'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Čerstvé dojmy z Fénixe (aktual.)
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
18.117.91.153

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

 

Čerstvé dojmy z Fénixe (aktual.)

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  HP a Fénixův řád - film
Napsal(a) Arlondie   
čtvrtek, 19 července 2007, 05:01
Právě jsem se vrátila z půlnočního promítání Harryho Pottera a Fénixova řádu, jehož premiéra se konala za účasti desítek a stovek fanoušků v kině IMAX na Floře. Zúčastnila se jí i početná skupina PotterWebových fanoušků. Zde vám přináším krátkou recenzi, či spíše malé ohlédnutí za tímto neopakovatelným zážitkem.

Fotografie budou k dispozici během 48 hodin, již nyní vás čeká malá ochutnávka ;-)


V Centru volného času na Proseku je již zábava od včerejšího rána v plném proudu a během večera se ještě vystupňovala. V deset večer zavelela Clárka k hromadnému odchodu, který se samozřejmě neobešel bez patřičného hluku a halasu. Naše trička, hábity a klobouky byly opravdu nepřehlédnutelné...

Před kinem bylo opravdu narváno, nicméně podařilo se nám úspěšně dostat do sálu ještě před započetím filmu :-) O památný zážitek se postaral uvaděč, který na smích ze strany publika reagoval omluvným: "Já to tady mám napsaný, já to musím přečíst!", za což získal nadšený potlesk. Následovala krátká reklama a po ní okamžitě začal film.

Hned na úvod nás čekal menší šok- Kvikálkov si vůbec není podobný. Lány luk, mezi nimiž se Harry prochází, nejsou to, co známe z minulých dílů... Ani Dudley a jeho banda se zrovna dvakrát nevyvedli, nicméně jakmile dojde na mozkomory, všechno se otočí. Harryho patron konečně vypadá jako patron (aspoň trochu) a mozkomoři nelétají v oblacích.

Paní Figgová má jen krátký prostor, ovšem zhostila se ho výtečně. Když Harryho odvede k Dursleyovým, nenásleduje žádné vyptávání. Děj rovnou skočí k Vernonovi, jehož zuřivý proslov přeruší Hulák z ministerstva. Krátce nato vtrhne do domu Fénixův řád a na košťatech Harryho přemístí do Hlavního štábu, kde se Harry setká se Siriusem a svými přáteli. Scéna, kdy Křivonožka sežere Ultradlouhé ucho, je opravdu vtipná.

Následuje scéna na ministerstvu, která jako by vypadla z knihy- je perfektně přepsána do filmové podoby. Vidíme Umbridgeovou, která povídá to, co v knize, Percyho, který zapisuje, paní Figgovou, která neuměle popisuje mozkomory... Opravdu kvalitně zpracované.

Nutno zmínit ještě Lenku, která si získala srdce nás všech (a taky přezdívku Vyhulenka...) za svůj výkon. Scéna v Zapovězeném lese, kdy hází malému testrálčeti potravu, je opravdu nádherná a celý sál při pohledu na mládě obdivně vydechl. Stejně i kentauři byli zdařilí, přestože dostali velmi málo prostoru.

Co nesmím zapomenout zmínit, je dvacet minut v závěru filmu. Na okamžik, kdy se rozblikala varovná světla oznamující začátek promítání ve 3D, nelze zapomenout. Náhle se totiž na plátně objevila Brumbálova armáda na testrálech, kteří létali takřka kolem nás. Spousta rukou se natahovala k nim a snažila si je pohladit. Efektní hudba kouzlo jen podtrhovala. Celý Odbor záhad včetně všech soubojů se nedá ani popsat slovy. 3D promítání je skutečný zážitek- i pro ty, kteří jej již viděli. Mezi dokumentem o rybách a soubojem dvou největších čarodějů je opravdu rozdíl...

Co by to bylo za recenzi, kdybych nezmínila hudbu... Hodnotí se ovšem obtížně, a jen čistě subjektivně. Byla jsem nadšená, protože jsem očekávala katastrofu. Nutno uznat, že ta se nekonala. Hooperova hudba byla dobře volena, jednotlivé motivy nebyly bez zajímavosti (např. Umbridgeovský motiv, motiv ohňostroje atd.). Dlužno říct, že hudba byla zpracována tak, že opravdu seděla k filmu, narozdíl od Doyleovy hudby. Mezi nimi získal v mých očích prvenství jednoznačně Hooper, přestože na hudbu jiných mistrů (nejen Williamse, ale i dalších) mu chybí stále několik tříd.

Abych stále jen nepěla ódy... Filmu bych vytkla jeho strohost a rychlost. Jak již bylo řečeno v mnoha jiných recenzích, děj má velmi rychlý spád a divák neznalý knihy musí mít problémy se v ději orientovat. Nicméně vše podstatné je tam dle mého názoru vysvětleno dostatečně. Absence více záběrů na kentaury nebo bratry Weasleyovy budou vadit opravdu jen skalním fanouškům.

Mnozí z vás jistě vědí, jak jsem já osobně byla k filmu skeptická. Musím nyní uznat, že jsem se mýlila. Yates mě velmi mile překvapil a ač jsem to považovala za nemožné, jsem ráda, že bude točit další díl. Všem vám vřele doporučuji navštívit IMAX, neboť těch dvacet minut ve třech rozměrech si doma na DVD nepustíte...


(podotýkám, že tato receze pouze zhodnocuje mé názory a nemusí se shodovat s názory redakce)

Než umístím všechny fotky do Galerie, pokochejte se těmito fotografiemi...



 
 


Komentáře
hustá recenze
Autor: Skrk Datum: 2007-07-19 07:28:28
máš to pěkně napsaný..se máš žes tam šla tak brzo...já bydlim v zapadákově na Karlovarsku a tam se to dostane až 15.8.07 takže jdu 16.8.07 -už mam vstupenku
Už se těším
Autor: Anonym [88.146.207.2] Datum: 2007-07-19 07:29:06

No..
Autor: SaiBIOtik Datum: 2007-07-19 07:38:48
Já sem byl na tý premiéře HP5 taky, ale nepřišla mi moc povedená, protože to bylo všechno šíleně rychlý. Podle mě by mělo větší smysl, kdyby tenhle díl natočili jako dva filmy.
Samo
Autor: Anonym [89.173.135.141] Datum: 2007-07-19 08:37:30
Ten film sa ani mne moc nepaci.. ale aj tak som na nom bol tri krat :D 
 
"Všem vám vřele doporučuji navštívit IMAX, neboť těch dvacet minut ve třech rozměrech si doma na DVD nepustíte..." - urcite? Uz boli aj 3D DVD
Harry.P
Autor: Anonym [90.176.29.116] Datum: 2007-07-19 08:39:06
Máš to velmi povedeně napsané..fakt super..
Mr.Cox
Autor: Anonym [85.160.9.88] Datum: 2007-07-19 09:13:10
Fakt hezky napsaný, pokud seženu lístky, chtěl bych jít už dnes...těšim se už dlouho a tvoje recenze mě jenom utvrdila... ;)
DAVE
Autor: Anonym [85.71.203.26] Datum: 2007-07-19 09:13:30
HEY NEVITE NEKDO JESTLI JE TO V IMAXU S CESKYM DABINGEM?
Autor: Anonym [213.195.224.2] Datum: 2007-07-19 09:28:25
Jj, je to jen s českým dabingem.. ježiš už se nemůžu dočkat!! Jdeme do imaxu s kámoškama v pondělí od 16:00 - kdyby se chtěl někdo přidat..! Lupeny máme samozřejmě zamluvený! Sáhnu si na testrála, jůůůůch ;o)
Autor: Anonym [81.2.214.34] Datum: 2007-07-19 09:42:55
Já jdu v sobotu do cinestar, pač naši by mě do IMAXU nikdy neodvezli :sigh . Máme to do Prahy trošku daleko :grin . Ale jinak jsem spíš zvědavá než že bych se na to těšila, ale pokud si přečtu ještě náký další kladný receenze, tak se budu těšit jako šílená :). Tahle recenze je fakt moc pěkně napsaná :)
dave
Autor: Anonym [85.71.203.26] Datum: 2007-07-19 09:51:53
já tam jdu v neděli s kámošema do imaxu ,ale nemáme zamluvený lupeny,tak nevim jestli s tim nebude problem...
dave
Autor: Anonym [85.71.203.26] Datum: 2007-07-19 09:53:57
já du do imaxu teprv po druhý v živote a poprvý to bylo ze školou a tam se se vo listky nestaral tak jako jetli tam neni problem s koupi vstupenek přímo na místě bych chtěl vědět
Autor: Smith Datum: 2007-07-19 10:10:17
Skvele! A to som cakal poriadne sklamanie po pavukoch a piratoch. Filmy na ktore som sa tesil sklamali a film na ktory som po cely rok nadaval a neveril paradne prekvapil. Yates prekvapil a aj skladatel Hooper zlozil velmi dobry soundtrack. Film bez vedlajsich odbociek a zamerany na Harryho psychiku, vela kecov a pomenej akcie, ale aj to malo co tam je je pekne zvladnute. Pekny svizny film. Mozno taka predohra pred dalsim filmom. Tesim sa David na dalsi film a som rad ze to hovorim.
pro Anonyma [89.173.135.141]
Autor: Arlondia Datum: 2007-07-19 10:26:37
Vážně? To jsem opravdu nevěděla... Kde a za kolik se ty brýle dají sehnat? Pokud by byla DVD verze také ve 3D, bylo by to fantastické. Nicméně ani tak se to nemůže vyrovnat pohledu na plátno 25x20 m...
pro davea
Autor: Arlondia Datum: 2007-07-19 10:27:36
Se vstupenkami na běžný 3D film problém není, ale obávám se, že na Harryho Pottera bude nával. Zkus se mrknout na stránky IMAXu a zavolat si tam.
pro Smithe
Autor: Arlondia Datum: 2007-07-19 10:28:07
Máš na mysli Příšerky z Karibiku? ;)
Arlondia Datum: 2007-07-19 10:26:37
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-07-19 10:44:30
Což o to, brýle všech druhů jsou zde: 
http://www.tridakt.cz/bryle/bryle.htm 
Ale musím upozornit na jeden zásadní rozdíl.  
V IMAXu se používá "polarizační 3D" s nezkreslenými barvami, kde ale podmínkou je použití dvou nezávislých zdrojů obrazu (se vzájemně posunutou polarizací světla o 90 stupňů), a i příslušné brýle jsou nebarevné, ale s polarizačními filtry na místě skel. 
Na DVD se používá "barevné 3D", protože zdroj obrazu je jen jeden (obrazovka, jeden projektor). Proto je ten "3D" obrázek jakoby s barevnými konturami a brýle mají (např.) jedno sklo červené a druhé modré. Jako pouťová atrakce dobrý, ale ke skutečnému (a barevně nezkreslenému) 3D z IMAXu to má velmi daleko.
Autor: Arlondia Datum: 2007-07-19 10:48:36
Myslela jsem si to :) Totiž právě s těmito papírovými brýlemi se člověk může koukat nejen v kině na reklamy 3D, ale i na běžnou televizi (O2 videotéka takovéhle věci nabízí. Prý). Ale bolí z toho oči, protože každé oko kouká jinou barvičkou . V IMAXu jsou skla čirá a jak jsi řekl, nedá se to srovnat. To nebylo jenom třírozměrné, to bylo prostorové.
Barbinka
Autor: Anonym [80.94.48.43] Datum: 2007-07-19 11:03:39
super, u nás ten jeden Imax, čo sme mali, zrušili, takže môžem ísť akurát viete-kde :grin ale aj tak by sa mi kvôli tomu asi nechcelo trepať do Bratislavy, uspokojím sa aj s naším obyčajným šupáckym kinom :)
Autor: koralek Datum: 2007-07-19 11:08:18
Musím se přiznat, že HP a fénixův řád se mi jako kniha líbil málo, ovšem film mě téměř nadchl. Přestože jsem se na něj těšil tak jsem dost pochyboval, dokonce jsem se bál toho, že bude ještě horší než Ohnivý pohár (míním film, kniha se mi líbila). S Arli nemůžu sohlasit ve věci strohosti filmu, nemyslím si že by byla na škodu, spíš naopak. Ohledně hudby se nebudu vyjadřovat, protože si jí všímám vlastně jen tehdy, když je opravdu špatná (tím chci naznačit, že asi bude dobrá, jelikož jsem jí moc nevnímal). Jediné co mě opravdu zklamalo je smrt Siriuse, která byla dost rozdílná proti knize. Herecké obsazení je přehlídka špičkových herců. Sirius (Gary Oldman) a Snape (Alan Rickman) opět předvedly co umí. Dokonce i Emma Watson příliš nepřehrávala a skoro jí to šlo. Lahůdka v podobě Belatrix (Helena Bonham Carter) mě nadchla. Kdyby mi do toho neustále Nefas nekecala tak by to bylo ještě lepší. Jsem hodně zvědav na šestku.
???
Autor: Anonym [80.188.241.53] Datum: 2007-07-19 11:33:34
Mě se teda 4. díl jako film líbil víc, ale možná je to proto, že 5. díl kníhy je můj oblíbený.  
Nelíbil se mi začátek, ale jakmile film dostal spád v podobě Umbridgeové, která je dokonalá, tak jsem o tom nemusela přemýšlet. Film mi přijde hooodně rozdílný od knihy, ale není to škoda. Dokonce jsem si uvědomila, že všechny přidané scény jsou ty, kterým se fanoušci nejvíc smáli. :-)  
A 3D úrpjekci ani nemá cenu mluvit, když kolem mě proletěl Harry na testrálovi, tak jsem přestala uplně vnímat okolí.
brada.dona
Autor: Anonym [89.176.74.14] Datum: 2007-07-19 11:36:35
Ahojky, já razim dneska v 16:00 h. do IMAXu a docel dost se těšim.:) Pořád sem nevěděl, kde 3D začne, teď už však vím přesně. :D 
 
Pro ty, co chtějí kupovat lístky na místě, mám jedno doporučení - nedělejte to. Dnes, 4 a půl hodiny před startem filmu je sál téměř vyprodaný a zbývá doopravdy už jen pár posledních míst a nedivil bych se, kdyby tomu v příštím týdnu nebylo jinak. Proto doporučuji zarezervovat přes internet ( http://tickets.cinemacity.cz/flora/default.asp ) nebo na telefoním čísle 255 742 021/2. Jistota je jistota a já si ji raději dopřeji... :)
Autor: vklp Datum: 2007-07-19 11:37:59
ahojte všichni, byla jsem tez na predpremiere hp 5, jsem z toho unesena. bala jsem se toho casu jen dve hodiny a osmnact minut, ale je to velmi velmi dobry film. libi se mi tak jak se mi libila trojka. videla jsem to jak na normalnim platne, kde je zaverecna scena uchvatna (ta na ministerstvu), ale v imaxu ne dokonala, perfektni atd. jsem stastna, ze to dlouhe cekani uz skoncilo a ted si to muzu vychutnat. jsem totiz uvadecka v kine, takze to mam zadarmo a navic mi plati za to, ze se divam. Toto povolani jen doporucuji.
Autor: koralek Datum: 2007-07-19 11:42:29
Adovolím si říct ještě něco. Zatím nikldo nekomentoval dabing tak s tím začnu. Takhle zdařilý jsem neslyšel dlouho. Opravdu se snažily. 
A ještě bych se rád omluvil Arlondii za to že jsem přišel pozdě a musela na mě čekat.
Autor: vklp Datum: 2007-07-19 12:18:55
nevim, jsem s tim smirena, takze v pohode. jen mi prijde, ze v imaxu je trochu zklesleny. je to ale jen muj dojem.
Autor: Arlondia Datum: 2007-07-19 12:31:15
Já dávám jednoznačně přednost originálu, protože tomu se nevyrovná ani nejlepší dabing. Přesto mi nijak nevadil (až jsem byla sama překvapená:) ) a až na některé "detaily" typu Snape ("...then prove it!"... "I'm going to vomit...") mi absence originálních hlasů tolik nevadila. Střelenka i Umbridgeová byly dabované opravdu výtečně. Jak herečky, tak dabérky odvedly fantastickou práci a jejich postavy filmu v tomto ohledu vévodí.
Autor: Anonym [89.173.135.141] Datum: 2007-07-19 12:51:34

Vážně? To jsem opravdu nevěděla... Kde a za kolik se ty brýle dají sehnat? Pokud by byla DVD verze také ve 3D, bylo by to fantastické. Nicméně ani tak se to nemůže vyrovnat pohledu na plátno 25x20 m..." - mali by byt prilozene :)
Autor: koralek Datum: 2007-07-19 13:02:11
Ohledně hereckého výkonu Imeldy Staunton (prof. Umbridgeová) nemůžu než vynachválit do nebe. Tato jedenapadesátiletá anglická herečka dokázala zahrát tuto roli tak dokonale že z této (jak řekl krásně Ron) ropuchy jde mnohem větší strach než z krasavce Tomíka a jeho party hic. Výrazy perverzního uspokojení sadistickým týráním party nedospělých kačátek nebo opojení mocí ve chvíli kdy se stává ředitelkou jsou opravdu děsivé.
Autor: Anonym [88.100.169.122] Datum: 2007-07-19 13:16:42
Myslím, že nové postavy byly vybrány opravdu skvěle. 8) Helen B. Carter přesto, že neměla nijak velký prostor předvedla působivě Belatrix :grin Evvana skutečně odpovídala postavě Lenky a nakonec Imelda Staunton, které podle mě jen trošku uškodil český dabing. HP5 podle mě není zase tak nevydařený film. :grin
Autor: wizard tom Datum: 2007-07-19 13:21:01
Já jsem na pětce ještě nebyl, ale dneska to napravím ;) Jsem na to hodně zvědavý 8)
Autor: koralek Datum: 2007-07-19 14:52:03
Před chvilkou jsem četl recenzi v Hoseru a padlo v ní pár zajímavých poznámek. "Zajímavá je stylizace interiéru ministerstva kouzel jako sídla vládnoucího establishmentu. Obrovský portrét ministra Popletala ve vstupní hale evokuje legendární tiskové impérium Občana Kaena." je docela trefné, kdo viděl Občana Kaena chápe o čem je řeč. Není divu, jelikož na filmu spolupracovali výtvarník Stuart Craig (spolupracoval např. s Lynchem na Sloním muži) a kameraman Slawomir Idziak, dva důležití tvůrci Kaena. "Poselství filmu, totiž že člověk potřebuje k životu lásku a přátelství, Harry musí verbalizovat, protože z děje není příliš znát." je taky tvrzeni vcelku trefné a musím mu dát za pravdu.  
Ve filmu mi ale i pár věcí opravdu chybělo a to Rita Holoubková a rozhovor s Harrym a pak mi ještě vadilo kapku hektické řešení situace zajetí Siriuse (nemusím připomínat že Harry se snaží ověřit si pravdivost vize a Krátura mu zalže). Ke Kráturovi bych podotk jen to, že v české verzi to není Krátura ale Kreatura, což mi kapánek vadilo, ale to je nepodstatné.  
Film byl pojat opravdu mnohem akčněji než kniha a dovolím si opět citovat z Housera: "...natočil film, který není jen otrockým přepisem knihy, ale svébytnou adaptací." což je sice tvrzení odvážné ale de facto pravdivé.
Famfrpál
Autor: Anonym [88.101.93.64] Datum: 2007-07-19 14:52:35
Škoda jen, že se tam nebylo ani slovo o famfrpálu :cry :( Jitka
re:famfrpál
Autor: koralek Datum: 2007-07-19 15:01:39
co já vim tak v knížce ho taky moc neni...obzvláště kdy umbridgeová zruší všechny studentské kroužky a to včetně famfrpálových družstev
Autor: Anonym [62.240.190.65] Datum: 2007-07-19 16:07:28
Za 300 minut uvidím v Imaxu HP5 a jsem opravdu zvedavý ;)
Autor: Nefas Datum: 2007-07-19 16:10:56
Ahoj, ahoj. No já v podstatě souhlasím s Arli, ale vadilo mi mnohem víc detailů.  
 
Ten dabing - korálek má pravdu, opravdu výtečný, tedy až na začátku, Dudley. To byl opravdu nehoráznej šok hned na start. Herec totiž skoro vůbec neotevírá pusu, takže dabing vyzněl opravdu běs. Samozřejmě za to nemůže dabér. 
 
V technice se moc nevyznám, efekty super, ohňostroj byl krásnej i když mi tam hodně chyběla bažina. 
 
Hodně mi vadilo, že když si přijde Fénixův Řád pro Harryho a letí do štábu, mají letět vysoko, aby je mudlové neviděli. Ve filmu letí úplně ztřeštěně těsně na řekou, pod osvícenými mosty a kolem lodí, do jedné málem narazí a jsou tam vidět mudlové. Jistě, bylo to efektní, což je to, co chtěli, ale je to absurdní. 
 
Pak jsem byla hotová, že Komnatu nejvyšší potřeby objevil Neville, to prostě no coment, děs. 
 
Myslím si, že by jim nic neudělalo, kdyby vc namaskovali Hagrida. Je to maličkost, ale stejně, měl mít obrovskýho moncla a být zkrvavenej. 
 
Hodně mě mrzí málo záběrů na kentaury. Nepochybuji, že to bylo finančně náročné udělat je a ani jednoho jsme prakticky neviděli zblízka, žádné detaily. 
 
Ale dost kritiky, přes tyhle tmavší chvilky se mi film moc líbil, jsem nadšená.  
 
Paní Figgová byla bombová, nejlepší, když hlasovala pro Harryho nevinu :grin  
Helena Bonham taky, korálek má pravdu. 
Naprosto perfektní výkon Imeldy Stauton taky stojí za to. 
Alan Rickman se mi líbil asi nejvíc ze všech dílů, jak měl málo prostoru, tak byl nezapomenutelnej. 
Lenka Láskorádová, naše Vyhulenka byla prostě kouzelná. 
 
Líbil se mi moc moc moc Dráp. V knize se ho mnohem víc báli, tady z něj udělali takovýho hodnýho, ale vůbec to nevadí. 
 
Mozkomoři jsou nejlepší, co kdy byli. 
 
Prostě paráda. 
Mimochodem, korálku, já jsem do toho nekecala :p
VeruShenka:))
Autor: Anonym [82.114.210.192] Datum: 2007-07-19 16:27:23
Ja jdu zitraa do Olomouce do Cinestaru:) Ale ted nevim jestli se mam tesit nebo ne =D páč každej říká něco jinýho =D Ale aj tak se hrozně mooc těším :p
pro Nefas
Autor: Arlondia Datum: 2007-07-19 17:07:50
Kdybys četla pořádně novinky, věděla bys, že o pár článků níž se o Kráturovi a kentaurech mluví. Natočili s nimi materiálu hodně, ale nakonec jich většinu vyškrtli. Budou ve vystřižených scénách.
Autor: Anonym [90.176.25.239] Datum: 2007-07-19 17:52:04
ahojky....mam dotaz...když nosim brýle,nebude to v 3D kině vadit? 8)
Autor: Arlondia Datum: 2007-07-19 17:55:57
Spousta lidí nosí brýle. 3D brýle jsou koncipovány tak, aby lidi s brýlemi na očích byli schopni nasadit si i tyhle. Pokud nemáš skla o deseti centimetrech v průměru, nijak ti překážet nebudou. Není to úplně nejpohodlnější, s čočkami je to samozřejmě lepší, ale jde to i tak.
pro Anonym [90.176.25.239] Datum: 2007-0
Autor: koralek Datum: 2007-07-19 18:02:42
pokud jdeš na dabovanou verzi (a tušim že v imaxu ano v původním znění nedávají) tak nemusíš číst titulky a to plátno je tak obrovské, že jsem viděl dobře i když jsem seděl v předposlední řadě...bez brýlý samozřejmě (sem si je rozbil :x )
Autor: Voody Datum: 2007-07-19 18:24:39
No já osobně jsem taktéž z Fénixe nadšený. Bohužel jsem na něm nebyl v imaxu a asi ani nebudu, mám přes pul republiky....
kiki
Autor: Anonym [84.21.113.133] Datum: 2007-07-19 18:37:14
Ahoj! Ráda bych se zeptala někoho,kdo to už viděl, jak vypadá ten pohled do snapeovy myslánky? a co mladí pobertové? Bylo to tam vůbec? 
:?
Autor: Anonym [90.176.25.239] Datum: 2007-07-19 18:49:29
a co Tonksová? :)
Autor: koralek Datum: 2007-07-19 18:58:57
se na to jděte podívat...
brada.dona
Autor: Anonym [89.176.74.14] Datum: 2007-07-19 19:02:20
Pohled do Snapeovi myslánky není, Harry se k jeho vzpiomínkám dostane přes zaklínadlo a mladí pobertové jsou stejní, nýbrž více vlasatí a James je vcelku podobný Harrymu. 
 
A Tonksová? Docela v pohodě, každých pár chvil mění vlasy a nesnáší, když se jí říká křestním jménem. Také bavila Ginny tím, že měnila svůj nos například v kachní zobák, aj. Stačí? :) 
 
Nějaké další dotazy? Právě jsem dorazil dom =D
Baja
Autor: Anonym [83.208.113.18] Datum: 2007-07-19 19:12:46
tedka jsem přijela z kina...a libílo se mi to..Tonksová byla úžasná..ta se mi fakt líbila.ale strašně mě zklamal ten pohled na poberty,bylo to jen pár sekund a já se na to tak těšila :( ale co se dá dělat,i ta hádka s brumbálem co je v knížce mi tam strašně chyběla..a přidávám se k názoru,že to mělo strašně rychlej spád :grin
♥verča♥
Autor: Anonym [212.80.64.162] Datum: 2007-07-19 19:19:01
tý jo :eek pěkná recenze, už se fakt těšim :grin u nás to bohužel bude až někdy v srpnu a to asi nevydržim. :cry vy se máte, co jdete už dneska, bych šla hned, tak si to tam všici užijte :grin :p
Baja
Autor: Anonym [83.208.113.18] Datum: 2007-07-19 19:22:28
jo a ještě mě naštvala stmrt siriuse :upset :upset zabit ho kedavrou :roll to přehnali
brada.dona
Autor: Anonym [89.176.74.14] Datum: 2007-07-19 19:39:20
Jak už jsem psal výše, právě jsem dorazil domů z kina IMAX v pražském Paláci Flora. Film byl celkově vkusně vyhovující, i když mi celkový dojem posunovaly níže následující dvě věci - délka (resp. 'krátkost') a rychlost. 
 
Hned na začátek musím podotknout, že jsem cítil velkou lítost nad chudinkou uvaděčkou, která z našich dichtivých (a místy i znuděných) pohledů byla pekelně nervózní. Jako podporu jsem chtěl vyburcovat alespoň pár lidí k potlesku, z čehož vznikl solidní aplausní jednohlasný trapas, který umožnil pár dívkám v předních řadách se mi otevřeně vysmát. :grin  
 
Upřímně, překvapila mě 'délka' reklamy. Cinema City zřejmě nemělo čas na dlouhé reklamy, jelikož opakování Fénixe jde na minuty za sebou a zaměstnanci nesmí ztrácet přebytečný čas, což ve finále vyvolalo můj kladný ohlas, jelikož po 'CocaCola shotu' následoval klasický 'mostík' CinemaCity a film začal... 
 
Osobně mě překvapil samotný Kvikálkov. Když kamera 'letěla' odnikud někam, resp. na blízké domy, říkal jsem si : 'v pořádku', poté se ale obraz zřítil kamsi do pole s houpačkami - a to pro mně rozhodně Kvikálkov není. Jaktěživa to pro mě bylo malé satelitní městečko, které svým 'dokonalým vězeńím' vyvolávalo pro Harryho úzkost. Přes toto všechno mi, světe div se, připadala tato scéna příjemným zpestřením, stejně jako smích vyvolávající dubing i herecké provedení Dudlánka. :grin  
 
Co se týče mozkomorů, vskutku krááásně nechutní. I když, jak Harry ŠŤOUCHL do mozomora hůlkou, to bylo vážně ujetý :D Jinak, paní Figgová super, momenty na disciplinárním řízení byly místy opravdu zábavné. :) 
 
Oceňuji lekavé okamžiky filmu, které ho zuvážňovali, například z jednoduchého Hermionina objetí udělal David Yates napínák jak z hororového thrilleru :D Teď ale popojeďme dál, ke všemu, co se v mé mysli vyjeví, jelikož vyjmenovávat jednotlivé scény a k nim přidávat komentáře je opravdu nad moje síly. :) 
 
A hned mi skáče do paměti několik věcí, tou v pořadí první je Dlores Umbridgeová. Tahle ropucha měla opravdu skvělé provedení, i když jsem se z ukázek bál českého dabingu, nakonec to vyšlo vskutku skvěle. A to její pokašlávání - prostě super, z Doloresky jsem doopravdy chytal výtlemy a místy jsem měl chuť hodit jí na plátno do ksichtu hroznové víno, které s chutí zobal mladý pár sedící vedle mě :D 
 
A vidíte, před ropuchou byla vlastně ještě k vidění Lenka Střelenka Vyhulenka. Miluju jí :grin Je vystižená úplně jak v knize, prostě skvělé lízlá! 
 
Teď přejďme, prosím, ještě jednou k Dolores, tentkrát v souvislosti jejího působení jako Vrchní vyšetřovatelky. Její inspekce u učitelů, výnosy a zkrátka celá scéna s ustanovením Dolores vrchní vyšetřovatelkou byla excelentní, pobavila mě část se vzdáleností chlapců a děvčat od sebe minimálně 15 centimetrů. ;) Mezi mé oblíbeníé scény s Dolores patří také scéna s Minervou McGonagalovou na schodech =D 
 
A teď k očekávanému cvičení BA a následnému polibku. Nácviky BA byly vcelku výborné, líbilo se mi Nevillovo snažení typu Expecto patronum kamsi do země, či situace, kdy se celá BA seběhla k nevillovi, aby mu pogratulovala k tomu, že velmi dobře zvládnul kouzlo Expeliarmus... A Harryhi polibek s Cho? Jak jinak než mokrý :grin Rozmluva mezi ústřední trojicí po scéně s polibkem rozesmála vskutku celý sál (na pár možných vyjímek, o kterých se nevědělo), i když dodaný Hermionin záchvat smíchu po krátké pauze byl už přehnaný, řekl bych až trapný. :x  
 
K čemu teď přejít...? 
Harryho sny zmiňovat nebudu, jelikož ty každý zhodnotí sám a nijak výrazně mne neoslovily, zato velkolepý odchod ze školy Freda a George byl skvělý, ohňostroj i následující dým byl více než efektní. 
 
Již výše jsem psal, že při rozblikání se brýlí na spodnúi části plátna se tak čtvrtina sálu rozesmála, jelikož absolutně podobné či dokonce stejné gesto všech lidí v kině bylo doopravdy směšné. :) A teď k samotné scéně na ministerstvu 
 
Let s testrály mne nijak zvlášť neuchvátil, i když možná to bylo tím, že jsem jej pořádně nesledoval a stále jsem zkoušel, jak vypadá obraz bez brýlí a s brýlemi :D 
 
Samotný souboj smrtijedů a Harryho přátel v Síni věšteb byl skvělí - akční, opravdový a efektní, což ještě více podtrhoval 3D formát. Souboj Siriuse a Malfoye se mi více než líbil, zvláště Siriusovo 'kroucení' ruky s hůlkou. A jak tak vlastně přemýšlím, ani sem Blackovu smrt nezaregistroval. Belatrix vyslala 'Kedavru' a pak nějak spadnul za ten oblouk... :eek  
 
Zato souboj Brumbála s Tomíčkem byl abslutně impozantní! Velkolepá scéna, omamná kouzla, skvělé efekty. A souboj Harryho s Vldym v Harryho těle se mi líbil, snad kromě později zmíněného Snapea, nejvíce - hadí oči byly prostě skvělé! 
 
A teď k jednomu momentu, který mě pobavil nejvíce a proto jsem si ho nechal na konec. Opravdu jedním z nejlepších okamžiků filmu pro mě bylo, když se Snape 'hrabal' v Harryho vzpomínkách, kde se objíma s Hermionou a Siriusem + líbá s Cho, a nakonec porhlásil velmi trefnou hlášku : 'Asi budu zvracet'. :grin Tato pasáž pro mě z hledoska humoru byla opravdovou třešničkou na dortu. :-) 
 
Předem bych se cvhtěl omluvit za mé gramatické chyby a možné zkomoleniny ve jménech, nechce se mi to po sobě kontrolovat, když si to stejně asi nikdo číst nebude. :-) Tímto také upozorňuji ty, kteří si mou recenzi přečtou, že se jedná pouze o můj vlasdtní názor, který se nemusí shodovat s Vaším! Proto pište Vaše kladné i záporné reakce, na všechny jsem připraven! :-)
brada.dona
Autor: Anonym [89.176.74.14] Datum: 2007-07-19 20:04:31
Autor: Anonym [212.80.64.162]: dík, užil sem si to :-)
Naty
Autor: Anonym [85.70.104.207] Datum: 2007-07-19 20:45:11
No tak já byla na Fénixově řádu dnaska od 12:00 ve Village Cinemas (protože jsem netušila, že premiéra byla promítnuta v IMAXu :cry ). Jinak, naprosto s tebou souhlasím! Ve všem. Hudba byla doopravdy pěkná a výstižná.. Evanna Lynch v roli Lenky Láskorádové ještě lepší. Celý film by zasloužil pět hvězdiček :)
Autor: Anonym [88.208.108.5] Datum: 2007-07-19 20:59:36
Takže můj koment: 
 
Nejlepší scéna:  
U Prasečí hlavy 1. záběr - kdy od baru s Brumbálovým bratrem vyběhne vyděšená koza  
 
2. nejlepší:  
Křivonožka požírající Dlouhé uši - a následně škytající (či dávící se... ) 
 
3. nej: 
Hermiona chladně rozkazující Drápovi: "Okamžitě mě dej na zem. Hned!" ... "Potřebuje jen pevnou ruku..."  
 
Nejlepší vychytávka jinak než v knize: 
Harryho posednutí a duševní boj s Voldemortem. Je to super vysvětleno pro ty, co nečtou knihy. Fakt kvalitní scéna, i herecky klobouk dolů. 
 
Blbá změna od knihy: 
Únik Rona, Lenky, Ginny a Nevilla z kabinetu Umbrage lstí přes dávivé dortíky, ne kouzly, které rok trénují. Ale i tak, asi to mělo působit vtipně. 
 
Jinak Lenka je super, Umbrage je k nenávidění, celkově 120%, fakt se mi to líbilo... a to mě 4 zklamala.  
 
Samozřejmě, je to jinak než kniha, ale je to fajn. Jak to působí na ty, co knihu neznaj, mi je šumák, hlavně, že my, fanoušci, máme pohyblivé obrázky ke knížce... s trochou improvizace. 
 
No, půjdu ještě do Imaxu, ta bitka je super. A klobouk dolů před Brumbálovými kouzly...
Sirius?
Autor: Anonym [80.188.241.53] Datum: 2007-07-19 21:10:55
Scéna, ve které na Siriuse je seslána smrtící kletba a on se jen tak mimochodem otočí a je sebrán mlhou oblouku se mi moc nelíbila, právě kvuli rozdílnosti s knihou. Nějak jsem měla za to, stejně jako Harry, že Sirius bude žít za obloukem, že tam třeba je jiná říše (třeba mrtvých to je jedno). Tak jsem otevřela knihu a nevím proč vám vadí, že Bellatrix seslala Avadu, když v knize není napsaný jako kletbu použila. Mimochodem i z filmu mám pocit, že ho ta kletba mohla minouta že do oblouku jen tak nějak upadl. :-)
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-07-19 21:24:14
No podle mého názoru, jestli má být za obloukem říše mrtvých, pak její obyvatelstvo napřed muselo nějak umřít. A je celkem jedno, jestli na Avadu nebo na zkažený houby.
Autor: Anonym [88.103.243.21] Datum: 2007-07-19 21:31:15
Byla jsem na harrym dnes :grin bylo to super (to líbání byl děsnej doják ;) )no šla bych tam ještě jednou
dave
Autor: Anonym [85.71.203.26] Datum: 2007-07-19 22:04:18
tak co nevite nekdo jak je to s tou koupi listku na hp 3D v imaxu primo na miste,nejsou s tim nak problemy?
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-07-19 22:19:11
Ne, nejsou s tím problémy. Představení jsou vyprodaná na týden dopředu, takže tě vyhodí bez problémů, už to mají nacvičený. 
Proboha - to je skutečně taková nepřekonatelná potíž tam zavolat, zeptat se a zamluvit si lístek??? Do toho kina pak už trefíš? Víš, že se tam jde dveřma? Kristova noho... snad aspoň koukat pak už budeš bez pomoci. 
http://www.imaxpraha.cz/Program.asp 

Autor: Anonym [212.96.165.33] Datum: 2007-07-19 22:22:06
tak dneska jsem byla konečně na Harrym. film samotný mě docela překvapil, po přečtení několika recenzí jsem si myslela že bude horší. je sice pravda, že je trochu jiný než knižní předloha, ale to je jenom dobře. pro mě byla nejlepší scéna cvičení brumbálovy armády a scéna na ministerstvu kouzel, kde se Harrymu vybavují "vzpomínky". to mě vehnalo slzy do očí :roll
Autor: Nefas Datum: 2007-07-19 22:25:02
Nemám čas číst komenty :grin ale málem jsem zapomněla na totálně podělanou smrt Siriuse, ano to bylo nejhorší a to jim neodpustím.  
Jo ještě si myslím, že ta chvíle, co tam byli poberti byla šíleně krátká. Tak tak jsem si stihla prohlídnout Jamese, zavadila jsem o Siriuse a už jsem nic nestihla. Mimochodem mladej Snape byl famózní :grin  
Arli, to jsem nevěděla :eek tak to si budu muset koupit bonusový dvd :)
Autor: Anonym [62.240.163.22] Datum: 2007-07-20 00:31:09
Muj koment: 
 
Přes začátek,který mě opravdu vyděsil,se mi film líbil,samozřejmě nemužu srovnávat knížku a film,to prostě nejde...nikdy se nevleze do filmu toho co by čtenář chtěl i přes pár scén,ke kterým bych měla připomínek na celou stránku musím říct,že Lenka Láskorádová alias Střelenka byla užasná a také Belatrix na té se doopravdy režisér "vyřádil"...nejlepší scéna byla na konci na ministerstvu jak Harry ovládl Voldemort,to bylo jak po stránce diváka co četl knížku a filmové ze straně herců doopravdy uchvacující......takže na závěr chci dodat,že i přes někdy až děsivý dabing se mi film velice líbil :)
Autor: Arlondia Datum: 2007-07-20 00:36:12
Jak někdo trefně poznamenal výše... Harryho oči v průběhu vnitřního souboje s Pánem zla byly impozantní. Konečně, konečně si snad filmaři uvědomili, jak vypadá zelená barva... A třeba se mezi nimi najde jednou někdo, kdo zjistí, že zelená a červená se od sebe v několika jemných detailech liší... ;)
Autor: muchlorohý chropotal Datum: 2007-07-20 01:02:43
Taktéž jsme navštívili. Škoda, že u nás nebyla možnost 3D, to mě docela mrzí. :roll Jinak souhlasím s tím, že kdo nečetl knihu, může být poněkud zmaten. 
Baba Umbridgeová nezklamala .... byla dokonale protivná .... ;) Jejímu "decentnímu" odkašlávání se smálo celé kino. :grin  
Moc se mi líbilo zmizení Brumbála.  
Celkově: Povedlo se to. Fakt to stojí za to. :)
Autor: Anonym [88.83.238.19] Datum: 2007-07-20 08:21:12
U nás v letňáku to budou promítat až posledního srpna. :x
brada.dona
Autor: Anonym [89.176.74.14] Datum: 2007-07-20 09:38:47
to Arlondia : díky za ocenění mé trefnosti :-) 
 
a myslim že by bylo zajímavý, kdyby Voldymu dali ve 4 rudý oči :-/
brada.dona
Autor: Anonym [89.176.74.14] Datum: 2007-07-20 09:43:34
to muchlorohý chropotal : máš pravdu v obojím - sestra, která knihu četla, celý film nevěděla kdo je Umbridgeová, přesto ji ale měla chuť zabít :D 
 
A samotná ropucha? super! Jak říkáš, její 'decentní' vysoké 'ehehe' rozesmálo celý sál, stejně jako její řev na hodině Obrany proti černé magii (něco typu : UŽ DOST, už si nepamatuju co řvala na Harryho, nýbrź nevyznělo to jako vážná chvilka, nýbrž excelentní 'dřouk' =D)
brada.dona
Autor: Anonym [89.176.74.14] Datum: 2007-07-20 09:45:43
to Anonym [88.83.238.19] : no já sobně bych tu cestu do pražskýho IMAXu s chutí objetoval =D
Anetkaa..:D...
Autor: Anonym [88.103.178.65] Datum: 2007-07-20 10:15:40
:) Juj..ja du do IMAXU v neděli s kámoškama.. :grin už se moc těšim..;)..
Anetkaa..:D...
Autor: Anonym [88.103.178.65] Datum: 2007-07-20 10:15:40
:) Juj..ja du do IMAXU v neděli s kámoškama.. :grin už se moc těšim..;)..
brada.dona
Autor: Anonym [89.176.74.14] Datum: 2007-07-20 10:19:38
Anonym [88.103.178.65] : stačí říct jednou :D 
 
přeju hoodně zábavy, doufám že si to užijete :)
Autor: rampich Datum: 2007-07-20 10:22:03
já sice nebyl na půlnoční premiéře ale až na druhém 3D promítání bydlim u Plzně ale ta cesta mi zato opravdu stála
brada.dona
Autor: Anonym [89.176.74.14] Datum: 2007-07-20 11:45:26
to rampich : taky jsem nebyl na půlnoční premiéřr, nýžbrž na včerejším promítání v 16:00 h. a ta desetiminutová cesta tramvají mi za to taky stála :D
Autor: Anne Datum: 2007-07-20 13:27:04
já jsem taky nebyla na půlnoční premiéře a to bydlím 20 minut od IMAXU na Floře, čekám na kámošku až přijede z dovolený :grin no aspoň budu natěšená ještě víc
:))))
Autor: Anonym [90.176.25.239] Datum: 2007-07-20 14:07:38
Dokdy se to bude promítat v Imaxu?
Pro Autor: Anonym [90.176.25.239]
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-07-20 14:25:15
Dával jsem tady do komentářů odkaz na jejich stránky a program (je tam i telefonní číslo): 
http://www.imaxpraha.cz/Program.asp 
Zatím je to naplánované do 25.7. (příští neděle), dál asi bude záležet na zájmu diváků.
Autor: Anne Datum: 2007-07-20 15:02:11
co? já myslela, že to bude v tom imaxu běžet teda jako delší dobu, podobně jako v normálním kině...
HP 5
Autor: Anonym [88.146.9.64] Datum: 2007-07-20 15:07:11
Šla jsem tam dneska(IMAX!) od 10:40, bez rezervace, ale se ségrou jsme lístky sehnali, celkem slušné v 9. řadě. Trochu mě hned na začátku zklamali mozkomoři, kteří mi připadali jako mumie. 
Alan Rickman byl prostě dokonalej a připadalo mi, že jeho mladší verze je docela hezká. Hagrid opravdu moc pomlácený nebyl, nejspíš proto, že Dráp byl spíš sladký než děsivý. 
A 3D posledních 20 minut bylo dokonalých, pokud nepočítám tu smrt Siriuse, přijde mi už dost ohraný dávat jen hudbu a zobrazovat němé výkřiky zdrcených pozůstalých. Ale Lucius a Bellatrix se opravdu vyznamenali. A když byla Věštba asi 20 cm od mých rukou nejraději by si ji vzala sama. 
;)
:(
Autor: Anonym [90.176.25.239] Datum: 2007-07-20 15:15:26
Doufám že to v Imaxu prodlouží,protože se do Prahy dostanu až 30.7. :(
brada.dona
Autor: Anonym [89.176.74.14] Datum: 2007-07-20 16:03:41
Není to tak jednoduché, IMAX Fénixem zabral veškorou celodenní kapacitu, mají jen jeden sál a proto promítají pouze Harryho, stejně jako někdo výše si myslím, že bude záležet na zájmu diváku, pravděpodobně však Harry bude v IMAXu delší dobu, ne všeak v časech, které jsou nyní k dispozici, tzn. například jen jedno či dvě promítání denně ;)
Suving
Autor: Anonym [88.101.224.232] Datum: 2007-07-20 18:40:53
čau lidi, napsal jsem menší recenzi na ten film tak kdyby byl zájem tak na http://error.mysteria.cz/?text=11-film-harry-potter-fenixuv-rad
Autor: maxa Datum: 2007-07-20 21:26:47
ted sem prijel 
celkem dokanalej film ale nejlepsi podle me byla belatrix,lenka a dolores :)
brada.dona
Autor: Anonym [89.176.74.14] Datum: 2007-07-20 21:29:46
maxo, mě přišlo super všechno, ale moje dojmy jsem již popsal v den promítání výše (také uveřejněno na http://brada-dona.blog.cz ;) )
Autor: maxa Datum: 2007-07-20 21:49:45
taky, jen sem se skoro porad musel smat ;)
Autor: Dalehen Datum: 2007-07-21 09:54:14
Nevím proč, ale byl jsem se podívat na dabing( jelikož muj blbý bratránek rezervoval dabing) a ten mi skoro skazil film, podle mého není Harry nadabovaný tak dobře, stejně jako Umbridgeová. 
Ale jinak byl film úžasný a Yates dokázal natotčit film jaký jsem od něj čekal
Autor: Anonym [213.168.176.148] Datum: 2007-07-21 11:37:06
film je dobry, ale to s odhalenim brumbalovi armady me trochu nastvalo a pak jeste ze Harry umi neverbalni zaklinadla to tak trochu podtrhuje smysl sestky, ale film jinak az na nejake takove nesrovnalosti je SUUPER
Autor: Milda Datum: 2007-07-21 12:32:58
kdy dáte konečně ty fotky z premiéry do galerie,??
pro Mildu
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-07-21 13:15:49
Až nám pošleš třeba nějaký expresní příplatek a příplatek za práci v sobotu, pak to budeme brát jako regulérní objednávku a tebe jako regulérního zákazníka, který samozřejmě může takové přání mít. 
Ale do té doby, dokud tenhle web provozujeme výhradně za své peníze a ve svém volném čase, si můžeme pomyslet akorát něco o arogantních puberťácích - a klidně pracovat na webu dál svým vlastním tempem. A např. by se mohli organizátoři té třídenní Pottermánie konečně trochu vyspat. 

Autor: karča Datum: 2007-07-21 13:20:02
wow tak to muselo hustý ....já na to jdu do kina příští měsíc no 8)
Autor: Milda Datum: 2007-07-21 14:07:18
Albert:jen jsem se chtěl zeptat protože jsem zvědavej!A nechci se hned hádat....tak se omlouvám..tenhle web je fakt super...upe nej pro mě..
Autor: Albert Zweistein Datum: 2007-07-21 14:10:07
Dobrá. Ale příště by to jistě šlo slušněji, že...
Autor: Milda Datum: 2007-07-21 14:18:52
Albert:jj :)
Autor: Anonym [77.104.245.5] Datum: 2007-07-21 17:11:36
Skrk : ahojky ty hele v kterým městě to bydlíš já totiž taky bydlím v nějakém zapadákově jménem Loket nad Ohří možná to znáš a taky jdeš do chodova na HP5 ???
Jupíí, těšíík
Autor: Dobbysek17-Bajuska Datum: 2007-07-21 17:27:42
Já tam jedu zítra s kámojdou:) a Arli dala jsem na Tebe a jdu na promítání 3D filmu jdeme ve 13:20:)Nehorázně těšík.)až si sáhnu na cokoliv a nehorázně těšík prostě na celej filmeček=)a na Danečka,a prstě všechny=) ;) :grin :) :p
k dabingu
Autor: koralek Datum: 2007-07-26 10:32:38
Tak lidi divte se, ale asi jsem krapet změnil názor na dabing. Respektive na kompetentnost dabingových scénáristů a textařů. Už několik lidí se vztekalo ohledně Siriusovy smrti a Avady. Pokud oželíme zelenou barvu kouzla a poslechneme si Belatrix v původním znění tak zjistíme, že neřekla Avada Kedavra nýbrž mdloby na tebe.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR