'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - První Relikvie uvedeny do distribuce pouze ve 2D.
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka > Napište nám

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
3.141.100.120

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

 

První Relikvie uvedeny do distribuce pouze ve 2D.

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  HP a Relikvie smrti - film
Příspěvek přidal(a) KARLOS   
pátek, 08 října 2010, 21:39
Trojrozměrná projekce hýbe (filmovým) světem a poslední dobou se zdá, že i potterwebem. Toto téma bohužel opustit nemůžem, neboť studio dnes oficiálně prohlásilo, že první polovina z chystaného dvoudílu Relikvií smrti bude pouze ve 2D. Důvod? Jednoduchý - třetí rozměr se nestihne dodělat včas pro stanovený start filmu 18.listopadu tohoto roku. Více v článku.




Rozhodnutí, které nepochybně potěší minimálně polovinu zdejších čtenářů, zjevně nebylo jednoduché. Do výroby třetího rozměru byla investována nepochybně nemalá částka, navíc některé záběry byly pro stereoskopii připravovány už v průběhu vlastního natáčení.
Zdržení je "kladeno za vinu" vysokým požadavkům a standardům tvůrců Potterovek a taky očekáváním studia, že si novým Harrym vyžehlí reputaci pošramocenou Soubojem titánů. Ten ostatně jasně ukázal, co dokáže konverze udělat, když na ni nejsou dostatečné prostředky a hlavně čas. Relikvie jsou však zcela jistě někde jinde, neboť na první polovinu měli mistři, co dodávají 3D rozměr nepoměrně mnohem víc času, navíc bylo zřejmé, že se tak děje pod vlastním tvůrčím dohledem filmového štábu.
Rozhodnutí, zda celý film posunout (nestalo by se to ostatně poprvé a kvůli dovýrobě 3D se posouval i zmíněí Titáni, i když jen o dva týdny) byl zamítnut hlavně proto, že filmaři mají morální závazky k autorce, sérii, fanouškům. Tak to alespoň prezentují veřejně.
Co se stane s materiálem, který už byl převeden, není známo. Release se změnil na čistě 2D a to včetně IMAXu, kde bylo u posledních dílů zvykem odprezentovat alespoň část snímku stereoskopicky. První Relikvie ovšem nevypadají ani na to. Osobně by jsem si dokázal představit, že si první půlka stereo premiéru odbude v obnoveném releasu před úplným závěrem.
Jak to všechno zamíchá kartami se dozvíme až po premiéře snímku. Jisté teď je jen to, že druhé Relikvie stále platí za kompletně 3D konvertované a také to, že Pottter zřejmě opět nedosáhne na miliardové vytoužené tržby ze samotných kin.

UPDATE: hollywoodinhidef na svých stránkách rozvádí myšlenku, co s dosud převedeným materiálem. Dle dalších informací, které prý studio (ale neoficiálně) podalo, uvažuje o jarním limitovaném 3D releasu prvních Relikvií převážně v amerických kinech. To slovo limitované je v tomto případě velice důležité, neboť Warneři hodlají dále kráčet ve šlépějích Avatara - film uvedou v novém provedení (v tomto případě s bonusovým rozměrem) jen do několika stovek sálů v Severní Americe(místo do plného - zhruba pětitisícového - počtu 3D sálů Spojených států), plus v několika desítkách 3D kin ve zbytku světa. To vše po značně omezenou promítací dobu.
Příznivci stereoskopie z lokálních filmových trhů však ještě nemusí naprosto zoufat. Warneři hodlají poptávku zaplátovat vydáním 3D Blu-rayem, taktéž s datem vydání někdy na jaře příštího roku. Těžko však lze předpokládat, že tak učiní u standartní edice, ale za 3D si člověk bude muset značně připlatit (řádově o padesát procent u 3D BD, ovšem s tím, že specifikace BD fora nařizuje ke každé stereoskopické verzi filmu na BD přibalovat i 2D verzi, tudíš člověk naštěstí může disk koupit jen jeden), nehledě na to, že vybavenost domácností (zvlášť těch českých) 3D hardwarem, je zatím velmi nízká a pořizovací cena velmi vysoká. Fakt, že 3D nejlíp vypadá na velké ploše (kinosál se proto přímo nabízí), už raději nebudeme zmiňovat.

zdroj: comingsoon.net; hollywoodinhidef.com

 
 


Komentáře
Autor: Rybba Datum: 2010-10-08 22:00:58
To jsou blbci, ale co si budu nalhávat, tušil jsem, že to nemůžou stihnout a pokud ano, tak by to dopadlo Bůh ví jak... Ale ať už mě nes...u s tou jejich kampaní, loni to bylo u prvního teaseru datum, kdy půjde HP 6 do kin a nakonec to posunuli, teďka dají dokonce do traileru, že to bude ve 3D a půl roku předem se chvástali, že to celé převedou a hou no hou no zlatá rybbko... :roll :roll  
 
Pro Karlose, ale to by byl "chytrý" tah (a jestli voni ti všiváci to proto tak neudělají)... Myslím, že kdyby poslali do kin čistě 2D Pottera a až by zisky kin začali klesat a opadával by zájem, tak by do všech kin nasadili 3D a lidi by opět začli chodit, takhle by mohli vidělat o dobrou třetinu né-li víc prachů a prodloužit promítání v kinech... Jestli to takhle opravdu udělají, tak uvěřím, že pro WB jsou prachy VŽDY na prvním místě... A já to tuším, že voni to tak opravdu udělaj... :roll
Morální závazek
Autor: Cumpi3 Datum: 2010-10-08 22:22:53
nechtěli odkládat kvůli morálnímu závazku...no a co že to udělali s tím 6. dílem?...to bylo morální vůči všem :grin jinak jsem rád, že se mě tato zpráva netýká, protože jsem vyznavač originálního znění :)
Autor: KARLOS Datum: 2010-10-08 22:42:14
Mno, není to tak jednoduchý, jak se zdá... 
Osobně mě jednak mrzí to, že tři čtvtě roku filmaři intenzivně makají na něčem, co se ve výsledku nemusí ani objevit před diváky... 
Jenže těch aspektů tam bude imho mnohem víc, než jen že by nedodrželi termín. Je to určitě jeden z velkých důvodů, to určitě. Stačí se podívat na to, jak Warneři v tomhle směru bojovali minule. Superman return měl mít dvacet minut konverze jako první hraná vlaštovka. Nakonec to skončilo dvouma minutama. 
Opravdovou 3D premiéru si následně o rok později odbyl Fénix... 
Princ měl taky problémy - původně měly být předělány hned dvě pasáže, začátek a konec, ve výsledku materiálu ke čtyřiceti minutám. Pak řekli, že to bude 25ti minutový konec. Něco posléze to pro změnu prohodili na začátek a mluvili o dvaceti minutách. Výsledek? 13 minut, z nichž ty první tři byly víceméně renderovány nativně (tj neměli s tím takovou práci)... 
Proto se fakt nedivím, že to nestihli, pokud teda opravdu nechtěli předložit něco na způsob posledního vládce. 
Jenomže ono v tom bude ještě něco, to mi nevymluví nikdo. Logicky, pokud by jsem měl NĚJAKÝ materiál už v ruce, tak by jsem dal do éteru, že ano, nestihli jsme to předělat celé, ale tak budeme pokračovat v tradici a předložíme vám alespoň část filmu. Takhle by za to mohli rýžovat vstupné za trojrozměrnou podívanou - tj vyšší zisky. Proč to neudělali? 
Jednak imho dle mého (nemusí to být v žádném případě pravda) protože je zatím opravdu málo digi3D sálů a moc 3D filmů. Nastalo přehlcení trhu a ono není kde ty filmy hrát. Avatar neměl za svou premiérou nahlášeno žádné další 3D promítání nějaké dva měsíce. A to byl před premiérou relativně neznámý, proto nehrozí, že by se mu konkurence vyhýbala. 
Potter startuje v době, kde měsíc před ním startují dva docela velké 3D filmy (saw a megamind) a týden po něm začíná víceméně štafeta velkých bijáků ve 3D, kde co týden, to 3D premiéra. A nejsou to mini filmy - disneyovka Na vlásku, třetí Narnie, Tron, Guliverovy cesty... 
Jasně, Potter je silná značka, která si vždycky dokázala zjednat pořádek, ale musela mít na to místo. Americký Release byl vždy něco přez čtyři tisíce klasik kopií. Ale pláten bylo neporovnatejně víc (amerika má něco přez dvacet tisíc pláten - i když samozřejmě velká část z toho jsou sály v multikinech). Je jasné, že byl vždy prostor pro souběžné uvedení několika novinkových filmů. Teď je v americe něco kolem tří tisíc 3D sálů. To by byl naprosto dostačující počet, kdyby 3D filmy chodily v maximálně měsíční periodě. Za tu dobu by si totiž každý film měl v americe vydělat... 
A pak je tu samozřejmě IMAX - společnost, která dlouhou dobu měla warnerácké filmy ve 3D exkluzivně pro sebe, žádné digi3D kina nehrozily. Přitom šestý potter z amerických IMAXů musel na dva premiérové týdny (ano, na ty nejvýdělečnější dva týdny) vycouvat, neboť druzí roboti měli exkluzivitu single měsíčního promítání. A startovali dva týdny před Potterem. 
Nedivil by sem se tomu, kdyby warneři všechny přítomné balamutili za nos 3D bonusem, nalákali tak lidi, kteří nyní chodí jědině na 3D, zpětně se o to nezajímají, do kina příjdou na osvědčeného Pottera, navíc ve 3D a i když zjistí, že se hraje dloše, přece jenom na něj pudou, když už tam přece jsou... 
Nechci vytvářet nějaké konspirační teorie, jen mi příjde docela nefér vůdči neinternetovému - běžnému - publiku, kde jak Rybba píše, celý třičtvrtě rok hlasitě na 3D upozorňovali a pak se na něj vybodli. A to, že nestíhají, určitě dva měsíce před premiérou nevěděli, a dali chybné informace do traileru... 
Takže ano, Rybbo, warneři jsou největší svině jdoucí po ponězích. Vyděli výdělky 2D inception, pak 3D sov a řekli si, že všechno přece jenom ve 3D být nemusí... 
Upřímě mě to určitě od (několika) návštěv(y) kina neodradí, na film se těším, i když nebude 3D. Možná tomu nebudete věřit, ale já se pořád ještě na 2D filmy dívám ;). Jen mi není pochuti přístup studia...
Autor: Sohaj Datum: 2010-10-08 23:54:51
Já říkal, že tu miliardu nedají :grin
Autor: Sohaj Datum: 2010-10-08 23:56:07
Ale je to moudre rozhodnutí, a docela i neobvykle, když vezmu v potaz, jak chce každý na 3D vydělat co nejvic dolaru. 
 
Takže palec nahoru pro Warnery:)
Autor: Jája Datum: 2010-10-09 06:27:09
Karlosi, nevím, proč by tahle zpráva měla někoho potěšit. Ano, minimálně polovina fandů HP by šla jedině na 2D s titlema, ale určitě by 3D verzi svejm kámošům přála, nemyslíš? ;) Každý si mohl vybrat, co je mu libo. Ale není všem dnům konec. Určitě se dočkáme posledních dvou dílů ve 3D. Otázka jen zdní: KDY?
Autor: Rybba Datum: 2010-10-09 06:32:39
Pro Sohaje a Karlose, jen jde o to, aby nepustili do kin 2D, a až by lidi přestali chodit, tak by poslali 3D s tím, že to nakonec stihli či prostě by jen dali premieru HP 7 ve 3D na únor nebo kdy... Takže na to zase lidi půjdou (samosebou, když ten film bude stát za to) a fanoušci zvlášť, takže vidělají na jednom filmu o mnoho víc...  
 
Však by to nebylo neobviklé, dyť préj půjde do kin celá série Star Wars ve 3D, teda jestli jsem slyšel dobře a další filmy se předělávaj a půjdou znova do kin... Není nad to z jednoho materiálu (s nějakými drobnými náklady navíc) vytřískat pár milionků k dobru... 
 
Karlosi, osobně věřím, že HP 7 ve 3D uvidíme, že tvorba pokračuje dál, jen do kin ze začátku pošlou 2D, ale předělat to předělají o to se nebojím, vždyť na tom makají už takovou dobu, to by nesmetli ze stolu, tomu prostě nevěřím... Opravdu v tom vidím spíš vyčůranost Warnerů a marketingový fígle, mlžení a balamucení zákazníků... :roll
TAKY MNE TO SERE
Autor: Anonym [85.70.205.36] Datum: 2010-10-09 09:58:40
NO TO SOU FAKT MAGOŘI,JEN TO NASCHVÁL PROTAHUJOU :upset
pěkne fotky
Autor: Anonym [84.42.220.83] Datum: 2010-10-09 13:13:26
Zničený medailon  
http://www.snitchseeker.com/gallery/displayimage.php?pid=89035&fullsize=1 
 
Hermiona odkrývá RS 
http://www.snitchseeker.com/gallery/displayimage.php?pid=89047&fullsize=1
Bože..
Autor: Anonym [94.229.92.43] Datum: 2010-10-09 13:44:55
..banda blb* tady. Máte být rádi, že neoddálili vydání a na místo toho zrušili 3D. Vsadím se, že kdyby to bylo naopak a oni by odsunuli premiéru první části (tzn. i té druhé), aby tam byl 3D efekt, měli by jste všichni zase plnou hubu keců, že to odkládaj. Banda nenažranců, držte pusy a hlavně krok.
Autor: Vesemir Datum: 2010-10-09 19:06:54
Díkybohu za ty dary... Správný rozhodnutí. Už jen z představy, že by premiéru posunuli jen kvuli 3D, mam mžitky před očima... Jak píše Šohaj, palec nahoru !!!
Autor: Rybba Datum: 2010-10-09 22:21:18
Autor: Anonym [94.229.92.43] Datum: 2010-10-09 13:44:55 
 
Já osobně bych se posunutí preiméry vůbec, ale vůbec nedivil, po tom co udělali u šestky. Já jsem jen nasr..., že nás třičtvrtě roku lákali na 3D (a dokonce i dva měsíce před premiérou v traileru) a nakonec to žádný 3D nebude, ani blbéjch pár minut (trapný byly také ty pár minutový sekvence ve 3D jako lákadlo do IMAXU). A jsem nasr..., že nejdřív půjdem na 2D vytřískaj z nás prachy, a pak pošlou do kin to samý, ale ve 3D a znovu nás budou ždímat jak ždímačky...  
 
Po tomhle rozhodnutí jsem na 90% rozhodnutý do IMAXU nejít a půjdu jednou do CineStaru na 2D a počkám si na 3D, který do roka a do dne do těch kin pošlou... 
 
Páč ještě stihnou beztak prodávat DVD 2D a za nějakou dobu přijdou s Blu ray 3D jako "sešl edice", aby o pár let později mohli vydat "spešl spešl edici"... :roll :roll
Autor: KARLOS Datum: 2010-10-09 23:00:41
Jen tady upozorním na UPDATE v článku...
Bob
Autor: Anonym [83.240.103.169] Datum: 2010-10-10 13:12:48
Prostě to konvertování chvíli trvá, vůbec se nedivím, že nestíhají.
Nejsem překvapen, spíše zklamán
Autor: Ten-jehož-jméno-nesmíte-vyslov Datum: 2010-10-10 15:56:53
Ale co můžeme chtít od takových looserů, jako jsou WB. Těšil jsem se na 3D na velkolepý závěr a nakonec BANÁÁÁN
sjůůů
Autor: Anonym [89.102.92.229] Datum: 2010-10-10 19:22:58
Nedočetl se někdo někde, zda J.K.Rowling nenapíše tedˇpo Harrym něco dalšího??? :?
Autor: Rybba Datum: 2010-10-10 21:34:44
Pro Autor: Anonym [89.102.92.229] Datum: 2010-10-10 19:22:58 
 
Zatím ticho po pěšině... :roll  
 
K updatu, no tipuju, že to limitovaný nebude a udělají to jinak, pustí to do všech 3D kin, prachy jsou prachy... :p
Autor: KARLOS Datum: 2010-10-10 22:09:26
Ovšem premiéry dalších 3D filmů taky ;). Je lepší udělat z toho věc limitovanou, která se zaplní téměř stoprocentně, než to napálit do plného počtu sálů a mít minimální využití sálů... 
Nehledě na to, že ty největší peníze to stejně vydělá první měsíc a pak už jsou to jenom drobný... 3D ne3D - zvlášť, když v té době půjdou na pulty první placky s filmem ;)... 
Ale tak do hlavy jim fakt nevidím, takže je to dost předběžné něco tady zastávat ;):)....
...ach ti mudlové, jsou fakt zajímavý...
Autor: Anonym [85.119.89.41] Datum: 2010-10-10 22:23:37
...takvé komentáře o tak probrané 3d věci, připomíná to čistou politiku strohého faktu(mudlovská nuda)...
Autor: Sohaj Datum: 2010-10-12 00:53:28
3D je jen pro efekt. Na kvalitu filmu to nemá žádný vliv ;)  
 

Autor: Jája Datum: 2010-10-12 11:08:25
Dvě věty a vše je jasné :)
Autor: Janina Datum: 2010-10-12 15:29:22
Dvě dé, tři dé... je mi to jedno.Hlavně aby to už bylo,to čekání se mi zajídá ( momentálně čokoládou milka). 8)
huh
Autor: Anonym [213.192.55.18] Datum: 2010-10-12 18:32:24
Ach jo, docela se těšim, čekání uteklo, ale stejně ze zdravotních důvodů nebudu moct na film jít do kina :sigh
Autor: Rybba Datum: 2010-10-12 22:11:16
Pro huh, ani na konci prosince?? Tak to je pech, to je mi líto... :cry  
 
Pro Sohaje, no když je v tom filmu hodně 3D "vychytávek a serepetiček", tak ve 2D to vypadá divně, takže to kvalitu toho filmu dokonce snižuje, naopak při promítání ve 3D tě to víc vtáhne do děje, sice nevím jestli se tomu dá říct, že se zlepší kvalita filmu, ale určitě se dá říct, že se díky tomu zlepší prožitek z filmu... ;)
huh
Autor: Anonym [213.192.55.18] Datum: 2010-10-16 10:26:40
No, těsně před Vánoci mě snad z nemocnice pustí. Nevím ale, jestli budu moct jít do kina, protože nebudu moct moc mezi lidi. Uvidí se....

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR