Záloha diskusního fóra (7/2005 - 21.10.2005)

  << Zpět

Čím si nacpat pupík

Vložil(a): jane sofron
Datum: 12. 10. 2005, 16:19:04

Zase jsem zvědavá a zase vytahuji téma mimo mísu HP. Snad mi to odpustíte...

Co rádi jíte? Po čem se můžete utlouct? Nad čím slintáte mohutněji než Pavlovův pes po signálu? Co musíte mít, i kdyby čert na koze jezdil?

Co byste naopak nestrčili do tlamičky ani pod tlakem Avady? Co vám obrací vnitřnosti, jen na to pomyslíte? (Mám tedy na mysli pouze jídlo.)

Já papkám ráda třeba perníčky s náplní a čokopolevou. A nezblajzla bych šneky.

Co vy?

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Alexis
Datum: 14. 10. 2005, 22:03:57

pizzaaaaa, testoviny, gyros...
vubec-jatra (vselijake vnitrnosti), morsky prisery

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Zlatoslav Lockhart
Datum: 14. 10. 2005, 21:28:53

Miluji lasagne,houskové nebo bramborové knedlíky pokapané cibulkou z výpeku z bůčku, saláty s hodně česnekového dresinku...je toho hodně, já jsem totiž celkem pažravý.
Nenávidím ale vnitřnosti a takové ty zbíjačkové produkty taky moc nemusím, a kopr. Jinak sním snad všecko

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Ebženka
Datum: 14. 10. 2005, 14:30:45

zapomněla jsem jednu strašně důležitou věc - miluju bonbóny Sněhulky a jsem schopná sežrat i dva pytlíky na posezení, když mám chuť. Naučil mě to kdysi dědeček, který mě jimi pravidelně zásoboval a dnes si je kupuju sama. Tenhle sníh když si šlehnete a zachutná vám, už nikdy nemůžete jinak.

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: NItea
Datum: 14. 10. 2005, 04:30:26

Já mám ráda zeleninové saláty. Ale bez zálivky. Prostě jen směs zeleniny a třeba balkán nebo mozarelu a HOOOOOODNĚ oliv. Pak mám taky moc ráda nakládané artyčoky (v oleji s bylinkami a s česnekem).Dokážu sníst na posezení konzervičku zelených fazolek a kila žlutých paprik. Miluju i vařenou zeleninu. Klidně i bez koření.Mám ráda přirozené chuti bez koření.
Kupodivu moc nejím ovoce. Snad jen někdy jako marmeládu, nebo banán. Ale jinak nesnáším meloun, hroznové víno.
Taky mám ohromnou spotřebu jogurtů (ale jen bílých) a kávy 3v1.
Ze slaných teplých jídel jsou u mě naprvním místě palačinky plněné špenátem a nivou a samozřejmě pizza. Ale jen tenká! TLUSTOU NEJÍM.

Co fakt nemusím jsou vařené brambory a největší fuj je když mi je někdo polije máslem (nebo hůř - tukem).
Jinak už drahně let nejím maso a nijak mi nechybí.

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: ss
Datum: 13. 10. 2005, 21:40:24

Mam rad uplne vsechno krome knedliku s povidlovou omackou (tenhle blivajs jsem naposledy videl u nas na zakladce, pak uz nastesti nikde)

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Fleur H.
Datum: 13. 10. 2005, 11:30:06

já miluju špagety a vsechno v cem je roztekly syr!!!mnam...ja mam hlad
a miluju bramborový salat a nenavidim ryzový nákyp a žemlovku(rozmoceny rohlik pfuj)
miluju cokoladu

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: anita
Datum: 13. 10. 2005, 10:58:09

Jsem vegetarián, takže do mě nikdo nedostane maso v jakékoliv podobě, včetně vývarů. Jinak sním v podstatě cokoliv.
Naopak miluju koprovou omáčku, čokoládu (hlavně takovou, co obsahuje aspoň 70% kakaa), domácí jahodovou marmeládu a francouzskou hořčici s pepřem.

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Fleur.Delacourova
Datum: 13. 10. 2005, 08:48:49

takl mam rada pizzu, spagety, drubezi po cinsku, kureci prsa s ananasem, lososa, nesnasim tlusty maso, drstkovou, zemlovku, ryzovy nakyp, ....no mozna by se jeste neco naslo

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Ebženka
Datum: 13. 10. 2005, 08:27:24

jeeejda. To je hezké téma.
Moc ráda mám: čokoládu, borůvkový kompot, česnek a pórek cpu skoro do všeho, jsem asi jedna z mála, která by se ujedla ve hrachové kaši a čočce (mlask!) a miluju omáčky na špagety vlastní provenience (červená z rozdušených rajčat, zelená ze špenátu a smetany, bílá ze sýra). Samozřejmě víno tekuté i pevné. MELOUN. Dobře udělané šťavnaté masíčko. Káva.Čaj. Brambory pečené ve slupce i v jakékoli jiné podobě. Plísňové sýry. Ledový salát.

Nemám ráda houby, cokoliv tučného odkrojím a vyhazuju, k srdci mi nepřirostla kapusta a zelené fazolky, nechutná mi ušlehaná šlehačka, chlupaté knedlíky a nemusím dršťkovou, segedín, zelňačku ani boršč.

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Christy
Datum: 12. 10. 2005, 22:38:51

Ach jo. Já jsem žrací stroj, nic v mé blízkosti nevadrří. Vždycky jsem chodila na návštěvy k těm hroztně hubeným spolužačkám, které v pokojíčku měly mísu plnou čko-bonbonů, a já se divila: " Jak to, že to všechno nesníš...?" a ony jednoduše odpověděly, že nemají pořád chuť, jako někdo
Takže miluju čokoládu všeho druhu, všeho! Dále miluju marcipán, mentolové bonbóny, mořské plody a hroozně ráda bych někdy ochutnala smažené kobylky (obecně mi chutná čínská kuchyně). Lákavosti mi dodá i cokoli, o čem řeknete že je to nezdravé . Šneky bych klidně zblajzla, ale myslím, že by byli dost bez chuti a třaslaví (takové věci já nemusím, Marsmalows nebo tak nějak, žužu, aspik a želé - bléé).
A pak snad jen nemusím brokolici, růžovoučkou kapustu, špenát, olivy, květák (pozor, když je hodně dobře udělaný, dá se ;)). Znáte to určitě ze svých školních let...
A nemůžu vystát v čemkoliv mátu a hřebíček.

Re: Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Ebženka
Datum: 13. 10. 2005, 09:52:46

to je divné, mentolové bonbóny ti šmakují, a mátu ráda nemáš? Asi to myslíš jako koření, třeba do masa?

a jen tak pro informaci, šneci vůbec nejsou třaslaví a slizcí, mají konzistenci asi jako tuhé kuřecí maso. Jak chutnají nevím (jen jsem viděla, jak je někdo připravuje), ale má to být lahůdka, takže bez chuti taky asi nejsou. Akorát jsou na ně někteří lidé alergičtí (maminka mi vyprávěla, jak si takhle jedna její známá zkazila rande - její partner prý byl týden v nemocnici).

Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Lunkvil
Datum: 13. 10. 2005, 22:56:18

Hlavně je legrace, že ve Francii jsou šneci - eskargoti - chránění:o)

Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Christy
Datum: 13. 10. 2005, 21:34:29

Škodolibý smích ;)) četla jsem, že prý šneci jsou velké afrodisiakum.
A podle tvých informací by šnek nemusel být tak špatný - já jsem spíš měla tu představu podle toho, jak vypadají šneci ještě živí. A máš pravdu, mátu myslím jako koření (mentol mi bonbonech nevadí naopak, některé ty "zdravotní" bonbony jsou skvělé!)

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: neviâthiel
Datum: 12. 10. 2005, 20:56:54

čokoláda... horká, studená, tabulková...

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Harríček12
Datum: 12. 10. 2005, 19:35:47

Mám rád: většinou ty nezdravé věci, to znamená párek v rohlíků, jídlo od McDonaldu ( vyjímku tvoří fish mac a McFlurry ), klobása, párky, hamburgery, řízky, palačinky, ryby ( převážně makrely, kapra, losos - ale pravda, ryby jsou převážně zdravé ), tortelíny a všelijaké těstoviny, z těch zdravých věcí ovoce v podobě banánu, kiwi nebo pomeranče.

Nemám rád: Žádnou zeleninu a už vůbec ne dušenou, buchtičky se šódou ( z toho krému se mi obrací žaludek ), dršťkovou polévku, játra ( no to je hrůza ), segedínský guláš, zelí.

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: tojejedno
Datum: 12. 10. 2005, 19:34:56

Miluji párky s bramborovou kaší, řízky, palačinky i lívance, kuřátko, zapečené těstoviny. Hnusí se mi nudle s mákem, svíšková, dršťková polévka a všechno s tatarkou a kečupem.

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Lunita
Datum: 12. 10. 2005, 19:30:48

Neznášam rezance s makom, lebo mám s nimi jednu hnusnú skúsenosť. Ale inak by som hádam zjedla takmer všetko.

Re: Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Lory
Datum: 12. 10. 2005, 22:05:51

S makom je to u mňa podobne. Zjem hocičo, len nech na tom nie je mak!

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Veritasérum
Datum: 12. 10. 2005, 19:27:54

já miluju pizzu mňam:))))) ale nesnáším svíčkovou, guláš a hlavně játru fůj

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Astoreth
Datum: 12. 10. 2005, 19:25:58

Utlouct se můžu po zmrzlině...skoro jakékoliv, jen čokoládovou zas tak moc nemusím. (ale můžu)
Mám rád dobře kořeněné americké brambory a skoro jakékoliv libové maso.
Nevzala bych do úst ano s pistolí u hlavy koprovku, hrachovou kaši, nudle s mákem a jiná sladká jéídla (vyjímkou jsou palačinky). Hnusí se mi rýžový nákyp, ovesná kaše a podobné blemcačky. Jakékoliv vnitřnosti ...zvedá se mi žaludek jen to píšu. A nemusím ryby, kapra v žádném případě, lososa jen když není zbytí.

Re: Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Lunkvil
Datum: 14. 10. 2005, 22:00:16

To je zvláštní, já zas mám moc ráda čokoládovou, ale nesnáším vanilkovou... cítím tady inspiraci na nové rozdělení lidstva:o)

Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Astoreth
Datum: 14. 10. 2005, 22:17:49

Vanilkovou asi jako čokoládovou...nejradši mám ovocné, pistáciovou, punčovou, oříškovou a jogurtovou. (ale nesmí z nich být cítit umělotina na sto honů - v chorvatsku měli vynikající zmrzliny)

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Occlumencyman
Datum: 12. 10. 2005, 18:27:19

oblíbené: párek v rohlíku, řízek, smažený sýr, všechno sladký, jahody, švestky, blumy....
neoblíbené: kečup, tatarka, různý saláty, kremžská hoččice, květák...

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Jolly
Datum: 12. 10. 2005, 18:24:51

Miluju čokoládu na všechny způsoby, tabulku nebo 2 na posezení zvládnu vpoho:) nesnáším rajčata a plavací omáčku - co dům dal

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Wandarra
Datum: 12. 10. 2005, 18:12:14

Nesnáším drštky, mlíkovku, tlusté maso. Miluji čokoládu, pizzu, tortillky, palačinky (placka sem, placka tam), mango, sýry všech druhů a chutí, těstoviny a chléb. Jedna má kamarádka tvrdí, že kdyby si měla vybrat 2 poživatiny, se kterými by měla přežít vězení či opuštěný ostrov, byly by to chléb a pivo. Já s ní naprosto souhlasím (jen to pivo by se občas mohlo proložit vínem).

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Dott
Datum: 12. 10. 2005, 17:12:09

Prvá otázka je pre mňa celkom jasná : čokoláda. Vždy všade a v akomkoľvek množstve
Naopak gumových medvedíkov považujem za asi rovnako poživatelných ako staré pneumatiky

Re: Re: Čím si nacpat pupík

Autor: jane sofron
Datum: 12. 10. 2005, 17:23:01

Myslím, že ti gumoví medvídci budou mít s pneumatikami mnoho společného. Nechci ani vědět, z čeho je vlastně vyrábějí. :-(

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Esclarte
Datum: 12. 10. 2005, 17:01:25

Tak mám ráda kuře, hroznové víno (a kapalné taky), řízek, pizzu, švestkové knedlíky, rýžový nákyp, krupicový nákyp, trhanec, čokoládu, třešně, jahody a plno dalších věcí.
Nesnáším papriku, držkovou polévku, segedínský guláš, hrachovou kaši a játra v omáčce, jak je zmínila Aries. A tlustý maso.

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Lunkvil
Datum: 12. 10. 2005, 16:52:20

Řekla jsem si, že schválně nechám jako první odpovědět kju, protože se mi nezdá, jak se vždycky přiřítí až po mně a tvrdí, že jsme na tom stejně...
A navíc budu mít víc času si to rozmyslet:o)

Re: Re: Čím si nacpat pupík

Autor: kju
Datum: 12. 10. 2005, 17:34:43

ólrajt: nevím, kdy přestat, když příjde na bramborový salát, čočkovou polévku, špenátové palačinky, kuře na jakýkoliv způsob, mor jsou pro mě i musli s jogurtem a ze zákusků karamelové větrníky (úplně jsem se zaslintala).
Co nedokážu spolknout: medovo-máslová pomazánka, dršťky, okra (zdá se, že se to překládá jako ibišek) a vyhýbám se pokud možno fazolkovým luskům.

Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Lunkvil
Datum: 12. 10. 2005, 17:52:00

To jsem tě zas jednou naučila slovo:o)
No, tak to asi skutečně nebude náhoda - docela se shodneme - teda z toho tvého oblíbeného: větrníky jsou naprosto jasné(taky slintám), to ostatní ráda mám, ale v salátu nesmí být majonéza, jen zakysaná smetana. Špenát mám ráda v jakémkoli množství a taky mám ráda pečenou tresku (s bazalkou a sýrem) a pak vše, co je z brambor - placky, knedlíky, škubánky, šišky, bryndzové halušky(máme dneska k večeři) atd., zeleninu syrovou téměř všechnu, ovoce bych taky měla ráda, kdybych nebyla na skoro všechno alergická. No a pak čokoláda a sladkosti všeobecně - ovšem nesnáším pendrek...
Naopak, co nemůžu vystát - kromě máslomedové pomazánky a všech vnitřností nemám ráda některé druhy zeleniny ve vařené podobě - tepelně zpracovaná rajčata, papriky a podobně (i když syrové je naopak mám ráda moc) - takže tím pádem nemám ráda ani kečup, rajskou a podobně. A nemám ráda věci typu majonéza, hořčice, sojové omáčky a podobná dochucovadla (kterým se u nás říká buď "kopyta" - zřejmě kvůli původu nebo zdigimizi:o) A nemám ráda pálivé věci. (Jsem děsně vybíravá.)
No, a už jsem toho napsala až dost...

Re: Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík

Autor: kju
Datum: 12. 10. 2005, 19:31:23

Vidíš, a já žila v domnění, že to slovo je made-in-já...
Tvoje oblíbený věci - naprostý souhlas (včetně pendreku, nějak jsem na něj zapomněla v druhé sekci). Naopak mi nevadí tepelně upravená zelenina ani dochucovadla ani pálivé věci (právě jsem se málem podpálila česnekovým salátem :o)

Re: Re: Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Lunkvil
Datum: 12. 10. 2005, 21:20:04

možná jsme na to přišly naráz (jak by nám bylo podobné), já měla taky pocit... no nic.
Mimochodem česnek je asi jediná výjimka a nevadí mi.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík

Autor: kju
Datum: 13. 10. 2005, 09:09:40

Já ti ten patent klidně přenechám :o)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Lunkvil
Datum: 13. 10. 2005, 11:01:05

Není potřeba, ještě mám "no tak to teda sorry" (i když to mám zas od kamarádky...)

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Aries
Datum: 12. 10. 2005, 16:29:42

Já mám ráda hlavně všelijaké nezdravé fujtajbly - třeba saláty s majonézou nebo vietnamské polívky. Jinak jsem obecně dost na maso. Naopak za žádných okolností včetně třídenního hladovění do mě nikdo nedostane vařený květák nebo mrkev a moje noční můra už od ranného dětství jsou taková ta játra v té hnědé omáčce. Už ve školce jsem simulovala choroby, když jsem věděla předem, že to bude k obědu, naposledy jsem se s tím setkala v porodnici a ujistila jsem se, že to je opravdu nepoživatelné :-)

Re: Re: Čím si nacpat pupík

Autor: jane sofron
Datum: 12. 10. 2005, 16:49:12

Takhle silnou averzi cítím k hrachové kaši :-)

Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Aries
Datum: 12. 10. 2005, 17:22:16

Tu mám docela ráda, ale já ji dělám jinak. Jako správní Kubánci se cpeme luštěninami tak 2x do týdne :-)

Re: Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík

Autor: jane sofron
Datum: 13. 10. 2005, 09:14:22

No, já vcelku proti luštěninám nemám ničehož nic, ale kdybych je vařila dvakrát týdně, vypadalo by to u nás jak Na větrné hůrce... :-)

Re: Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Esclarte
Datum: 12. 10. 2005, 17:39:23

Já mám docela ráda fazole, zvlášť fazolový guláš s brambory, hráškovku a čočkovku, nepříliš hustou. Nemám ráda fazolové lusky a hrachovou kaši.

Re: Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík

Autor: kju
Datum: 12. 10. 2005, 17:37:02

A znáš nějaký chytrý a netučný recept na "fazole ala cokoliv" nebo na úpravu sóji, aby byla poživatelná?

Re: Re: Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Aries
Datum: 12. 10. 2005, 17:53:53

No jasně, fazole po kubánsku:
Červené nebo černé fazole se přes noc namočí, přidá se kousek uzeného (možno vynechat), tka dvě brambory (taky možno vynechat), lžička octa, bobkový list a kousek papriky, vaří se v téže vodě do měkka (nejlíp v papiňáku).
Na pánvičku na kostičky nakrájenou anglickou slaninu (možno nahradit olivovým olejem), cumin, papriku, cibuli, česnek, oregano, rajský protlak, všechno orestovat, smíchat s fazolemi, přisolit. Podává se s rýží. Druhá možnost je dát víc vody, hotové fazole smíchat se syrovou rýží a vařit jako rizoto, až je rýže hotová, to se jmenuje congris. Příloha - maso podle chuti pečené s česnekem a citrónem a případně smažený banán a zeleninový salát. Zeptej se Nevi a spol, jak jim to šmakovalo :-)
Co se týče sóji, nemám tušení, zatím jsem nikdy nenarazila na žádnou úpravu, kde by se nepoznalo, že je to sója, což je v mém případě dost problém

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík

Autor: kju
Datum: 13. 10. 2005, 09:02:32

Skvělé! Děkuju moc. Zní to báječně (miluju recepty, kde je možný půlku vynechat :o). Při nejbližší příležitosti to zkusím.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Aries
Datum: 13. 10. 2005, 09:13:56

Pak mám ještě jeden zlepšovák: místo normálních fazolí se použijí dvě plechovky sterilovaných červených fazolí z konzervy. Na pánvičce se to udělá stejně jako předtím, zamíchá s fazolemi, syrovou rýží a musí se to zalít tím nálevem a přidá se voda, aby to bylo díl směsi : 2 díly vody a vaří se, až je rýže hotová, tj. vyvaří se voda a poto mse nehcá ještě 10 minut na mírném ohni pod pokličkou dojít. Za 25 minut je to hotové

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Čím si nacpat pupík

Autor: kju
Datum: 13. 10. 2005, 09:23:05

To je geniální (i vzhledem k tomu, že tu nemám papiňák). Ale určitě zkusím i první verzi, čas od času mám potrhlou tendenci vařit z co nejpůvodnějších zdrojů.

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: Esclarte
Datum: 12. 10. 2005, 16:26:47

Z tohohle tématu jsem dostala silný smíchový záchvat - takže až budu zase použitelná, možná odpovím.

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: pivak
Datum: 12. 10. 2005, 16:24:27

Ja jako zaprisahly masozravec miluju hlavne steaky (krvavy) a nesnasim jakoukoliv rozvarenou zeleninu.

Re: Re: Čím si nacpat pupík

Autor: .
Datum: 12. 10. 2005, 16:25:35

Tss, tak spolu by jsme si asi nerozuměli.

Re: Čím si nacpat pupík

Autor: .
Datum: 12. 10. 2005, 16:22:12

Já to vezmu všeobecně. Jsem totiž zapřísáhlý vegetarián (přesněje ovolaktovegetarián:-) Mám ráda vše kromě masa. To do mě nikdo nikdy nedostane. Ale jinak je mi na blití z kopru a z Kysela (polévka). Mám ráda sladké (kdo asi ne,že?) ale jinak moje úchylka je pórek...

  << Zpět