Záloha diskusního fóra (7/2005 - 21.10.2005)

  << Zpět

HP4 a v ní Voldemort

Vložil(a): loony
Datum: 04. 08. 2005, 21:15:24

možná to je úplná kravina, možná to Voldemort, tenkrát jen tak říkal, ale v knížce je, cituji:

Byl jsem však ochoten přijmout znovu smrtelný život, než zase začnu usilovat o nesmrtelnost…


no a pak pár dalších vět, které mi přijdou zajímavé, tak si je sem jen tak napíšu...

A hned si kladu další otázku: Jak mohli uvěřit, že už nikdy nepovstanu? Oni, kteří věděli, co jsem podnikl už dávno, abych se zajistil proti pozemské smrti? Oni, kteří viděli důkazy mé nezměrné moci v dobách, kdy jsem byl silnější než kteýkoliv jiný žijící kouzelník?

…jež mi vrátily jakési nedokonalé chabé tělo. Patřilo však mně a mohl jsem v něm přebývat, zatímco jsem čekal na základní přísady potřebné k mému znovuzrození… jedno či dvě zaklínadla, která jsem vymyslel… jistá pomoc od drahého Naginiho -“ Voldemortovy rudé oči utkvěly na hadovi, který se neustále plazil kolem, „lektvar připravený z krve jednorožce a hadí jed, jejž mi poskytl Nagini… To stačilo, abych zakrátko nabyl takřka lidskou podobu…

Červíček rozvázal uzlík šatstva ležící na zemi a odhalil jeho obsah. Harry zděšením chtěl vykřiknout, jeho výkřik však úplně zanikl ve zmuchlané látce, kterou mu předtím vecpal Červíček do úst.
Bylo to, jako kdyby převrátil nějaký kámen a odkryl něco odporného, slizkého a slepého – jenže to bylo horší. To, co v uzlíku přinesl, opravdu vypadalo jako skrčené dítě.
Harry však ještě nikdynespatřil nic, co by se lidskému dítěti podobalo tak málo. Nikde jediný vlásek, za to samá šupina a bylo to tmavé, syrové a zarudle černé. Ruce i nohy to mělo tenoučké a slaboučké, a obličej – žádné živé dítě nikdy takový nemělo – byl plochý a hadí, se zářícíma rudýma očima.
Vypadalo téměř bezmocně: natáhlo tenoučké paže, objalo jimi Červíčka kolem krku a Červíček ji zdvihl. Kápě mu přitom sklouzla dozadu, jak to stvoření nesl ke kotli, a Harry v záři ohně spatřil na jeho slabošském, bledém obličeji výraz krajní ošklivosti. Kratičkou chvíli ještě viděl ve svitu jisker tančících po hladině lektvaru i zlovolnou, ploskou tvář, než Červíček pohroužil hrůzné stvoření do kotle a než s hlasitým zasyčením zmizelo pod hladinou. Harry slyšel, jak chatrné tělo přidušeně bouchlo o dno.

- to sem dávám, protože tahle scéna by prý měla být něčím důležitá...

a pak klasika...
„Říkal, že moje krev mu dodá větší sílu, než kdyby použil krev někoho jiného,“ vysvětlil Brumbálovi. „Říkal, že tím také získá ochranu – tu, kterou mi odkázala matka. A měl pravdu – když se mě dotkl, nebolelo ho to – dotkl se mé tváře.“
V jediném prchlavém okamžiku měl dojem, že se Brumbálovi v očích mihlo něco vítězoslavného. Zato v příští vteřině si byl jistý, že šlo jen o zdání. Když se Brumbál znovu usadil do křesla za stolem, vypadal tak staře a unaveně, jak ho Harry ještě nezažil.


Tak to bude asi vše, co se týká mé schopnosti opisovat knihu...

Jde prostě o to, že Jo prohlásila, že ve čtverce se stalo něco důležitého, a podle mě, to bylo určitě něco, co se týkalo znovuzrození Voldemorta...

Re: HP4 a v ní Voldemort

Autor: K2
Datum: 04. 08. 2005, 23:00:44

Myslím si, že ten záblesk v Brumbálových očích to napovídá, pač když se jí na to ptali, tak se vyhejbala odpovědi, takže to zřejmě bylo důležité. Harryho krev v e Voldemortově těle.

Re: HP4 a v ní Voldemort

Autor: Já a jen já
Datum: 04. 08. 2005, 23:00:22

Tím smrtelným životem myslel to, že kdyby měl Kámen mudrců, byl by uplně nesmrtelný i bez Horcruxů, takhle ho pořád můžou zabít, když zničí Horcruxy.

Jo, takže Smrtijedi o Horcruxech nejspíš vědí. Ale určitě nevědí, kde jsou, Voldemort není tak blbej, aby jim to říkal.

Pomoc od Naginiho neměla nic společnýho s Horcruxem, on jenom Červíček z jeho jedu udělal lektvar, který vrátil Voldymu tělo.

Ta další pasáž, nebude to to, jak se Červíček tváří, jako by se Voldemorta štítil. Třeba ho zradí a nakonec ještě nějak pomůže, má přece magický dluh k Harrymu.

A to poslední, zjevně je něco pozitivního v tom, že má Voldemort krev od Harryho, ale co to je, to netuším.

Re: Re: HP4 a v ní Voldemort

Autor: loony
Datum: 04. 08. 2005, 23:40:04

a proč by nejdřív řekl: "jistá pomoc od Naginiho" a vzápětí při vyjmenovávání dalších potřebných věcí "hadí jed, který mi poskytl Nagini"???

Re: Červíček

Autor: K2
Datum: 04. 08. 2005, 23:11:32

Červíček byl spíš "poto" strachy a Voldemort v plný ráži mu k úsměvu nepřidal.

Re: Re: Červíček

Autor: Já a jen já
Datum: 04. 08. 2005, 23:15:48

Tak poto strachy byl určitě, bál se o svou ruku, ale ony tam byly už dřív náznaky v první kapitole, že Červíček nemá Voldemorta asi moc rád a je s ním jen proto, že mu nic jinýho nezbylo. A navíc ten dluh musí sehrát nějakou roli přece, jinak by o tom Brumbál nemluvil. A co to, jak poslouchal Snapeovy rozhovory přes dveře? Třeba sbírá informace, aby je pak předal Řádu, nebo já nevím co

Re: Červíček, strach LV, smrtijedi

Autor: K2
Datum: 04. 08. 2005, 23:20:16

A kdo ho má rád?! Všichni chtěj moc a kruté zlo je nejlepší cesta nahoru. Možná nějaká citově nevyrovnaná smrtijedka a to je tak vše. Já myslím, že by se všem smrtijedům ulevilo kdyby skončil LV a byl klid a je taky nechali napokoji. Jenže LV je pro ně Velký Bratr ( ve smyslu Orwella - od toho je ten pořad okopnutej - pro ty co nečtou) takže jsou všichni strachy poto. Je jako Hitler. Za války se taky Češi dávli k Němcům, pač si mysleli, že Němci musej vyhrát a tím pádem, že tím můžou než získta.

Re: Re: Červíček, strach LV, smrtijedi

Autor: Já a jen já
Datum: 04. 08. 2005, 23:23:38

Ano, ano, ale má dluh k Harrymu a Harry bude jednoho dne rád, že mu zachránil život. Říkal to přece Brumbál.

Re: Re: HP4 a v ní Voldemort

Autor: Fleur.Delacourova
Datum: 04. 08. 2005, 23:09:22

to jo, ama dluh

Re: HP4 smrtijedi, horcruxy

Autor: K2
Datum: 04. 08. 2005, 23:06:19

Nemyslím, že by o horcruxech věděli.
1. Smrtijedi věděli, že je jeho případná smrt něčím ošetřena aby nebyla absolutní, ale nevěděli čím, protože kdyby věděli, že je jak kočka a má 7 životů tak by řádila jak černý ruky i když zmizel na pár let, pač by se ho báli.
2. Nemyslím, že kdyby Malfoy věděl, že má Voldemort horcruxy tak by cokoliv od něj dával z ruky (Tomův deník).

Re: slovesnost

Autor: K2
Datum: 04. 08. 2005, 23:22:54

Ano, v případě, že bych na začátku použila Myslím. Vím, že v českém jazyce je i více záporů v jedné větě povoleno (narozdíl od mnoha jiných, leč můj literární cit praví, že jsem ten tvar použila správně).

Re: Re: HP4 smrtijedi, horcruxy

Autor: Fleur.Delacourova
Datum: 04. 08. 2005, 23:12:33

Tomuv denik podstrcil Ginny, nechtels rict nedaval?

Re: Re: HP4 smrtijedi, horcruxy

Autor: Já a jen já
Datum: 04. 08. 2005, 23:12:27

Tak proč to ale Voldemort na tom hřbitově říkal? On v podstatě řekl, že Smrtijedi vědí CO udělal, aby se zajistil proto smrti, takže to určitě věděli, třeba si jen mysleli, že to nefunguje, protože nikdo předtím neměl 7 Horcruxů.

Re: smrtijedi, horcruxy - hřbitov LV

Autor: K2
Datum: 04. 08. 2005, 23:24:22

I to je možné, ale pak by přeci Malfoy ten deník nedal Ginny. Cokoliv od něj by chránil jako svůj život. Si myslím já.

Re: Re: smrtijedi, horcruxy - hřbitov LV

Autor: Arlondia
Datum: 04. 08. 2005, 23:37:12

Vedel moc dobre, co a od koho to je. Mozná, ze si neuvedomil, ze je to horcrux, ale Pán zla mu jej dal do úschovy, proto udelal to, co povazoval za vhodné. Nepocítal s Potterem

Re: HP4 a v ní Voldemort

Autor: Astoreth
Datum: 04. 08. 2005, 21:24:11

To jak se Voldemort znovu zrodil z kotle...kulovitá nádoba....je to zvláštní ale připomíná mi to proces klasického zrození znovu rostl a vyvíjel se, dostával živiny, jako v děloze....a vyšel na svět nahý, jako přicházeji novorozenci.....

Re: Re: HP4 a v ní Voldemort

Autor: loony
Datum: 04. 08. 2005, 21:29:36

hm...
teď mě tak napadlo, co když voldemort přitom útoku na Harryho o ten jeden svůj horcrux (i když třeba ne o celý) přišel... to by vysvětlovalo, proč potom potřeboval to něco od Naginiho... v tom případě by byl Voldemort zranitelnější, protože by měl dohromady už jenom šest horcruxů... otázkou je, jestli si od té doby ten sedmý znovu neudělal... i když to by už zase nebyla duše rozdělená celkem na sedm dílů, ale už vlastně na osm...

Re: Re: Re: HP4 a v ní Voldemort

Autor: Artkele
Datum: 04. 08. 2005, 23:32:23

Já jsem to takhle nejdřív taky chápala, ale pak přišla kju (dík kju) s teorií, že jednotlivý kousek duše prostě nejde zničit. Pokud je rozbita schránka, ve které se duše nalézá (v tomhle případě tělo), milá dušička se znovu připojí k duši původní (nebo v tohmle případě, když původní duše je ona sama, posedne nějaké zvířátko). Vtip je prostě v tom, že Voldemorta jde zabít, jen když jsou všechny duše pohromadě. Ono by to jinak nevycházelo - horcruaxů by muselo být osm.

Re: Re: Re: Re: HP4 a v ní Voldemort

Autor: loony
Datum: 04. 08. 2005, 23:36:53

jo... a já věděla, že včera v noci mi na tom něco nehrálo, jen jsem si teď nemohla vzpomenout, co... díky


sakra, já už budu vraždit... teď jsem tady v průběhu asi dvou minut chytla postupně asi dvacet virů (pořád ten samý, ale opakující se...) POMÓÓÓC

Re: Re: Re: Re: Re: HP4 a v ní Voldemort

Autor: Artkele
Datum: 04. 08. 2005, 23:40:52

Já jsem se tím užírala dva dny, než mi to bylo vysvětleno:o)

Viry, jo? Koukej se ode mě držet dál.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: HP4 a v ní Voldemort

Autor: loony
Datum: 04. 08. 2005, 23:46:28

už přestaly... naštěstí... je tady chytám docela často... no, ale ještě jsem tady nenarazila, naštěstí, na ten hnusnej vir, co ti okamžitě zmrazí kompl... nemůžeš nic dělat, jediná možnost to je nakonec restartovat, abys zjistila, že Windows se prostě nemůže rozjet... jo, to je nádhera... to už se nám doma stalo dvakrát... jednou to chytla ségra, jednou já... a oprava vždycky trvala docela dlouho... posledně, když se to stalo, tak myslím zrovna nějak byla první část té chatové pařby... já nadávala jak... hodně hnusně... a sprostě...

Re: Re: Re: HP4 a v ní Voldemort

Autor: Blanchetta
Datum: 04. 08. 2005, 23:16:16

Co myslíš tím, že Voldemort přišel při útoku na Harryho o horcrux

Re: Re: Re: HP4 a v ní Voldemort

Autor: Fleur.Delacourova
Datum: 04. 08. 2005, 22:52:08

sest horcuxu mel mit celkem coz znamena mit dusi rozdelenou na sedm dilu

Re: Re: Re: Re: HP4 a v ní Voldemort

Autor: loony
Datum: 04. 08. 2005, 23:33:50

chápej, já to beru tak, že ten zbytek jeho duše je jakoby sedmý horcrux... nechce se mi to rozepisovat...

  << Zpět