'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Otázky okolo Prince dvojí krve
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
18.221.53.209

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

 

Otázky okolo Prince dvojí krve

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  Teorie
Příspěvek přidal(a) wizard tom   
středa, 21 června 2006, 06:47
Po delší době tady máme další domněnky a dohady okolo světa HP.    Jak to vůbec bylo s Princem dvojí krve? Je to opravdu nejzápornější postava ze série HP? Tato teorie se ho snaží očistit a přinést důkazy o jeho nevinně. Autorem je Vody z portálu potterharry.net.

O sedmém díle Harryho Pottera už proběhla velká spousta různých dohadů a doměnek, které nejspíš přestanou přibývat až dnem, kdy konečně tahle dlouho očekávaná knížka vyjde.

Ale snad ještě více teorií a spekulací proběhlo kolem jedné události přechozího dílu, Prince dvojí krve. Jde mi samozřejmě o scénu, v níž je zavražděn Brumbál. Rázem na internetu proběhla obrovská vlna nápadů, jak by mohl přežít. jak by bylo možnéí, aby Snape, člověk, který je po dobu celé ságy považován za jednu z nejzápornějších postav celé heptalogie, nebyl opravdu vrah. Většina lidí ho chce očistit, ale důkazy jsou myslím celkem jasné.

Snape je celou dobu ten, o kom se píše jako o špatném. Bylo by možné, aby tak špatný opravdu byl. Podívejme se na tento problém trochu podrobněji. V každém díle je podezření, že Snape provedl něco zlého, ale na konci ho vždy někdo očistí. Ať už šlo o domělý pokus o Harryho vraždu v Kameni mudrců, nebo veritasérum pro Umbridgeovou v Fénixově řádu. jenže při pročítání pátého dílu jsem znovu narazil na scénu, kdy je Harry pozván k Umbridgeové na čaj, do kterého dala veritasérum. Ale pokud si tuhle scénu pořádně přečtete, zjistíte, že Harry se ani lokem toho čaje nenapil. Takže kde je jistota, že to veritasérum bylo opravdu falešné?

Další věc, která mě docela dost šokovala, ale zase mluví proti teorii Snape je vrah. V šestém díle udělá Rowlingová věc, která se naposledy objevila v první kapitole prvního dílu. A to, že děj je psán z pohledu někoho jiného, než Harryho a tudíž ukazuje čtenářům věci, které Harry neví. Jde mi samozřejmě o kapitolu, ve které Narcissa a Belatrix rozmlouvají se Snapem. Proč by dala Rowlingová do knížky takový jasný důkaz o tom, že Snape je skutečně na stran Voldemorta. Proč tam tuhle kapitolu dávala. Člověk neznalý Harryho Pottera si snad řekne, že to je proto, aby byla natáhnuta knížka o několik stránek, ale my víme, že Rowlingová nedělá věci jen tak pro nic za nic. Tahle kapitola tam má určitě veliký význam. Ale jaký?

 
 


Komentáře
ad veritasérum
Autor: Aries Datum: 2006-06-21 08:28:29
Harry se opravdu nenapil, ale věřím, že falešné blo. Vždyť pod jeho vlivem mohl prozradit spoustu tajných věcí. Sice nemohl říct,kde je Brumbál, protože to nevěděl, ani nemohl říct Siriusovu adresu, která byla pod Fideliem, ale mohl vykecat spoustu věcí o řádu fénixe, vyjmenovat členy včetna Snapea samotného a potvrdit návrat Voldemorta, což by Umbridgeová už musela nějak vzít v úvahu. Takže pravým veritasérem by Snape nepotěšil ani Voldyho ani Brumbála. Rozhodně důvodem nebylo chránit Harryho samotného, ale Harry znal hodně nebezpečných informací. Někdo kdysi argumentoval tím, že pod veritasérem se jen odpovídá na otázky, ale to by záleželo na formulaci. Brumbál taky řekl mladému Skrkovi "vysvětli mi to" a následovala obšírná odpověď, která do celé aféry zatáhla i Winky a Červíčka, i když na ty se nikdo neptal
první kapitola
Autor: KaTužka Datum: 2006-06-21 12:25:09
no možná JKR chtěla, aby jsme si opravdu mysleli, že Snape je na Voldemortově straně, aby nebylo pochyb, že je tomu jinak. Nebo taky chtěla vysvětlit, proč Voldemort věří Snapeovi, ale stejně tak je zajímavý, proč Brumbál věřil Snapeovi a to je myslím důležitější, protože to může objasnit spoustu věcí.
Autor: Vanda Asakura Datum: 2006-06-21 14:41:54
Ale taky si to vemme z téhle stránky. Proč vlastně Snape uzavřel slib s Narcisou, aby Draco přežil. Mám takový dojem, že Snape má slabost pro Malfoye. Pokud vím,tak žádné dětsko neměl a Malfoy je podle jeho gusta. Řekněme, že slib s Narcisou uzavřel kvůli Malfoyovi, protože ho měl rád. Už od prvního dílu nadržuje nejvíce Dracovi. Ne jako za Zmijozel, ale za osobu z celé školy. Možná i na něj doléhal smutek Narcisy. Ale pořád tam je TEN Draco!!!!
Autor: Anonym [84.244.90.176] Datum: 2006-06-21 15:35:36
Můj názor je že Snape použil neverbální zaklínadlo, svědčí o to to že Brimbál vyletěl do vzduchu, jenže to se při kledbě Avada ... nemá stát, tak proč se to stalo??
Autor: qwika Datum: 2006-06-21 16:01:48
Souhlasím s anonymem. Snape určitě použil neverbální kouzlo. Myslím, že s Brumlou byli domluvení a že mu dal slib. Ohledně Draca, nemyslím, že by mu snape nadržoval víc než jiným. Draco není jako on. Není pilný ve studiu, lektvary nic moc, no a už vůbec není utlačovaný a přehlížený, jako byl Snape. Možná se v něm Snape viděl na začátku, ale potom už ne. No ikdyž na konci ho asi litoval, protože Draco už moc na výběr v 6 neměl. Musel dělat to co chtěl Voldy. Tam by se v něm zas mohl vidět. to jo :roll
Autor: Lunita Datum: 2006-06-21 17:01:47
anonym: To by sa kľudne mohlo stať, lenže Brumbál pád z veže tak či tak nemohol prežiť. Síce Rowla trochu porušuje fyzikálne zákony, ale zletieť s veže a prežiť? Neviem, neviem. 
 
k príspevku: Prečo by hádam Rowla chcela poukázať na toto? Jednoduché- chela čitateľa zmiasť. Snáď by hádam nepovedala narovinu- Snape je vrah, tu to máte. Či už je Snape na starne dobra aleno zla, 2. kapitola bola iba na to, aby čitateľa zmiatla.
qwika a anonym 84.244.90.176
Autor: Maki Datum: 2006-06-21 17:45:37
Kdyz tak zminijete kledbu avada....Tak prece ve 4 na hrbitove Cedrik do vzduchu vylezel ne?!
for anonym
Autor: KaTužka Datum: 2006-06-21 18:07:40
jenže v knížce to bylo popsaný jinak, podle filmů se nemůžeš orientovat
Esclarte
Autor: Anonym [88.100.238.15] Datum: 2006-06-21 18:24:17
Nezdá se vám, lidi, že se ta Avada kedavra dost zlehčuje? Jak řekl (nepravý) Moody, kletba okamžitě zabíjí a nedá se zvrátit. Jasně, mohla se zarazit o nějaké těleso (socha kentaura v Pětce) nebo ji mohl sežrat fénix. Ale aby někdo vyslovil Avada kedavra, ale "nemyslel to tak" nebo ho přitom ještě nějak vyrušil? Snape skutečně poslal na Brumbála zelený paprsek, ten ho zasáhl...atd. A že vyletěl do vzduchu - možná to prostě podtrhlo, jak je ta kletba mocná. Ostatně do té doby jsme neměli moc příležitostí VIDĚT účinky té kletby. Například Cedrika Harry neviděl, protože ležel zasažený bolestí z jizvy. 
Kromě toho. Jakmile Brumbál zemřel, Harry byl zase volný. Jak jinak než Brumbálovou smrtí se dá vysvětlit, že jeho kletba rázem přestala působit. Navíc, na tom se snad všichni shodneme, Snape MUSEL dodržet přísahu a z toho by se žádným předstíráním nedostal. No a ještě ten pád z věže, jak už řekla Lunitka. 
Ale to by byla ještě jedna možnost. Snape nějak neutralizoval Avada kedavra, jenže to přehnal, obě kouzla dohromady vyzvedla Brumbála do vzduchu a ten spadl z výšky a roztřískal se o zem, takže stejně umřel.
Autor: Anonym [213.192.4.138] Datum: 2006-06-22 07:33:44
A nenapadlo někoho,že tam byla ještě minimálně jedna kapitola z jiného pohledu?Přece první kapitola Ohnivého poháru - z pohledu toho starého mudly,když ho Voldy zabil.A ještě na začátku té kap. to nebylo z žádného pohledu,prostě popis.Takže víc než jen dvě.Vážně si na to nikdo nevzpomněl? :? :eek
Anonym:
Autor: Aries Datum: 2006-06-22 12:01:37
Úvod 4. dílu zas tak úplně z jiného pohledu nebyl. Harry to viděl ve snu, stejně jako viděl ve snu jiné scény, kde se vyskytuje Voldemort. Jen v 1. a 6. jsou skutečně kapitoly, kde se odehrává něco, o čem Harry nemůže nic vědět. Přesto připomínám: Rowla chtěla, aby si čtenáři celou dobu mysleli, že Snape není na Voldemortově straně, a na konci čtyřky a hlavně v pětce si dala hodně záležet na tom, aby s ním čtenáři začali sympatizovat. Takže šestka není něco, co bylo od začátku jasné, ale naopak dost překvápko. Kdo začal číst šestku (a dokázal vyhnout se spoilerům) a nedivil se, když zjistil, že to Snape fakt udělal?
Autor: KaTužka Datum: 2006-06-22 12:27:42
jj, přesně tak. Na začátku chtěla, abychom si mysleli, že je zlej, my si to mysleli, ale ukázalo se, že je "hodnej". Pak zase chce abychom si mysleli, že je hodnej a ono se ukáže, že je zlej. No a teď si myslíme, že je zlej no a jsem zvědavá jestli se zase ukáže, že je hodnej.  
Už jsem z toho fakt zmatená a myslím, že tohle JKR chtěla, aby prostě nebylo jednoznačný na jaký straně je.
for KaTužka
Autor: wizard tom Datum: 2006-06-22 16:00:13
jj, rád bych už věděl konečnou variantu! :p
for wizard tom
Autor: KaTužka Datum: 2006-06-22 16:32:15
no to já taky už mi z toho začíná pomalu hrabat :) nakonec to bude úplně něco jinýho, co nám leželo celou dobu před nosem a my to neviděli (něco jako ve čtyřce Moody)
Autor: Tuor Datum: 2006-06-22 18:50:46
Možná tem pád z věže přes zábradlí sloužil Rowle jen k tomu jak dostat Brumlovo tělo z věže na zem, aby ho pak mohl Harry najít a dostat se tak k viteálu. Těžko by hledala možnost nechat Brumbála ležet na věži a zároveň zařídit aby se tam dostal Harry mezi prvními. Nic to ovšem nepomáhá v tom, zda je či není Snape úplně ta jehorší postava z knížky
for KaTužka
Autor: wizard tom Datum: 2006-06-22 21:39:28
:p jj to je možné! ;)
Veratiserium
Autor: Mr.Martyk Datum: 2007-02-14 13:29:43
Snape ji dal falesne protoze je s LV. A ministertvo si mysli ze Harry o LV lze ale takhle by se dovedelo ze je opravdu zpatky protoze harry nemohl lhat

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR