'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Nové informace o filmových relikviích
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka > Napište nám

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
3.16.47.14

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

 

Nové informace o filmových relikviích

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  HP and the Deathly Hallows - kniha
Příspěvek přidal(a) Dexikovicek   
středa, 12 srpna 2009, 15:01
Někteří fanoušci Harryho Pottera měli to stěstí a vyhráli návštěvu Leavesdenských studií a natáčení Relikvií smrti. Zajímá vás, co ve filmu nakonec uvidíte? A jaká scéna bude přidaná? Čtěte dále.


Obsah vypadá velmi dobře a obsahuje SPOILERY !



První věcí, kterou jsme po příjezdu do Leavesdenských studií viděli, byl obr Dráp ve skutečné velikosti, stojící na vrcholu budovy, ten chlapík je obrovský. Odtud jsme šli na Grimmauldovo náměstí. To bylo teď použito jako Baker Street v novém Sherlockovi Holmesovi a bylo přetřeno pro Relikvie. Dále jsme jeli přes bradavické náměstí, na kterém se pracovalo, a dale okolo vstupu do vily Malfoyových. Je z obrovského živého plotu (asi 5 m vysokého) s dvěma velkými kamenými pilíři na každé straně vchodu. Prý tu v noci natáčeli jednu nebo dvě scény. Tento plac byl použit pro scénu, kdy Harryho a ostatní chytači (nevím jaký je přesný Medkův překlad) odvádějí do vily. Měl by zde prý I být bílý páv.

Poté jsme projeli Vstupní branou na bradavické pozemky. Pamatujete na scénu z Prince dvojí krve kde Lenka a Harry jdou skrze bránu? To je plac, který jsme viděli.

Vjeli jsme na obrovskou letištní dráhu, kde jsme viděli dva Záchranné autobusy stejně jako několik zabalených věcí s visačkou Astronomická věž. Skrze obal nebylo vidět o co jde. Jen o kousek níže byla Hagridova hájenka, která byla poničená Smrtijedy v Princovi. Vpravo odsud byl další plac, ale ne něco co známe z knihy, nýbrž shluk ohořelých karavanů či mobilních domů. To je přidaná scéna v relikviích, ve které smrtijedi zaútočí na kempující lidi.

Potom jsme viděli travnatý kopec. Nejsem si jistý, pro jakou scénu byl nebo bude použit. Domnívám se ale, že je pro scénu kdy trio kempuje. Poté jsme viděli skutečné Doupě!! No dobře, jen první podlaží, zbytek je digitální. Pokládali zde trávu podobnou rákosu, kterou jsme viděli v bažině v Princovi. Každé stéblo rákosu bylo individuelně zapíchnuté do tvrdé pěny a bylo jich tu snad 9000, které museli být ještě umístěny.

Zahnuli jsme za roh a doprava a byli jsme v Kvikálkově! Předtím tu natáčeli scénu “Sedm Potterů”. Podle toho co jsme slyšeli, použili makeup na herce, aby vypadali jako Dan. Určitě zde ale bude muset být uzděláno hodně digitálních triků.

Byl nám zprostředkován velmi detailní a impresivní náhled na Lenčin dům.  Vypadala jako kamenná základna z věže (má kulatý tvar) a je kolem 5 metrů vysoká. Opět zde bude pro dokončení domu použito počítačů. Skály vyčnívají z pozemku před domem. Před domem rostl strom a levá strana byla pokryta vinnou révou a světle oranžovými rostlinami. Náš řidič, který všechno skvěle znal nám řekl, že zde budou Dirigible Plums (nevím jaký je český překlad a knihu u sebe nemám). Už tam natáčeli bojové scény a pravá strana domu byla pokrytá dírami, kde kouzla smrtijedů zasáhla dům. Připravovali dům na další zrejmě o mnoho větší boj. Přidávali sem o hodně víc výbuchů pro nový boj.

To bylo vše zvenčí. Řidič nás vysadil u kantýny a my jsme začli vnitřní prohlídku. V kantýně byla řada velkých výstavek rekvizit ze všech filmů. Každý obří skleněný box obsahoval kostými a rekvizity z jednoho filmu, to by byla úchvatná sbírka pro každého fanouška. Z kamene mudrců tu byly košťata, peníze, zlatonka, trolí hlava, čokoládové žabky a obří hromada krabiček na hůlky. Z Tajemné komnaty tu měli Lockhartovi knihy, malby a obrázky, dale mandgragory a Dobbyho. Dobby vypadal opravdu skutečně!! Vezeň z Azkabanu měl Siriusův vězeňský háb, jeho “wanted” plakát, křišťálovou kouli, Harryho šálek se smrtijedem a plno výrobků z Medového ráje. Ohnivý pohár měl Pohár Tří kouzelníků, kostým Fleur a Kruma, ďasovce a jezerního člověka. Z Fénuixova řádu tu byl kostým Umbridgeové a kostým smrtijeda Luciuse Malfoye, dale talířky s koťaty, vyhlášky a kniha Obrany proti černé magii. A konečně výstavka Prince dvojí krve obsahovala kostým Křiklana, Lenčiny šaty z večírku, Křiklanovy zelené přesýpací hodiny, několik produktů z krámku Weasleyů a zakletý náhrdelník.

Na place. Slova  nemohou dostatečně popsat jak to bylo úžasné. První věcí, kterou jsme viděli byla Komnata nejvyšší potřeby, stejná jako z prince dvojí krve. Kusy a kusy nábytku, knihy, lektvary a všechno možné i nemožné včetně několika kusů šachových figure z Kamene mudrců. Tady jsme konečně viděli něco z natáčení. Byli zde kaskadérští dabléři Toma Feltona (Draco Malfoy) a Louise Cordice (Blaise Zabini). Napravo od nich, ale ne do této scény byla k vidění Hagridova/Siriusova motorka zvednutá nad zemí.
Když byl střih, vplížili jsme se na plac a pohybovali se u okraje. Za rohem od kaskadérů a mezerou mezi hromadami, byli Tom Felton a Louis Cordice. Viděli jsme monitory a scénu, která se točila. Jeden z monitorů ukazoval konverzující herce a druhý zároveň ukazoval zadní pohled na ně, jak procházejí. Když jsme vyšli. Vyděli jsme prapory pro Nebelvírskou a Zmijozelskou společenskou místnost. Když jsme nebyli pozorováni, nevydrželi jsme a rychle si na prapory sáhli.

Dále jsme se dotali k domu Bathildy Bagshotové. Udělali hereččin odlitek těla a vytvořili hadí kůži. Rovně odsud byla Lasturová vila. A byl u ní i skleník. Mušle pokrývaly zdi a strop tohoto domu. Bylo zde také modré a bile křeslo venku před domem, pozemek byl pokryt světle žlutou trávou a pískem. Byla zde take vytvořena umělá mořská pěna.

Další byly Prasinky. Byly v zimním období. Koukali jsme se když skupina procházela sněhem pokrytou zemí a tento umělý sníh podobný písku jsme taky našli doma v botách. Přestože cedule hlásala “Nestůjte ve sněhu”, bylo nám řečeno, že je můžeme v klidu jít. Konečně jsme mohli projít Prasinkami. Bylo zde mnoho názvů krámů, ale bohužel si je už nepamatuji. Jeden byl knihkupectví, které prý bylo zmiňováno v knize. Když jsme přišli na konec vesnice, byla zde otevřená sekce pro natáčení s hospodou U Prasečí hlavy. Fantastické!!

Nedostali jsme se přímo do Brumbálovi pracovny, ale viděli jsme vchod s obří sochou fénixe. Vlastně tu byly dva vchody. Jeden byl fungující rotující verze, ten druhý byl čistě jen sochou. Přesto byli obří a velmi impresivní.

Šli jsme skrze bradavickou chodbu vedoucí ke vstupu do Komnaty Nejvyšší potřeby. Vpravo byl krb z Ministerstva kouzel a vedle byla Vzpomínková síň.

Poslední zastávkou byla Velká síň. Prošli jsme skrze dveře, u vchodu bylo schodiště vedoucí k pohyblivým schodům (které zde nebylo). Stoly v síni nebylo prostřené. Bylo zde mnoho nádherných detailů jako bradavický erb na krbu, dale kolejní erby na cihlách krbu za ohništěm. Ušpiněná vitráž za stoly učitelského sboru je rovněž bradavický erb. Nepamatuji si, že bych to viděla ve filmu. Dále zde byla nad postraními dveřmi malba. Dveře vedou podle Ohnivého poháru do místnosti s trofejemi ale podle Prince dvojí krve odtamtud prchali smrtijedi se Snapeem.

Další věci, které jsme viděli:
     Maďarský trnoocasý drak s namontovaným plamenometem v tlamě.

     Dva různé Fénixe.

  • Mrtvého Dobbyho, s kůží potřísněnou krví a pískem, použitého při scéně s pohřbem.
  • Obří Baziliškovu lebku. Nad ní náčrt Rona a Hermiony stojící v Tajemné komnatě u ní.
  • Velice realistické mrtvé tělo Brumbála. Ale o něco menší než ve skutečné velikosti. Mělo být použito ve scéně, kdy Hagrid nese Brumbálovo tělo. Scéna ale nakonec nebyla natočena.
  • Model Gabriely a Hermiony použitý v Ohnivém poháru při úkolu pod vodou.
  • Model Katie Bellové.
  • Jiný model Katie Bellové upravený pro scénu se Šedohřbetem v Relikviích.
  • Testrál, jezerní člověk a Klofan/Křídlošíp v životní velikosti.
  • Lupin jako vlkodlak měřící přes dva metry.
  • Hodně modelů kentaurů a Šedohřbeta
  • Mnoho a mnoho skřetů.
  • Obrázek Rona měnícího se na Rega Cattermoleho.  Vypadá to, že na herce nalíčili realistický makeup a výsledně Rona ani nepoznáte.
  • Fotky Danova znetvořeného obličeje, kvůli chytačům. Zase množství makeupu, Dana vůbec nepoznáte.
  • Mechanického smrtijeda z nacvičování BA.
  • Mrtvého Aragoga, pterého použili jako předlohu pro vytvoření nových a větších pavouků, zřejmě pro bitvu v Bradavicích.
  • Animovanou prasečí hlavu na hospodě U Prasečé hlavy.
  • Děsivou kreaturu v podobě Voldemorta před získáním nového těla.
  • Hagridovu hladu s brýlemi pro řízení motorky, oblek, který nahrazuje podkožní tuk a vousy, a plně mechanickou pohyblivou hlavu použitou když je Hagrid v pozadí, ale potřebuje vypadat “živě”.
  • Oblek pro herce hrajícího Dudleyho. Herec se vytáhl s zeštíhlel. Opět musí nosit oblek nakrazující tuk.
  • Bystu Roweny z Havraspáru s nasazeným dialémem. Přenádherné detaily.
  • V kouzlech je síla socha.  Obrovský stojící kouzelník stojící na nečem nesoucím lidmi.

Poté jsme šli do kantýny na oběd se zbytkem štábu. Viděli jsme tam Ruperta, Jamese a Olivera (jeden z nich měl obvaz okolo hlavy a “ucha”J), Marka Williamse, Emmu, Toma, Bonnie a Evannu. Dále Stana (Krum), Warwick Davis se synem, Gleeson, další filmoví svatebčané a dabléři. Jedním z nich byl dabbler Xenofiliuse. Měl rořčicově zbarvené manšestráky, světlou košili s vestou pokrytou květinami a po ramena dlouhé světlé blond vlasy.


-konec-

 
 


Komentáře
Autor: Anonym [88.100.235.167] Datum: 2009-08-12 18:35:19
Úúúúžasné :grin
Autor: Martina Datum: 2009-08-12 18:48:37
zajímavé....
Autor: Anonym [83.208.125.40] Datum: 2009-08-12 18:48:58
Super! A kdo to popisoval? Nebo tam byl dokonce někdo od vás?
Kachka
Autor: Anonym [213.220.197.130] Datum: 2009-08-12 18:49:37
zavidim.
Autor: Anonym [83.208.125.40] Datum: 2009-08-12 18:50:00
Už se nemůžu dočkat na 7! I na šestku, protože jsem ji ještě neviděla...
Autor: Anonym [81.0.253.29] Datum: 2009-08-12 18:54:56
už se těším na 7.díl
Autor: Anonym [81.0.253.29] Datum: 2009-08-12 18:58:49
Našla jsem pár nových fotek z natáčení relikvií..Je na nich Rupert, Dan i Emma a jsou v krajině připomínající tu, kde stanovali, takže se tam asi natáčela scéna ze stanování. Fotky najdete zde http://rupertgrintgallery.com/thumbnails.php?album=502 enjoy ;-)
To je v pytli,
Autor: Vesemir Datum: 2009-08-12 19:00:28
tak sem skrytě doufal, že tu osminohou verbež třeba zase vypustěj, ale článek mi vzal veškerou naději. Holt některý scény budou pro arachnofobiky docela horký. Závěrečná bitva bude bohužel nekoukatelná, ale snad bude tahle pasáž co nejkratší. 
 
Kurňa - proč tam Rowlingová musela dávat ausgerechnet pavouky ? Proč ne třeba... motýly :) ?
pro autora
Autor: Blaster Datum: 2009-08-12 20:57:45
Hned po přečtení musím pochválit autora článku!! Skvěle jsi to zpracoval! 
 
K článku: Je velmi zajímavý, plný informací, které jsem vůbec nepostřehl. Rozhodně se máme na co těšit :)
chjo
Autor: Radis_cz Datum: 2009-08-12 21:16:54
Proste jim zavidim !"!!! 8)  
Pro autora : Dobre ty :-)
miky
Autor: Anonym [90.179.121.132] Datum: 2009-08-12 23:45:46
ŠESTKA at se jde zahrabat! :-D TOHLE snad bude konečněten pořádnej filmovej zážitek s Harrym! DOUFÁM! přece jen to bude absolutní KONEC, tak snad to nepokazí.
pro Vesemir
Autor: Rybba Datum: 2009-08-13 02:06:21
Páč motýli jsou děsně agresivní tvorové, dokážeš si představit jakou by nadělali paseku tací tří metroví motýli při "dobývání" Bradavic? :grin :grin :grin To by obránci už nerozdýchali, pavoučci jsou proti motýlům úplně neškodní... :p
Autor: Jája Datum: 2009-08-13 08:44:51
Tak tenhle poslední koment mně rozesmál tak, že se snad dneska raději budu pohybovat jen v okolí nemocnice :grin :grin :grin  
 
Jinak taky chválím autora článku. Díky. 6. díl jsem si moc neužila, tak snad ten 7. a 8. bude stát za to :)
Autor: Anonym [90.182.32.248] Datum: 2009-08-13 09:51:04
já chi takyyyy!!! :? :? :? :cry
Autor: květina Datum: 2009-08-13 10:01:25
vypadá to že to bude skvělá podívaná a daj tam všechny důležitý momenty :grin
Autor: květina Datum: 2009-08-13 11:50:01
omlouvám se za dva příspěvky 
to Rybba: tvůj příspěvek mi dnes zlepšil náladu ;) díky
pro květinu
Autor: Jája Datum: 2009-08-13 12:09:39
A to ještě nevíš, jak Rybba veřejně lže :grin On se totiž pavouků děsně bojí a neprojde kolem pavouka, aniž by měl plácačku v ruce a když nějakého pavouka potká, tak ho nezapomene poplácat po zádech a hezky přitlačí :grin . A to nemluvím o tom, co vyvádí, když mu nějaký pavouk vleze do jeho milovaného kopmíku - to bys viděla ten tanec :grin :grin :grin  
 
Tímto jsem si veřejně řekla o popravu, takže se tu s vámi všemi loučím :grin :grin :grin
Autor: Jája Datum: 2009-08-13 12:10:56
A je to tady: kopmík = kompík kdyby zase někdo měl připomínky k přepisování ;)
for Volharrnevill
Autor: Anonym [84.42.202.223] Datum: 2009-08-13 12:29:45
Dirigible plums jsou řiditelné švestky, mělo by to růst u domu Láskorádových a jsou to ty věci, co Lenka nosí jako náušnice :)
jkl
Autor: Anonym [85.71.173.54] Datum: 2009-08-13 13:19:10
šestka byla úplně skvělá tohle bude nejlepší
Autor: Pride Datum: 2009-08-13 13:21:26
Nepochybně. Před chvílí jsem z křišťálové koule zjistil něco podobného.
pro Pride
Autor: Jája Datum: 2009-08-13 13:25:00
Tak vidíš, taky jsi jen normální člověk :grin
Dirigible plums
Autor: Anonym [213.235.168.221] Datum: 2009-08-13 15:50:48
to je doslovny preklad, ale nevim jestli to je tak i v knize.
pro Jáju
Autor: Rybba Datum: 2009-08-13 17:55:14
Ale ale, co to tu vyzrazuješ, že se bojím pavouků, taková velká lež a pomluva :grin :grin :grin  
 
Nic, žádná poprava nebude!!! Já si to pak s tebou vyřídím jinak a s pomocí plácačky samozřejmě... :p
pro Rybba, Jája
Autor: Vesemir Datum: 2009-08-13 19:26:27
Tak jestli Rybba nemá v lásce pavouky, tak to jen dokazuje, že je normální. Protože mít tenhle osminohej kentus v lásce je fakt zvrácený, zvrhlý, úchylný, prostě nelidský. Taky Ron Weasley si mě ve dvojce hned získal :grin. Hagrida radši nebudu komentovat. Je to sympaťák, ale má celkem zvrhlý koníčky... 
 
Rowla si tenhle dobytek fakt mohla odpustit - je to (imho) jediná věc, která przní celou knižní (a zejména filmovou) ságu... Smrt pavoukům. Hernajz, jako arachnofobik asi sedmičku nepřežiju... Co kdyby Yeates udělal dvě verze - pro lidi a pro zvrhlíky ?  
 
P.S. k motýlům - myslim, že až tak od věci by to nebylo. Co takhle nálet hejna lišajů smrtihlavů - který by se (jak jazykově, tak i vzhledem) docela hodily ke Smrtijedům ? :grin Hitchcock by se moh jít zahrabat...
OPRAVA
Autor: Vesemir Datum: 2009-08-13 19:30:53
Omlouvám se za faux-pas - lišajové (podle vzoru muž) by se hodilI (!!!) ke Smrtijedům. Hamba mi.
Pro Vesemir
Autor: Jája Datum: 2009-08-13 20:22:59
Nene, to vůbec není hamebné :grin . Nic, sranda. No tak jsem zvrácená, zvrhlá, úchylná, prostě nelidská - přiznávám. Mně pavouci nevadí. Zato mám fobii z ptáků, takže takový nálet sov na studenty když snídají - brrrr. A taky jsem si vzpomněla, jak tak čtu, že tam byl Lupin coby vlkodlak měřící dva metry...na Vězni z Azkabanu jsem byla v letňáku, akorát, když se blížila scéna v Chroptící chýši, práskačka jak blázen, ale kdo by šel domů v nejlepším, že? Pak ta přeměna Lupina ve vlkodlaka, okolo hromy blesky, déšť . Kam se hrabe IMAX s 3D. Ač dítko tehdy už krátce zletilé, měla jsem dost a cestou z letňáku domů jsem trhla snad všechny rekordy v běhu :grin :grin :grin
pro Jája
Autor: Anonym [217.11.253.210] Datum: 2009-08-13 20:50:12
Fobie z ptáků je poměrně zvláštní (já teda o ní slyšim poprvé), ale člověk si nevybírá, jakou bude mít fóbii, že jo ? Leč arachnofobie je poměrně dost rozšířená (víc lidí se prej bojí pavouků spíš než smrti), filmaři by to mohli trochu respektovat... :eek  
Já při Tajemný komnatě v inkriminovanejch scénách důkladně nezacpat oči a uši, tak nemam zkaženou jen cestu domu, ale už asi nikdy v životě klidně neusnu... Pavouci sou prostě největší xindl a nehádej se ! :grin  
 
Slyšíš, Davide ? Vystřihni je ! A dej tam třeba... koaly...
Poslední Anonym
Autor: Vesemir Datum: 2009-08-13 20:54:09
sem samo taky já, web mě nějak drze odhlásil...
Pro Vesemira
Autor: Arlondie Datum: 2009-08-13 21:03:09
Nediv se. PotterWeb obsahuje celou řadu bezpečnostních prvků. Kupříkladu, všiml sis tu někdy spamu v podobě reklam na viagru a podobné hovadiny? :grin
pro Vesemir
Autor: Jája Datum: 2009-08-13 21:33:02
No jo, uznávám, že je to pro vás asi šok. Oni tam v tom filmu ti pavouci opravdu stojí za to. Já nenávidím scénu z Ohnivýho poháru ze sovince.. Doma mám pavoučka domácího - vezmu ho do ruky ať si maže kam chce. Plácat ho nemusím. Ale vlítnout mi oknem do pokoje vlaštovka...nazdar bazar...jedu nach porodnice :grin
pro: Vesemir
Autor: Rybba Datum: 2009-08-13 22:11:31
Představa útočících koal na Bradavický hrad mě děsí snad ještě víc než ti pavouci :grin To by byl pohled, že by se nejeden divák uřechtal k smrti :grin Já teda určitě :p  
 
ps: to si ten web dovolil, ale hodně, za to bych si ho našel a dal mu po čuni :grin :grin :grin  
 
A to, že má Jája fobii z ptáků mi připadá taky zvláštní. Je to první osoba, o které to vím, ani by mě v životě nenapadlo, že z nich někdo může mít strach :p , když si vemeš, že neměla v životě pečené kuřátko, mňam mňam... co já bych bez toho byl... asi hubený, vytáhlý sportovec a né... :grin :grin :grin
Autor: Jája Datum: 2009-08-13 22:18:18
..ukecaná Rybba
Autor: KARLOs Datum: 2009-08-13 22:29:45
Nevadí mi pavouci, létající hmyz, ani ptáčci, ale nemám rád takové ty škaredé odporné slizké bílé červíky, zvlᚡ%t, když se tak nechutně svíjej a a... raději nic. Sem ohromě rád, že červy v šestce nahradila tkanička (heuréka - konečně sem objevil důvod, proč sem asi jediný, komu ta scéna nevadí :D)... Jako být knižním Harrym, tak Kráturovi asi daruji celý šatník i s košem na špinavé prádlo, kdyby sem mezi vánočními presenty mašel něco podobně odpudivého... 
A ta nechutná scéna u jídla, eeee, asi by sem Brouska pozvracel a donutil Ginny, aby obřadně toho červíka upálila... ;) 
 
Když tak přemíšlím - Rowlingová má úžasnou schopnost - najít pro každého nějakou tu svoji malou fóbii ;)...
Autor: KARLOs Datum: 2009-08-13 22:45:41
Jo a ještě taková malá vsuvka mezi všechen ten hmyz - napadlo mě, že by bylo fajn, aby to někdo hodil na HP, docela to významná zpráva - http://www.gorilla.cz/article/7730-dockaji-se-vsechny-dily-harryho-pottera-nove-rozsirene-edice-na-dvd.html
Autor: Jája Datum: 2009-08-13 23:15:42
Neee, zase DVD :grin :grin :grin
pro Arlondie
Autor: Vesemir Datum: 2009-08-13 23:42:22
Nojo, ale copak já sem nějakej dealer viagry ?!? :grin Bavil sem se k tématu, slušně a bez invektiv - a Potterweb mě za odměnu ocejchuje coby spamujícího dealera, uplatní na mě všechny ty bezpečnostní prvky a odhlásí mě :sigh  
To sem si fakt nezasloužil... No, aspoň, že mi nezrušil účet nadobro.
pro Jája, Rybba...
Autor: Vesemir Datum: 2009-08-13 23:48:53
I když něco na těch ptácích taky je. Já se onehdá coural po lesích v blízkosti konopišťský bažantnice a najednou na mě zaútočily snad stovky agresivních bažantů... Jak v Hitchcockově hororu. Ono asi každý zvíře může bejt nechutný, když jich je hodně pohromadě a chovaj se agresivně - pavouci, motýli, ptáci i koalové... Ale pavouci sou navíc nechutný sami o sobě, a basta.  
A Rowla si musela vybrat právě je. A přitom do Temnýho lesa mohla dát COKOLIV jinýho. To jí do smrti smrťoucí nezapomenu !
pro Vesemira
Autor: Arlondie Datum: 2009-08-13 23:52:28
Ne, takhle jsem to nemyslela ;) To byl jen příklad bezpečnostního prvku PotterWebu. Automatické odhlašování je docela běžnou záležitostí u mnoha stránek zamezující například zneužití účtu. U PW je to tuším třicet minut...
Rozšířená verze
Autor: Vesemir Datum: 2009-08-13 23:54:56
Plantážníci vypočítaví... Tak nejdřív nás nechaj koupit obyčejný verze, abysme si to pak museli koupit znova rozšířený ? U LOTRa bylo tušim rovnou na výběr, jestli obyč nebo rozšířenou.  
 
Sice tuhle zprávu vítám, ale až to vyjde, opatřim si to nelegálně - bez sebemenších výčitek svědomí, neboť "obyč" verzi sem si regulérně koupil... Tohle je pěkná zlodějna... 
 
(Mohli by udělat aspoň marketingovou akci typu "doneste nám do obchodu originálku obyčejný verze a dáme vám slevu 50% na rozšířenou", ale to sem asi hodně naivní...)
pro Vesemir
Autor: Jája Datum: 2009-08-13 23:55:17
No právě, víš, co je to za horor, když na tebe letí hejno hus? Nech už ty pavoučky, oni za to nemůžou. ;)
pro Vesemir
Autor: Rybba Datum: 2009-08-13 23:56:40
Nj mohla tam do toho lesa nacpat třeba lenochody že? Taky nemám rád pavouky, dneska jsem jich zabil odhadem asi 10... :roll
Autor: Jája Datum: 2009-08-13 23:57:04
Ale nápady máš fakt dobrý, s tou výměnou obyč. verze za rozšířenou s 50 % slevou - výborný nápad
pro Arlondie
Autor: Vesemir Datum: 2009-08-13 23:58:28
Samozřejmě zajištění webu všemi těmi ochrannými kouzly chápu a oceňuju, že mi zde není nabízena viagra... :) PotterWeb rulez !
Pro Vesemir
Autor: Jája Datum: 2009-08-13 23:59:07
No, vidíš, je to normální? Prostě není. Nevím, co vám na pavoučkách tak vadí 
:grin
pro Jája
Autor: Vesemir Datum: 2009-08-14 00:01:28
Dík za ocenění, teď už jen přemluvit ty čičmundy z WB a dalších distribučních společností... Ale cosi mi řiká, že to neklapne :)
Dirigible Plums
Autor: Anonym [84.42.202.223] Datum: 2009-08-14 09:42:50
Ty řiditelný švestky nejsou můj výmysl, je to fakt z knihy. ;) Jinak se strašně těšim jestli vydaj rozšířenou verzi!!! Pořád sem brečela jak má Pán prstenů krásný DVD a Harryho Pottera nevydaj ani s jednim pořádným bonusem :upset Takže možná jo. :) 
 
Jinak mě napadlo, protože teď hraju hru HP5 (a je to bomba!!!) jestli náhodou nevydají 7 jako dvě hry?? :)
Autor: Pride Datum: 2009-08-14 09:54:39
To je zatím ve hvězdách, ale dle mého názoru to bude vydáno jako jedna hra, i když je pravda, že z 2 her by mohl být výdělek teoreticky větší.
Autor: Barbinka Datum: 2009-08-14 11:46:19
jé, to je tu pekná debata o fóbiách :) mne teda pavúci vadia hádam najmenej zo všetkého hmyzu, a takú tarantulku som raz mala na ruke, som s ňou odfotená, ako si ju držím pri tvári a skúmam jej chlpaté nožičky 8) (pardon za nechutné detaily). Ale zaujímavé je, že obrovskí pavúci sú celkom vďační motív, asi lebo sa ich dosť ľudí boji/hnusia sa im (viď Pán Prsteňov :D). Vtákov mám rada, ale uznávam, že by mi nebolo príjemné, keby mi celé hejno letelo tesne nad hlavou a plieskalo ma krídlami. Jediné, z čoho mám ľahšiu fóbiu, je asi dav ľudí. A v hypermarkete keď sa s košíkom musím furt niekomu vyhýbať a... No a potom ešte z tohoto: http://www.inzine.sk/assets/clanok/00008600/8636/ucholak.jpg (prikladám rovno odkaz, lebo si nie som istá, ako je to v češtine. tuším skvoř?)
Autor: Levercham Datum: 2009-08-14 12:00:45
Anoooo - škvoři neboli štipky, které vám při stanování vlezou do ucha a všechno tam přeštípou... ty mě děsily odmalička a nikdy to nepřestalo :( Jsou skoro stejně tak odporné jako všechen ten hmyzí hnus z Moersova Ruma a zázraků v tmách - například mumifikující klíšťata... Strach z ptáků znám, naštěstí ne osobně, protože já nesnáším jen škvory, malé pavouky (tarantule nezalezou do pusy/vlasů/uší, takže na nich není nic strašného) a všechno, co se prodává ve zverimexu po krabičkách (červi, kobylky a podobně), moje mamka ho má a je to vážně psycho, ona sama tvrdí, že jako malá viděla Ptáky, což byla osudová chyba...
Autor: Levercham Datum: 2009-08-14 12:04:50
A česky je to škvor - slovensky ucholak? To už o jeho řádění v uších něco napovídá... :eek 
 
PS: Já si při čtení vždycky představovala, jaký bych byla zoufalec v Lektvarech, možná i v Péči, pokud by ji vedl Hagrid, jak bych se divoce odmítala dotýkat všech těch odporností... Fuj, nikdo by mě nedonutil bez kleští sáhnout na přísadu, která by měla něco společného s mrtvým hmyzem!
Autor: 100nawa Datum: 2009-08-14 16:18:24
Ucholáři fůj! Já nemám ráda všechen hmyz a všechno, co hmyz jen trochu připomíná... (přece jen pavouci hmyz nejsou)... snad ti motýli mi neva... 
 
...a jak se jmenoval ten maník z HP2, se kterým chtěl pan Dursley uzavřít obchod? Mason? Ta jeho žena měla fobii z ptáků. :grin
pro Levercham
Autor: Rybba Datum: 2009-08-14 18:23:18
To je nějaká blbost ne? Aby ti štipka vlezla do ucha a všechno tam přeštípala :grin nevíš proč by to dělala? Asi jen tak z hecu ne? Ale nevím, pokud je to oficiální stanovisko vědců, tak budiž... :p  
 
pro Barbinka, díky za krásný popis tarantulky, málem jsem se poblil :grin  
 
pro Pride a Anonym [84.42.202.223], můj soukromý názor je ten, že to vydají jako dvě hry a to proto, že 1) vidělají cca dvojnásobně peněz, 2) vyjde film v kině a oni nebudou čekat rok s vydáním knihy, 3) dají svým zaměstnancům práci s tvorbou dvou her... :roll
Pro Rybbu
Autor: Pride Datum: 2009-08-14 18:32:03
Uvidíme. Asi se půjdu zeptat madam Trelawneyové.
pro Rybba
Autor: Levercham Datum: 2009-08-15 17:36:55
To neznáš klasické dětské legendy? Asi jsi nikdy nestanoval, to by ti pak taky štipky lezly krkem (uchem) :p Nejsem entomolog, tak nevím, jestli se štipky hecují, kdo připraví o sluch víc lidí, ale když jsem byla malá, rozhodně jsem tomu štipkovému řádění věřila ;) Teď už tomu nevěřím, ale odporné jsou mi stejně...
Autor: Barbinka Datum: 2009-08-15 21:23:06
povera praví, že ucholaci lezú ľuďom do uší a odtiaľ neviem kam, proste dovnútra hlavy, kde im preštiknú nejakú cievku v mozgu (?) a dotyčný človek potom umrie. samozrejme je to kravina, ale že lezú do uší, tomu by som aj verila - i keď tam nič zlého nespravia, už len tá predstava :x no a verila by som tomu preto, že tá povera vznikla vraj tak, že keď niekde našli v lese mŕtvolu (napr. infarkt alebo čo), tak mu v ušiach... bléé, domyslite si to. a ľudia usúdili, že ten človek preto zomrel. (možno sú aj iné verzie tejto povery, túto poznám ja) každopádne ucholaci fakt obľubujú tmavé malé skrýše... a také ucho... 
 
ach, odmietam to už ďalej rozvádzať, je mi z toho zle.  
 
a hej, Rybba, sorry za ten popis tarantuly, už to viac neurobím :grin ;)
Autor: Albert Zweistein Datum: 2009-08-15 21:42:27
Začal jsem číst mailem došlý Barbinky příspěvek: "povera praví, že uchylaci lezú ľuďom do uší..." 
Já už si jdu radši lehnout... 

pro Alberta
Autor: Rybba Datum: 2009-08-15 22:22:53
Úchyláci nebo ucholáci, dyť je to skoro stejný :grin , jen by mě zajímalo, co je na tom pravdy, teda né to s těma úchylákama, ale s těma štipkama... :p  
 
Jo tak teďka jsem si přečetl ten příspěvek od Barbinky celý a souhlasím, že na té "pověře" něco je, a že takhle to mohlo klidně vzniknout... :p  
 
pro Barbinka, neva ústál jsem to, ona ta moje "fobie" není zas tak hrozná, pavouka dokážu zabít sám (s pomocí plácačky :grin ) a neutíkám za řevu z pokoje, když ho uvidím... :p
Autor: KARLOs Datum: 2009-08-15 23:22:42
Od té doby škvoři (tak říkáme těm ucholakům my ;)), co mi na chalupě od příbuzných pravidelně obléhali ponožky po celodenní turistické zátěži sem usoudil, že to budou nesmírně zvrhlá zvířákta, ale že by byly až tak zákeřná, to se mi teda moc nezdá ;)... Pokkával sem je i v kadibudce na oné chalupě a teď mám docela dilema, jestli mám přijmout pozvání na weekend :D
pro Karlose
Autor: Rybba Datum: 2009-08-16 22:51:35
No pokud je to tak jak říkáš a pokud ty potvůrky vyhlédávají tmavé, úzké otvory (smradlavé), tak to abych se nebál o uši, ale o úplně jiný otvor na těle při stanování... :grin :grin Au au, hnusná představa jak se dobéjvá štipka do pr... :grin :grin  
 
Všem přítomným se omlouvám za tuto zvrhlou představu, jen mě to tak napadlo no :p :p
Pro Rybbu
Autor: Jája Datum: 2009-08-17 20:16:05
No, myslím, že Karlos chtěl napsat potkával ne...snad se jen přepsal, ne? :grin
pro Jáju
Autor: Rybba Datum: 2009-08-17 21:38:09
Potkával nebo pokakával to je skoro jedno a to samé :grin :grin prostě to + jejich oblíbené místo ponožky + to že vyhledávají tmavé malé skrýše (jak psala Barbinka), tak se ode dneška bojím víc o své pozadí než o uši při stanování :grin :grin
Autor: KARLOs Datum: 2009-08-17 22:15:37
Samozrějmě že jsem je jenom potkával... :grin 8)
pro Karlose
Autor: Jája Datum: 2009-08-17 22:28:07
A co jinak, pozdravili aspoň?
Alissia
Autor: Anonym [91.127.134.228] Datum: 2009-09-18 15:36:59
WOW to mal niekto take stastie!Ja keby som videla Ruperta,Daniela,Emmu alebo vlastne hocikoho tak by som sa zblaznila :D :grin
Autor: Anonym [90.176.24.17] Datum: 2009-10-17 17:52:21
ja bych nejraci videla JKR:D :grin

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR