'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Kniha papeže trumfla HP7
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka > Napište nám

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
18.227.0.192

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

 

Kniha papeže trumfla HP7

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  HP and the Deathly Hallows - kniha
Příspěvek přidal(a) wizard tom   
neděle, 29 dubna 2007, 21:15
Nová kniha papeže Benedikta XVI. - Ježíš Nazaretský se hned po vydání dostala v jeho rodném Německu na první místo žebříčku bestsellerů zpravodajského magazínu Focus. Oznámila to společnost Media Control GfK International, která žebříček sestavuje.

V Německu vyšla kniha v prvním vydání s nákladem 250 000 výtisků, neobvykle vysokým na dílo s teologickou tématikou. V pátek dokonce předběhla na seznamu bestsellerů internetového knihkupectví Amazon.de sedmý díl HP - Deathly Hallows, který byl doteď na 1.místě.


Zdroj: knihy.sme.sk

 
 


Komentáře
Autor: Nefas Datum: 2007-04-29 21:27:50
Tss...
Autor: Zíza Datum: 2007-04-29 22:22:18
Taková drzost! Proč ty Němci žerou takový kraviny? Tam asi budou mít hodně důchodců, jinak by tohle nikdy neprošlo... ;) :grin
Autor: petus..MiCi Datum: 2007-04-29 22:25:37
:?
Huh
Autor: Anonym [213.192.55.19] Datum: 2007-04-29 22:37:54
Tak, když je to Němec... ale u nás by to takhle asi nebylo
For Zíza
Autor: Anne Datum: 2007-04-29 23:13:16
kravina? vždyť jsi to nečetla, tak jak to můžeš říct :roll a pak tady odsuzujte tu ženskou, co kritizuje HP a nikdy ho nečetla :roll jako já to taky nečetla, ale neříkám, že je to kravina...tj dost primitivní :upset :roll
POTTER
Autor: Anonym [194.228.5.203] Datum: 2007-04-29 23:40:22
Nevím proč se tady HP zastáváte protože v porovnání s teologickou knihou O Ježíši nemá vůbec žádnou informační, uměleckou ani jinou hodnotu... Je to jako porovnávat kuličku hroznového vína a celou láhev dobrého ročníku. Celá tahle debata je bezpředmětná...Navíc autor je němec :)
For POTTER
Autor: Anne Datum: 2007-04-30 11:52:15
přesně tak!!
Autor: nifredil Datum: 2007-04-30 13:08:12
Nevím proč se tady HP zastáváte protože v porovnání s teologickou knihou O Ježíši nemá vůbec žádnou informační, uměleckou ani jinou hodnotu... 
 
Jestli to dobře chápu, tak podle tebe je jakákoliv kniha o Ježíši nadřezená ostatní literatuře? HP jakožto beletrie by měla mít alespoň tu uměleckou hodnotu, když už nic jiného. Papežovu knihu jsem nečetla, ale nebudu jí proto provolávat do nebe. Možná to je kvalitní kniha, která ovlivní x následujících generací, ale to prověří až čas. Jak můžeš knihu, která vyšla tento týden (nebo kdy), přirovnávat ke kvalitnímu ročníku vína? HP je v tomto už ověřen, protože ovlivlivňuje naši generaci teď.  
 
Co se týče informační hodnoty... pochybuji, že by papež objevil nějaká nová fakta na dané téma. Teologie mi nepříjde jako obor, kde by informační hodnota hrála prim. 
Navíc HP je beletrie. Nikdy si nehrála na nic víc, jenom krásná literatura. 
 
Na závěr technický dotaz. Jak mohla ta knížka trumfnout knížku, která ještě ani není vydaná?
Autor: Nefas Datum: 2007-04-30 15:13:33
Souhlasím s nifredil. Zajímalo by mě, jak POTTER ví jakou informační, uměleckou atd. má Papežova kniha, tím spíš Anne, když to nemůže srovnat ani s HP. Navíc, HP už ovlivnil dost velkou část teenagerů. A myslím, že to bude i nadále.
POTTER
Autor: Anonym [194.228.5.203] Datum: 2007-04-30 18:59:45
Jenom říkám, že HP není bůhví jak skvělá kniha a nebýt obrovského HYPE a reklamy, zdaleka by nebyla ani tak známá. Obdobný příklad je naprostý blábol Eragon, který, kdyby nikdy neexistoval Potter, by byl na nejvyšším "místě žebříčku" práv on. Jsou tuny (doslova) daleko lepších knih. Například Bible je kniha tísíciletí, kterou nepsal nějaký náboženský fanatik ale velmi početná skupina nanejvýš vzdělaných lidí a kolik návštěvníků těchto stránek si na ní vzpomene?? Podle mě nejúčelnější kniha všech dob a teď když někdo napíše knihu o Ježíši nemůžu jen tak sledovat jak zarytí HP fanoušci říkají že jejich bestselleru nesehá ani po kolena... Nebojím se například s čistým svědomím říct že první polovina HP6 byla naprosto otřesná a pokud si někdo myslí opak ať si někdy přečte něco jiného... A pak že povinná četba na školách je nesmysl...
:)
Autor: Anonym [85.207.17.154] Datum: 2007-04-30 21:03:25
možná, že není HP bůhvijaká kniha, ale pochybuju, že kniha, kterou sepsal nynější papež bude perla literatury. Jde o úplně stejný marketingový tah a o popularizaci, kterou tak odsuzuješ u HP. Věřím, že je teď tak úspěšná, ale pochybuju, že si ji obyčejní Němci tak objednávají. Ale když si spočítáš kolik je v Německu farností atd. a každý má v podstatě povinnost ji doma mít, to jsou potom metry až kilometry knih do knihovničky:D, které, třeba i narozdíl od HP, nikdo ani neotevře, natož aby si ji přečetl:)). Může to být samozřejmě úplně jinak, může to být skvost, velice přínosná literatura, ale já si ji barbarsky a nekulturně , narozdíl od HP 7, nechám kliďánko ujít, i když Ježíšovi neupírám fakt super schopnosti, které se s HP můžou měřit, pochybuju, že to bude takový nervák, zvláště když konec je už nějakých pár tisíc let známý:DDD
to: 85.207.17.154
Autor: Anonym [194.228.5.203] Datum: 2007-04-30 21:34:15
tohle byl kvalitní názor ;)
ehm
Autor: nifredil Datum: 2007-05-01 02:44:36
Dovoluji si nesouhlasit (s Anonymem brojícím proti HP). HP je kvalitní kniha. Přečetla jsem Eragona i Eldesta a sdílím s Tebou názor, že je to naprostá hovadina, ale přirovnávat Paoliniho k JKR je nejen neadekvátní. Paolini se veze na vlně zájmu o dětskou fantasy a svět Eragona není nic jiného než příběh Hvězdných válek naroubovaný na Středozemi. HP je o chlup originálnější a jeho popularita skutečně nevězí jen v marketingu. Já osobně jsem začala číst HP těsně po českém vydání HP3 - dlouho před filmy a dlouho před proslavením HP u nás - a přesto už to byl naprostý bestseller ve Velké Británii. Co se týče popularity Knihy o Ježíši (ach ta ignorance, nemám ani nejmenší tušení, jak se ta kniha jmenuje), tak souhlasím s druhým anonymem (skutečně, registrace enbo alespoň podpis nejsou od věci) - větši na lidí si tu knihu koupí už jenom proto, že ji napsal papež. Totéž jako u filmu Umučení Krista - Saw, které bylo možná adekvátně nechutné a krvavé, mělo menší návštěvnost jenom proto, že ten z kterého tekla krev nebyl Kristus. 
 
Co se týče Bible. Nikdo jí tu neubírá význam, ale faktem je, že toto jsou fandovské stárnky HP. Očekáváš nás snad, že náš první názor na nové HP bude: "Není to TAK dobré jako Bible?" 
A další - Starý zákon je de facto hebrejské písemnictví kanonizované do jednoho svazku. Epos o Gilgamešovi nebo Védy mají stejnou historickou i uměleckou hodnotu. Chtěla bych, aby se lidi taky jednou začali na Bibli koukat jako na starověkou literaturu a přestali ji posuzovat naprosto separovaně, není to na místě. 
 
Trdíš, že Bible je neužitečnější kniha všech dob. Je to opět jenom věc názoru. Trochu mě uráží, že všechny fanoušky Hp okamžitě házíš do jednoho pytle jakožto primitivy, jednoduché lidi, co si v neděli koupí Blesk a v pondělí CosmoGirl. Většina pravidelných návštěvníků tohoto fóra jsou inteligentní sečtělí lidé často s univerzitním vzděláním. Já sama se považuji za relativně sečtělou (na svůj věk dělám, co můžu), povinnou četbu považuji za užitečnou a dokonce zábavnou. Přesto (šok) mámm stále ráda HP. 
 
Mimochodem, chápu, že máš rád/a Bibli, ale to snad automaticky dělá každou knihu o Ježíši Kristu kvalitní?
for nifredil
Autor: Anonym [194.228.5.203] Datum: 2007-05-01 11:23:11
Já tady nebojuji proti všem čtenářům HP a sám jeden z nich jsem, což vyplývá z toho, že navštěvuji toto fórum, ja jenom bojuji proti těm kteří tady napsali prvních pár příspěvků a proti těm, kteří by s nimi mohli sdílet názor.Jinak s tebou absolutně souhlasím.
for anonym 194...
Autor: dadlenka Datum: 2007-05-01 13:38:16
tak to se mi odlehlo, že nebojuješ proti všem, jenom proti těm, kteří napsali prvních pár příspěvků a proti těm, kteří by s nimi mohli sddílet názor, jinak s nifredil absolutně souhlasíš.... nemám ráda absolutoria a takové ty porovnávačky - nej kniha, nej jídlo, nej film atd. nevypovídají vůbec nic o těch jmenovaných věcech. Vypovídají jenom o tom, že autor těchto příspěvků má překvapivě jasno ve svém životě, a podle mého názoru je to proto, že o další informace, které by třeba i zpochybnily jeho názor, nestojí:)) Neříkám, že HP je nej kniha všech dob, ale je to fajn příběh, který možná nezmění život lidí, ale určitě jim zpříjemní pobyt na tomto světě. Bohužel dneska už nezjistíme, jak Bible zněla v původním znění, protože milí přepisovači sem tam něco ubrali a něco zase přidali, některým slovům přesně neporozumněli a tak si něco vymysleli:) Takže možná je to kvalitní ročník vína, ale trošku kyselejší příchutě:))
Anonymovi 194
Autor: Anonym [85.207.43.147] Datum: 2007-05-01 15:03:47
Alespon castecne jsme se shodli:) Ja s prvnimi prizpevky vyse take nesouhlasim (podobne jako dadlenka nemam rada absolutiva), ale nijak me neprekvapuji. Vetsina tech lidi to takhle ani nemysli, pouze "prehaneji" (vsimni si enormniho mnozstvi smajlu). Napsal kvalitni vyvazeny nazor nejakou dobu trva a vetsina tech lidi ze shora se urcite moc nezamyslela nad tim, co napsala. Take to nekdy delam. Ale nema moc cenu na ne zacit reagovat necim sofistikovanym:) Vetsine tech lidi je jasne, ze mas pravdu. Co mne osobne vadilo na tvem nazoru je fakt, ze je stejne militantni jako ty, ktere kritizujes. Proste jsi je odsoudil, zavrhl jakoukoli sanci na diskuzi a intelektualnim tonem je "informoval" o tom, ze jsou zabedneni. 
Taky mi trochu vadilo tve naproste hajeni papezovy knihy, kterou, jak jsem pochopila, jsi asi necetl. Porovnavat HP a Bibli je pak uz tuplem naprosty nesmysl, ale z vlastni zkusenosti musim uznat, ze HP je ctivejsi ;)
jaksi jsem se zapomnela prihlasit
Autor: nifredil Datum: 2007-05-01 15:06:14
Anonym 85.207.43.147 jsem ja (ne totez co anonym 85.207.17.154 vyse:) 
 
Taky se omlouvam za obsenci diakritiky. Mam tu najednou linux a nemam tucha, jak prepnout na ceskou klavesnisi :roll
POTTER
Autor: Anonym [194.228.5.203] Datum: 2007-05-01 15:46:14
Tak se teda za sebe omlouvám. (většina lidí mi říká že jsem demagog, snažím se s tím nějak srovnat :) )Chtěl jsem prostě rozjet diskuzi na tohle téma, protože jsem si mylně myslel že tady chodí jenom zayrtí fanoušci HP. Vyvedli jste mě z omylu a tak se pro příště nebudu snažit vnucovat své "pravdivé" názory, když už vím že se tady najdou lidé kteří mají zase ty své.
Autor: nifredil Datum: 2007-05-01 19:25:16
Skutečně se neomlouvej, nic hrozného jsi neudělal:) Jestli chceš rozjet diskuzi, tak ti spíš než diskuze pod články doporučuji Soví poštu - diskuze (je to tady v levém sloupečku). Tam se skutečně diskutuje a věř mi, že určitě najdeš více než rovné oponenty. (jenom rada - asi se tam nebudeš moci pořádně vyznat, proto doporučuju ťuknout na Seznam aktivních témat, nebo nějak tak, kde se ti zobrazí seznam témat, do kterých v poslední době někdo přispěl.) Budeš se ale muset zaregistrovat. 
 
Jinak je hezké potkat někoho, kdo umí přiznat, že se mýlil. Na diskuzi tě uvítáme:) Mimochodem, i my, ač se to nezdá, jsme zarytí HP fanoušci. 

Autor: Anonym [89.235.30.12] Datum: 2007-06-06 15:58:32
vsadim se že ve světě je stejně první hp7 a ne nák J. nazdaretskej, ne??

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR