'; ?> Potter Web CZ/SK - Harry Potter Fans - Rozhovor s Danem Radcliffem
Error creating feed file, please check write permissions.

Potter Web CZ

Harry Potter Fans


Úvodní stránka > Novinky > Trio > Rozhovor s Danem Radcliffem

Bleskovka

Příležitost pro všechny výtvarníky!
Umíte kreslit? Chcete svá díla zveřejnit a ještě mít možnost získat pěkné ceny? Pak klikněte sem

Hlavní výběr

Úvodní stránka
Novinky
SPOILERY 7.kniha
Knížky
Herci
J.K.Rowling
Galerie
Stáhněte si
Doporučené odkazy
Návštěvní kniha
Napište nám
Soví pošta - diskuse
Příčná ulice - burza
Archiv diskuse hp.cz
Archiv diskuse FMS

Potter Web Menu

Náš tým
Naše ikonka
Akce
Newsletter
Magazín Pottered
Potter Povídky CZ
Budeč

Přihlášení

Přihlašovací jméno

Heslo

Zapamatovat
 
Chci se zaregistrovat!
Zapomněla(a) jsem heslo

Oko Velkého Bratra

Tvoje IP adresa:
3.146.176.81

RSS a sdílení

Potter Web CZ

Prohlášení

Potter Web CZ is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros.

Veškerá práva ke zde zveřejněným autorským článkům vyhrazena.
Články není  dovoleno přebírat bez souhlasu redakce a bez uvedení původu "potterweb.cz".

Tato stránka používá pouze vlastní technické soubory cookie, nutné pro její fungování.
Používáním této stránky souhlasíte s používáním souborů cookie.

Naše ikonka

Budeme rádi, když na svých stránkách umístíte tuhle naši ikonku s odkazem na www.potterweb.cz/web/
Potter Web CZ
Návod na vložení ikonky je zde.

powered_by.png, 1 kB

Starší články

<<< 
<<
Květen 2024
>>
 >>>
 
  Po
  Út
  St
  Čt
  Pá
  So
  Ne
 
 
 
 
1
2
3
4
5
 
 
6
7
8
9
10
11
12
 
 
13
14
15
16
17
18
19
 
 
20
21
22
23
24
25
26
 
 
27
28
29
30
31
 
 
 

 

Rozhovor s Danem Radcliffem

| Tisk |  E-mail
Novinky  ->  Trio
Příspěvek přidal(a) happy-smile   
sobota, 04 března 2006, 15:44
Tento rozhovor s Danem byl pořízen po natočení Harryho Pottera a ohnivého poháru. Dan v něm mluví o čtvrtém filmu a o tom co dělá, když zrovna netočí. :)

Momentálně máte pauzu mezi natáčením dvou filmů. Co děláte, když nenatáčíte a nebo nejste ve škole?
No, moc času nemám! Před několika týdny jsem se začal učit na zkoušky, takže teď  trávím volné chvíle nad dějinami - sjednocováním Itálie na přelomu 19. století a takové ty věci. Takže se rozhodně nenudím. A jinak... o prázdninách jsem třeba jel na hudební festival v Readingu, což bylo vynikající.

Byl jste tam pod stanem?
Zase tak pravověrný tramp nejsem. Před rokem se tam takhle vydali mí kamarádi a někdo jim dokonale vybílil stany. Na místě, kde by stál můj, by pravděpodobně bylo velmi, velmi rušno. Jeden z mým kamarádů mi řekl, že by se mohlo provalit, kdo ve stanu spí, a to by teprve byl problém. Byl jsem v jednom místním hotelu, ve kterém podle šuškandy měly být ubytovány všechny vystupující kapely, jenže jsem nakonec na žádnou nenarazil. Trochu mě to zklamalo.

Změnilo se něco zásadního, když se k sérii Harry Potter dostal první britský režisér Mike Newell?
Ano, změnilo. Rozumí tomuhle světu internátních škol, protože do jedné z nich chodil. Možná to nebyly Bradavice, ale jistě vypadaly podobně. Vyrůstal v nich. Bylo skvělé mít britského režiséra.

Producent David Heyman řekl, že cítí, že Mike Newell do filmu vnesl více humoru, než by tam zřejmě vnesli jiní režiséři. Myslíte, že jste v určitých aspektech dělali spíše komediální film? 
Myslím, že jsme to tak museli udělat, protože některé pasáže jsou až příliš temné a opravdu děsivé. Některé scény ve filmu jsou rozhodně humorné  - ačkoli já sám bych vzhledem ke své postavě asi jen stěží našel něco, co by bylo děláno pro záměrný legrační efekt. Je však pravda, že když se zpětně dívám na scény, ve kterých jsem, směji se. Ve scéně v Homework Club si Rupert a já povídáme o tom, jak si sehnat partnerku na Vánoční ples. Na tomhle místě určeném k soustředění by se lidé spolu neměli bavit, takže se z ničeho nic za našimi zády vynoří profesor Snape a uhodí nás přes zátylek knihami. Není to nic zvláštního, ale má to legrační vyznění. Mike to přirovnal k filmu Velký útěk. My kopeme tunel a Alan Rickman je nacista, který nás chce nachytat při činu. To je podstatou té scény.

Zdá se vám, že každý další film ze série je pro vás větší výzvou? Nejenže musíte ve filmu hrát, ale zároveň se stále zlepšovat.
To je pravda, musíte být stále lepší. Chci se stále zlepšovat, protože kdyby tomu tak nebylo, možná stal příliš spokojený sám se sebou. A když jste se sebou příliš spokojení, podáváte špatné výkony. V určitém slova smyslu je to těžší. Třeba v tom, že si uvědomujete, jak obrovský projekt to je. Jsme si vědomi zodpovědnosti a velikosti očekávání, které se s tím pojí. Teď si to uvědomuji ještě více než kdysi. Myslím, že  to částečně souvisí i s dospíváním - víte, že se na vás lidé víc dívají a vy chcete podat ten nejlepší možný výkon. Teď už se na placu cítím mnohem lépe, než dříve, a jsem s postavou Harryho sžitější, protože ho lépe znám. Takže ještě jednou zopakuji odpověď na vaši otázku: ano, je to těžší, ale jsou zde jisté věci, které celé to napětí vyrovnávají.

Vezmeme-li v úvahu povahu čtvrté knihy, byl pro vás film náročnější na fyzičku? Musel jste hrát pod vodou, že ano?
Ano, fyzicky to bylo velmi náročné. Osobně však pro mě byl nejnáročnější souboj s drakem, protože ve filmu jdeme ve zpodobení této scény dál, než je tomu v knize, kde spadnu z koštěte a začnu sjíždět po střeše. Během natáčení jsem tuhle jízdu po střeše dělal několikrát za sebou, částečně jsem byl jištěn pružným lanem zakotveným ve stropě, padal jsem a přistál na zemi. Bylo to dost děsivé, protože  ve skutečnosti to byl volný pád ze dvaceti metrů, který trval tak dvě a půl vteřiny, možná dokonce méně. Bylo to opravdu šílené. Nebudu vám tu nalhávat, že jsem neměl strach. Měl jsem - a velký. Ale dopadlo to dobře, takže i když budou v kině sedět lidé, kteří si pomyslí "To by mě zajímalo, jestli to byl kaskadér a pak mu jen počítačem nasadili Harryho obličej", budu vědět, že jsem to byl opravdu já. Na úplném začátku jsem měl strach, ale tak po pěti šesti záběrech se mi to začalo líbit. Tahle část byla pro mě fyzicky asi nenáročnější. Tohle tedy byla největší fyzická výzva, ale největší psychickou výzvou byla Harryho konfrontace se samotným Voldemortem na konci filmu. Tahle scéna je zároveň fyzická i emocionální, protože Harry se setkává s postavou, která zabila jeho rodiče, a kterou i sám Harry chce zabít.
Byla to po herecké stránce ta nejtěžší scéna celé dosavadní série?
Rozhodně. Ještě jsem ji neviděl sestříhanou vcelku - já se na natočený materiál nikdy nedívám - takže nevím, jak vypadá, ale doufám, že to bude v pohodě. Jsem trochu nervózní, protože právě k této konfrontaci celé čtyři filmy směřují. Nicméně Ralph Fiennes je jako Voldemort naprosto dokonalý. Kdybych to náhodu nezvládl, jsem přesvědčen, že scénu zachrání. To je alespoň můj plán.

Stál jste i před další výzvou - naučit se kvůli plesové scéně tancovat...
Jó, jo, tahle scéna byla taky těžká. Až budete v kině, všimněte si, že nikdy neuvidíte moje nohy, vždy jsem tam jen od pasu nahoru. Byl jsem totiž docela dost znevýhodněn. Všichni ostatní měli na nácvik tanečních kreací tak tři týdny. Zatímco já točil náročné scény s "Pošukem" Moodym, oni se učili tancům a zkoušeli si je pořád dokola. Já se v úhrnu tanci neučil déle než tři hodiny. Takže tak po šesti sedmi krocích jde celé mé umění do kytek. Tancoval jsem s fantastickou dívkou jménem Shefali, která ve filmu hraje postavu Parvati Patil. Dívka, která ve filmu hraje její sestru Afshan je ve skutečnosti jednou z mých nejlepších kamarádek. Shefali byla skvělá, při tancování si však také užila svoje. Ona a Afshan hrají sestry, jenže Afshan je mnohem vyšší, takže Shefali dali vysoké podpatky. Takže najednou se ve scéně objevuje někdo, kdo nezvládá koordinovat své pohyby - já - a někdo, kdo je na masivních podpatcích. A teď se pokuste vytvořit dokonalý taneční pár! Nebylo to snadné, ale nakonec jsme se naučili, jak zahrát, že jsme vlastně skvělí tanečníci, a dost jsme si to užili a hodně se u toho nasmáli. Technicky vzato bych měl být skvělým tanečníkem, protož oba moji rodiče byli v mládí reprezentanty v tanci, jenže jak se zdá, tyhle geny jednu generaci přeskočily.


zdroj: Bog.Lide.cz/ToxicVariety

 
 


Komentáře
Autor: janis Datum: 2006-03-04 16:47:00
tak to je sladký :D...hlavně ta poslední odpověď :) :grin :p
Autor: Super Datum: 2006-03-04 17:12:18
Dobrej rozhgovot,zajimavej! 8)
Autor: Dobbysek16Bajisek Datum: 2006-03-04 17:42:14
Já prostě miluji Tvé články:)Díky moc.)Occhh můj božže je tak sladkej,klidně se s ním budu učit 24hodi denně:)jen sedět a hledět na něj:))aahh:)a k Tomu hotelu:)spíš já přepadnu jeho:)Co si hrát na pokojskou:)?! :) :grin ;) :p
happy-smile
Autor: Anonym Datum: 2006-03-04 19:05:19
sem si myslela, že se ti to bude líbit :grin
Autor: Anonym Datum: 2006-03-04 20:57:37
tak tadyto je skvělej rozhovor :grin moc za něj děkuju ;)
Autor: Anonym Datum: 2006-03-04 20:57:44
:p jezis vy ste dmntky
Tak to teda ne!Už mi došla trpělivost!!!
Autor: Dobbysek16Bajisek Datum: 2006-03-05 01:13:15
Dementky??Dementky?Za to, že miluji Dana, jsem dement!!!Tak hele tohle tak miluji, když prostě hned lidi odsuzují....je to snad každýho vě koho miluje, a něco Ti povím, jediná chyba je , že ty asi jako (fanynka,fanoušek)nedokážeš pochopit, co cítím....už mě to fakt sere-sorry, že to tak říkám,ale uvědom si, my sjem taky normální lidi,co milují a víš jakej je mezi mnou a ost.holkama teda pár rozdíl??Ten, že ty holky, žerou jen tu sladkou tvářičku, tu jeho slávu, jsou poblázněny HP...ale ta, která by ho milovala, by se nikdy nenazvala jeho fanynkou, ta která by ho milovala, by ho milovala.....i kdyby se mu stalo kdo ví co!Vždycky jsem chtěla zkusit, jaký by to bylo, kdyby Rupert hrál HP......frut by měl Dan tolik holek....ale k tématu-Dementky-ty jsi ai ještě nebyla zamilovaná hluboce, co?Neber to jako, že Ti nadávám,ale tyhle názory mě prostě štvou:( :upset :( :x :upset :upset :? :cry
Autor: wizard tom Datum: 2006-03-05 01:14:46
naprosto souhlasím s Bárou, nemáš tady co říkat! :(
:(
Autor: Dobbysek16Bajisek Datum: 2006-03-05 01:14:57
*sorry za chyby
Autor: janis Datum: 2006-03-05 13:29:32
lidičky nehádejte a nechte ty drsňáky ,co jen urážej, na pokoji..sou ubohý no s tim nic nenaděláte ;)zbytečný se rozčilovat no ne?
Autor: happy Datum: 2006-03-05 13:49:12
Dobby vyprdni se na ne, at si kazdej rika co chce, my vime svoje :) :p  
Vem si to tak - ubozacek co zavidi :p
Díky:)všem:)
Autor: Dobbysek16Bajisek Datum: 2006-03-05 23:38:47
;) :grin :) díky:) ;)

Komentáře vyjadřují názory čtenářů. Redakce nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstranit.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

< Předch.   Další >
Tento web je provozován soukromou osobou
a nevztahuje se na něj Nařízení GDPR