Záloha diskusního fóra (7/2005 - 21.10.2005)

  << Zpět

záhadné scénky okolo nás

Vložil(a): Aries
Datum: 15. 10. 2005, 20:14:20

Stali jste se někdy bezděčným svědkem něčeho, čemu jste nerozuměli nebo co jste nepochopili, ale čemu byste rádi přišli na kloub?
Já jsem před časem stála večer na balkóně, koukala na protější barák a najednou se v jedné mítnosti rozsvítilo, přišel nějaký člověk, dvakrát plavně povyskočil a zamával rukama, takže jsem usoudila, že asi bude cvičit, ale on zase hned zhasnul a odešel. Dodnes mi vrtá hlavou, co to tam asi dělal.
Stalo se vám něco podobného? Zvědavík

Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Barbinka
Datum: 17. 10. 2005, 20:42:12

no... mne konkretne sa cudne veci az tak nestavaju... ak sa nerataju sny, kt. sa neskor splnia, vacsinou su to len take bezvyznamne hovadinky, kt. zabudnem skor ako sa zobudim, ale potom ked sa to stane, tak si spomeniem...
akurat moja mama furt nieco hlada, 5 krat sa pozrie na to iste miesto do kabelky ci tam nema kluce a ked uz hysterici, ze ich stratila, tak nakoniec ich tam aj tak najde... alebo raz sme sa mamou prehladali cely byt, moju izbu zvlast niekolkokrat, aby sme nasli taku malu zavesnu policku alebo ako by sa to dalo nazvat... samozrejme ze sme ju nenasli. ale o take 2 roky neskor som sa len tak hrabala v regali a ta policka tam bola
a este sa mi minuly tyzden stala nevysvetlitelna vec - 4 krat sa mi snivalo, ze som isla do kina nechapajik

Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Veritasérum
Datum: 17. 10. 2005, 19:58:36

Ráno se mi stala taková nemilá věc praskla mi v ruce sklenkka (a to prosím ta měla skolo jako pivní) a n jsem nani netlačila a buch! mamka se tak lekla že si málem vypíchla oko.....! já se ale vyděsila!

Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Esclarte
Datum: 17. 10. 2005, 16:24:35

Tak mně se zatím nestalo nic, beznadějně přízemní život. Ale pár věcí znám z (poměrně) blízkého okolí. Moje teta z druhého kolena na venkově mi často říká, že vytušila, že za ní přijedu. Sice jezdím obvykle v pátek (cestou na chatu), ale zdaleka ne každý. A zrovna posledně to bylo po hodně dlouhé době, a přesto mi říkala, že to vytušila a že se na to připravila.
Ta samá teta prý jednou jela autem a najednou se jí zdálo, že vedle sebe vidí zesnulého tatínka. Hned nato unikla o vlásek dopravní nehodě.
Jindy zase vytušila smrt kluka své neteře Bohuny (zemřel asi před 15 lety na vojně za záhadných okolností.)
Jednou když jsem u ní byla, byla teta hrozně znepokojená. Nový kluk, budoucí manžel Bohuny se měl navečer vrátit ze Slovenska a teta napjatě čekala na SMS od Bohuny, že se vrátil. Opakovala mi, že se bojí, aby se mu po cestě něco nestalo. Prý se jí pořád vybavovala nějaká smutná říkačka o ženichovi, který před svatbou zemřel. Prý se jí ta samá vybavovala, když zemřel Bohunin první kluk. Ale tentokrát to dopadlo dobře (byla svatba a dodnes spolu žijí).

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Mamax
Datum: 17. 10. 2005, 16:27:01

Sorry, ale máš to něčím ověřené? Já jen že to tohle může říct každý.

Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Esclarte
Datum: 17. 10. 2005, 16:35:46

Jako co? Nevěřím v nějaké nedpřirozené události, ale tetě věřím - přinejmenším věřím, že ona věří tomu, co mi říká.

Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Aries
Datum: 17. 10. 2005, 16:30:53

to sice může, ale většinou si doopravdy nevymýšlí. jen dramatizuje události, tyhle situace k tomu svádějí. Před asi dvěma lety v naší rodině umřeli dost rychle za sebou tři lidi, všichni dost mladí, tak okolo padesátky. Dědeček potom tvrdil, že to věděl, protože do třetice všeho zlého a tak. Říkal to naprosto vážně, taky se ho to velice bezprostředně týkalo, ten posledný byl jeho syn, ale až potom. To se stává

Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Fleur H.
Datum: 17. 10. 2005, 13:29:16

krome toho, ze se v noci probudim a nekdo stoji nad moji posteli a diva se na me, nebo ze koutkem oka zahlednu nekoho a kdyz se otocim tak tam nikdo neni, anebo, že slyším někoho volat mé jmeno a nikoho jej nevola???!!!, tak stale doufam, ze jsem stale normalni...ale nestava se to casto.Nastesti..
Déja vu mam velmi často...
A vzpominam si na jednu pani, ktera tahala špagatek za sebou(bez psa, kocky, krecka...) ale doslechla jsem se, ze to dela casto...
Jo a taky kdyz jsem mela brigadu- rozvoz obedu duchodcum -, tak jedna pani, ktera bydlela ve starem baraku sama, si neustale stezovala, ze pan ktery bydli nad ni neustale chodi po jejim byte a krade ji jeji veci...byla nemocna trpela paranoií, ale i tak je to ponkud desive

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Elik
Datum: 17. 10. 2005, 18:02:00

Ahojek, přečti si od Doreen Virtue Poslové světla. Tam na všechno dostaneš odpovědi, stejně jako já. Stávalo se mi to samé... Jestli máš zájem, napiš na Elik.7@seznam.cz, nechci se o tom teď rozepisovat, protože by všichni říkali, že sem blázen...

Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Zloduch / Peeves
Datum: 17. 10. 2005, 13:00:45

Vlastne sa mi nikdy nestalo nic divne.
Mozno daaavno v detste, ked sme este byvali v horach.Mam niekde v podvedomi divne spomienky a pocity, ale co sa konkretne stalo, to vysumelo uz davno.
(Tam na Liptove...cintorin nebol od nas daleko., prve miesto, kde som fajcila - ako 11rocna, o pol noci.Nic sa nestalo, nic nevyliezlo, nebali sme sa, nic divne sme necitili.)
Jednine co je v mojom zivote asi divne je ze stale som plna energie, nebyvam apaticka, smutna, nastvana ani deprimovana.(Ked tak vyzeram, predtieram to s nejakym cielom)V tomto stave sa udrziavam zamerne, neznasam depresiu.
Hm, myslim ze som uplne nudna, bez sklonov k nadprirodzenu, parapschychologii a metafyzike. Som nezhypnotozovatelna, neurieknutelna, netelepaticka, velmi tazko ovplyvnitelna, smrk, na mna by uspesne pouzil Imperius asi iba Voldemort.
Este aj mojmu bratovi sa v troch rokoch snivalo o starom otcovi ktoreho nikdy nestretol. Zobudil sa s placom a utekal k mame - bolo vyrocie jeho smrti.
A ja - nic. Nudna, nudna.
Ked mi jedna nemenovana kamaratka porozpravala, kolki clenovia jej rodiny videli UFO, kukala som na nu ako nie na uplne kompletnu. A pritom nepoznam cloveka kto by precital viac scifi a ugomagazinov ako ja.
Mam doma tri knihy o aure, ale ked kamarat prehlasil ze ju vidi, so silenym usmevom som sa snazila vecer ukoncit a odvedy..no, uz sa velmi nestretavame...hm, tusim vobec.Ehm.
Ja xem len poriadny dokaz, tot vsetko.Jelikoz viem ze polovica ludi o tom hovori, lebo je to teraz in..Ako je teraz ufo, kedysi boli anjeli a ine modne vystrelky.
Nudna.Ale tak to vidim len ja.Spytajte sa starych tetusiek na nasej ulici na Liptove...kedysi sme boli silna keltska oblast. Oni by vam hned vysvetlili aky clovek sa narodil vtedy na vsechsvatych!
Vsetky podobne kecy dorazne popieram!
Som mukel od hlavy po paty!
Nudny mukel.

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: dobby
Datum: 18. 10. 2005, 16:18:40

ktora

minisnapik alebo Duellona

Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Zloduch / Peeves
Datum: 18. 10. 2005, 16:42:21

Ako by som to...nuz neviem, neviem!

Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: dobby
Datum: 18. 10. 2005, 16:59:31

hehe

no Zlodustek, Dobby pomaly bali a ide domenko este stale nejde nist...ece tlacim poviedku aby bolo co citat tak papa a drz sa

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Esclarte
Datum: 17. 10. 2005, 16:17:22

Já taky.

Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Zloduch / Peeves
Datum: 17. 10. 2005, 16:24:21

Zalozme klub zarucenych a predstieranych muklov! Je tu totiz tolko carodejnicok a -//- kov ze by mala mukelka ako ja dostala komplexy!

Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Esclarte
Datum: 17. 10. 2005, 16:37:27

Však ona paní JKR taky sama na kouzla a podobné věci nevěří, jen jednou řekla, že věří, že občas se stane něco nevysvětlitelného.

Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Zloduch / Peeves
Datum: 17. 10. 2005, 16:38:50

Nuz aby som pravdu povedala, nazor pani R. nie je pre mna zasadny (ako som spomenula predtym - takmer neovplyvnitelna...)
No i tak som rada ze mame podobny nazor.

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Aries
Datum: 17. 10. 2005, 16:16:38

Nudná rozhodně nejsi, ale jinak jsme na tom podobně. pořád slýchám historky, jak někdo potkal bezhlavou paní, a podobně, ale já jsem musela taky uvést záhadnou historku z mudlovského života, protože jinou nemám. Nadpřirozeno se nekoná, ale podle toho, co jsem si tu přečetla, si ani nejsem jistá, jestli bych o to opravdu stála

Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Zloduch / Peeves
Datum: 17. 10. 2005, 16:22:15

Pokial nestretnem Lusiusa v krasnom ciernom plasti, Luciusa, ktoremu aspon na tri hodiny nebude vadit ze som mukelka, tak o nadprirodzeno asi nemam zajem

Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Birute
Datum: 17. 10. 2005, 08:07:08

Moc záhadné to není.
Ale nebudu popisovat, jak jsem četla Drákulu a pak v noci šplhala po zdi, natož abych líčil, jak se mi zdálo, že nejsem v noci v pokoji sama. Ne, kdepak.

Zato se mi stalo, aspoň podle mé mamky, že v dobách, kdy se mnou v pokoji spala sestra, jednou v noci slyšela jednu z nás zpívat ze spaní...a pak se k ní přidala druhá sestra a zpívaly jsme spolu.

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Alexis
Datum: 17. 10. 2005, 16:34:23

tak snad Vam to ladilo, aby jste nevzbudili cely barak... :)

Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Birute
Datum: 17. 10. 2005, 17:15:52

Jo, bylo to předtím, než jsem zmutovala do mého nynějšího chraptivého sípání duševně nevyrovnaného jedince.

Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Esclarte
Datum: 17. 10. 2005, 17:16:51

Vlkodlaci možná ze sna vyjí.

Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Rosselanor Loke
Datum: 17. 10. 2005, 19:51:24

Ne, vlkodlaci ze sna slintají - musejí totiž spát s otevřenými ústy. Pokud by je zavřeli, velice špatně by se jim ráno otvírala.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Birute
Datum: 18. 10. 2005, 17:05:27

Já neslintám...moc...ale zato kopu.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Esclarte
Datum: 17. 10. 2005, 19:52:26

Dobrý.

Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Birute
Datum: 17. 10. 2005, 17:41:52

To se mi zatím nestalo. I když, co já vím...rozhodně jsem tím nikoho neprobudila. Ale občas se budím smíchy.

Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Angel of Music
Datum: 16. 10. 2005, 23:26:51

To se stalo jak si byla přesazovat ty petúnie?

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Aries
Datum: 16. 10. 2005, 23:42:59

ne, to se stalo asi před sedmi lety, to jsme ještě bydleli na Proseku

Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: NItea
Datum: 16. 10. 2005, 21:50:04

No, asi to nebude tak mystická scéna, jako ta Tvoje, ale stejně Ti jí napíšu.
Sedím si takhle jednou ve vnější části kavárny a najednou kolem prošel člověk -vcelku dobře a čistě oblečený. Gestikuloval a něco si povídal. Když přišel blíž všimla jsem si, že vysvětluje kdy jede autobus a z jakého nástupiště.
Jen by mě zajímalo, jestli to byl blázen, nebo jestli to fakt někomu říkal . Ale na blázna OPRAVDU nevypadal a široko daleko kolem něj taky nikdo nebyl.

Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: neviâthiel
Datum: 16. 10. 2005, 21:47:45

Mně se občas stává déja vu. Třeba tady v Praze jsem šla poprvé do knihovny, a aniž jsem nějak přemýšlela, kam jdu, jsem nejkratší cestou došla na Mariánské náměstí, ale málem jsem vlezla do Národní. Myslím ale, že za to může moje prostorová představivost a paměť...

Pak jsem po Praze hledala jednu adresu - to dělám každou chvíli, ještě se tady nevyznám, takže hledám informace po internetu. Tu adresu jsem sice nenašla bez problémů, ale zamrazilo mě, když jsem si na tom domě všimla detailu, o kterém se mi den předtím zdálo, že tam je...

Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Arlondia
Datum: 15. 10. 2005, 22:47:56

Stalo. Mně i mému tátovi. (Svoji příhodu jsem psala už v tématu "dveře")

Jezdila jsem často za bratrem a švagrovou do vesnice na statek. Bratr se odstěhoval a švagrová si našla jiného. Jeho rodina byla patřičně rozvětvená.

Jednoho dne se zastavily prastaré natahovací hodiny, zhruba ve čtyři ráno. Druhý den jsme je natáhli. V poledne se najednou seběhla u nás celá jeho rodina. Jeho teta zemřela, prý během noci. Tehdy jsme hodinám nevěnovali žádnou pozornost.
O čtrnáct dní později se hodiny zastavily opět. Ručička ukazovala kolem druhé. Znovu jsme je natáhli. Večer přišla zpráva, že maminka mojí švagrové zemřela v nemocnici. To už jsem měla na staré hodiny podezření. Nikdo jiný tomu ale nevěnoval příliš pozornosti, všichni mluvili o shodě náhod.
Hodiny ale nepřestaly. O další měsíc později se zastavily do třetice. Bylo sedm večer. Natáhli jsme je. Zastavily se znovu v půl osmé. To bylo zvláštní, protože jednou natažené hodiny by měly fungovat. Ale nešly. Usnuli jsme, ačkoliv já měla zlé tušení, nebo spíš jistotu. A skutečně... Odpoledne přišla zpráva, že se ve svém domě oběsil jeho švagr. Příčina sebevraždy se nikdy nezjistila.

A od té doby hodiny opět fungovaly a zastavovaly se jen tehdy, když potřebovaly skutečně natáhnout.



Druhá příhoda se stala tátovi asi před dvaceti lety. Jeho matka byla tou dobou v nemocnici a všeobecně se vědělo, že na tomto světě příliš dlouho nepobude. Táta tehdy bydlel v Praze v jednom z těch starých domů s vysokými okny. Bylo léto, takže je měl dokořán.
Najednou zničehonic mu začalo pískat v uchu. Okamžitě si vzpomněl na matku a sevřelo se mu srdce. Po chvíli to přešlo a on na to zapomněl. Pracoval dál.
Půl hodiny na to vlétl otevřeným oknem dovnitř osamělý holub. Chvíli seděl na parapetu, potom slétl i na podlahu. Chviličku koukal, zavrkal a byl zase pryč.
O další zhruba půlhodinu později volali z nemocnice, že jeho matka před hodinou zemřela...

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Barbinka
Datum: 17. 10. 2005, 20:49:02

och! ja som si prave spomenula na incident, kt. sa stal mojmu otcovi, ked moja babka (jeho mama, kt. umrela ked som mala 4 roky a pamatam si z nej len to ,ze ma volala moja stara vecera a preto som sa jej bala) lezala na smrtelnej posteli. on ocino ju bol pozriet k nej domov a len sa tak prechadzal po zahrade, ked videl akysi vzdusny vir, piesok a listie sa krutilo vo vzduchu a preletelo to okolo neho smerom k domu a on si pomyslel: pre mamu ide Smrt. a ona na druhy den zomrela

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Veritasérum
Datum: 16. 10. 2005, 09:53:09

pane bože teď už hodiny které se mi zastaví hned vyhodím!!!

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: humberto
Datum: 16. 10. 2005, 00:02:27

Teď se mi z ničeho nic otevřeli dveře do pokoje.

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Lunkvil
Datum: 15. 10. 2005, 23:26:28

Ti řeknu, to jsou příspěvky takhle po nocích, navíc když jsem sama doma, protože naši odjeli (a neozvali se mi mimochodem, že dobře dojeli...)

Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Arlondia
Datum: 15. 10. 2005, 23:56:07

Něco takového bys cítila. Tohle je jen uměle vyvolaný pocit, které nemá opodstatnění. Před přečtením tohohle tématu jsi o něčem takovém přeci neuvažovala.

Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Lunkvil
Datum: 15. 10. 2005, 23:59:47

Já neříkám, že mám POCIT, že se jim něco stalo. Ale rozhodně jsem si už odpoledne říkala, že by mě uklidnilo, kdyby mi dali vědět...

Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Arlondia
Datum: 16. 10. 2005, 00:05:54

Jo, to chápu. Někdy si taky říkám, jak na mě mohli zapomenout a nedát mi vědět...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Lunkvil
Datum: 16. 10. 2005, 00:08:00

Na druhou stranu, kdyby nedorazili, snad by mi dali vědět příbuzní, ke kterým jeli..

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Arlondia
Datum: 16. 10. 2005, 00:13:17

To určitě. Teď stopro popíjejí někde u krbu (u kamen? V baru?) vínečko (pivo, rum...?), smějí se a po potomkovi ani nevzdechnou :)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Lunkvil
Datum: 16. 10. 2005, 00:30:44

Teda, nechci panikařit, ale právě jsem zjistila, že v kuchyni se nám zastavily hodiny...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Arlondia
Datum: 16. 10. 2005, 01:21:58

Holka, neděs, takhle v noci...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: LukiF
Datum: 16. 10. 2005, 00:51:27

Tak na tuhle dobu máte docela výdrž, ale to téma... Nebouchly najednou někde dveře???

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Lunkvil
Datum: 16. 10. 2005, 00:53:15

Jakože ti přijde, že je pozdě? Tady se kolikrát debatuje celou noc...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: LukiF
Datum: 16. 10. 2005, 00:56:16

Já to tady takhle v noci moc nenavštěvuju, takže nevím. Nejde snad tak o tu dobu, ale o kombinaci tahle doba&tohle téma

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Alexis
Datum: 15. 10. 2005, 22:54:22

to je naprosto...nepopsatelne!

Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Rosselanor Loke
Datum: 15. 10. 2005, 22:42:14

Já bych ráda přišla na to, proč je na průčelí prženského kostela (Pržno = vedlejší dědinka, oddělená od Jablůnky Bečvou) pentagram a navíc, pentagram černé magie (tj. s jedním hrotem dolů.) Přece jenom, je to církevní stavba a já jsem vždycky měla za to, že církev se v symbolech vyzná. Ale už jsem zahájila příslušná pátrání.

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Alexis
Datum: 15. 10. 2005, 22:55:00

nejlepsi je, ze se z tohohle tematu stava tema mysticke!

Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Rosselanor Loke
Datum: 15. 10. 2005, 23:13:13


Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: klarinka
Datum: 15. 10. 2005, 21:31:52

Nejhnusnjší bylo když jsem předpověděla smrt svojí prababičky....

A taky to jsem tu už psala : můj šok v knihkupectví....Á tak už jste tady? Konečně ji budete mít taky, co?" Otočím se a u mne stoj nějakej chlápek a kouká na mne a v ruce drží knížku :MAGIE A KOUZLA 3. díl.
Vůbec jsem nechápala co chce, ale on na mne mluvil dál. " Nojo, viděla jste jak se u radnice srazily ty dvě holky na košťatech? A to byly jen metr ve vzduchu! Ale já jim říkal, že si mají nejdřív přečíst návod! Tak jste si pro ní přišla? Jste přece čarodějnice, ne? Ale jo, já to poznám! Tak tady je."

Potom mi vrazil do ruky tu knížku a zmiznul.


Nemyslim si že tomu budete věřit.Ale fakt se mi to stalo - nejspíš to měl být vtip... Dneska jsem se na ní byla kouknout (na tu knihu) je divná. Taková nic moc . Je tam něco o sabatech atd.

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Rosselanor Loke
Datum: 15. 10. 2005, 22:36:29

Bohužel, už jsem předpověděla smrt 3 členů rodiny - tety, taťky a strejdy. A jen doufám, že o tuhle pitomou schopnost jsem už definitivně přišla.
Je hodně divné, že byli sourozenci a vždycky jsem si nějaký čas před tím koupila nový počítač - proto už teď nesnáším upgrady a doufám, že tohle PC vydrží alespoň 20 let, sice nejsem pověrčivá, ale už nemám odvahu.

Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Astoreth
Datum: 15. 10. 2005, 21:08:39

něco divného se mi stalo....
Ve zdravotnictví se říká, že když umře pacient, máš otevřít okno aby duše mohla odejít....je to jenom taková pověa a traduje se to odjakživa (co jsem u řemesla) Nikdy jsem nepřemýšlela co je na tom pravdy, nebo jestli to má smysl a stejně jako všichni ostatní jsem tak činila. Jednou jedinkrát jsem to neudělala. Protože venku byla zima a já nechtěla větrat a mrznout. Mrtvý ležel zabalený v prostěradle na pokoji a okna byla utemována. S kolegyní jsme seděly kousek od něj a čekaly jsme na havrany. Když začaly padat lahve s infuzema po celém pokoji. Nejdřív jsem si myslela že jsem je blbě postavila a tak jsem je zvedla. Jenže spadly znovu. Málem nás ranila mrtvice. Rozrazily jsme všechna okna zima nezima a vyběhky jsme na chodbu.... nikdy jsem neměla tak intenzivní pocit, že ten mrtvý tam je.... a to jsem jich zažila hodně

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: neviâthiel
Datum: 16. 10. 2005, 21:24:20

To jsem ani nevěděla... bylo to jen v té jedné nemocnici, nebo to tak dělají všude?
Další otázka: myslela jsi na tu pověru? Jestli jo, mohla jsi to vyvolat ty nebo kolegyně...

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Veritasérum
Datum: 15. 10. 2005, 21:27:44

no když mi umřel strejda tak v tu hodinu tetě spadl mobil, mě se zastavily hodiny a jeho syn se najednou probudil a byl strašně nervozní a celou hodinu prochodil po kuchyni strašné co ale taky smutné

Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: klarinka
Datum: 15. 10. 2005, 21:39:51

strašidelný - a děsivý

Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Veritasérum
Datum: 15. 10. 2005, 21:44:33

já vím

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Blanch
Datum: 15. 10. 2005, 21:20:41

Takových zvláštních příhod se mi stalo taky mnoho..ale nejhorší bylo, jak jsem předpověděla smrt svého dědy...

Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Alexis
Datum: 15. 10. 2005, 21:24:17

promin, ale...Predpovedela?

Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Blanch
Datum: 15. 10. 2005, 21:29:28

nevědomky.. jako pocity, sny a myšlením
Jednou, z ničeho nic, jsem se v jednu hodinu ráno probudila (a to se mi nestává) a cítila jsem se hrozně blbě, ne fyzicky, ale psychicky, nevím, co mě to v tu chvíli napadlo, ale najednou jsem myslela na dědu, ačkoliv byl zdraví a nic mu nebylo, takže sjem neměla důvod, najednou mě přepadl pocit bezmoci a pocit, že se něco děje.. nemohla jsem usnout a furt jsem se cítila špatně, nemohla jsem na něj přestat myslet... a po několika minutách za mnou přišli do pokoje rodiče, že jedou za babičkou, že děda umřel... na infarkt. Byla to pro mě děsná rána, úplně mě to vykolejilo... to, že jsem nad tím právě přemýšlela a ono se to fakt stalo, ve stejnou chvíli, kdy mě to přepadlo...

Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Alexis
Datum: 15. 10. 2005, 21:39:10

to musel byt strasny sok...! tomuhle se snad neda rikat, ze je vyhoda neco predpovedet! to je mi lito...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Blanch
Datum: 15. 10. 2005, 21:41:35

No, bylo to pěkně hsnuný. Jsem o tom ani rodičům neříkala, ví to jen moje nejlepší kamarádka a moje ségra. Ty yo. Proto bych nechtěla znát budoucnost... nechci vědět, co se na nás chystá. Jako v posledních dvou letech, od doby, co jsme se přestěhovali do RD, tak všichni z rodiny umírají, jsou nemocní, pořád se něco děje a pořád to nepřestává. mám pocit, že někdo rozbil zrcadlo a při téhle řpedstavě je mi blivno, když mě čeká ještě 5 let... fakt, je to jak na běžícím páse..

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: klarinka
Datum: 15. 10. 2005, 21:57:18

Mám dotaz : Odkud jsi?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Blanch
Datum: 15. 10. 2005, 21:59:45

Pačemu? Z Opavy

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: klarinka
Datum: 15. 10. 2005, 22:01:32

Mojí kamarádce se to děje taky. Asi před 2mi lety se přestěhovali do RD. Měsíc (asi) po té jí na rakovinu umřela babička. Po půl roce na infarkt děda. Pak za rok teta.....
Je to až děsivě podobný....

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Blanch
Datum: 15. 10. 2005, 22:24:45

hmm..tak to je hnsuně proklatě podobný, jen obráceně...mně první umřela teta. Pak našli bratranci nádor na mozku, rok bojoval, ale v dubnu umřel, bylo mu deset. Jinak, půl roku po tetě umřel ten dšda na infarkt, mezitím mi umřel bývalý přítel. Další teta. Teď zjistili, že má další bratranec cysty v krku, zíroveň taky zjistili, že moje babička má rakovinu, včera byla na operaci. Já už toho mám plné zuby. Jo a nemůžu zapomenout, že mi umřel kamarád, zabil se na skalách u vody. Prostě úžasný.. proč vlastně o tom píšu..hele, raději na to nereaguj... :)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadn

Autor: Alexis
Datum: 15. 10. 2005, 22:31:48

nekdo nam vyhrozuje na pottpovidkach!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo n

Autor: Alexis
Datum: 15. 10. 2005, 21:44:52

to je zle...napada me jen: "Vse, co se stane, bylo napsano ve hvezdach uz pred dnem naseho narozeni."

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo n

Autor: Blanch
Datum: 15. 10. 2005, 21:47:09

no jo, u nás se hezky hvězdičky vyřádily...ale co..nebudeme pesimistický, dneska mám dobrou náladu a nechci si ji kazit.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky

Autor: Alexis
Datum: 15. 10. 2005, 21:50:24

promin..."zivot? zivot!" :))

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky

Autor: Blanch
Datum: 15. 10. 2005, 21:54:46

Správně..život je pes, ale pes je nejlepší přítel člověka :)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadn

Autor: Alexis
Datum: 15. 10. 2005, 22:05:07

no, to jsi mi pripomnela...cetla jsem o jednom psovi, ktery lezel panicce stale na brichu, kdyz si lehla, a potom sla na kontrolu k doktorovi a on ji rek, ze ma rakovinu-nekde v oblasti bricha...?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadn

Autor: Blanch
Datum: 15. 10. 2005, 22:20:56

Ne, ale prosím, prosím..nemluvi o rakovině :((((

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re

Autor: Alexis
Datum: 15. 10. 2005, 22:22:35

dobre...ja jsem se te nechtela nak dotknout!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re

Autor: Blanch
Datum: 15. 10. 2005, 22:28:03

Ne to ne, jen s tím nemám moc dobré zkušenosti, ale vlastně už je to jedno, Klarince jsem už o tom taky napsala...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re

Autor: Alexis
Datum: 15. 10. 2005, 22:44:51

dobre...uz ani neceknu :)

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Aries
Datum: 15. 10. 2005, 21:20:18

to je hodně starý zvyk - po tom, cos napsala, schválně nepíšu pověra. Myslím, že už Babička dávala podobné pokyny. Ale netušila jsem, že se to dělá dodnes a dokonce i v nemocnicích

Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Astoreth
Datum: 15. 10. 2005, 21:46:57

především v nemocnicích, při té úmrtnosti. Když jsem šla na směnu, vždycky jsem koukla nahoru jestli jsou otevřená oka...podle toho jsem věděla kolik bude pacientů.

Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: neviâthiel
Datum: 16. 10. 2005, 21:30:04

No, tak díky za povzbuzení, českému zdravotniství se vyhnu obloukem, život mě ještě nepřestal bavit... s větší pravděpodobností přežiju tvé zhýralé lovy:)

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Alexis
Datum: 15. 10. 2005, 21:14:08

ty jsi zdravotni sestra?
k tomu: znam to...rika se, ze kojenci, kteri umreli hned po narozeni bez priciny, nemeli dusi...! nevim...docela me zamrazilo potom, co jsem si tohle precetla a to tu mam teploucko!

Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Blanch
Datum: 15. 10. 2005, 21:00:37

No, ty scénky se spíš stávají mně...většinou mě zarazí nějaké jehovista a povídá mi, jak nás bůh vidí a ví, co číníme, že učiníme pokání a on nás vyslyší bla bla..a když mu odpovím, že Gagarin byl taky ve vesmíru a žádnýho Boha neviděl, takže si ho může strčit někam, tak mě posílá do horoucích pekel .))) To se mi stalo někdy loni...
A pak mě zastavují neznámí lidi a říkají mi různý věci. Jeden kluk mi říkal, jak to bylo o víkendu fajn, že bychom si to mohli zopakovat... no fakt jsem na něj hleděla.. pak nějaká paní mi říkala, že jsem celá Milena, její kamarádka, jen tak z ničeho nic :))) Mám zajímavý život..

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Alexis
Datum: 15. 10. 2005, 21:03:21

tak to s tim "bohem" jsem zazila taky na Palackym nam. me dostala, prej: "Buh ti pomuze, buh te vidi...!"

Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: neviâthiel
Datum: 16. 10. 2005, 21:39:40

Hm... my je jednou poslali za "věřícím" strejdou, co po opici kydal hnůj... jak se na ně otočil, s vidlema v ruce, krví podlitýma očima a rudým obličejem, otočili se, zdrhli k autu a už jsem je nikdy neviděli:)

Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Blanch
Datum: 15. 10. 2005, 21:18:59

Jo, jednou se nám cpali i do bytu, to byl mazec :))

Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Jolly
Datum: 15. 10. 2005, 21:21:52

Když jsem jim řekla, že než abych umřela, si radši necham dát krev, koukali jak pucy a mazali o dům dál.

Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Blanch
Datum: 15. 10. 2005, 21:26:00

:)) No jo, ale jsou strašně ..jaxe to říká, to slovo, když se nenechají odbýt...aha..neodbytní :)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Jolly
Datum: 15. 10. 2005, 21:32:02

To teda jo, a jak! At si každý věří čemu chce, ale ať to nikomu nevnucuje takovým způsobem jako oni, to je jak v ňákým takovým tom podnikání typu letadla - zapiš novýho člena a přidáme ti další body.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Blanch
Datum: 15. 10. 2005, 21:34:27

Přesně tak, proto je nemám ráda. Nevadí mi lidi, co věří v boha, ale oni už to přehánějí občas..a tehdy, když se nám drali do bytu, no... tohle by si normální člověk nedovolil...

Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Alexis
Datum: 15. 10. 2005, 21:19:38

:))

Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Blanch
Datum: 15. 10. 2005, 21:23:20

Jsou to děsný vtěrky, teda :)) Když o tom tak mluvím, tak tomu se taky říká fanatismus :))

Re: Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Alexis
Datum: 15. 10. 2005, 21:25:39

:)) jo, tomuhle uz se rika fanatismus!

Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Blanch
Datum: 15. 10. 2005, 21:23:07

Jsou to děsný vtěrky, teda :))

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Aries
Datum: 15. 10. 2005, 21:02:50

co se týče toho kluka...nemělas nějaké okno? :-) Nebo nemáš dvojníka?

Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Blanch
Datum: 15. 10. 2005, 21:18:13

No to jsem určitě neměla, já jsem ještě v životě okno neměla...ale abych pravdu řekla, někdy bych je měla moc ráda :)))
Toho kluka jsem viděla poprvé v životě, navíc, když jsem ten víkend, o kterém mluvil, slavila narozeniny, takže jsem asi těžko někde byla :)))

Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Alexis
Datum: 15. 10. 2005, 21:04:30

na co ty hned nemyslis?! nase pocestna Blancha ty todle...! no toto...

Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Aries
Datum: 15. 10. 2005, 21:08:47

Já jsem nabídla i počestnou alternativu :-)

Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Alexis
Datum: 15. 10. 2005, 21:15:48

u Tebe clovek nikdy nevi...! :)

Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: harry
Datum: 15. 10. 2005, 20:58:22

jednou jsem se koukal na TV a samy od sebe se vedle mě otevřely dveře a nikdo tam nebyl.

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Rosselanor Loke
Datum: 15. 10. 2005, 22:28:40

Občas, když jsem sama doma se Darinka (můj pes) začne dívat na prázdné křeslo nebo do rohu pokoje a vrčet, jako by tam byl někdo nebo něco cizího. Ale tohle dělal už její předchůdce, takže asi fakt někdy míváme návštěvy.
Nakonec, bydlím pod kopcem, na kterém je obecní hřbitov.

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Blanch
Datum: 15. 10. 2005, 21:30:44

Jo, tak mně se jednou z ničeho nic zapla v batohu kalkulačka a začala pípat... na konci pokoje, kde semnou nikdo nebyl... nechtěla jsem tam ten večer spát :)

Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Aries
Datum: 15. 10. 2005, 21:32:19

to byl Protiva - jen si na minutku odskočil k vám

Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Blanch
Datum: 15. 10. 2005, 21:39:04

No ty jo :))) V té době jsem ale žádného Protivu neznala a moje nervy pracovaly na plné obrátky :)))

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Alexis
Datum: 15. 10. 2005, 21:04:59

ze by vetricek?

Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Veritasérum
Datum: 15. 10. 2005, 20:48:32

no čemu nerozumím tak to je jasné matice:) no ten chlap asi cvičil noční rozcvičku nebo tě chtěl upoutat:)

Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Occlumencyman
Datum: 15. 10. 2005, 20:41:34

No, já občas narazím na tak obézní lidi, že nerozumím tomu, jak se vůbec dokázali zvednout... A taky sem jednou v McDonaldu potkal chlápka, kterej mluvil krásným a zřetelným hlasem k někomu před sebou. Toho někoho ovšem nikdo kromě něj nebyl schopen vidět. Nemohl sem tomu v jednu chvíli věřit, protože s takovou samomluvou sem se nikdy předtím nesetkal...

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Aries
Datum: 15. 10. 2005, 21:02:05

Já jsem takhle jednou viděla pána, co hrál sám se sebou kuličky - bez kuliček. Ale byla to dokonalá pantomima :-)

Letos v San Sebastianu jsme byli na pláži, tam je pláž pod nábřežím ukončená zdí a utábořili jsme se blízko té zdi a te´d jsme koukali, jak každou chvíli někd opřišel takovým rázným cílevědomým krokem, dotkl se té zdi a zase šel pryč. Ale každou chvilku někdo, tak už jsem to nevydržela a zeptala jsem se jedné paní, co to má znamenat, řekla mi, že je to tam takový zvyk. Ne úplně uspokojivá odpověď, ale aspoň něco

Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Lunita
Datum: 15. 10. 2005, 20:24:23

Jedna moja známa bola v Nemecku, išla po nejakej ceste, až došla k rohu ulice. No a ona zrazu vedela, že tam bude taký dom, a tam ten dom presne bol. A pritom ona tam nikdy predtým nebola. Žeby to bolo niečo z minulého života?
.... Hm,ale mne sa nič také nestalo, teda si aspoň na nič také nespomínam.

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: David
Datum: 15. 10. 2005, 20:29:44

Tomu se rika "deja vu", nekdy se lidem zda, ze udalost, kterou prozivaji, uz nekdy zazili. Nekde jsem cetl teorii, ze si te veci clovek mimodek vsimnul, ale neuvedomil si to. Mozek si to proste jen nekam ulozil jako nepodstatne a kdyz to videl podruhe, tak se mu vybavila vzpominka.

Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Lory
Datum: 15. 10. 2005, 21:27:18

To sa mi občas stáva. Niečo sa stane, alebo niečo urobím a viem, že v presne takej istej situácií som už bola. A pritom na tom mieste som prvýkrát v živote.

Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Lunita
Datum: 15. 10. 2005, 20:33:01

Obávam sa, že toto bolo niečo iné. Ona si ten dom nepamätala, ale vedela, že tam bude. Takže to nebola žiadna spomienka.

Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: David
Datum: 15. 10. 2005, 22:48:22

Jo to vysvetleni na tenhle pripad moc nepasuje. Problem u techle veci je, ze se tam neda nic prokazat. Nikdo tomu cloveku do mozku nevidi, je mozne ze si takovou vec jenom vsugeruje.

Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Lunkvil
Datum: 15. 10. 2005, 20:20:39

To je hezká scénka... ale mám pocit, že podobné věci zažívám tak nějak z druhé strany... třeba když jsem se dozvěděla, že jsem zvládla první část jednoho testu (poslední termín:o), běhala jsem po celém bytě jako šílenec, skákala a tancovala... ještěže nikdo nebyl doma.
Podobné věci dělám často (nejeden člověk si o mně musí myslet, že jsem šílenec:o)

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Rosselanor Loke
Datum: 15. 10. 2005, 22:24:02

Je nás víc. Tohle se mi stává hodně často - je to asi z přebytku energie, protože k tomu nepotřebuju ani tu složenou zkoušku.
Často taky mluvím sama se sebou a procházím zavřenýma dveřma. (teda spíš se pokouším projít, vzhledem k tomu, jak pevné ty dveře bývají.)

Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Jolly
Datum: 15. 10. 2005, 20:54:08

Něco takového dělám cizím lidem schválně
Jedu autem a v příhodný čas na kolemjdoucí lidi zatroubím, usměju se a zamávám ji. Málokdy se stane, aby mi to neoplatili, ačkoliv mě vůbec neznaj. Lámou si pak hlavu, který známý to byl...

Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Lunkvil
Datum: 15. 10. 2005, 20:58:16

To tě asi potkávám hodně často... vzhledem k tomu, že mě zdraví tolik lidí, které jsem v životě neviděla...

Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Jolly
Datum: 15. 10. 2005, 21:12:06

Já se tak vůbec ve zdravení vyžívám:) Nesnáším, když mě někdo, koho znám, nepozdraví - tudíž to pak s tím zdravením přeháním. Očas se mi ale nevědomky stane, že pozdravím úplně nesmyslně, vejdu do obchodu a řeknu dobrou noc, vlezu do MHD a na celej bus zařvu dobrý den..

Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: neviâthiel
Datum: 16. 10. 2005, 21:43:30

Vítej v klubu...:)

Re: Re: Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Lunkvil
Datum: 15. 10. 2005, 21:21:56

Já se spíš připitoměle usmívám a přemýšlím, jestli jsem zas na někoho zapomněla nebo ne... A když si uvědomím, jak připitoměle se tvářím, začnu se tvářit ještě hůř...

Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: katak
Datum: 15. 10. 2005, 20:54:59


Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Alexis
Datum: 15. 10. 2005, 20:21:37

zvlast, kdyz stoji na balkone a koukana na protejsi barak...! :)

Re: Re: Re: záhadné scénky okolo nás

Autor: Aries
Datum: 15. 10. 2005, 20:23:54

:-)

  << Zpět