'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Reakcie na Dumbledorovu homosexualitu
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka > Novinky > Zajímavosti > Reakcie na Dumbledorovu homosexualitu

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
3.142.197.212

RSS a sdílení

Potter Web CZ

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

powered_by.png, 1 kB

Starší články

<<< 
<<
Duben 2024
>>
 >>>
 
  Po
  Út
  St
  Čt
  Pá
  So
  Ne
 
 
1
2
3
4
5
6
7
 
 
8
9
10
11
12
13
14
 
 
15
16
17
18
19
20
21
 
 
22
23
24
25
26
27
28
 
 
29
30
 
 
 
 
 
 

 

Reakcie na Dumbledorovu homosexualitu

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  Zajímavosti
Příspěvek přidal(a) peter394   
pátek, 02 listopadu 2007, 23:27
J.K.Rowlingová nám už stihla zvestovať (pozor na spoilery!), že mnohými uznávaná autorita v čarodejníckom svete, bývalý riaditeľ Rokfortskej strednej školy čarodejníckej a držiteľ neviemkoľkého stupňa Merlinovho rádu, Albus Dumbledore, bol gay. Niektorí ľudia prijali túto správu s nadšením, iných nezaskočila a tých ďalších Rowlingovej vyhlásenie pekne rozžeravilo. Čítajte ďalej a dozviete sa, čo na túto tému hovoria všetky strany... (Článok neobsahuje spoilery!)

BBC vyspovedalo horlivého bojovníka za práva homosexuálov, Petra Tatchela, ktorý povedal, že "Je dobré, že realita ,teplých´ ľudí je obsiahnutá i v detskej literatúre; existujeme predsa v každom spoločenstve.

Som ale sklamaný z toho, že Rowlingová nezahrnuja jasne Dumbledorovu sexualitu do Harry-Potter-kníh. Za následok by to malo viac porozumenia a akceptovania," dodal.

"Je skvelé, že to JK povedala. Hovorí nám to, že neexistuje žiaden limit, čo môžu gayovia a lesbičky robiť - jedným z nich je dokonca aj čarodejnícky riaditeľ," povedal hovorca organizácie Stonewall bojujúcej za práva homosexuálne orientovaných ľudí.

USA Today zase vyzvalo svojich čitateľov, aby denníku poskytli svoj názor. "Myslím, že skutočného fanúšika to nebude trápiť, ak sa to dozvie," hovorí 31-ročný obyvateľ New Yorku, "Ako [Rowlingová] povedala - chcela knihami prelomiť u detí predsudky, tak prečo nie takto?"

Je tu ale jeden človek, ktorý proti tomuto všetkému niečo má; ktorý má vlastne niečo proti celej Potter-sérii - Laura Mallory, ktorá sa už niekoľkokrát snažila stopnúť potterovky, a ktorá naše obľúbené knihy stále kritizuje. Paradoxné je, že ani jednu z nich nečítala...

"Modlím sa, aby sa rodičia zobudili a že podstatu tohto zákerného názoru prezentovaného ako nevinnú fantasy odhalia a zistia, s čím majú v skutočnosti čo dočinenia - s prepracovanou zákernou výukou antikresťanských hodnôt! Deti sú zavádzané do tajov kultov a čarodejníckych praktík," vybuchla Mallory pre ABC. "Homosexuálny štýl života je škodlivý - je to lekársky dokázané," dodala odveci.

A čo si o tomto myslíte vy?

Zdroj: HPFZ.com

 
 


Komentáře
Restie
Autor: Anonym [85.71.211.242] Datum: 2007-11-03 00:48:27
Já jsem prohlášením JKR, že je Brumbál gay, nijak zvlášť šokovaná ani pohoršená nebyla. Osobně souhlasím s názorem, že děti by si měli od malička zvykat, že nejsme všichni stejní - ať už se jedná o náboženství, barvu kůže, národnost či orientaci - a že bychom měli lidi soudit a chovat se k nim na základě toho, jací jsou charakterově a ne jestli mají fialovou barvu kůže. Osobně jsem za podobné věci ráda, otevřený a tolerantní přístup je jediná možnost, jak se zbavit rasismu a předsudků.
Hermiona
Autor: Anonym [62.177.104.218] Datum: 2007-11-03 08:13:52
Já s tímle teda VŮBEC NESOUHLASIM!!!!!!!!!!! Dobře teda ať si to píšou do jiný knihy, ale Harrry Potter byl odjakživa hlavně pro děti!!!!!!!!!! A mě tohle ohlášení VELICE POHORŠILO a nesouhlasim s tim!!!!! Navíc kniha Harry Potter má nějakej svůj řád a tímhle by byla úplně zkažená takže řikám že pro tohle nejsem!!!!! :upset :upset :upset
Autor: Smith Datum: 2007-11-03 08:40:29
Co ti preboha na tom vadi? Co by sa tym skazilo? Co preboha?
Autor: Suze Datum: 2007-11-03 09:15:11
Já souhlasím s Restie. Taky jsem nijak šokovaná nebyla a na odstraňování předsudků mám stejný názor. Akorát mi přijde, že z toho dělají až moc velkou kovbojku :grin .
Autor: Suze Datum: 2007-11-03 09:15:19
Já souhlasím s Restie. Taky jsem nijak šokovaná nebyla a na odstraňování předsudků mám stejný názor. Akorát mi přijde, že z toho dělají až moc velkou kovbojku :grin .
Rose
Autor: Anonym [83.208.161.179] Datum: 2007-11-03 09:45:17
Já miluju slash, takže mě to moc potěšilo. 
Navíc jsem to pořád tak trochu tušila, že je Brumlik opravdu gay. 
A proč ne? I kdyby mi to třeba vadilo tak pořád to je pro mě skvělý a laskavý kouzelník.
Autor: Aries Datum: 2007-11-03 09:49:15
No tak já v podstatě souhlasím se Suze. Ne že by mě ta zpráva nepobavila, ale tak nějak si myslím, že ten náznak v knize stačil a měla to nechat být, nebo to teda měla napsat jasně rovnou do knihy. Už jsem to říkala a říkám to znova: sebedbalý autor nevydá knihu, u které je nutné svolávat tiskovky a organizovat chaty, aby čtenářům dovyprávěl, co v knize nebylo. Co nenapsala, by nemělo být podstatné, a pokud to za podstatné přesto považuje, tak se jí holt ta sedmička nepovedla nebo ji odflákla (což je to, co si myslím)
Autor: Esclarte Datum: 2007-11-03 09:59:04
Mně by zajímalo, kdo o tom bude vědět za pět let. Někde na internetu ta informace spolu se všemi dalšími podrobnostmi bude viset, ale velká část čtenářů zůstane u knih. Tak už jedině ten plánovaný lexikon, ale moc si neumím představit heslo typu: "Albus Brumbál, výjimečně mocný kouzelník homosexuální orientace..." 
Navíc jsem došla k tomu, že právě u Brumbála, celkem vzato asexuální postavy, nehraje sexuální orientace žádnou velkou roli, mnohem větší "bomba" by to bylo u nějakého chlapa v plné síle (Sirius, Lupin, Snape, Kingsley) nebo někoho z mladé generace.
a zase ta Mallorka
Autor: Esclarte Datum: 2007-11-03 10:01:45
Že do toho ta Malloryová vůbec kecá, když pro ni je celý HP už dávno dílo ďáblovo! :p
Ivča
Autor: Anonym [89.176.148.91] Datum: 2007-11-03 10:13:42
Já jsem opravdový Potterovský fanoušek,no a že je Brumbál homosexual to neznamena že na něho jako postavu zanevřu.HP knihy jsou nejlepsi co se mohlo napsat,popohani to naši fantazii nevídanými směry,u těch knih pláču smíchy i smutkem.Kolik dětí díky tak brilantne napsaným knihám získá zálibu ve čtení?!Já jsem s Potterovskými knihami vyrostla vřele je doporučím i svým dětem jen mi je líto,že když jsme vsichni čekali na další díl aspoň rok ,oni budou ochuzeni o to naprosto báječné očekávaní,vše už budou mít na stříbrném podnose :grin  

blbost
Autor: Anonym [85.132.158.238] Datum: 2007-11-03 11:39:07
nevim proč to Jo vůbec řikala...je to absolutně k ničemu...naprosto souhlasim s tím názorem , že když to teda považuje za důležitý měla to napsat do knihy a to neudělala.prostě tohle prohlášení mi přišlo ÚPLNĚ zbytečný a nwm proč okolo toho všichni tolik nadělaj... fakt nechápu... :?
Restie
Autor: Anonym [85.71.211.242] Datum: 2007-11-03 15:17:23
Na otázky, proč to Rowlingová vůbec řekla, můžete najít odpověď v tomto článku (http://www.mtv.com/movies/news/articles/1572399/20071019/story.jhtml?rsspartner=rssYahooNewscrawler), = ona tím reagovala na otázku jestli byl Brumbál někdy zamilovaný (The answer came in response to the question of whether Dumbledore had ever been in love.) - prostě odpověděla na jednu otázku z mnoha. Nemyslím si, že to JKR úmyslně tajila (i když se jí asi hodilo, že se to neví a ona má furt trumfy v ruce), prostě to nebylo pro děj důležité (osobně je mi úplně jedno, jestli byl Brumbál gay či ne). 
K dalším názorům, že se sedmička nepovedla, protože má JKR furt co dodat... zkuste se nad tím rozumně zamyslet, kdyby vy jste vytvořili tak bohatý, komplikovaný svět plný postav, asi byste taky dřív nebo později přišli na to, že o každé postavě či místě prostě všechno říct nejde - za 1/ ty knihy by se možná nikdy nedopsaly, 2/ každá by měla o hooodně víc stránek a za 3/ by to nikdo nečetl, protože by to bylo ukecaný a než by se čtenář dostal k jádru pudla, tak by zestárnul - tohle je charakteristické pro realistické romány, kde autor popíše deset stran jen tím, že popisuje pokoj, do kterého hrdina právě vstoupil - nevím, jak vy, ale já jsem ráda, že Harry Potter není tolik "realistický". Osobně mě zajímá víc o postavách, než kolik bylo řečeno v knihách (a nemohlo být řečeno více než tolik, kolik bylo, abychom se příliš neodchýlili od hlavního děje), takže já budu jeden z těch lidí, který si encyklopedii rád přečte a tady jsme u poslední věci - pokud nechcete vědět víc, než bylo řečeno v knihách, nikdo vás nenutí, ale je hezké, že dostanou prostor i ti, kteří víc vědět chtějí.
Autor: Skrk Datum: 2007-11-03 17:01:34
já když jsem prvně četl že je Brumbál gay..byl jsem šokovanej a neuvěřil jsem tomu :cry
Co k tomu dodat??:-D
Autor: Žovka Datum: 2007-11-03 17:43:22
Noooo.... co k tomu dodat...!! Když jsem se poporvé dozvěděla, že je Brumbál gay... nejdříve jse byla šokovaná...!! Nenapadlo mě, že by JKR vymyslela postavu, s jinou orientací... ale vždyť je to jedno, nee?? Tohle ke světu patří, tak proč to taky nezahrnout do světa kouzel?? 
Zase ale musím přiznat, že jsem přemýšlela, proč se Brumbál nikdy neoženil...!! Bylo to proto, že je gay..!! A JKR to zřejmně nenapsala do knihy (jak už tady mnozí z vás psali), že se to prostě k ději knihy nehodilo, nebylo to důležité..!! Kdyby se to k ději hodilo, jsem přesvědšená, že by to tam JKR uvedla.. :grin :grin
Autor: Anonym [85.207.194.115] Datum: 2007-11-03 19:19:18
Mě je to jedno. Nemyslím si, že by to Potterovky nějak zkayilo a ani, že by to mělo špatný vliv na nás děti. Každý jsme jiní,ne? :)
Autor: Anonym [90.176.113.231] Datum: 2007-11-03 19:56:55
no, tak poněvadž to prohlášení není natvrdo přímo v knížce, tak to myslím dětem nemusí moc vadit/škodit. nechtěla bych aby to tam takhle bylo napsaný "Brumbál je gay", to bych už vážně začla o Rowle pochybovat. stejně mě to prohlášení hodně překvpilo, nikdy jsem u Brumbála nepočítala s něčím takovým jako je láska (teda mimo strach o někoho blízkého, sourozenecké vztahy atd.). vadí mi, že to bude určitě podnětem k dalším parodiím a přitroublým fun fiction... :sigh
Autor: Sothis Blue Datum: 2007-11-04 13:13:58
O toleranci ať laskavě mluví někdo, jehož cizinci se nedělej na záporáky a neschopy, a kdo šmahem neodsoudil všechny absolventy zmijozelský koleje, pokud tam teda nejsou omylem. Ju, Mrs. Rowling?
Autor: Anonym [85.70.28.180] Datum: 2007-11-04 14:17:03
tak tato informace je opravdu zbytečná. Teď se bude rejpat ve všech postavach. Nebyla McGonagallová na zvířata? Nebyli snad všichni učitelé v Bradavicích tak kapánek "jiní"? Vemte si ze v cele knize nebyla ani zminka o nejakem rodinnem prislusnikovy nekoho z ucitelu. Jestli maji deti, manzela nebo alespon pritele ci protelkyni. Je to detska kniha a nechapu proc takove "informace" musela Joanne vypoustet. Ma to asi stejnej vyznam jako spekulovat o tom, jestli byl Frodo v PP take homosexual, kdyz se tam porad objimal a brecel se svymi prateli. Posledni kniha byla napsana. Konec je uz dan. Joanne by mela udelat hodne velkou a silnou caru za hp serii a na takove otazky typu je "Brumbal teplej?" radeji vubec neodpovidat.
Autor: Anonym [84.42.237.150] Datum: 2007-11-05 09:01:43
Souhlasim s tim, ze kdyz bude postava z oblibene serie knih homosexual, treba to pomuze prekonavat predsudky..Na druhou stranu se mi moc nelibi, ze Rowlingova k HP dodava dodatecne informace, chtela bych mit prostor k tomu, domyslet si neco sama..takhle si treba neco domyslim a pak za par let zjistim, ze to vlastne melo byt uplne jinak:-(
Restie:
Autor: Aries Datum: 2007-11-05 11:18:27
ohledně těch zbytkových informací: 
 
No představ si, že jsou romány, a to i velmi obsáhlé a s mnoha postavami, kde nejsou (aspoň ne tak moc, aby se to nedalo číst) desetistránkové popisy každé blbosti, ale přitom o všech postavách víš všechno a ani třeba nevíš, jak jsi na to přišla. ono to z děje vyplyne samo. A když ne, tak na tom vůbec nezáleží a čtenáře ani nenapadne se o to starat. Tak se to má dělat.
Autor: Anonym [88.83.238.19] Datum: 2007-11-05 21:02:48
Mallory je šílená.
Autor: Anonym [88.83.238.19] Datum: 2007-11-05 21:03:57
Mallory je šílená.
Autor: Anonym [88.100.79.24] Datum: 2007-11-06 15:17:51
no bóže! tak je brumbál gay! a co jako? 
je to pořád ten stejnej milej brumbál akorát má rád kluky, no. :grin
anai
Autor: Anonym [85.70.207.165] Datum: 2007-12-19 19:58:40
souhlasím s Anonym [85.70.28.180], přesně, měla by se od HP světa odpoutat a jít dál :roll

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR