'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - *SPOILER* Snape upír???
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
18.222.111.24

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

 

*SPOILER* Snape upír???

| Tisk |  E-mail
Příspěvek přidal(a) Lizzy   
čtvrtek, 13 září 2007, 15:38
Tenhle článek jsem přeložila z jedné mé oblíbené stránky, na které se objevovalo mnoho teorií k různým tématům...A už ho mám na SVÉM blogu, takže mě prosím kdyžtak nepodezírejte z kopírování!
Zároveň se chci taky omluvit za případné chyby...článek jsem už delší dobu nečetla, takže je možné, že se tam nějaké ty blbosti objeví... :o) 

Stránka Beyondhogwarts, která už dlouho nezveřejnila žádný opravdu nový článek (dříve tam byly články s úvahami apod.), přinesla opět zajímavost s velice zvláštním názvem : Po zuby v postavě Snapea (tedy pokud je to správně přeložené ;o)... Napsal jej David Haber...

"Po zuby v postavě Snapea"

"Harry Potter knihy skončily. Příběh déle nepatří J.K. Rowlingové, patří teď nám. Ačkoli je poslední kniha hezky zahalená ve významné otázce ze všech Harry Potter tajemství, jsou tam ještě stránky příběhu, které nebyly vysvětleny, a nikdy nebudou. J.K. Rowlingová může teď, popravdě, odpovědět na tyto otázky, ale knihy zůstávají tak, jak jsou, a záleží na nás, fanoušcích, abychom diskutovali a debatovali o těchto nekonečných Harry Potter tajemstvích a teoriích.

Jedna z těchto teorií je, že já osobně jsem dlouho silně věřil, a ještě věřím, že Severus Snape je upír, nebo přinejmenším, je z části upír. Ve všech knihách jsou stopy, které ukazují na konec, přes rok, kdy J.K. popírala, že je, a dosud pokračovala sbíráním těchto pokynů během sedmé knihy.

Ve všech teoriích je jedna významná stopa, která je první nezakrytá, která dává vzniknout nápadu, že teorie by mohla bý možná, je to "základní kámen vodítka", a pak začínáme hledat další vodítka , která by mohla podpořit nebo vyvrátit tu teorii. V teorii, že Snape je upír, se základní kámen stopy vyskytuje v knize Harry Potter a Vězeň z Azkabanu. Vězeň z Azkabanu je důležitá kniha, protože se v mí potkáváme se všechny dosud žijící Poberty, a dozvídáme se hodně o Harryho otci a jeho kamarádech.

Ve Vězni z Azkabanu, když Lupin musí zmeškat učení kvůli "jeho malému chlupatému problému" a Snape přebírá třídu, přeskočí všechny normální aktuální hodiny a učí je, jak rozpoznat vlkodlaka, až přiděluje jako domácí úkol napsat esej na předmět:

Když konečně zazvonilo, Snape je ještě na okamžik zadržel. "Každý z vás napíšete esej, který mi předá osobně do rukou, a sice o metodách rozpoznávání a zabíjení vlkodlaků. Požaduji, abyste na toto téma popsali dva svitky pergamenu, a své práce mi odevzdáte v pondělí dopoledne." (VzA str. 154)

Snape věděl, že je Lupin vlkodlak, my víme, že bylo mezi ním a Lupinem nepřítelství kvůli dnům Lupina jako součástí party Jamese Pottera, nepřátelství bezpochyby zvýšilo dříve ponížení bubákem - Snapea oblečeného do šatů Nevillovy babičky v Lupinově třídě. Když Snape přiděloval tuto esej Lupinově třídě, byla to zřejmě snaha pomoci studentům uvědomit si, že byl Lupin vlkodlak, proto odhaluje Lupinovo tajemství, kterého by bezpochyby vyplynulo v Lupinovo vyhození z Bradavic. Lupin později přiznává a říká:

"Zadal vám tu práci právě proto, že doufal, že si někdo uvědomí, co znamenají moje symptomy..." (VzA str. 307)

Snapeova vlkodlačí esej v Lupinově třídě je významnější bod zápletky v příběhu, ilustruje nepřítelství Snapea vůči Lupinovi a pomáhá nám porozumnět dynamice Snapea a Pobertů. Je to velice zajímavé, že ano, když JKR užívá tuto velice důležitou zápletku k vložení vodítka o Snapeovi? Později v knize, v kapitole náhodně nazvané "Snapeova zášť", se Harry snaží vytvořit si poprvé cestu do Prasinek a poprvé používá Pobertův plánek, a vrazí do Nevilla:

"Co tady děláš?" "Nic," pokrčil rameny Neville. "Nedal by sis partičku řachavého Petra?" "No - teď zrovna ne - měl jsem namířeno do knihovny, abych pro Lupina sepsal tu práci o upírech..." (VzA str. 247)

Chytré ne? J.K., mimochodem, stanovila, že Lupin zadal svým studentům esej o upírech, bez toho, aniž by na něj ukázala, ale ve skutečnosti tak dělá. A proč Lupin zadal upírskou esej? Může tam být nějaká pochybnost, že to vracel Snapeovi za zadání vlkodlačí eseje?

Další velké vodítko je ve stejné knize jako základní kámen stopy, na úplném konci Vězně z Azkabanu, potom, co se Harry dozvěděl, že Snapeovo přání se splnilo, a že Lupin dal výpověď, protože vyšlo najevo, že je vlkodlak:

Rozhodně nebyl jediným žákem, který litoval odchodu profesora Lupina. Jeho výpověď zarmoutila celou Harryho třídu obrany proti černé magii. "To jsem zvědavý, kdo nás bude učit příští rok," meditoval Seamus Finnigan. "Třeba nějaký upír," ozval se Dean Thomas s nadějí v hlase. (VzA str. 379)

Snape byl samozřejmě posléze jmenován učitelem Obrany proti černé magii, ačkoliv se domníval, že to bude dělat trošku víc let. Je to jen shoda, že je to učitel OPČM a že s upírem je dotyčný ve spojení?

Poprvé jsou upíři zmiňováni v první knize, je to zmiňováno ne ve spojení se Snapem, ale s Quirrellem, když ho Harry poprvé potká při jeho první návštěvě Děravého kotle:

"N-nejspíš jste si p-přišel koupit vybavení, že? J-já jsem si taky p-přijel pro novou k-knihu o upírech." Už při té představě vypadal zděšeně. (KM str. 70)

Hmm... Skoro první věc, kterou jsme se dozvěděli o profesorovi Quirrellovi je, že se bojí upírů. A kdo ho děsil během celé knihy? Snape.

A proč Quirrellův turban páchnul jako česnek?

Ukázalo se však, že hodiny profesora Quirrella jsou spíš legrační. V jeho učebně to úporně páchlo česnekem a všichni tvrdili že má odehnat upíra, se kterým se Quirell kdysi setkal v Rumunsku, a že prý se obává, že se jednoho dne vrátí aby ho přec dostal [...] navíc si všimli, že turban podivně zapáchá, a Weasleyova dvojčata prohlašovala, že je také napěchovaný česnekem, takže Quirrell se ochraňuje na každém kroku. (KM str. 128)

Mysím, že jsme věřili, že česnekový zápach vychází z Voldemorta, který je v Quirrellově hlavě, ale J.K. je znovu tady a předkládá nám, jak česnek odvrátí upíry, a to byla nějaká ochrana Quirrella. Ale Voldemort byl už v jeho hlavě, nepotřeboval od něj ochranu. Osoba, proti které potřeboval ochranu, byl Snape, o kterém věděl, že skrývá nějaké tajemnství. A, mimochodem, tyto vodítka znovu přicházejí během kapitoly nazvané po Snapeovi, nyní, "Učitel lektvarů".

Mimochodem, česnek je zmiňován "ve velkém" jen třikrát v Harry Potter knihách, jednou v Kameni Mudrců (popisováno nad tím), jednou ve Vězni z Azkabanu, a jen jednou jinde, v Tajemné Komnatě. Zajímavé je, že teď není v odkazu, jak odehnat upíra:

Ani Ginny to nepřipadalo tak zábavné. "No tak nechte toho," pofňukávala pokaždé, když se Fred Harryho hlasitě zeptal, koho hodlá napadnout přístě, nebo když George předstíral, že ho odhání velikým stroužkem česneku kdykoli se s ním setkal. (TK str. 180)

Takže, zdálo by se, že česnek neodhání jen upíry, taky odhání zlá kouzla (přinejmenším v humorném světě Freda a George). Jestli sedí nebo nesedí Snapeovi první popis, rozhodně mu sedí druhý.

A když jsme v Tajemné Komnatě, jediná zmínka o upírech v této knize je ve spojení se Zlatoslavem Lockhartem, "Cestování s upíry". Sedm z Lockhartových knih je v jejich seznamu Bradavických knih pro tento rok, "Souboj se smrtonožkou", "Génius a ghúlové", "Čtrnáct dní s čarodějnicemi", "Toulky s trolly", "Cestování s upíry", "Výlety s vlkodlaky" a "Jaro s yetim" (TK str. 42). Takže proč je to tak, že, během zbývající části knihy, se Hermiona zdá být jediná, kdo se zajímá o "Cestování s upíry"? Je s knihou opřenou o džbán mléka a čte si, a znovu je to ve scéně o pár stránek později, kdy má svůj nos opět zahrabaný v knize, a je to zmíněno také o stránku později, když ji s bouchnutím zavírá. Hraje s námi J.K. hru a mává nám knihou o upírech před našim obličejem?

Tohle může nebo nemusí souviset se Snapem, ale Percy říká něco o upírech v Ohnivém Poháru. V napjatém momentě spuštěném článkem v Denním Věštci, napsaným Ritou Holoubkovou, Percy říká:

"Ta ženská je proti ministerstvu kouzel zaujatá!" rozvztekal se Percy. "Minulý týden napsala, že ztrácíme čas hašteřením o tloušťce kotlíků, zatímco bychom měli hubit upíry! Jako by v dvanáctém článku Směrnic pro zacházení s nekouzelnickými, částečně lidksými stvořeními výslovně nestálo, že-" "Prokaž nám laskavost, Percy," zívl Bill, "a zavři zobák." (OP str.120)

Tato pasáž je zajímavá, protože z ní jsme se dozvěděli, že i když jsou upíři chránění Kouzelnickým právem, několik kouzelníků, jako Rita Holoubková, která pobízí, aby to udělali, by je raději zabilo. Takže jestli je Snape upír, není divu, že se skrývá.

Samozřejmě všichni vědí, že se upíři mohou změnit na netopýry. První přímý odkaz na Snapea jako netopýra,nebo že tak vypadá, přichází ke konci první knihy. Harry odhalil Quirrela v místnosti, kde byl skrytý Kámen mudrců, a vyjádřil své překvapení, že by místo něj čekal Snapea:

"Severus?" Quirrell se rozesmál, a nebyl to jeho obvyklý třaslavý diskant, nýbrž chladným řezavý smích. "Ano, Severus na to vypadá, že? Vždycky mi bylo velice vhod, když obcházel kolem jako přerostlý netopýr.." (KM str. 266)

Podobně je to v další knize, Tajemné Komatě, kde J.K. píše:

"To není nejlepší nápad, pane profesore," prohlásill Snape, který k němu připlachtil, jako veliký zlovolný netopýr. (TK str. 166)

Další kniha, která rovnou zmiňuje Snapea a netopýry je Princ Dvojí Krve, kniha která je celá, celá o Snapeovi. Je teď profesorem OPČM, a zatímco jeho třída zkouší neverbální kouzla, J.K. nám říká:

Procházel mezi nacvičujícími dvojicemi, víc než jindy podoben přeroslému netopýrovi... (PDK str. 150)

A znovu, toto vodítkou o Snapeovi se objevuje v kapitole opět pojmenované po něm, kapitola se jnenuje "Princ Dvojí Krve".

Samozřejmě, poslední vodítko ke Snapeovi jako netopýrovi přišlo i v poslední knize, Deathly Hallows. Právě před bitvou Bradavic, Snape dá výpověď skokem z okna ze třídy.

"Myslíš, že je mrtvý?" Harry běžel k oknu, ignorující šokované křičení Kratiknota a Prýtové v jeho náhlém objevení. "Ne, není mrtvý," řekla hořce McGonagallová. "Narozdíl od Brumbála, on ještě držel hůlku...a zdá se, že se musel naučit několik triků od jeho Pána." S barvou zděšení, Harry viděl na dálku ohromnou, netopýru podobnou postavu letící skrz tmu směrem k obvodové zdi. (DH str. v anglické verzi 599/482)

Takže, nejen vypadal jako netopýr, ale teď Snape umí létat jako netopýr. Dříve v knize jsme se dozvěděli, že Voldemort se naučil létat. Ale jen teď je schopnost popisována jako "netopýru podobná". A jak víme že se to Snape naučil od Voldemorta, jak McGonagallová předpokládá? Možná to byl Snape, který učil svého pána, jak to dělat...

A znovu, toto vodítko přichází v kapitole pojmenované "Vyhazování Severuse Snapea".

Konečně je tam ještě jeden netopýr, také v Deathly Hallows, ale v "Princově vyprávění" (znovu kapitola pojmenovaná po Snapeovi), mnoho let před Harry Potter knihami, když není Snape "víc než devíti nebo deseti letý":

Harry se divil, proč si nesundal velký směšný kabát, ledaže by to nebylo proto, že nechtěl odhalit kazajku pod tím. Mával po dívkách, vypadal směšně jako netopýr, jako jeho starší já. (DH str. v anglické verzi 664/533)

Je tam mnoho dalších menších stop, které také podporují tuto teorii.

Poprvé se s ním setkáváme v Kameni Mudrců, Snape je popisován, že má "bledou kůži". V Tajemné Komnatě je Snape popisován jako "hubený muž s bledou kůží". Jako bledý je popisován také ve Vězni z Azkabanu, Ohnivém poháru,...

Bledou se myslí "mdlá nažloutlá barva", a je to obvykle používáno k popisu pleti člověka. Ve folkloru jsou upíři často popisováni jako bledí.

Tohle je opakování, znovu v Deathly Hallows, devíti nebo deseti-letý Severus je také popisován jako "bledý, malý,šlachovitý" (DH str. v angl. verzi 663/532), a později v kapitole, Snapeova matka, Eileen Prince, je popisována jako "štíhlá, s bledým obličejem, kysele vypadající žena, která se mu velmi podobá [Snapeovi]" (DH str. v angl. verzi 668/536). Je Snape po své matce? Je z části upír kvůli ní?

Jsou tam další vlastnosti upíra, které Snape také, zdá se, splňuje. Pracuje a žije ve sklepení a chodí po hradě převážně v noci.

Upíři nejedí normální jídlo, pouze pijí krev, Snape je viděn sedící u stolu na Bradavické hostině, ale nikdy není zobrazen, že něco jí. Je předveden na Vánoční večeři ve Vězni z Azkabanu, ale není tam jediná zmínka, že by zrovna jedl. A ve Fénixově Řádu potom, co Harryho odhalí, že je Snape ve FŘ a navštěvoval schůzky, J.K. povoluje a nechá Rona říct nám, "Snape tady nikdy nejí, díky Bohu."

Nikdo nevěří v teorii, která říká, že Snape je viděn během dne, a zatímco nikdy nebyl řečeno, že Snape je viděn jíst, někdo by zřejmě zaznamenal, kdyby nejedl. Ale věřím, že je to možné, když Snape by mohl mít jen částeční příznaky upíra. Mohlo by to být, protože kdyby to zdědil od své matky, byl by jediný poloviční upír. Máme mnoho dalších příkladů postav v knihách o Harrym Potterovi, které jsou poloviční lidé a napůl něco jiného, Hagrid, například, který je napůl muž a napůl obr, a Kratiknot, který je zřejmě poloviční muž a poloviční skřítek nebo skřet. Je také možné, že Snape si bere lektvar, který zmírňuje upírské symptomy, lektvar jako ten, který dělá a dává Lupinovi, aby mu pomohl ve "vlkodlačích období". Divíte se, proč se stal Snape tak dobrým v lektvarech? Bylo to tak, že se mohl učit vyrobit lektvar, který potřeboval k přežití jako poloviční upír?

A pro ty, kteří říkají, že nemůžete zdědit to být upír, a že musíte být pokousán, připomněl bych vám, že kousání je požadováno také na to stát se vlkodlakem, a doposud, v Deathly Hallows, se Lupin obává, aby jeho syn nezdědil jeho stav.

Když do tohoto předmětu pokud jde o to, jestli je Snape upír nebo není, JKR odpověděla dvakrát. Ve Světové Knize Denního Povídání, 4. března roku 2004, se někdo zeptal, "Je tam nějaké spojení mezi Snapem a upírem?" J.K. odpověděla, "Ehm... nemyslím si to." Žádné docela zvučné odmítnutí, nemyslíte?

Ale počkejte. Na chatu s Harry Potter fanoušky v červenci 2005, J.K. mluví o zvláštních teoriích, s kterými fanoušci přišli,a říká:

"Obecně říkám, skoncuju s těmi spekulacemi , které jsou otevřené, neziskové. Až s podatelem. Bůh jim požehnal, ale oni s tím měli mnoho švandy. Je to, když lidé opravdu vrážejí do zdi -- je to když lidé zasvědcují hodiny jejich času, aby ukázali na to, že Snape je upír, což cítím, že je čas do toho vkročit, protože není v zásadě opravdu nic, co to podporuje. Je to po 15. znovu přečtení , když pátráte před vašima očima, že začínáte hledat vodítka o tom, že Snape je Pán Temnot. Takže, jsou věci které skoncuju, protože si myslím, dobře, abyste neplýtváli časem, jsou lepší věci k debatě, a až když je to špatně, bude vás pravděpodobně řídit něco zajímavého. To je moje hrubá teorie."

Nezapomeňte, že to řekla v červenci 2005, potom, co byl vydán Princ Dvojí Krve, a je ještě hodně věcí, na které by nemohla "kápnout božskou" do té doby, než vydají poslední knihu. Zkouší nás J.K. vědomě odhodit ze stopy? Pravda, že Snape byl upír, nebyla význačně symbolem na konci příběhu, ale co když chtěla, abychom si to myslely, aby nás vyvedla ze stopy, aby nám vytvořila na konci větší překvapení?

Ale třebaže to říkají, obrázek stojí za tisíc slov. Slyšeli jste slova J.K na tento problém. Ale pádná odpověď pro mě na celou teorii je vlastní obrázek J.K Snapa, jak ho ona sama vidí:

Click here to see larger image

Toto je obrázek Snapea, který J.K. nakreslila, a který je v jejím notesu, a který ukázala na kameru během TV rozhovoru před mnoha lety. Zaznamená, že je nakreslený bez nohou, s kapucí uvolněnou a vlající dole a za ním, jako by plul (nebo letěl)? A ukazoval nošení druhu kapuce s vysokým límcem v černé, velmi připomínající všechny upíry, které jsme viděli v Hollywoodských filmech?

Takže, ukazují tato vodítka na to, že je Snape opravdu upír, nebo z části upír? Nebo je J.K. Rowlingová nastrčila, a pokračuje v sázení během celé Knihy 7, a jen se tak s námi míní bavit a dostat nás ze stopy skutečného řešení Potter tajemství? Nikdy se to nedozvíme jistě, ale já osobně věřím těmto stopám a tomu, že Snape je upír. Co si myslíte vy?"

Upozorňuji znovu, že tato teorie není moje.

 
 


Komentáře
Autor: Anonym [213.192.63.66] Datum: 2007-09-13 16:18:04
Dobrá teorie, ale když to JKR vyvrátila? Nevím nevím.. :roll
Autor: Whale Datum: 2007-09-13 17:02:52
Jelikož jsem dočetla sedmou knihu, tak mám jasno :)
huh
Autor: Anonym [213.192.55.19] Datum: 2007-09-13 18:11:18
já taky
Autor: Snape007 Datum: 2007-09-13 20:33:29
Ne že bych proti tomu něco měla - ale JKR by to nevyvracela --- 
I když dost věci co řekla / třeba postava ktera začne kouzlit až v pozdějšim věku / pak ani nesplnila --- 
myslim si že Snape upir neni ! možna by ho Nagini ani nezabila kdyby byl upirem ne ?
Autor: anya Datum: 2007-09-14 08:19:17
s tou postavou co zacne kouzlit v sedmicce, kdyz odpovidala nekde na dotazy ctenaru nekdo se ji na to zeptal a ona rekla ze si to nakonec rozmyslela a ze tam nikhoo takovyho nedala... i ona ma pravo rozmyslet si neco co uz rekla
Autor: Arlondia Datum: 2007-09-14 09:29:29
Spíš než rozmýšlení tady jde o vymýšlení výmluv. Je toho hodně, co slíbila - jasně, něco si mohla rozmyslet, ale ne všechno. Některé věci jí prostě unikly.
Autor: Elik Datum: 2007-09-15 10:46:49
ale třeba voldy věděl že Snape je upír, tak ho nechal zabít Nagini - třeba to funguje podobně jako bazilišek na Riddleův deník...
Autor: Sothis Blue Datum: 2007-09-26 12:32:37
Malej detail - Snape byl opakovaně spatřen na famfrpálových zápasech, jeden dokonce soudcoval. Ty se obyčejně hrají za dne. Venku.
Elka...
Autor: Anonym [194.212.174.195] Datum: 2007-09-29 21:07:53
já nevim..je to co si tady napsal...vypadá to dost věrohodně...a naznačuje to dost...ale jak známo prostředek jak lépe sprostředkovat fantazii kniha-čtenář je přirovnávání. Myslím že kdyby byl upír nepřirovnávala by to tak vědomě....a jasně... .....Možné to je ...nepopírám že tam souvislosti sou, podoba..., ale jsou třeba jen náhodné (a hlavně když to popíráJKR, proč by to dělala aby si uchovala svoje tajemstvíny věky-?) Nevím.....elka (také je to jenom muj názor....)
jeja
Autor: Anonym [194.212.174.195] Datum: 2007-09-30 08:28:39
....a pak také si nepamatuji na žádnou zmínku o tom že by jedla teřeba mInerva, kratiknot, Nebo tralyweová (om,louvám se nevím jak e to píše) ....jestli je tam zmínka jak jí omlouvám...vyvedte mě z omylu
Martinka
Autor: Anonym [82.100.16.221] Datum: 2007-10-01 13:15:49
ježíš vy ste šici upa tupý ! ještěže sem sedmičku už četla a neplácám tu také hovadiny !
Autor: Arlondia Datum: 2007-10-01 17:46:26
Milá Martinko, zjevně jsi jediná osoba na světě, která si pro originál knihy o půlnoci dne 21. července tohoto roku zašla. Jistě se tu nevyskytuje nikdo moudřejší než ty, kdo by děj knihy znal. A proto očekáváme, že nás opět obohatíš svými výlevy nad naší trapnou hloupostí, neboť nemůže přeci existovat nikoho chytřejšího a vzdělanějšího, než jsi ty. 
 
Je-li ti tento článek "upe mocinky out a necool", pak si to nech pro sebe a jdi brouzdat někam, kde jsuo podobně inteligentní tvorové jako ty, které tvoje vejšplechty budou zajímat.
Martinka
Autor: Anonym [82.100.16.221] Datum: 2007-10-02 19:46:11
sedmičku už doma mám a přečtenou .. jestli sem někoho urazila, omlouvám se
jeja
Autor: Anonym [194.212.174.195] Datum: 2007-10-04 10:35:41
koukám na to co ty lidi dokážou napsat ...a jak chytře raágují :grin...sedmou knihu sem taky četla...a nevím jaký to má vliv na tuto debatu... že tam JKR nenapsala že je snape Upír....no a -:
Autor: Anonym [88.101.159.240] Datum: 2007-10-14 19:25:55
hmm.. zajímavá myšlenka já si taky myslim že je upír jinak by tam přece nebylo tolik vodítek :roll ale jak řikala že neni upír :? nevim ale myslim si že asi bude
Autor: Esclarte Datum: 2007-10-20 21:21:00
Panebože, některé výplody fantazie jsou vážně nesmrtelné.
Autor: Anonym [85.160.8.140] Datum: 2007-10-29 13:57:12
Hele nepřemýšleli jste někdy jakého má snape otce?O tom se JKR někdy v knize nezmínila,a navíc by to hodně pomohlo v odpovědi na otázku je S upírem?A matku?Může být kříženec 
nebo žeby byl rod snapeů komplet upírský a slyšely jste někdy o jiném snapeovi? 
Mě to neleze na mozek
Autor: Anonym [85.160.8.140] Datum: 2007-10-29 14:16:05
To sem já.Nechci kritizovat Rowlingovou ale měla by nám o tom napovědět více.
Autor: Anonym [85.160.8.140] Datum: 2007-10-29 14:32:05
Jo a ty Jejo píše se Trelawneyová 
a víš ne že furt žije tam nahoře a je tam zmínka přece ve 3 usedá na vánoční hostinu a jí.Má ještě pověru KDO VSTANE OD STOLU JAKO 1 
NEJDŘÍVE ZEMŘE:Trelawneyová vešla do velké síně.Brumbál si ji všiml vykřikl:Pojďte si sednout Sybylo.Ale kdepak.Řekla Trelawneyová.Když usednu bude nás 13 a kdo první vstane ten nejdříve z nás zemře.
Belatrix
Autor: Anonym [85.71.81.227] Datum: 2007-11-03 20:18:35
Podle mě je to sice hloupost, ale od Rowlingové už bych čekala cokoliv. Je tu však jeden malý detail, kterého jste si možná nevšimli: Kdyby byl Severus upír tak by přeci nemohl zemřít. V knihách se dává několikrát slyšet, jak prý riskuje pro řád svůj život a ostatně konec sedmého dílu mluví za vše. Nemyslím si, že zemřel jen kvůli tomu, že ho uštknul právě Naginni, je to prostě taky jen člověk.
Autor: Esclarte Datum: 2007-11-04 18:35:23
Taky by mě už od Rowly nepřekvapilo ani takovéto nečekané odhalení. Na druhou stranu z toho, co řekla v rozhovoru po vydání šestého dílu, vyznívá celkem jasně, že jsou to všechno jen falešné představy a nemá cenu se v tom hrabat. Jenže protože přitom neprohlásila SNAPE VÁŽNĚ NENÍ UPÍR, někomu to zřejmě nestačilo.
4
Autor: Anonym [85.160.17.236] Datum: 2007-12-16 13:50:42
Vodítko je taky v 4.Jak tam skrk šílí tak 
se tam přece nějak záhadně dostene ne? 
A když to pak zjistí Harry s Hermionou a  
Ronem zjistí:Jak se tam mohl tak rychle dostat?zeptala se Hermiona.Možná se proměnil 
v netopýra nebo něco takového.odpověděl Harry. 
U něj bych se nedivil.podotkl Ron. 
Hmm.No co?
Autor: Anonym [217.112.174.210] Datum: 2008-03-09 19:45:23
Opravdu zajímavá teorie... Líbí se mi. :grin
Autor: Anonym [217.112.174.210] Datum: 2008-03-09 19:50:25
Ale moc tomu nevěřím... 

Autor: Anonym [62.77.72.114] Datum: 2008-08-25 19:27:23
jj asi to tak bude jak to tu píšeš na 90%pravda
neville
Autor: Anonym [81.91.217.133] Datum: 2008-12-18 13:56:42
přesvědčilo mě to až na jedno :? mluvite otom že upír nechodí přes den , tak jaktože se tam vyskytuje :sigh
Upír
Autor: Anonym [90.177.12.208] Datum: 2009-01-04 00:50:48
Nevěřím té teorii, ten kdo tady vytváří příběh je přece JKR?! Ona si to vymyslela a když ona řekne, že Snape není upír tak prostě není... to už se nezmění. Myslím, že kdyby byl, tak už by to bylo všechno hrozně zamotané... Sice je pravda, že jisté příznaky Snapeova upírství tam jsou, ale myslím, že to tam JKR napsala jen proto, aby jsme tady o tom mohli pochybovat. A taky to Snapeovy dodává na tajemnosti jeho osobnosti.... je bledý, má černé vlasy, kabinet má ve sklepení atd... Prostě se jen zajímá o černou magii a upírství, podle mě to není nic víc..Navíc kdyby byl upír, tak by si toho někdo musel všimnout, ne?? 
A taky v žádné HP knize není nikde definováno (což mě docela mrzí) jak přesně má vypadat upír. Existuje mnoho knih, kde jsou upíři popisováni a jejich popisy se liší, jak můžeme vědět jak si upíra představuje zrovna paní Rowlingová??...
Autor: Anonym [83.208.21.218] Datum: 2009-01-12 19:15:30
ja to nechapu
Pro Anonym [83.208.21.218]
Autor: Albert Zweistein Datum: 2009-01-12 21:08:22
Děkujeme za informaci.
Ve filmu kšestce:
Autor: Anonym [85.160.16.236] Datum: 2009-03-04 12:10:49
Na obrázcích je jeden upír!
Autor: Anonym [88.102.23.33] Datum: 2009-05-03 15:36:33
Teorie je to hezká, pro upíry mám slabost ;) Můj osobní názor ale je, že Snape upír není. Vodítka tam sice jsou, ale nepříliš přesvědčivá - působí spíše náhodně. A k autorově úvaze,kde uvádí,že se nás JKR tímto snaží svést ze stopy nějakému skutečnému tajemství - to se mi zdá teda vážně dost překombinované (nic ve zlém) :grin
pomoc
Autor: Anonym [62.168.64.24] Datum: 2009-06-05 10:42:17
ahoj ahoj potrebujem pomoc musim zistit v tkorom diele harryho sa objavuje upir a ako sa vola pomoze mi niekto prosim??dakovala
pro tebe
Autor: Anonym [81.0.253.29] Datum: 2009-07-21 10:59:57
je v 6 a nemůžu si vybavit jméno. Je na křikově večírku s bráchou a KM má od s. Siw... sivve... nebo tak něco. Brácha je normal men :upset
Není to upír
Autor: Anonym [89.103.182.201] Datum: 2009-11-21 09:10:49
To, že někdo připomíná netopýra neznamená přeci, že je netopýr, ne? Netopýr by těžko mohl někde procházet.. 
Je to podle mě jen metafora, jako když se o někom řekne, že vypadá jak sůva. Znamená to snad, že lítá po nocích s houkáním a loví myši? :grin  
Podle mě je to jako s Biblí. Tam si člověk taky může najít co chce (viz ty články když vezmete, např. každé padesáté slovo, tak vám to dá skryté proroctví). V každé knize si může člověk najít, co chce. Ale Rowlingová není Tolkien. Tolkiena bych z toho klidně podezřívala, že někam vpašoval nějaký význam; zabýval se tím svým světem celý život.. ale proč proboha fanoušci nevidí jednu prostou věc, která se týká většiny děl a to je ta, že tam žádný skrytý význam vůbec nemusí být? 
Někdy, když luštíte osmisměrku, tak taky najdete slovo, které ale nemáte v nabídce na vyškrtání. Prostě se podle mě náhodou seskupily informace, které působí jako něco jiného :)
Nagini pro styl???
Autor: Anonym [213.151.92.210/10.0.0. Datum: 2009-12-09 13:50:16
Velmi dobré, už dávno mně trápilo proč Voldemort použil k zabití Snapea zrovna Naginiho, kdyz normalne zabijel Adava Kedavra??? Myslel jsem si ze je to kvuli tomu ze si myslel ze by tak neziskal Hulku... Ale hulka se preci ziskavala vzdy soubojem!!! Proc by nechal Naginiho udelat jeho oblibenou zabavu???
Autor: Arlondie Datum: 2009-12-09 14:32:23
Protože po Avadě by se pak Harry nedostal ke vzpomínce, což Rowlingová potřebovala... :roll
Princ....
Autor: Anonym [188.120.217.3] Datum: 2010-07-04 19:56:07
Snape možná bude polovičním upírem dyť je Princ dvojí krve má lidskou i upíří krev ne? :)
Autor: Anonym [46.33.96.10] Datum: 2010-12-11 08:56:30
Voldemort nemohl Snapea zabit bezovou hulkou, protoze si myslel, ze Snape je jeji majitel, protoze zabil Brumbala.
Anonym :D
Autor: Anonym [83.240.115.239] Datum: 2011-01-29 10:05:42
Snape byl tak věrný, že splnil i krutý brumbálův rozkaz "Zabít ho" :)
KRAVINA
Autor: Anonym [77.95.46.16] Datum: 2011-03-27 14:03:01
KRAVINA... kdyby byl Snape upírem tak by nemohl soudcovat zápas Famfrpálu ( v Harry Potter a kámen mudrců ) taky by se nemohl na něj koukat ( také v kameni mudrců )takže to je kravina...
martin
Autor: Anonym [46.33.112.73] Datum: 2011-07-30 22:54:25
je to blbost jak by mohl být upírem když nikdy nikomu neublížil jo možná si někdy vařil lektvar ale nemůžeme být vždy přesní a taky dycky uděláme chybu ale nepokousal nikdy nikoho takže je normální 

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR