Záloha diskusního fóra (7/2005 - 21.10.2005)

  << Zpět

Snape (spoiler)

Vložil(a): Willushka
Datum: 16. 08. 2005, 23:06:26

Po dlouhý době jsem si přečetla pár příspěvků na téma HP6 a napadlo mě pár otázek....jo mimochodem, ani mě to nijak nepřekvapovalo, co ten kretén udělal, teda vím, že se mnou jeho milovníci nebudou souhlasit, ale já Snapea už od HP1 zarytě nesnáším. A když jsem si přečetla, že kuchnul Dumbledora, napadlo mě jen: Ten hajzl, já to vždycky věděla! Ale teď k věci: Co když byl Dumbledore natolik inteligentní, až byl ve svý podstatě prosťoučkej (stává se to i u lidí, mají IQ na hranici geniality, ale přitom si třeba nezvládnou zavázat tkaničky - já vim, to je blbej příklad, ale víte, co tím myslím?)

No, pokud se nepletu, D. víceméně Harrymu řekl, proč tak Snapeovi věřil, čekala jsem, že to bude kdovíco a potom tohle?! Nebo se snad ještě dočkáme duchaplnějšího vysvětlení v sedmičce? Nejde mi to do hlavy...

Jestli byl ten vodpornej Severus už od začátku zrádce, proč by Harryho nezabil už dřív - třeba při nějakým školním trestu na něj poslat zelený světýlko a vypařit se k Voldymu.... :o) Vím, že by to sice nebyla vražda vykonaná s nonšalancí Voldymu vlastní, ALE....Vzhledem k tomu, kolikrát už se ho pokusil oddělat, kolik sil do toho investoval na úkor vlastní újmy.....nestačilo by se prostě vykašlat na bonton, hlavně, že je Potter dead???

Dále mi vrtá hlavou ta tolik skloňovaná Dumbledorova (myslím poslední) věta: "Severusi, prosím..." nevím proč, ale zdá se mi, že to mělo nějaký zásadní význam, jiný, než by se na první pohled mohlo zdát. Teda, já moc (teda spíš vůbec) neveřím na teorie typu "hodnej Snapík" nevo "Dumbledore žije" atd. Ale na nějakým tom serveru (podporující právě tyto teorie) mě zaujal způsob, jak smrtící kletba úplně odhodila D. do vzduchu....(nebo to bylo jen tak pro efekt?)

Jo a ještě poslední úvaha, tentokrát nečekaně a originálně() o R.A.B: Ať už ten člověk byl kdokoli, musel na ten horcrux být ještě s někým, sám D. to říkal. Nebo myslíte, že by se dokázal s tím lektvarech, inferi atd. vypořádat sám? Předpokládám, že ten lektvar a všechno tam bylo i předtím (bylo to nafingovaný tak, aby se to Voldy dozvěděl, až otevře samotnej horcrux- medajlon- ne?) Kde vzal ten lektvar, poté, co ho vypil? Co to bylo, když ho ani Dumbledore neznal?
Mě se ale nejvíc zdá, že ten "RAB" není možná tak důležitej, spíš možná ten, co tam byl s ním....

Co si o tom všem myslíte????

Re: Snape (spoiler)

Autor: Já a jen já
Datum: 16. 08. 2005, 23:51:58

Snape Harryho nezabil, púrotože by pak už nemohl dál špehovat a protože Harryho chce Voldemort zabít osobně, tak to prostě je a ta kletba ho odhodila protože byla extrémně silná, vždyť přece víme, že je Snape jeden z nejmocnějších kouzelníků a taky to bylo hlavně pro efekt, Brumbál byl sražen kouzlem z astronomické věže a ztratil se z dohledu, prostě super, lepší, než kdyby tam bylo, že Brumbál sjel po zdi teď až úplně dolů a zůstal tam sedět na zadku s hlavou skloněnou do klína a nejevil známky života. Harry by pak k němu běžel a zkoušel by ho v zoufalství oživit srdeční masáží a nemohl by běžet za Snapem, takže by tam nebyl ten dramatický konec, jak po něm háže kletby atd.

Re: Re: Snape (spoiler)

Autor: Aries
Datum: 16. 08. 2005, 23:58:05

Náhodou, ty to taky popisuješ pěkně dramaticky:-)

Re: Snape (spoiler)

Autor: Aries
Datum: 16. 08. 2005, 23:23:49

Jen počkej, až se sem přižene banda vášnivých obránkyň charismatického Snapea!
K tomu R.A.B. - tak mě napadla taková šílenost v souvislosti s jinými horcruxy - jeden Voldy prokazatelně dal do opatrování Malfoyovi a o druhém si myslím, že ho dal Bellatrix, aby ho schovala. Jestli t otak udělala i s tímhle, tak se ten R.A.B. vůbec nemusel krkolomně dostávat do jeskyně, aby ho ukradl, protože ho tam ve skutečnosti vůbec nedal, jen tam narafičil ty překážky, kdyby si to Voldy přišel zkontrolovat (a asi i přišel,proto tam Brumbál poznal stopy jeho magie), a to bylo všechno.

  << Zpět