'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Jeden den na Festivalu Fantazie Speciál 2009
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
13.59.236.219

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

 

Jeden den na Festivalu Fantazie Speciál 2009

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  Zajímavosti
Příspěvek přidal(a) Sohaj   
čtvrtek, 29 října 2009, 17:53
V úterý a ve středu (27.10. - 28.10.) jsem se konečně zúčastnil velké události - Festivalu Fantazie Speciál v Chotěboři. Strávil jsem zde jeden den a noc, resp. noc a den a byla by škoda nepodělit se s vámi o zážitky z FFS a z Harryho Pottera samotného.

Podrobné shrnutí mého pobytu v Chotěboři naleznete v článku.





Dojmy z pobytu na FFS 09

Jako způsob dopravy do Chotěboře jsem po dlouhém uvažování nad jízdním řádem zvolil autobus. Odjížděl jsem z Prahy – Florence v 14:50. Teprve až během cesty jsem si uvědomil, že nevím, zda je Chotěboř konečná stanice, nebo busák pokračuje ještě dál. A jelikož jsem v Chotěboři nikdy předtím nebyl, začalo to pro mne představovat „drobný“ problém. Přede mnou však seděli nějací kluci, kteří až nějak moc často skloňovali podivná slova typu „cony“ a „Wii“ a došlo mi, že nejedu do Chotěboře sám. Stáčí vystoupit na stejné zastávce, jako oni. První část tak byla splněna.


Po příjezdu do Chotěboře na mě čekal další oříšek. Dostat se z náměstí T. G. Masaryka do Sokolovny, kde probíhala registrace. Vzhledem k tomu, že můj orientační smysl je velmi žalostný, strávil jsem před odjezdem desítky hodin nad plánky města Chotěboř (no dobře, trochu přeháním. Možná těch hodin nebylo tolik:) Naštěstí ve městě jsou dobře rozmístěné orientační tabule, a tak najít Sokolovnu nebyl zas takový problém.


Při registracích jsem se poslušně zařadil do fronty a čekal, až se dostanu na řadu. Od milé slečny u pultíku jsem za drobný poplatek dostal obálku s nějakými, pro mě neznámými, papírky a u dalšího okýnka jsem vyfasoval další materiály. V obálce jsem po prozkoumání našel kartičku nutnou k ubytování a životně důležitou permanentku, bez níž bych se jen těžko dostával dovnitř:) Teď už se jen zbývalo ubytovat v nedaleké škole (uvědomit si, že druhé patro se opravdu nenachází ve třetím patře) a připravit se na program.


Samotný program Harryho Pottera začínal až ve 20:00 SEČ a protože mi zbývala ještě fůra času, s nadšením jsem se začetl do informační brožury FFS. Ještě před programem jsem na sebe hodil tričko s Voldemortem a pak hurááá na Harryho Pottera. Jako první bod programu měl být dokument Svět umění: Harry Potter. Nakonec však došlo k záměně disků a místo toho jsme sledovali dokument o J.K. Rowling, Harry Potter a já. Dokument byl z roku 2002 a bylo vtipné poslouchat, jak vykládá o dalších dílech. Poté následovala projekce filmu Harry Potter a Ohnivý pohár (uff, naštěstí v originále:)). Jo, vždy potěší vidět Harryho Pottera někde jinde, než na monitoru počítače. Hned to má jinou atmosféru. Škoda jen slabší zvukové stopy.


Promítání skončilo kolem 23:30. Pro tento den to z HP bylo vše. Zbývala otázka, co dál? Spát se ještě nechtělo (nebo možná trochu jo, ale ne každý den se vám poštěstí zúčastnit se FF(S), že?). Tak jsem si dovolil navštívit promítání seriálu Dollhouse 1x00 a jak mi bylo řečeno, jednalo se o v televizi nevysílaný pilot. Inu, musím říct, že se jedná o docela zajímavý seriál a Eliza Dushku je opravdu hot! Pak už však nezbývalo nic jiného než zalehnout do postýlky.


Ráno mě budík probudil v 8:05 přesně. Vyhrabal jsem se z postele, provedl ranní hygienu a zamířil na snídani, abych v 9 hodin byl připraven na další nášup HPčka. Snídaně se podávala v nedalekém penzionu Vysočina nacházející se přesně v místě, kde mě předešlého dne vyložil autobus. Příjemný číšník mi přinesl snídani a požádal mě o jakýsi stravovací lísteček. Ukázal jsem mu všechny lístečky, co mám a s hrůzou v očích jsem se dozvěděl, že mi nejspíš jeden chybí. Číšník však měl pochopení a snídani mi dopřál. Když jsem pak později prohrabal všechny věci, které jsem dostal, žádný stravovací lístek jsem nenašel. Že bych někde udělal chybu?


Ale zpátky k programu. Těsně před devátou hodinou jsem dorazil do posluchárny. Jediný, kdo se zde momentálně nacházel, byla jedna dívka či slečna s dlouhými vlasy. Nesměle jsem vstoupil dovnitř a zeptal se, zda nejdu moc brzo. Naštěstí ne, a tak jsem zaujal jedno místečko v zadní řadě. Po chvíli jsem se z jejího telefonického hovoru dozvěděl (opravdu jsem nechtěl poslouchat:)), že se nejedná o nikoho jiného, než o naši Arlondii. A tak jsem samozřejmě nemohl nevyužít chvíle, abych se s ní nepozdravil:) Prvním bodem programu bylo promítání filmu Henry Proper, parodie na film Kámen mudrců se stejným obrazem, jen jinými (vtipnými) dialogy. Ve 12 hod. přišel na řadu pořad, Jaký by měl být HP na Pragoconu? Autoři programu: Václav Pravda „Kritizátor“ a Kristýna Dubnická „Ginny Molly Weasleyová“. Dozvěděli jsme se nějaké info ohledně chystaného festivalu Pragocon (28. – 31. 1. 2010, Praha). Místy jsem však měl pocit, že spíš řeší organizační záležitosti mezi sebou, než HP sekci samotnou:)


V jednu hodinu měl přijít na řadu pořad O čem je HOCZ od Wizardyho. Nakonec jsem však byl jediný posluchač, i přesto mě Wizardy zasvětil do tajů a kouzel této on-line RPG školy. Od 14 hodin následovala debata Svět hudby Harryho Pottera (Nicholas Hooper: pro a proti) za doprovodu Arlondie a Milana „movie“ Klímy. Každý z nich hájící jednu stranu barikády. Dá se říct, že se jednalo o nejzajímavější přednášku, kterou jsem byl na FFS svědkem. Filmovou hudbu já rád a poslechnout si argumenty stálo za to. Navíc jsme měli možnost poslechnout si některé Hooperovy motivy a k tomu si poslechnout názory obou stran. Hodina však utekla nebývale rychle a na řadu přišel pro mě poslední program: Very Potter Musical (odkaz na konci článku). Jednalo se o HP muzikál, místy by se dalo použít slovo parodie. Něco tak výborného a vtipného jsem už dlouho nezažil. Bylo to tak neskutečně dobré, že jsem v průběhu představení přehodnotil své plány na odjezd z 17:35 na 19:01.


Ač bych rád zůstal i na další pořád, kterým měl být hudební kvíz o Hooperově hudbě (otestovat si své znalosti nikdy neuškodí:)), tak školní povinnosti následujícího dne mi nedovolily déle zůstat, a tak jsem kolem půl sedmé večerní vyrazil směrem vlakové nádraží Chotěboř. Škoda, i čtvrteční program vypadal pěkně našlapaně. Cesta na nádraží mi zabrala slabší čtvrthodinku, během níž jsem se stačil dvakrát zeptat na cestu, aby nakonec vlak měl stejně deseti minutové zpoždění. Návrat do Prahy: kolem 22 hod.


A výsledek: stálo to za to. Na své si přijdou jak nováčci, tak pravidelní návštevníci. Jako nováček jsem si připadal lehce zmatený (až vyjukaný) asi i díky tomu, jaké problémy mi dělá seznamit se s novými lidmi. Organizace Festivalu je na vysoké úrovni, ale abych všechno zvládl projít, potřeboval bych tak týden (třeba teprve před odjezdem jsem zjistil, že v prvním patře Kulturního domu se nachazí prodejna sci-fi a fantasy knih) a kdo ví, jaké tajemné komnaty teprve čekají na své odhalení. Lákadlem jsou i další bloky, obzvlášť zaujal HistoryCon (přednáška o Atlantidě, o Králi Artušovi...), který však měl přijít na řadu až později. Rozhodně je z čeho vybírat, avšak být na dvou místech zároveň je krapet nemožné. Typ na letní prázdniny by se už našel.

 

A na závěr menší shrnutí...


Co se povedlo a co ne:

Přežít ve zdraví cestu na Festival: splněno

Zdárně projít registrací: splněno

Neudělat ze sebe moc velkého osla: 50:50

Zúčastnit se co nejvíc HP programů, co jen jde: splněno (100%)

Najít si nové (HP) přátele: nepovedlo se

Ve zdraví se vrátit domů: teprve se uvidí:)


A ještě přidávám slibený odkaz na YouTube na Very Potter Musical. Enjoy.



 
 


Komentáře
Autor: n:ka Datum: 2009-10-29 18:29:23
Potter musical jsem už viděla několikrát. Oni vám ho promítali s titulkama? Ty bych totiž v některých částích uvítala
Autor: Sohaj Datum: 2009-10-29 18:56:46
n:ka: jop, bylo to s titulkama díky obětavosti Wizardyho a dalších :)
sohaj
Autor: Radis_cz Datum: 2009-10-29 20:33:21
Moc hezky, abych se priste uz konecne zucastnil a poznal nekoho z vas aspon..
Autor: Arlondie Datum: 2009-10-30 10:19:20
Že sis neudělal nové přátele? Ale nepovídej! Já jsem byla děsně ráda, že jsme se konečně viděli naživo!! A byla jsem moc ráda, že ses zúčastnil všeho, co šlo, byť jsi tak přišel o spousty dalšího programu. Ale tak už to na FF bývá - člověk je obklopen zajímavými věcmi, které chce vyzkoušet, okouknout, osahat, ochutnat... ale vybrat si lze v jednom čase jen jedno. Na letním conu je člověk tak vytížený a tak se mu nechce "zbytečně" spát, že se chodí na kutě ve tři a vstává v osm, pravidelně. Někteří nespí vůbec... :grin Ale stojí to za to. 
 
A především bych chtěla poděkovat za článek. Taky možná něco málo přispěju a požádám hlavně Wizardyho, moji báječnou zlatou duši.  
 
A pro n:ku - Very Potter Musical bude s titulky promítán určitě i na FF10.
Autor: Sohaj Datum: 2009-10-30 13:49:20
Arlondie: to věřím, že letní musí být mnohonásobně našlapaný. Už tady člověk neměl pomalu ani čas se najíst (a vlstně ani nebyl hlad) :grin  
 
Jop, též bylo skvělé tě potkat :)
Autor: Janette Baborake Datum: 2009-10-30 14:05:14
Ach jo... Taky bych tam chtěla být!
F*ck !!!
Autor: Vesemir Datum: 2009-10-30 23:13:34
Tenhle článek mě fakt namích... Teda samozřejmě kvuli tomu, že já u toho nebyl... Hlavně u tý muzikologický debaty o soundtracku (v týhle záležitosti těžce nesouhlasim s Arlondií, ale tahle polemika sem nepatří - kdyžtak se na to můžem podívat v Soví poště...). 
 
Šohaji, eště jednou se omlouvam, že sem tě v tom nechal samotnýho, ale chřipajzna je chřipajzna, to je marný.  
No aspoň tam nás, bažanty, v létě jakožto starej mazák pěkně provedeš :grin
Autor: Arlondie Datum: 2009-10-31 15:41:56
Vesemire, debata bude určitě znovu otevřena i na FF10, jsi srdečně zván :) A samozřejmě, kdo by se chtěl přidat s nějakým bodem programu, stačí ho jen přihlásit přes Amber (až se otevře přihlašování, někdy koncem zimy) a domluvíme se, kdy a jak a co a vůbec ;)
aka Wizardy, Potter Muzikál titulky
Autor: Teodor Datum: 2009-11-02 23:10:32
Slibuji že titulky určitě budou i na FF10, tentokrát samozřejmě bez překlepů a španělských vět =D

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR