'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Exkluzivní náhled na hru pro Nintendo Wii
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Anketa

Co říkáte na trailer k sedmičce?

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
18.218.61.16

RSS a sdílení

Potter Web CZ

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

powered_by.png, 1 kB

Starší články

<<< 
<<
Duben 2024
>>
 >>>
 
  Po
  Út
  St
  Čt
  Pá
  So
  Ne
 
 
1
2
3
4
5
6
7
 
 
8
9
10
11
12
13
14
 
 
15
16
17
18
19
20
21
 
 
22
23
24
25
26
27
28
 
 
29
30
 
 
 
 
 
 

 

Exkluzivní náhled na hru pro Nintendo Wii

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  HP videohry
Příspěvek přidal(a) Dexikovicek   
pondělí, 25 srpna 2008, 14:15
Stránky WorthPlaying.com zveřejnili rewiev hry Harry Potter a Princ dvojí krve pro konzoli Nintendo Wii.




Text jsem si dovolil přeložit a najdete ho uvnitř článku


Harry Potter a Princ dvojí krve bude v podobném pojetí jako Fénixův řád. Bradavice ve Fénixově řádu bylo obtížné prozkoumat, ale nyní jsem slyšel o Princi dvojí krve a hra se zdá být pro hráče o hodně více příznivější. Ikdyž Bradavice samotné nebyli v E3 Demu přístupné, položil jsem tvůrcům několik otázek. Bradavice jsou vytvořeny zcela podle filmu a bude výrazně jednodušší je prozkoumávat, oproti Fénikově řádu, kde to bylo frustrující. Možná nejlepší změnou je, že stopy, které vás minule po hradě navigovaly, jsou nyní nahrazeny
Skoro Bezhlavým Nickem, který vám poskytne o mnoho více čitelného a jednoduššího průvodce světem Bradavic.
Ikdyž průzkum Bradavic nám nebyl přístupný, mohl jsem si vyzkoušet tři nové prvky hry: Hodinu lektvarů, Famfrpálové zápasy, Duely (na nintendu Wii). První z nich, lektvary se už dříve objevili v různých formách v předchozích Potterovských hrách (Nintendo atd.), ale oproti Princi dvojí krve byly značně chudší. Ve filmu Harry nachází záhadné poznámky ve staré učebnici lektvarů, a ten kdo je napsal, si říká princ dvojí krve. S těmito radami Harry dosahuje daleko lepších výsledků, než kdy předtím…tedy tak dlouho, dokud se bude řídit instrukcemi. Samozřejmě jak jste mohli odvodit z názvu filmu, identita prince dvojí krve je pro příběh velmi důležitá. Harry začíná být jedničkou ve třídě. Hra vám umožní hrát tuto minihru, ve které se řídíte princovými radami.

Obrazovku při hodině lektvarů pokrývá pracovní stůl, pokrytý různorodými přísadami, které přidáváte do bublajícího kotlíku uprostřed stolu. Wiimote (ovladač u Wii) vám slouží jako všestranný nástroj. Můžete brát zkumavky, vlévat přísady do kotlíku a také ho používat k míchání směsi, dokud nezíská správnou barvu. Pokud všechny věci děláte tak, jak máte, ovladač vibruje. A umožňuje snadno docílit vysokého hodnocení. Uchopil jsem nějakou věc s Wiimote, můžete ji pomalu přesunout pomocí ovladače do kotlíku. Samozřejmě, že rychlejší provedení akcí je nepřesnější, a můžete tak hodně často upustit přísadu na zem a snížit své skóre. Také budete muset být velmi opatrní, až budete tvořit Pokročilé lektvary, ve kterých jsou výbušné a nebezpečné přísady. Budete muset být velmi opatrní, abyste nestálý lektvar moc nemíchali. Jinak lektvar exploduje a vy musíte ztratit cenné momenty k tomu, abyste ovladačem odehnali kouř z obrazovky a mohli tak pokračovat v práci.
Famfrpál je další hrou, která byla v dřívějších titulech, přestože byl famfrpál omezen z důvodu stále rostoucího nebezpečí od Voldemorta a jeho přívrženců. Přes zasahující temnotu v Princi dvojí krve Harry potřebuje čas na odpočinek, takže se famfrpál v princi dvojí krve vrátil. Fámfrpál je hra na způsob kombinace mezi kriketem a basketbalem, kterou hráči hrají na košťatech. Harry je chytač a jeho úkolem je chytit zlatonku (malý zlatý okřídlený míček, který létá vzduchem jako nadopovaný ptáček) Chycení zlatonky ukončí hru a dá svému týmu velkou várku bodů. Harry je nejspíš nejdůležitějším členem famfrpálového týmu.

Famfrpál je základním způsobem obručová házená, Harry létá okolo bez střelecké pozice a pronásleduje zlatonku, jetající všude kolem. Chytání zlatonky takto zní docela jednoduše. Ve hře vedete Harryho ovladačem a musíte prolétávat skrze kruhy (hvězdy). Každý kruh přibližuje Harryho blíže ke zlatonce, ale také každý minutý kruh vás vrátí o pěkný kus zpět. Takže musíte prolétávat skrze kruhy, ale  bude se vám zde plést plno věcí, první je chytač druhého týmu, který se vás bude pokoušet praštit a vy ho můžete srazit zpět za sebe rychlým škubnutím ovladačem. Zatímco protihráčský chytač byl jedinou obtíží v demu, v normální hře vás budou obtěžovat také Potlouky (tmavé tvrdé míče, které tu jsou pouze k jednomu účelu a to srazit protivníka z koštěte). Chycení zlatonky vám dá velmi velké hodnocení, které odemkne bonusy jako konceptní obrázky a klipy z filmu !

Nakonec tu máme kouzelnické duely, které jsou mezi kouzelníky, kteří jsou na sebe naštvaní. A může být buď přátelský nebo nebezpečný, závisející na tom, jestli bojují mezi sebou dva studenti nebo člen bystrozorské policie se zlým kouzelníkem. Obě strany používají svoje plné kouzelnické schopnosti, aby porazili toho druhého a tím si zajistili vítězství. Souboje ve Fénixově řádu byly trochu nešikovné a méně zábavné, a tak v princi dvojí krve jse tyto věci odstranili. Kouzelnické souboje jsou přeci jedním z důležitých aspektů světa Harryho Pottera.
Vyvolání základního kouzla je docela snadné. Švihnete ovladačem a vaše hůlka vyšle proti vašemu protivníkovi proud energie. Samozřejmě není zase tak jednoduché porazit protivníka, protože protivník může pomocí ovladače uskakovat z cesty. Nebo můžete ovladače zkřížit na svou hruď a vytvoříte tak štítové kouzlo, které základní kouzla vychýlí ze směru. Samozřejmě vaše schopnosti nejsou omezeny jen na obyčejná základní kouzla. Harry může vyslat trojici ohnivých projektilů, zatímco jeho rival Draco Malfoy může vyslat velkou palbu slabších střel. Další tři kouzla jsou pro všechny ostatní kouzelníky stejná. Švihnutí ovladačem doleva či doprava vyvolá odzbrojovací zaklínadlo Expelliarmus, které nepřítele uzemní. Je to rychlejší než Petrificus Totalus, ale je snadno sklonitelné. Švihnutí ovladačem nahoru vyvolá kouzlo Levicorpus, které vyzvedne protivníka za nohy a umožní vám ho snáze zneškodnit zásahy základních kouzel.

Upřímně, byl jsem udiven jak je dobře provedeno ovládání. Vyvolávání kouzel bylo hračkou. V demu jsem ovládal Harryho a chlápek z EA převzal kontrolu nad Malfoyem. Po chvíli cvičení jsem uměl snadno vyvolat každé kouzlo a souboje končily zběsile a krátce, oba jsme metali po sobě kouzla, vyhýbali se jim a používali také štítová kouzla. Až jsme došli do třetího kola. Byla to velká zábava. Pamatuji si, že kouzla byla jednoduchá jako i jejich používání a na obrazovce to vypadalo všechno tak reálně. Až se dostane na pulty tato hra pro Nintendo Wii, určitě bude velmi oblíbená.

Harry Potter a Princ dvojí krve byl vytvářen velice dobře. Všechny tři minihry, které jsem měl možnost vyzkoušet byly fantastické a překvapivě zábavné. Ovládání na Wii bylo také skvělé a velmi dobře provedené. Je to jednoduché, a tak hra osloví i mladší skupinu hráčů. Průzkum Bradavic je o mnoho jednodušší,. A celá hra jde o mnoho mílí před poslední titul a to Fénixův řád.

Poznámka: kamera by měla být stejná jako ve Fénixově řádu, ale po stisknutí klávesy B by jste měli být schopni pohlédnout tak, kam chcete.

 
 


Komentáře
zni to skvele :-)
Autor: Anonym [88.101.178.65] Datum: 2008-08-25 15:39:37
1 . comment ;-) No zní to vazne skvele, konecne ty duely jak sem si predstavoval .. :-)¨ve FŘ to byla katastrofa TBH .. uz se nemuzu dockat ;) 
Doufam ze to neposunou jako film
...
Autor: Anonym [84.47.22.92] Datum: 2008-08-25 20:16:36
Ono vyvediel z omylu už to je presunuté. Ďalej také fantastické to bude zrejme asi iba na Wii a pochybujem ze na pc.
Lenka
Autor: Anonym [85.132.200.163] Datum: 2008-08-25 21:38:36
Ano, už jsem také četla, že hru přesunují na příští rok (léto) - datum zatím nebylo upřesněno.
Hevestus
Autor: Anonym [88.101.178.65] Datum: 2008-08-26 00:38:17
Tak nic:-D ..oni nam proste musej kazit radost z hp sveta :-( dneska sem si zahral fr na pc,xboxu 360 i wii a musim rict ze to je nuda :sigh nevi se kdy bude demo?
SuRoo
Autor: Anonym [85.71.178.171] Datum: 2008-08-26 10:23:34
Jsem zvědavá, jaké to bude na PC... Nintendo Wii totiž nemám a v nejbližší době ani mít nebudu...
dave
Autor: Anonym [213.235.168.2] Datum: 2008-08-26 16:02:54
o presunu data vydání nevím, nikde to nepíšou, pošlete odkaz kde jste to četli
překlad..
Autor: Anonym [213.168.185.107] Datum: 2008-08-26 18:03:11
wow já koukám tak dlouhej text a ty si to přeložil no fakt paráda!
...
Autor: Anonym [84.47.22.92] Datum: 2008-08-26 18:13:02
mozes to najst na oficialnej stranke ea len tam si to musis najst a da sa to najst aj tuto games.tiscali.cz
Autor: Volharrnevill Datum: 2008-08-26 22:32:09
na tiscali to sice je, ale na oficialnich strankach hry je porad stare datum
...
Autor: Anonym [84.47.67.215] Datum: 2008-08-29 20:59:52
Nemyslím na oficiálnych stránkach hry ale na EA. Tam kdesi rozhovory
Harry
Autor: Anonym [88.100.238.80] Datum: 2008-11-17 11:19:25
Oni nam tim presunutim opravdu moc kazí radost :(

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR