Záloha diskusního fóra (7/2005 - 21.10.2005)

  << Zpět

no comment, hmmm and so on. - spoiler

Vložil(a): no comment
Datum: 03. 08. 2005, 01:16:34

tak dobre - nudim se, nevim, co s tim a nemam co delat. tak vam sem aspon dam otazky, na ktere se rowlingove moc nechce odpovidat - uzijte si to


-Tohle je jedna z těch ožehavých otázek, která mě trápí už od třetího dílu – jak je možné, že Voldemort nabídnul Lily tolik šancí žít? Doopravdy by ji nechat naživu?
-Hmmm.

-Co by viděl Brumbál? (zrcadlo z Erisedu)
-Na to nemohu odpovědět.

-A jakou podobu by měl jeho bubák?
-Na to také nemohu dát odpověď. Ale abyste měli nějaké ponětí, přečtěte si znovu šestý díl. Tam možná najdete odpověď.

-R.A.B.
-Ááá, výborně.
(všichni se smějí)
Ne, já jsem vážně ráda! Ano?
-Můžeme přijít na to, kdo to je z toho, co už víme?
(pozn.: JKR nasadila zlomyslný výraz)
-Máte nějakou teorii?
-Přišli jsme zatím jen na Reguluse Blacka.
-Doopravdy?
-Hmm.
(smích)
-Řekla bych, že to je dobrý odhad.
-A možná, že jako bratr Siriuse, měl další zrcátko...
(bubnuje prsty na plechovku od pití)
-Má další zrcátko? Nebo to Siriusovo?
Ohledně toho zrcátka se zdržím jakéhokoli komentáře. O zrcátku nebudeme mluvit.

-Teď když tu už Brumbál není, dozvíme se někdy jaké kouzlo vyslal na Voldemorta na ministerstvu?
-Hhhhhmmmmmm... Je možné, že se to dozvíte. Dozvíte se - (malá pauza) – dozvíte se víc o Brumbálovi. S tímhle musím být opatrná.

-Počítal Brumbál s tím, že zemře?
-(odmlčí se) Myslíte si, že z toho bude nějaká velká teorie?
-Ano, rozhodně to bude velká teorie.
-(opět se odmlčí) No, v tom případě bych ji nerada sestřelila. Musím lidem nechat nějakou naději.

-Měli bychom se zeptat na něco víc? (R. A. B.)
-Jsou tam schované věci, které si vyvodíte sami po několikátém čtení. Doufám. Vy dva to určitě najdete.

-Vrátíme se ještě do té místnosti, do té uzamčené místnosti? (odbor záhad)
-Bez komentáře.

-Byl James jediný, kdo se zamilovat do Lily?
-Ne (chvíle ticha)… Lily byla stejně populární jako Ginny.
-Snape?
-Na tuhle teorii se mě ptají fanoušci pořád dokola.
-Co takhle Lupin?
-Nemůžu se vyjádřit ani k jednomu z nich.
-Aspoň k jednomu, prosím.
-Řekněme to takhle, Lupin měl Lily velice rád, ale nechtěla bych, aby si lidé mysleli, že o ni s Jamesem soupeřili. Byla prostě velmi oblíbená a to sehrálo svou roli. Ale toho jste už mohli všimnout, že. Lily byla dobrá partie.

-Dočkáme se ještě onoho Brumbálova pohledu, ve kterém se mihlo něco vítězoslavného?
-To je pořád velmi, velmi důležité. A buďme upřímní, ne u mnoha věcí jsem vám řekla, že jsou velmi důležité, takže tady můžete plně zaměstnat svou představivost.
-Myslím si, že všem došlo, že to bude důležité, už když to četli, ale nedočkali jsme se vysvětlení ani v pátém ani v šestém díle.
-Ano, ale i tak je to důležité.
-Tak nějak čekáme na to velké odhalení.
-Samozřejmě. A dočkáte se ho. Dočkáte se ho v sedmém díle.

-Zní to jako nesplnitelný úkol. Kdyby Harry šel do té jeskyně sám, nikdy by se mu to nepovedlo – aspoň to tak tedy vypadá.
-Jak myslíte. Ale klidně se s vámi vsadím, že do týdne pozorní čtenáři najdou minimálně jeden z dalších horcruxů.

-Byl někdo jiný přítomen v Godricově Dole tu noc, co byli Harryho rodiče zabiti?
-Bez komentáře.

Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Verrka
Datum: 03. 08. 2005, 19:29:34

suhlasim.Ale niektorim veciam nerozumiem.Lebo v SR sa HP6 neda stiahnut z netu a tu to neviem.Nemohol by mi niekto z vas ludkovia poradit?????Please

Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Astoreth
Datum: 03. 08. 2005, 10:18:59

nejvíc mne zaujala poslední otázka a odpověď...kdo a proč asi byl v Godrikově dole? Co viděl? Na čí straně stál...atd.

Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Murdock
Datum: 03. 08. 2005, 12:10:26

no urco to byl Snape a proto mu Brumby veril ze mu to bylo lito ... sem si tim docela dost jistej ... no a nebo to mohl jiz zmonovany R.A.B. :)

Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: VLT
Datum: 03. 08. 2005, 10:22:40

Na jiném fóru už pár let uplatňuji teorii, že to "uhni, hloupá holko!", které slyší Harry ve vzpomínkách, NEŘÍKÁ Voldemort.
Takže mě tahle vyhýbavá odpověď nadchla. Třeba mám nakonec pravdu!! :-)

Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Astoreth
Datum: 03. 08. 2005, 13:52:51

to mě nenapadlo, ale líbí se mi to....čekat víc než dva roky na odpověď mě ničí. Jestli umřu dřív než vyjde HP 7 tak tu hodlámn strašit. Do žádnýho očistce ani pekla se nepoženu, dokud se nedozvím, jak to vlastně bylo.

Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 10:24:10

To je dobrý. To by byla sranda, kdyby se nakonec ukázalo, že to byl Snape!

Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: David
Datum: 03. 08. 2005, 10:55:30

Hehe, no jasne, Snape zamilovany do Lilly ji chce zachranit, ale Voldemort ji nakonec zabil. :) Voldemort by to samozrejme nevedel, Snape je dobry nitrozpytec. Takze rekl uhni ty hloupa holko a ne nejake laskyplne reci :)
A proto mu mozna Brumbal veril, vedel o tomhle. Jenze tu "silu lasky" precenil, Snapovi na ni zase tak nezalezelo, aby kvuli tomu bojoval proti voldemortovi.

no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Angel of Music
Datum: 03. 08. 2005, 11:08:46

Dobrá teorie, ale podle mne se všude píše, že Snape zradil Voldyho před jeho pádem. A pochybuju, že to před by znamenalo tak 5 - 10 minut. Nemohl tam být, protože už byl na straně Dumbledora a pokud neměli umřít všichni, co tam byli přítomni, tak by přece přítomnost u Dumbledora byla zbytečná, přišlo by se hnedka na to, že tam byl. A pokud by tam teda přece jen byl (a já si myslím, že Snape zrádce není a jsem si tím jistá), tak by to věděl Dumbledore a Voldy by neměl šanci.

Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 13:33:00

No a co když Snape zrádce je? Spíš se kloním k domněnce, že se tam někde motal Červíček, protože byl jediný, kdo tam mohl Voldemorta přivést, no ale Snape se mohl klidně cestou přifařit. Mimochodem, kdy teda jako Snape přešel na Brumbálovu stranu? Když vykecal tu věštbu, to bylo ještě před Harryho narozením. Ale v Bradavicích nastoupil, až když Voldy zmizel. Až potom byl ten soud, kde ho Karkarov obvinil, a Snape musel mít vlastní řízení už někdy předtím

Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Angel of Music
Datum: 03. 08. 2005, 14:31:52

Je to tak 50:50. Může být zrádce i nemusí. Rowlingová si při každý zmíňce o Snapeovi dávala fakt bacha, aby to VŽDYCKY vyznělo neutrálně. Ať se podívate na jakýkoliv úryvek z knížky, kde vystupuje Snape - na nic nepřijdete. Jako příklad: "Severus, please..." Tohle mluví za všechno. Má povahu záporáka, ale... Snape je podle mne strašně chytrej, moc dobře ví, co má dělat a co má říkat.
Tak bych jen chtěla 3 věci:
1.) Dejme tomu, že je teda s Voldemortem...Tak učí v Bradavicích, špehuje tam a najednou na školu přijde Harry Potter...On ale hnedka od první chvíle dává najevo svou nenávist k němu (viz. 1. hodina lektvarů) a Harryho si proti sobě poštve. Sám Harry si myslí, že chce ukrást kámen mudrců. Harry si na něj dává pozor, snaží se o něm zjistit co možná nejvíc a Dumbledorovi pořád naznačuje, že Snape není ten, za koho ho pokládá. Ale že by byl Snape tak blbej (což teda fakt není), aby si takhle proti sobě poštval Harryho, kterej do všeho strká nos a riskoval by, že by se mu třeba mohlo podařit něco najít, vyslechnout atd.? Tak proč by ho Snape tak provokoval a poštval proti sobě??? Já bych teda na jeho místě radši hrála něco na způsob profesora Moodyho a hotovo, teda pokud mu přímo NEŠLO o to, aby mu Harry nedůvěřoval a pokládal ho za zrádce.
2.) Dumbledore. Rowlingová měla Dumbledora ráda. I v knížkách se o něm mluvilo jako o největším kouzelníkovi všech dob. Bál se ho i Voldemort a prakticky se nemohli vzájemně zabít. A fakt si nemyslím, že by ho nechala Rowlingová zabít takhle ponižujícím způsobem - že se nechal po mnoho let obelhávat Snapem...X vždyť i Sirius ve Fénixově řádu nezemřel nijak potupně, ale zemřel v boji proti Smrtijedům.
3.) Snad se někoho moc nedoknu, když řeknu, že Harry není zas tak dobrý čaroděj, že by dokázal sám bez jakékoliv pomoci porazit Voldemorta. Něco sice zvládá bravurně, ale vždycky když se s ním setkal v minulých dílech, vyvázl se štěstím - pomohl mu někdo jiný. Dumbledore ale věděl, jak na Voldemorta a určitě si to nenachal pro sebe. Harry ho sám nedokáže porazit a žádný Lupin mu stejně nepomůže. Jediná jeho šance na úspěch, je pomoc od Snapea.

Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 15:21:29

ad 1) Snape má ten problém s mindrákem kvůli Jamesovi a už se několikrát ukázalo, že když dojde na tohle, tak se ovládat prostě nedokáže a chová se jak kretén
ad 2) Ano. Souhlasím. Nějaká dohoda mezi Brumbálem a Snapem tam být musela a rozhodně za tí mbude něco víc, než jak to vypadá. Ale nikde není zaručeno, že Snape skutečně do puntíku plní Dumbledorovy pokyny, zvlášť teď, když už na něj Brumbál nemůže
3) Problém je v něčem jiném. Nejde o to, kolik kouzel Harry umí a jak dobře je zvládá. Tady jde o vnitřní sílu, kterou má už proto, že mu ji jaksi Voldemort sám dodal. nejde ani o to, jestli Voldemorta porazí s pomocí nebo bez pomoci. Ten poslední definitivní krok bude muset stejně udělat sám. A jak se toho zúčastní Snape, to ví jen Bůh, svatý Václav a Rowla, zatím je to tak, že může udělat nebo neudělat opravdu cokoliv

Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Angel of Music
Datum: 03. 08. 2005, 17:55:59

Předem díky za odpověď
1.) Jasně, Jamese nesnáší. Tak či tak, nikdy nemůžeš odhadnout, co udělá. Ale byly okamžiky, kdy překvapil - 1. díl (Quirell) a taky 5.díl, kdy poslal Řád na ministerstvo (teďka neberu v úvahu, že by Snape to měl všechno vymyšlený a poslal je tam třeba až po chvíli nebo tak něco). Ale když to vemem z druhý strany, to, že nevíme, co udělá příště, dělá vlastně ty naše teorie teoriemi. Kdyby to byl kdokoliv jinej, tak bychom si mohli být skoro zcela jistý, na jaký straně stojí (např. Hagrid). Vždyť postava Snapea je tak napsaná - nikdy nevíme, co udělá a to je právě to cool, ne?
2.) Dohoda byla tak na 95%. Taky ale zbývá poslední díl a Rowlingová v něm nebude víc komplikovat děj, ale snad vysvětlovat. Existují 3 možnosti (Nic mezi nima není, protože by se nedaly ani logicky vysvětlit):
a) Snape zradil Dumbledore a oddělal ho, celou dobu lhal a Dubledore je (byl) starej blázen, kterej důvěřoval moc lidem - Harry ho zabije
b.) Snape to hrál na obě strany podle potřeby, tak či tak, špatně skončí stejně
c.) Od prvního dílu se nás Rowlingová snažila zmást, chtěla abychom si mysleli, že je to hajzl a v sedmým díle nám to natře - ale možná umře taky
Jde tu o to, kdo mu to jako všechno dosvědčí, když už Dumbledore není mezi náma - teďka mám na mysli možnost b.) a hlavně c.).
3.) Souhlasím s tím, že poslední krok je jen a jen na Harrym. Ale potřebuje někoho, kdo by mu řekl, jak na to. Neumím si to představit, že by teďka přišel za Voldemortem a zbavil se ho s tím, co umí. Je to přece Voldemort a kdyby ho zabil jen tak, levou zadní, tak by to byla celkem fraška.

Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 18:30:27

V první řadě musím opět připomenout, že Snapea jakožto osobu velice špatně snáším, ale uznávám, že napsaný je moc dobře a že bez něho by to fakt nebylo ono.
Jinak k bodu 1) - podívej se, co napsal David do tématu, jestli je Snape zrádce, má naprostou pravdu. On sice řád varoval, ale strašně pozdě, a Harrymu nijak k cestě na ministerstvo nezabránil.
Stejně jako když při nitrobraně zjistil, že se Harrymu zdá o těch dveřích, neřekl mu, že právě tohle je to nebezpečí (třeba i bez větší specifikace), jen mu vynadal do neschopných blbců.
k druhému bodu - nejvíc bych se přikláněla k variantě b. Uvidíme. Jinak zatím trvám na svém pravidle blufování na druhou, už jsem to psala: (chová se jako padouch, čtenáři dojdou k závěru,že padouch není, a on nakonec bude)
3. Pochopitelně nevíme, jak vlastně má harry Voldemorta zlikvidovat. Že po něm hodí Avada Kedavra, to je vlastně to nejméně pravděpodobné. Kdo ví, co s tím Rowla provede, ale mělo by to být něco skutečně ohromujícího, když to má být vyvrcholení celé série. ale černokněžník se dá případně zlikvidovat i bez použití násilí (vzpomněla jsem si na čarodějova učně, kde ta holka černokněžníka odrovnala tím, že slyšela hlas srdce svého vyvoleného). Netvrdím, že to tady bude totéž, ale tenhle princip by tam měla nějak využít, už se o tom přece namluvilo dost, že to je Harryho hlavní výhoda

Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Angel of Music
Datum: 03. 08. 2005, 19:32:14

Máš dobrý argumenty a těďka mně docela došly Já se přiznám, že jsem fanouškem Snapea od prvního dílu a SPÍŠE se přikláním k jeho nevinně. Samozřejmě ale dost často někdo napíše nějakou teorii a je to pořád na tom samým místě a dost váhám. Ale...Podle mě, je zbytečný tady vytahovat ty naše argumenty, protože to je přesně to, co Rowlingová chtěla vždycky dokázat - fanoušci Harryho Pottera se rozdělí na dva tábory.
Teorie jsou nám teďka na nic. NEMŮŽEME na nic přijít. Rowlingová si dávala moc bacha a je to fakt 50:50. Určitě předpokládala, že my se v tom budem takhle šťourat, číst skoro větu po větě a všímat si každýho gesta. Co když je ale řešení dostupný někde jinde? Co když na to jdeme ze špatný strany? Tady přece už nejde o několik tajemství, který se větví dál, ale jen o vyřešení jednoho.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 19:42:19

To máš svatosvatou pravdu. No, máme na to cca dva tři roky, vymyslíme za tu dobu minimálně dvacet naprosto brilantních a do všech faktů zapadajících teorií, navzájem si vynadáme do pitomců, pak se z otázky je Snape zrádce stane iritující téma, no a pak se ukáže, že to Rowla stejně navlíkla úplně jinak. No ale něčím se člověk bavit musí, ne? :-)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Angel of Music
Datum: 03. 08. 2005, 19:45:44

Co bychom teďka dělali, kdyby tady "úplně zbytečně" neteoretizovali???
Vážně, pokud na něco chceme přijít (a podle mě to fakt jde), tak na to musíme jinak.
Ale Rowlingová nás dostane stejně tak na 99%

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: loony
Datum: 03. 08. 2005, 20:40:16

neříkala náhodou v tom rozhovoru, že si je téměř jistá, že na internetu už někde kolují teorie, které zahrnují téměř celou dějovou linii sedmičky? No, spíš si dělala jen srandu, ale teoreticky bychom z toho mohli usoudit, že na ten děj se přijít dá...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 19:55:27

Zatím je to příliš čerstvé. Zatím je tu pár brilantních angličtinářů, co mají vázanou knihu a bez problémů ji čtou a můžou dumat nad slovíčky a náznaky a dvojsmysly, pak další méně brilantní angličtináři, co to sice taky četli, ale tohle dělat nemůžou, no a pak ti, co se v zoufalství uchýlili k českému překladu nebo v naprostém zoufalství v překladu do jiného jazyka (jako já), protože byl přece jen o dost stravitelnější. Až vyjde oficiální česká verze nebo aspoň bude slušný pirátský překlad, pak teprve nastane ta pravá smršť

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Angel of Music
Datum: 03. 08. 2005, 19:59:36

Jo, jo, moje slova. Teďka to moc nemá cenu. Snad si někdo s tím překladem pohne. Jen mám ještě otázku. Podle tebe, jaký tajemství musí ještě Rowlingová v 7. díle vyřešit? Kolik jich je?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 20:36:00

Jejda. No tak pochopitelně ty horcruxy a pochopitelně toho Snapea, to je evidentní. Včetně toho, co by teda velcie zajímalo mě, proč Voldemort neudělal ze Snapea fašírku za tu zvoranou věštbu. Jinak ještě nevysvětlila to s tím vítězoslavným pohledem, na zrcátko taky ještě dojde, přesné okolnosti zavraždění Potterových taky úplně nedořešila a zřejmě je řešit bude, když nechtěla komentovat, jestli u toho byl ještě někdo jiný. Taky osud pana Ollivandera by neměl zůstat bez povšimnutí. Dál se to nějak musí vyvrbil s Drakem a mělo by se nějak rozvést, jak to bylo s tím jeho uvedením mezi smrtijedy, co budou dělat s těmi volně se potulujícími mozkomory a ten R.A.B. Jinak Harry se učil používat kouzla bez mluvení, to bude určitě ještě k něčemu potřebovat. Taky Rowla slibovala čarodějnický internet a to tam ještě nebylo. No a pak tam zůstaly nějaké ty nedotažené osudy, třeba Percy nebo Lupin

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Angel of Music
Datum: 03. 08. 2005, 20:55:10

Jasně se shodneme na tom, že je toho spousta. Proto, všechno musí být propojené (teďka nemyslím třeba osud Percyho a Lupina atd.). Rowlingová přece nemůže věnovat 3/4 kapitol vysvětlování. Proto třeba existuje celkem "jednoduché řešení".
Jestli je pravda to, že Rowlingová četla nějakou zajímavou teorii (asi česky neumí, tak tady to nebylo), tak navrhuju jednu věc. Možná je to zbytečný, ale třeba by to vyjít mohlo.
Já četla už hodně teorií, ale žádná mě 100% nezaujala. Co tak se mrknout třeba na nějaký anglicky/americký "oficiální" stránky???

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 21:00:17

Já nečtu anglicky. Tak to případně zkus a poreferuj, jestli můžeš

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 20:44:23

jo a taky červíček a ten jeho závazek k Harrymu. A třeba se objeví najedno uještě něco, co zatím nikoho nenapadlo,ž e by mohla být záhada. Jako to bylo s tím krámem v Obrtlé nebo s Voldemortovými předky, sice se tady trochu spekulovalo o jeho matce, ale že měla ještě nějaké další příbuzné, to pokud vím nikoho ani nenapadlo rozebírat

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: loony
Datum: 03. 08. 2005, 20:57:10

hm a co ta místnost na odboru záhad... já bych se nedivila, kdyby díky ní nakonec Harryho Voldyho nějak porazil...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: David
Datum: 03. 08. 2005, 20:49:20

Taky se jeste musi vyresit obri a Hagriduv Drap. To by jeste mohlo byt dulezite, pri jejich odolnosti proti kouzlum.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 21:11:47

No jo. A taky jestli měla Rowla nějaký zvláštní důvod k tomu, aby Křivonožka byl napůl maguár, jak zněla předpověď hvězd, kterou vyčetli kentauři v prvním ročníku, kam utekl Ludo Pytloun a jestli ho skřeti našli, proč si Belatrix myslela, že právě Longbottomovi vědí o Voldemortovi, jestli Hermionin Spožús bude mít nějaký dopad na budoucí události, a taky proč se v šestém díle přestaly posílat sovy a místo toho se posílají papírky po různých lidech (a pak nikomu nepřijde divné, když mu někdo vrazí do ruky balíček, ať ho odnese na hrad). Taky proč se nevyšetřovalo to použití zakázaného nápoje lásky a k čemu Brumbál potřeboval na hradě zrovna tohohle chemikáře a ne jiného (aby z něj vydyndal tu vzpomínku?)

Re: Re: Re: Re: Re: Re:Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Angel of Music
Datum: 03. 08. 2005, 21:01:42

Tak můj návrh. Pouze pokus, ale celkem by se šikla vaše pomoc. Jste ochotný se třeba mrknout po nějakých anglických/amerických stránkách a případné zajímavé teorie dostat sem na obrazovku??? Přece nejsme tak blbý, abychom na to nějak nepřišli, ne???

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 21:13:54

já se obřas skočím mrknout na argentisnké. Tam je to taky samý fanatik, tak by taky mohli ledacos vykoumat

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Angel of Music
Datum: 03. 08. 2005, 21:16:58

Ale ona četla tak na 75% anglický, ne? A taky musím brát v úvahu, že angličani z toho mají víc než my (teďka se omlouvám všem schopným angličtinářům).

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 21:29:10

to neznamená, že jinde nemají hlavu. A Rowla ani neřekla, že nějaké nové teorie už četla, jen že se určitě vyrojí nebo už rojí. Pokud si pamatuju, tak v tom rozhovoru konkrétně citovala, že se divila, když někdo někde spároval Tonksovou s Lupinem, ale to bylo už před vydáním šestky

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Angel of Music
Datum: 03. 08. 2005, 21:39:43

JÁ NECHCI ČEKAT NA SEDMIČKU!!!
JÁ TU ROWLINGOVOU NESNÁŠÍM!!!
SI Z NÁS VŠECH DĚLÁ JENOM PRDEL!!!


A ještě za to dostane plno prachů...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 21:52:08

Mrcha je to, ale ještě ji nezabíjej, ještě ji budeme potřebovat

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Angel of Music
Datum: 03. 08. 2005, 21:59:46

To mi řekla předevčírem máma: "Co bychom dělali (ona to čte taky, ale narozdíl ode mne je normální), kdyby to Rowlingová z nějakýho důvodu nemohla dopsat???
Já bych věděla, ne co bychom dělali, ale spíš kde bychom všichni byli...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 22:02:03

No, někdo by jí měl z moci úřední zakázat lítat letadlem, vycházet za tmy a jíst nezralé ovoce a tak podobně

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Angel of Music
Datum: 03. 08. 2005, 22:05:37

A co kdyby jen trochu pohla zadkem a vydala to tak od dva roky dřív??? Stačí do Vánoc, nebude moc tlačit. Nemáš náhodou ICQ? Dobře se s tebou povídá, ale tohle je dot pomalý.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: loony
Datum: 03. 08. 2005, 22:10:01

to by sice mohla udělat, jenže...
1) nemohla by se věnovat své malé dcerušce... já mám obecně děti ráda a tohle bych té malé nepřála
2) dokážeš si představit kvalitu? Propracovanost té knihu? Nebylo by to ono. Jo taky třeba trojku napsala strašně rychle a do teď říká, jak ji to mrzí, protože ví, že tam je dost věcí, které by ráda udělala jinak... a jelikož je trojka suveréně moje nojblíbenější - je tam totiž hodně Remík (ten, co není kosmonaut, ale úžasňoučký vlkodlak) - a docela mě to mrzí... a myslím, že u sedmičky by mě to taky mrzelo... asi bude lepší si počkat (a užírat se zvědavostí =))) )

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 22:08:17

nemám,. mám messenger na yahoo, jestli ti to pomůže

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Angel of Music
Datum: 03. 08. 2005, 22:10:02

Tak to zase nemám já. A co se třeba přesunout na chvíli na nějakej chat? Mám chuť si trošku pokecat. Stejně kecáme jen spolu, tak snad o nic nepřijdeme...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 22:14:16

jestli umíš založit místnost a jestli si vzpomenu na heslo, proč ne, ale jen na chvilku, já musím ještě přeložit 5 stránek

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Angel of Music
Datum: 03. 08. 2005, 22:15:04

A kde na chatě???

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 22:16:15

No třeba tady. nebo jestli máš lepší nápad... já jinak na chaty nechodím, tak se neorientuju

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Angel of Music
Datum: 03. 08. 2005, 22:20:56

Tak už to mám, čekám na tebe. Místnost se jmenuje originálně: Pro Aries

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Angel of Music
Datum: 03. 08. 2005, 22:21:42

Jinak jsem zapomněla poznamenat, že jsou vítáni i ostatní Potterologové. Jinak přeji hezký večer.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 22:27:33

všeho nechám, už tam spěchám

Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Angel of Music
Datum: 03. 08. 2005, 13:46:27

Nemáš náhodou icq?

Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: VLT
Datum: 03. 08. 2005, 10:59:03

Sice taky doufám, že to byl Snape, ale nějak se mi nezdá to, že by byl zamilovaný do Lily a všechno dělal kvůli tomu.
Připadá mi to jako hrozně slabý motiv.
Popravdě momentálně si pohrávám s myšlenkou příbuzenského vztahu mezi Brumbálem a Snapem :-)

no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Angel of Music
Datum: 03. 08. 2005, 11:10:07

Jako myslíš otec a syn???

Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: VLT
Datum: 03. 08. 2005, 11:15:24

To asi těžko, nesedělo by to ani věkově, ale třeba prasynovec nebo tak něco? :-)

Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Angel of Music
Datum: 03. 08. 2005, 13:00:02

Prasynovec? To by teoreticky šlo, ale nevím, co by se tím jako vysvětlovalo. I kdyby to byl třeba syn, tak je to jedno (viz. Barty Crouch v 4. díle).

Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: happy
Datum: 03. 08. 2005, 14:19:38

ale brumbaluv syn to byt nemuze, protoze jeho otec byl mudla jmenem snape (teda prijmenim ;-)

Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Angel of Music
Datum: 03. 08. 2005, 14:33:35

Jasně, možná v tom nic příbuzenskýho nebude. Možná něco jen jako Sirius a Harry.

Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Snipsley
Datum: 03. 08. 2005, 10:17:50

Skvělá četba, díky ;-)

Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 09:48:04

"Řekla bych, že to je dobrý odhad." - ohledně domněnky, že Regulus je R.A.B. Je to odpověď podobného typu, jako když říká "to je dobrá otázka" a potom neodpoví. Nepotvrdila to, nemusí to být on

Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: loony
Datum: 03. 08. 2005, 19:21:19

hm... Rowlingová ráda odpovídá tímto způsobem... ale stejně asi nejhezčí bylo, jak jednou kdesi nevím kde odpověděla na otázku, jestli je Snape half-blood, otázkou: a myslíte, že by mohl být u smrtijedů, kdyby byl half-blood? A nikoho nenapadlo říct... A proč ne? Voldemort je taky half-blood a jestli stejně nenáviděl svou mudlocskou polovičku jako Voldemort... navíc by ho to mohlo v očích Voldemorta vynést ještě víš, protože by mu připomínal sebe samého... A navíc... prvně šel přece taky po Harrym, který je vlastně half-blood... další důvod, proč by u něj mohl být Snape vysoko... no, asi jen blbě kecám...

Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 19:28:42

Máš pravdu, ale pozor na jednu věc: ten první, koho každý diktátor likviduje, že je oddaný stoupenec, který mu připomíná jeho samého, ze zcela evidentních důvodů. Spíš bych řekla, že to Snape tak pečlivě tajil, že to zkrátka nikdo nevěděl. Kouzelníci zřejmě poznají mudlovského šmejda nějak po čichu, aspoň Draco to naznačoval, ale jestli i halfblooda, to už není tak jisté

Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: loony
Datum: 03. 08. 2005, 19:34:13

já vím... ale jen... čím dál tím víc mě začíná fascinovat jedna věta z konce šestky - o tom, jak si jsou Voldemort se Snapem podobní... a možná taky díky tomu, možná kvůli něčemu jinému, mně stále více leze do hlavy ta teorie, že Snape to prostě hraje na obě strany, která mě napadla ihned po dočtení a z které jsem si tady spíše dělala srandu...

Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Esclarmonda
Datum: 03. 08. 2005, 19:48:21

A víš, že jo? Asi je tvoje kolísavost v názorech předností. Měli bychom tu ideální řešení Snapeho jako padoucha, který hraje na obě strany, pokud to jde. A možná by ani nebyl úplný padouch a sám se nemohl rozhodnout mezi stranickou legitimací a vděčností k brumbálovi, až by musel. Hm.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: loony
Datum: 03. 08. 2005, 21:16:58

tý brďo... že bych měla takové přednosti? pobaveník
to víš, to se jen tak nevidí...

Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 19:38:14

Ale já si taky myslím něco na ten způsob. Brumbál mohl Snapea držet ve svých službách prostě tím,ž e mu v dané situaci různých možností nabídl tu nejméně nevýhodnou, a počítal s tím,ž e je to takový hajzlík, že se bude držet teplého místečka a že by měl dost co ztratit, kdyby se pokoušel o nějakou habaďůru. Třeba i něco dalšího, ale tohle by mi ke Snapeovi velice sedělo

Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: loony
Datum: 03. 08. 2005, 20:34:36

Nevím, jestli by to Brumbál viděl přímo takhle, ale všechno je možné... já už bych se snad ani ničemu nedivila... Každopádně se mi ta teorie líbí den ode dne víc a přemýšlím, že bych se k ní konečně napevno uvázala... no, uvidíme... já mám občas v průběhu chvíle dost rozporuplné názory... což dokazuju jen tím, jak často obhajuju nějaký názor a ke konci příspěvku si ho vlastně sama totálně popřu...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Esclarmonda
Datum: 04. 08. 2005, 21:05:12

Když Snape (zatím) rozporuplně končí, proč by neměl být rozporuplný i předtím...momentálně mu ale tak jako taky zbývá jen členství ve Voldíkově partaji a Řádu aby se vyhýbal obloukem.
P. S. na Lunu ty teorie tak šílené nejsou.

Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Snipsley
Datum: 03. 08. 2005, 10:17:06

Nikdo neříjá, že to musí být on.

Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 10:18:10

No... už tu takové téměř kategorické názory padly. Já jsem naopak přesvědčená, že to určitě není on. Důvody jsou v to mtématu, kde se rozebírá R.A.B.

Re: Re: Re: Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: Esclarmonda
Datum: 04. 08. 2005, 21:11:03

Mně tam taky ten podělanej pitomeček (dle Síria) dvakrát nepasuje.

Re: no comment, hmmm and so on. - spoiler

Autor: loony
Datum: 03. 08. 2005, 01:36:00

hm... to slovíčko minimálně se mi v té souvislosti líbí. Nebo ne? Chudáček hlavinka, zas bude v noci přemýšlet, aby nakonec zjistila, že sláma toho moc nevymyslí...

  << Zpět