'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Druhá část překladu diskuze o šestém filmu
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
18.220.154.41

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

 

Druhá část překladu diskuze o šestém filmu

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  HP a Princ dvojí krve - film
Příspěvek přidal(a) 100nawa   
sobota, 20 září 2008, 15:08
Autorka druhé zde zveřejněné recenze filmu Harry Potter a Princ dvojí krve byla zpovídána fanoušky na diskuzním fóru.


Druhou část jejích odpovědí najdete v pokračování článku!

VAROVÁNÍ: Článek obsahuje SPOILERY včetně detailních popisů některých scén!



                                         



Pro ty, co se ptali na krvavost Sectumsempra scény, není moc krvavá, ale zdálo se mi, že spousta ran na Dracově těle nekrvácela. Než se rozčílíte, myslím, že krev bude zvláštní efekt, který teprve přidají. Scéna naznačovala mnohem víc krve, než bylo vidět.


Není zde žádná zmínka, že by Ginny a Harry chodili na rande, k mé velké nelibosti. Zdálo se mi, že se jejich pocity vůči sobě vyjasnili, že z toho ale nevyvodili žádnou další akci. Žádné tajně ukradené hodiny ve skrytých zákoutích bradavických pozemků.
 

Jako osoba loajální knihám, která byla v minulosti velmi zklamaná směrem, kterým se filmy začly ubírat (směrem od knih), sympatizuji s lidmi, kteří jsou zklamaní z toho, co čtou o tomhle filmu.

Ale chci vám nabídnout nový úhel pohledu. Byla jsem velmi příjemně překvapená tím, že jsem si film užívala přes všechny ty změny, co udělali, a to asi proto, že je to něco nového!

Bohužel, poslední kniha je napsaná a my už nemáme ten luxus nadějného očekávání celé nové knihy, která by ukojila naši chuť na dalšího Harryho.

Tenhle film byl mnohem lepší než obvykle, všechny nové výmysly byly zábavné, dobře zahrané. Byla jsem nadšená, když jsem viděla něco nového založeného na světě, který tak milujeme. Konečně to zarazí nekonečné pitvání se v každém detailu každé knihy, což bylo to jediné, co jsme mohli doteď dělat.


Žádný dospělý Voldemort ve filmu.


Hermiona řekne Ronovi, že ho chce pozvat na Křiklanovu párty, ale poté, co ho Levandule políbí na famfrpálové oslavě, pozve místo něj Cormaca.

Hermiona „vypomáhá“ Ronovi při famfrpálovém konkurzu svými kouzly a Ron si myslí, že je cool, protože hraje sakra dobře. Při zápase hraje Ron skvěle a chová se ve stylu „jsem borec“, Hermiona se jen usmívá a shovívavě pokyvuje hlavou, zatímco mu tleská. Levandule je vedle, úpně mimo nadšením a hlasitým povzbuzováním.

Žárlivost byla trochu utlumená oproti knize.
 

Nevillova role je malá. Obsluhoval hosty na Křiklanově večírku, protože se nedostal do Křikova klubu. Tahle část je také velmi zábavná.
 

Ano, Červíček je ve filmu krátce také. Otevře dveře v Tkalcovské ulici, pak mu Snape kouzlem práskne dveřmi před nosem, aby ho vykázal z obýváku.


Film ubíhá dobře. Obvykle je pro mě těžké sedět v klidu v kině po celý film. Myslím, že jsem nebyla v kině víc než rok. Až doteď. OOTP byl poslední film, co jsem viděla, a spoustu času jsem strávila mračením a krčením se. Bylo to velmi nepříjemné. Ale u tohoto filmu jsem neměla žádné problémy, byl velmi zábavný a poutavý. Na rozdíl od OOTP většina hlavních scén má dost promítacího času, aby mě uspokojila před tím, než se film plynule přesune k další scéně.
 

Současný Brumbál a Harry se neobjevují ve vzpomínkových scénách. Harry strčí hlavu do myslánky a sleduje vše před sebou.




K Brumbálově ruce:
Opravdu jsem se snažila dávat pozor, kdy a kde je jeho ruka scvrklá, ale bylo to obtížné. Na začátku jsem se pozorně dívala po zraněné ruce, ale neviděla jsem ji. Myslím, že měl prsten, ale vypadal jinak, než byl popisován v knize, nezdál se černý, ale zlatý (možná to byl výsledek nedokončeného efektu, možná bude mít prsten záhadnou záři nebo něco takového).

Myslím si, že prsten byl stále viteál, když Brumbál a Harry prozkoumávali pravou vzpomínku od Křiklana. Brumbál dá prsten na stůl a Harry se ho dotkne. Harry pak udělá ten divný pohyb hlavou, jako v OOTP když ho Voldemort posedl (velmi dobře zahráno, můžu říct). A Brumbál se dívá na něj a na prsten a uvědomuje si spojení. Možná jsem tu scénu špatně pochopila, to posoudíte sami.

Nějakou chvíli poté se jeho ruka objeví divná a scvrklá, ale vypadalo to jako špatná rekvizita. Myslím, že to byl další nedodělaný efekt, tedy doufám. Po celý film jsem se dívala po jeho ruce, ale stěží se dal zachytit nějaký záběr na jeho ruce. Většinou byly schované pod rukávy jeho hábitu.

Nemyslím, že se Harry Brumbála ptal na jeho ruku, možná jsem to nepostřehla. Myslím, že se scéna s prstenem možná objevila na začátku filmu, nevím přesně kdy, ale vidíme Brumbála v ředitelně prozkoumávat deník a i prsten. To je možná chvíle, kdy si ho nasadí. Nepamatuju si to vůbec čistě. Na některé věci si vzpomínám líp než na jiné. Tohle není jedna z nich.

Ale nebaví se o tom, co by mohly být další viteály, ani Brumbál nedává Harrymu žádná vodítka. Řekne jen, že viteálem může být cokoli.

Několik lidí se ptalo na vzkaz od RAB. V úplně poslední scéně tria a Ginny na astronomické věži řekne Hermiona něco jako „Je těžké uvěřit, že obsahuje kousek Voldemortovi duše.“ Harry řekne „Vlastně neobsahuje. Je to padělek. Otevři a uvidíš“ Hermiona ho otevře, najde vzkaz a přečte ho nahlas. Jsem si jistá, že vzkaz je totožný s tím v knize. Harry řekne, že ví, že RAB má pravý medailonek a že ho (RAB) nebo to (medailonek) musí najít. (Ginny a Ron sedí na soše za nimi a poslouchají.)

 
Vztahy Her/Ron a Harry/Ginny byli dobře zrežírované a zahrané. Já měla menší problém s tím, že mi tam mezi nimi pořád chyběla ta jiskra, která se hraje velmi špatně. Ještě větší problém byl, že se mi zdálo, že ta jiskra, co mi chyběla mezi oběma páry, byla mezi Danem a Emmou, tam kde být nemá. Když Harry Hermionu utěšoval, když se Ron dal dohromady s Levandulí,  při závěrečné scéně na věži, kdy Hermiona říká Harrymu, že půjdou s ním. Ale je to jen můj názor a určitě se najde spousta lidí, co se mnou nebudou souhlasit.

Ron se chová ochranářsky, co se Ginny týče. Je tam jedna taková scéna u Tří košťat, kde se Ginny líbá s Deanem a Ron chce odejít, myslím, že tam i na Deana nadává, ale nevím jak. Když už jsem u Tří košťat, tohle byl jeden set, který vypadal nově, a vlastně jediný, který se mi nelíbil, protože jedna celá zeď byla pokryta jeleními hlavami s obrovskými parohy. Nerozčiluje vás to taky? Harryho otec se měnil v jelena, Harryho patron je jelen a nějaký dekoratér si myslel, že ozdobit velkou stěnu odshora až dolů jeleními hlavami je dobrý nápad…Vím, že o tom tak nepřemýšleli, ale bylo to jaksi vtipné vůbec ne vtipným způsobem, vidět Harryho sedět s hromadou jeleních hlav za zády.

Doufám, že moc věcí nevystřihnou. Snad kromě jedné z posledních Harryho vět. Řekne Hermioně  „Víš, nikdy jsem si neuvědomil, jak krásné tohle místo je.“ No dobře. Hloupé, laciné, kýčovité. To můžeme čekat vždycky.

Odzbrojí Draco Brumbála na vrcholu astronomické věže?
Ano, a Brumbál vypadá překvapený.
 
Aragog je ve filmu asi 3 minuty, je mrtvý. Křiklan pronáší nad jeho tělem stejnou řeč jako v knize. Slovo od slova. Po tu dobu je Aragog na plátně…


O Tkalcovské ulici: Ne, nejsou tu žádné urážky ani posměšky mezi Snapem a Bellatrix.
 
Sectumsempra: Snape Harryho vůbec nevyslýchá. Ani s ním nemluví. Žádný Roonil Wazlib.


Křiklanův večírek: Ano, Harry vyslechne Draca a Snapea, jak se hádají, i když nemá neviditelný plášť. Snape říká něco trochu jiného než v knize, protože co říká v knize, to se ve filmu neděje (věci o pomoci a Crabbovi a Goylovi). Ale nepamatuju si, co přesně říká.


Myslím, že jsem nedala lidem dobrou představu o Sectumsempra scéně, když jsem zmínila Nigela (myslím, že to byl on, mohlo to být jiné dítě). Scéna je opravdu temná a vážná, ta špetka humoru s dítětem na záchodě je dobře umístěná, protože atmosféru nekazí. Mysleli byste  si, že bude, ale nekazí. Je asi 5sekundová, něco mi říká, že ji možná později vystřihnou, ale myslím, že by ji tam měli nechat.


Žádný Fawkesův žalozpěv, ale na konci finální scény sleduje trio Fawkese radostně letícího modrou oblohou pryč.


Stříbro a opály:

Tak jako v knize vidíme trio jít po zasněžené cestě zpět k hradu, Katie Bellová a Leanna se hádají kousek před nimi. Leanna řekne něco jako „neměla sis to nikdy vzít“ a pak se Katie zhroutí a Leanna se rozkřičí.

Jakmile se trio rozběhne na pomoc, Katie se vznese vysoko do vzduchu, s rozpřaženými pažemi, hluboce zakloněnou hlavou, s ústy doširoka otevřenými. Můžeme vidět každý zub její horní řady zubů (publikum se tomu smálo, takže to možná vystřihnou). Na okamžik visí ve vzduchu, pak spadne na zem.

Zničehonic se objeví Hagrid, zvedne ji, lehce s ní třese a volá Katie!. Pak si Harry na zemi všimne náhrdelníku, který vypadl z balíčku. Hagrid vykřikne „Nesahej na to!“ a bere Katie.

Opravdu si nepamatuju, jak Harry zvedne náhrdelník, plete se mi to s knihou, ale všichni nakonec skončí ve vstupní síni, je tam McGonagallová, dají jí náhrdelník, přiběhne Snape a převezme ho, s pomocí hůlky.

Pak se McGonagallová ptá Leanny (která až moc připomíná Cho Changovou, která ve filmu není), co se stalo. Ta vypoví, že jí Katie řekla, že měla zanést balíček Brumbálovi, ale neřekla jí, kdo jí ho dal.

Pak se pozornost McGonagallové obrátí k triu, které stojí kousek za Leannou, a řekne něco jako „Proč když se stane něco zlého, vy tři jste vždycky u toho?“

Ron odpoví něco jako „Věřte mi, paní profesorko, byli bychom radši, kdyby tomu tak nebylo.“

Harry pak řekne, že si myslí, že to udělal Draco, Hermiona a Ron na něj zírají, možná něco řeknou, nevím. McGonagallová řekne, že je to velmi vážné obvinění, a Snape, který vše sleduje, řekne svým pomalým hlubokým hlasem „A jaký je váš důkaz?“

Harry přizná, že žádný nemá. Možná toho řekl víc, ale špatně se mi to pamatuje, mísí se mi to s knihou.


Je tam někde zmínka o Ollivanderově únosu?

Á, ano málem jsem zapomněla, vidíme jeho obchod, jak je zničený a myslím, že i zapálený, a vidíme někoho, pravděpodobně Ollivandera, jak je unášen s pytlem na hlavě maskovanými Smrtijedy.
 
Jaký byl náctiletý Voldemort?
Fenomenální. Měl děsivý hlas, perfektní. Nemohl být lepší.


Takže ve filmu je scéna, jak všichni stojí kolem Brumbálova těla a pak je rovnou střih na scénu tria a Ginny, jak mluví o medailonku?


Ne, je tam něco mezi, ale skoro se nepamatuju, Harry stojí sám a dívá se na svou ložnici, pak jde dolů, kde je Hermiona, Ginny, Ron, možná Neville, sedí zachmuřeně ve společenské místnosti, jeden řekne „Harry je tady“, všichni se ohlédnou, ale pak už si vážně na nic nevpomínám.
 

Je zde scéna u Borgina a Burkese?

Ano, Draco je u Borgina a Burkese, je tam taky Šedohřbet. Trio sleduje Draca a Narcissu do obchodu, není zde žádná scéna u Madame Malkinové, takže Narcissa vlastně Draca doprovází. Jsou zde velmi unikátní záběry na Obrtlou ulici a Borgina a Burkese, poměrně dobře udělané. Hermiona nejde dovnitř.
 
Která scéna z myslánky se ti líbila víc?
Víc se mi líbila scéna ze sirotčince, i když byla skoro celá v traileru.
Voldemort má ve vzpomínce prsten a hraje si s ním, když se ptá Křiklana na vytvoření viteálů.
 
Co je to za obrázek? (nemám bohužel k dispozici)
To je první školní den. McGonagallová si všimne Harryho a Rona u zdi, jak blbnou jako malí, zavolá Harryho a ptá se ho, co dělá. Řekne jí, že mají s Ronem volnou hodinu. Ona se ho zeptá, proč není na lektvarech. Následuje vysvětlení stejné jako v knize, že může pokračovat v lektvarech, když je neučí Snape. Pak řekne něco vtipného, jako „Jděte a vezměte pana Weasleyho s sebou, baví se tu až příliš dobře.“

To Ginny objeví a přečte nahlas „Tato kniha je majetkem Prince dvojí krve“.
 


Autor: Rachezee
Zdroj: leakylounge.com
Překlad: 100nawa

 
 


Komentáře
Autor: Joanete Datum: 2008-09-21 17:31:56
blbnou jako málí to se mi líbí doufám že to nevystřihnou!!!!!
SuRoo
Autor: Anonym [85.71.178.171] Datum: 2008-09-21 20:22:47
nápodobně :D
Autor: Anonym [88.146.126.89] Datum: 2009-02-25 18:47:35
Pěkné, těším se na finální filmové zpracování. Jen se mohly zpovídat nějakou méně sklerotickou slečnu, která si už skoro nic nepamatuje :).
Autor: Anonym [85.71.97.69] Datum: 2009-02-26 15:55:21
hale ty si to videl???? 

Ginny
Autor: Anonym [88.102.111.162] Datum: 2009-03-01 01:29:05
Když brumbál umře.....no já už si to moc nepamatuju......šmarijáááá, sklerotička největší :eek

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR