'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Filmové chyby v Princi - AKTUALIZACE
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Anketa

Co říkáte na trailer k sedmičce?

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
3.133.109.30

RSS a sdílení

Potter Web CZ

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

powered_by.png, 1 kB

Starší články

<<< 
<<
Duben 2024
>>
 >>>
 
  Po
  Út
  St
  Čt
  Pá
  So
  Ne
 
 
1
2
3
4
5
6
7
 
 
8
9
10
11
12
13
14
 
 
15
16
17
18
19
20
21
 
 
22
23
24
25
26
27
28
 
 
29
30
 
 
 
 
 
 

 

Filmové chyby v Princi - AKTUALIZACE

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  HP a Princ dvojí krve - film
Příspěvek přidal(a) Sohaj   
čtvrtek, 06 srpna 2009, 22:22
Na stránkách MovieMistakes se pravidelně zaznamenávají různé chyby z filmů, např. zapomenutý mikrofon v záběru, auto projiždějící v historickém filmu atd. Na tyhle stránky se dostal už i Princ dvojí krve. Doposud bylo nalezeno 66 filmových chyb. Některé jsou namístě, jiné jsou úplně zcestné.

Podívat se na ně můžete ZDE.

 AKTUALIZACE: v článku naleznete překlad většiny filmových chyb. Článek obsahuje spoilery!


Zdroj: MovieMistakes

 

Tak tady přináším hrubý překlad většího počtu z doposud nalezených filmových chyb:

1. Při cestě vlakem z Bradavic do Doupěte, když Levandule kreslí na sklo srdce a iniciály atd. to vypadá, že za ní není moc místa. Když se však změní úhel pohledu, tak to vypadá, že ulička je hodně široká.

2. Když je Harry na zimní prázdniny u Weasleyů, tak je venku vidět na obloze souhvězdí Štír. Štír je ale letní souhvězdí, takže ho nelze vidět v zimě.

3. V Hagridově boudě, když Křiklan s Hagridem pijí, tak láhev/hrnek změní polohu na stole mezi záběry (jinak řečeno: hrnek stojí na určitém místě stolu, pak je záběr na Harryho a hned zase na Křiklana a hrnek je jinde).

4. Během Křiklanova prvního večírku, když mluví se studenty, tak zmrzlinové poháry, sirup, oplatky atd. mění polohu v závislosti na úhlu kamery.

5. Když Brumbál přijde ke Křiklanovi do bytu, na zemi leží Denní věštec a vedle něj je kladivo. V dalším záběru je kladivo posunuté.

6. Před famfrpálovým zápasem, když Harry, Ron a Hermiona sedí u stolu. Tak lžíce a misky jsem buď před Hermionou, nebo po její levé ruce v závislosti na pohledu kamery.

7. V Doupěti, když si Ron sedne mezi Harryho a Ginny, tak má misku plnou koláču. V dalším záběru už tak plně nevypadá.

8. Ve Velké síni (po rozchodu Rona s Levandulí) sedí Levandule u jiného stolu a nevraživě se na ně dívá.

9. V Doupěti, když spolu hovoří Harry, Nymfadora a pan Weasley je v jednom záběru Harryho tkanička zavázaná. V dalším záběru je zase rozvázaná.

10. Když Hermiona otevře medailon a čte vzkaz od R.A.B., tak medailon a řetízek během dvou po sobě jdoucích záběrech mění polohu.

11. Při hodině lektvarů, když Křiklan ukazuje Felix Felicis, tak je otečený k třídě zády ke kameře a drží lahvičku pevněji. V dalším záběru ji však drží jen konečky prstů.

12. Když Smrtijedi vrazí do Olivanderova krámku, spadnou na zem střepy a lidé. V dalším záběru jsou však postavy jinak rozmístěné.

13. Když Harry mluví s číšnicí v baru v metru, jsou noviny poležené tak, že pravá hrana novin je položená kousek přes okraj stolu. V dalším záběru, když se jí Harry chce na něco zeptat (co dělá po práci?:D), tak jsou noviny posunuté doleva (tedy už nejsou poležené přes hranu stolu).

14. Když Harry a Luna jdou z vlaku skrz bránu, tak profesor Kratiknot (Flitwick) drží pergament a hůlku ve dvou záběrech pokaždé v jiné ruce.

15. Když ve scéně u Tří košťat, jde si potřást Křiklan ruku s Harrym, tak lze vidět, že je jeho hrnek plný čehosi (jde vidět i pěna). V dalším záběru, plný už není. A pak než polije Hermionu, tak zase je plný.

16. Když trio sedí ve Velké síni před famfrpálovým zápasem, tak drží Hermiona v ruce noviny. V dalším záběru leží noviny na stole a Hermiona na nich má ruce. Záběr na to je zase drží v ruce:)

17. Ve vlaku, když se Luna baví s Harrym, drží Jinotaj a hůlku v jedné ruce a hůlku drží kolmo k Jinotaji. V dalším záběru však drží hůlku vodorovně s Jinotajem.

18. Ve scéně na Astronomické věži, když přijde Bellatrix, tak na rtech má černou rtěnku. Poté políbí Draca na zadní část hlavy, změní se pohled kamery a po rtěnce ani stopy. V dalším záběru ji však opět má.

19. V Doupěti, když se spolu sedí Harry, Ron a Hermiona, tak Hermiona v každém záběru sedí jinak.

20. Ve scéně, když Křiklan říká Tomu Raddleovi o viteálech je v jednom záběru vidět v očích Toma odrážející se světlo z reflektoru.

21. V několika záběrech je patrné, že Harry nemá na brýlích žádné čočky (např. ve scéně, když pije Felix Felicis nebo ve scéně na Astronomické věži).

22. Ve scéně, kdy jsou Harry, Ginny, Tonksová a Lupin uprostřed kukuřičného pole, tak jsou obklopeni Bellatrix a Šedohřbetem. Při dalším záběru je mezi nimi i Arthur Weasley, ačkoliv ho nebylo slyšet přicházet.

23. Když je Harry na návštěvě v Doupěti, tak sedí na schodech a dívá se z okna přímo. V dalším záběru, když k němu jde Ginny, tak se dívá z okna přes rameno.

24. Když je Ron otráven, tak místy mu jde z pusy pěna a místy zase ne v závislosti na poloze kamery.

25. V závěru filmu, když je trio nahoře na Astronomické věži, když se Hermiona drží zábradlí, tak v každém záběru má ruce v jiné poloze.

26. U Tří košťat, když se Křiklan baví s Harrym, drží hrnek po celou dobu v levé ruce. Když se pak loučí s Ronem („Rád jsem vás viděl, Wallenby“), tak ho drží v pravé.

27. Na konci, když leží Brumbál pod Astronomickou věží, odhrne Harry z jeho tváře pramínek vlasů. V dalším záběru má však Brumbál různé prameny vlasů po celé tváři.

28. Po návratu jeskyně na věž si Brumbál sedne a ruku má kolem Harryho krku. V dalším záběru už však jeho paže zmizela. Přitom nebyl čas, aby ji dal dolů.

29. Při pohřbu Aragoga je dlouhý záběr na stojícího Harryho, Křiklana a Hagrida. Nicméně z toho úhlu to vypadá, že Aragog nikde není. Přitom by však měl jít vidět.

30. Při hodině lektvarů, ještě před tím, než mají udělat odvar živé smrti, stojí Hermiona za Harrym. V dalším záběru však stojí před ním.

31. V sirotčinci, když paní Coleová říká Tomovi, že má návštěvu je Brumbálova šála šikmá. V dalším záběru je už narovnaná. 

32. Ve scéně ve Velké síni před famfrpálem, když se Ron ptá na večírek, má svou pravou paži položenou na stole. V dalším záběru je však vedle něj (už není položená na stole).

33. Na vánočním večírku, když se spolu Křiklan a Harry společně fotí, jsou za nimi vidět záclony. V dalším záběru je však pozadí pozměněné. Přitom však vůbec nebyl čas na změnu.

34. Během famfrpálového zápasu stojí Hermiona a Luna pokaždé ni jiném místě.

35. Při vysvětlování Snapeovi a McGonagallové o náhrdelníku není Harryho jizva vidět (je nezřetelná).

36. Při Brumbálově vysvětlování viteálů jsou Harryho vlasy krásně rovné. V dalším záběru jsou však neuspořádané.

37. Při scéně ve Velké síni, když přijde Harry se zakrváceným nosem, je Hermionina mísa pokaždé jinde v závislosti na úhlu kamery.

38. V spěšném vlaku, když Draco Harryho kouzlem shodí dolů, je Harryho hlava jakoby opřená o sedadlo. V dalším záběru, když mu nohou zlomí nos, tak normálně hlava leží na zemi.

39. Když se Ron v Křiklanově kabinetu napije jedu a spadne na zem na koberec. Při změně záběru jsou na koberci jiné vzory než před tím.

40. Když Harry a Ron kráčí na hodinu lektvarů, říká Ron, že potřebuje trénovat na famfrpál. Jeho ústa se však nepohybují.

41. Když Draco přistupuje ke vchodu do Komnaty nejvyšší potřeby (během vánočního večírku), je za ním vidět na zemi značka, kde má stát.

DOKONČENÍ:

42. Když Křiklan ukazuje fotky svých oblíbenců Harrymu: když k nim přistupují, tak fotka šéfredaktora Denního věštce a kapitánky Harpyjí jsou na dolní poličce. Když je však Křiklan ukazuje Harrymu jednotlivě, tak jsou položené výš.

43. Ve Velké síni, před famfrpálovým zápasem sedí Ron nejdřív naproti Harrymu. V dalším záběru to vypadá, že sedí naproti Hermiony.

44. Když je Draco poprvé v Komnatě nejvyšší potřeby a odkrývá Rozplývavou skříň, věci za ním na podlaze mění svou polohu podle toho, kde se kamera nachází.

45. Scéna U Tří košťat: když Křiklan polije Hermionu, je stůl mokrý. V dalším záběru je však opět suchý a pak zase mokrý.

46. Během prvního Křiklanova večírku ubrousky, které visí Nevillovi a Belbymu u krku mění svoji polohu v posobě jdoucích záběrech.

47. Brumbál se často objevuje ve filmu bez brýlí.

48. Když leží Brumbál pod Astronomickou věží, přijde k Harrymu Ginny a obejme ho z levé strany (z pohledu diváka vpravo). V posledním záběru na Brumbála je v pozadí vidět Harry s místem po jeho levici a po Ginny není stopy.

49. Ve scéně, když Harry vytahuje loďku z jezera je při pohledu z podvodní kamery slyšet prý "pípnutí".

50. Ve scéně, kdy Hagrid a Křiklan pijí po Aragogově pohřbu, je Křiklanův pohárek větší než Hagridův. Hned na to se jeví oba poháry stejně velké.

51. Když končí Fénixův řád, Harry jde na vlak spolu s přáteli. Když začíná Princ, ukazuje Denní věštec fotku Harryho a Brumbála na Ministerstvu.

52. Když Hermiona říká při hodině lektvarů, co cítí z nápoje lásky, je vidět, že vedle Nevilla je spousta místa (nikdo po jeho pravé ruce nestojí). V dalším záběru však u něj stojí Harry.

53. Když Harry najde plačící Hermionu na schodech, je na zemi spousta listí a špíny. Když se na di díval z vrchu schodů, tak je zem čistší.

54. Když Brumbál vypije všechen "lektvar" z nádoby v jeskyni, sebere Harry medailon a dá si ho do kapsy. V záběru pod Astronomicku věží ho však má u sebe Brumbál.

55. Když Snape vyprovází Draca z večírku a Harry je špehuje, ze vidět v záběru koberce. Stejné koberce jsou předtím ve scéně, když jsou Harry s Ronem na hodinu lektvarů. 

 

Tak to je prozatím vše. Jak vidíte, některé chyby vypadají zajímavě a už si jich možná i všimnete. U jiných si zase člověk řekne, co tím vlastně ti hledači chyb chtěli říci.  Kdyby byly dotazy, neváhejte mi poslat sovu:)



 
 


Komentáře
Autor: Sohaj Datum: 2009-08-06 22:26:06
Jen dodám, že nejvíc filmových chyb ze všech Harry Potterů má Vězeň z Azkabanu (296 chyb).
Autor: Pride Datum: 2009-08-07 07:51:46
Chyby ve filmech se dají také nalézt na imdb.com, kde je is spousta jiných zajímavostí, památné citátty z filmu atd.
Autor: Anonym [83.208.125.40] Datum: 2009-08-07 11:02:23
To si mám jako přeložit nebo je tam někde video?
_kejsik_
Autor: Anonym [88.100.7.86] Datum: 2009-08-07 12:04:14
Já se divím, že ty chyby někdo řeší.. to snad celý film jenom sleduje chyby a ne děj (viz vězeň z Azkabanu).. :roll :grin
Autor: Sohaj Datum: 2009-08-07 12:23:40
Na téhle stránce: http://www.kfilmu.net/filmy.php?sekce=chyby&film=harry-potter-a-princ-dvoji-krve je české mini obdoba MovieMistakes.
Autor: Jája Datum: 2009-08-07 12:41:37
No, on je někdo zaměřený hlavně na ty chyby, baví ho hledat jen a jen chyby, pak si rejpnout - prostě jeho styl života. ;)
Autor: Martina Datum: 2009-08-07 13:03:19
to je strašný způsob života - všude hledat jen chyby 8) :grin
???
Autor: Anonym [95.173.207.34] Datum: 2009-08-07 13:52:26
Prosím mohl by to někdo s dobrou znalostí angličtiny přeložit byl bych mu moc vděčný!!!
pro Martinu
Autor: Jája Datum: 2009-08-07 14:12:17
Taky myslím
Autor: Anonym [83.208.125.40] Datum: 2009-08-07 14:42:55
Proč si to nepřeložíte pomocí Googlu?
Autor: Sohaj Datum: 2009-08-07 14:54:36
Pracuje se na tom.
???
Autor: Anonym [95.173.207.34] Datum: 2009-08-07 15:00:25
Prosím mohl by to někdo s dobrou znalostí angličtiny přeložit byl bych mu moc vděčný!!!
Autor: Anonym [81.0.253.29] Datum: 2009-08-07 15:09:07
Ahoj, dejte svůj hlas Harrymu Potterovi v anketě kniha mého srdce ( pokud to je kniha vašeho srdce, což na fanouškovských stránkách by měla být ) hlasujte zde http://www.ceskatelevize.cz/program/knihamehosrdce/knihy/
rŕŕr´´r
Autor: Anonym [212.55.230.28] Datum: 2009-08-07 15:10:28
:( :( :( Mne tá strána nefunguje sakra :(
Michal
Autor: Anonym [92.62.224.6] Datum: 2009-08-07 17:13:25
TAK TADY MATE PRVNI STRANU PRELOZENOU KDYZ NARAZITE NA !DALŠÍ! ZNAMENA TO ZE JE TO DALSI CHYBA!!!!!! Nicméně na začátku Half-Krev Prince, které ukazují, že denní Prorok na ministerstvu fotografování z Harry a Dumbledore.! Dalsi! Když Harry nápoje na nápoj, má již nějaké to Ron pro quidditch. Když nápojů je, že se zdá, že opilý poloviny, ale došlo k levé po on pil to. Stejném úhlu, že bylo prokázáno před Ginny vstoupily Harry.! Dalsi! Když Harry leží mimo chatce na konci filmu, Snape kopy jeho hůlka pryč. A blok neon pásku lze stručně pod prut, když ho Snape kopy.! Dalsi! V ubytovně, kdy lovestruck Ron bude senilní nad romilda, má na sobě hnědé tee tričko bez rukávů a její sklon tan má mnoho děr. V Potions třídy, když Hermione stojí před kotláři vysvětlí, co je v ní vůně detailní vidíme Neville za ní a široký prostor pro jeho právo (divákovu vlevo). Zkracuje se wideshot a Harry je nyní bok po boku s Neville! Dalsi! Na konci Usnesení Phoenix, Harry odchází domů se všemi svými kamarády. Když Harry přináší Ron se Slughorn, Ron je stále na sobě, že tee tričko, ale teď některé z děr jsou pryč a zbytek díry se změnily postoje! Dalsi! Během dezert na Slughorn na večeři stranu, ubrousky, které visí z Belby a Neville to obojky změna pozice v sobě jdoucích záběrů.! Dalsi! Na konci této Quidditch zápasu, kdy Ron zakřičí: "Woo hoo!" se svou zbraní zvyšuje, stejně jako jeho Cape klapky kolem černé místo v herecké broomem zviditelní. Nemělo by docházet vlevo, protože on pil a některé dal nějaké to Ron.! Dalsi! Když Hagrid a Slughorn je pitná po Aragog na pohřeb, Slughorn číši je podstatně větší než Hagrid číši, ale po Hagrid přechází z Slughorn číši je nyní stejná velikost jako Hagrid číši.! Dalsi! Když Harry a profesor Dumbledore jít k jeskyni dostat Horcrux, jako je Harry tažení do člunu řetězu, a také tehdy, když je kamera podvodní hledáte, můžete zřetelně slyšet "pípnutí". Viděl jsem film třikrát v různých kinech, a to ještě může být vyslechnuta.! Dalsi! Když Harry je na kolenou vedle Dumbledore, na úpatí se Astronomie Tower, Ginny Harry připojí a drží ho na jeho levé straně (divákovu vpravo) . V poslední close-až ze profesor Dumbledore tvář, Harry je vidět v pozadí za prostor na jeho levou stranu a Ginny je hned pryč. Existuje pár dalších rychlých letmé pohledy ze sedadla během Quidditch zápas.! Dalsi! Změny ... Správné entryChange textChange typeDuplicate entryAdd timecodeAdd screenshotMinor vstup Vložil Rikki. 8) 8)
Skrk
Autor: Anonym [84.21.118.57] Datum: 2009-08-07 19:22:31
Ty jsi tatar nebo dement?Nebo snad Google?
Lil
Autor: Anonym [92.62.224.5] Datum: 2009-08-07 20:17:01
Pro Michal: 
Mohl bys to přeložit? :roll
pro Skrk
Autor: Rybba Datum: 2009-08-08 17:41:44
není tatar ani dement, ale určitě google či translátor :grin :p
Autor: Pride Datum: 2009-08-08 18:14:02
Čili ten dement patřil googlu. 
 
Je pravda, že vyplivne překlad lepší než žádný, ale to už je snad lepší tomu nerozumět než číst takovejhle češtinářskej odpad. 
 
Nebo se naučit anglicky.
Autor: Anonym [88.100.207.244] Datum: 2009-08-08 22:08:38
Jo ještě něco, když Harry a Ron dorazí na hodinu lektvarů, je ve třídě i Nevile - jenže ten lektvary vůbec neměl!
Anonym [88.100.207.244]
Autor: Rybba Datum: 2009-08-08 23:43:26
scénárista asi nečetl knížku no :grin , teda aspoň mi to tak přijde :cry
Autor: Sohaj Datum: 2009-08-09 00:21:53
LOL, scénárista nečetl knihu. A jak by asi napsal scénář?;) 
 
Ano, chyba to je. Ale tyhlety knižní odchylky bych moc nehrotil. Takovýchle odlišností bychom našli v každém díle mraky. Nařp. proč mají Zmijozel a Nebelvír společné hodiny jasnovidectví a přeměňování, proč jednou sousedí nebelvírský stůl se zmijozelským a podruhé zas ne. To můžeme rozebírat někde nad sklenkou ležáku, ale nepočítal bych to za hrubku.
Autor: Anonym [90.179.12.117] Datum: 2009-08-09 10:44:49
Co je za chybu na tom, že na konci řádu jde Harry na vlak a na začátku prince ukazují noviny jeho fotku z ministerstva? :?
Autor: Sohaj Datum: 2009-08-09 12:49:44
Anonym: to opravdu nevím, co se jim na tom nezdá. Asi to někdo nepochopil :roll Nebyla to první jejich sekera. Další sem sem radši nedával. Např. "proč Harry vypil celou lahvičku Felixe, když předtím dal půlku Ronovi do nápoje před famfrpálem:D atd.
Autor: Pride Datum: 2009-08-09 16:44:26
Nejspíš to není problém těch chyb, ale překladu - to s tímk Harrym a Brumbálem na konci FŘ jsem tam nikde nenašel.
Autor: Sohaj Datum: 2009-08-09 17:53:52
Pride: to je z jiného zdroje;)
Autor: Pride Datum: 2009-08-09 21:01:49
Tím se to vysvětluje. Stejně jsem ale nepochopil, na co ta chyba chce poukázat. :?
Autor: Sohaj Datum: 2009-08-09 21:19:00
Pride: tak to je nás víc. Možná to, že pětka končila, jak jdou na vlak a najednou přijde šestka a Harry je zpátky na ministerstvu, že si to chronologicky odporuje či co.
Brýle
Autor: Anonym [81.30.250.244] Datum: 2009-08-09 22:59:57
Brumbál nemá brýle nikde :grin ale vypadá bez nich líp :grin
Autor: Sohaj Datum: 2009-08-09 12:49:44
Autor: aberforth1893 Datum: 2009-08-10 07:32:50
Ronovi tam nic nedal.
Autor: Arwen Wilwarin Datum: 2009-08-10 08:51:10
Chybky se najdou. Jen si vemte kolik jich bylo v prvním LOTRovi, a některé byly fakt seky(třeba když se Frodo pohodlně opírá o zábradlí, které má mít jako hobit nad hlavou :grin ). Ale třeba to pověstné auto jsem tam nenašla nikdy a nejsem jediná :) Některé ale bijí v Princi do očí, hlavně neustále se přeskupující nádobí. To má pak člověk pocit, že všichni v Bradavicích ovládají telekinezi, ale nechtějí to přiznat :grin
aberforth
Autor: Sohaj Datum: 2009-08-10 10:09:25
Vždyť mně to nemusíš říkat. Já to zmínil, protože to oni tam považují za chybu. Inu asi v tom zápalu po hledání chyb nedávali moc pozor :grin
Autor: Anonym [62.177.90.213] Datum: 2009-08-10 15:19:53
k té chybě 51.....vždyť je to kravina! :roll ....to, že se fotí s Brumbálem na ministerstvu na začátku Prince- :p to je přece Harryho rádoby skvělý sen :zzz ...ale jinak- je toho moc :grin
Autor: Rybba Datum: 2009-08-11 01:01:02
Nevím který... dal jako chybu to, že Brumbál se často objevuje bez brýlí, dyť to je snad normální..., má je jen na čtení, né na dálku :grin
Autor: Rybba Datum: 2009-08-11 01:07:29
Mně třeba jako strašně velká chyba přišla, všiml jsem si ji hned v kině při prvním shlednutí a byla mi do očí, že při posledním nabrání Harryho "lektvaru" v jeskyni, byla nádoba ještě z části plná a po medailonku ani stopy, a když se vrátil pro medailonek, tak už tam bylo tekutiny jen asi na polevkovou lžíci a medailonek šel v pohodě vytáhnout... :roll
Autor: Rybba Datum: 2009-08-11 01:08:34
*mě 
 
*zhlédl 
 
*bila
Rybba
Autor: Pride Datum: 2009-08-11 09:12:59
To mělo znamenat co? :eek
Chyba
Autor: Anonym [213.155.246.118] Datum: 2009-08-11 09:58:53
Taky je divné, že v knize na astronomické věži Draco odzbrojí Brumbála a hůlka mu přistane v ruce. Ve filmu si Harry v Brumbálově pracovně prohlíží jeho hůlku. Ale tu má mít Draco! V sedmém díle má totiž Harry Dracovy hůlku vzít, protože Brumbál měl bezovou hůlku, Draco mu ji vzal, v sedmičce jí mu vezme Harry, takže bude mít bezovou hůlku Harry a tak porazí Voldemorta, tím pádem nemůže ta hůlka být v Brumbálově pracovně!
pro Anonym [213.155.246.118]
Autor: Anonym [195.39.100.66] Datum: 2009-08-11 15:56:27
Ale prd, si nečetl knížku nebo co? Brumbálova hůlka je pohřbena spolu s ním v jeho hrobce, Draco se jeho hůlky zmocnil jen jakoby nadálku, ale nikdy ji v ruce neměl... To je trochu nedořešená věc, alespoň pro mně, s tímhle JKR trošku přestřelila, ale změnit to už nemohla, páč tu hulku nechala v šesté knihě pohřbít s Brumlou, při psaní sedmičky jí to pak nezapadlo...  
 
ps: ani ve filmu se jí nezmocní...:roll  
 
pro Pride, co myslíš?... jsem jen opravoval pár chyb v předešlém mém komentáři... jen těch kterých jsem si všiml, víš jak, náročný den :grin
Autor: Rybba Datum: 2009-08-11 18:19:37
Předcházející komentář je můj... :roll
Autor: Levercham Datum: 2009-08-12 09:29:25
Já myslela, že ty chyby budou faktické, ale z drtivé většiny jsou to malichernosti (snad jen viditelná značka na zemi je trochu "jejky"), tak mě to nechalo docela chladnou :) Jen té Levandule jsem si v kině všimla, přišlo mi to "nazdar mrzimorští/havraspárští/zmijozelští, jdu si k vám jen na chvíli přisednout, abych mohla nenávistně pozorovat svého ex" takové legrační...
Maggie
Autor: Anonym [213.195.215.130] Datum: 2009-08-14 14:15:27
Tak teda asi jedina opravdova chyba mi přijde, že je ta s tou Levanduli, co se diva z jineho stolu vražedně na Rona. Jinak to jsou všechno jen same blbosti. To že někdo změni ruku....no a? Tak se pohnul...Spiž by bylo divne, kdyby celou dobu seděl strnule jako robot.
Lil
Autor: Anonym [92.62.224.5] Datum: 2009-08-14 19:14:37
Myslím, že takových těch chyb, jako špatně položená ruka atd. si člověk při normálním sledování ani nevšimne ( pokud teda ten film nevidí třeba po dvanáctý :roll :grin ). Ta Levandule ale přímo bije do očí, to je fakt.
Autor: Barbinka Datum: 2009-08-15 12:07:36
Ale no tak. Nikde nie je striktne napísané, že si nikto nemôže presadnúť ku kamarátke k inému stolu, aby pokecali, alebo také niečo. Alebo keď je jediné voľné miesto pri momentálne nenávidenej osobe :grin To máte ako keď si cez prestávku za niekým skočíte do vedľajšej triedy. Je to jeho trieda, a vy máte svoju inde, ale predsa vás nikto nepôjde vyhadzovať... 
A pokiaľ mi pamäť slúži, aj Luna si v hp5 (?) sadla k Harrymu a Ronovi, pred metlobalom. Vtedy, keď mala na hlave toho leva. Dokonca mám pocit, že to aj v knihe bolo
pro Barbinka
Autor: Rybba Datum: 2009-08-16 22:46:46
Lva na hlavě měla teďka v šestce... :p a je pravda, že si k nim sedla... Na tom bych opravdu chybu nehledal, prostě Levandule nechtěla sedět v blízkosti Rona - u stejného stolu, ale zase chtěla ho probodávat zlostnými pohledy a tím mu dát najevo jak ho nenávidí, tak si sedla k... zmijozelským?... :roll
Ve vlaku
Autor: Anonym [85.71.184.144] Datum: 2009-08-24 16:03:42
Když jedou vlakem do Bradavic svítí slunce ze špatného směru. Vzhledem k tomu, že vyjeli z Londýna po dvanácté a jedou kamsi na sever, mělo by slunce svítit od západu. Ve filmu ale svítí ze severovýchodu!
Autor: Anonym [89.176.85.76] Datum: 2009-08-25 20:09:18
A Brumbálova čepice je v jednom záběru ohnutá 5 cm od její špičky a v dalším o 6.
chyby
Autor: Anonym [77.95.46.16] Datum: 2011-03-27 13:36:16
Nechápu co na těch chybách máte. Film se natáčí třeba Rok tak je jasný že Hermiona sedí tam a pak zase tam to fakt nechápu...

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR