'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Úchvatný projekt: animované Relikvie smrti
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
18.221.41.214

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

 

Úchvatný projekt: animované Relikvie smrti

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  HP and the Deathly Hallows - kniha
Příspěvek přidal(a) Dexikovicek   
čtvrtek, 19 února 2009, 23:27
Uživatel lecter63 z Youtube.com pro netrpělivé fanoušky vytvořil svoji verzi Relikvií smrti. Jednotlivé postavy zde představují jejich figurky, které jsou rozpohybovány. Celý projekt trvá kolem 4 hodin a 20 minut, ale na Youtube je rozkouskovaný do částí po zhruba 10 minutách.

Musím uznat, že jde o velmi dobrou práci a dočkáte se každého důležitého momentu z knihy.


Videa najdete TADY Trailery naleznete ZDE a ZDE

 
 


Komentáře
Autor: Anonym [92.62.224.8] Datum: 2009-02-19 23:56:08
páni, zatím jsem viděla jen trailery, páč už je pozdě:) ale je to parádní práce! Klobouk dolů tomu človíčkovi.
relikvie
Autor: Skirt Datum: 2009-02-20 09:43:32
to je az neuveritelne, je to vyborna prace a s chuti se na to cele podivam ... fakt klobouk dolů! ;)
videl sem
Autor: Anonym [89.176.133.16] Datum: 2009-02-20 12:12:05
už jsem to viděl a jedno slovo musim napsat  
( FENOMENALNÍ) je umělec měl by dostat cenu  
a kež by byl film podle toho
KOPÍROVÁNÍ OBSAHU
Autor: Kubajzlik Datum: 2009-02-20 13:58:51
Hele páni a paní, chtěl sem se zeptat odkud pochází tento článek?! zdroj tohoto článku. :( :x
Pro Kubajzlik
Autor: Albert Zweistein Datum: 2009-02-20 14:46:44
Nechááápu... 
Podle Google se v téhle chvíli nejen celá první věta našeho článku, ale dokonce samotný výraz "lecter63" vyskytuje z českých stránek jen u nás. 
Odkud jsme snad měli co kopírovat? 
Nebo snad jako považuješ náš článek za "kopii" této hrůzy z tvého blogu: "Skvěle zpracovanej 7 díl ságy od J.K.R. Je to tak trochec animovaný(figurkovaný) autor si stím dal moc velkou práci. "??? 
To snad ne... 
Nebo myslíš, že jediný umíš hledat (viz tvůj "zdroj youtube.com a portkey.it") ? 

R
Autor: Anonym [195.39.100.66] Datum: 2009-02-20 15:39:06
úžasné, skvělé, bombastické, exscelentní... :eek  
 
radši si nechci uvědomit kolik práce, času tohle stálo vyrobit... 
 
určitě by si to zasloužilo profesionální hudbu a dabing a dostat se do televize, veřím, že se toho nakonec někdo chytne a uvidíme to i u nás v Tv byl bych jenom rád... je hodně solidní zpracování... (ps: hodnotím první třetinu filmu zatím)
objasneni zdroje
Autor: Anonym [82.202.112.250] Datum: 2009-02-20 16:02:55
na tyto videa jsem narazil uz pred 2 tydny. Poté, co jsem včera spatřil, že už na tuto tvorbu odkazují i jiné české stránky. rozhodl jsem se přidat odkazy sem také.
Pro: Autor: Albert Zweistein
Autor: Kubajzlik Datum: 2009-02-20 21:29:32
Ne, víš o co mi jde, je to na netu(youtube) minimálně tejden a včera s autorkou článku potterharry.net to večer zveřejníme a hnedka další den to vidim tu. :sigh proč ste to nezveřejnili před několika dny?
dave
Autor: Anonym [82.202.112.250] Datum: 2009-02-20 21:40:51
odpoved je jednoducha: protože jsem líný člověk
blaster
Autor: Anonym [88.103.97.211] Datum: 2009-02-20 22:04:56
Jezis!! Pro informaci: Tuto informaci muze mit JAKYKOLIV web. A to ze to mel potterweb po ostatnich, neznamena, ze to otrocky zkopcili. PS: Zrovna Potterharry.net ma o hodne min novinek apod. spis se mi casto zda, ze to on kopci.
Autor: Semirka Datum: 2009-02-21 12:39:15
pěkný,nevím kdo to děla,ale vážně se mu to povedlo ;)
R
Autor: Anonym [195.39.100.66] Datum: 2009-02-21 17:59:04
pro: Semirka  
 
Kdo by to asi dělal, máš to tam napsané... :roll  
 
Directed by, screenplay by, edited by, clay designs by, voices by: Ryan Freerksen 
Produced by: Mayela Puente 
Visual effects by: Final Cut 
Clay designs by, voices by: Anna Freerksen 

huh
Autor: Anonym [213.192.55.18] Datum: 2009-02-21 22:56:06
No... je to fakt supr:) Animace trochu toporná... ale to nasvícení, figurky a předměty ...supr
Lyna
Autor: Anonym [78.157.164.150] Datum: 2009-02-21 23:10:56
naprosto brilantni prace, dopasovani hudby, efekty, ten clovek musi mit skvelou fantazii a umet tu fantazii pouzivat. Na filmech maka tisic lidi a jak to v poslednich pripadech dopadlo? Tenhle clovek odvedl kus dobre prace, byly by fajn, kdyby se to objevilo nekde na netu cele ke stazeni a nekdo udelal titulky (sic jsem nedavno znova sedmicku cetla takze jsem tomu docela rozumela, kdyz jsem mela v pameti cerstve o co jde, ale spis i pro jine lidi) 
Vazne, klobouk dolu, uz i petka udelana v Sims 2 se mi libila, ale tohle je mnohme, mnohem lepsi. Navic me to potesilo i po te sentimentalni strance, kdy si uz ten konec jenom nepredtsavuju, ale i vidim, je to takovy zvlastni pocit ;) tleskam
KARLOS
Autor: Anonym [90.183.69.234] Datum: 2009-02-22 18:41:25
Bojím se, že mě tady roztrháte na kusy, a původně sem neměl vůbec v úmyslu cokoli na tento projekt psát, ale nedá mi to, zvlášť, když vidím, kolik lidí je z toho nadšených. Ale neberte to osobně, očividně je to jen můj problém ;)... 
Tedy - myslím, že tento projekt je za a) dost zbytečný, za b) nelíbí se mi. Tedy, nelíbí se mi velkou částí. Rozvedu obě myšlenky. 
Bod první, užitečnost tohoto projektu. Vím, že autor má svou vizi a tu chtěl ukázat světu. Možná není spokojen s prací filmařů oficiálních a tak se chopil celý příběh převyprávět dle svého. Jenže, pořád tak nějak nepochopím, proč s tím tak strašně spěchal. Možná to bude znít hloupě, ale když už by jsem na něčem takovém nešetřil časem... Energie a peněz do toho bezpochyby vložil spoustu, ale to, aby to bylo okamžitě na světě, dřív, než si mohl odbýt premiéru plnohodnotný film, mi nevoní. Chápu to, aby to splnilo alespoň nějakou užitečnost (davy fanoušků na to budou klikat jen z důvodu, že je to HP, který ještě nemá premiéru.) 
Pokud tedy má svou ideu, která se neshoduje s ofiko filmy, proč tedy na tom nepracovat déle ale poctivěji? 
Možná se absolutně pletu a pohnutky autora byly úplně jiné. Mě napadly tyto, protože jsou jednak logické (předstihnout v něčem filmaře), či pocházejí z vlastních nápadů. 
Ano, taky už mě několikrát napadlo udělat podobný projekt a to natočit si svou vlastní verzi čtyřky. A nebojím se přiznat, že tenhle projekt asi nikdy nerealizuji, protože na to nemám jak kapacitu, tak čas prostory peníze atd. Tuším, že uslyším reakci "Vidíš, ty by jsi to nenatočil, tak mlč.", ale říct to musím. Každý má svou skvělou ideu filmu dle oblíbené knihy, a když tahle idea nevyjde, nezbývá, než se s tím smířit, či nenávidět celý život. Bohužel, nemám na to ty nervy jako tento člověk a v tom ho upřímně obdivuji. Ale zbytečnost celého tohoto projektu je dle mého nulová, protože za prvé - filmaři tak jako tak tento pokus překonají (a teď neříkejte, že ne) za druhé, až bude film, kolik z vás se na tohle ještě někdy podívá a řekne waw je to bomba. Řekne jenom, obdivuji toho člověka, že se mu chtělo. 
Druhý bod mé kritiky, nelibost vůči filmu. Předem by jsem chtěl ale říct, co se mi líbí. Rozhodně hlasová dramaturgie, zadruhé a to potrhávám pětkrát, kulisy a některé loutky. Jde vidět, že v obou případech má autor šikovné ručičky. Ty už nemá ale tak šikovné v samotné animaci. Některé věci (především trikové pasáže) se mu velice povedly, na druhou stranu animace u dialogových scén zrovna slavná není. 
Přitom jako animátor není vůbec špatný, bohužel kvůli rozsahu a množství času, které na tom strávil neměl dost dobře možnost to udělat jakkoli lépe. Další kapitolou pro sebe sama je absolutně nulová animace tváře. Že chci moc? Jo chci, protože mě vážně nebaví dívat se na nehybnou tvář a slyšet jenom zvuk. A ano, loutkové divadlo sem nikdy neměl rád, proto se mi to nemůže ani moc líbit ;)
Celou animaci a realizaci by jsem potrhnul asi takto – autor očividně má talent, má nápady a umí to celé realizovat, ale vše to padá na jednom malém detailu, v celku jako takovém, to nemá šanci ukočírovat. Co by jsem tedy doporučoval? Projekt o hodně menší, mít na to víc času a vše udělat poctivě. I když by to nebyl Harry Potter. A i když by jeho práci vidělo jen zlomkové množství publika. Pak by to dopadlo mnohem více profesionálně a pokud by na tento projekt upozornil, neměl by jsem s ním vůbec žádný problém. 
V rychlosti ještě zmíním kameru a nesvícení. Ani jedno se mi obzvlášť nelíbilo, ale ani na druhou stranu neuráželo. Nápady tam byly a práce s loutkami si vyžaduje jinou formu a jiné postupy… 
Nechci aby to vypadalo, že by jsem se do autora nějakým zásadním způsobem navážel a že existence tohoto projektu mi nějak výrazně brání v dýchání. Spíš mě udivují šaškující komenty. A hodně mrzí, že autor se nepustil do něčeho krapet jiného. Jeho kinofilm na téma jurského parku se mi líbí o dost víc, než celé relikvie dohromady. Kdyby např. natočil příběh tří bratří, jen tento příběh a postupně by ho doplňoval o další bajky, myslím, že by udělal daleko větší díru do světa, než udělal. 
Na závěr by jsem rád dodal páru poznámek. 
Nedíval jsem se na celý projekt, viděl jsem čtvrtinu a trailery, takže je reálně možné, že mluvím zrovna k části, kde se jen rozehříval a vše úžasné je až tam. Ovšem alespoň trailery napovídají tomu, že spíš nikoliv, než ano. 
Dále by jsem byl rád, aby ti, kdo budou chtít plivat, věděli, že řada jiných nezávisle amatérských projektů se mi líbí a vyhlížím jejich pokračování. Jako příklad by jsem uvedl HALF LIFE: ESCAPE FROM CITY-17, který se mi líbí velice. 
A na úplný závěr by jsem dodal, že celá použitá technika nedovoluje všemožné. Používá (či používalo) se hlavně u animovaných scénářů (pohyblivých storyboardů), tak, aby ostatní členové štábu viděli, jak to režisér myslel. Většinou se nejedná o projekty, které by mělo na starosti víc, než jen páru lidí a nemluví se v nich, ani není požita hudba. Jsou čistě orientační. To však nic nemění na tom, že tak obrovskou chválu si to dle mého nezaslouží a autor tímto mrhá jinak velice dobrým talentem.
KARLOS
Autor: Anonym [90.183.69.234] Datum: 2009-02-22 18:51:14
ps: V polovině, kdy bylo jasné, že to bude delší koment, jsem začel psát ve wordu. A hořce se mi to vymstilo. Takže šaškující komnty mají být wawkujícía a jeho kinofilm je ve skutečnosti krátký film ;).... atd ;):)
Pro KARLOSe
Autor: Albert Zweistein Datum: 2009-02-22 20:07:28
Ve Widows bývala (když jsem je ještě používal) taková věc, na tohle ideální. Poznámkový blok. Jak primitivní - ale jak účinné.
KARLOS
Autor: Anonym [90.183.69.234] Datum: 2009-02-22 20:18:02
Albert Zweistein: Jistě, ale kdo si mohl myslet, že mi to tak wrd zmrví ;):D
huh
Autor: Anonym [213.192.55.18] Datum: 2009-02-22 21:04:17
No, je fakt, že se zvukem třeba by si mohl víc pohrát... přesto to u mě má magickou atmosféru... škoda toho toporného pohybu loutek... ale oceňuju, kolik jich vytvořil... 
 
Na druhou stranu... celý projekt mu trval skoro tak rok, ne? To není zas uplně málo. I když to asi nebyla intenzivní práce...
pro KARLOSe
Autor: Tracy Datum: 2009-02-22 23:18:11
Je vidět, že tomu docela rozumíš. Určitě máš pravdu. Mohl si s tím pohrát a trošku to vylepšit. Ale jako laik to chválím. Možná bych nesouhlasila v otázce užitečnosti projektu. Zdá se, že se film líbí a autor si taky užil. To by mi k smysluplnosti stačilo. A jestli chtěl filmařům ukázat, jak se to dělá, tak jsem s ním zajedno. Podle mého názoru :cry HP5 zprznili. Jak říkám jsem laik :roll a nikomu nevnucuju žádné stanovisko. :)
pro karlos
Autor: mukiiis Datum: 2009-02-23 18:24:19
a proč si to tedy neudělal když jsi tak chytrý?
Autor: Albert Zweistein Datum: 2009-02-23 18:37:52
A hele, už nám sem zase lezou s blbými plky socky, kterým tak leží v žaludku, když je někdo chytrý - a přitom nedají dohromady ani jedno souvětí bez dvou pravopisných chyb...
KARLOS
Autor: Anonym [90.183.69.234] Datum: 2009-02-23 20:38:03
mukiiis: Pokud mluvíš o poháru, tak z řady důvodů. Účinný soft (když už, tak by jsem dělal počítačovou animaci, která nabízí širší možnosti a je prostorově méně náročná) na takový megaprojekt za přijatelné peníze není (a pokud už by se něco takového dělalo, tak oficiální soft je základ), menší softy nabízí omezené možnosti (více méně by jsem vytvořil stejný výsledek jako je tento, jen by byl čistě digitální - dnes už se animované storyboardy dělaj v cgi), či nadlicky složité ovládání, v nejhorším oboje dohromady. 
Kapitolou sama pro sebe je modelování veškerých postav a kulis. V tomhle autorovi relikvií smekám, to jsem ovšem udělal už v předešlém komentu. Časově nadlické pro někoho, kdo pracuje a má další zájmy. 
Nakonec zvuk, dialogy, hudba. Věci, se kterými nemám skušenosti. Ano, nemám, nedělá mi ptoblém to přiznat. Opravdu si nemyslím, že by jsem uměl všechno, či byl vzdělaný ve všem. 
Jisté věci by jsem si byl schopen udělat, jako je střih, úhlování kamery, pohyb kamery nasvícení.... Ale to také není všechno, že. 
A nakonec, jediný závažný důvod, proč by jsem do tohoto projektu nešel, je, že kolem mě není příslušné množství lidí, kteří by na tom chtěli se mnou spolupracovat. Malý filmový projekt se dá udělat v pohodě s dalšími třemi čtyřmi lidmi, ovšem tohle by byla záležitost minimálně desetinásobku. Znovu opakuji, nejsem všehoschopný. Bohužel. A film (a ano, takový projekt už je plnohodnotným filmem) je hlavně týmová práce...
Raviola
Autor: Anonym [82.99.184.6] Datum: 2009-02-25 10:35:05
Má to atmosféru, to se musí nechat. Opravdu se mi to líbí. :)
pro Karlos
Autor: Anonym [89.233.168.1] Datum: 2009-03-02 00:40:42
...no nemam slov :grin :zzz ...kez by to tak byl komplimennt co??! :grin
KARLOS
Autor: Anonym [90.183.69.234] Datum: 2009-03-02 21:35:01
[89.233.168.1]: Teď nevím, jestli (ne)mám být zarděn já, či autor díla ;)....
...
Autor: Anonym [88.100.75.139] Datum: 2009-03-08 07:32:45
Toporné, ale pro fanoušky excellentní. Zkoukla jsem to 2x a podruhé už mi ta zamrzlá animace vadila méně. Každopádně obdivuju snahu :-)

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR