Záloha diskusního fóra (7/2005 - 21.10.2005)

  << Zpět

Snapeův úkol (konec 4.)

Vložil(a): Elenor
Datum: 16. 08. 2005, 20:15:50

,,Severusi, " řekl Brumbál a otočil se ke Snapeovi, ,,vy víte oč vás teď musím požádat. Pokud jste ochoten to udělat...pokud jste připraven..."
,,Jsem, " řekl Snape.
,,Pak tedy mnoho štěstí," popřál mu Brumbál a se stínem obav ve tváři ho sledoval, jak beze slova vyšel za Siriusem.

Původně jsem tuhle část chtěla připomenout v diskuzích typu dvojnásobný-trojnásobný agent Snape, ale potom mě tento rozhovor přesvědčil o tom, že není v knize vůbec řečeno, co měl ten (podle mě) padouch Snape udělat. Nebo to tam řečeno bylo a já to přehlédla? Co když byl s Brumbálem dohodnutý už na konci čtyřky nebo ještě dřív? Měl celou pětku na to, aby dělal pro Voldemorta nebo cokoliv jiného důležitého? Co vy na to?

Re: Snapeův úkol (konec 4.)

Autor: Eleanor
Datum: 16. 08. 2005, 20:31:09

Máš dost podobný nick, jako já Nechceš si ho změnit? Přece jenom, kdo dřív přijde...
Snape bude nakonec na straně dobra, to si myslím taky.

Re: Snapeův úkol (konec 4.)

Autor: Aries
Datum: 16. 08. 2005, 20:17:12

Myslím, že jsi tady někde psala, že jsi nečetla šestku, protože čekáš na oficiální překlad. Tak zatím jen tolik, že Snape sám to velice přesvěčivě vysvětlil

Re: Re: Snapeův úkol (konec 4.)

Autor: Veronika
Datum: 17. 08. 2005, 10:05:48

Jen na první pohled. Jenomže tím nevysvětlil např. záchranu Harryho v jedničce, kdy by ho z Harryho smrti nikdo nepodezíral. Přitom LV o tom ví, protože byl v Quirellovi, ale tváří se, jakože Snapeovi věří. Buď už zapomněl (čemuž nevěřím), nebo si myslí, že Snape lže ze strachu před ním, což by i mohla být pravda, koneckonců všichni Smrtijedy lžou pořád, nebo stále platí věta: "jeden mne opustil navždy a toho zabijeme" - časem, až nebude potřebný. Snapeovo vysvětlení ale skutečně není pravdivé. Podívej se na všechny zmínky o něm od jedničky a jasně to uvidíš. A o přesném Brumbálově úkolu pro Snapea dosud nevíme nic, jen že při něm neustále nasazuje život. Jak vyčetl i Síriusovi. Ale přesně nevíme nic.

Re: Re: Re: Snapeův úkol (konec 4.)

Autor: Aries
Datum: 17. 08. 2005, 10:10:43

No to nevíme. Ale dost zarážející je, že Snape říkal Bellatrix, že přímo pomohl k zavraždění té Vanceové. Tole by bylo dost snadné ověřit, kdyby se rozhodla použít ten nepatrný zbytek svého mozku, takže to asi bude pravda. Od loyálního člena řádu bych spíš čekala že té vraždě nějak zabrání, a pak se bude tvářit, jak ho mrzí, že to nevyšlo

Re: Re: Snapeův úkol (konec 4.)

Autor: Eleanor
Datum: 16. 08. 2005, 20:32:37

To je ELENOR a ne ELEANOR!!!
Nevím, proč si dala téměř totožný nick, jako já! Tak, prosím, pečlivě čtěte!

Re: Re: Re: Snapeův úkol (konec 4.)

Autor: Elenor
Datum: 17. 08. 2005, 13:23:24

Promiň Eleanor, nick si změním. Jen podotýkám, že přezdívku Elenor používám už hodně dlouho - v DrD, na všech fórech kam přijdu, na svých webech...tedy jsem se po tobě rozhodně neopičila a podobnost je náhodná.
Měním si nick, od příštího příspěvku budu vystupovat jako Rogue (postavička z X-men). Vyhovuje?

Re: Re: Re: Re: Snapeův úkol (konec 4.)

Autor: Ebženka
Datum: 17. 08. 2005, 15:44:04

óóó, ty jsi ale charakter. A to nemyslím ironicky. Spousta lidí by se určitě hádala, stáli by si za svým a zbytečně by vířili negativní nálady.

Re: Re: Re: Snapeův úkol (konec 4.)

Autor: Veronika
Datum: 17. 08. 2005, 10:43:48

Obávám se, že podobně ošklivých věcí bude mít Snape na svědomí víc. Když bude vidět, že někoho už stejně nejde zachránit, ještě si přisadí, aby získal zdání věrnosti. Přesně tohle bohužel museli dělat agenti z druhé světové války - a zřejmě nejen tehdy. Nezabiješ nevinného? Tak zabijeme tebe - a toho nevinného a všechny, koho jsi mohl zachránit. Dá se takhle pomoci hodně lidem, pokud dobře předstíráš, že jsi bezcharakterní mizera. Má to jen jednu drobnou nevýhodu, až to skončí, spojenci tě zabijí. Pak zjistí, že se spletli, a dostaneš vyznamenání Im memoriam nebo tak něco. Což už ti bude hodně platné. Ale na Snapea by to docela sedělo a když je podle JKR mučednícký typ, tak si to vychutná. Stejně nemáte pocit, že SS by klidně obětoval vlastní život za trvalou nehynoucí posmrtnou slávu? Že se o něm bude psát v učebnicích a přehledech slavných osobností, pojmenutí po něm nové křídlo školy, postaví mu sochu a takové ty pitominky? Já myslím, že jo. Jestli ho nakonec čeká jen Avada kedavra a potom tohle všechno, bude v posmrtném životě šťastný jako blecha a bude si říkat: "To se mi to ale povedlo..." Nemyslíte?

Re: Re: Re: Re: Snapeův úkol (konec 4.)

Autor: Rogue
Datum: 17. 08. 2005, 13:28:52

Já nevím, taky bych řekla, že Snape nebude tak ryzí charakter, jak někdo tvrdí. To by bylo na JKR moc jednoduché. A vzpomínáte si, jak říkala, že nechápe, jak si můžeme myslet, že by ho někdo chtěl milovat? Neříkám, že je zlý skrz naskrz, jenom tvrdím, že nevíme kolik dohod uzavřel, co všechno spáchal atd. Myslím, že vztah Voldy-Brumbál-Harry-Snape je mnohem složitější než se na první pohled zdá.

Re: Re: Re: Re: Re: Snapeův úkol (konec 4.)

Autor: Fleur.Delacourova
Datum: 17. 08. 2005, 15:01:02

ale kdyz v tom rozhovoru byla otazka jestli byl nekym nekdy milovan tak odpoved byla ano

Re: Re: Re: Re: Re: Snapeův úkol (konec 4.)

Autor: Veronika
Datum: 17. 08. 2005, 14:10:01

Já jsem taky nikdy neřekla, že SS je ryzí charakter. Ctižádostivost a touha po slávě, byť posmrtné, není dvakrát kladná vlastnost. SS má spoustu záporných vlastností a ačkoliv je mi ho moc líto a soucítím s ním, v reálu bych ho ráda rozhodně neměla. A asi ani posmrtně. Ale chápu ho - když už si nedovede udělat hezký život, tak posmrtná sláva musí vypadat lákavě.
JKR neřekla, že "nechápe, jak si můžeme myslet, že by ho někdo chtěl milovat", jenom, že ji ta otázka udivila. Nedávno naopak řekla, že SS milován byl, i když neprozradila, kým vlastně. Podle mne Lily - Lilyin zásah v pátém ročníku vypadal, že jí SS lhostejný rozhodně není, a James to věděl, jinak by jí nesliboval, že přestane SS týrat, když s ním Lily bude chodit! Otázka, jestli to, že ho Lily miluje, věděl SS. Být milován ještě neznamená milovat a už vůbec ne projevovat lásku. (Je škoda, že se JKR nezaptali, zda SS sám někoho miloval, konkrétněji, zda s někým chodil - ale JKR by možná zase odmítla odpovědět.) Ale Brumbál o tom věděl - když HP v šestce říkal, jak SS nenáviděl jeho matku, Brumbál se zarazil a na vteřinu chtěl něco říci, pak si to ale zase rozmyslel. Chtěl mu říct o vztahu Lily s SS, ale nakonec to neudělal. Proč? Těším se na rozuzlení v sedmičce.

Re: Re: Re: Re: Snapeův úkol (konec 4.)

Autor: Faith Shalimar LaToya
Datum: 17. 08. 2005, 10:49:30

Já myslím, že Snape řekl Brumbálovi, že ho má Draco zabít.. možná i o té přísaze.. ale neomlouvám ho, dost se mi zhnusil

Re: Re: Re: Re: Snapeův úkol (konec 4.)

Autor: Aries
Datum: 17. 08. 2005, 10:47:44

:-) Na tom něco je

Re: Re: Re: Snapeův úkol (konec 4.)

Autor: Aries
Datum: 16. 08. 2005, 20:42:10

No jo, promiň.

  << Zpět