'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Princ dvojí krve - dojmy z videohry
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka > Novinky > HP videohry > Princ dvojí krve - dojmy z videohry

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
3.149.251.155

RSS a sdílení

Potter Web CZ

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

powered_by.png, 1 kB

Starší články

<<< 
<<
Duben 2024
>>
 >>>
 
  Po
  Út
  St
  Čt
  Pá
  So
  Ne
 
 
1
2
3
4
5
6
7
 
 
8
9
10
11
12
13
14
 
 
15
16
17
18
19
20
21
 
 
22
23
24
25
26
27
28
 
 
29
30
 
 
 
 
 
 

 

Princ dvojí krve - dojmy z videohry

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  HP videohry
Příspěvek přidal(a) Sohaj   
pátek, 24 července 2009, 16:46
Je to sice už pár týdnu, co se na trhu objevila videohra k šestému dílu Harryho Pottera a až teď, s menším zpožděním, přináším dojmy ze samotné hry. Povedla se samotná hra? Jaké novinky nám přináší? A stojí za to si ji vůbec zahrát?

Více v článku...




Už když jsem instaloval samotnou hru, byl jsem víceméně smířen s tím, že hra půjde ve šlépějích pětky a tudíž že mě žádný pořádný herní nářez nečeká. Tedy že se hrou jen protrápím, stejně jako v pětce. Naštěstí se trápení i přes řadu větších či menších chyb nekonalo a šestka nakonec nabízí docela dobrou zábavu, a to i přesto, že nejlepší Harryho hře zůstává na hony vzdálená. Ale jedno po druhém.

Samotná hra se v mnohém drží filmové linie, ale v jiných pasážích pro změnu tíhne k té knižní. Po úvodní animaci odehrávající se na ministerstvu, jsme přeneseni do Doupěte, kde nás hned na úvod čeká rozhovor s Ginny (v doprovodu pěkné hudby) a hned na to jsme vybídnuti k menšímu letu na košťatech v okolí Doupěte. Systém létání je stejný jako v demoverzi – tedy prolétáme skrz barevné kruhy (hvězdy). Okolí Doupěte se tvůrcům velmi povedlo a zvlášť dobře působí jeden průlet na koštěti skrz rozbitou střechu. Po úspěšném absolvování letu se dáme do řeči s Ronem a Hermionou a při pomoci s úklidem je nám představeno první kouzlo (Wingardium leviosa). Systém kouzlení zůstal stejný jako u pátého dílu, tedy různými pohyby myši kouzlíme různá kouzla (celkem 8).

Po další animaci jsme přeneseni do Bradavic, resp. do bradavického expresu, kde se potkáme s Lunou (Lenkou) a jelikož jsme zmeškali kočáry, tak jsme Lenkou vyzváni, abychom ji následovali do hradu. Cestou nás čeká jedno menší překvapení v podobě sbírání erbů. Celkem jich je ve hře 150, z toho 25 erbů získáme nasbíráním určitého počtu malých erbů. Ty se získávají sice snáz z různých věcí z okolí, ale ke svému počtu (celkem je potřeba nasbírat 25 000 malých erbů) je to spíš na obtíž. To s velkými erby si člověk užije větší zábavu. Některé se získávají snáze, u jiných je zapotřebí trochu trpělivosti, další můžeme získat až po zvládnutí určitých kouzel.  

Erby nejsou jediným dobrodružným úkolem ve hře. Kromě hlavní dějové linky tu máme ještě vedlejší, která by neměla ujít vašemu zájmu. Řeč je o tzv. klubech. Nejzajímavěji se jeví Klub lektvarníků, do kterého jste pozváni díky vašim schopnostem lektvarového génia. A příprava lektvarů rozhodně není nezajímavá. Do kotlíku přidáváme jednotlivé přísady dle postupu, ale pozor! Nic se nemá přehánět, takže pokud to třeba přeženete s výluhem z dračí kůže, tak se vám jen lektvar spálí a bude vás to stát drahocenné sekundy. Dá se tady říct, že to, co nám bylo v minulých hrách u lektvarů odepíráno, si tady užijme dosyta. Krom lektvarů nás čeká ještě Klub létání a Soubojnický klub. U Klubu létání se nic nemění, prostě jen prolétáme skrz hvězdice a snažíme se jich co nejvíc proletět. To Soubojnický klub je mnohem zajímavější. Cílem je porazit protivníka ve dvou kolech, kdy postupně se utkáme ve čtyřech kategoriích, od mladšího mistra až po přeborníka. Navíc v průběhu hry dostane pozvánku i do Mrzimorského soubojnického klubu, Havraspárského a dokonce i Zmijozelského. Samotná kouzla vypadají mnohem líp než v pětce, ovšem pár much se tady najde. Zejména fakt, že nelze přeskakovat jednotlivá videa či rozhovory (a to je problém během celé hry) a při takovém desátém souboji to začíná pěkně vadit a hlavně zdržovat. A pokud se naučíte v soubojích chodit a překousnete pomalejší pohyb Harryho, tak vám nebude dělat problém soupeře porazit tím, že párkrát kliknete/pohnete myší. No, a když se vám bude dařit, tak budete odměněni různými odznaky, např. odznak vytrvalosti, odznak pro nejnepořádnějšího lektvarníka apod.  

K tomu si přidejte rozsáhlý hrad a okolí a máte o zábavu postaráno. Zajímavé je, že ač prostředí Bradavic oproti pětce nedoznalo větších změn, tak má tohle prostředí (asi i díky vedlejším úkolům) hned jinou atmosféru. Zpočátku určitě bude mnohým dělat problémy se v rozlehlém prostředí vyznat, ale pokud si párkrát projdete hrad ve snaze najít nějaké ty erby, tak se budete cítit jako doma.

Spoustu prostoru dostal i Famfrpál. Postupně nás čekají všechny tři zápasy (ten poslední za Ginny). Jeho provedení však zůstalo na půl cesty. Můžeme sice pohybem myší létat nahoru dolů, doleva a doprava. Pokud však zlatonka prudce zatočí, převezme za nás kontrolu počítač a stejné je to i při chycení zlatonky. Plusem tak může být snad jen skutečnost, že let se neomezí jen na famfrpálové hřiště, ale i na blízké okolí.

Velkým kamen úrazu je pohyb samotné postavy. Než se postava dá do pohybu, tak bych si při tom stačil dát šálek čaje. Pomalou chůzi kompenzuje tlačítko běhu, které je však při cestě do schodů zbytečné.

Jestli se mi filmový závěr Prince líbil, tak tady jsem byl na rozpacích. Souboj v jeskyni s nemrtvými není zrovna moc dramatický. Harry sice kouzlí o sto šest, ovšem nemrtvých je tak málo, že Harryho nemůžou nijak ohrozit. Navíc vylézají z jezera postupně, takže žádný stres. Jako bonus nás pak na hradě čeká postupně bitka s jednotlivými Smrtijedy, včetně Šedohřbeta a Belatrix. Ovšem, že by se nějak činili, tak to se říct nedá. Člověk si až říká, že jestli tohle jsou ti nebezpeční Smrtijedi, tak není vůbec žádný důvod k panice.

Délka hraní závisí na tom, jak moc důkladně se chcete hře věnovat. Pokud se chcete držet jen hlavní linie, zabere vám hraní 5 až 6 hodin. Pokud si však chcete vychutnat kouzlo Bradavic, je třeba počítat s delší dobou. Po grafické stránce hra nevypadá vůbec zle, a to jsem musel hrát s nižším rozlišením detailů. Nejdou zde ani žádné zdlouhavé nahrávací sekvence a celými Bradavicemi, tak můžete projit zcela plynule.

No a co říci závěrem? Jedná se o příjemné herní překvapení s dobrou hudbou a zábavnými vedlejšími úkoly. Celkové hodnocení však sráží krkolomný pohyb, zvláštní způsob ukládání či jednoduchý závěr. Tajmená komnata zůstává i nadále nepřekonána.

Klady a zápory:

+ lektvary

+ systém kouzlení

+ prostředí Bradavic

- krkolomný pohy

- jednoduchý závěr

- nemožnost přeskoků rozhovorů a animací

 

7/10

 
 


Komentáře
Pride
Autor: Anonym [89.111.89.18] Datum: 2009-07-24 16:59:41
7/10 může téhle hře dát snad jedině hardcore fanoušek. Já mám rád knižní sérii, zajimám se i o filmová zpracování, ale tuhle hru jsem dohrál jen díky její krátkosti a jednoduchosti. 
 
Celkem vzato je to ale poměřně nudé - i zmíněné lektvary časem omrzí, kouzel je žalostně málo a hrá působí dost odfláknutým dojmem. 
 
5/10.
Autor: Anonym [85.70.127.135] Datum: 2009-07-24 19:06:33
Také se mi zdá hodnocení 7/10 moc. Ta hra nebyla opravdu nic moc souhlasím že si zaslouží maximálně 5/10
MICHAL
Autor: Anonym [92.62.224.6] Datum: 2009-07-24 20:31:22
Co s tim mate je to hra podle filmu takze co cekate :roll ja davam 10/10 kdyz si to srovnam s fanix. to neustale hledani clenu z BA tady delate neco mnohem lepsího nez jenom hledani.Tady si alespon uzijete vetsi hrad,letani na kosteti,lepsi grafiku,soubojnicky klub,vareni lektvaru a delsi zazitek ze hry.Co dodat tato hra mne vubec nesklamala kdyz si to srovnam s jakoukoliv strileckou je tato hra skvela. :)
Autor: Sohaj Datum: 2009-07-24 20:35:31
To hodnocení je zcela zasloužených. Míň dát nelze, to bych se dostal mezi průšviháře Fénixův řád, ale hlavně Ohnivý pohár. A to si tahle nezaslouží. Potenciál rozhodně má, i když ne plně využitý :roll
Autor: Anonym [89.111.89.18] Datum: 2009-07-24 21:39:25
Nemůžete hodnit pouze na základě přechozích HP her. Mimochodem, Fénixův řád je na tom zatím v magazínech daleko lépe než HBp, pokud se nepletu. 
 
Musíte hodnotit v kontextu ostatních her žánru, a to už si HBP 7/10 nezaslouží rozhodně. Ale jak říkám, u skalních fandů série to chápu.
pro: Anonym [89.111.89.18]
Autor: Rybba Datum: 2009-07-24 22:12:00
souhlasím s tebou, tenhle díl víc jak na 5/10 určitě neměl, strašně jednoduchá hra, snad pro pětileté děcka, dyť něco tak laciného jsem nikdy ještě nehrál..., to už i ty piškvorky mají větší náboj :p.  
 
Prostě za celou hru, vyřešit cca 3 hádanky a s tím si vystačit až do konce? No proboha kde to jsme? U Fénixe se mi líbilo, že se tam muselo víc přemýšlet a víc kouzlit i mimo souboje. V šestce jen běháte a jak vidítě "svítit" nějaký předmět, tak kliknete levým tlačítkem myši, no "OMG" kde to jsme? 
 
Na druhou stranu beru jako "+" mezihry, ale..., famfrpál opět jednoduchý - ovládání pomocí myšítka zvládne snad i úplný negramot bezproblému, souboje - málo kouzel, se mi zdá, že ve Fénixovi bylo snad srovnatelné množství kouzel, u tohohle dílu jsem čekal více druhů - bohužel marně. 
 
Další nevýhoda krátkost hry, nemluvě o tom, že Fénixův řád jsem hrál cca 3-4x. Toto 1x a musím si od toho oddechnout tak rok-dva, než si to znovu zahraju.
Pride
Autor: Anonym [89.111.89.18] Datum: 2009-07-24 22:15:45
Mě jako milovníka knih opravdu uráželo zpracování dějové linie v této hře - občas jsem si říkal, jestli to není nějaký nejapný žert vývojářů - jako by vzali film, 2/3 z něj vystříhali a pak to neuměle spjili dohromady. 
 
Výsledek máme zde. Nicméně jako částečný 'HP-úchyl' jsem hru stejně dohrál.
mejla
Autor: Anonym [88.100.230.12] Datum: 2009-07-24 22:19:00
sláva!- konecne de proud- asi nejsem jediný u koho nešel, ale myslím že nás rekord jen tak nikdo neprekoná - celých 30hodin bez elektřiny:D- ale jinak docela pěkný dva dny:D
pro mejlu
Autor: Rybba Datum: 2009-07-25 11:07:52
a co žiješ chlape? teďka si představ, že nastane válka a el. půjde do pr... se bez ní ani pořádně nevyse... /pokud máš nějaký elektrický záchod :D/ 
 
:grin :grin :grin  
 
teda voda nepůjde - nepůjde ani záchod... :roll
mejla
Autor: Anonym [88.100.230.12] Datum: 2009-07-25 12:13:39
este ze se to stalo v létě- ted sem byl porád venku, i kdyz sem tak trochu neměl vecer co dělat:D, ale něco se vzdycky našlo- ale nejhorší bylo-sprchovat se ve studený vodě:D- to bylo osvěžění a aspon sem se trochu otužil:D- ted si vem kdyby se to stalo v zimě- by neslo ani topení:D- bysme vsichni zmrzli :grin
Autor: Anonym [83.208.125.40] Datum: 2009-07-25 13:59:19
Ještě nikdy jsem hru Harryho nehrála, ale co tu píšete, mě docela zaujalo. Nevíte náhodou, kde ji stáhnout? Napište mi prosím na blog - hogwarts-rowling.blog.cz 
Budu moc ráda. Díky!
pro mejlu
Autor: Rybba Datum: 2009-07-25 14:03:31
tož v zimě to je blbý no, ale všichni netopíme elektřinou jak vy :grin  
 
mně spíš vždycky vadí ten záchod, když nejde voda..., elektřina... :roll  
 
Anonym [83.208.125.40], Co stáhnout lásko? Koupit!!! :p A nebo se nauč hledat na netu, zkus strejdu Googlea :grin
Pride
Autor: Anonym [89.111.89.18] Datum: 2009-07-25 14:16:07
Existuje také jisté fórum, kde lze nalézt odpovědi no mnohé takovéto otázky.
Kaňour
Autor: Anonym [77.48.149.46] Datum: 2009-07-25 17:46:57
Tak mě teda tenhle díl hodně zklamal - famfrpál a souboje hodně brzy omrzí, hra je krátká a opravdu směšně jednoduchá, nechápu, tam snad nebylo ani místo, kde by se člověk mohl na cjvíli zaseknout. Myslím, že jsem ani nemusel žádnou misi opakovat. Taktéž mě zklamalo, že tam nebyly bonusové rozhovory za zvládnutí úkolů jako ve FŘ. Asi jediným pozitivem bylo to, že H/G kiss vypadá ve hře lépe než ve filmu. Nicméně jsem "skalní fanda" nebo "úchylák," jak tady někdo psal výše, takže jsem hru velice rád dohrál a pravděpodobně si ji zahraji ještě jednou :D
mejla
Autor: Anonym [88.100.230.12] Datum: 2009-07-25 22:28:54
jezis lol rybbo:Dtak to máme presne naopak:D- newm jak vy ale mi rozhodně elektrinou netopime- my to píme plynem- ale v kotli musí hodit jiskra- aby se začalo topit, a to rozhodně sirkama neuděláš 
co se týče vody ta nám normálně teče- i záchod-ale nejde ohřát ptze se ohríva v kotli- jenze ten jaksi nefunguje kdyz nejde elektrina :grin  
 
a my to tady v tý prd.. máme furt- napr. tuhle zimu nám na 3h vypnuli proud na ŠTĚDRÝ VEČER!:D - to ti řeknu to byl ale večer:D
pro mejlu
Autor: Rybba Datum: 2009-07-27 01:42:58
Dyť my taky ne, my topíme ehm až se to skoro bojím říct... uhlím :p , (k tomu kotli není nějaký "zapalovač" nezávislý na elektřině?) - s těma sirkama to radši ani nezkoušej :D, a nám voda neteče, když nejde el. a to z jediného prostého důvodu, máme studni, ve které je čerpadlo a to funguje na elektřinu. Takže pokud nejde ele. je všechno v..., páč nejde voda, nejde ani ohřívání (stejně se nemá co ohřívat) a bez vody nefachá ani záchod, takže konec světa... :cry
mejla
Autor: Anonym [88.100.230.12] Datum: 2009-07-27 11:44:24
jj my máme taky studni, ta u nás taky netece kdyz nejde proud, ale nastestí máme i normalní vodu:D 
no kdybchom měli nějay zapalovač nezávislý na proudu (myslím v tom kotli) tak by to nebyl problém, ale myslím si že rodiče by o něm věděli, nebo by se o něm zmínili- akže asi nic nemáme no:D
Autor: Anonym [88.102.214.116] Datum: 2009-07-27 13:44:07
ja to vidim na 8/10
Pride
Autor: Anonym [89.111.89.18] Datum: 2009-07-27 15:32:27
Pro 8/10: 
 
A co takhle nějaké odůvodnění? Nebo jsi jen strhnul dva protože včera vám netekla voda?
mejla
Autor: Anonym [88.100.230.12] Datum: 2009-07-27 16:06:58
Pride- coze? na koho si vubec mluvil?
mejla
Autor: Anonym [88.100.230.12] Datum: 2009-07-27 16:07:19
respektivě psal
Pride
Autor: Anonym [89.111.89.18] Datum: 2009-07-27 16:21:59
Ty bylo pro anonyma 88.102.214.116 
 
Jen tak vytřelil dvě čísla a lomítko aniž by se obtěžoval to zdůvodnit, což by se mu mimochodem u téhle hry jen těžko podařilo. 
 
Pro mejlu 
To s tou vodou je jen čistě shoda náhod - nedíval jsem se do předchozích příspěvků mimo téma, takže jsem nevěděl, co jsi psal/a.
mejla
Autor: Anonym [88.100.230.12] Datum: 2009-07-28 01:30:30
jo aha:D-ted sem si to celý porádně precet- v tomhle téma sem byl sledoval jen muj rozhobor s rybbou:D- takze sem vubec nechápal o co se jedná s tím 8/10:D
Autor: Anonym [88.102.214.116] Datum: 2009-07-28 07:18:11
jo spravne 8/10
Autor: Anonym [88.102.214.116] Datum: 2009-07-28 07:18:12
jo spravne 8/10
8/10
Autor: Anonym [217.11.226.25] Datum: 2009-07-29 13:40:11
tohle může tvrdit opravdu jen nenormální fanoušek. Hrál sem všecky hry a ta poslední je nejhorší. Krásný prostředí, jeden dva skvělý nápady a pak jen běhání, běhání, nesmyslný a maximálně krátký příběh, žádné úkoly, žádný důvod pokračovat po dohrání a vysbírání erbů. Hra by smě stát kolem 600kč a hodnocení je tak 5/10. Je to jen tahání peněz z fanoušků a já byl bohužel mezi těmi blbci, co to koupili.
Pride
Autor: Anonym [89.111.89.18] Datum: 2009-07-29 14:27:20
Přesně tak. Nějakých jedenáct stovek za takovouhle hru je prostě špatný vtip od EA.
mejla
Autor: Anonym [88.100.230.12] Datum: 2009-07-29 21:27:42
nejde jen o hru -divíte se ze to má krátký příběh- ale i sama kniha nemá žádný příběh, či děj- takze se nedivte že to takhle udělali:D- ani tam nic dát nemohli
pro mejlu
Autor: Rybba Datum: 2009-07-30 14:56:43
ale jo mohli, třeba mně se líbilo u Fénixe, že v hře se inspirovali víc knihou než filmem, z filmu brali jen vizuální stránku, např. bažiny ve filmu vůbec nebyly a ve hře... :roll :roll + plno dalších věcí, Lenčiny ztracené věci, plnění spousty úkolů, Cho a její odznak famfrpálového týmu na prsou atd... :roll
Lenka
Autor: Anonym [89.102.236.202] Datum: 2009-08-02 21:41:18
Nevíte jestli Vista podporuje hry Harry Potter 1-6? Dík
Pro Lenku
Autor: Pride Datum: 2009-08-02 22:05:25
Pětku a šestku jsem na Vistách hrál, ale věřil bych tomu že na nich rozjedeš i předchozí díly.
Autor: Barbinka Datum: 2009-08-03 11:03:43
tak ja som chcela nainštalovať 1-3 pre synovca na segrinom notebooku, kde má Vistu, a dopadlo to, ehm, asi tak, že jednotka jakž takž funguje, ale hocikedy sa zasekne a treba celý comp reštartovať, dvojka sa zasekne hneď pri spustení a pri trojke sa ani len nedal skopírovať crack. Uznávam, že som len silne amatérsky užívateľ, takže je možné, že s nejakými čachrami-machrami by sa to dalo rozbehať, ale nie je to také jednoduché.
Pro Barbinku
Autor: Pride Datum: 2009-08-03 11:17:16
Problémy se samozřejmě vyskytnout můžou - jednak proto, že v době vydaní HP her 1-4 nebyly Visty oficiálně podporovány (ani neexistovaly), jednak to může být způsobenou konfigurací notebooku, protože některé hry se nemají s notebookovým HW (zejména grafickými kartami) příliš v lásce.
ERby
Autor: Anonym [213.195.250.34] Datum: 2009-09-19 00:14:13
Muže mi prosim někdo napsat co se stane až nasbiram všech 150 erbu? Už mě to nebaví, tak jestli tam bude aspon něco zajimaveho. Děkuji :)
Pomoc
Autor: Anonym [62.204.241.174] Datum: 2009-10-06 14:22:00
Ahoj mám hru harry potter 6 a už jsem všechno získal ale jak se mi otevře bonusový famfrpál ?? 8)
Pomoc
Autor: Anonym [62.204.241.174] Datum: 2009-10-06 14:34:53
Odepište mi na email JackBont007@seznam.cz
Bonusový famfrpál
Autor: Anonym [93.181.126.109] Datum: 2009-10-18 20:55:36
Mám stejný problém, celé jsem to dohrála s vidinou bonusového famfrpálu a nic. Otevřel se někomu? :eek
BONUSOVÝ FAMFRPÁL
Autor: Anonym [178.40.133.12] Datum: 2010-06-26 22:57:04
Našiel som tento návod (pre D-pady) 
 
Go to "Rewards" (in there you will see "Badges" and "Credits" along with how many Crests you have found) and with your D-pad enter: RRDDLRLRLRS 
R = Right 
D = Down 
L = Left 
S = Start :grin

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR