'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Stanovisko PotterWebu - aktual.
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka > Novinky > HP7 - kniha > Stanovisko PotterWebu - aktual.

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
18.119.107.96

RSS a sdílení

Potter Web CZ

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

powered_by.png, 1 kB

Starší články

<<< 
<<
Duben 2024
>>
 >>>
 
  Po
  Út
  St
  Čt
  Pá
  So
  Ne
 
 
1
2
3
4
5
6
7
 
 
8
9
10
11
12
13
14
 
 
15
16
17
18
19
20
21
 
 
22
23
24
25
26
27
28
 
 
29
30
 
 
 
 
 
 

 

Stanovisko PotterWebu - aktual.

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  HP and the Deathly Hallows - kniha
Napsal(a) Albert Zweistein   
pátek, 20 července 2007, 20:26
Vzhledem k okolnostem, ke kterým došlo, jsme se rozhodli vydat naše oficiální stanovisko ohledně sedmého dílu Harryho Pottera, konkrétně v otázce spoilerů. Mnozí z vás již na vlastní kůži pocítili jeho důsledky. Proto vás prosíme, abyste si následující řádky přečetli opravdu pozorně.

NEZNALOST NEOMLOUVÁ. Hříšníci, kteří budou umisťovat na nepatřičných místech spoilery nebo porušovat jiné zásady, budou bez předchozího varování banováni. ČTĚTE DÁLE a dozvíte se, jaká pravidla budou v následujících měsících platit.




Až do vydání posledního dílu v českém překladu, který vyjde v zimě, bude platit na PotterWebu přísný režim. Jak komentáře pod Novinkami, tak Soví pošta (diskuzní fórum) budou pečlivě střeženy. Protože na těchto dvou místech má možnost přispívat každý, je zde zvýšené riziko výskytu spolierů, tzn. informací z poslední knihy, o které ne každý stojí.

V případě Soví pošty musí být uživatel registrovaný, v případě komentářů nikoliv. Jak pro registrované, tak pro Anonymy však platí jedno: veškeré spoilery budou důsledně mazány. UPOZORŇUJEME, ŽE BUDEME NATRVALO ZAMEZOVAT PŘÍSTUP NA POTTERWEB VŠEM, KDO SEM VLOŽÍ SPOILEROVÝ NEBO NELEGÁLNÍ KOMENTÁŘ (PŘEKLAD, ODKAZ, INFORMACI). Administrátor bude banovat bez milosti, i za tu cenu, že tím zamezí v přístupu např. celé místní síti nějaké obce, oblasti nebo instituce. Registrovaní uživatelé za totéž přijdou o konto. Toto je první a poslední varování. Nebudeme trpět tyto hříšníky na úkor těch čtenářů, kteří si chtějí počkat na český překlad a chtějí si jen přečíst novinky ze světa Harryho Pottera.




  • Novinky a jejich označování
Mezi čtenáři se nacházejí nejen ti, kteří si rádi počkají na český překlad, ale i tací, kteří si přečtou originál a zajímají je i novinky obsahující "nebezpečné" informace z posledního dílu. I těm vyjdeme vstříc. Články, které budou tyto informace obsahovat, se na PotterWebu budou vyskytovat. Jejich výskyt však bude přísně kontrolován. Každý takový článek bude nést jak ve svém názvu, tak v perexu (úvodní text) viditelné označení *spoiler*, aby každý čtenář věděl, co uvnitř najde. Články nebudou zobrazovány na Hlavní straně, pouze v přehledu Poslední novinky. Pro tyto články je určena samostatná kategorie v Novinkách i položka v levém menu.  Zda čtenář na takový článek klikne nebo ne, je pak na něm.


  • Co dělat, když mám zajímavou informaci a chci ji zveřenjit?
Možnost přidávat články mají pouze redaktoři a jakékoliv zveřejňování jakýchkoliv spoilerů v komentářích a jinde než ve článcích označených tak, jak je uvedeno výše, bude přísně zakázáno. Pokud však získáte informaci, kterou byste rádi viděli zveřejněnou, zašlete ji na e-mailovou adresu fanklub(zavináč)potterweb(tečka)cz, kde ji během dne zpracujeme.


  • Co dělat, když mám český překlad?
Nemáš. Nemá ho ještě ani překladatel pan Medek.
Jakékoliv jiné pokusy a zejména jejich zveřejňování (šíření) jsou nelegální, nás nezajímají a na našem webu nebudou.
Když to někdo zkusí, bude proti němu postupováno stejně, jako když umístí spoiler (viz výše).
Navíc se takový jedinec vystavuje nebezpečí, že provozní záznamy, vedoucí k identifikaci jeho osoby, předáme orgánům činným v trestním řízení. A záznamy máme skutečně podrobné.


  • Co dělat, když mám originál v elektronické podobě?
 Gratulujeme.
Jakékoliv jeho šíření je ovšem trestné - a proto budeme postupovat stejně, jako v případě "mám český překlad".


  • Diskuzní fórum Soví pošta
Abychom vyhověli v angličtině zdatným čtenářům, kteří si budou chtít knihu v klidu probrat na Soví poště, budou na diskuzi ponechána témata, která budou splňovat veškeré bezpečnostní prvky:

  1. Název musí nést viditelné označení *spoiler*
  2. V názvu tématu se nesmí objevit žádná spoilerová informace
    1. například:*spoiler* Úmrtí v poslední kapitole je název ještě přijatelný
    2. zatímco *spoiler* Co říkáte na toho hajzla Snapea? nikoliv.
  3. Téma musí být umístěno v sekci "SPOILERY 7. kniha"
  4. Téma skutečně musí být námětem k DISKUZI. Tedy žádné "shrnutí děje", "seznam mrtvol" a jiná oznámení, Soví pošta neslouží jako náhrada za zakázané spoilery v komentářích u článků.
  5. Pro skutečně citlivé informace a údaje je doporučeno užití "neviditelné" barvy písma.



Doufáme, že nám vy, kteří se nechystáte přečíst si originál, zachováte svou přízeň. Budeme se ze všech sil snažit o udržení normálního chodu PotterWebu za maximální eliminace inkriminovaných komentářů. Nejsme však bohové a musíme taky někdy jíst a spát, proto nemůžeme stoprocentně zaručit, že v době Vašeho pročítání komentářů nebo diskuzního fóra bude daná oblast naprosto a stoprocentně bezpečná. Budeme dělat, co je v našich silách, proti spoilerům (a spoileristům) bude web chránit i několik "samoučících automatů", které pochopitelně nejí ani nespí. Ale blbost světem vládne a nikdo se jí neubrání. Blbce můžeme banovat teprve potom, co svou blbost projeví a to může být pozdě.
Proto doufáme, že budete shovívaví, pokud se něco takového přihodí a my s tím patřičně rychle něco neprovedeme. Budeme rádi za pomoc z vaší strany a doufáme, že blbců se najde minimum. Uděláme vše pro to, abyste mohli s klidným svědomím PotterWeb i nadále navštěvovat. Články budou bezpečné, viditelně označené. Nebezpečí hrozí jen ze strany komentujících (čili vás). Budeme se jej snažit minimalizovat.


Za redaktorský tým PotterWebu
Arlondia & Albert Zweistein


 
 


Komentáře
Autor: scatman Datum: 2007-07-20 21:35:00
Děkuji, že se snažíte vyjít všem fanouškům vstříc. Narozdíl od jiného webu zaměřeného na HP... Originál si přečíst nemůžu, protože anglicky umím asi 3 slovíčka.:) To by muselo být v němčině...
Autor: maxa Datum: 2007-07-20 21:45:05
klidne si je prectu, stejne je zapomenu do vanoc. 
ale nemusi byt vsude a neprebrane 

Patrik
Autor: Anonym [213.195.202.66] Datum: 2007-07-20 22:16:31
Moc děkuji, spoilery typu UMŘE TEN A TEN TAM A TAM, OBROVSKÉ TITULKY DOPADNE TO TAK A TAK mi vždy zůstanou v paměti opravdu mi moc vadí a každou iniciativu v tomto ohledu cením.
Paráda!
Autor: Nepustar Datum: 2007-07-20 22:21:06
Cením si vasí snahy která vás stojí spoustu sil udrzet tento web seriozne!Je opravdu na urovni a stále to opakuji ze tento web je nejlepsí ze vsech které znám...nemuzete se srovnat napr. se strankou muglenet která je velmi profesionální po vizuální stránce...ovsem z ceských webu lepsí opravdu neznám :)  
Tímto dekuji vsem redaktorum kterí se na tomto webu podílí...a dávají si s tím takovou praci..aby jsme mi meli co nejvíce informací ze sveta Harryho Pottera!  
Jen tak dál ;)
pzv
Autor: Anonym [85.71.203.26] Datum: 2007-07-20 22:59:42
tak se mi zdá že to už trochu přeháníte,asi napodobujete umbridgeovou a nastolíte krutovládu .. :grin (vy si už sjednáte pořádek!)
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-07-20 23:02:58
O tom nepochybuj!
Autor: Anne Datum: 2007-07-20 23:35:56
tyhle opatření se mi líbí...já si počkám na českej překlad a tak by mě nepotěšilo, kdybych si tady přečetla konec knihy...ale stejně si myslím, že se to po nedávným vydání HP7 prosákne :cry ale jsem ráda, že se to aspoň nedozvím tady a budu sem moc bez obav zavítat :grin :)
A kruci....
Autor: Anonym [91.127.69.144] Datum: 2007-07-21 00:20:47
To sú tuším lepšie bezpečnosté opatrenia, než angl. vydavateľstvo zaviedlo na posledný diel HP7. 
To by ma zujímalo, kde má všade má potterweb kamery :p
Pro Anonym [91.127.69.144]
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-07-21 00:41:09
No to ani nechtěj vědět :)
já vás naprosto chápu!!!
Autor: Anonym [82.202.6.191] Datum: 2007-07-21 01:14:51
Uplně chápu váše rozhořčení, máte k němu svoje důvody, ale já osobně chci vidět český nelegální nebo anglický legální H.P.7 co nejdřív na jakémkoliv webu, protože příští rok dělám maturu, tak bych se na Harryho podívala až příští rok v létě, na což už fakt nehodlám čekat. :cry
Pro Anonym [82.202.6.191]
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-07-21 02:05:59
Ten "anglický legální H.P.7" můžeš vidět už teď v několika obchodních domech Tesco s nepřetržitým provozem, hned dnes ráno pak téměř ve všech knihkupectvích. 
Zloděje (i když se třeba vymlouvají na maturitu) tady nepodporujeme. 

Správně, Alberte!
Autor: Blanchetta Datum: 2007-07-21 07:53:40
Vůbec netuším, jak bych se dokázala ubránit tomu, aby ke mně pronikly informace o sedmičce, kdybych měla čekat na český překlad. Naštěstí se tím za pár dní prokousám v aj. Ale i tak teď jen velice opatrně nahlížím do jakéhokoliv článku na netu, kde se vyskytuje slovo Potter, protože blbců je pořád dost - proto je takové opatření nutné. Komu spoilery nevadí, ať si klidně vleze do všeho, ale my se chceme nechat překvapit (a že těch překvapení bude určitě přehršel!!)
Správně!
Autor: Anonym [213.226.197.19] Datum: 2007-07-21 12:17:14
Tak s tím naprosto souhlasím, taky mě to neskutečně se... :grin když nějakej idiot napíše "Já vím kdo umře, kde umře, kdo ho zabije a jak ho zabije" a začne to velkejma písmenama popisovat, jako kdyby si toho nikdo nevšiml i malým písmem... Jen jim zatněte tipec, ono je to přejde :grin
R.I.P.
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-07-21 13:07:56
O Anonyma "revealer" z adresy 194.149.113.87, který nám sem před chvílí vložil seznam mrtvol z HP7, jsme rozšířili seznam mrtvol svůj. Už se tu s ním nesetkáte. 

Autor: Esclarte Datum: 2007-07-21 13:19:17
A ať se smaží v pekle!
Autor: Majker Datum: 2007-07-21 14:37:26
JEEEE........ strašně moooc děkujeme Alberte. To by mi všechno zkazilo. Fuj to mám ale štěstí... pořád aktualizuji články abych si přečetl nejnovější komentáře a kdybych to udělal o chvilku dřív tak už bych byl v ........  
proto děkuji moooc DIK! ;)
Weatherby
Autor: Anonym [62.77.108.71] Datum: 2007-07-21 15:06:39
Moc pěkné Alberte, ale nemusíš přece urážet lidi, kteří by si rádi přečetli nelegální překlad atp. (viz 82.202.6.191, příspěvek s "maturitou"). 
Tady se ho samozřejmě nikdo nedočká, ale vem si, že by oficiální překlad vyšel třeba v japonštině. Myslím, že by pak nelegální překlad stahovali všichni fanoušci. Je to prostě názor, ne?
Pro Weatherby
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-07-21 15:29:56
To moje je přece taky "prostě názor", ne? 
A já mám prostě dost nekompromisní názor na lidi, kteří se pokoušejí něco ukrást. Stažení anglické verze nic jiného než krádež není, šíření českého překladu k tomu nemá daleko (viz např. vyjádření Albatrosu k překladu šestky, nebo přímo Autorský zákon).  
A mám názor o to nekompromisnější, když se to dotyčný snaží "okecat" tím, že nebude mít celý rok čas číst koupenou knihu, protože se bude připravovat na maturitu (jako kdybychom my už také někdy nematurovali, že). Protože ten člověk ještě navíc lže. 
Prostě člověk, který se zmocňuje něčeho, co mu nepatří (protože normálně se to prodává a on si to nekoupil), je zloděj. To není urážka, to je konstatování faktu. A měli bychom už konečně v téhle zemi přestat myslet po komunisticku - a začít nazývat takové věci (a lidi) pravými jmény.  
A nemá ani smysl teoretizovat, co by bylo, kdyby... originál byl japonsky. Tady je prostě realita taková, jaká je. A i kdyby byl japonsky, pak (pokud by ta kniha stála zato) by český překlad jistě normálně vyšel - a např. já bych si ho koupil. Tak jako si kupuju všechno, co si přeju mít, mám-li na to. A když na to nemám, tak to prostě nemám.
Podporuji názor s maturitou
Autor: Anonym [62.245.108.178] Datum: 2007-07-21 15:38:40
Já plně chápu člověka, co sem psal, že kvůli maturitě by se na HP podíval až za rok. Sama jsem úplně ve stejné situaci. Momentálně řeším Máchu, Čapka a Shakespeara. A navíc...zdá se mi celkem najivní myslet si, že do Vánoc k vám žádné spoilery nedojdou. Tomu se prostě nevyhnete. Už i zítra to bude v novinách!
Pro Anonym [62.245.108.178]
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-07-21 15:45:59
V novinách to možná bude, ale ne v těchto "novinách" našich. A to je to, o co nám jde - a o co jde našim čtenářům (jak už se tu mnohokrát vyjádřili). 
Možná jsme naivní (co je to najivní jsem se před svou maturitou nedozvěděl, po ní taky ne), ale dokud jsme naivní na svém vlastním webu, může to být každému šumafuk. 

Velmi dobroé:)
Autor: Anonym [88.102.184.212] Datum: 2007-07-21 15:50:18
Jé, vy jste prostě zlatí! Co pro nás všechno neuděláte. Jsem velice potěšena, že se to od vás nedozvím, páč chci mít knihu jako překvapení. Ovšem bojím se, že se to stejně nějak praskne(nemyslím však z vaší trany), ale televize, internet, noviny, to všechno je moc ,,nebezpečné". Avšak děkuji:) Přeji příjemný den, s pozdravem Lenka
Supeeeeeeeer
Autor: Anonym [195.22.57.157] Datum: 2007-07-21 15:50:53
Tohle opatření je fakt bezva, protože já už se docela dost těším až to vyjde v češtině a kdybych něco věděla už dopředu tak bych pak z té knížky neměla takový zážitek.
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-07-21 15:54:10
A mimochodem, "maturanti", vypadáte s tím před dopělými lidmi směšně (a to nejen tím, že příštích 11 měsíců si nepustíte televizi, nepůjdete ven, s nikým nepromluvíte - jen budete číst Máchu a Shakespeara). 
Jde i o to tvrzení ohledně HP7, kterou je údajně nutno číst teď hned staženou - nebo až za rok. Zvlášť když mezi verzí, kterou si teď hned stáhnete z netu a tou, kterou si teď hned koupíte u kteréhokoliv lepšího knihkupce, jsou jen dva rozdíly: 
- ta koupená se dá číst kdekoliv, třeba po cestě v MHD = velká úspora nedostatkového předmaturitního času ;)  
- ta koupená je skutečně poctivě vlastněná (na rozdíl od té stažené). 
Jinak jsou úplně stejné - a i jejich přečtení v průběhu "posledních prázdnin v životě" zabere přibližně stejně času.
maturita
Autor: Anne Datum: 2007-07-21 17:22:35
já budu taky za rok maturovat a nevidím v tom problém...když si dám pauzu od učení a budu se chtít nachvilku odreagovat od Čapka a Shakespeara, tak si přečtu kousek z Harryho ;) a myslím si, že až tak se učit i vy nebudete, aby vám nevyzbylo trošku času na čtení...to je předce blbost :grin
Autor: Anne Datum: 2007-07-21 19:51:06
Viděl jste někdo večerní zprávy na Nově??...To si ze mě dělají srandu nebo co??? :upset už se na Novu nikdy nepodívám!!!!! teda pokud je to prvda, ale myslím, že co tam řekli bude...no mě raní mrtvice snad!!!!!
Esclarte
Autor: Anonym [88.100.238.15] Datum: 2007-07-21 20:35:42
Co byste chtěli od Novy? Tu pokud možno vůbec nepouštím.
Autor: maxa Datum: 2007-07-21 21:35:59
ted sem videl 
jenze media to davaj proto ze chcou vydelat a na lidi *****
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-07-21 21:41:04
Však media (soukromá, např. Nova) tu taky nejsou pro nějaký "lidi", ale je to podnik na vydělávání peněz jako kterýkoliv jiný. A soukromé televize dostávají peníze jen za reklamu - a ty jim budou jiné soukromé firmy platit jen tehdy, když na tu televizi bude někdo koukat. Tedy když bude přinášet informace, které zajímají co nejvíc diváků - no a to jsou většinou informace bulvární. Čím dřív tohle "lidi" pochopí, tím lépe pro ně.
Autor: Atenecka Datum: 2007-07-21 22:40:07
Asi za tohle dostanu BAN ale napsat to musím. Ang. originál už mám staženej. Pokud vím tak je to v téhle postkomunistické zemi legální, nelegální by bylo kdybych ho poskytla druhé osobě. Tu věc se spoilerama celkem chápu , nemám ráda lidi co napíšou do diskuze "ZEMRE FERDA" 100x aby to každej viděl ale dát BAN za něco co třeba člověku jen uklouzne je nehorázný. Celý to ze zveřejnováním IP adres na tomhle servru je směšný. A to že byste (?) bonzli IP orgánům činným v trestním řízení je normální ------. to se mi ulevilo ked jsem to napsala...
Autor: Arlondia Datum: 2007-07-21 22:58:55
Ne, Atenecko, lidem za "uklouznutí" ban nedáváme. Tady zase někdo neumí číst pořádně... 
 
Pokud 100x napíšeš "zemře Ferda a Bohouš", pak není o čem diskutovat. Takové idioty tady nechceme a taky proti nim podnikáme tvrdé kroky. Je to nutné, jestliže chceme udržet stávající kvalitu webu, na nějž spousta lidí chodí právě kvůli této bezpečnosti. 
 
V případě, že někdo vloží komentář, jehož obsah by se dal označit za spoilerový, přestože účelem komentátora nebylo spoilerovat, jednoduše jej vymažeme, aby si jej nikdo jiný nemohl přečíst. Takový člověk samozřejmě žádný ban nedostane. 
 
Ban není nic, s čím by si kdokoliv tady hrál. Je to pouze náš prostředek k tomu, abychom se zbavili nebezpečných elementů. A jestli ti to připadá směšné, běž na potterharry.net a vesele si brouzdej diskuzí. Tam je už teď každý druhý komentář i článek doplněný seznamem mrtvol. Příjemné počtení přeji.
Pro Atenecku
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-07-21 22:59:32
- ano, stahování je zatím legální. Jenže (pokolikáte už to tady opakuju?) šíření trestné je - a ponechání linku na stažení, který sem někdo pleskne, je napomáhání trestné činnosti. A my nejen že žádné trestné činnosti napomáhat nebudeme, ale nenecháme si ani líbit, aby se nás někdo beztrestně pokoušel do něčeho takového namočit. 
- toto je (pokolikáte už to tady opakuju?) web, tvořený a placený soukromými osobami, jako jejich náplň volného času. Nenacházíte se tedy na žádném "veřejném prostranství", ale toto tady někomu konkrétnímu patří. A vlastníci a tvůrci (a jenom oni) tady také budou rozhodovat (a to i o tom, koho sem pustí a koho ne). Jestli to někomu po 18 letech od konce socialismu připadá zvláštní, je to jen jeho problém.  
- provozovatel stránek (i internetových přípojek) má povinnost uchovávat provozní údaje (včetně IP adres a identifikace prošlého obsahu - např. stránek) a vydat je orgánům činným v trestním řízení ze zákona (už asi tak dva roky - zák. 127/2005 Sb. a vyhl. 485/2005 Sb.). To není otázka žádného "dobrovolného bonzování". A my rozhodně nebudeme platit nějaké pokuty za to, pokud bychom ty údaje nevedli (a nevydali) - a ani k nějakému krytí nezákonné činnosti nemáme a nevidíme důvod. Každý svého štěstí strojvedoucím, tak nějak praví staré české přísloví. 
- na zveřejnění IP adresy "anonymních" uživatelů upozorňujeme předem, mají tedy předem svobodnou volbu sem nepsat. Pokud je něčí exhibicionismus (nebo jiné úchylky) silnější než jeho pud sebezáchovy, je to opět jen a jen jeho problém. 
- jestli se komukoliv cokoliv tady nelíbí, nemusí sem chodit. Nám nic nepřináší, a jen za něj platíme přenesená data. Za lidi, kterým, tenhle web dělá radost, zaplatíme ty náklady rádi - ale nevidím důvod je platit za někoho, kdo nám sem chodí sprostě nadávat (ano, i takové jsem dnes mazal). A jestli sis nevšimla, na tomhle webu (na rozdíl od jiných) ani s ničím neobchodujeme, ani tu nemáme žádné komerční reklamy. Nejsme tedy nijak tlačeni k vysoké návštěvnosti za každou cenu - naopak. My si tady svými penězi a prací dopřáváme ten luxus, že náš web má určitou úroveň a zásady. A to i za cenu, že ho bude navštěvovat jen "vybraná společnost". Právě tato společnost vzdělaných a slušných lidí dokáže náš web ocenit. Těm druhým prostě není určen a nejsou tady vítáni. 
- pokud o něčem (a o důvodech něčeho) nic nevíš, doporučuju to veřejně neprojevovat, a zejména nekritizovat. Jako blbec pak rozhodně nevypadá ten kritizovaný. 

Re: Albert
Autor: Arlondia Datum: 2007-07-21 23:06:19
Amen...
Autor: Esclarte Datum: 2007-07-21 23:15:44
Aleluja...
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-07-21 23:18:05
Panta rhei (jak pravila bába u baliče).
Autor: Arlondia Datum: 2007-07-21 23:19:07
Nezklamali jste... A co do rychlosti dokonce předčili má očekávání... :)
Autor: Atenecka Datum: 2007-07-21 23:30:11
Chápu vaše důvody. všechno znam a četla jsme to X. jen mně rozhodilo pár věcí. 100 procent lidí co si přečte piráckej překlad si koupí knížku! Pirácký překlady čtu od 5 dílu. a v knihovnicce mi nechybí angli HP i českej HP5 stejně tak i 6. samozdřejmě 1 vydání. koupím i 7. a odmítám aby mně někdo nazýval zlodějkou. a mimochodem na ph.net jdu. jen jsem to otevřela našla jsme link na super překlad... hodně štestí s webem a doufám že ti realita ty růžový brýle ještě dlouho nesundá ... Doopravdy si cením té rychlosti a taky délky tvé odpovědi.
Autor: janawa Datum: 2007-07-22 11:32:46
Ahojky jsem moc ráda, že jste zavedli taková opatření, už jsem se bála, že sem budu muset přestat chodit abych se nedozvěděla konec knihy, a to bych byla moc smutná. Takže s vámi zůstanu i dalšího půl roku. Souhlasím se vším co napsal Albert
Hmm
Autor: Hermiksnow Datum: 2007-07-23 18:32:49
Já jsem si taky chtěla pěkně počkat na ofic překlad a rozhodně jsem nechtěla nic o sedmičce vědět,ale moje maminečkaa :( mi(když jsem byla na festaku)napsala smsku "víš co se stane v HP7?*TO a TO* ted to řikala jedna knihovnice v televizi" a já myslela že se zbláááznim!!:/:Dtakže fakt super jako....
Pro Alberta a Arli
Autor: Anonym [85.207.129.249] Datum: 2007-07-25 10:42:55
Ahoj! Vaše odpovědi pro Atenečku jsou trefné a opatření která jste tady zavedli jsou OK! Peggy
Deninka.T
Autor: Anonym [85.207.15.4] Datum: 2007-07-27 13:41:34
Docela vám to závidím, že si můžete dovolit takováhle pravidla zavést. Že máte kapacitu na to mazat nevhodné komentáře. Ovšem možná to taky bude tím, že za dva dny jich u jednoho článku nemáte kolem stovky.  
Je smutné, že všechnu špínu házíte na potterharry.net, který vám nic neudělal, že tam směrujete lidi, které vy, ani my nechceme. Takže, prosím, příště je směrujte třeba na mugglenet, tam jim alespoň nikdo nebude rozumět.  
Přiznávám, že naše otevřená koncepce není ideální, že svěřit pravomoc psaní článků všem není šťastná myšlenka, ale s tím já opravdu nic nenadělám. Blbci jsou opravdu všude, my nevhodné články přepisujeme, mažeme, ale s komentáři opravdu nejsme schopni nic dělat. Jediné, o co vás prosím je, abyste se zdrželi těch soudů, když sami víte, jak je obtížné web vést.
Pro Deninku T.
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-07-27 17:46:14
Ale Deninko, však vy jich taky nemáte u každého článku za dva dny kolem stovky... jediný článek, který se k tomu trochu blíží, "Prvni 4 kapitoly HP7 v češtině na internetu", jich má 114, ale je z 21.7. (takže to je za týden), no a pak teď ta Petice. 
U nás bylo od počátku "spoilerového šílenství", tj. dejme tomu od 18.7., vloženo přibližně 700 kometářů. Takže malým množstvím to tady rozhodně nebude. 
Přitom ale průměrná životnost spoileru nebo jiného prohřešku byla přibližně 10 minut. Díky programovému a technickému vybavení totiž víme o každém vloženém komentáři nejdéle do dvou minut, ať jsme kdekoliv. A máme např. i "samočinné" obsahové fitry (díky kterým tu taky např. není žádný "reklamní komentář o koupi Viágry"). A hlavně - neustále dáváme svůj postoj najevo, nespokojili jsme se s "jedním článkem proti spoilerům a dost". 
Ano, nechat tomu volný průběh, vymlouvat se na "nezvládnutelnost", úspěchy ostatních bagatelizovat konstatováním "oni toho přece mají málo", je tak snadné... 
Pak se ovšem nedivte, že houfný výskyt spoilerů a všelijakých odkazů u vás je považován za "politiku ph.netu" - a jsou tam odesíláni zájemci právě o tyto artefakty ;)
pro Deninku
Autor: Arlondia Datum: 2007-07-27 17:58:20
Hele, nechci vyvolávat rozpory, ale ujišťuju tě, že já jsem na tu vaší "kurvu, co krade" ještě opravdu nezapomněla. A že byste s námi někdy jednali férově, to bych musela hodně hluboko šátrat v paměti. 
 
Žádnou špínu na vás nikde neházíme, ani nikoho na vás nesměřujeme. Jen jsem si dovolila upozonit jednoho ze čtenářů, že děláme, co můžeme (a myslím, že to děláme obstojně), abychom nebyli přeplnění spoilery tak jako vy. To není házení špíny ani směřování někoho na vás, to je jen trošku jízlivější konstatování faktu, který měl upozornit ne na vaše nedosttky, jejichž výskyt samozřejmě chápu, ale na naše "dostatky", jestli mi rozumíš. 
 
Soudů se zdržuju, jak to jenom jde. Tehdy po předpremiéře mě to stálo hodně úsilí, to mi teda věř. Ale když vidím ve výpisu komentářů "Zemře ten a tenhle!" "RAB je tenhleten!" a "Stane se to a to", to nejsou žádné soudy, to je konstatování toho, co vidím. A když člověk vleze do komentářů, je to podobné. Takže mi dovol tuhle poznámku, ale ona je naprosto pravdivá.
Autor: Noriska Datum: 2007-07-27 21:26:40
jo jo ja si to čtu pomalu v angličtině a nestojím o to abych se dozvědla co se stane :)
Deninka T pro Alberta
Autor: Anonym [85.207.15.4] Datum: 2007-07-28 00:17:23
Ale to jsem vůbec říct nechtěla. Máme špatný systém, který bohužel momentálně nemůžeme předělat, a smazat jeden komentář je akce na deset minut. Zvlášť, když jsme na to mazání asi tři. Je to od vás trochu sprosté, prostě. Potterweb přece nikdo od nás nijak nesnižuje. Každý děláme co umíme, každý jsme si zvolili jinou metodu, každý máme jiný cílový okruh čtenářů. My vkládáme důvěru v každého (nejspíš proto, aby nás lidi pořád překvapovali - mile i nemile). 
 
Arlondie, ta aféra byla nepříjemná a nechci se vymlouvat, ale obě víme, kdo za to byl zodpovědný. A taky víš, že to nebylo stanovisko webu, ale jedné konkrétní osoby. 
Já bych ty komentáře ráda mazala, ale opravdu nemám čas sedět u počítače a kontolovat to. Tak jen prosím, abyste si ty soudy nechali od cesty - my nesnižujeme vás, nesnižujte, prosím vy nás. Všichni v naší práci necháváme srdce, nebo ne?
Autor: Arlondia Datum: 2007-07-28 00:42:39
Já vím, že za to nejsi zodpovědná ty, ani to tobě konkrétně nevyčítám, jen připomínám, že to mám pořád v živé paměti a věř mi, že se mi při zmínce o ph.netu otevírá kudla v kapse. Já sice moc dobře vím, že to byl exces jednoho pomatence, co to neměl a nemá v hlavě v pořádku, ale já jsem na tom dodnes škodná, protože mě a Clárku považují všichni, kdo si ten článek přečetli, za zlodějku a stejně tak celý PotterWeb. A nevšimla jsem si, že by se tehdy chtělo někomu ten článek nějak honem odstraňovat... 
 
Snažím se do těchhle diskuzí radši vůbec nesklouzávat. Já se o příměří a dokonce i o spolupráci snažila už mockrát, kolikrát jsem ještě jako redaktorka a později manažerka harrypotter.cz psala do redakce ph.netu a snažila se uspořádávat akce a smírová jednání... Ale od doby, co jste mě osobně takhle pošpinili, nebo respektive Ty-víš-kdo, nediv se, že k vám zrovna moc sympatií nechovám. Ale v zájmu férového jednání se prostě snažím o neutralitu. O přátelství jsem se snažila hodněkrát. Bezvýsledně. 
 
Do vašeho systému nám je houby a já ti to ani nevyčítám, ani nekritizuju. Jasně, nepovažuju to za zrovna šťastné řešení, ale když jste si to zvolili a já vidím důsledky (zaspoilerovanou diskuzi), nemůžu dělat, že to nevidím. Tak omluv mojí prostořekost. Budu se snažit příště ph.net z komentáře vynechat. 
 
A máš pravdu, necháváme v tom srdce. Nebo nevím jak vy, nechci zase soudit, ale my rozhodně.
preklady
Autor: Anonym [84.47.44.68] Datum: 2007-07-28 11:29:45
ok, je to vasa stranka, pravidla mozete mat ake chcete, ale viete, ze ak nejde o komercne vyuzitie fanusikovskeho prekladu, tak to trestne nie je. Ohladne tych "podrobnych informacii", si uvedomte, ze existuju aj nieco take ako proxy server a potom by ste museli pouzit trocha zlozite diagnosticke nastroje :zzz
Autor: Arlondia Datum: 2007-07-28 11:34:53
Já snad blbě vidím. On ten trestní zákon Albert citoval asi málokrát, co? Já nevím, jaké jsou zákony na Slovensku, ale český zákon mluví jasně: Ať komerční nebo ne, testné to JE V KAŽDÉM PŘÍPADĚ. Já fakt nevím, jestli tady Albert mluví do dubu, nebo co... Psal to tisíckrát, zákon mluví naprosto jasně. A stejně si každý mele svojí... 
 
Samozřejmě, že je spousta skupin fanoušků, která na to kašle, ale to, že na to kašle, nebo že je zatím Policie ČR nestíhá (jak to udělla posledně), to není tím, že by se to najednou stalo beztrestné, ale proto, že si buď zákon blbě interpretují, nebo je jim to ukradené.
Pro Anonym [84.47.44.68]
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-07-28 11:56:49
Tupoune, příště než někam vybleješ potřetí ten samý kravinec, tak se přesvědč, jestli jsme takového "génia" už náhodou nepotkali. 
A jestli se domníváš, že si po 10 letech profesionální praxe v internetových službách budu myslet, že anonymní proxy s IP adresou (které rozhodně neříkáme "podrobné informace") zlikviduje z HTTP požadavku i ostatní údaje, a že tvůj počítač není přes ni ochoten k obousměrné komunikaci, tak se také mýlíš.  
 
Poznámka pro ostatní: všechny další výblitky na téma "ale nekomerční se může" rovnou mažeme. 

Autor: Elik Datum: 2007-08-01 20:20:06
jen taková technická poznámka pro maturanty: já taky budu příští rok maturovat a rozhodně nebudu čas trávit u Čapka a Shakespeara... Proč to všichni berou tak vážně? vždyť matura je až tak v květnu a když HP vyjde na začátku roku tak je dost času na všechno...  
Teda já osobně mam anglickou verzi - je to dobrý na zopakování k matuře z angliny, ne? ;)
Pro Anne 2007-07-21 19:51:06
Autor: Anonym [213.151.93.34] Datum: 2007-08-03 18:51:15
Anne:"Viděl jste někdo večerní zprávy na Nově??...To si ze mě dělají srandu nebo co??? :upset už se na Novu nikdy nepodívám!!!!! teda pokud je to prvda, ale myslím, že co tam řekli bude...no mě raní mrtvice snad!!!!!" 
 
Ber to s nadhledem. Jak máš věřit takové spoilerové informaci víc než vlastní spekulaci? Vždyť oni nejsou schopni rozeznat ani 7. díl od 7. vydání. :p
Autor: Hankabar Datum: 2007-08-05 11:22:08
Taky s těmi opatřeními souhlasím.  
Na youtube jsem si nedopatřením přečetla 2 komentáře, (sice ne zásadní, ale stejně)a můžu říct, že to pak skazí radost ze čtení. :(
Ještě pro Anne
Autor: Anonym [213.151.93.34] Datum: 2007-08-06 20:04:13
Anne:" :upset už se na Novu nikdy nepodívám!!!!!" 
 
K tomu rozhodnutí gratuluju. V každém případě to přispěje k zachování duševního zdraví :)  
Zvlášť to platí o těch jejich "Televizních novinách". Název z dob reálného socialismu, obsahem šťavnatá černá kronika nadlehčená nějakým tím zvířetem.  
----------- 
Rowan Moody
spoilery & preklady
Autor: Anonym [86.49.85.75] Datum: 2007-08-07 07:07:08
tady se mluvi o 2 vecech 
 
a) o spoilerech: ty jsou bez diskuze fuj. na druhou stranu my co sme co jsme hned po vydani bezeli do knihkupectvi pro deathly hallows a uz je mame prelouskany si o nich cheme popovidat, pocist si recenze atd... myslim ze vyrazne oznaceni SPOILER je akuratni reseni. i kdyz se priznam ze ja jsem - dokud jsem to nedocet - nekoukal na nic, co ma s HP jakoukoliv souvislost. blbcu se najde vzdycky dost a tahle knizka je tak silene napinava (podobne jako trojka - i kdyz jejich kvalit precejen nedosahuje) ze by to fakt byla skoda... 
 
b) o fanouskovskych ceskych prekladech. tady mam tedy odlisny nazor. ty lidi to prekladaji zadarmo a 99% jejich ctenaru si to stejne koupi az to vyjde - proste jen neumi dost dobre anglicky a cekat na jeziska jim prijde neunosny, coz zcela chapu. to tazeni proti 6tce byla soukroma akce poblazneyho albatrosu, ktery nechape, ze tim o nic neprichazi a ve vysledku tazenim proti svym ctenarum skodi sam sobe. nezaponeme, ze JKR vyjadrila na fanouskovske preklady odlisny nazor...
druhe forum?
Autor: Anonym [86.49.85.75] Datum: 2007-08-07 07:56:41
mozna by nebylo od veci zavest 2 diskuzni fora, jedno pro ty co cekaji na cesky preklad a druhe pro ty co uz DH prelouskali... ale to je jen takovy navrh...  
louskam to podruhy (clovek napoprve precejen neco nepochopil - hlavne vtipky...), ale co budu delat pak? :) napada me ze bych zkusil tu fanfiction fake verzi, kdyz se objevila, byla relativne chvalena... cetli ste to nekdo? stoji to za precteni?
druhe forum
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-08-07 10:46:05
Myslím, že stačí do naší "Soví pošty - diskuze" jen nahlédnout. Vyčleněné "spoilerové" fórum je v seznamu hned nahoře. A je to tam od chvíle, kdy se objevily ty nafocené stránky.
Pro Anonym [86.49.85.75]
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-08-07 11:01:16
"to tazeni proti 6tce byla soukroma akce poblazneyho albatrosu" 
Nerad se vracím ke stokrát přemletému tématu, ale toto není pravda - a nechci nechat na našich stránkách nesprávné informace bez odezvy. 
Vyšetřování zahájila policie "z úřední povinnosti" (viz §2 Tr.řádu), tedy "bez udání poškozeného". A Albatros (jako "poškozený") se přičinil po konzultaci s JKR, aby to řízení bylo zastaveno. Ovšem zároveň tak učinil za určitých podmínek (zveřejněných v jeho už mnohokrát citované a odkazované tiskové zprávě). Ty podmínky následně dodrželi autoři překladu(ů) šestky, ale ani se je nepokusili dodržet autoři překladů sedmičky (až na jednu výjimku - nebudu tu prozrazovat, jak to udělal).
PROČ?
Autor: Anonym [90.176.172.68] Datum: 2007-08-07 14:05:44
Jenom tak přemýšlím, jestli Vaše opatření není náhodou trochu útlak zase druhé strany fanoušků. My, kteří anglicky umíme přeci za to nemůžeme být trestáni. Taky bych si o tom s někým chtěla popovídat a vyměnit dojmy... Proč tedy neuděláte nějakou celou speciální sekci, kde bude jasně dáno, že tam spoilery jsou a tudíž ti, kteří si chtějí počkat, by se nic nedozvěděli (pokud by tedy nebyli trochu tupí...). Takhle se jasně jedná o diskriminaci - a vy chcete přece fanouškům vycházet vstříc, ne?
Pro Anonym [90.176.172.68]
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-08-07 14:26:17
Nějaký problém se čtením? Nebo v tomto článku nahoře to v odstavcích "Novinky a jejich označování" a "Diskuzní fórum Soví pošta" je napsáno nějak nejasně? ;)  
Tak dobře, naposled, pro ty hůře chápající, případně líné číst: 
 
1) V levém menu třetí položka shora "SPOILERY 7.kniha", po kliknutí budou přístupné články (s komentáři), obsahující spoilery. 
 
2) V levém menu "Soví pošta - diskuze", hned první sekce v seznamu diskuzních fór je:  
"SPOILERY 7.kniha 
Diskuse, obsahující konkrétní informace ze 7.knihy, které zatím ještě ne všichni chtějí vědět." 
 
Takhle je to udělané už od půlky července. 

Francouzský student zatčen kvůli překlad
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-08-08 19:26:12
http://www.novinky.cz/kultura/francouzsky-student-zatcen-kvuli-prekladu-harryho-pottera_120424_2hu84.html
m3
Autor: Anonym [62.245.92.86] Datum: 2007-08-09 20:27:34
zdravim na novinkach.cz sem se dovedl ze este pred vydanim nekdo zverejnil 7dil kerej si sam vymyslel nevite kde se to da najit docel aby mne to zajimalo jestli to treba nebude lepsi nez original :)
názor
Autor: Zajika Datum: 2007-08-16 23:16:52
Hm já si mylsim, že nelegální překlady sice sou krádež, ale zase pokud někdo má už 6 dílů knížek, tak si asi koupí i ten 7.-i jestli už zná nelegál, ale já tohle rozhodně oceňuji. Stejně je to už asi na 1000 stránkách :? .
Hlava v písku aneb co na to Albatros?
Autor: Anonym [86.49.80.115] Datum: 2007-08-18 01:00:24
Činností Vašeho webu jsem si vžicky opravdu cenil.Rád bych ale podotknul, že velkou zásluhu na rozmachu tzv. ''nelegálních'' překladů má samo nakladatelství Albatros, které odmítá překlad HP7 vydat do vánoc i když už ho bude mít brzo na stole. 
A JKR? To oco se snaží je sprosťárna.Sice podporuje fanouškovské překlady, ale Libra je přecejenom Libra.Že? Mrzí mě to, ale Vaše ''poslušná'' reakce silně připomíná strkání hlavy do písku. 
S pozdravem TESTRAL
Pro TESTRALa
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-08-18 09:09:11
Testrále, já ti něco doporučím: zkus se naučit používat vlastní hlavu, nepapouškovat co pleskají všichni kolem, a hledat (nebo ověřovat) si fakta sám vlastní cestou. A potom taky napřed číst, potom psát. 
http://www.potterweb.cz/web/content/category/1/84/3/ 
 
K Albatrosu: Jediné, co k termínu vydání Albatros kdy sdělil opravdu oficiálně (nepočítám toho "mluvku"), jsou slova jeho generálního ředitele z 31.července (kdy nelegální překlady už dávno probíhaly): "Ze všech těchto pohledů se NYNÍ jeví jako reálné datum vydání konec roku 2007 nebo počátek roku 2008,"  
Celý článek http://www.potterweb.cz/web/content/view/5811/2/ 
Ty tam někde vidíš "odmítá překlad HP7 vydat do vánoc"? Já ne. Tak o čem to meleš? 
A i kdyby do Vánoc nevydal... oni měli ti nelegální překladatelé věštírnu, když někteří začali překládat ještě před vydáním anglické verze (z ofocených stránek), kdy Albatros ještě totálně mlčel? 
Krom toho to, že vydá-li Albatros knihu na Vánoce, "poškodí" tím prodej ostatních knížek, to je velká pravda. Ale opravdu nejde o kapsu jakéhosi fiktivního "Albatrosa". Zkus se vžít do role autora "nepotterovské" knížky, který uzavřel smlouvu o vydání právě s Albatrosem, protože mu slíbili, že bude na Vánočním trhu. Ten by nutně musel vnímat současné vydání HP jako podraz, dopadající přímo na úspěch jeho knížky a na jeho živobytí. A také... jsou tu i zaměstnanci různých podniků, kteří tisknou, rozvážejí a prodávají i ty jiné knížky, a tedy jsou živi z jejich prodeje. Ale ne, to holt "potterovský zaslepenec" nevnímá. Ten kouká jen na svůj "prospěch". Nevyčítáte vy křiklouni náhodou něco podobného Rowlingové? 
 
A o jaké sprosťárně J.K.R. mluvíš? Nepřehlédl jsi náhodou, že ta kniha je prostě její? Ty si své věci nebráníš? 
A krom toho bych tě rád upozornil na jednu věc: Četl jsem mnoho fanouškovských zahraničních komentářů k případu zatčeného francouzského překladatele. Argumentují svou netrpělivostí, argumentují neziskovostí,.. ale nikdo (NIKDO) "na západě" nevypustil z klávesnice něco o Rowlingové penězích a o tom, že už jich má sice dost, ale chce hrabat další. U nás to mele každý druhý. To asi nebude náhoda, že. To je specialita pouze (komunistického?) Česka a Slovenska, plného závistivců, kteří úspěch neodpouští. 
Ale i rozumný český a slovenský jedinec se zamyslí nad tím, že asi knížka, na jejíž výrobě a distribuci se podílejí tisíce "obyčejných" lidí (a to i v Čechách), asi nebude živit jenom Rowlingovou. 
 
A pokud naší "poslušnou" reakcí nazýváš to, že publikujeme jen fakta od hodnověrných zdrojů a ze zákonů, pak ano, jsme "poslušní" ověřených informací a zákonů. A koho posloucháš ty? "Frantu vod vedle"? 
A před čím strkáš hlavu do písku ty? Před našimi ověřenými informacemi? Nebo před tím, že skutečná situace se postupem času vyvíjí podle toho, jak jsme tady "s předstihem" psali? Vždyť k zatčení Francouze a k dopisu české advokátní kanceláře došlo dávno po tom, co jsme vysvětlovali (některým až dosud marně), že je porušován zákon. 
Jenže... já jsem četl na fóru ph.netu, jak se "formovali" překladatelé. To probíhalo style, kdy jeden (v podstatě anonymní) řekl, že je to asi nelegální, druhý anonymní řekl "Ale Rowlingová povídala, že se to může", no a třetí povídá "Fajn, tak jdem na to". Tím byla legislativní stránka věci "vyřešena". No promiň, ale tak bezbřehou dávku naivity jsem nezažil už hodně dlouho, naposledy se svými malými dětmi. 
 

A co listopad
Autor: Anonym [213.151.93.34] Datum: 2007-08-20 14:46:35
Alberte, co říkáš na Medkovu spekulaci, že on nabízí Albatrosu říjen, a kdyby to Albatros stihl vydat v listopadu, tak by to vánoční trh zničit nemuselo? 
Myslíš, že je to technicky reálné? (Korektury, tisk, rozvoz...)
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-08-20 15:22:34
Technicky reálné to podle mě je "jen tak tak", i když český polygrafický průmysl už pár takových rychloknih zvládnul připravit. Mám obavu jen z toho neobvykle vysokého nákladu - přibližně 50x až 100x vyššího, než tu vycházejí knížky normálně. Zvlášť když opět platí podmínka, že prodej musí být zahájen najednou na všech místech (a ta tedy musí být také "najednou" zásobena). 
Vidím to tedy tak "padesát na padesát".
Nika
Autor: Anonym [88.212.20.70] Datum: 2007-08-21 08:34:03
Aj šestka je dobrá, ale teším sa na siedmu časť filmu.Škoda, že k nám šiesta čať avýta asi až o 2 roky. :zzz :(
DPH
Autor: Rowan Moody Datum: 2007-08-24 11:45:59
Tak nám zvýší DPH z knížek z 5% na 9%. Uvidíme, jestli to Albatros přiměje prodávat HP7 už letos. ;)
Pro Rowan Moody
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-08-24 12:11:08
No to bude vopravdu průser, až knížka, která teď stojí 500,- (tj. 476,- bez 5% DPH), bude stát 519,- (s 9% DPH). To čtenáři nevydejchají, většina jich umře hlady (zvlášť když i jídlo za nynějších 105,- bude taky stát 109,-, tedy o celé 4 koruny víc). To snad aby si tu knížku šli koupit do obchoďáku, kde bude stát 300,- (pardon, 312,-). 
Vono to chce těm socanům taky na všecko neskočit, že...
Pro Rowan Moody
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-08-24 12:14:01
A Albatros se přece o odbyt bát nemusí, všech 50 tisíc čtenářů nelegální verze přece slíbilo, že si knížku koupí :grin :grin :grin
Pro Alberta
Autor: Rowan Moody Datum: 2007-08-27 09:55:24
Počkej, počkej, neukázal jsi teď, že neumíš počítat? Nejde přeci jen o tu dvacku (nebo pětadvacet), ale že spousta lidí bude naštvaná, že "už se zase zdražuje", bez ohledu na to, jestli to bude pravda. Protože rudorůžovým na to skočí opravdu půl národa, nebo víc. A vánoce už byly. 
Takže ať už si ti, co četli nelegální překlad(y) něco koupí nebo ne, bude se to mnohem víc půjčovat o přestávkách. A čekej nával v knihovnách. ;)  
 
PS: Ve skutečnosti se o to ale moc nebojím. Ti ubožáci, co "budou hlady" po zdražení potravin, tu pětistovku určitě po pár měsících zas najdou, když ji pravidelně najdou na mobily, že ano. :grin Akorát se děcko už ve třídě společensky znemožní :roll
Bradavice
Autor: Anonym [84.42.181.7] Datum: 2007-09-01 14:26:16
Brumbálova Armáda je prosťeužasní.Hermiona je velmi chytrá.Mám hru Harryho Pottra 5 je užaná.Máte jí taky?
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-09-01 14:27:44
Ježišikriste... 
To snad radši spoiler...
Autor: Arlondia Datum: 2007-09-01 14:30:04
Máme. To je taky úžasné, žejo? :p
Autor: Arlondia Datum: 2007-09-01 14:31:47
Ale no tak Alberte, copak ty si nehraješ rád úžasné hry? Takové ty upa zupa kůl Pottry? :grin:
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-09-01 14:35:45
Jj, dycynky!
Hermiona
Autor: Anonym [62.177.104.218] Datum: 2007-11-04 08:45:02
Ano,velice souhlasím s tímto opatřením. Já sama ani nechci slyšet když mi někdo řiká konec HP7. Ráda si počkám na český překlad a navíc ho dostanu k vánocům tak by mě mrzelo kdybych už tohle všechno co v té knize bude věděla. Takže děkuji :)
Autor: Ness Datum: 2007-11-04 09:09:57
K Vánocům ho dostaneš jen těžko, leda bys měla tatínka u Albatrosu. Kniha vyjde až v lednu.
Lískulka
Autor: Anonym [62.141.8.66/172.16.11. Datum: 2007-12-18 14:27:32
Já jsem pro, taky by se mi nelíbilo, kdyby někdo mi pořád říkali ten umře.. ten přežije.. to se stane... měj te prosím s námi strpení :grin
Autor: Anonym [88.100.178.14] Datum: 2008-06-11 00:13:46
:x To je ale pekny smajlik..! :-D
Viz výše
Autor: Anonym [88.100.178.14] Datum: 2008-06-11 00:15:29
Prosím nebrat osobně... Vaše stránky se mi líbí. :)

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR