Záloha diskusního fóra (7/2005 - 21.10.2005)

  << Zpět

Muj nazor na Lupina

Vložil(a): Zakk
Datum: 16. 10. 2005, 12:02:21

Čet sem všechny knížky několikrát až na HBP kterou sem eště nedočet coš je ostuda ale qěci.
Lupin je nějakym způsobem divnej třeba to jak celkem stojí za Snapem a taky možná záviděl Siriusovi a Jamesovi jejich talent ale to už je asi moc, nezdá se vám? Určitě má harryho rád, ale neni to třeba jako Sirius.
A po jeho smrti by to harry potřeboval. Třeba ho rowla nechá natáhnout bačkory v poslednim díle?
já myslim že jo.
a taky mě zaráží že harry netrénuje zakázaný kletby třeba na broucích a tak podobně. Já bych to skoušel.

Re: Muj nazor na Lupina

Autor: Aries
Datum: 16. 10. 2005, 12:24:52

To si dovolím nesouhlasit. Lupin má prostě dost svých starostí, takže se někdy chová trochu roztržitě, ale to není divu. Nedá se říct, že stojí za Snapem, prostě k němu necítí tu samou nenávist jako James a Sirius, protože nemá žádný důvod, chová se zkrátka v tomhle směru rozumně, to že můj nejlepší kamarád někoho nesnáší přece neznamená, že ho začnu nesnášet taky, když já osobně proti tomu člověku celkem nic nemám. Naproti tomu Snape nesnáší Lupina, protože patřil k Jamesově partě, což racionální není, ale navíc ho málem sežral. Naopak Lupin má v tomhle směru vůči Snapeovi as špatné svědomí. A taky je mu vděčný, že mu ve trojce vařil ten lektvar.
Nevím, z čeho usuzuješ, že Lupin záviděl Jamesovi a Siriusovi? Jednak není o nic méně schopný než oni, tak co by jim záviděl, a jednak on tohle nemá v povaze.
Co se týče vztahu k Harrymu, máš pravdu v tom, že Sirius je mnohem víc citový typ, Lupin je víc racionální, potrpí si na vlídné přátelské chování, ale i když má Harryho rád, choval se zhruba stejně ke všem studentům. Taky nezapomeň, že Sirius byl Harryho kmotr, což je v podstatě skoro jako příbuzný, aspoň on to tak chápal, protože ja kuž jsem psala, je sentimentální, kdežto Lupin k němu žádný takový "rodinný" vztah nemá. Jak to s ním dopadne, těžko říct, kdyby to záleželo na mně, nechala bych ho naživu :-)
Harry netrénuje zakázané kletby z docela jednoduchého důvodu: není v jeho povaze takové věci dělat. Ano, já vím, už to zkusil, ale to bylo v maximálním afektu a dá se to přirovnat k situaci, kdy i velmi mírumulovného člověka něco silně vytočí a když zrovna drží v ruce zbraň, tak ji automaticky použije. Mně se tady zdá jako velmi Důležité to, že se mu to vlastně nepovedlo, protože nemá krutost v povaze.

Re: Re: Muj nazor na Lupina

Autor: Harríček12
Datum: 16. 10. 2005, 21:16:55

Souhlasím se vším.

Re: Re: Muj nazor na Lupina

Autor: neviâthiel
Datum: 16. 10. 2005, 21:09:35

Moje řeč - Sirius se řídí spíše emocemi, Lupin rozumem. A Lupin je taky trochu odtažitý a nedůvěřivý - k čemuž má důvod. Přestože je vlkodlak, je to vlastně většinu měsíce mírné, neagresivní stvoření.

  << Zpět