'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Narozeniny Patricka Doyla
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka > Napište nám

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
3.23.127.197

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

 

Narozeniny Patricka Doyla

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  Narozeniny
Příspěvek přidal(a) dannymark   
pátek, 06 dubna 2007, 07:59
Dnes slaví své 54. narozeniny Patrick Doyle, kterého všichni určitě dobře znáte jako skladatele soundtracku ke čtvrtému filmovému zpracování příběhů o čarodějnickém učni Harrym Potterovi - Ohnivému poháru. Narodil se ve Skotsku (Uddingston, jižní Lanarkshire). Kromě Ohnivému poháru je jeho hudba slyšet např. i v tak známých filmech jako Deník Bridget Jonesové, Jekyll & Hyde nebo Eragon. Přejeme všechno nejlepší!

 
 


Komentáře
DOYLE
Autor: Anonym [194.228.5.203] Datum: 2007-04-06 10:49:28
Všechno nejlepší doposud nejlepšímu skladateli pro HP!!!
Autor: Arlondia Datum: 2007-04-06 11:01:17
Nejlepšímu? Mistru Williamsovi nesahá ani po kotníky. Ale přesto všechno nejlepší.
Potter
Autor: Anonym [194.228.5.203] Datum: 2007-04-06 11:13:19
Williams je bez pochyby lepší ovšem ne v HP. Zde ho překonal Doyle. Ovšem někomu může stačit Williamsova lehce odbytá HP práce, kde vykrádal svého Hooka a jiné podobné. Promiň Johne ale chytlavé jednoduché melodie nestačí. Chce to život a magii sršící z Doylovy hudby.
Autor: Arlondia Datum: 2007-04-06 12:35:47
Lehce odbytá? Jednoduché melodie? Anonyme [194.228.5.203], kam se poděla tvoje soudnost, měl-li jsi nějakou? Hudba k Harry Potterovi je charakteristická právě svou genialitou. Hraješ na nějaký hudební nástroj? Zkus si zahrát celestu z Hedwig's Flight! Hraješ na housle? Zahraj si Quidditch! Uvidíme, jestli budeš pořád říkat "jednoduché odbyté chytlavé melodie"!
Autor: Arlondia Datum: 2007-04-06 12:40:58
A co se týče srovnání jeho a Doyleovy hudby, pak věz, že je to právě Doyle, kdo se vyznačuje triviálností. Pusť si třeba hudbu z Vánočního plesu, ten valčík. Tam je použitý základní osmičkový obrat, jednoduchá melodie, aranžmá tradiční, kde nic tu nic. Dobře se na to tancuje, hezky se to poslouchá, ale kde je originalita, kde je genialita?
Autor: peter394 Datum: 2007-04-06 15:15:24
Prajem všetko naj a pridávam sa na stranu Arie, Doyle to úlne po*ral...
Miky
Autor: Anonym [90.176.43.12] Datum: 2007-04-06 16:59:02
Me se libi oba dva :-) ted jejich hudba :-D
Autor: wizard tom Datum: 2007-04-06 17:03:29
for peter394: Když už tady vyjadřuješ své názory, tak ne sprostě, prosím! 
 
Jinak dle mého názoru jsou jak Williams tak i Doyle skvělí skladatelé, akorát tu hudební složku vzali každý z jiného konce. Nemám důvod kritizovat ani jednoho z nich. Líbí se mi oboje. 
 
PS: Vše nejlepší k narozeninám! ;)
for wizard tom
Autor: peter394 Datum: 2007-04-06 17:52:47
myslím, že sa tu môžem vyjadrovať ako len ja chcem, pokiaľ to nebude prekážať adminom, wizard tom ;)  
 
som úprimný človek a ver mi, že moja slovná zásoba nemá veľkosť čajovej lyžičky a dotyčné slovo som mohol síce nahradiť iným adekvátnym výrazom, ale mi tam jednoducho sadlo lepšie ako všetky ostatné... okrem toho si myslím, že som sa úplne trafil, viacerí ľudia zdieľajú rovnaký názor ako ja a Arlondia 
 
Preto ťa prosím, aby si si nabudúce rozmyslel, čo sem napíšeš. ak si si totiž nevšimol, "kritické" písmenko som "zacenzúroval", aby môj názor bol znesiteľní aj pre takých ľudí, ktorým robí slovo "posral" problém :roll
Autor: wizard tom Datum: 2007-04-06 18:24:07
To máš pravdu, ale jak jsi sám řekl, existuje mnoho jiných výrazů, které daný problém vyjádří mnohem lépe, věř mi... To cenzurované písmenko stejně nezmírní význam toho, co jsi tím myslel, ale to už bysme se tu hádali opravdu o hloupostech. Dál to neřešme (pokud nemáš potřebu)
názor
Autor: Anonym [194.228.5.203] Datum: 2007-04-07 12:09:50
Pořád si nemůžu pomoct ale Doylova hudba k HP sedí daleko více než Williamsova. Ten už je skutečně oposlouchaný. Pro někoho kdo danou tématiku soundtracků nesleduje mě nemusí chápat. Jsem vášnivý sběratel soundtracků a když WB ohlásilo odchod Williamse skákal jsem radostí. Například soundtrack k vězni se mu povedl náramně ale jeho samostatný poslech stojí za zlámanou grešli. Doylovu hudbu jsem si zamiloval ještě dřív, než jsem viděl film a to se stává opravdu málo kdy.
Jadwiga
Autor: Anonym [213.235.159.242] Datum: 2007-04-10 13:27:53
Anonyme nesnaž se, Arlondia je do Williamse tak zaláskovaná, že není ochotná uznat, že nekdo jiný mohl složit k Harrymu lepší hudbu než on. Snažila jsem se jí to vysvětlit, ale marně. Bude si trvat na svém a budě tě urážet, takže ji nech při tom, že jediný génius je Williams :grin
Autor: Arlondia Datum: 2007-04-10 16:44:04
Za prvé bych tě ráda upozornila, že "úcta" neznamená "zaláskovanost"- tento pubescentní termín vyjadřuje něco úplně jiného. Vzhledem k věku Johna Williamse je nemyslitelné, abych ho milovala. Ani nemám po zdech vyvěšené jeho plakáty, jak je mezi mládeží zvykem. 
 
Dále si vyprošuji nařčení z urážení. Nikoho jsem neurazila, ani Anonyma, a ani se do toho nechystám.  
 
A za třetí, není pravda, že Williams je jediný génius. Je jich mnoho- Zimmer, Gregson-Williams, Newton-Howard, Elfman, Horner, Shore a mnoho a mnoho dalších. To jsou ovšem pánové, kteří za svůj život dokázali nesčetněkrát své kvality zkoponováním kvalitních a lecky geniálních děl. Pozor, nepleť si, prosím, termíny "pěkný" a "geniální". Tyhle dva termíny nemusí být nutně vždy pospolu ve stejném významu, právě naopak. Pro ucho laika (a pro puberťáky, co si budeme povídat) jsou většinou "pěkné" věci naprosté sračičky a "geniální" považují za žumpu. 
 
A právě zde se dostáváme k tomu, o čem jsem hovořila už mnohokrát (a co jsi se mi snažila "vysvětlit"). Doyle možná zkomponoval "pěknou" hudbu, to znamená líbivou, hezoučkou. Ale taky "blboučkou", jestli budeš lépe rozumět tomuto výrazu. Ač se ti třeba The Knight Bus od Williemse možná nelíbil, buď si jistá tím, že právě zde se objevuje jeho genialita, kterou zjevně ne každý dokáže pochopit (a s IQ to nemá nic společného, aby jsi se nezačala hned čílit, že tě nějak urážím). Takových výkonů "zelenáči" jako Doyle nebo Hooper prostě nejsou schopni, i kdyby se na hlavu stavěli, a proto k filmům formátu Harryho Pottera nepatří. Na takových filmech se neučí.
Jadwiga
Autor: Anonym [89.24.7.33] Datum: 2007-04-10 23:36:43
lol :) :grin  
 
Všechny tebou vyjmenované pány skladatele znám, znám i jejich hudbu, něco se mi od nich líbí hodně, něco mě baví méně, ale to neznamená, že když se mi od nekoho nelíbila hudba k jednomu filmu (např. Hornerův Titanic byl pro mě nuda - jedno téma do zblbnutí) tak budu mít potřebu ho nějak "srážet" - což je slovo které jsi použila ty v naší předchozí debatě ("neměla jsem potřebu ani tak vyzvednout Williamse, jako jsem měla potřebu srazit Doyla").  
 
Já nevím proč bych to dělala, ale protože ty takovou potřebu máš a taky protože jak jsi právě předvedla neumíš napsat nic bez urážek práce jiných (i když tobě se něčí hudba nelíbí, jde to říct slušně a ne ho hned "mít potřebu srážet" zvlášt, když je mu o hodně víc než tobě)projevila jsi se přesně tak, jak jsem říkala anonymovi. 
 
A dekuju ti pokud mě považuješ za pubertáka, protože to znamená, že se ještě pořád umím vyjadřovat jejich stylem lol.  
 
A prosím, vždycky pubertákům říkám, že pokud chtějí být braní vážně, neměli by používat výrazy jako lidičky, sluníčka, hezoučký, blboučký apod. je to velmi otravné, pubertální a neprofesionální, pokud chceš někomu vysvětlit co si opravdu myslíš a chceš aby tě brali vážně. :grin  
 
A dám ti ještě radu, zkus někdy prohledat internet a zjistíš, že hodně lidí si myslí, že Williams je geniální a skládá geniální hudbu, ale zároveň jsou přesvědčeni o tom, že zrovna u Harryho a hlavně u prvních dvou se až tak vrcholně nepředvedl. :grin
Autor: Arlondia Datum: 2007-04-11 07:19:40
Kdo mě zná, ví, že takové výrazy běžně nepoužívám. Tady jsem je napsala, abych tím zvýšila míru srozumitelnosti, ale podle tvých slov do kategorie pubertálních nepatříš. Přesto si nemyslím, že ten, kdo v každém třetím odstavci používá "lol", by nerozuměl slovu "blboučký". Ale jestli dáváš přednost expresívním výrazům před eufemismy, řeknu to klidně naplno. Některé z těch písniček jsou sračky. 
 
Souhlasím, že zrovna Titanic se Hornerovi nevyvedl nejlépe. Motivy tam má sympatické, ale "na jedno brdo". Je fakt, že za to Hornera "srážet" je hloupost, ale tady je další jádro pudla. Termínem "srážet" jsem nemyslela "pokořovat" nebo "urážet" (ačkoliv zrovna v tomto případě by se občas o urážení mluvit dalo), ale spíš obhajovat opačné stanovisko než jeho milovníci, k nimž se řadíš. Já jsem zastánce kvalitních děl a kvalitu partitury nesoudím jen podle poslechu. Z toho důvodu "srážím" Doylea v tom smyslu, že prohlašuju, že je zelenáč (míněno "nezkušený" v některých oblastech) a skládá sračičky, ale zároveň říkám, že se možná ještě vyloupne. Ovšem mě se svým výkonem v Potterovi nepřesvědčil. 
 
A přestože je tahle debata s tebou nesmírně zajímavá, dovolím si tě upozornit, že můj názor nezměníš. Starého psa novým kouskům nenaučíš. A myslím, že opačně to bude platit stejně ;)
...
Autor: Anonym [194.228.5.203] Datum: 2007-04-11 17:50:35
Tahle debata je naprosto zbytečná a zbytečně se ponižujete navzájem. Arlondia má menší problémy s vyjadřováním a předpojatostí. Je hned jasné že její názory nikdo jen tak nezmění a sama jsi mě o tom Jadwigo přesvědčovala. Snažíte se tady obě rozepisovat naprosto zbytečně, protože každému je hned po prvních příspěvcích jasné co může a co nemá očekávat. ;) btw: jsem puberťák-no a?

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR