'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Jak dál na Potterwebu
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
18.216.190.167

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

 

Jak dál na Potterwebu

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  PotterWeb
Napsal(a) Albert Zweistein   
neděle, 18 září 2011, 12:49
V kinech probíhá poslední potterovský film - a zřejmě už žádný další nebude. Už je to dávno, co vyšla poslední potterovská knížka - a zřejmě už žádná další nebude. Co tedy bude dál  s potterovskými fanouškovskými weby, konkrétně s tímhle naším?
Taková otázka se objevuje čím dál častěji. Takže se nad ni pokusím zamyslet - i když asi jasné odpovědi se nedočkáte.

Je nám občas vyčítáno, že tu nejsou nové články. Alespoň ne tak často, jako bývaly. Jenže...
Harry Potter je především něčí byznys. Takže jestliže tento byznys je "dovršen", pak my tady z něj rozhodně už nevyždímeme žádné novinky, pokud ho nebudou chtít dál "ždímat" jeho tvůrci. A je otázka, jak kvalitní věci by z tvůrců při takovém "ždímání" ještě dokázaly vypadnout.
Ještě uvidíme, co se vyklube z Pottermore (toho opravdového). Ale jinak opravdu nevím, o čem by se tu mělo psát, když se "v oboru" nebude nic dít.
Donekonečna připomínat narozeniny herců a jejich účinkování v úplně jiných filmech? Na to si myslím, že jsou jiné weby - a že tady o tomhle ani nebude mít kdo psát. A neměli bychom zapomínat, že jsou to proboha HERCI, ne ty postavy samotné.
Filmy taky ale nejsou celý fenomén, začalo to přeci knížkama. Ale jestli nevyjde žádná další knížka - o čem psát články?
Takže trochu perspektivy bych viděl ve webovém dění (např. v tom Pottermore), jestli tedy nějaké bude a jestli bude stát za zmínku.

Já spíš pozoruju v poslední době na Potterwebu jiný jev, protože mám možnost vidět, které články jsou čteny. A ono přibývá čtenářů těch starších (i hodně starých) článků, občas k nim někdo i hodí komentář (to se bohužel ale většinou už nedočká odpovědi).
To má celkem jasnou příčinu, kterou jsem tu v debatách na téma "budoucnost Potterwebu" už dávno zmiňoval - dorůstá nová generace. My jsme byli "u toho", když to vznikalo, zdejší články nás tím průběžně provázely. Těch článkú je tu přes sedm tisíc. Pokud jsme s nimi došli až sem, pak ano, my můžeme říkat, že jsme na konci. Ale k potterovským knížkám a filmům se teď dostávají lidé, kteří v době počátků fenoménu třeba ještě ani nebyli na světě (a když byli, neuměli číst). A ti přicházejí sem - a to, co je v těch tisících článků napsáno, je pro ně nové stejně, jako to bylo pro nás. A tak si čtou.

Jenom je škoda, že noví příchozí tu vidí, že asi "je tu zvykem diskutovat o čemkoliv v komentářích pod články (je jedno, o čem původně byly) a ne v diskusním fóru k tomu určeném". Tedy to, co jsem nikdy nechtěl, aby se tu dělo. Právě proto, že taková "komentářová diskuse" je po pár dnech mrtvá, zapomenutá, odsunutá - a nahražená jinou "čerstvou" pod čerstvým článkem. Takový způsob diskutování skutečně neumožní těm "novým", aby komunikovali s těmi "starými" (oni i ti "staří" mají co dělat, aby si udrželi souvislosti). A samozřejmě takový způsob diskutování v momentě, kdy  přestanou přibývat články, chcípne zcela. Ovšem jaký způsob komunikace jste si prosadili, takový máte. Já vás varoval.
Přitom Soví pošta pro diskutování tu stále je. Se svojí obrovskou výhodou, že napíše-li někdo něco nového ke starému tématu, téma ožije, zviditelní se v pohledu "Aktuální témata" - a jede se dál. Takto (a k tomu účelu) byla diskusní Soví pošta naprogramována. Komentáře pod články ne. Jestliže ji ovšem někteří nepoužívají, a ještě nově příchozím stále dávají další a další příklady směrující k tomu, jak se to dělat nemá, tak nebrečte, že tu za chvíli bude "mrtvo". Bude, alespoň co se týká nějakého "cvrkotu". Ale bude tu těch sedm tisíc článků, které aspoň někdo bude chodit číst -a ano, budou to pro něj "novinky".

Ostatně když jsem před lety (v říjnu 2005) spouštěl Potterweb, bylo to "východisko z nouze" (po nečekané likvidaci harrypotter.cz). A nečekal jsem, že to budeme provozovat tak dlouho a že to nabyde takového rozsahu (pro který mimochodem není ani tak docela dimenzován stroj, na kterém to běží).
Takže díky (a to rozhodně ne nějaké závěrečné) všem, kteří sem ty dlouhé roky články psali a píšou, kteří tu diskutovali (nelépe tam, kde měli) a diskutují dodnes. A klidně sem někdo (i další) může psát dál články, bude-li mít pocit, že má o čem. Klidně diskutujte (nejlépe tam, kde máte).
Stále sem chodí alespoň 500 lidí denně. Pořád se tu další a další dokonce registrují. Jen o sobě dejte vědět, a nemyslete si, že tento web je mrtvý. Není. Ale jeho další směřování do značné míry určují jeho návštěvníci - a hlavně to, jak oni se na něm aktivně zapojí.


 
 


Komentáře
Autor: KARLOS Datum: 2011-09-18 17:40:12
Tak tak. 
Jinak jako redaktor můžu slíbit, že jsem se neodmlčel nadobro. Určitě Vás čeká nějaké finanční sesumírování posledního dílu (kde se mi každotýdenní reporty zdály tak nějak zbytečné), užčitě by stálo přinést zprávu o tom, jak poslední film vypadá na domácích nosičích. Určitě by jsem chtěl ještě secvakat slíbený článek o období strávené s Harrym Potterem. 
Bohužel nejsem ochotný psát donekonečna o ničem, za což považuji například narozeninová oznámení. Považuji to za mučivé protahování aktivního života v diskuzích pod články. Ovšem jak Albert, tak ostatně i já jsme už poměrně dlouhou dobu naznačovali, že by aktivní diskutující po uplynutí poslední filmové premiéry měli přesedlat spíš na Soví poštu, která je opravdu k tomuto účelu lépe uzpůsobená. Proto podtrhuji vše, co bylo řečeno Albertem. Slibuji však, že se ještě nějaký ten článek možná z mojí klávesnice objeví a snad nám zachováte přízeň i nadále :).
Autor: Vesemir Datum: 2011-09-18 19:54:02
Přidávám se k poděkování tvůrcům stránek i pisatelům článků za všechny ty roky, co tu PW je. 
 
Ono to bylo tak nějak dost jasný, že už po poslednim filmu nebude moc o čem psát. Hlavně, že tu stránky pořád budou... 
 
Naproti tomu pořád žijou Potter Povídky - a jak ! 
 
Karlosi, těšim se na ten slíbenej bilanční článek o celym potterovskym období z tvýho pohledu...
edice
Autor: Anonym [77.48.243.142] Datum: 2011-09-18 21:06:10
doufám že se tu bude ještě psát o rozšířených edicích (všech vystřižených scén) které snad u nás vyjdou
Pro Anonym [77.48.243.142]
Autor: Albert Zweistein Datum: 2011-09-18 22:02:06
Ale ovšem. Nikdo přece neukončuje život a činnost Potterwebu. Další články tu budou, bude-li o čem. Ono to tady tak přece fungovalo vždycky. Akorát jaksi dříve bylo víc toho "o čem".
jajinka
Autor: Anonym [109.183.60.132] Datum: 2011-09-18 22:29:28
Mě ale zase tak nepřijde že by nebylo o čem...co třeba seznam vystřižených scén z druhé části HP 7? Něco víc o Pottermoru od těch co se tam dostali? Něco o hře HP Lego Years 5-7..a tak podobně. Dřív tu byly i takovéhle články a to mi tu právě chybí.
magion
Autor: Anonym [95.140.247.244] Datum: 2011-09-19 09:22:01
Vesmir tu zmiňoval Potter povídky, tak mi to nedá a musím se zmínit o jedné, co se mi moc líbila. Jmenovala se Boj o lásku od autorky s nickem Tessa a byla fakt moc krásná, byla o Tonksové a Lupinovi, celý jejich příběh, tak jak ho vidí právě Tessa, vřele doporučuji přečíst ;) Byla sice straaašně dlouhá, četla jsem ji s přestávkami několik týdnů, ale stála zato. Můžete mi někdo doporučit jinou pěknou povídku? Dík! :)
Autor: Aries Datum: 2011-09-19 12:00:32
Magion, různá doporučení na zajímavé povídky najdeš třeba na Soví poště v sekci věnované fanfiction 
http://www.potterweb.cz/web/component/option,com_simpleboard/Itemid,44/func,showcat/catid,11/ 
A můžeš zkusit taky Kroniku budečskou, tam sice nenajdeš moc potterovské fanfiction, ale výběr dobrých povídek všelijakých žánrů je tam dost velký, dokonce i trochu té romantiky se najde  
http://www.budec.net/povidky/index.php
Autor: Anonym [109.164.78.172] Datum: 2011-09-20 09:44:51
Všechno jednou skončí a něco zbytečně protahovat do nekonečna taky nemá cenu.Vím,že je to poněkud starší téma, ale třeba by se dal vytvořit článek na téma knižních potter-parodii....v naších luzích a hájích jich kdysi několik oficiálně vyšlo (myslím,že to byly čtyři díly). Ale možná se jim věnoval nějaký starší článek. Na netu jsem taky narazil na pár parodií...na nepotterovských stránkách..např. literra.cz ....trochu brutus verze se slabším začátkem a překvapivým odkloněním od původního tématu. Jmenuje se to "Říkali mu Jindra" (zatím to má 37 kapitol) 
http://www.literra.cz/moduly/autor/php/dilo.php?dilo_id=25494
Lil
Autor: Anonym [92.62.224.5] Datum: 2011-09-25 21:43:10
Pro Magion: Já četla Invazi rušivých elementů a to byla vážně paráda! :grin Nevím, jestli je to přesně to co hledáš, ale stojí to alespoň za pokus. A pak taky povídka od Ambry Harry Potter a pyramida osudu. I když, je dost pravděpodobný, že už jsi je četla, přece jen se stačí podívat do seznamu Top 10...
Autor: PEGGY Datum: 2011-09-26 08:03:30
Bylo by vážně fajn, kdyby na Soví poštu přišli ti, kteří diskutují tady pod článkama. Jo, já vím, že jeden pokus byl a díky reakcím některých na Soví poště moc nedopadl, nově příchozí byli některými reakcemi oprávněně otráveni a nedivím se, že se cítili vyhazováni, ale přece Soví pošta je diskuzní fórum pro všechny. Takže KARLOSI, Sohaji, Vesemire, Jájo a další - pojďte na Soví poštu, ať to tam trochu ožije. Já osobně ráda budu diskutovat a povídat si i o starých tématech :) Některá jsou opravdu zajímavá.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR