'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Harry Potter a Princ dvojí krve - Obsah
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
18.224.64.226

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

 

Harry Potter a Princ dvojí krve - Obsah

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  HP a Princ dvojí krve - kniha
Příspěvek přidal(a) Kouba   
středa, 12 července 2006, 20:48
Vím, že to přichází trochu pozdě, ale přece. Je tu obsah každé z kapitol. Pokud se chcete dozvědět, co se dělo celý jeden rok v Bradavicích, tak čtěte dál !!!  
Kapitola 1. Extra ministr



Dozvídáme se o tom, že se mozkomoři přidali k Voldemortovi a také, že byl zvolen noví ministr kouzel, Rufus Brousek.





Kapitola 2. Tkalcovská ulice



Belatrix a Narcisa jdou za Snapem do jeho domu, kde bydlí Snape společně s Červíčkem (Červíček se u Snapa schovává a dělá mu poskoka). Dojde k hádce mezi Belatrix a Snape. Ke konci kapitoli zjistíme, že Voldemort má nějaký plán, ve kterém chce využít Draca Malfoye a protože Narcisa o něj má strach tak přemluvila Snapa, aby uzavřel neporušitelný slib.





Kapitola 3. Chtě nechtě



Harry je v pokoji u Dursleyových a čte dopis od Brumbála, ve kterém stojí, že pro něj přijde a odvede ho do Doupěte. Harry se také dozví, že zdědil po Siriusovi dům na Grimauldově náměstí, klofana a kráturu.





Kapitola 4. Horacio Křiklan



Cestou do Doupěte se Brumbál a Harry staví u bývalého Bradavického učitele a společně ho přesvědčí, aby se vrátil do Bradavic. Když se Harry konečně dostane do Doupěte, řekne Hermioně a Ronovi o věštbě.





Kapitola 5. Šišlavá nákaza



V doupěti potkává Harry Fleur, která mu oznámí, že se vdává za Billa. Tonksová si pokládá za vinu Siriusovu smrt. Přicházejí výsledky NKÚ.





Kapitola 6. Draco v Obrtlé



Dozvídáme se, že byl zabit Igor Karkarov a ¨ztratil se¨ pan Olivander (výrobce hůlek). Harry dostane dopis, ve kterém stojí, že se stává kapitánem famrfrpálového mužstva. Při nákupu v Příčné ulici vidí trio Draca Malfoye vcházet do Obrtlé ulice a vydají se za ním. Draco vstupuje

do Borgin a Burges a zajímá se o jakýsi předmět černé magie, který si však zatím pouze zamlouvá.





Kapitola 7. Křikův klub



Harry špehuje ve vlaku do Bradavic Malfoye pod neviditelným pláštěm. Malfoy na něj přijde, zlomí mu nos, spotá ho kouzlem a nechá ho ležet ve vlaku pod neviditelným pláštěm.





Kapitola 8. Snapův triumf



Harryho našla Tonksová a oznamuje mu, že v Prasinkách jsou bystrozorové, kteří hlídají Bradavice. Na uvítací hostině si Hermiona všimne Brumbálovi zčernalé a mrtvě vypadající ruky. Dozvídáme se, že Snape se stává učitelem Obrany Proti Černé Magii a v Lektvarech ho nahrazuje Křiklan.





Kapitola 9. Princ dvojí krve



Na první hodině Obrany Proti Černé Magii se cvičí kouzla bez vyslovení zaklínadla.Při Lektvarech dostane Harry od profesora Křiklana učebnici, protože nemá vlastní (nevěděl, že se bude učit tento předmět). Harry se dozvídá, že tato kniha patřila nějakému Princi dvojí krve. Tento Princ do knihy vpisoval vlastní zlepšováky na vaření lektvarů a také vlastní kouzla.





Kapitola 10. Rodina Gauntů



Harry vaří lektvary podle Princových rad a má nejlepší známky ze třídy. Koná se první hodina Brumbála s Harrym a zjišťujeme, že se bude řešit Voldemortova minulost.





Kapitola 11. Hermionina pomocná ruka



Lektvary se stávají Harryho oblíbeným předmětem. Trio navštíví Hagrida a ten je na tom špatně, protože Aragog umírá.





Kapitola 12. Stříbro a Opály



Trio uvidí Katie Bellovou, jak se začne vznášet a pak spadne na zem. Zjistí, že se to stalo po tom, co se dotkla nějakého náhrdelníku, který našla na WC. Náhrdelník předají profesorce McGonagallové.





Kapitola 13. Raddleovy tajnosti



Katie Bellová je odvezena ke Svatému Mungovy. Harry má další hodinu s Brumbálem.





Kapitola 14. Felix Felicis



Hermiona dá poprvé Ronovi najevo, že se jí líbí (pozvala ho na Křiklanův večírek). Koná se zápas Nebelvír versus Zmijozel (Nebelvír vyhraje). Hermiona má podezdření, že Harry dal Ronovi do pití Felix Felicis (něco jako doping). Harry to však jen dokonale zahrál.





Kapitola 15. Neporušitelný slib





Harry často myslí na Ginny. Blíží se Křiklanova vánoční párty, kam Harry pozval Lenku Střelenku. Na párty se objeví Malfoy, ale za chvíli je odveden Snapem. Harry je sleduje pod neviditelným pláštěm a vyslechne jejich hádku.





Kapitola 16. Tuze mrazivé vánoce



Harry stráví vánoce v Doupěti. U štědrovečerní večeře se sejde celá rodina včetně Fleur, kterou hlavně paní Weasleyová nemůže vystát. Během hovoru se dovídáme, že Lupin je zvěd mezi vlkodlaky a taky našel mezi nimi toho, který ho kousnul. Druhý den ráno dostávají dárky a Harry dostal od Krátury plný pytel červů.





Kapitola 17. Zamlžená vzpomínka



Prázdniny končí a Harry se vrací do školy. Probíhá další hodina u Brumbála.





Kapitola 18. Narozeninová překvapení



Při první lekci přeměňování vyslechne Harry rozhovor mezi Dracem a Crabbem, který ho utvrzuje v tom, že Draco něco chystá. Ron omylem sní čokoládu napuštěnou elixírem lásky. Harry ho odvede ke Křiklanovi a ten ho vyléčí, pak jim nalije pití, které bylo otráveno. Ron se napije první a otráví se. Harry ho díky znalostem z poslední hodiny Lektvarů zachrání.





Kapitola 19. Skřítčí špehové



Ron se ocitá na Bradavické ošetřovně. Hagrid se před Harry prořekně, že Brumbál se kvůli něčemu zlobí na Snapa.Další zápas ve famfrpálu. Harry nechává sledovat Dobbym a Kráturou Draca Malfoye.





Kapitola 20. Žádost lorda Voldemorta



Další hodiny u Brumbála. Dozvídáme se, že lord Voldemord se chtěl stát učitelem v Bradavicích, ale Brumbál ho odmítl.





Kapitola 21. Nenalezitelná komnata



Dobby a Krátura přináší zprávu, že Malfoy používá komnatu nejvyšší potřeby (neví na co). Harry potkává Tonksovou. Ta hledá Brumbála, ale ten není ve škole.





Kapitola 22. Po pohřbu



Harry dostal dopis od Hagrida,že Aragog zemřel a Hagrid chystá pohřeb. Chce, aby Harry přišel.





Kapitola 23. Viteály



Harry a Brumbál v Myslánce sledují vzpomínku, ve které Křiklan oznamuje Voldemortovi (tehdy ještě student Tom Raddle), že viteál je předmět, do kterého uloží čaroděj část své duše a dokud není zničena tato část duše, tak čaroděj pořád žije. Pro rozdělení duše je však nutno spáchat vraždu.





Kapitola 24. Sectu sempra



Harry oznamuje Ronovi a Hermioně co se dozvěděl u Brumbála. Katie Bellová se vrací od Svatého Munga. Poslední zápas ve famfrpálu. Harry políbí Ginny.





Kapitola 25. Náhodně vyslechnutá jasnovidka



Harry je s Ginny šťastný. Harry dostane od Brumbála vzkaz, aby za ním okamžitě přišel. Cestou potkává podnapilou profesorku Tralewneyovou a od té se dozvídá, že část věštby vyslyšel a Voldemortovi vyzvěděl Snape. U Brumbála se Harry dozvídá, že vypátral další viteál a měli by proněj jít.





Kapitola 26. Jeskyně



Harry a Brumbál se přemístí na skalnatý výběžek na pobřeží moře. Vstupují do blízké jeskyně, kde Brumbál objevuje tajný vchod – aby mohli projít, je třeba něco obětovat (krev). Prochází dveřmi a ocitají se v místnosti, která vstupuje do temného jezera. Brumbál po chvílí nachází neviditelný řetěz, pomocí něhož vytahuje z jezera na břeh malou loďku. Při plavbě si Harry všímá, že v něm plavou mrtvá těla.Přeplouvají do středu jezera na malou skálu. Viteál je na vrcholku skály v nádobě s lektvarem. Před dotekem je však chráněn jakousi bariérou. Brumbál vyčaruje pohárek a Harrymu oznamuje, že jediným způsobem, jak viteál získat, je vypít všechen lektvar. Harry slibuje, že dohlédne, aby ho Brumbál celý vypil. Jakmile začne pít je více a více lektvarem oslabován a Harry ho postupně přinutí vypít všechen lektvar. Na dně nádoby leží viteál. V tom momentě plovoucí mrtvoly ožijí a chtějí na ně zaútočit. Brumbál se je snaží držet dál pomocí vyčarovaného ohně. Podaří se jim oživlé mrtvoly držet si od těla, avšak Brumbál je natolik slabý, že mu Harry musí pomáhat z jeskyně.




Kapitola 27. Věž v bouři



Harry se i s viditelně oslabeným Brumbálem přemisťuje do Prasinek, kde za nimi přichází Madam Rosmerta s tím, že se ve škole děje něco zvláštního. Nad nejvyšší věží se objevilo Znameni Zla. Brumbál je tak slabý, že už nemůže jít. Rosmerta jim půjčuje košťata a Harry s Brumbálem odlétají – přímo do věže. Brumbál Harryho (ten je přinucen obléct si Neviditelný plášť) posílá pro Snapea, aby mu pomohl. Sotva však Harry udělá několik kroků, zazní "Expelliarmus". Harry je ochromen, neschopen pohybu a pod pláštěm sleduje, co se děje (odzbrojovací kouzlo však nebylo určeno jemu). Zjistí, že onen útočník je Draco Malfoy a ten že zaútočil na Brumbála. Brumbál však v předtuše toho, že by mohl přijít Harry ke zranění, ho znehybnil. Z hlouby schodů na věž zaznívají zvuky boje. Draco mezitím mluví s Brumbálem. Jeho cíl je jediný, zabít ho. Draco pyšně říká, že do školy přivedl několik Smrtijedů, a také naznačuje, že někdo v hradě je mrtvý! Brumbál oponuje tím, že Draco není vrah. A jeho dřívější pokusy ho zabít (náhrdelník, otrávené pití), které neměli valnou šanci na úspěch značí, že ho vlastně zabít nechce. Draco vysvětlí, že Voldemort by zabil jeho rodinu, kdyby selhal. Brumbál mu nabízí pomoc (ochranu pro něj, i jeho rodinu). Draco se rozmýšlí a sklání svou hůlku. Po schodech přibíhají 3 smrtijedi a povzbuzují Draca, aby Brumbála zabil. Draco váhá. Avšak než se na cokoli zmůže, přibíhá Snape. Beze slova odstrčí Draca, namíří svou hůlku přímo na Brumbálovo srdce a do ledového ticha pronese: "Avada Kedavra".




Kapitola 28. Princův útěk

Brumbál je mrtev. Kouzlo bylo tak účinné, že ho shodí dolů z věže. Snape, Draco a ostatní smrtijedi se snaží z hradu co nejrychleji zmizet. Chvíli na to Harryho znehybnění vyprchá a pronásleduje je. Jednoho ze smrtijedů se Harrymu po cestě povede chytit. Harry se soustředí na chycení Draca a Snapa, kteří běží ven ze školy. Při průběhu školou míjí členy Fénixova řádu (Lupina a Tonksovou) bojující se smrtijedy, Ginny jim pomáhá. Na pozemcích se Smrtijedy snaží zadržet Hagrid (jejich kouzla jsou na něj, díky jeho velikosti a krvi obrů, však krátká), ale po chvíli toho nechá, protože mu zapalují jeho dům on běží zachránit Tesáka. Harry zaútočí na Snapa, ale ten všechna jeho kouzla lehce blokuje. Draco mizí. Při souboji Snape Harrymu prozradí, že on je Princ Dvojí krve a společně s Dracem prchá. Hagrid Harrymu nechce věřit, že je ředitel mrtvý, ale musí to akceptovat, jelikož vidí u paty věže jeho tělo. Harry po chvíli bere do ruky viteál, kterou našli. Zdá se, že je falešný. Uvnitř je jen jakýsi vzkaz od zloděje pro Temného pána.




Kapitola 29. Fénixův nářek

Harry se nechce od Brumbálova těla ani hnout, ale přichází Ginny (na rozkaz prof. McGonagallové) a ho odvádí na ošetřovnu. Tam leží, vážně zraněný, Bill Weasley, který se také účastnil obrany hradu. Je tu i Lupin, Tonksová, Fleur a další. Od Harryho se dozvědí, že Brumbál je mrtev a že ho zabil Snape – obojí se jim nechce věřit. Hermiona, Ginny a další vypráví, že boj v hradě byl velmi tvrdý a kdyby nebylo Harryho Lektvaru štěstí, mohlo to skončit daleko hůř. Paní Weasleyová se při pohledu na zraněného Billa a po menší debatě o svatbě, udobřuje s Fluer. Venku začal Fénix zpívat smutnou píseň. Profesorka McGonagallová odvádí Harryho do ředitelny – jako zástupkyně ředitele je nyní její. Uvnitř už je několik učitelů. McGonagallová chce po Harrym vědět, co se, když byl s Brumbálem, dělo, ten jí to však odmítá říct (Brumbálovi totiž dal slib).
Strhne se debata, co se školou. Nakonec je dohodnuto, že žáci budou posláni domů až po pohřbu. Obraz oznamuje příchod Ministra Kouzel a Harry odchází. Vrací se do nebelvírské ložnice za Ronem, kde mu vypráví o falešném viteálu. Kapitola končí tím, že venku je nastane ticho – to když Fénix přestal zpívat.




Kapitola 30.

Všechny hodiny a zkoušky byly zrušeny. Od odjezdu domů je dělí jenom pohřeb. Pohřeb se odehrává u jezera. Přítomna je velká spousta lidí (lidi z Ministerstva a dále Rita Holoubková, Hagridův obří bratr, členi Fénixova řádu...). Na kraji lesa se shromážďují kentauři. Z jezera připlouvají jezerní lidé a zapějí žalozpěv. Následují proslovy. Harry sedí vedle Ginny a ke konci pohřbu jí vysvětluje, že teď musí jít a porazit Voldemorta. Navrhuje, že by se měli přestat vídat, aby (když se mají rádi) jí Voldemort neublížil. Ginny to chápe a přijímá. Po obřadu za Harrym přichází Ministr Kouzel a získat, ten však opět odmítá. Má v plánu vrátit se nakrátko k Dursleyovým (jak si přál Brumbál). Hermiona a Ron mu slibují pomoc ať už má v plánu cokoli. Harry se do Bradavic už nevrátí, ani kdyby byly znovu otevřeny.

 
 


Komentáře
Autor: Anonym [85.135.92.226] Datum: 2006-07-12 22:25:56
To by mě zajímalo jak to všechno nakonec dopadne
Autor: Anonym [80.188.206.224] Datum: 2006-07-13 08:46:38
taková málá poznámka: kapitola 25. se jmenuju 
Náhodně vyslechnutá jasnovidka a né "věštba" 
ale jináč dobrý.. :roll
Autor: HermidracoLongboweasley Datum: 2006-07-13 18:46:19
Jo jasnovidka. 8)
Autor: Anonym [212.80.82.55] Datum: 2006-07-14 11:07:51
Já už jí četla a je docela dobrá.Harry chodí s Ginny. Akorát je smutný konec protože umře Brumbál a harryho nebude mít kdo ochraňovat. :sigh takže ho muže Voldemort kdykoliv dostat a zabít :sigh . Jo a je blbý že Harry v sedmym díle umře :sigh
jak vis ze umre v sedmym dile hjm?
Autor: Cechak Jaroslav Datum: 2006-07-18 00:46:46

Autor: Anonym [193.165.222.254] Datum: 2006-11-29 19:12:47
:(
Autor: Anonym [80.95.240.3/127.0.0.1] Datum: 2006-12-04 18:11:01
no čekala jsem to podrobněji neda se z toho pořádně nic dozvědět navíc jsem tu knihu četla a řeknu vam tohle je pěkně odflinknuté :eek
dik
Autor: Anonym [84.67.245.240] Datum: 2007-08-22 20:11:23
mam spatnou pamet na knihy a tohle mi pomohlo, tak hura na dalsi dil(jen je v anglictine, jaj). Dik 

hafo pomoc
Autor: Anonym [77.48.64.6] Datum: 2007-10-06 12:53:38
takže tuhle knížku sem četla a je fakt dobrá ale nmám moc paměť na knžky takhle toto mi fakt hafo pomohlo
Autor: Anonym [195.146.112.110] Datum: 2008-01-06 17:56:05
takovychhle podrobnych obsahu je na internetu dost premnozino, co kdybyste sem dali nejaky na stranku? ale musi tam byt ty hlavni veci, ne snape rekl... a harry na to...
Autor: Arlondia Datum: 2008-01-06 18:06:28
A kopnout do zadku bys nechtěl? My máme dost své práce, abysme ještě poslouchali příkazy blbounů, co neumějí ani kliknout na Google.
hej
Autor: Anonym [212.5.214.218] Datum: 2008-05-15 18:04:41
:p ahojze chcem ssavas opytat herry bude chodit s ginny? 

Autor: Anonym [88.100.25.45] Datum: 2009-05-30 13:56:23
JAK TO TEDA NAKONEC SKONČÍ TO BI ZAJÍMALO ASI KAŽDÉHO :? ALE URČITĚ TEN FILM SKOUKNU :p
Autor: Anonym [213.226.223.69] Datum: 2009-07-13 11:04:41
konečně dobrý obsah ....četla jsem knížku, ale už je to dlouho...tak jsem si to aspoň trochu oživila ;)
Autor: Anonym [88.101.210.77] Datum: 2009-07-25 16:26:06
je to fakt pecka
ou
Autor: Anonym [217.117.218.91] Datum: 2011-01-31 16:03:17
harry v sedmim dile umre ? jestli ho tak je to smutny :sigh :cry :sigh :cry :cry

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR