'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Odhalování věcí budoucích - jaký bude další Potter
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
18.218.184.214

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

 

Odhalování věcí budoucích - jaký bude další Potter

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  Teorie
Příspěvek přidal(a) KARLOS   
neděle, 02 května 2010, 00:41
Poslední dobou je na těchto stránkách nějak pomálu článků, které by utěšily nenasytné čtenáře, toužící po nových informacích. Je možné, že je to jen ticho před bouří, poslední velký nádech před opravdu velikým skokem. Ano, teď mám na mysli marketingovou kampaň k poslednímu dvoudílu, kterou jsem popravdě očekával v této době v plném proudu. Této okurkové sezóny proto využiji k uveřejnění článku, který vznikl před necelým rokem k příležitosti vytváření Potter Blogu na serveru MovieZone.cz pod mou záštitou. Více v článku samotném...
Text, který nyní předkládám, jsem neuvedl z jednoho prostého důvodu – v tu dobu mi nepřipadlo nejlepší takový článek uveřejnit, neboť nebyl blog zcela dokončen a pokračovat v něm bude nejlepší opět až při uvedení dalšího Potter filmu v kinech. Do té doby samozřejmě tento text zastará, už nyní je na něm cítit jeho stáří. Veškerých nynějších úprav jsem se ovšem vyvaroval a až na některé detaily mi to zatím docela vychází.
Je mi jasné, že už je to můj druhý článek, který svým obsahem dosti hádá a není podložen ověřenými informacemi. Oproti textu minulému je ale z velké části založen na nadsázce a humoru, proto prosím všechny čtenáře, aby ho pokud možno takto vnímali – jako odpočinkové a zábavné čtení. Příjemnou zábavu přeje Sybilla a KARLOS :).

Dnes budeme nejvíce vycházet z informací, které mi poskytly čajové lístky na dně prázdného šálku, tanec nebeských souhvězdí a má orbita. Prostě a jednoduše - budu hádat, co bude s chlapcem s "lenonkami" dál.
Možná si říkáte, že je to dost  hloupá otázka, protože série má jen sedm dílů a žádné pokračování se nechystá. Jenže, jak už nám mnohokrát filmová studia ukázala, když je dojná kráva v plné síle, nevzdáme se jí, i když už má téměř na kahánku. A Harry Potter je taková dojná kráva, jakou si ani neumíte představit. Je to nejvýdělečnější série v historii a i když jí donedávna nebyla, stačilo jí na pokoření této mety pět filmů, Bondovi, dosavadnímu držiteli tohoto rekordu, museli vyrobit snímků dva a dvacet. Vidíte ten nepoměr?
Proto začalo studio jednat zavčas a minimálně jeden film navíc si pojistilo do zásoby. Jde o to prokleté přepůlení poslední knihy, které se sice vysvětluje tak, že by předloha do jednoho filmu namačkat nešla (je to však v rozporu s tím, že předchozí tři knihy zredukovat šly), ovšem víc to smrdí další vydělanou miliardou (navíc za minimálních nákladů). A troufnu si tvrdit, že ani tahle miliarda nebude poslední.
Autorka předlohy napsala totiž ještě něco málo dalších příspěvků do Harryho světa. Jedná se o jednu učebnici o kouzelných tvorech, knihu o famfrpálu a soubor pohádek pro kouzelnické děti. Všechny napsala ve prospěch charitativní činnosti, studio však nezahálelo a minimálně u poslední jmenované knihy si zajistilo autorská práva.
Může to být pouze krok k tomu, aby se jich nezmocnilo jiné studio, pokud ale jednou takové práva máte, byla by největší hloupost je nevyužít. A ono je bez pochyby využije. Jak to však ve výsledku bude vypadat, si dost dobře nedokážu představit. Jeden film na jednu pohádku? Proč ne, musel by to v tom případě být ale film krátkometrážní. Každá pohádka má rozsah páru stránek. Nehledě na to, že kniha z dobré poloviny sestává z Brumbálových poznámek. Bude tedy film jeden, s epizodními příběhy a do toho bude, stejně jako svého času Hitchcock, vyprávět své moudra Brumbál? Asi nejreálnější možnost, pořád ovšem dost ujetá.
Co další knihy? Ty už se budou převádět do filmové podoby horko těžko, zvláště Kouzelná stvoření a kde je najít. Jako dokument National Geographic ze světa draků, Sfing a Ďasovců možná, koho by to ale bavilo? Na druhou stranu v dnešní době velice oblíbené (minimálně filmaři) sportovní komedie dávají naději filmu z prostředí famfrpálové ligy, třeba jak se Kundelští Kanonýři snaží dostat z posledního místa. A zde by se v hojném počtu stran využil právě Famfrpál v průběhu věků.
Jako nejreálnější se však jeví spin-offy. Opět se zaklejeme posledním dílem, který ukazuje, že pokud fanouškům nabídnete dvakrát tolik minut, jsou ochotni zaplatit dvakrát tolik dolarů. Jde o to, že v příběhu knih velice významné postavy ve filmovém zpracování nedostaly takový prostor, jaký by si zasloužili. Studio však tuto neblahou skutečnost můžou využít ve svůj prospěch.
Kdo by si měl vysloužit vlastní film? Poslední dvojsnímek ještě není na světě, troufnu si tvrdit, že Brumbál přes velkorysou délku nedostane velký prostor. Logicky by byl první na řadě, bylo by to navíc docela dobré pokoukání, vzhledem k tomu, co všechno za svůj dlouhý život prožil. Druhým pánem na holení by byl zřejmě Voldemort, možná nejzajímavější postava knihy. Zde by byl ale problém, že jeho příběh částečně slyšíme v posledních knihách (i když jak se zdá, ve filmech se toho z jeho dřívějšího života také moc neobjeví) a hlavně v tom, že je skrz naskrz záporná postava.  A jak dějiny ukazují, studia se bojí filmů čistě o záporácích. Pokud už se takové filmy objeví, jedná se vždy o převedení zloducha na antihrdinu, a to by nemuselo být ku prospěchu věci.
Třetím spin-offem by mohl být příběh stvořitelů Pobertova plánku a jejich úhlavního nepřítele, Severuse Snapea. Tento příběh nabízí jak kladné, tak záporné postavy, zajímavý příběh a podepřel by v mnohém příběh hlavní. Samotný Snape by film neutáhl (i když ani v nejmenším nepochybuji, že Alan Rickman by na to neměl) a tak jako tak by se v něm musela objevit partička kolem Jamese Pottera. A sám Potter starší by film také neutáhl, i když je v knize popisovám jako dost činný rebel Bradavic.
Asi nejreálnější a v dlouhodobém horizontu asi nejpravděpodobnější možnost, jak si Warneři na účet Pottera namastí kapsy je vytvoření prodloužených režisérských sestřihů stávajících filmů. Jak je všeobecně známo, nejen kinem živ je studio, v dnešní době pak dvojnásob. DVDčka jsou v dnešní době nejvýdělečnější artikl filmového průmyslu a za televizní práva svých největších hitů si producenti přijdou taky na své.
Proto až se série dokončí, nezbude režisérům a střihačům nic jiného, než usednout znovu k míchacím pultům a připravit znovu tentýž film, jen víc pro fanoušky. Ne, že by sem se snad zlobil, některé, hlavně ty poslední, filmy ze série by delší střih potřebovaly velice, Ohnivému poháru by to mohlo navíc pomoct alespoň ve struktuře vyprávění, která je prozatím dost chatrná. Přesto se nabízí otázka, proč už se tyhle sestřihy neobjevily dávno a my si museli koupit DVD vydání bez jakéhokoli přidané hodnoty. A když už jsme u těch přídavků, bonusy na DVD nejsou také nic, co by se nedalo vyměnit za informativnější a hlavně méně dětinštější informace, které by se obešly bez zhůvěřilostí typu "najdi si svou hlavu" ("dokument", ve kterém po různých lokacích z filmu hledáte scvrklé hlavy ze trojky), či "magie střihu", ve které má dotyčný za úkol ozvučit a sestříhat zvuk u jedné scény z pětky. Neříkám, že se u těchto bonusů nevyřádí malé pětileté dítě, ale pokud dospělý divák hledá nějaké informace ze světa Harryho Pottera, na bonusovém DVD je nenajde.
A to všechno studio moc dobře ví a nakonec edici, ve které všechny tyto informace jsou, vydá. V té době už bude mít průměrný divák padesát disků s Potterem a protože už má ty předešlé, tak si koupí i tu poslední - "finální" verzi DVD.
Na závěr by sem si dovolil načrtnout budoucnost, kterou sem vyčetl z výše avizované orbity, za použití věštění z ruky ;) a berte to jako odhad velice troufalý, protože nic jiného od fanouška Harryho Pottera ani nejde čekat:

* Druhá část Relikvií smrti si odbude premiéru na DVD a na něm bude avizován nepůlený sestřih filmu tak, jak by měl vypadat dohromady, dlouhý 310min, s vydáním na podzim roku 2012.

* Šťastně přežijeme 31. prosinec 2012 (myšleno dvojsmyslně) a producenti ohlásí celý pakl filmů o brýlatém čaroději v sestřihu, jaký si jen běžný fanoušek může přát (pro pořádek uvedu jednotlivé délky filmů - Kámen 150min, Komnata 180min, Vězeň 155min, Pohár 270min, Fénix 190min, Princ 185min, Relikvie v sestřihu z roku 2012).

* Na předvánoční trh roku 2013 je uveden avizovaný komplet, je z něj však cítit rozpačitost. Chválu sklízí Yates za Fénixe a Prince, které doplnil o vynikající scény a celý příběh dosti obohatil. Cuaron svým sestřihem ještě lépe vyvážil Vězně, pořád je to ale stejně vynikající zábava jako kinosestřih. Zato Columbus asi nezná míru a první dva díly se dosti vlečou, fandové však oslavují právě tyto sestřihy, kvůli faktu, že se konečně film přiblížil maximálně knize (= kniha je zkopírována do posledního písmenka). Nejtrpčeji působí Pohár, ve kterém Newel nedokázal ani s jakž takž spraveným scénářem zaujmout a stává se oficiálně nejhorším tvůrcem, který měl co do činění se sérií.
Bonusy na kompletu působí vyváženě a konečně se dozvídáme i něco ze zákulisí - například to, že pod vedením Newela se celá série téměř rozpadla a herci si stěžovali na jeho režii. Yates je za inovátora a největší objev série. Cuaron za nejtalentovanějšího tvůrce a Columbus za hodného strejdu se sklony k plagiátorství.

* V roce 2011 je ohlášen projekt Bajky Barda Beedleyho - jako kombinace stop-motion animáku a hraného rozhovoru mezi Hermionou Grangerovou a obrazem Albuse Brumbála. Producent David Yates, režie Brad Silbering (který tu dobu slaví úspěchy s animovanou Řadou nešťastných příhod). Animovaná část bude celá ve 3D.

* Vánoce 2014 přináší nový komplet série, nyní krom již vydaného také režisérské komentáře. Newel vysvětluje, že vlastně nechtěl vůbec točit, ale Potter ho mohl dovést k vysněným projektům.

*Stejné datum znamená premiéru Bajek, kritika nešetří chválou, fandové si však stěžují, že ty loutky nevypadají moc reálně a dovolávají se dalšího hraného filmu. Já jsem překvapen, jak taková kniha může fungovat ve filmu.

* Potřetí vánoce téhož roku - zastaveny práce na CGI animáku o sportovní komedii z prostředí famfrpálu, místo toho oznámen dlouho spekulovaný spin-off Brumbála. Premiéra léto 2016, Yates ale s Potterovkami končí a točí vlastní srdcovku (bohužel nevím, co je mu nejmilejší, proto nechám nezodpovězeno).

* V roce 2015 se ohlásí další spin-off, tentokrát Voldemortův. Natáčet se bude ale jen tehdy, pokud uspěje Brumbál.
Newel kasovně pohoří se třetím Princem z Persie, Bruckheimer ho vyhazuje na hodinu.

* 2016 přichází do kin Brumbál - první roky génia. I když značně kontroverzní (samozřejmě kvůli Brumbálovi samotnému), přesto zábavný, výdělečný a se skvělým Michalelem Gambonem.
Ohlášeno pokračování na podzim 2017, které má být však poslední, hlavní protagonista už se sérií chce přestat.
Odklepnut spin-off Voldemorta.

*2017 oznámeno, že Zmijozelův dědic bude dvoudílný (tak, aby se stihly camea Brumbála), premiéry listopad 2018 a znova listopad 2019. Oba snímky budou komplet 3D.
Druhý díl Brumbála - největší úspěch, nejhorší nový začátek, není taková filmová bomba, jak všichni čekali. Peníze se však sypou, proto se o to usilovněji pracuje na Voldemortovi.

* Rok 2018 Newel nezvládl ani to, co mu vždy šlo nejvíc od ruky - komorní dialogové drama a proto ohlásil, že už nikdy nic nenatočí.
Konec roku patří Zmiozelovu dědici - první zlo, a je to překvapivě zajímavý projekt. Je to vůbec první film v historii, který se věnuje čistě záporné postavě. Bohužel publikum ho neocenilo návštěvností tak, aby byl ohlášen slibovaný spin-off Snapea a Jamese Pottera a studio hodlá dokončit pouze poslední díl

* 2019 druhý díl Dědice Zmiozela s podtitulem Největší moc se povedl stejně dobře jako první díl, překvapivě si na sebe i vydělal. Vytahuje se proto ze šuplíku CGI famfrpál, projekt je ale jen rozpracován ve scénáři, když se od něj opět upouští, tak aby uvolnil pozici mnohem potencionálnímu  projektu.

* 2020 se oznamuje, že slavná knižní série bude adaptována do CGI animovaného seriálu, který má mít 7-8 sezón. Mají být na nátlak fanoušku převedeny na obrazovky televizí opravdu všechny strany a producentem má být Steven Spielberg. Kruh se uzavřel, jede se dál....

* PS: Newel, po úspěšném restartu své kariéry s pokračováním svých Čtyř svateb a jednoho pohřbu, přichází v roce 2023 s CGI animákem Kundelští kanonýři - vzestup a pád nejhoršího famfrpálového družstva Anglie a film je prvním CGI animákem, který získává většinu Zlatých malin... Zaslouženě.

Takže, tady skončily mé předpovědi z léta roku 2009. Nedá mi to a poplácám sám sebe po zádech za tu předpověď rozšířených verzí filmů, i když tedy jejich termíny jsem tak nějak neodhadl, stejně jako balení a bonusovou výbavu. Co naplat, nikdo není karma sama.
Nyní k dalšímu bodu a tady asi hodně potěším nejednoho čtenáře. A to, že jsem ani zdaleka neodhadl sílu nástupu stereografie do našeho povědomí. Půlrok před AVATARem, filmem, který chtě nechtě změnil standarty na velké filmové představení, nebylo až tak uvěřitelné, že by se každý druhý film ze stran producentů tlačil do třetího rozměru, to i za cenu rychlého dopočítávání atd.
Jistě jste si nemohli nevšimnout, že nejednou kopu do pana Newella. Osobně mu přeji jen to nejlepší, jako filmaři už nikoli. Jeho filmy mi opravdu přijdou jeden obrovský filmařský omyl, před kterým by se mělo pokud možno nejvíce diváků varovat. Tím však předkládám pouze vlastní postoj a nikomu ho samozřejmě nenutím. Omlouvat se ovšem za tyto políčky nebudu ;).
Dle mého asi nejdivočejší úvahy nastávají u spin-offů, i když za jejich vznik by jsem neváhal vložit nejeden prst do ohně. Kouzelnické společenství si žádá nové přídavky a studio by bylo blázen, kdyby si takovou příležitost nechalo ujít.
Knihám, ani čemukoliv jinému jsem se nevěnoval ze zřejmých důvodů, příspěvek nezapře kořeny na filmovém webu. Ale pokud se mám vyjádřit i k tomuto, pak vězte, že minimálně dvě knihy o kouzelnické tématice od paní Rowlingové skutečně očekávám a to jak encyklopedii, tak knihu zabývající se událostmi v sedmém Bradavickém ročníku. O obou spisovatelka mluvila, kdy se jich dočkáme? U encyklopedie by jsem tipoval příští léto. A Sedmé Bradavice za takových dalších pět let.
Tímto uzavírám orbitu, vracím se do vědomé mysli a budu se modlit, aby vyšlo alespoň polovina z toho, co jsem nyní naplácal :).
PS: Pokud by množství a záběr článku nedostačoval, nechť si čtenář osvěží Sohajův věštecký pokus.

 
 


Komentáře
Autor: Jája Datum: 2010-05-02 09:53:20
Takže já začnu, asi jsem jediná, kdo nenaspává včerejší svátky čehokoliv... 
1. Karlosi, díky za tvůj čas a námahu. Článek jako vždy dechberoucí. Pomni, že jednou budeš mít na hrbu moji smrt, vážně. 
2. Zaplaťpánbůh, že peníze někomu nesmrdí a poslední knihu rozdělili na dva díly...pro nás fanoušky jen dobře, ne? 
3. Pokud budou filmově zpracovány i další knihy jako třeba Bajky...famfrpál...jeeej, Vesemirku, tak to ti moooc přeju, že se konečně dočkáš. :grin A ujišťuju tě, Karlosi, že mě by ty pohádky nebo kouzelné tvorstvo náramně bavilo..pravda, když to dobře nafilmujou 
4. co se týče těch spin-offů, jak píšeš, jen houšť,brala bych příběh kohokoliv... 
5. věštby....délky filmů na DVD - tak to jsi musel věštit jedině ze své ruky, když porovnám s délkou tvých článků... 
a ty další...navrhuji vyslat Karlose jako vyslance PW směrem k pánům od WB, aby jim poradil, co a jak maj dělat - myšleno samozřejmě jen v tom nejlepším. No a modlím se spolu s tebou, ať ti ty předpovědi vyjdou. Nechť si WB namastí kapsy, já jim to přeju. Hlavně ať to příští léto nekončí... 
 

Autor: Rybba Datum: 2010-05-02 12:09:51
Super článek Karlosi... 
 
Tak moje poznámky... Dovedu si představit Bajky jako jeden, případně dva filmy... Jedna povídka, jeden kraťas, mi prostě nejde dokupy, i když by to bylo fajn... 
 
Co se týče těch spin-offů... Takový "zrod" Voldemorta by byl zajisté zajímavý a nevidím jediný důvod proč ne. Přece jenom se v poslední době ukázalo pár takových filmů o zrození a "začátcích" záporáků, např. Hannibal - zrození, Halloween, Batman začíná (ok, tohle není záporák:D)...  
 
Jinak souhlasím s Jájou samozřejmě... :p  
 
PS: Myslím, že Gambon si toho Brumbála už nestřihne a dají tam nějakýho "mlaďocha"... ;)  
 
PPS: Spielberg, už má taky svý nejlepší léta za sebou... :cry  
 
PPPS: A teďka zbývá si jen přát, ať se toho všeho ve zdravím dožijem a pořádně si ty filmy pak užijem... :grin
Autor: Snape007 Datum: 2010-05-02 14:56:15
Tak takové krásně věštecké a psindovně psané články bych chtěla čísti každý den ! Máš jedničku s hvězdičkou Karlosi :) 
Snad vám se Sibylou něco z toho vyjde !  
A my všichni se budeme modlit, aby ti staří Mayové neměli pravdu a my se toho všeho v klidu a míru dožili :)
Autor: Vesemir Datum: 2010-05-02 20:58:31
Dobrá, tak Karlos byl již vychválen dost, takže já budu zase za toho zlýho... 8)  
 
Tak předně, to s tim nebožákem Newellem už vypadá, Karlosi, na nějakej osobní problém, přímo obsesi... Nenapadá mě, co ti ten ubohej tvor moh tak hroznýho provýst, že do něj pořád takhle kopeš při každý příležitosti... Přimlouvám se, abys už dal tomu nebohýmu tvorečkovi pokoj... :)  
 
A za další - musim tě poněkud sucharsky opravit, leč Kanonýři patřej naopak mezi nejúspěšnější týmy v irský a britský famfrpálový lize (21 ligovejch titulů), dost pochybuju, že by si někdo lajsnul dát do titulu animáku slova "nejhoršího famfrpálového družstva Anglie". Přecijen, Kanonýři maj dost věrnejch fanoušků a takovýmu mudlovskýmu filmaři by se mohlo něco škaredýho přihodit... 
 
 
Jinak ale doufám, že se většina těchhle předpovědí nevyplní... Prodloužený verze (režisérský sestřihy) by byly dobrý, ale tim ostatnim by mohli imho nadělat víc škody než užitku... Samozřejmě je mi jasný, že v zájmu filmařů je vytřískat z dojný krávy co nejvíc, ale měl by se nechat nějakej prostor pro imaginaci fanoušků... 
 
Co se týče zmiňovanýho filmu z prostředí famfrpálu - byl bych pro jedině v případě, že by scénář napsala sama Rowlingová a měla hlavní slovo i v průběhu natáčení... 
 
No, jinak ale slušnej článek.  
 
Abych parafrázoval Ritu Holoubkovou: "Čet sem i horší věci..." ;)
Autor: KARLOS Datum: 2010-05-02 21:28:25
Vesemir: Krom špatného poháru mě Newell rozhodně nakrknul Láskou za časů cholery (sice už jsem ten film vydoloval z hlavy, ale pořád je na tom místě dost bolestivá rána), Mona Lisou a už z ukázek strašně křečovitým Princem z Persie... 4 svadby nepovažuji taky za nijaké veledílo. Ano, to mi na hodrování docela stačí ;):grin... 
Jsem sportovní analfabet, takže se za ty Kanonýry omlouvám, nepovažuji za nijak závažné, jestli byli první nebo poslední 8)... 
Jestli něco z toho vyjde nevím, vnitří oko tou dobou haprovalo, takže jsem sázel na dohady ;)... 
Jinak všem dík za milá slova :).
Ohnivý pohár je lepší než Princ Dvojí Kr
Autor: Anonym [89.29.101.186] Datum: 2010-05-02 23:12:00
Nedá se nic dělat ale když porovnám režie obou těchto filmů, Newell vychází s hlavou vztyčenou...
Autor: Anonym [77.48.233.135] Datum: 2010-05-03 13:55:50
Ohnivý pohár je kostra bez děje, který je nahrazen efekty. Co se týče Kanonýrů, cituji Brumbála z Snapeových myšlenek (Relikvie Smrti): Smrt si pro mně přichází stejně jistě, jako to že budou Kudleyští Kanonýři v lize letos zase !poslední!. Ron ve dvojce: To jsou kudleyští kanonýři, desátí v lize (alespoň myslím že říkal "desátí", ale lepší než osmí rozhodně nebyli.) Takže KK rozhodně mezi špičku ligy nepatří.
Autor: Janina Datum: 2010-05-03 14:04:44
Devátí v lize. 8) Není nad Baníček!!!!!!!! 
Jinak ta Karlosova obsese Newelem je očividná. Ale to nic, já mám stejný problém s Yatesem. Kolik lidí, tolik názorů. Díky za článek Karlosi, pěkně jsem si početla. :)
Famfrpál - Chudley Cannons
Autor: Vesemir Datum: 2010-05-03 19:58:37
Anonyme, já mám na svý straně fakta. Chudley Cannons nemají možná aktuálně nejlepší formu, což na faktu, že patřej mezi nejúspěšnější týmy v irský a britský famfrpálový lize, nic nemění... Označit je za "nejhorší famfrpálový družstvo Anglie" je prostě úlet !!! 
 
A nehádej se prosim, pro mě je to teď citlivý téma... Můj milovanej mudlovskej klub s víc než staletou historií je prakticky před zánikem, takže se asi vážně přeorientuju na famfrpál... :roll  
 
Janino,  
držte se... Snad budete mít víc štěstí než my... Já po několika letech vyhazuju permanentku do koše... :cry
Autor: Rybba Datum: 2010-05-03 20:16:45
Pro Vesemira, brachu drž se... Kdo vydrží vyhraje... Nezahazuj flintu do žita (permanentku do koše) a věř na zázraky... I ty se někdy dějí... :roll  
 
Pro Janinu... Baniček zklamal, měli vyhrát, bojím bojím, že první nebudou... Zahrávají si... :cry  
 
Pro Karlose, nic naplat Karlosi, holt každému se libí něco jiného a to je dobře... U mě taky čtyřka vede nad pětkou a ano, réžie nic moc, ale ta "všudypřítomná akce" to zachraňuje... :p
Esclarte
Autor: Anonym [83.208.120.141] Datum: 2010-05-03 20:44:28
No, já to s těma Kudleyskými kanonýry vidím tak, že bývali opravdu slavní, ale teď už z té jejich slávy moc nezůstalo. Nechci teď dohledávat všechna fakta, ale třeba ve Famfrpálu v průběhu věků se to říká dost jasně - jako třeba že heslo o vítězství bylo změněno na něco jako Držme si palce a doufejme, že to dobře dopadne - anebo už výše citovaný Brumbálův výrok, anebo Rowlin výrok na chatu, že aby vyhráli ligu, museli by se obměnit a vyzuknout kyblík lektvaru štěstí. Prostě dřív jedineční a dneska darmo mluvit. A co si budem říkat, ten jejich současnej úpadek se mi dvakrát nelíbí už kvůli tomu, že jim Ron tolik fandí.
Autor: Vesemir Datum: 2010-05-03 21:19:55
Esclarte, je to v podstatě tak, jen neni možný říct, že z tý jejich slávy moc nezůstalo... 21 titulů už jim prostě nikdo nesebere, jejich trofeje navěky budou stát v síni slávy... A víra, že se všechno zlomí a bude líp, vydrží, pokud vydržej věrný fanoušci právě jako je Ron. 
Vim, co povídám - jako Sešívka sem zvyklej fandit podobnýmu týmu, což vyžaduje určitou dávku masochismu... Jen Kudleyští kanonýři maj oproti nám to štěstí, že famfrpálová liga ještě nepadla na oltář kapitálu, podobně jako její mudlovská obdoba... :cry  
 
Rybbo, to je hezký... ale proti tak nezřízenýmu hyenismu a postmodernímu cynismu, jaký předváděj současní mladí, nagelovaní a úspěšní muži v kravatách z CTY, E-Side, radnice Prahy 10 apod., se snad ani bojovat nedá... Natož zvítězit...  
 
Omlouvám se, už tu s tim nebudu prudit... Pro pár tisíc příznivců mudlovskýho sportu v Čechách je dneska ale hodně černej den...  
Přeju kouzelnický sportovní veřejnosti lepší osud... 
 

Autor: Rybba Datum: 2010-05-03 21:23:32
Pro všechny... a doplním to, že v šestce se zase vyšvihnou na přední příčky, páč tam dojde k tomu "nedorozumění" mezi Ronem a Cho a jejím odznáčkem na prsou...:) 
 
Pro Vesemirka... Vesemire zůstaň jim věrný, jako zůstal Ron celou dobu věrný Kudleyům a uvidíš, že se v budoucnu opět vyšvihnou nahoru... Věrní fanoušci zůstávaj, odpadlíci mizí v propadlišti dějin... :p
Autor: Rybba Datum: 2010-05-03 21:23:53
* oprava, pětce... :cry
Rybbo,
Autor: Vesemir Datum: 2010-05-03 21:54:03
nechápu, jak z toho vyvozuješ, že se Kanonýři vyšvihli na přední příčky... Právě naopak. Ron je nakvašenej na Cho, že fandí týmu (Tornádům), kterej je zrovna "in", protože se mu právě daří a začal mu proto fandit kdekdo, narozdíl právě od Kanonýrů, který sou MOMENTÁLNĚ na dně a jimž fandit neni "in", ale naopak spíš koncentrovanej masochismus... Proto Rona tak žral odznak Tutshillskejch Tornád... 
I tohle já dobře znám. Bože, jak já to znám... :-) 
 
Přesto platí, že Kanonýři jsou jednim z nej týmů famfrpálový ligy !!! 
 
 
K mudlům: patrně nemáš potuchy, o co u mudlů běží... Špatný výsledky vem čert, šel bych za svym klubem i do divize... Ale fanoušci maj taky určitou míru hrdosti a sebeúcty. Klauny ze sebe dělat nebudem... No nic, je to složitější, na stránkách PotterWebu se tomu nehodlám věnovat. Omlouvám se za zasírání diskuse off-topic tématem...
Autor: KARLOS Datum: 2010-05-03 22:10:31
Vesemir: Po pravdě řečeno jsem nikdy nijak zásadně famfrpál v průběhu věků nestudoval, proletěl jsem kapitolu o košťatech a tím to haslo. Ten titul jsem nahodil jen díky narážkám v hlavní kniže, proto je to napsáno tak, jak je to napsáno... 
Jak už jsem ale několikrát objasňoval, já a sport je vlasně ten samý vztah, jako ty a technologické novinky. Neříkám, že si ze srandy něco nezahraju a že některým sportům nerozumim (zachraňuje to famfrpál a volejbal), ale aby se tomu dalo říkat fanouškovský stav, to nikoli... 
Proto ty nahodilé názvy. Místo kanonýrů tam může být jakékoli jiné družstvo, nebo mistrovství světa, kde se stalo něco zásadnějšího, a pokud si to tam dosadíš sám v duchu, samozřejmě se taky nic nestane ;) 8)
Karlosi
Autor: Vesemir Datum: 2010-05-03 22:31:00
samozřejmě, nikdo ti sport nenutí... Ale když už si ho ve článku naklep, musíš holt přijmout poznámky těch, co famfrpálovou nejvyšší (a bohužel zároveň jedinou) soutěž pravidelně sledujou a orientujou se v ní... ;) Od toho tu sme. Ten rozumí tomu, druhej onomu... :)  
Famfrpál je prostě, ve vší skromnosti, moje parketa... :-) 
 
Škoda, že je legendární kouzelnickej sport na PW tolik opomíjenej... Mám pár tipů, jak famfrpálovou ligu zreformovat a zatraktivnit, ale nemam kam je cpát... :grin  
 
Třeba se někdy vhodný téma objeví...
Autor: Vesemir Datum: 2010-05-03 22:32:39
* P.S. Aby mě někdo nenapad, samozřejmě sem myslel jedinou nejvyšší NÁRODNÍ soutěž... Pak je tu samozřejmě ME a MS...
Autor: Rybba Datum: 2010-05-03 22:59:18
Pro Vesemira, sypu si popel na hlavu... To je tak, když mluvíš o něčem, o čem nemáš ani páru (tím myslím jako sebe... :grin). Ok už mlčím a šoupu nohama... 
 
K tomu famfrpálu, opět si sypu popel na hlavu... To je tak, když máš krátkou paměť a jsi lenivéj se podívat do knížky o čem se to tam vlastně psalo (tím myslím zase sebe... :grin). No nic, radši už vážně nic psát nebudu, akorát ze sebe dělám v*la a ztrapňuju se... Omlouvám se všem a nashledanou snad u jiného vděčnějšího tématu ke konverzaci... :p
Autor: Janina Datum: 2010-05-04 07:31:38
VESEMÍÍÍÍÍÍRE - skutečný fanoušek NEVYHAZUJE pernamentku svého milovaného famfrpálového klubu do koše. ( Byť jde o pofidérní sešívaný mančaft, který by nechytil zlatonku ani kdyby měla čtyři metry v průměru!!! :grin ;) ).
Janinooo
Autor: Jája Datum: 2010-05-04 08:13:10
Buď trochu citlivější k Vesemirovi, jednak to dlouhé ííí a pak...vždyť opravdu nejde vůbec o to, kolikátí jsou sešívaní v tabulce a že Baník momentálně hraje o titul. Vy to nechápete, co se včera stalo? Kéž by se nikdy nic takového nestalo vašim klubům :cry
Vesemire
Autor: Jája Datum: 2010-05-04 08:24:41
Víš moc dobře, jak je asi nám, fanouškům z Ďolíčku. Víš, že se v naší rodině fanouškovství Klokanům dědí z generace na generaci. Přežili jsme všechno možné, ale tohle už je trochu boj s větrnými mlýny. Famfrpál v ČR je asi definitivně v tahu. 5 let budeme u vás hosty...co si přát? Snad se k sobě budou chovat fanoušci, hráči, funkcionáří asi tak, jako by ses choval ty ke mně, kdybych přišla k tobě na návštěvu. :cry
Autor: Vesemir Datum: 2010-05-04 18:15:01
Janino, ve vší úctě, ale asi taky netušíš, co se děje v Praze... Fanoušek je ovce a osel v jednom, pakliže si koupí další permanentku v situaci, kdy mu vedení klubu lže, manipuluje s informacema, tahá z něj víc a víc peněz, apeluje na klubismus a věrnost, ale zároveň kdykoli fanouškům vrazí kudlu do zad. V situaci, kdy se famfrpálová liga změní v komerční šaškárnu sloužící výhradně k obohacení pár vyvolenejch, kde už o sport nikomu zainteresovanýmu ani trochu nejde. A je podpásový vyčítat nedostatek věrnosti a skutečnýho fanouškovství někomu, kdo leta pravidelně mrznul na Strahově, kdy byl jeho klub výkonnostně průměrnym týmem a fandit mu bylo stejnym utrpenim, jako fandit Kudlejskejm kanonýrům... 
 
U Kudleyskejch kanonýrů je ale situace jiná - tam se svejma věrnejma fanouškama klub ani samotný hráči nevy*******. Takovýmu klubu je ctí fandit, i když je na sestup... 
 
Janino, moc ti přeju, aby se s vašim mančaftem nestalo to co dvěma tradičním klubům v Praze a nemuselas litovat toho, cos napsala... :cry  
 
Jájo, upřímnou soustrast a díky za zastání... My, příznivci vršovickejch klubů, si teď vážně nemusíme nic vysvětlovat... Fanoušci se k sobě ale nebudou chovat nijak - moc jich tam totiž nezbude... Dochází k oficiálnímu bojkotu týhle šaškárny... Přeorientujeme se radši na jiný sporty - třeba Tchoříčky... 
 
 
Omlouvám se všem, že tu spamuju se sportem, ale chápejte, že na podobný výtky stran klubový věrnosti reagovat musim... 
 
Vraťme se radši ke Karlosovu článku...
Autor: Sohaj Datum: 2010-05-04 22:15:46
KARLOS: wow, respekt ;)
Zajímavé
Autor: matufran Datum: 2010-05-09 11:38:45
No předpovědi vypadají zájimavě. Já osobně bych přivítal filmy o Brumbálovi a Voldemortovi, když už může mít svůj film Wolverine z X-men, proč ne postavy z HP.  
Film z prostředí famrpálu bych přivítal taky... Očekával bych od něho seznámení s tímto kouzelnických sportem detailněji... vůbec by mi nevadilo, kdyby to byla komedie. 
Animované filmy - nad tímto tématem jsem uvažoval už delší dobu proč žádné nejsou. Pokud by byli rostříděny do sérii, tak by nebyl problém kompletně převést knižní podobu do té animované... 
Snad se některé přepovědi vyplní:) 
Strasně mooooc děkuji za článek:)

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR