'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Další recenze nového HP filmu
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
3.136.97.64

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

 

Další recenze nového HP filmu

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  HP a Princ dvojí krve - film
Příspěvek přidal(a) 100nawa   
čtvrtek, 18 září 2008, 08:35
Zde je slíbená druhá recenze filmu Harry Potter a Princ dvojí krve. Upozorňuji, že obsahuje mnohem víc spoilerů než ta první.

Recenzi najdete v pokračování článku!




Pokud se vám včerejší recenze zdála moc informativní, rozhodně byste neměli pokračovat ve čtení tohoto článku. Autorka recenze se mnohem víc zabývá rozdíly mezi filmem a knihou, takže nepřipraveným jedincům se může stát, že jim při čtení stoupne krevní tlak.



--------------VAROVÁNÍ:SPOILERY--------------



Dnes jsem byla na testovacím promítání HBP. Konalo se v Chicagu v AMC River East. Bylo to tajné promítání, nikdo v publiku neměl dopředu vědět, co uvidí. Já byla jedna z mála, co to věděli, ale byla jsem pod přísahou mlčenlivosti. Bylo to skutečně nejtěžší tajemství, které jsem kdy měla udržet.

Film nebyl zcela kompletní, nicméně až na pár modrých obrazovek a jeden dva chybějící zvláštní efekty to nebylo poznat.

Jsem velký fanoušek Harryho a Ginny, takže začnu s nimi. Je zde mnohem víc Ginny než kdy předtím. Má skoro stejně prostoru jako Ron. Nejprve ji vidíme v Doupěti, když Harry přijíždí a první věc, kterou vidí, je Ginny, která si čte u okna. Harry tam prostě chvíli stojí a dívá se na ni. I když Ginny chodí s Deanem Thomasem, nikdy s ním nevypadá šťastná, kromě chvíle, kdy se s ním líbá U Tří košťat. Ginny je v nebelvírském famfrpálovém týmu. Ale jediná hra, kterou vidíme, je ta z kapitoly s Felix Felicis, kdy si Ron myslí, že mu Harry podstrčil lektvar. Během Vánoc v Doupěti se Harry a Ginny setkají sami na schodech a začnou se k sobě naklánět, že se políbí, když tu je přeruší útok na Doupě.

Doupě neshoří do základů, ale je obklopeno ohnivým kruhem vyčarovaným Bellatrix. Když Harry Bellatrix uvidí, pronásleduje ji a Ginny utíká za ním, ale vběhne přímo do Šedohřbeta. Harry ji však zachrání a oba stojí ve velmi vysokém obilí a odráží útoky Smrtijedů. Lupin a Tonksová jim přijdou na pomoc, ale tohle je podle mě naposled, kdy je vidíme. Není zde žádný vztah Tonksová/Lupin, a i když má Tonksová hnědé vlasy, není na to ve filmu žádná narážka, ani vysvětlení.

Tom Felton odvedl v tomhle filmu skvělou práci. Postava Draca je věrná knize, dokonce Harrymu rozdrtí nos. Bohužel však nemáme to potěšení vidět Crabba a Goyla převlečené za holky. Vlastně se ve filmu sotva objeví. Sectumsempra scéna byla opravdu dobrá, i bez Ufňukané Uršuly. Jak po sobě Harry a Draco vrhají kletby, ubohý Nigel sedí přimrzlý na jednom záchodku. Snape krátce nato vběhne dovnitř a McGonagallová je ve dveřích poté, co Harry vrhne na Draca poslední zaklínadlo (Draco nepoužije Cruciatus). Snape léčí Dracovy rány zaklínadlem, které zní skoro jako zpěv. Ale nepoužije na Harryho nitrozpyt, ten vběhne z umývárny přímo do McGonagallové. V následující scéně se spolu Hermiona a Ginny radí a řeknou Harrymu, aby schoval učebnici lektvarů tak, aby ji ani on sám nemohl najít. Ginny vezme Harryho do Komnaty nejvyšší potřeby a přinutí ho, aby zavřel oči, zatímco ona učebnici schová. Pak ho rychle políbí. Když Harry otevře oči, Ginny je už pryč.

Jiskření mezi Ronem a Hermionou tu určitě bylo. Hned na začátku v Doupěti Ron očistí Hermioninu tvář od trochy zubní pasty. Později Hermiona v Křiklanově hodině popisuje, co cítí v nápoji lásky, a rozpozná „mátovou zubní pastu…“ Levandule je docela odporná, i když Ronovi nikdy nedá přívěsek, udělá něco stejně zvraceníhodného, dýchne na okno bradavického expresu a nakreslí srdce s „R+L“ uprostřed. Jejich vztah končí, když je Ron v bezvědomí a zasténá Hermionino jméno poté, co byl otráven. Později je zmatený, neví, jak se rozešli, ale cítí úlevu.

Kluk, který hrál mladého Toma Raddlea, byl brilantní. Z jeho hlasu a chování jsem měla husí kůži. Není zde ani zmínka o Gauntech, ale scéna v Křiklanově kabinetě tam je. Brumbál je ale upřímně překvapen, když se dozví, že Raddle stvořil 7 viteálů. Je to ve scéně, kdy si uvědomí, že prsten je viteál. Dojde mu, co je prsten zač, když se Harry prstenu krátce dotkne a pohne hlavou jako Voldemort.

Uslyšíme Hagrida a Křiklana zpívat o hrdinném Odovi a Harry je vtipný, má několik vět přesně podle knihy, když je pod vlivem Felix Felicis. Není zde žádná profesorka Trelawneyová ani Dursleyovi. Žádný Krátura (ani zmínka o zdědění domu na Grimmauldově náměstí) ani Dobby, ani Bill a Fleur. Nejsou zde žádné scény s ministrem kouzel a myslím, že ani nezmínili, že by Popletala vyhodili (i když jsem to možná přeslechla).

A nejsmutnější ze všeho, žádný Lenčin popis nebezpečí Rotfangova spiknutí. Ani nekomentuje famfrpálový zápas. Lenčina role je malá, ale má ten lví klobouk a to ona najde Harryho ve vlaku pod neviditelným plášťěm díky Strašibrýlím.

Kratochvilné Kouzelnické Kejkle byly úžasné!!! Přála bych si, aby skutečně existovaly. Bohužel zde nebyla žádná cedule se Střevouzlem, ale stejně stály za návštěvu.

Scéna s Harrym a Snapem na konci byla nejmíň dokončená z celého filmu. Pozadí tvořily většinou obrazovky a světla a sem tam hlava zvukaře. Scéna byla velmi věrná knize, i když si myslím, že Snape mohl být hlasitější a naštvanější, když ho Harry nazval zbabělcem. Jedna z jeho posledních vět k Harrymu byla: „Můžete mít oči jako vaše matka, ale jste stejně tupý jako váš otec!“

Jako velká fanynka knih jsem byla stále víc a víc zklamaná všemi těmi změnami ve filmech a obzvlášť Gambonovým ztvárněním Brumbála, který je mou oblíbenou postavou. Přesto jsem byla opravdu příjemně překvapená tímto filmem. Mnoho změn bylo vlastně zábavných a Gambon se natolik zlepšil, že byl tolerovatelný. Bylo to o tolik lepší než Fénixův řád. Skutečně jsem si tento film užila a nemůžu se dočkat, až ho znovu uvidím.





Všem se moc omlouvám, ve spěchu napsat recenzi co nejrychleji jsem úplně zapomněla na scénu v jeskyni! Takže tady je:

Brumbál se sejde se Harrym na vrcholku astronomické věže a přemístí se před jeskyni. Jak odcházejí, Harry je překvapený, že se mohou přemístit ze školních pozemků, a Brumbál mu řekne něco jako „Jeden z důvodů, proč je krásné být ředitelem“.

Scéna, do které se přemístí, přestože byla lehce nedodělaná, byla úplně dechberoucí. Útesy a obrovské vlny jí dominovaly. Brumbál najde cestu do předsíně a rozřeže si ruku (pro fanoušky Star Treku – udělá to Klingonovským způsobem – přímo napříč dlaní). Stěna se rozestoupí a Brumbál vysvětluje Harrymu, že Voldemort kolem viteálu zřejmě vybudoval různé obrany.

Jeskyně se velmi liší od mé původní představy a od všech obrázků fanoušků, co jsem viděla, ale pořád je hrůzostrašná a úžasná. Připomínala mi trochu normální jeskyni smixovanou s jeskyní z ledových krystalů, do které jde Superman v jednom ze svých filmů. Celá jeskyně je obrovská formace velkých krystalů, drsných a rozeklaných, vyčnívajících ze stropu, stěn a podlahy.

Jdou k vodě, Brumbál Harryho upozorní, aby se jí nedotýkal, a začne vyzdvihovat loď kouzlem. Potom ji Harry přitáhne velmi těžkým dlouhým řetězem. Ostrov je formací krystalů stejně jako mísa. A teď jediná opravdu kýčovitá a neúchvatná věc na téhle celé scéně je to, že používají velkou bílou škebli částečně vsazenou do kusu skály k nabírání lektvaru. Podle mě to vypadá dost hloupě. Brumbál řekne Harrymu, aby ho přinutil vypít lektvar, a Gambon zase jednou odvede trochu lepší práci než obvykle, když je nucen lektvar vypít.

V jednu chvíli můžeme slyšet Brumbála zamumlat něco jako „prosím neubližuj jim, je to všechno moje chyba“. Ale je to skoro nezaslechnutelné a já pochybuju, že kdokoli, kdo nečetl knihu, to vůbec zachytil. Po vypití poslední dávky se Gambon vrací ke svému ubohému hereckému projevu a říká až s přílišnou silou „Harry, vodu.“

Ale nejprve jde Harry zpět k míse a vyzvedne medailonek, v pozadí slyšíme Brumbálovo „vodu, Harry“, pokaždé o něco slaběji. Harry se snaží naplnit mísu vodou s pomocí kouzla Aguamenti, ale nemůže vodu tou pitomou mušlí nabrat. Po několika pokusech, kdy se Brumbál začíná hroutit, jde k jezeru nabrat vodu.

Náhle světlo, které vyzařovalo z ostrova, zhasne a Harry rozsvítí hůlku (bohužel neexistujícím kouzlem Luminous-Maximus, nebo co to je na začátku třetího filmu), a pomalu se ohýbá, aby nabral vodu z jezera. V okamžiku, kdy se ho dotkne, vystřelí z vody ruka a popadne Harryho za zápěstí. Celé publikum poskočilo leknutím. Harry se snaží odrazit neživé všemi možnými kouzly, která použije v knize. Ale nakonec je stažen pod vodu.

Než budu pokračovat, musím říct, že scéna s neživými byla jedna z nejúchvatnějších z celého filmu. Vypadají trochu jako nová verze mozkomorů, ale mají mnohem lidštější tvar a jsou hnědší. Bojím se, že je nepopisuju dobře, protože byli opravdu děsiví. Kamery zachycovaly Harryho, jak se beznadějně snaží ubránit sebe a Brumbála, ze všech možných úhlů, až je Harry nakonec počtem nepřátel přemožen a stažen hluboko do jezera.

Když je Harry pod vodou, celý záběr je zpod něho směrem nahoru a také vidíme zespoda celý ostrov. Najednou neživí Harryho pustí a on vyplave na hladinu obklopenou zuřivými plameny. Na „ohnivý kruh“, který vyčaruje Brumbál, je úchvatný pohled, je mnohem působivější, než jak byl popisován v knize. Harry a Brumbál vlezou zpět do lodi a pak je střih na Harryho, jak pomáhá Brumbálovi jeskyní.

Všemi očekávaná část: „Nebojte se, pane, dostanu nás zpět“ a „Já se nebojím, Harry, jsem přece s tebou“ tu je. Velmi dobře zahraná Radcliffem, ale dost uboze Gambonem, který si zjevně neuvědomuje, jak významnou emocionální hodnotu tato scéna pro nás fanoušky má.

Pak se přemístí zpět na vrchol astronomické věže. Na obloze není žádné Znamení zla. Ale jak Brumbál řekne, že potřebuje Severuse, a ne Madame Pomfreyovou, uslyší hluk a Brumbál přikáže Harrymu, aby odešel a schoval se, nevycházel a nezasahoval. Příkaz, který by knižní Harry nikdy neuposlechl, ale filmový Harry ho poslechne. Harry jde pod dřevěnou podlahu, kde stojí Brumbál, a vše pozoruje mezerami mezi dřevěnými prkny. Přichází Draco a Tom odvádí skvělou práci, je chlapec, který se snaží být drsný a přitom je zároveň vyděšený. Některé věty z knihy jsou dost vykuchané, např. když Brumbál říká něco jako „Draco, nejsi vrah“. Pak přibíhají Smrtijedi, všichni v maskách kromě Bellatrix a Šedohřbeta. Bellatrix ponouká Draca, ať to udělá, ten ale svoji ruku s hůlkou lehce skloní.

Mezitím se pod podlahou k Harrymu, který vše zděšeně sleduje s nachystanou hůlkou, vplíží Snape, který má hůlku také připravenou, a přiloží si prst ke rtům, aby se ujistil, že Harry zůstane zticha. Můj popis tu scénu dost dobře nevystihuje, ale překvapilo mě, že mi rvala srdce, asi proto, že jsem věděla, co bude následovat, když se tam Snape objevil. Ten potichu vyjde nahoru a Brumbál řekne „Severusi, prosím“.

Snape použije Avada Kedavra a Bellatrix je v extázi. Scéna s Brumbálem zdviženým do vzduchu byla bohužel nedokončená, protože jsme ho viděli ve vzduchu a pak zřejmě padajícího dolů po boku věže, ale nebyl tam žádný pohyb. V obou záběrech je statický. Jsem si jistá, že zvláštní efekty přidají později. Pak Bellatrix vyvolá Znamení zla (další úchvatný vylepšený efekt s černou kouřovou lebkou a hadím jazykem). Smrtijedi běží pryč, zničí po cestě v záchvatu euforie část hradu. Uvnitř Bradavic není žádná bitva, jediný, kdo je pronásleduje, je Harry.

Nikde jsem neviděla žádného Amycuse ani Alektu. Jo, a není tu ani Rosmerta. Zapomněla jsem to před tím zmínit.

Nicméně Smrtijedi zapálí Hagridovu hájenku a již popisovaná scéna se odehraje mezi Harrym a Snapem. Harry se pak vrátí a najde celou školu shromážděnou kolem Brumbálova těla, vepředu s McGonagallovou, která je úplně ohromená a ztichlá. Harry si klekne vedle Brumbála, odhrne mu vlasy z obličeje a najde medailonek, ale neotevře ho. Drží ho v ruce a začne plakat, přijde Ginny, obejme ho a pláče také. Pak všichni po vzoru McGonagallové rozsvítí hůlky (myslím, že něco všichni jednohlasně zamumlají, ale nepamatuju si co) a jako jeden muž je zvednou do vzduchu. Finální záběr scény je zvrchu se všemi rozsvícenými hůlkami obklopujícími věž, Brumbála, Harryho a Ginny.



Autor: Rachezee


Překlad: 100nawa

 
 


Komentáře
martin
Autor: Anonym [193.179.78.38/unknown] Datum: 2008-09-18 10:10:27
Tak to opravdu vypadá na zatim nejlepší film...Ale autorka ma největší pravdu-Gambon je fakt looser a vůbec se pro tu roli nehodí.!!Prostě ničema.Zlatej Harris z prvního a druhýho dílu..To byl opravdovej Brumbál!
ss
Autor: Anonym [212.80.83.151] Datum: 2008-09-18 11:10:50
ale jaktoze tam neni zadna bitka v bradavicich vzdyt tam byla ta nana na tom stole na nejakejch fotkach
KARLOS
Autor: Anonym [194.108.218.85] Datum: 2008-09-18 11:30:07
Vždycky mě strašně zarazí, v jak velké míře tady nenávidíte Gambona jako brumbála... Mě se zdá mnohem lepší, než zkostnatělý, tuhý a velice dětský Harris. Brumbál má mít šmrnc starého hypísáka, který dokáže jít rychleji než šnek (tak se pro mě alespoň pohyboval Harris), dokáže zavtipkovat a taky se dokáže rozštílit... 
Jako já vám to neberu, jen by mě zajímaly věcnější argumenty, než je "je hrozný, tak by se chovat neměl"... Jak by se teda měl chovat, jak by měl vypadat??? Pro mě jednoznačně tak, jak ho hraje Gambon a ne starý milý Harris... 
ps: Harrise by jsem si nedokázal představit ani na konci pětky, tak ani na konci šestky ;)
123
Autor: Anonym [212.80.83.151] Datum: 2008-09-18 11:40:11
karlos : presne ten harris byl takovej sasa
Autor: 100nawa Datum: 2008-09-18 12:06:50
Bellatrix vyběhne na stůl ve Velké síni v záchvatu euforie ze smrti Brumbála.
Autor: 100nawa Datum: 2008-09-18 12:07:43
Jo a autorka sama přiznává, že je proti Gambonovi zaujatá a že jiní můžou mít jiný názor.
souhlas
Autor: Anonym [83.208.146.138] Datum: 2008-09-18 12:39:56
taky nesnasim gambona...hraje brumbala jako starou hysterku(viz scena v HP5, kde se pta Harryho, jestli hodil do poharu sve jmeno).to ze vypada jak stary hippie, to mu podle tehle role spis dost silen ubita a navic chodi obleceny jak bezdomovec,to uz ale zas neni jeho problem.Nerikam, ze byl Harris dokonaly, ale byl lepsi. a podle me by se stal dynamictejsi s dynamictejsim pribehem.kazdopadne brumbal ma byt vyrovnana osobnost a ne...tohle...
KIKINA
Autor: Anonym [77.237.146.67] Datum: 2008-09-18 14:22:50
A CO TEN POHŘEB??? TO MI SNAD DĚLAJÍ SCHVÁLNĚ, ŽE TAM NEBUDE! :upset :( :cry :cry :cry
Autor: Anonym [78.45.88.180] Datum: 2008-09-18 15:03:48
To by mě zajímalo, kam v Bradavicích nacpali Astronomickou věž, žádná s ochozem (kromě té, kde byl Sirius) tam není.
Autor: Anonym [90.178.0.249] Datum: 2008-09-18 15:50:58
Vždyť tady je článek kde se píše o hercovi co hraje Amycuse. Tak jakto že tam Amycus není? 
 
http://www.potterweb.cz/web/content/view/6428/2/
Autor: 100nawa Datum: 2008-09-18 17:28:11
Třeba jenom není řečeno, že to je on.
huh
Autor: Anonym [77.48.18.23] Datum: 2008-09-18 18:33:38
No ten Gambon, fakt to není Brumbál - už jak tady bylo zmíněno - šílí, jestli tam Harry nehodil svoje jméno. Teď si nemůžu vzpomenout na další, kdy tak šílel... jo už vim... dělaj z něj takovýho vytěkanýho starce - jak se shromažďujou šampioni ve čtyřce, tak pořád říkaj - honem, dělejte, okolo mne, nebo -"Co tu děláte ,slečno Grangerová? ??,ahshfshArgfgh, honem??? Co se děje? Opravdu jsi to neudělal? áÁÁÁ, cvo budeme dělat???!!! Aaaa... za celý ty tři díly se ani jendou neusmál...argh! Už mě fakt štve! ;)
Autor: Anonym [212.80.83.151] Datum: 2008-09-18 18:49:03
pohreb by tam mel bejt
Autor: Anonym [217.196.211.99] Datum: 2008-09-18 19:40:38
vždycky budou lidé rozděleni ohledně herce brumbála na 2 tábory.......můj pravý brumbál je podle mě jednoznačně gambon,ikdyž přiznávám že některé jeho chování,které ale bylo jen v ohnivém poháru byly od něho poněkud "chladné" ikdyž je pravda že tak mu to nakázal režisér Newell,který chtěl udělat brumbála trošku podle svého,takže to gambonova chyba není.a jenom bych chtěl vzkázat autorce této recenze,že si vážím jaký nám ukázala názor na šestý film,zárověn je ale opravdu jasná její zaujatost proti gambonovi,kde si na něm vybíjí zlost pokaždé když napíše něco o brumbálovi....promin ale nepřipadá mi to moc fér........
Autor: Joanete Datum: 2008-09-18 19:51:36
tak holka je na Gambona nějaká vysazená ja sice vim že to neni nej hrec na světě ale kapičku to přehání
Joey
Autor: Anonym [85.71.148.193] Datum: 2008-09-18 20:25:56
Copak nikomu nevadí že si z toho jatez dělá co chce?! Jenom aby to vypadalo?! hrůza, nejspíš odsune fénixův řád na předposlední místo..
Autor: Skrk Datum: 2008-09-18 20:32:03
Náhodou...Gambon je ten pravý Brumbál....ne ten skoro nechodící Harris :roll :)
Autor: Anonym [217.66.174.190] Datum: 2008-09-18 21:09:48
Gambon je děsnej...Brumbál má bejt jak milej dědeček z pohádky ne jak psychicky labilní jedinec...:( Ale každopádně se už těšim na film :)
aaa
Autor: Anonym [212.80.83.151] Datum: 2008-09-18 21:49:08
ty nademnou jak umis si predstavit brumbala harrise jak v 5 bojuje na tom ministerstvu vzdyt by ho odnesli nohama napred.....hele nenion uz nahodou mrtvej :-D
kikina
Autor: Anonym [77.237.146.67] Datum: 2008-09-18 22:01:01
Taky ty nademnou :grin Richard Harris byl knižní Brumbál, dokázal bejt milej, hodnej, ale zároveň kdyz v jedničce zařval ve Velký síni ticho!...bylo to prostě něco ;)Já teda osobně nepreferuju Gambonova Brumbála, ale zase chápu, že každej herec je jinej a nikdy nemůžou zahrát jednu věc stejně a ani tak aby uspkojili všecky fanoušky. Proto Gambona neodsuzuju. Kdybych si, ale měla vybrat, jednoznačně bych volila Richarda Harrise:grin Harrise jsme viděli jen ve dvou dílech, neměl dostatek prostoru k tomu aby se pořádně ukázal, proto se vám zdá skoro nechdící...Právě to se mi na něm líbilo, ta knižní majestátnost a autorita...to přesně Harris měl a nebýt toho, že zemřel dokázal by to. :cry
Autor: SuRoo Datum: 2008-09-18 22:11:10
Heh, měla by se tu udělat anketa "Harris vs Gambon" :D
Autor: 100nawa Datum: 2008-09-18 23:13:40
Brumbálův pohřeb ve filmu skutečně není.
omg
Autor: Anonym [89.103.52.41] Datum: 2008-09-19 14:56:32
vy tu resite kdo je lepsi herec...spiz reste to jak to totac zmenili celej dej treba to na ty vanoce...a kazdymu zase pripsali jinej cin...treba ginny schova ucebnici..nebo ten konec..harry by rozhodne se nikam neschoval a nic by nepodnikl a jen koukal kdyz brumbal nemel hulku tedy jestli ji nemel...pac o tom se nepise ale jinak by se prece sam ubranil 

blaster
Autor: Anonym [88.103.97.211] Datum: 2008-09-19 15:35:20
Vy si to vse tak berete!!! Nikdy nepochopite ze je to film. Kniha je kniha a film je film. V knize muze byt spousta podrobnosti, muzeme tam probirat buhvico ale film ten musite natocit tak, aby z nej necdo pochopili i ostatni a pritom uchovat ten HLAVNI dej. Taky nemuze byt vse stejne jako v knize protoze by to bud nemuselo davat smysl, nebo by to vypadalo na platne hloupe. Asi takhle. Ja sem taky rad ze newim co se tam PRESNE stane. Takto je to lepsi.
kat
Autor: Anonym [85.13.104.92] Datum: 2008-09-19 15:45:38
tak brumbál i kdyby hůlku měl tak by se nebránil pac to mel se Snapem domluvený (je to v HP 7) a mě teda Gambon přijde jako úžasnej brumbál - vypadá chytře, má autoritu, umí se zasmát a v HP 5 na ministerstvu jak bojoval s Voldemortem tak to bylo prostě super ;)...Harrise bych si tam nedokázala představit a taky mi přijde spíš jako pohádkovej dědeček... ;) ale tak je to jen můj názor
R
Autor: Anonym [195.39.100.66] Datum: 2008-09-19 16:45:26
R: ale ten váš Amycus a Alekta tam jsou! 
 
 
Nikde jsem neviděla žádného Amycuse ani Alektu. 
 
 
R: proč asi? 
 
 
Pak přibíhají Smrtijedi, všichni v maskách kromě Bellatrix a Šedohřbeta.  
 
 
R: logiku lidi, zapojte trochu logiku... :roll
huj
Autor: Anonym [77.48.18.23] Datum: 2008-09-19 17:06:25
trochu drsný, Harris už zemřel, je to pěkně dlouho... vypadá to, že mezi námi máme nějaký mladý, který to ani nepamatujou...
blaster
Autor: Anonym [88.103.97.211] Datum: 2008-09-19 17:24:35
Ja to pamatuju. Jeste porad si vzpominam na tu reportaz v TV :cry Byl jsem fakt smutnej
Autor: Aries Datum: 2008-09-19 20:17:18
Tak trochu mě zarazil popis scény Harry a Ginny ve vysokém obilí. I kdyby to nakonec bylo rákosí, o vánocích je to přece jen poněkud excentrické. 
Jinak když už se tady rozjela ta diskuse Harris x Gambon, tak Harris nepochybně vypadal, jako by vypadl rovnou z knihy, ale u každé jeho věty jsem rostla a modlila se, aby to proboha už konečně dopověděl. Podotýkám, že znám jen dabovanou verzi, možná to v originále bylo lepší. Proti Gambonovi nic nemám, snad jen že mohl mít hezčí kostým, ale za to on nemůže
Autor: Anonym [217.196.211.99] Datum: 2008-09-20 09:51:01
to bud ráda že si viděla jen dabovanou verzi protože to harrisovo sípání se fakt nešlo poslouchat.....
Autor: Anonym [85.207.177.55] Datum: 2008-09-20 17:15:53
roztrhejte si občanky! :p vzteklouni! :roll
No tááááááák
Autor: Anonym [88.102.102.111] Datum: 2008-09-21 10:55:47
Lidičky o řešíte,dyk když čtete knihu,tak používáte svůj vastní film ne???uvidíme ale já se fakt těšim bude to hustééé=) :grin

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR