'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - DVD Princ dvojí krve - první dojmy!
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Anketa

Co říkáte na trailer k sedmičce?

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
3.144.172.115

RSS a sdílení

Potter Web CZ

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

powered_by.png, 1 kB

Starší články

<<< 
<<
Duben 2024
>>
 >>>
 
  Po
  Út
  St
  Čt
  Pá
  So
  Ne
 
 
1
2
3
4
5
6
7
 
 
8
9
10
11
12
13
14
 
 
15
16
17
18
19
20
21
 
 
22
23
24
25
26
27
28
 
 
29
30
 
 
 
 
 
 

 

DVD Princ dvojí krve - první dojmy!

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  HP a Princ dvojí krve - film
Příspěvek přidal(a) Sohaj   
středa, 25 listopadu 2009, 00:01
DVD a BR Prince dvojí krve se oficiálně začne prodávat až za pár minut, přesto se však už našli šťastlivci, kterým se dostalo do rukou o něco dřív. A tak by byla škoda se s vámi nepodělit o první dojmy z tohoto DVD.

Pokud tak stále váháte nad koupí, snad vám menší shrnutí uvnitř článku pomůže.





Povedl se šestý HP na DVD? Dostali fanoušci do rukou dvoudiskovou edici hodnou Harryho Pottera? Ano i ne...


Že je něco tentokrát jinak poznáte už v obchodě. DVD není jen v klasické umělohmotné krabičce, ale ještě navíc i v papírovém obalu, který jsme naposledy mohli vidět u DVD Tajemné komnaty. Zdá se, že na obalu tentokrát nešetřili, ovšem vynahradili si to jinde.

Disk 1 - film
Po vložení do DVD mechaniky přichází první zklamání a docela i šok. Klasické pohyblivé menu bylo nahrazeno jednoduchým stacionárním pozadím. Žádná animace, prostě nic, jen obrázek:(

Disk 2 - bonusy
I zde jdeme rovnou do menu bez žádného dlouhého zdržování. Čeká na vás pár docela zajímavých bonusů, tak pojďmě se jim podívat na zoubek:

- Obsazení Harryho Pottera (23:30)
V tomto bonusu jsou našimi průvodci představitelé Nevilla a Deana. V osmi částech postupně nahlédneme do zákulisí natáčení, ale i příprav. Tak např. Danielem vyzpovídá střihače, který měl na starosti Prince dvojí krve a dovídáme se, jak náročnou práci střih představuje. Matthew Lewis, Oliver Phelps a Tom Felton nahlédnou do tajů některých triků z Harryho Pottera, s Jessie Cave (Levandule) se dozvíme něco o výcviku sov, Ruperta zastihneme při připravách na famfrpál, s Evannou si povíme něco o kostýmech a též se dozvíme, že je Evanna šikovná v dělání korálků atd.


Celkem se jedná o povedený bonus. Oba aktéři nás navíc provedou v docela zábavné formě. Ovšem v českém menu člověk narazí na nemilou hrubku. U jednoho z bonusů s Jessie Cave (mimochodem vypadá líp než ve filmu:)) je špatně vyskloňováno její jméno a je zde uvedeno "... s Jessiem Cavem." Jakoby někdo nepostřehl, že se jedná o holku...

- Rok v životě J.K. Rowling (47:40)
Dokument vyprávěný samotnou autorkou o svém životě, ale i o Harry Potterovi a o tom, co se odehrálo po dopsání sedmé knihy. Mimochodem v dokumentu autorka sama zmiňuje, že pro některé bude sedmá kniha zklamáním;) Dokument je místy hodně pochmurný, ale i dojemný a troufám si tvrdit, že jde o vrchol v rámci tohoto DVD.

I zde však narazíme na minelu. Zcela nepochopitelně po skončení bonusu na nás vyskočí hlášky o varování proti nelegálním kopiím snad ve všech jazycích a všechny je přeskákat dá docela zabrat.

- Minutový dril (6:40)
Další z vtipných bonusů, kde nám herci, konkrétně dvojčata, Bonnie, Dan, Rupert, Tom a Emma, v 60 sekundách zavzpomínají na své postavy z dřívějších filmů.

- Co máš na mysli? (6:40)
Tom Felton pokládá různé otázky hercům a ti se snaží odpovídat tím, co je prvně napadne.

- Kouzelný svět Harryho Pottera - náhled (11:30)
Tento bonus není třeba blíže představovat. Zavítáme do chystaného kouzelnického parku na Floridě.

- Dodatečné scény (6:50)
Celkem na nás čeká 8 vystřižených scén. Dá se povědět, že se jedná asi o nejlepší vystřižené scény ze všech dosavadních HP filmů, zvláště 6. a 7. scéna stojí za to.


A to je vše. Onoho slibovaného bonusu k Relikviím se na DVD nedočkáme (snad modrásci budou mít štěstí). Celková délka bonusů je cca 104 minut, což je celkem výsměch i přes kvalitu bonusů. Samotné bonusy se tentokrát povedly a převyšují minimálně pátý a čtvrtý díl.

Shrnuto a podtrženo. Rozhodně máme před sebou jedno z lepších HP DVD, co do kvality bonusů. Body ztrácí DVD převážně v odfláklém menu, drobných chybách v názvech a malému počtu bonusů.


P.S.: DVD kupováno v Datartu za 499 Kč. Součástí byl i dárek v podobě menšího filmového plakátu k Princi.

 
 


Komentáře
dvd HP6
Autor: Snape007 Datum: 2009-11-25 06:29:50
Teda Sohajíku , ty se máš... 
Já ho čekám dneska odpoledne PPL-kou :) 
Jsem sama zvědavá, jak bude balené, protože z fotek co byly k mání na netu, by mě v životě nenapadlo, že to bude v pap. obalu, jako dvojka :) 
Co se bonusů týče.. mě osobně přišla nejstrašnější pětka. Ta byla fakt děsivá ! Jen pár blábolů a Tonksová v kuchyni. Teď si nejsem jistá, jestli to bylo v pětce, nebo ve čtverce... 
Na ten bonus s JKR se moc těším. 
No, každopádně to bude ta nejlepší kvalita co se zatím dala sehnat :)))
Pro Šohaje
Autor: Jája Datum: 2009-11-25 09:11:06
To je ono, to je ten pravej lék ;)
Arthuro
Autor: Anonym [85.71.47.242] Datum: 2009-11-25 10:35:26
co to tady melete, já viděl prince na dvd už před týdnem v intersparu, tak jakýpak že výjde až dnes
Autor: Sohaj Datum: 2009-11-25 11:57:18
Arthuro: ehm, stačí si jen přečíst úvodní větu: "... se oficiálně začne prodávat..." Tedy dnes:) To, že se někde objevilo dřív, je nepodstatné ;)
Autor: Janina Datum: 2009-11-25 14:08:15
Já to budu mít až večer, ale zase levněji z Makra, za 380,- i s DPH. Ale kámoška co mi to nese jde nejprve za svým klukem. Aby ji čert vzal!!!!!!!!!!!!! ;)
Autor: Janette Baborake Datum: 2009-11-25 14:31:29
Debilní otázky, ale stejně se zeptám: Je součástí i film HP6?
Blu-ray
Autor: Anonym [89.235.38.225] Datum: 2009-11-25 16:19:00
no já sem si v sobotu koupil prince na blu ray a taky to nebyla žádná sláva, Magic box opět nezklamal mam Full HD projektor se skoro třímetrovym plátnem a tam už je vidět fakt všechno a kvalita obrazu nebyla nijak pjekná spíš obludná ostatní blu ray od jiných distributorů maj obraz nádhernej :cry ale to sem čekal jelikoš z pětky na DVD bych zvracel může za to zapráskanej Magic box kdyby to vydávali pořád Warneří tak by to bylo OK
Autor: KARLOS Datum: 2009-11-25 16:49:25
[89.235.38.225]: Počkej, to mi neříkej, že by si MagicBox dělal autoring obrazu sám.... Ten musel být převzatý ze zahraničí, ne? A co sem viděl obraz ze zahraničí, tak sem byl spokojený.... Že to nebylo dokonale ostré jako břitva se dalo čekat, protože Warneři rádi obraz změkčují, u šestky navíc sám kameraman používá nasvěcování, které háže měkččí stíny, barevná paleta taky smývá ostré hrany... Ale nechci se hádat, disk sem v ruce neměl, mluvím víceméně podle 1:1 screenshotů a 1:3 hdripu... Jinak špatný obraz u dvdčka pětky je holý fakt, tam si ale autoring dělá opravdu sám MB ;)....
Autor: Janina Datum: 2009-11-25 16:54:38
A je to tady, dorazila, přítel ma chřipku!!! Loučím se s Vámi, jdu si konečně o samotě bez ječících šustících a srkajících děcek užít nejprve film a potom bonusy. ;)
Maro
Autor: Anonym [90.176.48.65] Datum: 2009-11-25 17:33:27
No docela mám strach, aby nezmrvili i sedmičku :(
Šohaji,
Autor: Vesemir Datum: 2009-11-25 22:09:51
tady bych si v jednom dovolil nesouhlasit: díkybohu (resp. Magic boxu) za konečně jednoduchý a přehledný menu, mě naopak iritovaly ty hejbající se nepřehledný serepetičky... Takovýhle menu mi naprosto vyhovuje. Bonusy se mi zatim zdaj docela fajn, jejich počet mi nepřijde důležitej. 
 
BTW - během bonusu "Co máš na mysli" mě Tom Felton opět okouzlil svou přirozeností a charismatem. Podle mýho působí z herců v HP jako jeden z největších sympaťáků...
Vesemir
Autor: Sohaj Datum: 2009-11-25 23:45:23
Tak to já si u Harryho zvykl na "živější" menu s nějakou pěknou animací, tak to byl docela šok:) 
 
Jinak s Tomem Feltonem souhlasím, též mě mile překvapil svým vystupováním a těžko by si ho člověk spojoval s postavou Draca Malfoye.
dvd
Autor: Snape007 Datum: 2009-11-26 02:42:52
Tak konečně včera o půl páté odpoledne dorazil osel / posel z PPL a přivezl TO !!! ;) 8) :grin  
Nemůžu nic říct k bonusům.. ty jsem ještě neviděla. 
Ani nemám třímetrový plátno s HD projektorem, abych byla na omdlení , obzvláště ze Snapea ( jako ostatně vždy :grin ), ale film je báječnej, děti v kině neruší a ani nemůžete dostat kdejakou chřipku od vedle prskajícího souseda :grin
V menu mě absolutně žádné zákazy v mnoha řečech proti kopírování filmů, o kterých tu psal Sohaj, nerušily, protože tam nebyly. Tak nevím, jestli máme několik verzí na trhu, nebo co... 
Samozřejmě, že výtky mám, obzvláště k vystřiženým scénám, ale za to dvd nemůže 8) :grin . Zatím končím, na slyšenou příště. Váš agent z Bradavic 8)
Autor: Jája Datum: 2009-11-26 07:39:49
I já už jsem spokojenej člověk :) Kluci, čemu se divíte? Tomík je, ehm.... Janino, nebudu se opakovat...ale je můj a Janiny, tak pozor! Hezky se vraťte ke svejm...Vesemir k Afshan a Šohajek k Evanně! Tak šup, šup...  
Janino, hezky si to užij ;)
Autor: Janina Datum: 2009-11-26 08:36:35
Jájo,....tak jsem si to užila. Daleko lepší zážitek než s "dětmi" v kině. Sice jenom v compu, k televizi dojdu až zítra, ale dobrré to bylo i ty bonusy. Po -pro mě - propadáku fénixe fajn. Jenom se mi nechce věřit, že nemají více vystřižených scén, jenom tak maličko? A co si myslím o Tomovi nebudu už raději psát, někteří mi vyčítají slovo š...... :roll
Janino
Autor: Jája Datum: 2009-11-26 11:22:38
Ok, to je fajn a ten Tom,no....víme svý, ne? Rybba ti nic nevyčítá, on je jen takovej srandista...Ty vystřižené scény nejsou snad jediný materiál, který natočili. Počkáme na ta rozšířená vydání...časem.....lety....i když Šohajek je optimista a věří, že se jich dočkáme i během několika let :grin
Autor: Sohaj Datum: 2009-11-26 18:57:39
Určitě jo. Pořád nám ještě minimálně zbýva Snapeova scéna: "It´s over." ;) Viděl bych to tak na zima 2011.
Celkový subjektivní hodnocení
Autor: Vesemir Datum: 2009-11-27 22:05:59
Tak sem zřel už všechny bonusy (s výjimkou exkurzu z tý šaškárny na Floridě) a DVD celkově hodnotim jako hodně vydařený... Počet bonusů mi příde tak akorát, víc bych toho stejně nepobral. Anketa "Co máš na mysli" je velmi zajímavá (hlavně Devon Murray mě naprosto dostal s Eamonem de Valerou :) - má velkej bod !) a dokument o JK mě skoro rozbrečel... :grin  
 
A znovu chválim - po dlouhý době - jednoduchost a přehlednost menu. Výborný bonusový DVD.  
 
Uděluju 118 hvězdiček ze 123. Jen další vystřižený scény by neuškodily... Toť můj názor.
Autor: Sohaj Datum: 2009-11-28 00:45:42
Tak zdá se, že jsem na PW jediný příznivec "té šaškárny na Floridě" :grin Ale prý tam mají výborný máslový ležák:) 
 
Vesemir: nj, Irsko, to chápu:) Jinak k tomu dokumentu s JKR: nic si z toho nedělej, já byl též naměkko ;)
Pro Vesemira:
Autor: Janette Baborake Datum: 2009-11-28 17:23:22
Jenom otázečka: Kolik to stálo?
Autor: Vesemir Datum: 2009-11-28 19:51:00
Šohaj:  
Kvuli máslovýmu ležáku nemusíš jezdit na Floridu. Já na něm už nějakej pátek ujíždim. Můžu nabídnout recept... Fakt výborá věc ! 
A sem rád, že sem nebyl sám naměkko... :grin  
 
Janette: 
Nejsem si jist, co máš na mysli; myslíš kolik stálo DVD (499,- vim, dá se koupit levnějc v Makru, ale tam nemam přístup), nebo kolik to stálo producenty, abych tu tomu DVD s Princem dělal na PotterWebu reklamu ? :grin
pro Vesemir
Autor: Sohaj Datum: 2009-11-29 00:55:25
Wow, tak recept bych i uvítal ;)
:to Vesemir
Autor: vanguard Datum: 2009-11-29 03:03:30
zveřejnit! :grin
Máslovej ležák
Autor: Vesemir Datum: 2009-11-29 09:50:13
Nuže, máte to mít. Přeložil sem to z mugglenetu, ale po experimentech výrazně upravil a zasadil do českejch podmínek: 
 
* Karamelová poleva (testoval sem různý produkty, ale zdaleka nejlepších výsledků dosaženo s výrobkem „Karmílek karamelový“ – „mléčná pochoutka pro malé lišáky“, v obchodech to maj tam co sou smetany do kávy, Jesenky atd.)  
* máslo 
* perlivá minerálka (nejlépe Mattoni perlivá) 
 
Asi půl polívkový lžíce másla hodíme do skleničky, na to vyprskneme celou tubu karamelovýho Karmílka (75 g). Dáme do mikrovlnky asi na 2 min (podle síly) - krém musí začít divoce bublat a máslo se musí zcela rozpustit. Vyndáme, a přilejeme 1/4 litru perlivý mattonky. To je celý... 
 
Enjoy ! Dostaví se přesně ten hřejivej pocit, jak je popisovanej v knihách... 
Netřeba jezdit na Floridu... :)
Autor: Janina Datum: 2009-11-29 12:20:16
Vesemire, ty malej lišáku ;) letím to vyzkoušet!!!!!
Janino,
Autor: Vesemir Datum: 2009-11-29 12:53:16
sem zvědavej, co tomu řekneš... :)  
 
Asi by eště bylo fér doplnit, že u některejch testovanejch krémovejch výrobků docházelo k vedlejším projevům v podobě projímavýho účinku (kterej ovšem nemusí bejt nutně shledáván nežádoucím, někdy právě naopak), ovšem v případě Karmílka nebyly takovýto projevy pozorovány (máslovejch ležáků už sem připravil a zkonzumoval několik desítek a těšim se dobrýmu zdraví)...
pro Vesemir
Autor: Sohaj Datum: 2009-11-29 14:00:59
Wow, to je paráda. Hned jk budu moct, tak se do toho pustím. Díky moc ;)
pro Vesemira
Autor: Rybba Datum: 2009-11-29 14:47:29
No tohle :grin, préj u některéjch testovanéjch krémovéjch výrobků docházelo k vedlejším projevům v podobě projímavýho účinku - tak tohle mě totálně rozsekalo... :grin :grin  
 
Jinak díky za recept... :p, jinak musí se to dělat v mikrovlnce? Já totiž v mikrovlnce jen občas ohřívám, ehm... :roll  
 
pro Janinu, jo Rybba ti nic nevyčítá, von je jen takový srandista... :grin :grin  
 
pro Jáju, a ke komu se mám vrátit já?...  
:cry :cry
Autor: Jája Datum: 2009-11-30 08:49:06
Vesemir: ty nejsi malej lišák, ale stará liška podšitá :grin :grin :grin povídej, přeháněj, se kterou firmou na výrobu toaletních papírů máš tu smouvu, no? Mně stačí jen si přečíst ten tvůj recept a už to ve mně bublá, fakt.... :grin  
Rybba: tys od někoho odešel, že se chceš vracet? Já jen, že kluci od svých idolů zabrousili do našich vod - Janiny a mojí - tak jsem je jen nasměrovala správným směrem. Šohajek poslechl, viz článek o Evanně...Vesemir si určo udělal skleničku máslového ležáku a teď slintá nad Afshan...takže ty mazej zpátky do svýho rybníka k pani Rybbičkový ;)
pro Jáju
Autor: Rybba Datum: 2009-12-04 00:59:25
Vesemir neprodává toaleťáky, ale je to podomní prodejce Karmílků, tak pššsst neruš jeho namáhavou, veledůležitou a pro svět nezbytnou práci... :grin :grin
Autor: vanguard Datum: 2009-12-05 01:10:58
áno to je ono! Třeba hned vyzkoušet... ráno hned zajdu do tesca pro pár karmílků :grin

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR