Záloha diskusního fóra (7/2005 - 21.10.2005)

  << Zpět

Koncert v Olomouci

Vložil(a): Birute
Datum: 09. 10. 2005, 17:40:47

Dnes ráno jsem šla na koncert Moravské filharmonie, kde mimo jiné zazněly i melodie z filmů HP a PP. Byl to nejulítlejší koncert filharmonie v mém životě. Nejen diváci, ale i dirigent a hudebníci se bavili. Hlavně díky atmosféře, kterou vytvořil pan dirigent Gary Daverne z Nového Zélandu (vizáží něco mezi kouzelníkem a Pratchettem) a harmonikářka (jo, harmonika nemusí jen heligonkářské mučení) Mary Tokarski. Nejdřív uvedli 3 najazzlé skladby (1 přímo od pana dirigenta). Přestože jazz nemusím, poklepávala jsem nohama do rytmu a křenila se na celé kolo - hlavně když dirigent vybral jednoho malého diváka a vyměnil si s ním na jednu skladbu místo. Ten kluk byl třída a hudebníci ho ochotně poslouchali.
A pak samozřejmě přišel hudební výlet do Bradavic (směs melodií z Kamene mudrců) a vyhlídkový let nad Středozemí, který nás zanesl z Kraje přes jícny Sarumanových dolů až do Morie a dál na Východ.
Jen průvodce pořadem si v jeden okamžik spletl Shorea s Williamsem a publikum ho okamžitě opravilo.

Takže pokud vás cesta zavede do Olomouce, můžete se přijít podívat na rozšířené vystoupení s hudbou nejen z HP a PP - 13.10. 19:00
G. Daverne - Youth of Auckland, Tribal Rituál, Rapsodie pro akordeon, Jazzová burleska. Hudba z filmů Harry Potter, Pán prstenů, Hvězdné války a James Bond. Sólistka - Mary Tokarski (USA) akordeon

Re: Koncert v Olomouci

Autor: kju
Datum: 10. 10. 2005, 01:30:59

Závidík!
Jednou jsem byla na koncertě, kde hráli hudbu z Gladiátora a Pirátu z Karibiku - za západu slunce pod letním nebem. Zážitek.

Re: Koncert v Olomouci

Autor: Hondrej
Datum: 10. 10. 2005, 00:41:39

Huh tak ty jsi byla taky?

A nebyla jsi ta, která pana uvaděče opravovala při jeho omylu, že nějaký neznámý skladatel Howard Shore složil hudbu pro Harryho Pottera? :)))

Jinak opravdu mimořádný zážitek... Na večerní koncert, nebýt mé školy, bych šel okamžitě také. Ačkoliv bych řekl, že už tam nebude tolik legrace (přece jen vzít dospěláka a říct mu, ať diriguje orchestr, případně se dospělých ptát na hlavního hrdinu kouzelnického učně...)

Re: Re: Koncert v Olomouci

Autor: Birute
Datum: 10. 10. 2005, 06:49:20

Kdepak, já neopravovala a snažila jsem se být co nejnenápadnější, když kolem dirigent kroužil s hůlkou a hledal vhodného zástupce.
A na "dospěláckém koncertu" si posluchači zaručeně tolik neužijí. To odpoledne filharmonici prostě pojali jako svůj vlastní dárek .

Re: Koncert v Olomouci

Autor: Lunita
Datum: 09. 10. 2005, 17:42:31

To muselo byť supeeeeer!

  << Zpět