Záloha diskusního fóra (7/2005 - 21.10.2005)

  << Zpět

Vrahova volba- Spoiler

Vložil(a): Arlondia
Datum: 07. 08. 2005, 16:56:32

Pamatujete si na Brumbáluv projev, kdy Harrymu vykládal o moznosti volby? Vyprável o smrti Harryho rodicu, kdy Lily mela na výber.

Objevuje se tu mnoho spoilerových témat, kde se resí situace na konci knihy- Severus, Brumbál a jeho "prosím" a Neporusitelná prísaha. Snapeovi zastánci tvrdí, ze porusením prísahy by zemrel.
Je to mozné, nevíme, jak toto kouzlo pusobí. Ovsem podívejme se na to trochu dukladneji. At jsou její ucinky jakékoliv, je neoddiskutovatelné, ze mel na výber. Bud ji splnit, nebo porusit. Je otázka, zda by to slo. Ale jeho zastánci se drzí teorie, ze ano. Proto taky Brumbál prý Severuse prosil.

Ale není jádro volby nekde jinde?

Vzpomente si na Spinners End- tam mel Severus moznost volby! Ne na konci knihy, ale na jejím zacátku se Severus mohl definitivne rozhodnout, zda se prikloní k temné nebo svetlé strane. Vedel totiz, ze touto volbou ztratí výsady u té druhé. Pokud by Narcissu odmítl a postavil se proti ní, dal by otevrene najevo prechod k Brumbálovi a tím i zradu Pána zla. Muzeme si být jistí, ze Bella by Pánovi zla okamzite referovala. Ovsem jeho rozhodnutím (ucinil ho sám po chvilce premýslení) se odpoutal od Brumbála. Dal najevo svou náklonnost k Pánovi zla. Ted uz nemohl hrát na obe strany. O prísaze nic nerekl, protoze by se o této dohode musel dozvedet i Harry (jak jsem vysvetlovala v jiném tématu- Harry je Brumbálovi partnerem a on s ním sdílí vsechny své vedomosti a zkusenosti. Kdyby mel Snape Harryho dál ucit, rekl by mu to, aby si zajistil, ze ho Harry nezabije hned, jak ho uvidí, pokud Snape bude muset B. zabít).

Snape mel moznost odmítnout Narcissu- a mozná by se mu to povedlo i tak, aby Bella nepojala zádné podezrení- výmluv je nespocet. Ale on se ROZHODL Brumbála zradit a zabít ho- muselo mu být jasné, ze to Draco nezvládne. Zná ho az moc dobre. Zádná dohoda pred tím být nemohla, protoze Snape nemohl vedet, ze za ním Cissy prijde. A poté, co se rozhodl Brumbála zradit, mu nic nerekl. A pak... ho zabil. Brumbál prosil o milost (jak jinak byste tu scénu napsali vy, kdybyste byli v kuzi Rowly? Taky tak a to please by nemelo zádný vedlejsí význam).

Tohle je podle mne jasný dukaz Snapeovy zrady. Mel právo volby a zvolil. A svou prísahu splnil. A pak zmizel, pryc z Rádu, pryc od svetlé strany...

Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Littlle_angel
Datum: 08. 08. 2005, 22:08:07

Mě napadlo, jako už mnoho další z nás, že Snape byl nakonec domluvený s Brumbálem. Přišel a ře¨kl mu, co musel udělat( Neporušitelná přísaha). Brumbál na to kývl a řekl, že už je stejně starý a takové ty kecy. A tak se rozhodl, že zemře a HArry se tím alespoň postaví na vlastní nohy a nebude spoléhat na nikoho, kromě sebe. S tím "prosím" tady je to hodně sporné. Kdyby byl domluvený se Snapem, tak tomu chtěl dát jakousi jiskru, aby bylo vidět, že nejsou domluveni. Ale aŤ to vezme z jaké koliv strany a vezme šílenou teorii, že Snape byl s BRumbálem domluvený, tak zabili byste přítele? Odpustili byste člověku, jenž zabil člověka, který ho ochránil před smrtí či Azkabanem, protože se na tom domluvili? Byly byste schopni zabít přítele, protože byste se tak domluvili???

Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Phineas Nigellus
Datum: 08. 08. 2005, 13:58:55


Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Zolton
Datum: 08. 08. 2005, 13:57:30

A ted jsem si uvedomil dalsi dulezitou vec- kdyby byl snape zradce, proc by vrazdil brumbala??? takhle- kvuli slibu by nezemrel. Kdyby ho nezabil Draco, zabil by ho jinej smrtijed. takze by to dopadlo stejne, jako kdyz ho zabil snape. draco by prezil (uz jen kvuli zorganizovani te akce) a snape by tudiz prezil stejne. takhle- jakej je rozdil pro voldyho, zabil brumbyho Snape nebo jinej Smrtijed? ZADNEJ.
Cloveka napadne- aby si splhnul u voldemorta. jenze-voldemort mu stejne duveruje a hlavne nebude podezrivat snapa z toho, ze spehuje pro Rad, kdyz mu tam nikdo neduveruje. byl prece v parte smrtijedu.... navic nebude pracovat pro stranu, ktera prisla o vudce. takze pro voldemorta by platilo- snape mozna byl na strane brumbala, ale ted tam neni. a ostatnim prece odpustil, proc neodpustit Snapovi?
A proc by ho tedy vrazdil? vzdyt to nedava smysl-Voldemort by mu veril, protoze neveri, ze by zustal na strane, ktera prisla o vudce, Rad by mu veril, protoze veril brumbalovi. Rekli by si, ze v ty skupince smrtijedu byl proto, aby se neprozradil a mohl dale spehovat. a on by tou dobou skutecne pracoval pro voldemorta.
takze vlastne neni duvod, proc by snape zavrazdil brumbala, kdyby byl na zaporny strane. nemelo by to smysl, kdyby to prenechal smmrtijedum, mohl bydale spehovat

Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Blanchetta
Datum: 08. 08. 2005, 18:23:35

Co myslíš tím, že kdyby ho nezabil Draco, tak by ho zabil jiný smrtijed?

Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Zolton
Datum: 09. 08. 2005, 08:17:59

za dracem prece byli dalsi smrtijedi!! myslis, ze by nechali brumbala odejit? jako jen tak? pochybuju

Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Blanchetta
Datum: 09. 08. 2005, 12:20:17

ostatní jenom stáli a dívali se

Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Zolton
Datum: 09. 08. 2005, 14:07:32

jo, protoze brumbala musel zabit draco. jenze kdyby to neudelal, tak by to udelal jinej smrtijed. a voldemortovi je jedno, jestli snape nebo nekdo jinej

Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Zolton
Datum: 08. 08. 2005, 11:24:30

PREMYSLEJ DALE- udelame si model situace- snape pomohl Radu a premohli smrtijedy. Brumbal zije, draco jemrtev. zadna prisaha snapa nikdy neexistovala, proste odmitl narcissu....
co se deje dal? snape nespehuje- Rad prichazi o jedinou vyhodu. Brumbal chcipa do tejdne, bud otravou, nebo ho voldemort zabije, protoze NEBYL NEBEZPECNEJ!!!!! voldemort by ho stejne zabil v prvnim souboji.+duvody jmenovane nize.
takhle ma Rad spojence, o kterem ani nevi. a to se vzdycky hodi. Navic-harry se musi postavit na vlastni nohy, nespolehat na brumbala. takze-i kdyby snape vazne zradil, mnohem vic pomohl radu

Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Arlondia
Datum: 08. 08. 2005, 12:08:02

I kdyby to byla pravda, nálepky vraha, který ho chtěl zabít, se nezbaví

Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Zolton
Datum: 08. 08. 2005, 11:18:42

jezis, to je blbost.
takze za 1-brumbal temer jiste vedel o tom slibu. dokonce si myslim, ze by stejnak pozadal snapa, aby neco takoveho udelal.
2- brumbal takovy, jaky byl na konci HBP byl pro voldemorta stejne nebezpecnej, jako Neville v nejhorsi forme. otravenej, prava ruka nepouzitelna.
3- kdyby brumbal chtel, tak by premohl draca v libovolnem stavu, i kdybymel amputovane vsechny koncetiny.
4-nezmrazil by harryho, kdyby nevedel, ze ho snape zabije.
5-brumbal musel mit dobre alibi, aby veril snapovi. neprustrelne alibi. neni vul.
6-NIKDY BY NEZADAL O MILOST!!!!! harrymu tou dobou predal vsechno, co mel predat.
7-proc Felix Felicis neporadil hermione aby zastavila snapa??
8-proc fenix nepomohl brumbalovi?
9- proc snape neublizil nikomu, krome brumbala? mohl zabit hermionu...
10-proc snape radil harrymu?
11-proc ho neomracil a neprivedl voldemortovi?? sil mel dost....
dale- snapuv zivot mel pro dobrou stranu vetsi cenu nez zivot brumbala, snape byl schopnejsi nez otravenej brumbal.
vsadim se, ze i draco bude mit vetsi cenu, nez se zda.... a hlavne-BRUMBAL SAKRA NEBYL DEBIL, ABY SE X MINUT HADAL S DRACEM. NEZVAL BY SEVERUSE TAK NALEHAVE. PROSTE-SEVERUS NEZRADIL, BER TO JAKO FAKT!!!!

Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Sirius Black
Datum: 08. 08. 2005, 13:27:30

absolutně nesouhlasím s tím, že Snape měl větší hodnotu než Albus, byť zraněný a otrávený. Snape nic neví, vůbec nemá ponětí. K čemu bude? Koho se bude Voldemort bát? A komu bude ten slizoun donášet? ať to bylo domluveno či ne, Snape rozhodně nemá pro kladnou stranu větší cenu než Albus, i kdyby byl bez končetin. On byl pro všechny oporou a zárukou bezpečí. bez něj nastane jen mnohem větší panika. žádný princ dvojí krve mu nesahá ani po kotníky!!!!!!!!

Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Zolton
Datum: 08. 08. 2005, 13:48:19

Nevis, jestli snape nic nevi. Zamysli se nad tim- jedina nadeje svetle strany je momentalne Harry. prestoze o jeho kouzelnickych schopnostech muzeme pochybovat. K cemu bude? co treba pomoct harrymu v poslednim souboji? Voldemort uz se stejne nebal Brumbala. Proc by snape musel donaset. Ta zaruka bezpeci, jak jsem psal, by dlouho nevydrzela.
takze byl vyber- mrtvej brumbal a snape, kterymu duveruje jen Voldemort, a stejne mu nic moc infa nesveri.
NEBO mrtvy brumbal (by ho dodelal voldemort) a snape, kteremu vsichni bezmezne duveruji. a ten zatim muze pachat skody a pomoct harrymu.
jasne, harry a spol. slepe verili brumbalovi, jenze v jeho stavu a veku jen zdrzoval harryho rozvoj. skoncilo to nejlip jak mohlo, tedy pokud snape fakt nezradil.

Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Arlondia
Datum: 08. 08. 2005, 12:09:50

To je tvuj názor. Ale zabil člověka a nemusel, takže být tebou, moc ho nebráním. Ať měl pohnutky jakékoliv, nikdo nikdy nemusí na nikoho vztáhnout ruku. On si to zvolil.

Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Zolton
Datum: 08. 08. 2005, 13:15:43

sorry, ze to rikam takhle, ale byt tebou, premyslim.
jasne- vrazda nikdy neni nic dobryho. ale kdyz z toho vychazime, tak je nejvetsi zmetek harry-spocitej si, kolik lidi bude muset zabit....

Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Angel of Music
Datum: 08. 08. 2005, 20:13:20

Souhlasim se vsim, cos rekl. Snape neni zradce a Brumbal neni debil.

Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Esclarmonda
Datum: 08. 08. 2005, 18:33:50

Jestli bude Harry zabíjet, tak svoje nepřátele, kteří zase půjdou po krku jemu, a samé zločince. Ne slušné a laskavé lidi, kteří mu dali šanci žít lépe.

Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Arlondia
Datum: 08. 08. 2005, 16:16:15

Bude muset- jednoho. Zabije... no, uz jich bude víc, pokud se drív nepovrazdí navzájem sami.

Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: WeasleyRon
Datum: 08. 08. 2005, 10:02:31

Neznasam Snape-a, a chcem aby on bol zly HA-HA-HA, ALE som si teraz opat pozrel tu cast, kde zabil Dumbledora, a jedine co Dumbledore povedal, bolo ze Severus... prosim..
Asi je to sialene, ale co ak Dumbledore povedal tymi slovami asi tolko: prosim , zabi ma?
je to blaznive, ale co v HP nie je?

Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: anita
Datum: 07. 08. 2005, 20:36:50

Brumbál měl taky právo volby, stejně jako Lily.....

Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Taťána Orlovská
Datum: 07. 08. 2005, 19:16:50

Ty ho prostě nemůžeš vystát co? Takže porušením přísahy by zemřel. Ron to v knize říká. Na výběr máš vždycky, jistě. Jenže ty paličatě ignoruješ jednu věc. Pokud Brumbál chtěl, aby Snape špehoval Voldemorta a přinášel důležité informace, Snape by tohle postavení neohrozil tím, že by si proti sobě poštval Narcissu a Bellu. Pokud by chtěl připravit Brumbála o výhodu svého špehování, poslal by Narcissu s Bellou někam. Bella by ho práskla a Brumbál by místo informací dostal Snapea v pěti, šesti kusech. K čemu by to pak bylo? Řád by ztratil jedinou výhodu proti Smrtijedům - informace. Takže přísahal a ne zrvona ochotně. Kdyby byl tak žhavý do té přísahy, neváhal by ani jednou natož dvakrát. A ke všemu mám ještě pocit, že lhal, když tvrdil, že ví, co má Draco za úkol. Nemluvě o tom, že Bellu by jinak nepřesvědčil. Ona tam šla už s tím, že je to nedůvěryhodný zrádce.

Dohoda předtím nebyla. Snape učinil rozhodnutí, jak si zajistit možnost dál špehovat, a pak to řekl Brumbálovi. Z Draca se snažil vypáčit, co má udělat, ale moc se mu to nepovedlo. Takže Brumbál se musel rozhodnout. Co má Snape udělat? Nechat se zabít nebo dodržet přísahu? Mrtvý Snape je k ničemu, protože Řádu už nepomůže, takže musí splnit přísahu, ať už je jakákoli.

Jak bych napsala Brumbálovu prosbu (fuj) o život? Tak za prvé Brumbál by o život neprosil a za druhé, kdyby prosil, řekl by nedělej to, ne prosím. Nebo snad Dracovi řekl prosím, když ho přesvědčoval, aby upustil od svého záměru?

A co ta hádka mezi Snapem a Brumbálem? Proč ho najednou nechá učit obranu? A když mu Harry řekne o rozhovoru Snapea a Draca, proč prohlásí, že mu Harry nemůže říct nic, co by ho znepokojilo? Proč nechceš připustit, že není jisté, že zradil, když je tam tolik nejasných proměnných? Já nevtrdím, že je to svatoušek, ale označit ho za zrádce je předčasné. Ty ale chceš jeho hlavu ať je to jakkoli. Není divu, že Snape je takový jaký je, když na něj všichni koukají, jako by měl prašivinu.

Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Esclarmonda
Datum: 07. 08. 2005, 20:07:55

And Snape for ever! Potíž je v tom, že u Řádu Snape skončil, to, co se stalo, ho prostě vyřadilo a nadále se bude muset Brumbálovým stoupencům vyhýbat jako čert kříži. Obávám se, že Snape je už teď mrtvý muž.
Pokud jde o přídahu. To byla past, situace, do které neměl spadnout. Jestli opravdu věděl, o co jde, neměl nic slibovat. Bellatrix vůbec nevadilo, že Draco dostal nesplnitelný úkol, naopak na to byla hrdá a nestála o to, aby s tím Snape něco dělal. Kdyby řekl, že Temný pán ví co dělá a my nicotní smrtelníci musíme poslouchat, musela by Bellatrix držet hubu. Ostatně její podezíravost byla sice nebezpečná, ale myslím, že Voldemort je dost ješitný na to, aby si myslel, že sám pozná nejlíp, kdo je kamarád a kdo ne.
Mezi životem a smrtí možná volil i Pettigrew. Ne, jemu asi doopravdy nešlo o krk, ale Sirius prohlásil, že i kdyby, měl radši zemřít.
Co bylo mezi Snapem a Brumbálem, nevím. Nejsem si jistá, jestli je Snape zrádce nebo opravdu splnil stařečkovo poslední přání (brr). Tak jako tak staví celá Šestka Snapea do podivného světla a rozhodně mi nesvědčí ve prospěch jeho charakteru. Jestli Brumbál požadoval po Snapeovi, aby ho odpráskl, byl to dost hrozný požadavek a Snape na to musel být dostatečně "zkažený." Prostě to musel být někdo, od koho je vůbec možné požadovat něco takového. Co se stalo, se nedá jen tak hodit přes palubu, aspoň pro mě ne. To nejpozitivnější, co si můžu teď o Snapeovi myslet je to, že se mi nelíbí, jaký to s ním vzalo konec (jak s ním spisovatelka naložila).
(P.S: Taky by se mi mnohem víc líbilo, kdyby měl Snape vznešený původ a venkovské sídlo než to, jak je to doopravdy.)

Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Veronika
Datum: 08. 08. 2005, 08:58:45

Tak pozor, vznešený původ (ač nikoliv čistokrevný) tu je! Jeho matka byla z rodu Princů a zdá se, že to byl velmi velmi velmi ušlechtilý rod. No a to, že Tobias Snape byl mudla, ještě nemusí znamenat, že nebyl šlechtic. Dívku z urozené čarodejšnické rodiny by spíš okouzlil mudlovský šlechtic než nějaký nýmand. Co se týče sídla, nevím, ale byt na Spinnerś End vypadal neobývaně, takže je otázka, zda tam Snape opravdu bydlel, nebo ho jen využíval jako příruční knihovnu a styčné místo pro Smrtijedy. Pochybuju, že by bydlel každé dva měsíce tam, kde to vypadá jako skladiště vyhozeného nábytku. Že by nepřispěl ani Lucius Malfoy? Ale mohu se samozřemě mýlit. Nicméně vznešený původ Snape minimálně po matce má. Spíš by mne zajímalo, s kým vším byli Princové příbuzní - s Malfoyovými, s Brumbálem, s Blackovými, Potterovými? Jestli jsou si všechny staré rodiny příbuzné...

Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Aries
Datum: 08. 08. 2005, 16:47:47

To že byla matka z rodu Princů znamená, že má asi tak vznešený původ jako Evička Králová u nás za rohem, to nic neznamená. Sirius tvrdil,ž e všechyn čistokrevné rody jsou spolu nějak spřízněné, takže Snape může klidně být příbuzný Rona a Nevilla

Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Blanchetta
Datum: 08. 08. 2005, 18:28:42

takové příbuzenství budou obě strany budou silně tutlat

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: novoten
Datum: 09. 08. 2005, 11:58:16


Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Veronika
Datum: 08. 08. 2005, 17:23:49

Nejde o to, že jeho předkové po matčině straně se jmenovali Princové, mohli se klidně jmenovat Smithové, ale o to, že Snape si matčina rodokmenu nesmírně cenil a byl na něj pyšný - proto si říkal Prince, byť jen poloviční. Třeba Voldemort pocházel z rodu Gauntů, potomků Zmijozela, ale nehlásil se k němu. Protože Gauntové sice byli kouzelníci, ale chudí a nevýznamní. Snape je kapánek ješitný a nevelebil by rod své matky, kdyby nebylo čím se chlubit. Nicméně vážně by mne zajímalo, jestli má Snape nějaké žijící příbuzné.
Jo, dívala jsem se na internetu na Rozhovory s Rowlingovou o SS a ona řekla pár zajímavých věcí. Např., že SS není z mudlovské rodiny, jinak by nemohl být Smrtijed - leda za velmi zvláštních okolností. Z toho se pak vydedukoval čistokrevný původ SS, ale ona to vlastně nikdy neřekla. A taky (asi 1999) prohlásila, že Snapea vnímá jako jistý druh mučedníka, i když setkat by se s ním nechtěla. Což je myslím dostatečně výmluvná odpověď na to, jestli SS zradil a jestli přežije sedmý díl. Chudinka malý. Ale snad dostane posmrtně Merlinův řád nebo něco takového a bude (v záhrobí) nesmírně šťastný...

Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Lunkvil
Datum: 08. 08. 2005, 16:48:53

Ti z toho asi budou nadseni

Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: anita
Datum: 07. 08. 2005, 20:34:24

Myslím, že nemusí být v Řádu odepsaný - Brumbálům portrét visí v pracovně, klidně by všem mohl vysvětlit, co se doopravdy stalo.

A co se týče Snapea- když jsem dočetla šestku, tak jsem měla pocit, že je to hnusný zrádce, ale čím víc o tom přemýšlím, tím víc se mi zdá, že to udělal pro Brumbála. Brumbál by nikdy neprosil o milost, ta hádka v pracovně mezi Brumbálem a Snapem mohla být kvůli tomu, že Snape nechtěl vyhovět Brumbálovi, který se chtěl obětovat. A navíc (a to je podle mého nejsilnější argument) Harry by Brumbála taky zabil jen proto, že ho o to Brumbál požádal. V jeskyni ani jeden z nich nevěděl, jestli ten nápoj není otrávený, přesto Harry splnil Brumbálovo přání a donutil ho to vypít, i když ho tím mohl zabít. Tak proč pro to samé odsuzovat Snapea? Buď Snape nebo Brumbál prostě museli zemřít, podle mě je pochopitelné, že Brumbál chtěl zachránit Snapea a ne sebe.

Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Esclarmonda
Datum: 08. 08. 2005, 12:22:43

Tak ten argument s Harrym a lektvarem je chytrý (trochu jsem se obávala, aby ho na mě někdo nevytáhl). Jasně. Jen jestli byly obě situace srovnatelné. Harry slíbil Brumbálovi, že ho bude podporovat v tom, co si předsevzal, i když to bude drastické. Tak ho donutil, aby pokračoval v tom, co už začal sám. Brumbál Harryho ujistil, že příšerný dryák asi nezabíjí - nebo ne hned, i když to na věci zas tak moc nemění. Do Bradavic se Brumbál ještě dostal a snad by dal Snape dohromady něco, co by ho postavilo na nohy. Stejně tak mu pomohl po kletbě v prstenu. (OTÁZKA: PROČ SNAPE TEHDY BRUMBÁLA - zřejmě - ZACHRÁNIL? Možná odpověď ve Snapeův neprospěch by byla, že měl dát šanci Dracovi.) Snape Brumbála sám zahubil. Proč, to se jen dohadujeme a odpověď nám dá teprv Sedmička...

Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Phineas Nigellus
Datum: 08. 08. 2005, 11:14:16

SOUHLASIM

Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Blanchetta
Datum: 07. 08. 2005, 20:56:45

oj, to je dobrý argument, s tím Harrym

Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Aries
Datum: 07. 08. 2005, 20:11:39

to je velice rozumné stanovisko. 99% souhlas
to 1% výhrady je to, že já bych do toho autorce přece jen nemluvila :-)

Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Esclarmonda
Datum: 07. 08. 2005, 20:20:20

No, já si myslím, že spisovatelka Snapea nemá ráda a dělá všechno pro to, aby si ho čtenáři neoblíbili. A protože já jsem ho donedávna měla navzdory všemu docela ráda, tak mě to netěšilo. V šestém díle mu dokonce k mastným vlasům přibyly žluté zuby!
Ale každý má právo psát si postavy, jak se mu zlíbí.
P. S, čistě pro pobavení.
Snape si vlasy nemeje,
má je jako pomeje.
K tomu ještě nos jak věšák,
stejně je to ale fešák!

Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Blanchetta
Datum: 07. 08. 2005, 21:08:53

v sedmičce se dozvíme, že je impotent, a všechny fanynky to obrečí

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Mathilda
Datum: 07. 08. 2005, 21:16:33

To by vysvětlovalo, proč Rowlingová jednou prohlásila, že jí představa fanoušků, že Snape má nějaký milostný život, připadá zábavná:)))

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Aries
Datum: 07. 08. 2005, 21:28:36

hihi. A ještě ke všemu Rowla ví, jak Snape skutečně vypadá - že ty vlasy NEVYPADAJÍ jako mastné, ale jsou, že není interesantně bledý, ale žlutý, že nemá dlouhé štíhlé prsty, ale pařáty (a určitě špínu za nehtama)...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Mathilda
Datum: 07. 08. 2005, 21:32:10

Pokud má chlap charizma jako Snape, tak může být sebehnusnější

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Blanchetta
Datum: 07. 08. 2005, 22:01:19

jenom na papíře

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Mathilda
Datum: 08. 08. 2005, 00:49:07

Ne-e

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Aries
Datum: 08. 08. 2005, 00:54:05

Ne-e? No to mi neříkej...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Aries
Datum: 08. 08. 2005, 00:56:56

TO JSEM NEBYLA JÁ!!!! To byl moje drahá polovička, který využil mé nepřítomnosti "na čerstvém vzduchu" (teď navíc trvá na použití mužského rodu, aby to bylo jasný).

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Lunkvil
Datum: 08. 08. 2005, 09:40:38

Vidis... ja se taky bojim nechavat zapnuty pocitac, ze prijde bracha...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Aries
Datum: 07. 08. 2005, 23:50:32


Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Astoreth
Datum: 07. 08. 2005, 21:01:36


Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Lunkvil
Datum: 07. 08. 2005, 20:27:55

checht

Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Aries
Datum: 07. 08. 2005, 20:23:55

:-D

Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Aries
Datum: 07. 08. 2005, 19:47:38

Komu teď bude Snape nosit ty důležité informace, když si splněním přísahy zachránil svůj drahocenný život? McGonagalové? Ta by ho odpráskla hned mezi dveřma. MInisterstvu? Zavřeli by ho. Harrymu? Nechtěl by s ním mluvit. Může si je tak leda šeptat do vrby, jako špión je vyřízený, tak k čemu ještě je z hlediska Řádu?

Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Miska
Datum: 07. 08. 2005, 20:18:56

Harry by ho rovnou zabil. (kdyby věděl jak, a on se to určitě naučí)

Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Fleur.Delacourova
Datum: 08. 08. 2005, 00:45:15

bude muset jestli chce zabit Voldemorta

Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Taťána Orlovská
Datum: 07. 08. 2005, 20:02:15

Nikomu, bude čekat. Harry se musí s Voldemortem dříve nebo později střetnout. Je docela fajn zjistit v takové chvíli, že ošklivý profesor lektvarů je sice vrah, ale stojí na vaší straně. Myslíš, že Smrtijedi budou jen tak přihlížet, jak jim nějaký kluk likviduje jejich Mistra? A nechají ho pak v klidu odejít? Asi těžko. Ale když tam bude někdo, kdo pomůže, zvyšují se Harryho šance na přežití. I když na druhou stranu Severusovi vyhlídka na spokojené stáří jsou někde na bodu absolutní nuly. Brumbálovi záleží na Harryho životě, obětuje sebe a Snapea přesvědčí rovněž k oběti, aby splatil své dluhy. Není to zase tak nereálné.

Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Veronika
Datum: 08. 08. 2005, 09:03:39

Souhlasím.

Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Lunkvil
Datum: 07. 08. 2005, 19:58:44

Kdyz jsem cetla: "Komu teď bude Snape nosit ty..." - tak jsem si rikala - kopretiny?

Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Aries
Datum: 07. 08. 2005, 20:05:39

Ano, obávám se, že to bude smutný osud milovaného padoucha Snapea. Teď už bude až do smrti skákat na předložku u krbu (abych to napsala nějak decentně) ve společnosti luzných dívek a vít věnečky, případně chodit "naostro" a předvádět, jak je "namakanej", protože k ničemu jinému už se použít nedá. To bude trest za všechny jeho hříchy domnělé i skutečné. Brumbál mě lpravdu, jsou horší věci než smrt

Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Mathilda
Datum: 07. 08. 2005, 21:21:14

Chceš redukovat Snapeovy obhájkyně pomocí nečekaných záchvatů smíchu? Mám červený po celý obrazovce:)))

Ale není Měsíc v jináči příliš velkým trestem i za vraždu?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Aries
Datum: 07. 08. 2005, 21:25:43

Prokrista, co máš červenýho po celý obrazovce? To už začínáš pukat? A jo - nebo jsi měla víno v puse? Tak to jo, už jsem se lekla, že to bylo až příliš drastické

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Mathilda
Datum: 07. 08. 2005, 21:33:17

Původně tam bylo "víno", ale vymazala jsem ho, protože jsem doufala, že z leknutí taky budeš mít nějaký záchvat:)))

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Aries
Datum: 07. 08. 2005, 21:37:59

já si chvíli přestavovala scény jak z filmu Bunda III a když už jsem se chtěla jít věšet ze záchvatu špatného svědomí a při tragické perspektivě, že všechny oponentky se smyslem pro humor skončí tak otřesně, tak mi to zaplať pámbu došlo

Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Lunkvil
Datum: 07. 08. 2005, 20:07:00

neovladatelny chlamajik, smichy slzik... preskakujou mi pismenka, nemuzu psat... co mi to delas?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Aries
Datum: 07. 08. 2005, 20:08:47

šklebík

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Lunkvil
Datum: 07. 08. 2005, 20:10:54

to skakani na predlozku(prepozici) je nejlepsi...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Blanchetta
Datum: 07. 08. 2005, 20:55:59

taky jsem to napoprvé přečetla špatně, to je vidět, na co myslíme

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Lunkvil
Datum: 07. 08. 2005, 21:01:30

a ja furt nevim, co myslite

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Aries
Datum: 07. 08. 2005, 21:35:50

je vidět, že ty a Pilíř ctnosti si opravdu skvěle rozumítě. Poťouchlík

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Lunkvil
Datum: 08. 08. 2005, 09:42:07

No jo, jenze td nas Pilir ctnosti opustil... Ale asi si vazne dobre rozumime, protoze ja vas opustim taky a pravdepodobne na dlouho... Ach jo, rozhodovani stresuje.. nevim, co delat.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Aries
Datum: 07. 08. 2005, 20:12:58

tak te´d zase řvu já - špatně jsem si přečetla, cos napsala, a omylem jsem zaměnila písmenko

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Blanchetta
Datum: 07. 08. 2005, 21:10:56

taky jsem to napoprvé přečetla špatně, to je vidět, na co myslíme

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Mathilda
Datum: 08. 08. 2005, 10:54:33

Tak jsem asi jediná, kdo to napoprvé přečetl dobře, ale to písmenko si tam zaměnil zcela z vlastní vůle

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Lunkvil
Datum: 07. 08. 2005, 20:14:29

nastesti mam dlouhe vedeni a nevim, co myslis, nevinnik

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Aries
Datum: 07. 08. 2005, 20:16:17

to tě šlechtí. Přísný přikyvujík

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Lunkvil
Datum: 07. 08. 2005, 20:16:51

tak prikyvujik nebo jazyk-vyplazujik?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Aries
Datum: 07. 08. 2005, 20:21:01

obojí! Ambivalentník

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Lunkvil
Datum: 07. 08. 2005, 20:29:31

ach tak

Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Arlondia
Datum: 07. 08. 2005, 19:37:59

Snazím se, aby jeho fanousci nemeli navrch. Vsude se sírí teorie o jeho nevine, takze pochopitelne prispívám svou troskou do kotlíku v opacném tábore.
S tím spehováním jsi me asi spatne pochopila- ránu by Pánovi zla nezasadil tím, ze by je odmítl!!! Ne, jen by tím dokázal, ze není zrádce (a ty dve by to ani nevedely).

Ale ted uz Rádu taky nepomuze...

A proc by neprosil? Neznás pud sebezáchovy?

Ale povím ti, proc ho nechal ucit obranu: Brumbál ví, ze ucitelé DADA nikdy neucí dva roky a chtel se ho zbavit. Tusil zradu a chtel ho vyhodit, tak mu to místo dal, címz zbavil Bradavice Snapea...

Mozná je to predcasné, ale dokud nevyjde sedmicka, budu si za svým stát...

P.s. Chtelo by to osobní setkání, takhle je to slozitý...

Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Taťána Orlovská
Datum: 07. 08. 2005, 19:56:57

Ale vždyť já neříkám, že to je špatně. AKorát jsi trochu překvapivě nepřístupná jinému pohledu na věc. Ale je možné, že působím stejným dojmem já pro tebe. To víš, láska :-)

Tím, že by je odmítl, by Bella získala ještě větší podezření a mohl by si proti sobě poštvat Narcissu. Pokud by pracoval pro Brumbála, určitě by nechtěl přijít s tím, že už se tam nemůže vrátit. Na to je až zatraceně hrdý. Prostě tu přísahu složil, aniž by tušil do čeho jde, protože si chtěl zajistit bezpečí ze strany těch dvou. Co myslíš, že by následovalo ,dkyby odmítl? Sice by ukázal charakter, ale Narcissa by dostala záchvat vzteku a Bella by možná i vytáhla hůlku.

Jestli není zrádce, tak pomůže. Harry se nepochybně musí s Voldemortem střetnout. Mít někoho v tu chvíli za zadkem, je nepředstavitelná výhoda. Nemyslíš si přece, že Smrtijedi budou jen tak přihlížet. Rozcupovali by Harryho na kousky. Tehdy bude mít Snape možnost ukázat na čí straně doopravdy stojí.

Jistě že znám, ale takhle? Severusi, prosím je divné. Neřekl by spíš Severusi, prosím nedělej to? A předtím Draca neprosil, i když věděl, že dříve nebo později dorazí jeho kumpáni a zabijí ho. Nechtěl od Draca pomoc, přemlouval ho, aby se nestal vrahem. Na mě Brumbál nikdy nepůsobil dojmem, že by se bál smrti. Smrt je pro mysl jen další velké dobrodružství, vzpomínáš?

A nebo mu Snape řekl o té přísaze a Brumbál usoudil, že dříve nebo později Snape bude muset udělat něco, co mu znemožní učit dál v bradavicích. nemluvě o tom, že je to hezký "důkaz" toho jak mu věří. Konec konců Snape si Belle stěžoval, že ho nikdy Brumbál nenechal učit jeho oblíbený předmět.

Ano, je to složité, ale přece vidíš, že výkladů je mnoho. Nicméně ti tvůj názor nevyvracím, jen prosím o trošku schovívavosti. Já nepopírám, že je klidně možné, že je Snape zrádce, i když v tomhle ohledu si spíš myslím, že nehraje na ničí stranu. Prostě čeká, co bude výhodnější. Nebo aspoň takový dojem z něj někdy mám.

A kdy máš čas? Nebo chat? Já jsem přístupná diskusi. Problém je v tom, že já v knize vidím to, co by mluvilo pro Severuse, ty to, co hovoří proti němu. Možná bychom to měli dát dohromady a někde to tu vyvěsit. Už mě ty neustále se opakující témata, jestli je vrah nebo není (což je bez diskuse) a či zradil (což ukáže až budoucnost) začínají zahlcovat.

Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Arlondia
Datum: 07. 08. 2005, 21:17:13

Uf, já uz se v tom ztrácím. Chce to hádku live

Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Taťána Orlovská
Datum: 08. 08. 2005, 06:15:26

Taky jsem zahlcená tématy. Ale hádat se nechci. Přijdeš dneska v 20:30 na chat nebo na icq?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Arlondia
Datum: 08. 08. 2005, 12:18:03

Dneska už tu nebudu, možná jen na chvíli odpoledne (pokud se bratříček uráčí uvolnit mi židli). Zítra mizím zase na prázdniny, takže budu balit.

Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Lunkvil
Datum: 07. 08. 2005, 20:03:14

http://www.hp-lexicon.org/wizards/snape.html
- v dolni casti je tabulka argumentu pro a proti... takove shrnuti.

Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Taťána Orlovská
Datum: 07. 08. 2005, 20:07:11

Jo, to je dobré. Někdo by to měl přeložit a dát to sem. Mám výhrady jen k tomu, že je hnusný na studenty, protože Rowlingová o tom řekla, že Brumbál se donmívá, že to patří k životu, a tak mu to nezatrhne. A ta ropucha Umbridgeová by pam musela být šéfem Smrtijedů :-)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Esclarmonda
Datum: 07. 08. 2005, 20:10:34

Ale uznej, že je nespravedlivý. Některé jeho excesy jsou ovšem takové, že je považuji jen za hanebnou pomluvu, kterou paní JKR našeptal nějaký jeho zapřísáhlý nepřítel.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Taťána Orlovská
Datum: 07. 08. 2005, 20:20:57

Spravedlnost neexistuje.

Podle mě hodně nenáviděla chemii :-)

Ale nepřijde mi, že by se Snape choval nějak opravdu hrozně. Je prostě jízlivý a nespravedlivý, ale všimni si, že se zaměřuje jen na ty, u kterých ví, že se chytí. Kdyby říkali jen "ano, pane" "ne, pane" našel by si Snape někoho jiného. V každé třídě si téměř každý učitel najde někoho, po kom se vozí. Snape se nechová o nic hůř než průměrný učitel.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Esclarmonda
Datum: 07. 08. 2005, 20:24:49

S jednou výjimkou. Když ve 4. díle Draco Hermioně přičaroval přerostlé zuby, Snape řekl, že nevidí žádný rozdíl. Neumím si představit, že by se vůbec nějaký učitel zachoval takhle hulvátsky. A Hermiona přece na Snapea není drzá.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Taťána Orlovská
Datum: 07. 08. 2005, 20:32:25

Tys asi nikdy neviděl, jak dokáže učitele vytočit, když žák mluví bez vyzvání, viď? Typy jako Hermiona učitele jako Snape dohání k šílenství. Jo, bylo to hulvátské, ale s podobným hulvátstvím jsem se u učitele už taky setkala. Nikoho nenechal schválně propadnout, nikomu nedává horší známky, nikoho nediskriminuje. Jen je uráží a poukazuje na jejich neschopnost.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Lunkvil
Datum: 07. 08. 2005, 20:08:46

Na me nekoukej, ja prekladatel nejsem... rekni si Arlondii

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Taťána Orlovská
Datum: 07. 08. 2005, 20:17:29

Jo, ta mě napadaa.

Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Lunkvil
Datum: 07. 08. 2005, 19:21:55

Uz je na tom lip, doufam...

Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Taťána Orlovská
Datum: 07. 08. 2005, 19:43:07

Apoň tu je veselo. Někdy ji musím pozvat na chat a vyřikat si to. Já nechci, aby tu všichni řekli, ne není zrádce. Jen chci, aby uznali, že to není tak jisté. Není správné, i pro život, soudit někoho hned a bez vědomí pozadí věci.

Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Lunkvil
Datum: 07. 08. 2005, 19:45:42

Ona je to takova posedlost - presvedceni o sve pravde
Ale je to fajn, ze jsou tu zastoupeny nazory z obou stran - jinak by tu byla docela nuda, ne?

Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Taťána Orlovská
Datum: 07. 08. 2005, 19:57:59

No právě. I když nemám ráda, když někdo zájí tu svoji pravdu zabejčile a nepřipustí, že stavíme na dosti vratkých základech.

Taky Severuse hájím tak zatvrzele jako proti němu Arlondia brojí?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Lunkvil
Datum: 07. 08. 2005, 20:00:55

Myslim, ze jo. Ale jen tak dal... podporujik

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Taťána Orlovská
Datum: 07. 08. 2005, 20:04:13

Hm, já nevím. Možná bych to měla nějak sepsat. Vrah to je bez diskusí. Vražda je neomluvitelná, sice si to Brumbál mohl nějak pojistit, ale osobně si myslím, že Snapeovy šance přežít tuhle "legraci" jsou ještě menší než Harryho, takže Azkaban ho asi netrápí. Ale s tou zradou to nevidím tak jednoznačně, to fakt ne.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Lunkvil
Datum: 07. 08. 2005, 20:05:39

Sepsane to uz je - viz vyse

Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: šušeň
Datum: 07. 08. 2005, 19:22:29

já taky...

Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Blanchetta
Datum: 07. 08. 2005, 19:14:48

Souhlasím s tebou, že tehdy měl Severus právo volby, byl to on, kdo nabídl Narcisse pomoc, čímž Bellu překvapil. Kdyby ji odmítl, nijak by se tomu nedivila. Ale nemyslím, že by se právě tímhle rozhodnutím postavil na stranu Smrtijedů, spíš uvažoval, že si s tím Brumbál nějak poradí. Myslím, že tím chtěl hlavně zachránit Draca, stejně jako to v té smrtící scéně dělal Brumbál.

A jako většina, nevěřím, že by tím prosím Brumbál prosil o svoji smrt. Nevím, jestli ho prosil, aby ho zabil a tím splnil přísahu, nebo mu něco připomínal, ale prostě mi to k průběhu té scény a Brumbálově osobnosti nesedí.

Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Arlondia
Datum: 07. 08. 2005, 19:23:13

A mne to naopak prijde jako dokonalé vyvrcholení a názorný obraz straslivých rozmeru zrady. On, nebojácný a velmi mocný kouzelník, konecne pokoren... cernoknezníky nejobávanejsí carodej srazen pred tvár smrti... v posledních okamzicích vidí, ze konec je jiz blízko a uvedomuje si svou slabost a porázku... a díky vedomí porázky se uchyluje jako kazdý obycejný clovek k jedinému, co mohl zkusit- prosba.

Nevím, jestli jste se nekdy nekdo dostal do podobné tízivé situace, ale stací, aby vás nekdo prepadl v parku a chtel penezenku- to stací, abyste rekli tenoucce "Prosím", at uz tím myslíte "Nechte mi ji" nebo "Neublizujte mi" nebo "Odejdete". Strach obemkne i toho nejstatecnejsího cloveka jako pavucina a zamlzí i zdravý rozum. Ten, kdo nemá nadeji na útek (tzn. ti, kterí neovládají judo nebo karate-- v prípade kouzelníku jsou ti, kterí jsou bez hulky a oslabení), se dríve ci pozdeji pres vsechnu hrdost, pýchu, dusevní sílu a odhodlání uchýlí ke vsem prostredkum, protoze zde existuje takzvaný pud sebezáchovy, který cloveka prinutí zkusit vse, dokud není mrtvý.

Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: šušeň
Datum: 07. 08. 2005, 19:30:31

ale brumbál prostě ne!!! Někdo z nás,když se dostane do tíživé situace...ale nikdo z nás není brumbál!!! Ten už toho měl za celej svůj život tolik za sebou,že ze smrti strach rozhodně neměl! Nebyla to náhodou vlastnost,kterou bere jako největší vlodyho slabost? Strach ze smrti...

Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Arlondia
Datum: 07. 08. 2005, 19:41:26

Jo, ze své. Ale tím, ze by zemrel sám, by vystavil smrti i Harryho... strach z cizí smrti je v tomto prípade mozná silnejsí... v zrcadle z Erisedu pravdepodobne videl vítezného Harryho, kterému dopomohl k porázce Pána zla. Jakmile tu nebude, Harryho nadeje se snízí- a toho se bál. Proto chtel zít.

"Pro sporádanou mysl je smrt jen dalsím dobrodruzstvím." Ale Brumbálova smrt jeste nebyla sporádaná, nemel své problémy (které Flamel a Perenella vyresili, nez dopili svuj lektvar- pokud uz zemreli- ale rozhodne si dali své veci do porádku) vyresené. Nechtel zemrít, jeste ne. Ne ve válce

Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Aries
Datum: 07. 08. 2005, 23:49:13

To je příšerná představa. Jestli skutečně Rowla spáchala tohle, tak to nechci vidět. Skutečně píšeš o přirozené lidské reakci, ale Brumbál vždycky dělal dojem, že je něco víc než pouhý obyčejný člověk (i když sám s těmi svými bonbóny a podobnými úlety jako by se usilovně snažil každého přesvědčit, že je).
Všimni si, že netvrdím, že určitě nemáš pravdu. Jen mi možnost, že bys pravdu měla (potřebovala bych subjuntiv), připadá strašně nestravitelná

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Arlondia
Datum: 07. 08. 2005, 23:57:45

Pravda mívá nehezkou tvár a snést její pohled dokáze málokdo.
V tomhle prípade je to o celkovém pohledu na vec. Pokud pripustís, ze Snape je, jaký je, strávís to.

Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: šušeň
Datum: 07. 08. 2005, 23:42:10

jak to můžeš vědět? Třeba je uspořádanej a vyřešenej jak nikdy...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Arlondia
Datum: 07. 08. 2005, 23:58:10

Dokud zustává Ten-který-nesmí-být-jmenován nazivu? To nikdy!

Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Lunkvil
Datum: 07. 08. 2005, 18:29:56

To je hruza, vubec nestiham sledovat tyhle diskuse, protoze nabihaji silenym tempem... Az se k tomu nekdy dostanu, budu tady vytahovat davno prodiskutovane teorie...
Doufam, ze se aspon dockame toho archivu, abych si to mohla precist nekdy casem...

Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Birute
Datum: 07. 08. 2005, 18:26:38

Na netu jsem četla jednu teorii, podle které Brumbál umíral celou dobu. Pohlcovalo to, co mu likvidovalo ruku. Takže prosil o eutanazii.
Autor to pak zpracoval v krátké povídce:

http://www.livejournal.com/users/sam_storyteller/49059.html?mode=reply

Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Mathilda
Datum: 07. 08. 2005, 18:13:28

Brumbál mu rozhodně neříkal všechno - vem si, že jenom věštbu před ním tajil pět let...
Podle mě mu prozradil vždycky jen to, co bylo nutné...

Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Arlondia
Datum: 07. 08. 2005, 18:30:26

Kdyby tady nejaká dohoda byla, rekl by ji, protoze by byla to nejdulezitejsí...

Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Mathilda
Datum: 07. 08. 2005, 21:30:34

To už jsme řešily s Aries - kdyby mu o ní řekl, tak by pak musel bez ustání poslouchat, ať to nedělá...

Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Arlondia
Datum: 07. 08. 2005, 21:31:37

Tot otázka

Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Aries
Datum: 07. 08. 2005, 17:17:40

Měla bych dvě výhrady, a to přestože jsem Snapeův odpůrce.
1. Opravdu se mi nezdá, že by Brumbál prosil o milost. Opravdu to v nejjednodušším případě mohlo znamenat "udělej to místo Draca" - pokud předpokládáme, že Snape skutečně zradil Brumbálovu důvěru a Brumbál to opravdu zjistil na poslední chvíli. A také je možné, že se to "prosím" týkalo něčeho, o čem ještě nic nevíme. Třeba "prosím, Harryho nech na pokoji kvůli mně, nepředhazuj ho pánovi zla". Nebo něco úplně jiného.
2. Možná Snape nevěděl úplně 100%, čeho se ten Dracův úkol bude týkat, sice se tvářil, že ano, ale na to,ž e to byl tak supertajný plán o něm vědělo trochu moc lidí. ale možná to věděl. Tím hůř

Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: loony
Datum: 07. 08. 2005, 17:20:01

já bych řekla, že Snape o tom věděl... už někde nevím kde sem vyjádřila svůj názor, co se týče důležitosti Snapea pro Voldemorta...

Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Arlondia
Datum: 07. 08. 2005, 17:27:10

Jo- a on to ví. Tusí, ze z téhle dulezitosti mu bude pekne kapat, kdyz se projeví jako verný. Myslím totiz, ze mu Pán zla preci jen úplne neveril (ackoliv ho nezabil:)), ale tímhle získal dukaz, ze je mu Snape verný

Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Aries
Datum: 07. 08. 2005, 17:40:19

OK, ráda se nechám přesvědčit, to byla jen námitka kvůli objektivnosti. souhlasím

Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: šušeň
Datum: 07. 08. 2005, 17:07:47

jsem sice snapeův zastánce,ale budiž: Měl na výběr. Kdyby byl 100pro na světlé straně,nebál by se umřít kvůli Brumbálovi. Tak jako tak,Brumbál byl Harrymu daleko platnější.

Harry sice je Brumbálovým partnerem,ale v žádným případě s ním Brumbál nesdílel všecky své vědomosti,na to nevím,jak jsi přišla... nebo ti přijde,že harry toho od brumbála ví dost?

O tom učení Harrho máš naprostou pravdu,Harry je natolik nas.....,že by byl schopen vynalézt dost nenávisti na Snapeovo zabití,takže podle mě učení v budoucnu padá...

Brumbál by nikdy neprosil o milost! To je pod jeho úroveň!!!!!!

Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Arlondia
Datum: 07. 08. 2005, 17:23:39

Ríkal a ukazoval mu vse, co by mohlo být nejak platné pro Harryho boj s Pánem zla. Takovouhle dulezitou vec, jako je jeho pozdejsí vyucování v prípade Brumbálovy smrti by pred ním netajil.

Pod jeho úroven? A podle ceho tak soudís? Kde jsi na to prisla ty? On zustává vzdy chladným, ale jen proto, ze nikdy necelil tvárí v tvár smrti. A kdyz to cetl ve Snapeove ocích, proc by neprosil? Ty bys nejen prosila, ale prímo rvala!

Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: šušeň
Datum: 07. 08. 2005, 17:46:34

no já jo (já už bych prosila aji draca,ptž su slaboch),ale brumbál vždycky dokázal tak úžasně skrývat,co si myslí,že prosba o pomoc by mu určitě neunikla. Myslíš,že brumbál nikdy nečelil tváří v tvář smrti

Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Arlondia
Datum: 07. 08. 2005, 17:50:36

Ne (aspon nikdy behem knih). I v souboji s Pánem zla mel navrch. Ale pred Severusem mu doslo, ze bude celit Avade a chtel to (marne) zvrátit, byl to poslední pokus umírajícího. Vedel, ze je slabý a nic nezmuze. Vedel, ze ho Snape prisel zabít...

Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Mathilda
Datum: 07. 08. 2005, 18:04:51

Nesouhlasím, že by Brumbál nikdy nestál tváří v tvář smrti - v první válce LV nebo ve válce s Grindewaldem... Brumbál celý život bojoval proti zlu, takže mu nepochybně mnohokrát šlo o kejhák

Co se týče toho prošení, tak pokud bych na chvíli připustila, že neprosil, aby ho Snape zabil, tak ale určitě neprosil o vlastní život. To už bych se spíš přikláněla k názoru Aries, že prosil, aby Snape nezradil...

Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Aries
Datum: 07. 08. 2005, 17:56:57

Opravdu se mi nechce věřit, že by Brumbál prosil jen o svůj život. To spíš "prosím, vzpomeň si, cos mi sliboval, vzpomeň si, co jsem pro tebe udělal, nevracej se na temnou stranu". Jedině tak

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Arlondia
Datum: 07. 08. 2005, 18:34:05

No jasne, ale v principu jde o totéz. "Vzpomen si, vrat se, nezabíjej"

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Esclarmonda
Datum: 07. 08. 2005, 18:08:24

to si myslím taky, aspoň bych tomu věřila radši než že by říkal "Snape, prosím tě, odstřel mě."

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: šušeň
Datum: 07. 08. 2005, 17:58:40

tak tak pro brumbála určitě není dražší vlastní život,než úspěch a udržení řádu

Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: šušeň
Datum: 07. 08. 2005, 17:55:53

no tak když to tak věděl,proč prosit o milost? Všude kolem bylo spousta smrtijedů...
Naprosto souhlasím,že se mohl brumbál mýlit,ale s takovou slabotou se smířit nechci

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Esclarmonda
Datum: 07. 08. 2005, 18:10:42

Hrdinové si tohle prostě nemůžou dovolit. Voldemort řekl Harrymu v 1. díle, že jeho rodiče prosili o milost a Harry to zuřivě odmítl. Samozřejmě že Volda potom přiznal, že kecal a že rodiče byli stateční.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: šušeň
Datum: 07. 08. 2005, 18:18:51

no právě,už jen proto,že brumbál byl total klaďas,bojovníka a hrdina a takoví si nemůžou dovolit prosit o milost. Ale myslím si taky,že neprosil o zabití...

Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: sdf
Datum: 07. 08. 2005, 17:02:20

c

Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: palculienka
Datum: 07. 08. 2005, 17:52:47

ozaj, nieco ma napadlo. Dumbledore predsa musel vediet, co sa stane, inak by nezvolil Snapa za ucitela obrany proti ciernej magii. Vedel, ze je to miesto prekliate, a ze Snape odide z Rokfortu

Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Arlondia
Datum: 07. 08. 2005, 17:55:09

Nebo se to stalo, protoze ho zvolil...

Re: Re: Re: Re: Vrahova volba- Spoiler

Autor: Esclarmonda
Datum: 07. 08. 2005, 18:11:46

Harry se těšil, že ho třeba vlastnoručně zamorduje a nepovedlo se mu to.

  << Zpět