'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Další informace o filmovém Princi dvojí krve
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka > Novinky > HP6 - film > Další informace o filmovém Princi dvojí krve

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
3.129.45.92

RSS a sdílení

Potter Web CZ

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

powered_by.png, 1 kB

Starší články

<<< 
<<
Duben 2024
>>
 >>>
 
  Po
  Út
  St
  Čt
  Pá
  So
  Ne
 
 
1
2
3
4
5
6
7
 
 
8
9
10
11
12
13
14
 
 
15
16
17
18
19
20
21
 
 
22
23
24
25
26
27
28
 
 
29
30
 
 
 
 
 
 

 

Další informace o filmovém Princi dvojí krve

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  HP a Princ dvojí krve - film
Příspěvek přidal(a) 100nawa   
sobota, 20 září 2008, 14:41
Autorka druhé zde zveřejněné recenze filmu Harry Potter a Princ dvojí krve byla zpovídána fanoušky na diskuzním fóru.

Její odpovědi na některé zajímavé otázky najdete v pokračování článku!

VAROVÁNÍ: Článek obsahuje SPOILERY včetně detailních popisů některých scén!



Pokud někomu přišla druhá recenze, kterou jsem zde zveřejnila, příliš informativní, rozhodně by neměl číst dál. Veškeré názory a dojmy zde předložené patří autorce předchozí recenze Rachezee, která by se na mě doufám nezlobila, když by zjistila, že jsem je sem přeložila.


----------VAROVÁNÍ: SPOILERY----------




Bylo to stoprocentně lepší než Fénixův řád.

Ano, Ginny a Harry se políbí. Ale ne po vyhraném famfrpálovém turnaji. Ten zápas ve filmu není, je tam jen ten, co si Ron myslí, že vypil Felixe. Polibek je velmi krátký, Ginny zmizí, než Harry otevře oči, odehraje se v Komnatě nejvyšší potřeby, když schovává učebnici lektvarů. Vlastně ji schová Ginny, řekne Harrymu, ať zavře oči, aby nevěděl kde je (asi aby to Snape nezjistil nitrozpytem), pak ho políbí a zmizí. Nikde nevidíme diadém.
 
Není zde žádný Brumbálův pohřeb. Ale nepřišel mi nezbytný, nevadilo mi to.
Není tu Tonksová a Lupin. Teda ve filmu se objeví, ale jen na chvíli. Tonksová řekne možná 2 věty. Lupin nikdy nemluví o Šedohřbetovi. Není zde žádné vysvětlení hnědých vlasů Tonksové.

Byla jsem velmi zklamaná Křiklanem. Myslím, že Kloves pořádně nečetl knihu, než napsal scénář, protože jeho postava prostě nedává smysl. Je zobrazen jako nervózní starý muž s neustále neupravenými vlasy a nedbale oblečenými šaty. Na první pohled dělá dojem, že se nestará o svůj vzhled nebo je na to moc starý. Žádné sametové vestičky ani jiné extravagantnosti. Nejsou pro něj zřejmě důležité. V průběhu filmu mi připadal slabý, neinteligentní, tupý a pomalý. Pořád mluví o sbírání Harryho, ale ta touha se vůbec nehodí k jeho osobnosti a chování. Jeho touha znát a sbírat důležité lidi nedává smysl, protože neukazuje žádnou touhu být tím, kdo v pozadí tahá za nitky, jako je tomu v knihách. Užvaněný, nervózní, hroutící se starý muž – není pravděpodobné, že by navázal konexe s lidmi vysokého postavení a důležitosti. Jo a myslím, že ani nezmínili, že býval hlavou zmijozelské koleje, ale možná jsem to přeslechla.
 
Film začíná scénou z OOTP, Brumbál a Harry na ministerstvu tu noc, kdy Sirius zemře, stojí pod palbou blesků z fotoaparátů. Pak je střih a záběr na vnitřek ultramoderní budovy shlížející na Millenium Bridge. Vzduchem létají mozkomorové, pak se most začne prudce otřásat a spadne spolu se spoustou lidí.
V další scéně vidíme Harryho, jak si čte o mostě v Denním věštci v nádražní kavárně v Kvikálkově. Flirtuje s číšnicí, ptá se jí, kdy jí končí pracovní doba. Ale je vyrušen projíždějícím vlakem. Když vlak odjede, vydíme na nástupišti postávat Brumbála. Harry se k němu připojí a přemístí se ke Křiklanovi domů.
 
Není zde žádná scéna „Nemám vykládat lži“ s Brouskem, žádný nový ministr není zmíněn.

Brumbál požádá Harryho, aby mu pomohl Křiklana získat. Problém je, že Křiklan se o práci nezajímá z žádného zřejmého důvodu. Ano, kostýmy měl špatné, i režírování. Měl se víc naparovat, být velmi pohodlný a zvyklý na svůj domov.

Film trval asi 2 a půl hodiny. Ale čekali jsme dlouho na začátek a já si nepamatuju, kolik bylo, když to konečně začalo, pak jsme vyplnili dotazníky, to se mi může taky plést s délkou filmu.
 
První obrázek je z prvního Harryho příjezdu do Doupěte. Hermiona a Ron mu řeknou, že si lidé myslí, že Brumbál už není tak bystrý, jak býval. Není to spíš do OOTP?
Druhý obrázek je před prvním Ronovým zápasem (ve filmu jediným) a Ron je vyděšen k smrti. Myslím, že říká, že odejde z týmu. Pak Harry předstírá přimíchání felixe do Ronova pití, ale je to Lenka, která si toho všimne, ne Hermiona. Hermiona kvůli tomu tak nešílí jako v knížce. Lenka není vůbec v šoku, myslí si, že mu tam dal Harry tonikum.
 
Film končí triem a Ginny na astronomické věži. Harry říká, že půjde hledat viteály. Hermiona řekne něco jako „Opravdu? A to si myslíš, že půjdeš sám? Jdeme taky.“ Ginny neřekne ani slovo a smutně odchází. Vlastně v téhle scéně vůbec nepromluví. Ani nikdo nemluví k ní. Jen poslouchá, vypadá čím dál smutněji, že jí to láme srdce.
 
Tkalcovská ulice – scéna je hned po Harryho příjezdu do Doupěte. Osobně se mi nelíbila herečka hrající Narcissu, vůbec jsem si ji tak nepředstavovala. Bellatrix byla dobrá, ale nevyslýchala Snapea ohledně jeho loajality. Velká chyba, protože si myslím, že moc lidí nemělo pochyby, komu je Snape oddaný. Publikum se nezdálo překvapené, když zabil Brumbála.
 
Odkud je fotka Bellatrix na stole ve Velké síni?
Vyběhne na stůl poté, co je Brumbál zabit. Je tak vzrušená, v eufórii a tohle je asi její způsob oslavy úspěchu.
 
Jaké bylo první setkání Harry a Ginny?
Harry a Ginny se obejmou při pozdravu. Harry přijíždí neočekávaně do Doupěte. Nikdo neví, že přijede a zůstane. Jsou velmi překvapení. I když je ta scéna úplně jiná než v knize, je velmi zábavná. Náhle se objeví Harryho kufr a Hedvika a…no je to vysoce vizuální scéna, nemůžu to vysvětlit, aniž by to ztratilo vtipnost.
 
Myslím si, že je politováníhodné, že si scénáristi a režiséři HP filmů myslí, že je třeba měnit v posledních knihách hodně věcí. Jedna z brilantních věcí na Rowlingové podle mě je, jak čistě dokáže zformovat obraz scény, kterou píše, ve vaší mysli. Vždy jsem si myslela, že filmy, zvlášť poslední dva, byly hrozné hlavně kvůli Gambonovi a hloupé víře, že lidé nebudou film věrný knize považovat za zábavný.
Měla jsem hrůzu z toho, že tenhle film zničí celý příběh. Už jsme věděli, co všechno muselo být vymyšleno. Ale tohle je poprvé, co si myslím, že přimyšlené scény fungují. Bavilo mě je sledovat.
Jestli bych dala přednost věrnosti knize? Absolutně. Ale předchozí filmy to již znemožnily. Přilíš věcí bylo změněno a vynecháno, aby se dalo začít s věrností předloze teď. Takže když zvážím všechny tyhle věci, bylo to mnohem lepší, než bych považovala za možné.

Nejsou zde žádné hodiny obrany proti černé magii. Jenom lektvary.
 

Ron nebyl takový debil jak v knize.
 
To, co říkají o prostředí, je pravda. Jsou to zdaleka nejkrásnější Bradavice, jaké jsem kdy viděla, úplně jiné než v předchozích filmech. Pohled na hory je nový a většina venkovní krajiny byla udělána majestátněji a krásněji. I když někde ještě byli modré obrazovky. Dost bylo ponecháno stejného kvůli kontinuitě, ale mnoho scén z filmu se nyní velmi přiblížilo tomu, co jsem si představovala při čtení. Myslím, že Sectumsempra scéna byla v umývárně Ufňukané Uršuly, ale ta byla skoro k nepoznání. V dobrém slova smyslu. Kdokoli dělal pro tenhle film osvětlení, udělal opravdu skvělou práci. Nebyla jsem připravená na krásu tohoto filmu.
 
Pokud mě paměť nešálí, myslím, že Hermiona nebyla v Doupěti v průběhu útoku. Bylo to o Vánocích, kdy byla na Rona naštvaná kvůli Levanduli. Ron nebyl ve středu dění při útoku na Doupě, ve středu pozornosti byli Harry a Ginny.

Svědky prvního polibku Rona a Levandule jsou Harry i Hermiona. Harry je sleduje s přiblblým klukovským úsměvem a Hermionina tvář se pomalu mění z úsměvu na výraz zlomeného srdce. Potichu se otočí a odchází. Je spíš skutečně zdrcená než naštvaná. Vyčaruje na Rona ptáčky, ale ti ho minou.
Později ve filmu, když Levandule volá na Rona „Won Won“ (Ronánku), řekne Harrymu: „Promiň, budu zvracet.“

Mohla bys popsat, jak vypadalo otrávení Rona? Od nápojem lásky plněné bonboniéry po Ronovo zhroucení z otrávené medoviny?
Scéna začíná záběrem na Rona zamilovaně zírajícího na měsíc z okna chlapecké ložnice (smích). Harry vejde do pokoje a Ron mu řekne, že se zamiloval. Harry se posadí na postel a Ron si vyleze na postel hned vedle něho (další smích) a rozhovor pokračuje podobně jako v knize. Harry říká „Myslel jsem, že už tě začíná unavovat“ nebo tak nějak a Ron se urazí, Harry je zmatený, myslí si, že mluví o Levanduli, ale Ron řekne, že mluví o Romildě Vaneové a požádá Harryho, jestli by je nepředstavil. Harry uvidí prázdné obaly od bonbonů a krabici, dá si dvě a dvě dohromady a vezme Rona do Křiklanova kabinetu. Požádá Křiklana o protijed, Křiklan je pustí dovnitř a začne připravovat lektvar. V jednu chvíli se Ron objeví za Křiklanem a obejme ho, a tak ho Harry popadne a posadí na gauč (scéna je točena s Harrym a Křiklanem vepředu a gaučem v pozadí). Křiklan se diví, proč Harry nepřipravil lektvar sám, Harry řekne, že je nápoj obzvlášť silný a Křiklan souhlasí. Ron se v pozadí chová potrhle, v jednu chvíli si sedne na zadní opěradlo gauče a sletí dolů. Když je Ron znovu normální, Křiklan vytáhne láhev, naleje do skleniček a připíjejí si na zdraví. Ron do sebe samozřejmě medovinu hodí jako první a okamžitě se zhroutí. Zesiná, zmítá se v křeči, má pěnu u úst. Harry se vyděsí, říká Ronovi, aby dýchal, křičí na Křiklana, ať něco udělá, ten je však zkoprnělý strachy, takže se Harry začne přehrabovat jeho zásobami na lektvary, vytáhne bezoár a nacpe ho Ronovi do pusy. Zapomněla jsem, jaký tam je přechod, ale posléze nalézáme Harryho, Křiklana, Ginny, Hermionu a Rona na ošetřovně.

Jak lidé reagovali na Rona?

Tolik se mu smáli. Byl tak vtipný pod vlivem nápoje lásky, velmi citlivý a pozorný k těm okolo něj. Byla to dobře provedená scéna.

Můžeš popsat scénu na ošetřovně, kdy se rozejde s Levandulí?


Ron leží v bezvědomí v posteli, Ginny je u jeho levého boku, Hermiona u pravého. Harry a Křiklan stojí u nohou postele a Madame Pomfreyová přichází, aby ho ošetřila. Vejdou McGonagallová, Snape a Brumbál zjistit, co se stalo. Křiklan řekne, že to udělala ta medovina, která byla dar, „byl to vlastně dar pro vás“. Dovnitř se vřítí Levandule, vykřikuje něco o svém Ronánkovi, pak uvidí Hermionu a rozčílí se, nazlobeně se ptá, co tam dělá. Hermiona jí to oplatí stejným, říká, že by se měla ptát na tu samou věc. Ron se začne vrtět a Levandule přiskočí k jeho boku, chytí jej za ruku a říká, že se probírá, protože ví, že přišla. Ron začne mumlat „Hrrrrr“ a „Herrrraaa“, všichni jsou zvědaví, co z něj vyleze a on nakonec řekne „Her-mi-o-o“. Levandule vypadá naštvaně a zraněně a vyběhne z pokoje, Hermiona se tváří vítězoslavně. Brumbál to okomentuje slovy jako „Ach, ta soužení mladého člověka zasaženého láskou“. McGonagallová po něm střelí pohledem, Snape obrátí oči vsloup. Začnou vycházet z nemocničního oddělení, Harry je poslední, kdo odchází, ohlédne se a vidí Hermionu držící Ronovu ruku (stále v bezvědomí) a naklánějící se nad jeho postel. Ta se podívá na Harryho a řekne „Ó, buď zticha“.
Zapomněla jsem, jak to bylo v knize, ale příští den Ron vůbec netuší, jak se rozešel s Levandulí (i když je tím potěšen), když se po něm hnusně ohlédne u snídaně.

Mám toho přeloženého víc, dám to sem postupně, naráz mi to nešlo. 

Autor: Rachezee

Zdroj: leakylounge.com
Překlad: 100nawa

 
 


Komentáře
Autor: Joanete Datum: 2008-09-21 13:07:56
Flirtuje s číšnicí? ON FLIRTUJE ČÍŠNICÍ????
R
Autor: Anonym [195.39.100.66] Datum: 2008-09-21 18:37:02
jo :D
Autor: Anonym [88.100.237.105] Datum: 2008-09-21 18:50:18
To mě dost vzalo... a pak ještě ten polibek!!!
Autor: Anonym [85.71.97.69] Datum: 2009-02-28 23:25:34
hej to s tim snapem co protoci oci vsloup to je fakt dobry :grin :grin
Autor: Anonym [90.179.51.182] Datum: 2009-08-09 10:29:56
TEDA MAM RADA HARRYHO CETLA JSEM HO SNAD 10 KRAT KAZDOU KNIZKU FILMY BYLY DOCELA V PPOHODE ALE TENHLE PRINC DVOJI KRVE ME DORAZIL.VUBEC TO NENI PODLE KNIHY JE TAM TOHO DOST VYMYSLENIHO .JSEM ZKLAMANA A DOST JE TO ZATIM NEJHORSI CO JSEM VIDELA AHOJ AHOJ IVCA 
:? :(

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR