'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Teorie o sedmé knize
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Anketa

Co říkáte na trailer k sedmičce?

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
18.218.254.122

RSS a sdílení

Potter Web CZ

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

powered_by.png, 1 kB

Starší články

<<< 
<<
Duben 2024
>>
 >>>
 
  Po
  Út
  St
  Čt
  Pá
  So
  Ne
 
 
1
2
3
4
5
6
7
 
 
8
9
10
11
12
13
14
 
 
15
16
17
18
19
20
21
 
 
22
23
24
25
26
27
28
 
 
29
30
 
 
 
 
 
 

 

Teorie o sedmé knize

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  HP and the Deathly Hallows - kniha
Příspěvek přidal(a) wizard tom   
čtvrtek, 18 května 2006, 11:34
JIž nyní mezi fanoušky probíhají ostré diskuse o tom, kdo by mohl zemřít v sedmé knize. Nyní se na internetovém portálu PotterHarry.net objevily nové spekulace, kdo by to mohl být. Čtěte dále a vše se dozvíte! =o)




Ztratí klíčník své klíče?

Hodně lidí věří, že Hagrid prostě musí v sedmičce zemřít. Ptáte se proč? Jeden z důvodů je scéna ze šesté knihy, když Harry a Brumbál (budiž mu země lehká) vstoupí do domu Horáce Křiklouna. Vypadá to tam přesně jako po bitvě: na zemi leží rozbité staré hodiny, s kyvadlem které je opodál jako upuštěný měč, převrácený klavír jehož klapky jsou poházené kolem... Staré hodiny s kyvadlem mají podle této teorie představovat Brumbála a způsob jeho smrti: Brumbál (starý muž) také skončil na zemi, bez své hůlky... jako hodiny (staré) bez svého kyvadla. Klavír (velký) je bez svých klapek (v angličtině keys), stejně jako má být Hagrid (velký) bez svých klíčů (keys). Může opravdu klavír představovat Hagrida stejně jako hodiny Brumbála? Hodiny jsou zničeny a Brumbál mrtvý. Klavír je také poničen... zemře i Hagrid?

Zabijí Rona?
Ron by měl zemřít čistě kvůli tomu, že by to bylo dojemné a drastické. Jeho city k Harrymu a Hermioně a to, že by se pro ně klidně obětoval byly nastíněny již v první knize (vzpomenete si na šachovou partii, že?).


Bude Snape zavražděn?
To je podle většiny lidí, kteří se pouštějí do diskusí o sedmé knize, více než jasné. Jestli je Snape opravdu zlý, zabije ho Harry nebo někdo jiný z Řádu. A jestli je hodný, dostane ho Voldemort za to, že se snažil pomáhat Harrymu. Prostě a jednoduše, Snapeovi by se jeho hra dvojitého agenta měla podle všeho vymstít.


Přežijí zbývající Poberti?
Podle mnohých prostě není pro Petera Petigrewa ve Voldemortově nové éře místo. Zabije ho on sám, nebo Harry, aby pomstil své rodiče?
Jak všichni víme, Lupin má prostě obětavou povahu. Také je vlastně posledním správným Pobertem... Diskutující se nejvíce shodují na tom, že Lupina zabije Šedohřbet a nebo, což se mě osobně líbí víc, Lupin zabije Šedohřbeta.

Odnese to nějaký Smrtijed?
Draco: Podle mnohých je možné, že Draca zabije Voldemort, kvůli jeho slabosti, když měl zabít Brumbála. Také ale připouští, že J.K.R. si možná neodpustí tu možnost a Draca nakonec přivede na "stranu dobra."
Bellatrix: To je jedna, kterou snad všichni odsuzují k smrti (a dobře jí tak). Podle mnohých ji však nezabije Harry, ale Ron nebo Hermiona. Proč? Čistě proto aby byl Harry šílenej vzteky, že on sám nepomstil Siriusovu smrt.
Narcissa: Ona vlastně není Smrtijedka, ale podporuje je (aby ne, syn a manžel jsou mezi nimi). Možná, že umře, aby ochránila Draca... Vytvoří JKR dvojici Draco-Harry, která bude spojena takhle silným poutem: společnou nenávistí a touhou po pomstě, kvůli smrti matky?
Šedivák: Jak sdělil jeden z diskutujících: Jakou jinou funkci má v knize, než aby byl zabit?

 
 


Komentáře
Tichošlápek
Autor: Anonym [195.39.6.30] Datum: 2006-05-18 13:46:38
Nemá tam být místo Šedivák Šedohřbet?
Autor: Anonym [85.92.55.14] Datum: 2006-05-18 14:08:35
taky si říkám, ale však to všichni pochopí :) ;)
Vanda Asakura
Autor: Anonym [82.209.41.122] Datum: 2006-05-18 14:15:47
Mno teda, tak tohle by mě nenapadlo. Další teorie.  
Vlkodlaka dokáže zabít stříbro. A všimněme si, že Červíček mám stříbrnou ruku, ale nedokážu si představit, že by ji rval Lupinovi do břicha a při tom je Peter strašný strašpytlík. :grin
Herm
Autor: Anonym [217.144.30.51] Datum: 2006-05-18 14:28:06
ja si myslím, že Peter zomre, aby zachránil život Harrymu, ešte strále u predsa nesplatil svoj dlh z tretej časti ;)
Autor: Anonym [88.100.238.15] Datum: 2006-05-18 14:48:49
Všichni umřou a bude to. Ne, vážně, tohle nemá cenu.
Jinotaj
Autor: Morgenstein Datum: 2006-05-18 15:03:38
Pochybuji, že by se na seznamu dalších obětí objevil klíčník školy, Hagrid.Hagrid má tvrdou kůži a pod ní se mu jen tak leckdo nedostane. 
Snape je drcen mezi dvěma mlýnskými kameny,odhaduji, že by to bude on, kdo bude muset položit hlavu na špalec.J.K.Rowlingová mívá ve zvyku potrestat jedince, kteří se natropili neplechy či násilně odebrali nevinný život. 
Ron zůstane naživu, koho jiného by mohla spisovatelka hodit do páru než jeho a dívčinu Hermionu, pobouřilo by veškeré čtenáře, kdyby nechala jedno ze stežejních hrdinů nechat skonat.S kým by to potom Hermiona dala do kupy, s Viktorem Krumem,ne, tamti na severu mají dost svých problémů, a navíc nebylo zaznamenáno, že by mezi nimi byl krajně vážný vztah milenců, mohla se kněmu pouze přitulit proto, aby získala nějaké budoucí informace o situaci a atmosféře v kruvaltské škole.Mimoto ještě toto tvrzení potvrzují leckteré pasáže ze čtvrtého dílu, Harry Potter a Ohnivý pohár,kdy kruvaltský ředitel napomíná svého oblíbeného studenta, aby si nepouštěl pusu na špacír a pomlčel o některých detailech své kouzelnické školy. 
Nad bujarými Poberty se stahují mračna, uznávám, vysvětlím později. 
Smrtijedi nabývají na síle, po truchlivé smrti nejlepšího ředitele Bradavic, se rozmohou a rozmnoží jako houby po dešti.Askaban se vymkl kontrole, vězení už není vězením, bezbečnost i spolehlivost, kterou doposud zajišťovalo proti zlovolným tatrmanům a uzupátorům, se pomalu vytrací. 
Samozřejmě leckteří budou chyceni, ale hony a dopadení budou pořadány na obou stranách jako kdysi před Harryho narozením. 
Nezapomeňme, že Brumbál navždy odešel. 
Miska vah se začně přeci jenom naklánět ke Smrtijedům.Budeme muset počítat se ztrátami nebo náhlým zmizením, ale budou spíše na straně kladného kouzelnického společenství než na záporné. 
Existuje, podle mě ještě řada teorií. 
O jedné z nich jsem se zmínil v pědešlém článku o zrcátku, které slouží jako spojení mezi hlavními hrdiny a kouzelnickém světě. 
Tahle možnost byla naznačena již v patém dílem v dialogu mezi Siriusem a Harrym. 
Je jenom otázkou, zda-li si vzpomene a naváže na tradici pobertských nezbedů.  
Jednoho dne ovšem by mohlo být prázdné (zrcadlo),někdo by zemřel... 
Ten, kdo by mohl zemřít je i vlček Lupin nebo Weasleovic člen nebo zástupce řádu (Podrobnosti v mém minulém článku) 
Hlavní hrdinové by se přemístili a ocitli prímo v tváří tvář v bitevním poli. 
To už přeci jenom nadsázka. 
Každý se může vytvořit svoji pavoučí síť spekulací a dohadů. 
Fantazii a obrazotvornosti by se nemělo bránit 
a já se ji nikdy nebráním... 
 
 
Morgenstein
Autor: Anonym [88.100.37.47] Datum: 2006-05-18 16:14:41
no jasně...všicnni umřou a bude konec :?  
je to sice zajímavé, ale toho úmrtí je tam opravdu moc...
Autor: rajce Datum: 2006-05-18 18:52:06
urcite umre šedohřbet a lupin ho zabije,pak bych rekla ze draco vazne prejde na spravnou stranu,nebo aspon nebude harrymu delat problemy,myslim ze ron neumre ale bude zit s hermionou stastne az do smrti a samozrejme myslim ze umre harry.....i kdyz to bude strasne smutny :cry
sluníčko
Autor: Anonym [194.108.140.97] Datum: 2006-05-18 19:33:48
Můj názor je takový, že by se nemělo vůpec spekulovat...vymýšlíme různé teorie ale Rowlingová příjde stejně s něčím jiným a všem nám vytře zadek...podle mě to nemá cenu...jen čekám a čekám a těším se to je vše co můžu udělat...Samozřejmě bych byla ráda kdyby to odnesla Belatrix Lestrange nebo Cisa...ale pochybuji že by mohla zachránit Draca a že by si před něho stanula ona by totíž řekla:"Draco teď nemohu mám čerstvě nalakované nehty, ještě mi nezaschly...takže si laskavě pomoz sám...Co to tam říkáš Draco, prej že tě chtějí zabít nedělej si srandu Draco musím si ještě umýt vlasy, pořád sem totiž nepřišla na to jak se pouští voda...ach s Luciusem mi to vždy šlo, kde se to sakra pouští...už du Draco...!"
for Morgenstein
Autor: wizard tom Datum: 2006-05-18 20:42:23
Teda fakt dlouhá a vyčerpávající odpověď a stydím se, že ti odepíšu takhle krátce :p, ale máš opravdu dobré názory, všiml jsem si toho už dřív...... ;) :)
for sluníčko
Autor: wizard tom Datum: 2006-05-18 20:43:26
Zajímavý příběh little Sun! :grin
Autor: wizard tom Datum: 2006-05-18 20:46:52
Jinak má tam být Šedohřbet.... já jsem čerpal z ph.netu a nevšiml jsem si té chyby..... ;)
Autor: Anonym [89.102.198.202] Datum: 2006-05-18 22:55:11
to, že vlkodlaka dokáže zabít stříbro ale bylo jen ve fanfiction, ne?
Barynka
Autor: Anonym [213.226.232.98] Datum: 2006-05-19 14:45:15
Hlavně aby Lonánek přežil
sluníčko
Autor: Anonym [194.108.140.97] Datum: 2006-05-19 20:46:04
Jj...těch příběhů by bylo...hmmm to little Sun se mi líbí... :grin
Kikca
Autor: Anonym [88.100.224.132] Datum: 2006-06-03 17:29:40
Ja myslim,ze umre nekdo z weasleyovych-a myslim,ze to bude Percy!!!A zabije ho belatrix lestrangeova!!!
matinka
Autor: Anonym [195.47.12.173] Datum: 2006-06-11 07:58:35
jo umře ,protože si to zaslouží Percy jeden pitomej!!!!! 
:upset
matinka
Autor: Anonym [195.47.12.173] Datum: 2006-06-11 08:01:47
...a ještě něco podle mě zabije Harry Vodemorta a potom někdo zabije Harryho , nebo se zabijou navzájem!!!! :roll
Autor: Anonym [83.240.1.248] Datum: 2006-06-27 14:56:39
Hmmm, a navic ta Červova ruka nebyla stříbrná, ale byla vytvořena s přízračného stříbřitého materiálu, takže si nemyslím, že by Removi něco udělala... Vůbec, Červ je vlastně od začátku odsouzen k tragické smrti... :roll

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR