'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Teorie: Harry to vidí špatně
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
3.15.235.196

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

 

Teorie: Harry to vidí špatně

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  Teorie
Příspěvek přidal(a) wizard tom   
středa, 16 srpna 2006, 10:50
Nekonečné téma - někteří fanoušci HP jsou přesvědčeni, že Snape je stále věrný Voldemortovi, a Ti druzí jsou zase přesvědčeni, že jednal podle Brumbálova příkazu. Přes kouzelné prostředí, to vypadá, že všechny postavy ve světě Harryho Pottera, jednají přiměřeně a racionálně podle jejich životních zkušeností... Přečtěte si novou teorii, kterou přeložila Snape 007.

Když jsem podruhé dočetla HBP, nutně jsem potřebovala hmatatelné, logické vysvětlení pro akci Severuse Snapea.


Co potom motivuje Severuse Snapea k činům, které dělá od knihy 1 až po 6, a jaký význam to bude mít na finále H.P. ??? Harry si myslí, že ví, proč Snape zradil jeho rodiče Voldemortovi a proč pomáhá Brumbálovi v jeho boji s Pánem zla... Bohužel, ale, Harry to všechno vidí špatně, nebo alespoň částečně špatně.
Po Brumbálově smrti - Remus Lupin, profesorka McGonagallová, Harry, Ron, Hermiona a další diskutují v nemocničním křídle o tom, proč si byl Brumbál tak jistý Snapeovou věrností. Harry tehdy přišel s tím, že zná důvod, který Snape vylíčil Brumbálovi, aby ho vzal zpět. " Já to vím ", řekl Harry, a všichni se na něj podívali. " Snape přinesl Voldemortovi tu informaci , po které se Voldemort rozhodl zabít mého tátu a mou mámu. Pak Snape řekl Brumbálovi, že si neuvědomil co udělal, že je mu to strašně líto, že je de facto oba zabil ". " A o mé mamince také nesmýšle jako o ostatních, protože byla z mudlovské rodiny ", řekl Harry. Jsem přesvědčená, že Harry říká o Snapeově příběhu pouze částečnou pravdu. Snape opravdu řekl Voldemortovi o věštbě, ale Harry nemá pravdu v tom, co se týká Snapeových citů k Lilly.Myslím si, že Snape se staral o Lilly daleko víc, než si Harry dokáže představit. Brumbál připustil, jak moc Snape litoval jeho rozhodnutí říct Voldemortovi o věštbě. " Já věřím, že tohle byla největší bolest jeho života také důvod, proč se vrátil --- ".
 Je škoda, že Harry přerušil Brumbála dříve, než dořekl to, co chtěl říct. Harry se vzápětí znovu zeptal Brumbála : " Jak si můžete být tak jistý, že Snape je na naší straně ? " Brumbál chvíli nepromluvil, vypadal, jakoby se o něčem rozhodoval. Nakonec řekl : " Jsem si jistý. Severusi Snapeovi naprosto důvěřuji. " Vypadá to, jakoby Brumbál zvažoval, jestli má Harrymu říct něco víc o Severusovi a jeho důvodu, proč opustil Voldemorta.... Vybral si, že mu to neřekne. Možná dal Brumbál Severusovi slovo, že jeho důvody nikdy neprozradí.... Myslím si, že Severus miloval Lilly. Zcela zřetělně nenáviděl Jamese Pottera. To, že znal Jamese , to určitě nevysvětlovalo jeho bolest a trýzeň, když se dozvěděl, že je chce Voldemort chytit a zabít. Láska k Lilly byla tím nejjasnějším vysvětlením, proč navždycky opustil Pána zla a osobně se mu chce pomstít. Všichni, kteří poslouchali Harryho vyprávění " vypadali v naprostém šoku a zkoušeli pochopit monstrózní pravdu toho, co se stalo ". Byli tak šokováni tím, co se stalo, že se nikdo nezabýval Harryho tvzením o citech Snapea k Lilly.

 A tady se JKR snaží manipulovat se svými čtenáři tím, že chce, aby Harryho vysvětlení brali za platné a správné. V kapitole " Útěk Prince " , když Harry bojuje se Snapem, říká Snape Harrymu velice zajímavou věc. Harry chce použít na Snapea kouzlo Sectumsempra, Snape mu ho lehce odvrátí a vztekle mu odpovídá : " Vy chcete proti mně použít má vlastní kouzla, Pottere ? To já je vymyslel - já, Princ dvojí-krve ! A vy chcete použít proti mně mé vynálezy, jako Váš skvělý otec, že ano ? To by asi nešlo....NE !!! Z Harryho učebnice lektvarů víme, že Snape vynalezl kouzlo Levicorpus, kouzlo Sectumsempra a další kouzla..... Také víme, že kouzlo Levicorpus použil James Potter, když Snapea veřejně ponížil před Siriusem, Lupinem, Lilly a mnoha dalšími studenty ze školy. Když se Lilly už po několikáté Snapea zastala, nazval ji " mudlovskou šmejdkou ". Možná tohle byl ten moment, když se Lilly definitivně od Snapea odvrátila.......

Možná to bylo někdy těsně po tomhle incidentu, když se začala Lilly scházet s Jamesem..... Proto to byla " Snapeova nejhorší vzpomínka ". Styděl se za to , co mu před ní udělali , a byl z toho tak " vzteklý ", že mu musí pomáhat ona , že jí ve finále vynadal. A právě za to se styděl úplně nejvíc. Snape, který byl dvojí-krve , nenáviděl " čistokrevného " Jamese , který se oženil s Lilly, měl popularitu a respekt ostatních studentů, a který sklízel uznání za kouzla, která vymyslel Snape. Přes to všechno ale, Snape dál miloval Lilly.... Byla to jeho láska k ní, která způsobila jeho výčitky svědomí a jeho trápení, když se dozvěděl , že Voldemort chce zabít Jamese a Lilly. Snape měl v sobě dostatek soucitu a lidskosti a neměl žaludek na to, aby mučil a zabíjel lidi, obzvláště ty, kteří byli dvojí-krve / jako on /, anebo " mudly ", / kteří byli jako Lilly /. Brumbál nám neustále připomíná, že síla lásky je schopna porazit zlo a neštěstí. Láska k Lilly, bylo to, co zadrželo Severuse Snapea od odevzdání se Voldemortovi. Neuvěřitelně zajímavé je ve dvou po sobě jdoucích kapitolách, jak používá JKR přirovnání dvou stejných pocitů, dvou různých lidí. To, co oba , Harry i Snape , musí udělat, může být interpretováno jako následování Brumbálova slibu, a identické vyjádření slovy je použito k vyjádření pocitů Harryho i Snapea, když byli de facto přinuceni udělat nemyslitelné. Následující slova popisují Harryho pocity, když nutil Brumbála pít lektvar v té jeskyni : " Nenáviděl sám sebe a cítil odpor k tomu co teď dělá, Harry znova pozdvihl pohár Brumbálovi k ústům ". A Snape je popisován, před tím než měl zabít Brumbála , následovně : " Snape se na chvíli zahleděl na Brumbála, a v drsných rysech jeho obličeje byla znát nenávist a odpor ".

Musím přiznat, že věřím, že toto všechno dělal Snape podle Brumbálových instrukcí, a už dávno není věrný Voldemortovi. Snape nenávidí Harryho, nenáviděl Jamese, ale vždycky miloval Lilly a pokračuje ve své věrnosti k Brumbálovi i přes to, že ho musel zabít... A to je taky otázka.... V poslední knize série Harryho Pottera bude odhalena zbývající část příběhu Severuse Snapea. V 6. knize se Harry naučil hodně od Prince dvojí-krve , skrze jeho učebnici. Daleko více, než od kteréhokoliv z učitelů.... Na první lekci obrany proti černé magii, kterou měli se Snapem, se Snape snažil naučit Harryho a studenty, jak použít neverbální kouzla a kouzla bez hůlky. Dokonce Snape nepřestane " vyučovat " Harryho ani v situaci, kdy spolu bojují, když Snape utíká z Bradavic..... Doslova mu radí, co musí udělat, aby byl úspěšný proti němu, nebo proti Smrtijedům. " Budu Vás blokovat znovu a znovu a znovu, dokud se nenaučíte držet hubu a zavřít svou mysl, Pottere! ". Vyžaduje ohromný talent a dovednost zlomit kouzlo ochrany každého z dalších viteálů. Brumbál, který byl největší kouzelník všech dob, při získávání jednoho viteálu přišel o ruku, a při získávání druhého byl málem zabit. Kdyby ho podle jeho slov nezachránil právě Severus Snape, tak by tady nejspíš nebyl. Harry se toho bude muset ještě hodně naučit předtím, než bude natolik silný, aby zlomil kouzlo a zničil zbývající 4 viteály a zabil Voldemorta. Severus Snape je jediná zbývající osoba , která rozumí Voldemortově mysli, tudíž ví, jak by asi chránil další viteály..., a má znalosti a sílu pomoci Harrymu. Harry se musí naučit věřit Snapeovi a stát se znovu jeho studentem, předtím, než bude mít sílu porazit Voldemorta. Snape bude muset odložit stranou jeho nenávist k Jamesovi, aby pomohl a naučil Harryho, jak zničit Pána zla. Určitě se jim to podaří, ať už je jakákoliv oběť. Protože přes jejich rozdíly, je oba motivuje LÁSKA.

Zdroj: Potter Harry.net

 
 


Komentáře
nevěřím
Autor: Anonym [213.220.192.238] Datum: 2006-08-16 11:38:03
Nevěřím, že Snape Lily miloval, ale tahle teorie upozorňuje na něco, čeho jsem si taky všimla, že totiž důvod, proč se Snape od Voldemorta odvrátil, ve skutečnosti Brumbál neřekl. V češtině je to přeložené tak, že je to zavádějící, ale v angličtině je zcela jasné, že Harry Brumbála přerušil a že ten důvod jeho obrácení chtěl Brumbál teprve říct. Na druhou stranu musím připustit, že Snape se tuším o Lily nikdy nezmiňoval špatně, ale to je pochopitelné, protože s Jamesem neměla v podstatě nic společného až do posledního ročníku, takže ji neměl zahrnutou do té party, která ho pronásledovala
Autor: Tessík Datum: 2006-08-16 11:43:45
Blbost, takovích teorií bylo radči se nechám překvapit,než bych četla tyhle blbosti. :zzz :x
souhlas
Autor: Anonym [195.113.184.10] Datum: 2006-08-16 11:46:02
Tohle se bajecne doplnuje s tim, co je napsano v clanku "Spinner's End a jak to mohlo být". Nemuzu k tomu dodat nic co bych nenapsal do prispevku "souhlas" a "souhlas II" od zminenym clankem. Harry Snapa nenavidi. A nenavidi ho o to vic, ze ukol od Brumbala musi splnit, to ze by sam pred sebou selhal i tentokrat by pro nej bylo "horsi nez smrt". Ke splneni ukolu potrebuje Harryho a o to vic ho nenavidi. Ze tohle pravda na to vsadim boty. Otazka je jesli Harry v sednicce bude se Snapem spolupracovat vedome, nebo ho k cily Snape zmanipujuje bez jeho vedomi a souhlasu.
souhlas - oprava
Autor: Anonym [195.113.184.10] Datum: 2006-08-16 11:48:06
veta "Harry Snapa nenavidi" je pravdiva, ale ja to chtel napsat obracene.
nic nového
Autor: Esclarte Datum: 2006-08-16 12:06:15
Takovýchhle příběhů o láske Snapea k Lily už bylo.
Autor: Aries Datum: 2006-08-16 12:08:45
:roll
laska
Autor: Anonym [195.113.184.10] Datum: 2006-08-16 12:21:05
Snape nemusel nutne s Lili chodit. Ale z naznaku je jasne, ze mu imponovali jeji schopnosti. Mozna ji i platonicky miloval. Ale jedno je jiste, znal se s ni a ona se ho zastala. Ona se zastala jeho, ktery byl ostatnima nepochopen. A Voldemort ji zabil. Rozdil pro Snapa je v subjektivnim vnimani. My take jinak vnimame zaplavy v Cine, to sotva nekdo zaregistruje ve zpravach. Zaplavy nekde jinde v Cechach jsou taky znimany jinak. Zaplavy ve vedlejsi ulici jsou jeste neco jinyho. A Smrt Lili byla pro Snapa mnohem vic nez vyplaveni sousedky v prizemi stejneho domu, ktera mu obcas dala cerstve upeceny kolac. A mozna to pro Snapa znamenalo jeste vic, pokud ji platonicky miloval, ale i bez toho ho to muselo hodne zasahnout.  
PS: ty zaplavy neberte doslova, jde o to prirovnani.
souhlas ||
Autor: Anonym [195.113.184.10] Datum: 2006-08-16 12:31:38
Navic je dost dobre mozne ze neco bude na teorii, ze Snape chtel po Voldemortovy, abu Lili usetril. Voldemort mu i castecne mozna chtel vyhovet, ale vysledek znate. Zekl bych, ze hlavnim motivem pro Snapea byl pocit vsemocnosti velkeho pana a jeho vernych. A po tom co se stalo Lili si musel vedomit jaky je to sebeklam. Ze Voldemort znici vsecho, ze mu na nicem a na nikom nezalezi, ze je zkratka cisle zlo.
Autor: Ella Datum: 2006-08-16 12:42:15
Nevěřím, že by Snape něco cítil k Lily. Radši si počkám na sedmičku. Vymýšlení nekonečných teorií o Snapeovi je podle mě zbytečné. :roll
Autor: Esclarte Datum: 2006-08-16 13:00:39
Moje řeč. Zvlášť když je tahle už asi stopadesátá.
to není stopadesátá,
Autor: Aries Datum: 2006-08-16 13:23:00
to je asi druhá po sto padesáté
Vojta
Autor: Anonym [80.78.146.82] Datum: 2006-08-16 14:14:58
Snape je dobrý v nitrobraně, takže Brumbálovi zalhal. A Snape to měl s Voldemortem domluvený, že půjde učit do Bradavic,ještě dříve, než se z Voldemorta stalo něco horšího než duch. Měl dělat špeha. Jenže potom - jak už Snape učil - si Snape myslel že je Voldemot mrtvý a do Azkabanu nechtěl. Tak zůstal v Bradavicích pod ochranou Brumbála. A později dával Snape Voldemortovi informace o Fénixově Řádu. Jenom mě zajímá, kdo byl R.A.B?
Autor: Tuor Datum: 2006-08-16 14:45:11
Pěkná teorie, navíc pokud platí zavedené schéma že hodiny lektvarů mají společné koleje Nebelvíru a Zmijozelu, musela vědychtivému Snapovi Lili hodně imponovat. A na otázku proč vymýšlet další teorie odpovídám proč ne. Čím si chcete jinak zkrátit to čekání na 7 a navíc trocha logiky nikomu neuškodí, že... i kdyby to byla teorie 151
Eli
Autor: Anonym [83.208.180.60] Datum: 2006-08-16 16:05:33
tomu že Snape miloval Lili bych věřila, tomu že on jejedinej kdo může Harryho připravit na boj s Voldemortem taky.. ale tomu že na Brumbálův příkaz ho samotneho zabil to fakt ne :D dyk ho Brumbal sam prosil ať to neděla..
Autor: Anonym [217.197.145.77] Datum: 2006-08-16 16:12:53
:grin souhlas 
je lepší krátit si čas vymýšlením JAKÝCHKOLIV teorií než jenom tupě čekat...
Autor: Arlondia Datum: 2006-08-16 16:23:21
"Přes kouzelné prostředí, to vypadá, že všechny postavy ve světě Harryho Pottera, jednají přiměřeně a racionálně podle jejich životních zkušeností..." Tahle věta by se měla do kamene tesat... Jestli se tam všechny postavy chovají racionálně, tak jsem tlustočerv.
Autor: Anonym [62.141.24.83] Datum: 2006-08-16 17:14:03
ale stejně jestli je tohle pravda nesmime zapomýnat na rozhovor Snapa ,s Belatrix a Narcisou! :x
Autor: Anonym [57.90.33.70] Datum: 2006-08-16 17:25:12
s touto teorií se plně ztotožňuji, věřím, že Snape je klíč k porážce Voldemorta, jiné cesty není...jedině on může Harrymu pomoct
Autor: Anonym [213.194.247.204] Datum: 2006-08-16 18:22:05
Otázkou je, proč Voldemort řekl, že Lili zemřít nemusela. Vdyť byla potomkem mudlů a na ty se přece Voldemort soustřeďoval.Když nechal zabít tolik mudlů a stavil se proti nečistokrevným kouzelníkům, tak proč by ušetřil Lily?Aby ji dostal na svou stranu? Proč by to dělal když Jamese zabil bez váhání. Harryho zabít důvod měl, ale Jamese a Lily?-tady důvod neměl, jen ten, že se proti němu stavěli. A koho chtěl ušetřit? Jenom Lily!!Musel mít důvod! Myslím, že to je ta otázka?Co myslíte?
Autor: Arlondia Datum: 2006-08-16 18:40:24
Buďto se za ni přimluvil Červíček (za to, že vyzradí tajemství, tohle požaduje), nebo se přimluvil Snape, nebo ji chtěl Pán zla využít při výrobě dalšího, posledního horcruxu (viteálu) jakožto oběť- a to ji potřeboval živou.
Autor: Anonym [80.78.146.82] Datum: 2006-08-16 18:43:34
Voldemort chtěl Haryho. Takze pokud Lili chtěla aby přežil, musela zemřít, aby dala Harymu ochranu. A Harry Snapea nesnáší ještě víc, když zabil Brumbála. A to, ze by Snape zabil Brumbála na Brumbálův příkaz je taky blbost. Protoze, když už chtěl Snape Brumbála zabít, Brumbál se doprošoval.
Autor: Anonym [194.70.181.1] Datum: 2006-08-16 18:49:00
No jo, ale proc teda Brumbal prosil Snaepa aby ho nezabijel????? :roll uvidime jak to JKR napise a pak o to muzeme diskutovat ne????
pro Tuora
Autor: Anonym [88.100.238.15] Datum: 2006-08-16 18:50:16
Potíž je v tom že zrovna tohleto - že Snape miloval Lily a k čemu všemu to vedlo - jsem slyšela už nejméně 151 krát. Takže už mě otravuje, když se to tu objeví jako kdovíjaký objev. 
My, co sem chodíme pořád a diskutujeme na fórech, už se totiž dostáváme do stadia, kdy bylo, aspoň v těch zásadních věcech, řečeno dohromady všechno a dál už se v tom vrtáme docela bez přínosu. Teoriím prostě postupně dojde dech. A co dělat? Třeba vymýšlet originálnější teorie a k tématům, která se tolik neprobírají. 
Esclarte.
Autor: Anonym [88.100.79.24] Datum: 2006-08-16 19:01:23
můžem se jen dohadovat. pravdu zná jen Jo.
Ach jo...
Autor: MyBlackSheep Datum: 2006-08-16 19:49:20
Hmm... teoreticky to možný je, jenom už mě unavuje to množství lidí tvrdících "Snivelus-je-nevinný-on-miloval-Lilly" .... :x :x :x :x
Pro Esclarte
Autor: Arlondia Datum: 2006-08-16 22:51:11
Pravdu zná jen Jo a já :evil:
Parik_
Autor: Anonym [83.240.1.252] Datum: 2006-08-17 01:50:29
vubec netusim k cemu se mam primojit snad jen doufam ze se 7 vyvede :)
Autor: Anonym [82.100.62.226] Datum: 2006-08-17 09:38:44
A stejnak je to blbost Rowlingová říkala v nejakym časopise (už je to delší dobu) že Snapea se s Brumbálem nedohodnul ani nic jinýho aby ho zabil. Podle mě je Snape s Voldemortem
pro Esclarte
Autor: Tuor Datum: 2006-08-17 10:42:29
To je právě ta potíž, kterou jsem se již jednou dovolil vytknout. Já sem chodím jen občas, protože už pracuji a času není na zbyt. Takže když si chci přečíst nějakou teorii, která je pro mne nová, stane se obvykle, že je u ní již tak 40 odkazů, znichž posledních 30 se týká již něčeho jiného. Takže se mrknu na pár, zjistím, že jsem se nic nového nedozvěděl, a opravdu nemám čas si přečíst celou genezi a hledat co bylo zajímavého k HP uvitř. Tak mi tedy promiň, že nejsem tak plně IN jako Vy hlavní diskutující. To že témata jsou vyčerpána chápu, je to už dost dlouho od vydání 6. Jen se trošičku kacířsky ptám, co budeme tady na těch stránkách dělat když nebudeme už nic probírat, protože vše bylo řečeno. Pak nám co nás nezajímají hreci a jejich další filmy můžeme jen počkat a vrátit se sem tak dva dny po vydání anglické verze 7? Měj se a nezlob se, do tebe tak pouštím Tuor
Zuzana
Autor: Anonym [89.102.119.135] Datum: 2006-08-17 11:00:32
Moc hezky napsaná teorie, vše dává smysl  
- mám stejný názor. Brumbál by nikdy  
o život neprosil, byl vždycky nad věcí a smrti se nebál. ;)
pro Tuora
Autor: Anonym [88.100.238.15] Datum: 2006-08-17 11:35:08
Tohle není tvoje chyba, ale chyba těch, kteří si přečtou šestý díl, napadne je totéž, co většinu ostatních a rychle běží sdělit ostatním, na co přišli. Není to jen tenhle případ, na potterharry se skoro periodicky objevují články, v nichž nám někdo oznamuje, že udělal fantastický objev: R.A.B. je Regulus! 
Esclarte
neni to cernobili
Autor: Anonym [195.113.184.10] Datum: 2006-08-17 12:37:00
To co Jo pise neni pohadka, kdy hodny princ zabije draka. 
Fakta: 
- Brumbal by o zivot nikdy neprosit, takze musel chtit po Snapovy neco jinyho. 
- Snape neni neviny. Je zkazeny az hruza a Harry to citi. Ale Snape take neni Voldemort, aby byl ztelesnenim zla. Na Voldemortovu stranu se pridal protoze v tom videl pro sebe prospech. K Brumbalovy presel, protoze nedokazal zit s tim co pro Voldemorta udelal. Je to smutna postava ktera nestoji ani na jedne strane, presto si je vsak vedom, ze musi Harrymu pomoct. On je jediny, kdo je schopen. Jeho motivace je jasna, to to spatny clovek se svim svedomim. Tu motivaci Brumbal znal, proto mu veril. Snape svim zpusobem zemrel jiz pred Voldemortovo utokem na Harryho a momentalne se jen snazi zit sam se sebou a svim vedomim. Takze v 7 musi zemrit, ledaze by by mela Jo zachvat patosu a Snape byl ta omilostnena postava o ktere mluvila.  
 
Jo ma odpozorovan zivot. Snape neni kladna postava, ale neni to ani zaporna postava. Prectete si pameti nejakeho vojaka co prezil valku a pochopite. Nemyslim zadnou oslavu "nasich hrdinu" ktera vysla po valce at u nas nebo na zapade. Knihy ktere vyznivaji jako priznani, a vysli o 20-xx let pozdeji. A mozna Snapea pochopite.
Autor: xxxElisabeth Datum: 2006-08-17 14:13:21
Nikde není napsáno, že Brumbál prosí Severuse, aby ho nezabíjel, říká jen prosím.. podle mě ho prosí a chce mu dodat odvahu, aby Brumbála zabil a neprozradil tak, že není s Voldemortem.. už kvůli neporušitelné přísaze, tenkrát Snape nemohl říct NE, potvrdil by tak jen to, z čeho ho Belatrix podezírala (a právem), že je s Brumbálem
Víc hlav, víc ví! ( a nebo taky vůbec ni
Autor: Jirin Datum: 2006-08-17 16:51:54
Taky nemám moc času pročítat diskuzní fóra, která už asi vyčerpala vše co se dalo, takže sem ráda, že se tu objevuje takhle přehledná teorie a pod ní, ještě pár dalších. S něčím souhlasím, s něčím ne. Takže proč to odsuzovat a útočit?!! Že Esclarte!!??  
 
Souhlasím, že je Snape pěkně prohnilej, ale když znáte část toho, co ho takového udělalo, není divu. Že Harrymu pomůže a možná je to jeden z mála, který to dokáže, je taky celkem jasné ( i když to rozhodně nesnižuje pomoc všech ostatních přátel ). Brumbál až moc dobře věděl co dělá a komu věří. Nežadonil o život, spíš snad o to, aby Snapovi konečně cvaklo a taky jednou dělal něco správně! Myslím si, že omilosrdněný bude Harry a Snape zemře. Prostě zkrátka to, co dalších sto tisíc a víc čtenářů! :-)  
 
Teorie se mi líbila, je v ní dost toho, s čím souhlasím, jen bych Snapea tak "neromantizovala", on je totiž taky pěknej všivák a čert nikdy neví!!!  

Autor: Anonym [212.71.190.142] Datum: 2006-08-17 17:21:14
hele ja uz mam dost tohodle vdyt snape vyslechl tu vestbu a navic je Voldemortovym spojencem..ale kdyz uz jsme u toho co kdyz Snape ctel zabit Jamese a Voldemort zase Harryho !chapete to to neni o tom ze snape chtel po Voldemortovi aby Lily nechal ale je to kvuli tomu ze oba nemeli duvod proc zabit Lily chapete me nekdo?
Autor: xxxElisabeth Datum: 2006-08-17 17:26:52
Snape vyslechl věštbu, ale v ní se nic o Potterovi neříká, to Voldemort si nybral, koho zabije a NIKDO jiny nevedel, ze jde k Potterovým. Co se stalo, to se každý dozvěděl až potom. Takže Snapův záměr nebyl zabít Jamese a ani nemohl žádat Voldemorta, aby Lilly ušetřil..
Autor: nifredil Datum: 2006-08-17 18:33:57
Nevim proc, ale z neznameho duvodu mi podobne teorie prijdou neuveritelne vtipne. 8)  
jen tak dal. Cim vic jich bude, tim lepe. 
johoho
?
Autor: Motu Datum: 2006-08-18 08:16:39
Pokud by Snape byl na strane zla, proc nezabil Harryho, kdyz mel prilezitost (pri uteku z veze, po smrti Brumbala)? Vim, ze je v knize napsano, ze ho chce Voldemort pro sebe, ale proc? K cemu ho jeste potrebuje, kdyz uz jeho krev pouzil v Ohn. poh. a chtel ho tam sam vlastne i zabit. Ze by tolik riskoval, jen kvuli osobnimu souboji, kdyz to mohl za neho udelat Snape nebo jiny Smrtijed? Je to moznost, ale nezda se mi to. Mozna ho jeste k necemu potrebuje. :cry  
P.S. Taky jsem necetla vsechny diskuze, pokud jsem neco prehledla, tak pardooon :grin
Harry
Autor: Anonym [85.160.171.229] Datum: 2006-08-18 12:24:32
Myslim ze kdyz Voldemort "neco ze sebe a svych vlastnosti" prenesl do harryho mohl to byt dalsi kus jeho duse...tim ze si uvedomil spojeni jejich mysli v radu tak si uvedomil kde vezi dalsi cast jeho duse proto ho chce pro sebe...nechce aby nekdo znicil dalsi cast jeho duse...mozna ji chce zpatky protze uz to muze byt 8 cast...coz neni zrovna magicke kouzelnicke cislo...co rikate?
Fred Weasley
Autor: Anonym [195.47.26.26/unknown] Datum: 2006-08-18 12:27:14
Hm, možná už to sem někdo napsal, ale napadá mě taková drobnůstka. Voldemort, než zabil Lilly, jí říkal, ať uhne. Nemohlo to být proto, že Snape po něm chtěl, aby ji ušetřil? Netvrdím, že Voldemortovi řekl "já ji miluju, nech ji", ale třeba něco jiného...
Autor: Anonym [85.71.147.130] Datum: 2006-08-19 18:09:08
celkem to sedí. snape řekl voldemortovi ať odstraní jamese, protže chtěl lili(výměnou za informaci o kledbě). a myslím že snape neměl na vybranou když zabil brumbála. Zavázal se neporušitelným slibem že ten úkol vykoná za malfoye když selže. takže za 1. by zemřel sám a kdyby brumbála nezabil on tak to udělá jiný ze smrtijedů. takhle mu bude voldemort dál věřit. nemyslím že by teď nakráčel do fénixova řádu a dál podával informace ale v konečném souboji harry vs voldemort by mohl být harrymu užitečný.
SNAPE SE ZA NIKOHO NEPRIMLOUVAL!!!
Autor: xxxElisabeth Datum: 2006-08-20 02:23:27
Tak znova: Snape nevedel, ze vestba se tykala Potterovych, a nikdo jiny o Voldemortove utoku na Potterovi nevedel. A i kdyby, pochybuju, ze Voldemort dba na neci primluvy...
Autor: Anonym [217.144.30.51] Datum: 2006-08-25 18:29:21
já myslím, že snape měl lily jednoduše rád protože ona jediná ho bránila před potterem a jeho partou; proto mu jí bylo líto když se dozvědel že voldemort má zabít zrovna ji a tak poprosil voldyho aby jí ušetřil, dostala přece na vybranou ale ona sama se rozhodla obětovat i když zemřít nemusela :)

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR