'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Popis Prince dvojí krve ! SPOILERY ! AKTUALIZOVÁNO
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka > Napište nám

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
3.133.121.160

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

 

Popis Prince dvojí krve ! SPOILERY ! AKTUALIZOVÁNO

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  HP a Princ dvojí krve - film
Příspěvek přidal(a) Dexikovicek   
neděle, 07 září 2008, 20:24
V sobotu 7.9. proběhlo v Chicagu tajné testovací promítání nedokončené verze filmu. V článku najdete překlad toho nejdůležitějšího.



POZOR: Článek obsahuje SPOILERY z filmu.


Aktualizováno:

Harry se začne v Doupěti s Ginny líbat, ale přeruší je útok Smrtijedů.

Doupě není spáleno na uhel, pouze je obklopeno ohnivou kruhovou bariérou, kterou vykouzlí Bellatrix. Harry uvídí Bellatrix a běží za ní. Ginny zase běží za Harrym. Ginny se dostane k Fenrirovi, ale Harry ji zachrání. Dále se zde objeví Lupin a Tonksová s hnědými vlasy.

Dracova postava se chová jako v knize. Bez problému Harrymu rozšlápne nos. Scéna s kouzlem Sectumsempra je úžasná. Harry s Dracem po sobě metají kletby a odnese to Nigel, který sedí zkamenělý na záchodové míse. Harry s Ginny schová učebnici lektvarů v Komnatě nevyšší potřeby a poté se políbí.

Bude zde scéna s Křiklanem a Hagridem po pohřbu Aragoga.

Ve filmu neuvidíme ani Trelawneyovou ani Kráturu či Fleur a Billa.

Luna pomocí kouzelných brýlí z Jinotaje uvidí Harryho pod neviditelným pláštěm.



Víme, že se natáčelo zřícení mostu. To zajistilo perfektní úvodní scénu filmu, ale nepotkáme zde ministerského předsedu. Tuto katastrofu uvidíme z kouzelnické i mudlovské perspektivy.

Dursleyovy ve filmu neuvidíme.

Zápletka v Tkalcovské ulici je také na začátku filmu. Promo obrázek, zachycující Snapea, Narcisu a Bellatrix při uzavírání neporušitelného slibu, jsme už viděli.

Film by v žádném případě neměl být tvořen pro děti a důkazem toho je prý scéna s náhrdelníkem - útok na Katii Bellovou.

Emmu Watson prý uvidíme jako nikdy předtím. Konečně se prý dočkáme opravdové knižní Hermiony.

Je zde hodně scén s Dracem. Tom Felton odvedl úctyhodný herecký výkon.

Jedna z dalších věcí je návrat známých předmětů: Raddleova deníku, Pobertova plánku.
Dále jsou ve filmu dvojčata Fred a George Weasleyovi se svým obchůdkem. Tato scéna je prý 5 minut dlouhá a úžasná. Příčná ulice je poměrně prázdná a Ollivanderův krámek je zavřený (kdo četl 7, ví proč).

Dále jsou zde scény z Myslánky. Například scéna z teaser traileru – mladý Tom v sirotčinci. A další je scéna v Křiklanově učebně, kde se Tom táže Křiklana na viteály.

Scéna v jeskyni je úchvatná a plná emocí. A Dan je na vrcholu svých hereckých schopností.



Nyní scéna z jeskyně:
Brumbál potkává Harryho na vrcholu Astronomické věže, a přemístí se k jeskyni. Když se přemisťují z bradavicích pozemků, Harry je tím překvapený a Brumbál mu odpoví něco ve smyslu: Je nádherné být ředitelem.

Scéna je naprosto dechberoucí. Scéně dominují obrovské útesy a bouřlivé mořské vlny. Brumbál najde skrytý vchod do tajné jeskyně a řízne se do ruky, aby mohli projít.
Jeskyně je velice odlišná, než si kdokoli představoval. Ale je úžasná. Jeskyně je pokrytá obrovskými průhlednými krystaly, které ční ze dna, stěn a stropu jeskyně.
Harry s Brumbálem jdou k vodě a Brumbál přivolává kouzlem loďku.

Ostrov je vlastně seskupení krystalů s mísou s lekvarem. A nyní ne moc dobrá scéna: použijí velkou bílou lasturu zasazenou ve skále, aby nahlédli do mísy s lektvarem. Tato scéna prý vypadá hloupě. Brumbál poví Harrymu, aby ho donutil lektvar vypít.
Následují Brumbálova muka (známá a vysvětlena v 7). Poté, co Brumbál dopije poslední doušky, je velmi zničený a poprosí Harryho o vodu.

Ale Harry jde nejdříve zpátky k míse a vyjme medailonek a v pozadí slyšíme Brumbála prosícího opět o vodu. Harry se pokouší kouzlem naplnit mísu vodou. Ale nedokáže ji pomocí lastury nabrat. Po několika neúspěšných pokusech začíná Brumbál kolabovat a Harry jde k jezeru plnému studené vody.

Náhle se původně rozzářený ostrůvek s mísou ponoří do tmy. Harry rozsvítí hůlku a pomalu jde k jezeru nabrat vodu. A pak se to stane, z vody se natáhne ruka a chytí Harryho za zápěstí. Harry se neživého snaží setřást všemožnými kouzly, ale nakonec je stržen pod hladinu jezera.

Tato scéna je jedna z nejlepších. Vidíte z různých úhlů Harryho bránícího sebe i Brumbála před neživými, kteří se škrábají na ostrov. Ale pak je stejně nakonec stáhnut pod vodu.
Když je Harry pod vodou, vidíme ostrov zespodu. Náhle se stisk neživých uvolní a Harry se vynořuje ke hladině, která je pokrytá prstencem z ohně. Brumbál vyčaruje tuto mocnou ohnivou ochranu, ale vypadá to o mnoho velkolepěji než v knize. Harry a Brumbál se vyškrábou zpátky do loďky a záběr končí. A další začíná momentem, kdy Harry pomáhá Brumbálovi z jeskyně.


Scéna na věži:
Potom se přemístí zpět na astronomickou věž. Není zde žádné Znamení zla, ale Brumbál říká, že potřebuje Severuse, ne Madam Pomfreyovou. Harry na Brumbálův příkaz sejde pod podlahu a sleduje dění škvírami mezi prkny. Náhle dorazí Draco Malfoy spolu s maskovanými smrtijedy, Fenrirem a Bellatrix. Bellatrix Draca povzbuzuje, ale Dracova hůlka pomalu míří k zemi.
Mezitím spatří Harryho Snape a naznačí Harrymu, aby byl zticha. Následuje Brumbálovo: Severusi, prosím. A Snape pronese AVADA KEDAVRA.

Poté Brumbál spadne z věže. Bellatrix vykouzlí Znamení zla. A Smrtijedi prchají z Bradavic a minimum zničí. Uvnitř není žádná bitva a jediný, kdo je pronásleduje, je Harry.
Není zde Amycus, ani Alecta a ani Rosmerta.
Smrtijedi zapálí Hagridovu hájenku. Poté následuje zápletka mezi Harrym a Snapem. Harry se vrátí hledat Brumbálovo tělo. Když ho najde, odhalí jeho tvář zakrytou vlasy a poté vezme medailonek. Začne brečet a Ginny, která ho objímá, také. Poté je na ně s rozsvícenými hůlkami záběr seshora.

 
 


Komentáře
Autor: pospola Datum: 2008-09-07 20:49:54
Tyyyy brďooooo :eek NO UŽ ABY TO BYLO!!! Vypadá to mazecově! 8) Velmi mě potěšilo to že se dočkáme knižní Hermiony, tak doufám že je to pravda a ne jen žvást :grin Jakože nic proti dosavadní Hermi, ale prostě jí něco z tý knižní chybí...
Autor: pospola Datum: 2008-09-07 20:51:39
Teeeda vypadá to, že tam bude mnohem víc polibků Harryho a Ginny než jsem očekávala :grin
SuRoo
Autor: Anonym [85.71.178.171] Datum: 2008-09-07 21:05:16
Tak po tomhle článku to asi do léta nevydržím :D Zní to úžasně! Jediné, co bych mohla vytknout, je až moc velká přítomnost páru Harry/Ginny - já je totiž nesnáším.. ale to je můj osobní problém, jinak jsem spokojená ^^ Sakra, takhle nás navnadit...
ginny
Autor: Anonym [85.207.177.55] Datum: 2008-09-07 21:15:26
a bude tam ta scéna, kde se harry a ginny políbí poprvé? ta po famfrpálovém zápasu?? o tu bych nerada ve filmu přišla... jinak mě docela překvapuje ten rozdíl filmu a knížky, zajímalo by mě, co na to říká joanna...
Endy
Autor: Anonym [89.176.57.241] Datum: 2008-09-07 21:15:28
Proč já nemůžu bejt někdo důležitej a vidět ten film :D
Autor: Anonym [88.208.89.22] Datum: 2008-09-07 21:23:08
lidi zdá se to jako úplně super film, já yeatosovi prostě věřim...
SuRoo
Autor: Anonym [85.71.178.171] Datum: 2008-09-07 21:39:57
Já Yatesovi taky věřím. Teď už jen čekám, až se tu nahrnou lidi, kteří budou psát "ale ten ostrov neměl být z krystalů!" xD
Autor: Arlondie Datum: 2008-09-07 22:06:04
Tady někdo nečetl sedmičku. Zatracení filmaři... Lenka vidouc Harryho pod neviditelným pláštěm, to jsou mi teda novoty. A Bradavice bez Znamení zla a bez souboje Brumbálovy armády, která má projít svou první velkou zkouškou ohněm v den úmrtí svého pseudopatrona. Ach jo. Yates má štěstí, že nevyškrtl takové "nepodstatné detaily" jako Katie Bellová nebo jeskyně se vším všudy. Vypadá to, že šestka bude svých duchem velice podobná pětce, což je jenom dobře. Hlavně to nezakřiknout...
Autor: Anonym [62.240.178.248] Datum: 2008-09-07 22:06:07
Vypadá to super :D, jenom je škoda, že nebude bitva ve věži
huh
Autor: Anonym [77.48.18.23] Datum: 2008-09-07 22:30:37
to je fakt pech. Asi ji nahradilo to doupě... ale ta Ginny a Harry... eeeh!
huh
Autor: Anonym [77.48.18.23] Datum: 2008-09-07 22:32:26
ale celkově to působí perfektně :)
jackie
Autor: Anonym [78.99.172.147] Datum: 2008-09-07 23:35:44
Ja si proste nemôžem pomôcť, ale neverím.. proste neverím tomu, že Radcliffe a Wrighotvá dokážu zahrať PÁR... 
Ak odhliadneme od faktu, že je vyššia :grin proste sa mi k sebe asbolútne nehodia. Dosť silno pochybujem, že niektorí z nich bude vyzerať zamilovane, i keď Radcliffe už dokázal, že sa vie zahrať na zamilovaného debila, toto nebude fungovať. Uvidíte...
jackie
Autor: Anonym [78.99.172.147] Datum: 2008-09-07 23:52:42
mimochodom,a by som odpovedala na otázku užívateľa ginny, že čo JKR vraví na rozdiely medzi jej knihou a filmom, takže hovorím:  
Tá si už môže iba doma frlflať pod nos :grin  
Posledným dielom prišla o Harryho...Síce o neho prišla už oveľa skôr, ale ešte stále mohla držať WB v šachu tým, že nevedeli, čo napíše do 7. časti a či vôbec niečo napíše, ale kedže už dopísala, môže si doma sedieť na svojich miliónoch a hádať, čo všetko asi tak zostane v 7. filme/filmoch z jej knihy.  
O Harry Pottera, dielo, ktoré ju preslávilo a ktorému venovala toľké roky života už definitívne prišla.
Romča
Autor: Anonym [89.103.79.234] Datum: 2008-09-08 01:45:01
To je divný, protože na www.imdb.com je obsazení Harryho 6 a jsou v něm i  
Fiona Shaw ... Petunia Dursley 
Richard Griffiths ... Uncle Vernon Dursley 
Ralph Ineson ... Amycus Carrow 
Suzanne Toase ... Alecto Carrow 
o nichž se v tomto článku píše, že tu nebudou, což by bylo škoda, já se těším na scénu s Brumbálem u Dursleyových
Autor: Arlondie Datum: 2008-09-08 09:18:22
Pouštěná verze je pouze nedodělávkou. Zřejmě se tyto postavy objeví v některých záběrech vystřihlých z tohoto úvodního promítání. Doufejme.
Mr-Tau
Autor: Anonym [194.213.222.98] Datum: 2008-09-08 09:34:03
vypadá to luxusně, do léta se asi zblázním, teda jen doufám že mě film nezklame:o)
lenuska
Autor: Anonym [193.179.188.50] Datum: 2008-09-08 11:34:08
chjo, ještě 318 dní do české premiéry...to nevydržím...doufejme, že nás to nakonec nezklame :)
...
Autor: Anonym [86.49.11.150] Datum: 2008-09-08 14:03:53
ts...nechaou , proc vystrihli kraturu...to me zajima jak to v sedmicce natoci... to si jako mysli, ze toco chodi jen na filmy o HP si pamatuji, ze byl v petce...??? sice se pise, ze je to nedkokoncene, ale nevim...myslim ze tam ta scena jak se poprve polibi po famfrpalovem zapase nebude...kdyz se maj poprve libat na zacatklu fimu pri utoku na Doupe...( proc tam cpali tohle, mohli tam dat vice toho, co vyskrtli...)
nedokončené
Autor: Anonym [85.92.38.101] Datum: 2008-09-08 17:14:55
znamená, že to nejlepší si schovávají do kina, takže třeba bude i bitva. A když ne, tak mají rok, aby byla.
lenuska
Autor: Anonym [193.179.188.50] Datum: 2008-09-08 17:15:41
proč proboha takhle zmršili tu scénu, kde Snape zabije Brumbála??? :? :? :? :upset :upset :upset
SuRoo
Autor: Anonym [85.71.178.171] Datum: 2008-09-08 17:28:17
lenuska> ještě nemůžeš vědět, jaká ta scéna ve skutečnosti bude... :)
Jardin
Autor: Anonym [85.193.33.7] Datum: 2008-09-08 17:56:40
http://www.businesswire.com/portal/site/home/permalink/?ndmViewId=news_view&newsId=20080908005456&newsLang=en 
 
odlozeni hry na pristi leto...snad to sem nikdo uz nedal :)
SuRoo
Autor: Anonym [85.71.178.171] Datum: 2008-09-08 18:08:31
Jo, to jsem četla... achjo... :( Už jsem se fakt těšila... sice mi bylo už dávno jasné, že tu hru taky přesunou, ale ještě pořád jsem v sobě měla nějakou tu naději. Ale co se dá dělat.. :)
Joanete
Autor: Anonym [89.235.0.90] Datum: 2008-09-08 18:21:28
bože ja se snad rozpadnu nedočkavosti
blaster
Autor: Anonym [88.103.97.211] Datum: 2008-09-08 19:32:07
Spousta me toho zarazilo, ale jsem spokojen. Verim ze to zvladli jak jsem rikal pretim, zalezi mi jen na tom, aby byla zachovana hlavni dejova linka, to cim nam to napepri Yates je mi jedno :) Nejvic me zarazilo: Lenka vidi s brylemi Harryho -- Divne je to relikvie smrti tu by prohlednout nemela ale ok :) Dale: ...po sobě metají kletby a odnese to Nigel, který sedí zkamenělý na záchodové míse. Tohle je divne ale taky to preziju. Takze se tesim ale az to daji na potterharry.net tak se pos***u :D
Autor: Anonym [85.71.178.171] Datum: 2008-09-08 20:07:39
Jo, tyhle dvě věci mě taky trochu zaskočily. Ale né že bych si stěžovala ^_^
KARLOS
Autor: Anonym [90.183.69.235] Datum: 2008-09-08 20:37:49
Pro mě se ten film ubírá maximálně příznivým směrem... Vidím, že Klovesovi asi hodně fušoval do řemesla Yates, a celkově to konečně vypadá jako samostatně žijící film a ne jen doslovná ilustrace knihy... Jen ať si to upravujou, hlavně se nechci dožít stejného blábolu jako je čtyřka...
Autor: Anonym [195.39.100.66] Datum: 2008-09-08 20:59:50
ehm, podle které knížky to mělo být zfilmované? :roll
Autor: Skrk Datum: 2008-09-09 15:47:28
podle popisu se na tenhle film těšim ještě vííííc :)
sweetBarbi
Autor: Anonym [78.98.13.30] Datum: 2008-09-09 19:12:56
aaaaaach......uz sa nemozem dockat. najviac sa tesim na harryho a ginny. v knihe boli taky sladky... ;) ...ale nepaci sa mi, ze tu scenu na vezi, v ktorej mal byt aj fenixov rad, pokaslali. myslela som, ze tam toho bude viac, pretoze je to smrt albusa dumbledora..... 
a su tu veci, ktore v knihe neboli. napr: jaskyna s krystalov, luna lovegood s okuliarmi ako vidi harryho, atd. 
 
ja viem, ze este to neni dokoncene. len dufam, ze tie sceny, ktore tam mali byt, tam aj budu. :) ;) 8)
plusy a mínusy
Autor: pajulka potter Datum: 2008-09-11 21:29:55

ještě jednou plusy a mínusy, sorry
Autor: pajulka potter Datum: 2008-09-11 21:43:35
Dovolte mi, abych přispěla svou troškou do mlýna. Když ten film posunuli, byla jsem hooodně naštvaná, ale ani ne tolik jako teď, když jsou tu spoilery.  
Takže klady: 1)Fred, George a Příčná ulice se zdá být v pořádku 2)Ztracené předměty 3)Pokud má být pravá Hermiona udělají mi radost. Nemámnic proti Emmě, ale v knížce je její postava naprosto super, ale jak Emma hraje - to zkrátka není Hermy. Jsem zvědavá 4)Scéna s náhrdelníkem 5)Scéna s Aragogem 6)polibek Rona s Levandulí - super 7)DRACO, na kterého jsem se těšila a těším nejvíc a jeho scéna s nosem. :)8) Tonksová s hnědými vlasy  
A teď mínusy: 1)Harry a servírka :eek Harry je přeci stydlín a ty kouzelnické noviny 2)zubní pasta :roll no budiž 3)málo Lenky, to je velké mínus a ty její brýle a plášť... 4)Co sectumsempra a Nigel :roll ten ani není v knížce 5)Co Harry a Ginny v Komnatě nejvyšší potřeby? 6)nepřítomnost Billa a Fleur, jak to asi udělají v sedmém díle, tam mají podstatnou roli, že :? 7)nepřítomnost Dursleyových 8)a to nejhorší na konec - útok na Doupě a vzpomínky Toma Raddlea. Je tam málo vzpomínek, za to tam nejsou scény s Tomem asi kromě tří. Co to má bejt Ginny a Šedohřbet? Ohnivý kruh od Bellatrix? Co to je????? A 9)KONEC je největší kámen úrazu. Jak se Brumbál s Harrym můžou přemístit na věž, když se v Bradavicích nedá přemisťovat + Znamení zla už tam má být + souboj Smrtijedů a Fénixova řádu... atd atd. A kde je Brumbálův pohřeb????To je ta nejhezčí scéna z knížky a moc jsem se na ni těšila!!!!! Pokud ten film takhle zmršili, to se máme na co těšit. :upset :upset :upset Tím končím a sorry za stručnost :grin
Autor: Anonym [217.66.174.190] Datum: 2008-09-13 17:27:44
páááni to vypadá skvěle!! i když mi tam něco chybí a přebejvá ;)...ale zkamenělej Nogel na záchodový míse..:D:D:D
pro pajulka potter
Autor: 100nawa Datum: 2008-09-13 23:09:59
Prostě se budeš muset smířit s tím, že film nebude nikdy jako kniha. A já jsem za to ráda. Máma si včera pouštěla na videu Tajemnou komnatu (ona je taky HP maniak), která je úplně podle knížky, já se dívala s ní a... strašně jsem se u toho nudila. 
 
Líbilo se mi, jak své pocity z šestky popsala jedna fanynka z Leaky Cauldron, co byla na zkušebním promítání. Říkala o sobě, že je HP fanatik a poslední dva filmy se jí vůbec nelíbily, protože se lišily moc od knih. Popsala tam spoustu rozdílů mezi šestkou knihou a filmem. A řekla, že se jí přesto film LÍBIL a že ho považuje za NEJLEPŠÍ v sérii. A to proto, že si uvědomila, že už se ani nejde držet přesně knihy, protože toho v minulých filmech moc změnili, a že to, co je tady změněné všechno funguje a že ji to prostě bavilo. Že film vypráví příběh prince dvojí krve jiným způsobem než kniha, ale přesto je skvělý. (A to se jí Fénixův řád nelíbil.) 
 
Říká, že to bude asi tím, že už jsou knížky napsány a my už nemůžeme s chutí čekat na novou knihu o Harrym, takže jestli chceme něco nového ze světa HP, tak to bude jedině to, co si změní nebo přimyslí ve filmech. 
 
Já jsem byla taky mírně v šoku, když jsem si četla, že po Brumbálově smrti není žádná bitva. Ale pročetla jsem si spoustu dalších reakcí na internetu (a shlédla dvojku film) a už mi to ani nevadí a na ten film se moc těším. Protože jsem si uvědomila, že kdyby to bylo přesně podle knihy, tak by mě to nebavilo. Podívala bych se na to 1x, 2x, abych viděla, jak to zpracovali, a pak už bych se u toho vždycky nudila, když by to bylo stejné jak kniha, protože bych to znala jako své boty. A když je film totožný s knihou, vždycky si radši přečtu knihu. 
 
P.S.: To přemísťování máš vysvětlené v hlavním článku. Brumbál řekne: Jé nádherné být ředitelem.
Autor: 100nawa Datum: 2008-09-13 23:12:26
Jo a jestli ti to tak moc vadí, můžeš se utěšovat tím, že se toho stejně nedožijem, protože nás zabije obří urychlovač v CERNu. ;)
ester
Autor: Anonym [90.176.138.26] Datum: 2008-09-17 16:55:51
Ježiš, já už se tak těšim, doufám že se mi do premiéry nic nestane. Jako minulej rok,měla jsem zlomený žebro a nemohla jsem na premieru. No to se uz odstrelim, ja se tak moc tesim, nemate to uz nahodou nekdo?:D:D:D ja vim ze to je blbost, aby to nekdo mel, ale jestli mate aspon naky sceny,ktery nejsou na youtube, tak se mi ozvete na tenhle email: ester71@seznam.cz

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR