'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Rozhovor s Bonnie Wright - AKTUALIZACE
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka > Novinky > Herci > Rozhovor s Bonnie Wright - AKTUALIZACE

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
3.133.159.224

RSS a sdílení

Potter Web CZ

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

powered_by.png, 1 kB

Starší články

<<< 
<<
Duben 2024
>>
 >>>
 
  Po
  Út
  St
  Čt
  Pá
  So
  Ne
 
 
1
2
3
4
5
6
7
 
 
8
9
10
11
12
13
14
 
 
15
16
17
18
19
20
21
 
 
22
23
24
25
26
27
28
 
 
29
30
 
 
 
 
 
 

 

Rozhovor s Bonnie Wright - AKTUALIZACE

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  Herci
Příspěvek přidal(a) Sohaj   
úterý, 11 srpna 2009, 00:36

Na fanouškovských stránkách SnitchSeeker se objevil rozhovor s představitelkou Ginny: Bonnie Wright, který poskytla pro časopis SheKnows.

Rozhovor s ní najdete ZDE.

Rozhovoru naleznete přeložený v článku. Poděkování patří uživateli Pride, s jehož pomocí překlad vznikl.

 



Tak tady přináším pokus o překlad první části rozhovoru s Bonnie Wright. Předem se omlouvám za případné nejasnosti:

SheKnows: Vy máte staršího bratra. Je mezi vámi podobný příbuzenský vztah jako je mezi Ronem a Ginny ve filmu?
Bonnie Wright: Ano, myslím, že bylo skvělé mít podobnou zkušenost v příbuzenském vztahu z reálného života. Byla jsem tak schopná převzít pár věcí (postřehů) ze vztahu do filmové role. Tuším, že se starším bratrem je to tak stejně, mají určitý cit poskytovat vám ochranu. Podporují vás a nechají vás dělat to, co chcete, ale zároveň vás skrytě ochraňují. Očividně vztah mezi Ronem a Ginny je toho názornou ukázkou, on ji zcela určitě chrání a ve filmu to můžete jasně vidět, když ji uvidí s jejím přítelem Deanem.

SK: Myslel si váš bratr, že byste byla dobrá do role Ginny a pověděl vám, ať si to vyzkoušíte?
BW: To je pravda. On si přečetl prvních pár knih a opravdu se do nich zamiloval a povídal mi: „Hmm, ty mi opravdu připomínáš postavu Ginny“ a já na to „Dobře“ ač jsem nevěděla, o koho jde, ale protože jsme akorát slyšeli, že se pořádá casting na nějakou roli, tak jsem do toho šla. No a to byl v podstatě důvod, proč jsem šla na konkurz na roli. Asi bych mu měla za to poděkovat.

SK: Tyhle filmy jsou velkou zátěží pro váš život. Máte pocit, že jste o něco přišla při práci na nich?
BW: Myslím, že jsem přišla o klasickou třídu, kde se všichni učí pohromadě. Mé vzdělání probíhá většinou stylem „krok za krokem“, což je skvělé. Dokážete toho hodně udělat během hodiny v porovnání se školou.



 

SK: Měli jste všichni vyučování ve stejnou dobu?
BW: Ano, když jsme byli mladší a každý měl podobné předměty, tak to nás bylo víc ve třídě. Ale jak jsme začali více specializovat na to, co bychom chtěli dělat, vyučování probíhalo víc jednotlivě. Ale upřímně, když se nyní ohlédnu zpět, tak určitě to obohatilo mé dětství víc, než kdybych to vrátila zpátky.

SK: Jak šťastná jste byla, když Ginny dostala víc prostoru v tomto i nadcházejícím díle?
BW: Určitě jsem se moc těšila na tento díl, když jsem si přečetla knihu. Ale bylo to těžké, protože nikdy nevíte, jak přesně zadaptují scénář, takže nemůžete být příliš natěšená. Ale vzpomínám, že když jsem četla poprvé scénář, tak jsem byla opravdu vzrušená. Myslím, že když se postava pozvolna vyvíjí po celou dobu natáčení a neobjevuje se jen na začátku a na konci filmu, může tak jít kupředu a postupně tak pracovat na rozvoji své postavy, a to je něco, co je určitě pro mě a pro herce nejvíc vzrušující. Bylo také skvělé pracovat s Davidem Yatesem a Danem, zvláště když jsme zkoumali, jak bude náš vztah probíhat. 

SK: Kdy jste poprvé zjistila, že Harry a Ginny budou pár?
BW: Když jsem četla knihu. Lidé kolem mě neustále chodili a říkali: „Už si četla stranu 400 a něco?“ A já na to: „Ne a nic mi neříkejte!“

SK: Povězte nám víc a schůzkách mezi vámi a Danem před natáčením společných scén?
BW: Tedy hodně z nich probíhalo povídáním mezi námi a Davidem Yatesem o tom, jak udělat jemný (citový) vztah, který postupně rostl. Kdyby se to všechno událo najednou, tak by nám to nedávalo moc nápadů, jak by se ti dva mohli dát na konci zničehonic dohromady. 

SK: Zdálo se, že ona vždycky myslí na Harryho, ale nezdálo se, že by on někdy opětoval city.
BW: Postava Harryho nikdy k ní nic necítila, ale ona pořád chovala city k němu. Ale tak nějak na ně pozapomněla a pak si teprve Harry začal uvědomovat něco, o čem neměl tušení, že je v něm. Takže si myslím, že to bylo právě to, na co jsme se chtěli dívat. A tak postupně mezi nimi roste napětí (v dobrém slova smyslu), které je ale vždy něčím přerušeno, např. příchodem Rona.

DOKONČENÍ (od uživatelePride):

SheKnows: Co nesmí muž nikdy udělat, pokud vás nechce naštvat?
 

 Bonnie Wright: No, nelíbí se mi, když má příliš rád sám sebe, ... To cítění by mělo být vyrovnané. Také bych řekla, že máme být rozpoznatelní v tom co děláme; myslím, že když s vámi lidé zacházejí jinak v tomto smyslu, není to správné. Nebo se chovají jinak. Buďte sami sebou.
 
 SheKnows: K tomu polibku mezi Ginny a Harrym. Bylo obtížné dostat se tak blízko k sobě, když bylo kolem spoustu lidí - členů štábu - kteří to sledovali?
 
 Bonnie Wright: Bylo to zvláštní. Sice to probíhalo ve větším soukromí prostředí než obvyklé scény, ale stejně bylo kolem dost lidí, a to je zvláštní, protože s Danem se znám už dlouho, stejně jako se členy štábu, takže to bylo 'Ach, dneska se natáčí I tahle /I scéna'. Vědí, že to je těžké, ale řekla bych, že se báli nas s tím provokovat.
 
 SheKnows: Takže jaký je váš recept na to nenechat se tím otravovat?
 
 Bonnie Wright: Zapomenout na všechny kolem sebe. To prostě musíte, zvlášť ve scéně, kde se Ginny s Harrym dají dohromady. V té místnosti jsou pouze oni dva a je to docela intimní okamžik a je tu ten nádech tajemnosti, takže prostě musíte vypustit ostatní z hlavy, abyste to mezi nimi v té kouzelně chvilce dokázali.
 
 SheKnows: Čím se Ginny podobáte a v čem se naopak lišíte?

 
 Bonnie Wright: Ginny pochází z velké, vážně obrovské rodiny. Já mám jednoho bratra a ona jich má kolik? Šest nebo tak nějak. Mít bratra je dobrá souvislost , ze které můžu čerpat ze reálného života; být teenagerem vyrůstajicím ve škole, procházet si těmi věcmi, jež zažívají - člověk si najde spojitosti. Nemyslím si, že Ginny je nutně nebojácná, ale je tu pro Harryho a jsou tu momenty, kdy Smrtijedi napadnou Doupě a ona běží skrz oheň a rákosí, aby ho zachránila. Tenhle druh nebojácnosti a statečnosti je rozhodně nečím, co na ní obdivuju. Snažím se být taky taková.
 
 SheKnows: Ve filmu se setkáváme s komickým využitím exlixíru lásky. Pokud by se vám vážně někdo líbil, použila byste na něj ten lektvar, kdyby byl dostupný a vy byste věděla, že bude fungovat?
 
 Bonnie Wright: Panebože, jo! (smích). No, mohla bych, jenže...ten efekt časem vyprchá, takže je to jenom dočasné. Sice je to tak trochu podvádění, ale nevidím důvod, proč ne. Zkuste to.
 
 SheKnows: Jak myslíte, že by dívky měly jít na první lásku?
 
 Bonnie Wright: Záleží na tom, jestli je ten cit společný. Je to dost složité, a myslím, že ve filmu je dobře vidět, že jeden z nich je tím druhým posedlý daleko více, než ten druhý. Není to lehké, v tomhle věku se setkáváte s všemožnými pocity a stím, proč se zajímáš o kluky, ale oni se zdají tak nedospělí. Myslím, že dívky dospívají rychleji. Pokud nějaký kluk projeví zájem, dostaň se k němu blíž a možná porozumí. A samozřejmě platí 'být sám sebou'. Tolik dívek se nutí vypadat jinak nebo se 'obléknout' do jiné osoby. Nesnažte se líbit za někoho jiného.
 
 SheKnows: Skvělá rada. Co teď posloucháte za hudbu? Slyšeli jsme, že v minulosti to byli 'Kings of Leon or Killers'.
 
 Bonnie Wright: Jo, to je druh hudby, který jsem dříve milovala. Myslím, že není mnoho moderních věcí, které bych měla ráda. V dětství jsem Poslouchala Boba Dylana, Johnyho Cashe nebo Velvet Underground. Líbí se mi, když v těch písních člověk vidí toho hudebníka - zprávu, kterou nese, a je to osobní. Upřímně řečeno, nemám nijak zvlášť ráda pop music. Když se učím na zkoušky, pustím si klasickou hudbu a poslouchám ji, abych se soustředila.
 
 SheKnows: Co z toho, na co se vás nikdo nezeptal, byste ráda vzkázala svým fanouškům?
 
 Bonnie Wright: Asi to, že se nezajímám jen o hraní ve filmech, ale také o kinematografii obecně, o režírování...
 
 SheKnows: Takže byste jednou ráda něco napsala a řežírovala?
 
 Bonnie Wright: Jo, určitě. V září nastupuju do filmové akademie. Zbožňuju hraní a ráda bych v něm pokračovala, ale vě větším měřítku - Bylo inspirující vidět všechny ty úžasné reříséry, střihače a filamře.
 
 SheKnows: Kam půjdete studovat?
 

 Bonnie Wright: Na Uměleckou univerzitu v Londýně, tu hlavní. Zatím se mi daří držet kariéru a vzdělávání v rovnováze. Chtěla bych pokračovat v hraní i během studia, ale pokud to nepůjde, zaměřím se na učení. Během letních prázdnin bych se pak ráda věnovala jiným věcem a projektům.

 

Zdroj: SnitchSeeker

 
 


Komentáře
mejla
Autor: Anonym [88.100.230.12] Datum: 2009-08-11 01:26:41
docela zajímavý:D:D
Autor: Anonym [83.208.125.40] Datum: 2009-08-11 09:27:42
WoW! Super!!!
Sohaj
Autor: Pride Datum: 2009-08-11 09:45:39
Nechtěl bys s tím překladem kapku pomoct? Jestli jo, neměl bych problém. 8)
Autor: 100nawa Datum: 2009-08-11 11:11:48
A tady je skupinový rozhovor: 
http://www.sheknows.com/articles/809803.htm
Pride
Autor: Sohaj Datum: 2009-08-11 21:30:10
No, to by vůbec nebylo špatné. Takovéto dlouhé rozhovory jsou opravdu náročné. A zas tak dobrý angličtinář rozhodně nejsem.)
Autor: Anonym [81.0.253.29] Datum: 2009-08-11 22:43:31
Bylo by dobrý přeložit i ten skupinový rozovor :p
Pro Sohaj
Autor: Pride Datum: 2009-08-11 22:51:30
No problem 8)  
 
Zítra dopoledne bych to rád měl, každopádně, až budu hotov, objeví se překlad tady v komentářích, abys ho mohl zkopírovat nahoru do článku.
Pride
Autor: Sohaj Datum: 2009-08-11 23:21:29
Oki, paráda. A kterou část vlastně chceš přeložit? Jo a kdyby něco, tak můžeš písnou na maila;)
Sohaj
Autor: Pride Datum: 2009-08-12 00:01:56
Jednoduše to, co ještě přeložený není. ;)
Pro Sohaj
Autor: Pride Datum: 2009-08-12 10:59:01
Mám hotovo. Dej vědět, jestli to mám zveřejnit tady, nebo mi napiš na můj mail (já ten tvůj totiž nesehnal, v HP týmu jsem tě nenašel, tudíž ani kontakt na tebe): 
 
r35pect@centrum.cz
Pride
Autor: Sohaj Datum: 2009-08-12 11:55:23
Ha, tak to je zrada. Můžeš mi to poslat na mail: obi.pavel@email.cz a já to přidám k článku pod tvým jménem;)
Pro Sohaj
Autor: Pride Datum: 2009-08-12 11:58:01
Máš to tam 8)
Pride
Autor: Sohaj Datum: 2009-08-12 12:09:53
Jop, je to tu přidáno. Ještě jednou díky moc ;) Sám bych to tak rychle nezvládl.
Pro Sohaj
Autor: Pride Datum: 2009-08-12 13:11:51
Nemáš zač. Pokud by byl někdy zase nějakej větší článek, klidně zas přidám svoji trochu do mlýna. :)
Pride
Autor: Sohaj Datum: 2009-08-12 13:34:16
Určitě se ozvu ;)
Autor: Rybba Datum: 2009-08-12 22:06:07
Dík za překlad :p
miky
Autor: Anonym [90.179.121.132] Datum: 2009-08-13 00:01:10
..a já mám zase rád pop music...i když ne všechno :-) a taky hudbu z harryho pottera :-)) 

Autor: Pride Datum: 2009-08-13 13:15:41
Všem nám na tom strašně záleží a strašně se to týká článku :roll
P.C.
Autor: Anonym [78.45.87.243] Datum: 2009-08-14 20:17:55
Bonnie má perfektní hudbení vkus!!!

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR