývárně ufňukané Uršuly, kde je Draco vážně zraněn kletbou Sectumsempra. Pro mnoho fanoušků jde o oblíbený moment, považují jej za symbolický. Doufáme, že filmu tato scéna nebude nijak pozměněna a že její příznivci nebudou zklamáni.
TF: Viděl jsem z ní jen kousek, ale natáčení té scény byl vážně zážitek! Začíná to jako duel, ale přechází to v nelítostný skutečný boj s hůlkami. Nemůžu toho říct příliš mnoho, ale je to velice akční. Všechny ty roky vzájemné rivality mezi Harrym a Dracem se v tomto souboji uvolní – čekejte velkolepou bitvu!

AA: Jaké to bylo, natáčet tu scénu s Danielem Radcliffem? Pokud mohou fanouškové říci, mezi filmovými představiteli Harry a Draca žádné nepřátelství nepanuje. Jak se vám tedy podařilo tyto pocity, které jsou třeba pro onen duel, vyvolat?

TF: Dan je skvělý - vždycky profesionální a je zábava vedle něj pracovat. Je komické, že v jedné chvíli jsme se bavili o tom, kdo by měl být v anglickém kriketovém týmu a pár minut nato jsme se jeden druhému snažili utrhnout hlavu v umývárně. Řekl bych, že čerpáme energii ze sebe navzájem, což nám usnadňuje udělat ty scény tak intenzivní, jak by měly být. A žádná nenávist mezi mnou a Danem není - mimo kameru jsme dobří přátelé a rozhodně si dovedu představit, že bych s ním někdy v budoucnu zase pracoval.


AA: Ve filmech se dostáváte do role syna Jasona Isaacse a Helen McRory a synovce Heleny Bonham Carter. Je nepříjemné být v jejich přítomnosti, nebo se cítíte pohodlně, jako byste byli skutečně rodina?
TF: Je úžasné být obklopen těmito skvělými anglickými herci. Zpočátku to bylo trochu odstrašující, ale oni jsou velice milí a díky tomu jsem se vedle nich začal cítit dobře velmi brzy. Byla s nimi všemi velká zábava, obzvlášť s Helenou Bonham Carter.

AA: Pojďme si udělat další výlet zpět do minulosti. Vaším prvním filmovým počinem byli 'Pidilidi’ (1997), které nedávno vysílali na jedné kabelové televizi tady v Indonésii. Vzpomínáte si na něco z toho? Hráli tam také Jim Broadbent a Mark Williams, kteří hrají také v Harrym Potterovi. Cestoval jste do jihozápadní Asie za natáčením tohoto filmu? Pokud ano, jaké jsou vaše zážitky z této cesty?
TF: Za natáčením jsme jeli s matkou na 4 měsíce do Malajsie. Bohužel jsem byl ale tak malý, že si z toho moc nepamatuju. Jedna z mých vzpomínek je ale ta, kdy jsem jel na slonovi! Měl jsem obrovskou radost a nemohl jsem se dočkat, až to řeknu svým spolužákům. Moje mamka často vzpomíná na své zážitky, takže jsem se o spoustě svých dozvěděl přes ni. Zřejmě jsem nechtěl jíst pokrmy, které tam tehdy podávali, protože byly tolik odlišné od těch, na něž jsem byl zvyklý v Londýně. Mamka proto musela každý den jezdit taxíkem do KFC, které bylo dvacet minut cesty od místa, kde jsme bydleli, abych se mohl naobědvat.
AA: Když už hovoříme o cestování, byl jste někdy v poslední době v Asii? Jestli ano, kde a jak se vám tam líbilo? Pokud ne, kam byste se rád podíval?

TF: V Asii jsem v poslední době nebyl, ale určitě bych se tam rád zase podíval. Pokud jde to, co bych rád navštívil, udělal bych cokoli, abych mohl být zpátky na Havaji. Zbožňoval jsem to v Maui a rád bych tam natočil nějaký film. Také bych se rád jednou podíval na Fidži.


AA: Máte nějaké zkušenosti s fanoušky z Asie? Pokud ano, jaké? Pokud ne, pak je to škoda a doufáme, že brzy nějaké získáte.
TF: Oficiálně ne, ale těším se na to, že je brzy poznám. Bylo by skvělé, kdybychom tam měli premiéru a já dostal příležitost se s nimi seznámit. Také bych chtěl navštívit Singapur, je to jedno z dalších míst, které mám v úmyslu brzy navštívit.

AA: Teď už k jinému tématu - ani nevíte, jak mě potěšilo, když jste zveřejnil vaše první video na YouTube. Vaše hudba je dokonalá, to klobouk dolů. Ale připadalo mi to jako blesk z čistého nebe - mnoho vašich fanoušků do té doby nevědělo, že se tolik zajímáte o hudbu. Jak vážný byl váš zájem o hudbu dříve?
TF: Díky za tvé připomínky, hodně si toho vážím. V hudbě byla vždycky vášeň a rok od roku se vyvíjí. Mě baví hrát s kamarádem jako koníček - pak vidíme všechnu tvořivost, která v nás je, a bavíme se při tom. Učíme se jeden od druhého a vzájemně si pomáháme ve zdokonalování našich schopností.

AA. A jak vážně to s hudbou myslíte dnes?
TF: Neberu to příliš vážně. Je to jen moje vášeň a baví mě ji tvořit.

Část od uživatele Sohaj:

AA: Díky vaší hudbě na YouTube, iTunes či Twitteru a online rozhovorech na Feltbeats.com jste se tak trochu stal internetovým fenoménem. Co říkáte na svou internetovou slávu?
TF: Velmi si vážím všechny té podpory a zájmu ze strany fanoušků. Mojí fanoušci jsou neuvěřitelní. Dokážou člověka inspirovat a debata s nimi na Twitteru je velmi zábavná. Je to úžasné, že můžete takhle být ve spojení s takovou rozmanitou skupinou lidí z celého světa. 
Rád si vyslechnu všechny jejich reakce a připomínky k mojí hudbě. Ujišťuju vás, že vše beru v potaz. Totálně jsem polichocen jejich zájmem o mou hudbu.  

AA: Vím, že tahle otázka už byla položena dříve, ale jen pro ověření: preferujete herectví nebo zpívání? Které z těchto dvou činností byste se rád věnoval po Potterovi? 
TF: Rozhodně herectví, jako kariéru. Ale vždy budu psát texty k hudbě.

AA: Pokud tedy preferujete herectví, v jakém typu filmů nebo jaký typ postavy byste si rád zahrál?
TF: Akční nebo válečné filmy by byly skvělé, nebo též filmy související s hudbou. A mojí vysněnou postavou by byl jednoznačně James Bond.

AA: Podle zpráv jste si zajezdil na pštrosovi, když jste byl v Jihoafrické republice. Nemůžu si pomoct, ale byla jsem velmi pobavená, když jsem se o tom poprvé dozvěděla. Můžete nám o tom něco říci, protože se nestává každý den, abychom viděli celebritu jezdit na pštrosovi.
TF: Byla to skvělá zábava, ale taky to bylo hrozně děsivé. Padal jsem z nich, což bylo opravdu k popukání. Velice doporučuji si zajezdit na pštrosovi.

AA: A nyní už jen pro zábavu: kdybyste byl kouzelník a účastnil se zařazování v Bradavicích, do které koleje si myslíte, že byste se vy – Tom Felton – dostal?
TF: Já, Tom Felton, bych šel určitě do Zmijozelu.

AA: A kdybyste si mohl vybrat povolání v kouzelnickém světě, jakou živnost byste rád provozoval?
TF: Já bych pravděpodobně vyráběl nějaké druhy hudebních nástrojů a prodával je v Příčné ulici.

AA: Nyní si vyberte jednu ze dvou nabízených možností. Nepřemýšlejte moc o těchto otázkách. Prostě vyberte tu možnost, která na vás působí silněji. První z nich: Hermiona Grangerová nebo Lenka Láskorádová?
TF: Lenka Láskorádová

AA: Koláčky nebo palačinky?
TF: Palačinky

AA: Fotbal nebo kriket?
TF: Kriket

AA: Akustická kytara nebo elektrická kytara?
TF: Akustická kytara

AA: Popište Toma Feltona třemi slovy.
TF: Laskavý, okouzlující a zdvořilý

AA: A na závěr, máte nějaké vzkazy pro vaše fanoušky v Indonésii a Asii?
TF: Děkuji vám za vaši podporu! Nemůžu se dočkat, až všichni uvidíte film a doufám, že si ho užijete!

AA: Díky, Tome, za tento báječný rozhovor.

Zdroj: SnitchSeeker



 
 


Komentáře
P.C.
Autor: Anonym [78.45.87.241] Datum: 2009-08-15 10:52:03
skvělý rozhovor, díky! Tom jezdil na pštrosovi, heh :D
Pro Sohaj
Autor: Pride Datum: 2009-08-15 13:13:23
Co všechno už teda máš přeložený? Já abych to zbytečně nepřekládál podruhé, když už to máš...
Autor: Pride Datum: 2009-08-15 15:25:00
Hehe, a je hotovo 8)
Autor: Pride Datum: 2009-08-15 15:27:42
Akorát to varování před spoilery bych dal na samostatnej řádek, třeba tučně nebo nějak zvýraznit, abychom někomu nezkazili četbu.
Autor: Sohaj Datum: 2009-08-15 15:32:18
Upraveno 8)
Autor: Pride Datum: 2009-08-15 15:34:19
Paráda.
Autor: Anonym [84.244.80.240] Datum: 2009-08-16 10:38:02
Dík za skvělý překlad ;) .Moje angličtina je totiž hodně špatná, takže bych z toho jinak nic neměl
Autor: Anonym [90.176.244.76] Datum: 2009-08-16 17:55:17
Nevím jestli tu už ty fotky byly, ale našel jsem 2 fotky z pohřbu Dobbyho 
http://img.blesk.cz/img/1/gallery/334041_harry-potter-relikvie-smrti.jpg 
http://img.blesk.cz/img/1/gallery/334042_harry-potter-relikvie-smrti.jpg
pro Anonym [90.176.244.76]
Autor: Rybba Datum: 2009-08-16 22:56:51
Díky. Ty fotky už tu ale byly, byly v kolekci cca 20-30 fotek z natáčení... :roll ale neva. 
 
Pro překladající, díky lidi a smekám před váma klobouk z hlavy :p
Pro: Rybba
Autor: Anonym [83.208.125.40] Datum: 2009-08-17 15:01:35
Kde najdu ty fotky z natáčení?
Autor: Jája Datum: 2009-08-17 20:23:16
Díky moc všem, kteří sem dali článek a rozhovor, jakož i překladatelům. KONEČNĚ!!!!! :grin :grin
pro Anonym [83.208.125.40]
Autor: Rybba Datum: 2009-08-17 21:57:57
Tadyk to je, no je to už nějakéj ten pátek zpátky no..., taky to trvalo než jsem to našel, tak si toho važ :grin :grin :grin http://www.potterweb.cz/web/content/view/6947/2/  
 
Tadyk je lasturka, ehm myslím tu vilu a né..., ale to je fuk :grin :grin :grin http://www.potterweb.cz/web/content/view/6942/2/  
 
Další fotky z natáčení tu :grin :grin :grin http://www.potterweb.cz/web/content/view/6931/2/, http://www.potterweb.cz/web/content/view/6929/2/ 
 
Sice jsem mohl dát rovnou odkazy, na které se tam odkazuje v těch článcích, ale nene, pěkně si to proklikéj sám :grin :grin

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR