'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Rozhovory: David Yates, Dan a další
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
3.149.254.35

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

 

Rozhovory: David Yates, Dan a další

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  HP a Princ dvojí krve - kniha
Příspěvek přidal(a) Sohaj   
pondělí, 30 listopadu 2009, 12:23
Brazilský server Vira-Tempo dostal příležitost udělat menší rozhovor s několika lidmi kolem Harryho Pottera. Konkrétně se jedná o režiséra Davida Yatese a herce Daniela Radcliffa, Ruperta Grinta, Emmu Watson a Bonnie Wright. Rozohovor se točí kolem chystané živé projekce Prince na Blu-ray, bonusových materiálů atd.

Překlad rozhovoru do češtiny naleznete v článku.



Rozhovor s Danem o BR promítání...

Podílíte se jako první na něčem, co souvisí s Blu-ray. Povězte nám něco o živém BR promítání?
Dan: Ano, takže promítání se uskuteční 12. prosince a každý, kdo má Blu-ray Princ dvojí krve může využít funkci BD-Live a díky tomu se můžete připojit ke mně a k Davidovi Yatesovi a spolu tak můžeme sledovat film. Pak budete moci pokládat otázky mně a Davidovi, na které se pokusíme odpovědět co nejpřesvědčivěji a nejzajímavěji, jak jen můžeme.

Takže je to vlastně takové lákadlo na lidi, aby se též stali součástí této akce, že?
Dan: Přesně tak. Vlastně jsem z toho velmi nadšený. Myslím, že to bude určitě skvělé.Těším se na některé "otázky na tělo", na které se mě nikdo dříve neptal, protože fanoušci se dívají na film z úplně jiné stránky než novináři. Takže si představuji, že se bude jednat o věci, o kterých jsem dřív neslyšel.


David Yates o BR promítání...

Takže, jako první se podílíte na něčem, co souvisí s "Live Community Screening" - můžete mi o tom říct něco víc?
David Yates: Ano, po technické stránce je to mimořádná událost. Něco takového v globálním měřítku nemá obdoby. Uvědomujeme si, že Harry Potter má fanoušky po celém světě (Ano, i v Česku;)). A tak 12. prosince letošního roku budeme s Danem odpovídat na otázky přímo od fanoušků prostřednictvím BD-Live o tom, jak jsme udělali Prince dvojí krve a o věcech, které byly často kriticky rozebírány a taky o některých scénách, které byly pozměněny. Jsem si jistý, že fanoušci by o tom chtěli vědět víc, např. proč bylo něco vyhozeno a něco jiného přidáno. Bude to vůbec poprvé, co se taklhe celosvětově bude rozebírat film minutu po minutě. Bude to skvělé.


Dan a Rupert o některých bonusech pro DVD Prince, kterých se účastnili...

V bonusovém materiálu Prince dvojí krve se objevujete v části, která souvisí se střihem. Je to něco, co vás obzvlášť zajímá?

Dan: Říkali mi, že jsou zde některá oddělení, které by mohly stát za to, kdyby se do nich nahlédlo. Abych byl upřímný, vidím jen 10% toho, co se tady děje. A jedna z věcí, o kterých jsem si myslel, že je problematická a zároveň pečlivá, je střih. Zároveň jsem o tom věděl velmi málo. A myslím, že střihači jsou ve skutečnosti neopěvovanými hrdiny filmového průmyslu. Takže jsem měl opravdu o to zájem a navíc Mark je opravdu skvělý člověk, takže to byla moje šance si s ní o tom všem pohovořit.

V bonusovém materiálu jste dostal pěknou akrobatickou prácičku. Jaké to bylo? A je to něco, o co jste si obzvlášť zažádal nebo vám prostě řekli, že budete dělat tady toto pro bonusy?
Rupert: Jednalo se o součást přípravy na famfrpál a létající scény a já nemám zrovna atletickou postavu. Nevěděl jsem, zda mi to nějak pomůže, ale dostalo se mi výcviku na trampolíně ke zlepšení kondice a navíc vám to dá jistou představu, jaké to je létat. A myslím, že to bylo nápomocné a docela i dobrá zábava. A celý natáčecí proces s famfrpálem je docela nepohodlný, ale nakonec to vypadalo oprvdu skvělě.


Rupert též krátce pohovořil o změně šatníku pro Relikvie smrti...

Jste v přátelském vztahu s vaším kostymérským oddělením? Museli vám kompletně pozměnit šatník oproti posledním šesti letům, že?
Rupert: Ron má teďka celou řadu neobvyklých oblečků, různé barevné svetry či úžasný svatební kostým. Docela se mi líbí. Dovedete se s nimi dostat do role.


Bonnie a Emma pohovořily o romantických scénách svých postav v šestce...

Takže, šestý Harry Potter... jaké to pro vás letos bylo?
Bonnie: V průběhu filmu se postavy kompletně vyvinou. Viděli jsme, jak rozkvetl vztah mezi Harrym a Ginny, ale ve filmu je toho mnohem víc, nejen romantická stránka, ale taky je určitý druh hrozby, které si jsou Weasleyovi vědomi.

Takže je to takový směs pocitů. Objevují se zde prvky romantiky a humoru a v zápětí přichází na scénu nebezpečí. A já jsem byla schopná do toho dát mnohem víc i díky přípravným fázím s Danem a Davidem Yatesem. Takže jsem pak při natáčení cítila větší pohodu. A když to pak bylo vše hotové a já poprvé viděla film, byla jsem nadšená, že je Ginny víc na očích pro publikum.

Je to skutečně poprvé, kdy jste byla tolik vidět. Musí to pro vás být velmi vzrušující, jako pro herečku, se takhle zviditelnit.
Bonnie: Určitě. Bylo to náročné, vzrušující a znepokojivé, protože vždy chcete odvézt tu nejlepší práci. A chcete navíc zahrát postavu co nejvěrohodněji. J.K. Rowling dostává postavu Ginny čím dát tím víc do popředí a očividně s ní měla jasný záměr, dát ji dohromady s Harrym. Takže to pro mě byla velká zodpovědnost, ale doufám, že si to lidi užili.

Hermiona a Ron zažijí ve filmu menší románek. Byli jste nadšeni z této příběhové linky?
Emma: Ano, byla jsem z toho nadšená. Nejspíš to nebyla nejzjevnější dějová linka v příběhu. Myslím, že spousta fanoušků viděla Harryho a Hermionu spolu (ano, přesně:)), ale myslím, že Hermiona a Ron jsou natolik zvláštní postavy, že se k sobě náramně hodí. Jsou natolik rozdílní, ale přesto se dokaží spolu zasmát. Hermiona je sice vážná postava, ale myslím, že je to přínosné pro oba.

Zdá se, že je mnohem větší zábava hrát Hermionu, když jste ve scéně s Ronem, protože to vypadá, že se má (Ron) skvěle?
Emma: Rozhodně, ano. Líbí se mi dělat scény s Rupertem, protože se navzájem dokážeme podržet a navíc máme tendeci to dělat s humorem.

Nyný, když už jsi viděla film, jaký je váš nejoblíbenější moment či oblíbená příběhová linka?
Emma: Mé nejoblíbenější momenty jsou ty, když Ron hraje famfrpál. Byl i takový hysterický. Také mám ráda, když Ron pozře nápoj lásky. Je opravdu vtipný, takže tyhle okamžiky jsou pro mě nejoblíbenější.


Zdroj: SnitchSeeker

 
 


Komentáře
Autor: Jája Datum: 2009-11-30 13:48:11
Dan:...Těším se na některé "otázky na tělo", na které se mě nikdo dříve neptal, protože fanoušci se dívají na film z úplně jiné stránky než novináři..... 
Hmmm, existují ještě takové otázky?  
Na copak by se Dana zeptali "místní" fanoušci na PW? 
 
PS. Šohajku, mít klobouk, smekám, jak dlouho se nimráš s takovýmhle článkem?Máš můj obrovský obdiv :)
Autor: Sohaj Datum: 2009-11-30 14:49:05
Jája: no, byla to fuška, ale nic světoborného to rozhodně není:) To až vyjde rozhovor s Davidem a Danem během toho živého promítání... to bude síla. 
 
Jinak co bych se ho zeptal? Hmmm, budu muset popřemýšlet:D
Autor: Janina Datum: 2009-11-30 15:02:43
Pěkný článek, děkuji. A na co bych se zeptala? Proč v Princi není aspoň kratičký vstup do hodiny obrany proti černé magii se Snapeem. A taky se nemůžu smířit s tím, že v Řádu nebyla nemocnice u svatého Munga - tohle jim neodpustím. 
Jinak vzkaz pro malého lišáka - prozatím nic, v Kaufu ani v Bille u nás karmilek není.
Autor: Janette Baborake Datum: 2009-11-30 16:03:14
Tak to se určitě máme na co těšit... Já se alespon těším na ten článek, když už ne na BR... :roll
Autor: KARLOS Datum: 2009-11-30 22:47:44
Rozhodně by sem se ptal Yatese... 
Za prvé a to je asi nejtíživější otázka - komu můžu pogratulovat za tkaničku, jestli jemu, nebo Klovesovi. Mě netrápí, ostatní ale očividně jo ;)... 
Jinak by se otázky týkaly rozhodně rozpočtu, co bylo na filmu nejdražší (krom jejich platů, samozřejmě ;)), zajímalo by mě, jak se bude vypořádávat s odchodem dvorního skladatele, jak se mu pracovalo s Brunem Delbonnelem (už nyní legenda mezi kameramanama ;)) a kolik toho skončilo dohromady na podlaze střižny... 
Očekávané množství zodpovězených otázek? - "Pracovalo se mi úžasně, je to svělá příležitost pracovat s kat ohromně talentovanými lidmi"... "něco málo sem dostal, ale o rozpočet se starali jiní"..."Vážně sme použili úplně všechno, co se dalo, na dvd a blučku najdete vystřižené scény, mrkněte na ně. A jestli zbylo něco víc? To se uvidí".... ;):D
Autor: KARLOS Datum: 2009-11-30 22:49:29
Jo a ještě odpověď s tkaničkou - "s tou vážně přišel Steve, ale fakt nevím, možná to byl David (producent) a když o tom tak uvažuju, na poradě, kde sme se všichni opili levným čučem sem to mohl nadhodit i já ;)"
Pro Karlose
Autor: Rybba Datum: 2009-12-01 02:44:05
Karlosi Karlosi :grin :grin. Dobrý, ale osobně si myslím, že ani tolik informací co jsi napsal by ti neřekl :grin.  
 
pro Jáju, já bych se ho zeptal jestli bere testosteron nitrožilně nebo v tabletkách :grin (promiňte, muselo to ze mě ven :grin)

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR