Záloha diskusního fóra (7/2005 - 21.10.2005)

  << Zpět

Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Vložil(a): Snipsley
Datum: 02. 08. 2005, 09:59:24

Pár lidí (iamwhoami, Harry Fotter :)) veodou teoriii, ze se za těmito iniciály skrýva Regulus A. Black. Harry Fotter vede teorii (jak označil v jiném příspěvku), že Regulus ten medailon chtěl jako dárek pro svou matku.
Voldemort ho zabil/nechal zabít, jak Sirius v pátém díle prozradil Harrymu před gobelínoem s Blackovým rodokmenem.
Mohlo to bít takto:
Nevíme, jak dobrý Regulus jako kouzelník byl. Mohl udělat nějakou chybičku, co Voldemort nemohl tolerovat a dal příkaz k jeho smrti. Regulus se mohl naštvat, a ostatním Smrtijedům se skvěle bránit,dokud nevypátral Horcrux - medailonek. Ukradl ho a nahradil jiným, opět zabezpečil a ten medailonek se právě nachází na Grimaulldově Naměstí 12 jako Harryho dědictví po Siriusovi, ovšem nesmíme zapomenout na to, že existuje Krátura, který o něm může něco vědět....

Je to jen domněnka, kterou jsem právě vypudil :)
Pište, jak by to mohlo být...

Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: Aries
Datum: 02. 08. 2005, 22:10:47

Já si pořád nemůžu pomoct - jestli Rowla nemlžila, když je z té domněnky, že Regulus je RAB nevyvedla.
Jednak to moc nesouhlasí s tím, co o něm říká sám Sirius: že se dal ke Smrtijedům, protože to rodina schvalovala, ale pak chtěl couvnout, když toh ona něj bylo moc a plně mu došlo, co vlastně Voldemort dělá. Mně připadá zatím spíš jako Milovaný synáček Sisí - rozmazlený synáček z lepší rodiny, který se za občanské války přidal k Frankovi, protože se to tak slušelo, no a pak ho tam zabili.
A taky - nezabil ho Voldemort osobně, ale prostě nějaký smrtijed, a to v době, kdy mu mohlo být asi tak dvacet. Nedovedu si představit, jak někdo, komu je dvacet, píše vzkaz mnohem staršímu adresátovi, že "až tohle budeš číst, já budu už dávno mrtvý". Tohle prostě mladý člověk nenapíše, i kdyby 100% věděl, že se řítí do průšvihu, protože nějaká ta špetka naděje tam vždycky je. A navíc nemohl vědět, že se třeba Voldemort hned po jeho smrti nepůjde přesvědčit, jestli je ten horcrux v pořádku. Pak by ovšem nebyl dávno mrtev . Já se nemůžu zbavit dojmu, že ten vzkaz tam nechal někdo mnohem starší - možná dokonce starší než sám Voldemort. (sedělo by to na Brumbála, ale ten to evidentně nebyl). Co ten profesor lektvarů? Iniciály sice nesouhlasí, ale bůhví, co to nakonec bude znamenat, třeba nějakou přezdívku, titul, spolek nebo heslo. To by smysl mělo, protože on sám Voldemortovi o těch horcruxech řekl. A jestli to byl skutečně někdo z Balckovy rodiny, tak ne Regulus,a le někdo z předchozí generace. Třeba ten strýček, co odkázal Siriusovi peníze, nebo dokonce otec nebo dědeček z nějakých nám zatím neznámých pohnutek. pak by iniciály mohly souhlasit. ale nevěřím tomu, že by to dokázal udělat dvacetiletý kluk - a ještě ke všemu sám, když i Brumbál k tomu potřeboval asistenci

Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: David
Datum: 02. 08. 2005, 22:36:42

Jenze je tam to osloveni - Dark Lord. Takhle mu rikaji jen smrtijedi. Proc by ho tak oslovil nekdo jiny? Nejaky starsi clovek nez on by spis napsal "pro Toma Raddla", jak mu rikal Brumbal, nebo pro "Lorda Voldemorta", to by zase sedelo k tomu, jak vyzniva cely ten dopis. Ze se mu vlastne smeje, vi ze ho zabije a je s tim smireny. Tak ho oslovi jmenem, ktereho se vsichni boji.
Mohl by to tedy byt treba nekdo starsi z rodu Blacku, kdo byl smrtijed. Takze asi ne Siriusuv hodny strycek. A nebo uplne nekdo jiny.

Re: Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: Aries
Datum: 02. 08. 2005, 22:57:14

Já si to musím přečíst ještě jednou:

Temnému pánovi.
Vím, že budu už dlouhou dobu mrtev, až budeš toto číst, ale chci, abys věděl, že jsem to byl já, kdo odhalil tvé tajemství. Ukradl jsem pravý Horcrux a pokusím se ho co nejdříve zničit.
Čelím smrti s nadějí, že až se ti (oni) postaví, budeš znovu smrtelný.
R. A. B.
Tohle je můj překlad té španělské verze, takže tam můžou být nějaké odlišnosti. ale ať koukám jak koukám, nevidím tam žádnou jasnou narážku na to, že pisatel je smrtijed. Kromě toho Temného pána ovšem. Tak dejme tomu, to je indicie. Ale pořád to na mě dělá dojem, že to psal spíš někdo, komu se Voldemort jaksi vymknul z ruky. Třeba ten, co ho naučil s těmi horcruxy zacházet. Zas by to nejlíp sedělo na toho Slughorna - až na ty iniciály.
A mimochodem - POZOR! Předpokládám, že v angličtině je dead, jenže z toho se nepozná rod! R.A.B. může klidně být třeba Siriusova matka, která to udělala, když se ve Voldemortovi zklamala. Před dávnými lety to nemusela být hysterická babka, ale silná osobnost. Nebo matka Bellatrix.

Re: Re: Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: Moon-Angel
Datum: 03. 08. 2005, 13:56:19

Taky to vypadá, že si myslí, že má jen jeden Horcrux a né sedm...

Re: Re: Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: Aries
Datum: 02. 08. 2005, 22:59:24

Jo a ještě "čelím smrti" nemusí znamenat "vím, že mě zabiješ", ale prostě "vím, že můj život je u konce". to by opět sedělo spíš na starého člověka

Re: Re: Re: Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: David
Datum: 02. 08. 2005, 23:10:54

To je pravda, mohl by to byt pakticky kdokoliv, ani ho nemusime znat.
Ted me spis napadla jina vec. Ten co to psal pravdepodobne musel vypit to stejne co Brumbal, aby se dostal k Horcruxu. Mozna to, ze celi smrti, znamenalo, ze to byl nejaky jed, na ktery nezna protijed nikdo jiny, nez Voldemort. Ten dotycny treba vedel, ze ho to zabije a proto psal o sve smrti. To by nahravalo teorii o tom, ze Brumbal na te vezi umiral a proto se nechal zabit. Jedine co tam nehraje, je ta cast, kde pise o tom, ze se ho pokusi znicit. To zni spis jako by to musel jeste nejakou dobu zkoumat, nez prijde na to jak. A pokud by byl ve stejnem stavu jako Brumbal, uz by asi moc slozitych kouzel na zniceni nevymyslel.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: happy
Datum: 03. 08. 2005, 14:30:43

on si mohl taky s sebou privist treba nejakyho omracenyho mudlu a nalit ten jed do neho a vubec to nemusel pit!!!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: Aries
Datum: 02. 08. 2005, 23:16:31

No to je taky pravda. Třeba to "pokusím se ho zničit" teda znamenalo "vím jak, ale nevím, jestli na to ještě budu mít sílu". V každém případě dokázal odštrachat se pryč a ten medailón schovat (u Blacků doma? Nebo to není ono?) A co když ten Blackův medailón je typická falešná stopa? Co když je horcrux třeba v tom prokletém náhrdelníku? A co když je RAB majitel toho krámu, Burns nebo jak? Co my o něm víme? Vždyť Voldemorta zná od mládí!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: Esclarmonda
Datum: 03. 08. 2005, 19:26:18

Hele, o tom náhrdelníku taky trochu uvažuju. Možná proto byl prokletý, na prstenu taky ležela hrozná kletba. Náhrdelník prý už zabil hodně mudlů (viz Dvojka). Možná ho nejdřív nějaký mudla našel v nějaké skrýši, odnesl - třeba měl zrovna rukavice, pak si na něj sáhl a zemřel, po něm další, až ho našli nějací kouzelníci a takhle se dostal k Borginovi.
Ale jestli to je horcrux, pak byl sotva na místě toho medailónku. Myslím, že by to byl ten předmět, co kdysi patřil Havraspáře.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 19:34:10

Havraspára je hezký :-)
Tady zřejmě bude ta falešná stopa: ten ztracený horcrux vůbec nemusí být ten medailón u blacků, i když medailón u blacků horcrux být může - ale jiný. Dala ho tam Belatrix, protože ji o to Voldemort požádal. A ten náhrdelník může být třeba třetí. Čtvrtý je v Nagini

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: Medea
Datum: 03. 08. 2005, 03:15:07

Dovolím si jen malou opravu. Ono tam není pokusím se ho zničit. V originále je intend, takže já to vždycky překládala jako: "mám v úmyslu ho zničit", nebo "hodlám ho zničit". Samozřejmě tohle vlastně nic neznamená, to já jen tak na okraj, ale podle té věty jsem nabyla dojmu, že ten R.A.B. měl vědomosti a schopnosti ke zničení toho horcruxu. (Ne nějaké "hokus, pokus" pokusím se.)
Taky jsem při prvním přečtení toho vzkazu měla dojem, že ho psal někdo mnohem starší - někdo kdo je smířený se svou smrtí a ne dvacetiletý mladík, který sešel z cesty. Ale pořád razím myšlenku, že Rowlingová nenapsala Siriusovi bratra jen tak pro nic za nic. Regulus byl sice hodně mladý, ale o jeho schopnostech nic nevíme. Třeba byl už na škole stejně zapálený pro černou magii jako Snape. Taky jsem nikdy nepovažovala ty dvě kapitoly ve Fénixově řádu za bezvýznamné. Mám na mysli ty, ve kterých pořád uklízejí a nalézají spousty všelijakých věciček a jak Sirius popisuje rodokmen svojí rodiny. FŘ je už tak dost dlouhý, tak proč to právě tady trochu neproškrtala? To jen aby nás navedla na falešnou stopu? To se mi vážně nezdá.
Takže se přikláním k té teorii, že je to buď Regulus Black, nebo někdo z jeho rodiny a ne Burkes. (I když si taky myslím, že ten už je mrtvý.)

A ještě jen pro zajímavost: Loňský chat s Rowlingovou.
Otázka: Will we be hearing anything from Sirius Black´s brother, Regulus, in future books?
Odpověď: Well, he´s dead, so he´s pretty quiet these days.

Zase mlhavá odpověď. :-)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: Aries
Datum: 02. 08. 2005, 23:23:39

Mimochodem, ve prospěch tého šílené teorie mluví takový malý detail: majitelé obchodu by měli být dva společníci, Borgin a Burkes, ale zatím se tam objevil vždycky jen ten jeden. Ten druhý může klidně být už dávno mrtvý

Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: VLT
Datum: 02. 08. 2005, 22:16:37

Voldemort ale není tak dlouho u moci, aby měl kdokoli důvod napsat budu "dávno" mrtvý. Myslím, že je to obrazné, ne doslovné. Dokonce bych spíš řekla, že to je něco, co napíše trochu "z frajeřiny" mladý kluk spíš než stařec. Prostě "já vím, že mě zabiješ a víš, jak je mi to jedno?! Takhle!"

Jinak proč by to neměl zvládnout dvacetiletý kluk? Očekáváme, že sedmnáctiletý Harry si poradí v sedmičce hned se čtyřmi horcurxy, ne?
Jestli to dokázal autor vzkazu sám, to je otázka. Kdyby tam např. šel Regulus s Kráturou (což je moje teorie), psal by v jednotném čísle, protože by domácího skřítka nepovažoval za osobu a přesto by v něm měl potřebnou pomoc.

To proč a jak Regulus zemřel víme jen od Siria, který o tom neví prakticky nic a jen to předpokládá.

Re: Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: Aries
Datum: 02. 08. 2005, 22:36:41

Jenže:
1. nevím, jak ta věta zní v originále, já četla španělský překlad a tam je "mucho tiempo" - dlouhou dobu a to má význam naprosto jednoznačný, ne jako české dávno, které se může interpretovat taky jako "vůbec" nebo "už" tak nějak podobně. Asi si budu muset počkat na Medka, protože moje angličtina nestačí na víc, než abych měla přibližnou představu, o co jde. Ale ten španělský překlad je aspoň mnohem lepší než prozatímní český. Takže zatím tvrvám na domněnce, že "budu dlouhou dobu mrtvý"by napsal starý člověk a to v době, kdy sám Voldemort byl ještě poměrně mladý. Konec konců, s těmi horcruxy začal experimentovat hned po škole a ten hypotetický stařec mohl ten medailón vzít ještě před tím, že Voldemort dosáhl největší moci. A zřejmě si myslel, že je jen ten jeden.

2. Jestli to dokázal autor vzkazu sám je skutečně otázka. Od Harryho se to očekává, ale asi se moc neseknu, když budu předpokládat, že mu budou stejně asistovat Ron s Hermionou jako vždycky, takže vlastně sám taky nebude

3. Sirius doslova říká: "Podle toho, co jsem po jeho smrti zjistil, se sice přidal ke Smrtijedům, ale pak se zhrozil toho, co po něm chtěli, a byl by rád vycouval." (FŘ 109). Zjistil! Takže to bude fakt. Rowla by nenapsala takhle výslovně něco, co by se pak ukázalo, že bylo jinak. Napsala by tam třeba "mám dojem" nebo "předpokládám" nebo dokonce "nevím, proč ho zabili".
na druhou stranu ve prospěch domněnky, že ten dotyčný je někdo z Blackovy rodiny (ale ne Regulus) mluví to, že Snape v podstatě nepřímo potvrdil, že Voldy měl zájem o to, aby byl Sirius mrtvý. Přitom ten by mu mohl klidně být ukradený, vždyď ho osobně nijak neohrožoval.

A pak ještě jedna věc: Pokud se nepletu, nikde tam není ani slovo o tom, že Voldemort ví, že ten horcrux je pryč. Brumbál sám přece říkal,že to necítí, a fakt, že tam ještě pořád byl ten vzkaz a ne třeba rozdupaná schránka, nasvědčuje, že Voldemort má pořád dojem, že horcrux je v pořádku v úkrytu. pak by ovšem neměl důvod kvůli tomu _Reguluse zabíjet

Re: Re: Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: peme
Datum: 03. 08. 2005, 08:39:40

ad 2. Je to sice offtopic, ale z toho dlouhatanskeho rozhovoru s Rowlingovou bych si skoro myslel, ze mu nebude pomahat jenom Ron a Hermiona, ale cela skola, protoze jak ona rika, kdyz sjednotite vsechny ctyri koleje, získáte něco velice silného. A i proto bych dokazal pochopit, proc Brumbal chtel zemrit, protoze jeho smrt je vsechny sblizi. I ten Draco ho zabit nechtel a v Harryho silach rozhodne je dat je dohromady. Jinak mi Brumbalova smrt, pokud ji teda chtel po Snapovi, nedava zadny smysl.

Re: Re: Re: Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: Veronika
Datum: 03. 08. 2005, 11:08:01

Dobrý nápad! HP kvůli SS vlastně přestal nenávidět Draca a snad by byl schopen s ním i spolupracovat. A Draco byl taky pěkně v šoku. Jenže utekl... Netuším, co s ním bude dál. Ale pomoc od Zmijozelu vypadá slibně, skvělý nápad!

Re: Re: Re: Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: Aries
Datum: 03. 08. 2005, 10:41:30

To je možné

Re: Re: Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: VLT
Datum: 03. 08. 2005, 08:20:02

No já jsem to nepochopila tak, že by Voldemort zabil Regula kvůli tomu, že mu ukradl horcrux. Regulus prostě zběhl od Smrtijedů, což pro něj znamenalo, že dříve nebo později (spíš dříve) ho některý z nich nebo přímo Voldemort zabijí.
V čase, který mu zbýval, se mu podařilo najít a odnést jeden z horcruxů (nebo možná i víc než jeden??). Přitom ale věděl, že smrti se nevyhne, v době, kdy byl Voldemort na vzestupu, bylo jasné, že je to opravdu jen otázka času.
A celý styl toho vzkazu mi do téhle nálady seděl.

Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B. - čistě nevážně

Autor: HarryFotter
Datum: 02. 08. 2005, 20:49:30

Ok, rozepíšu svou teorii:

Máme šest horcruxů, kniha a prsten jsou zničeny, medailon zabil Siriovu matičku a tím byl zničen, naginy se dá zabít pouhým kouzlem... ale kdepak je havraspárský pohár?

Nemohlo by to mít nějakou souvislost s pohárem, který ukradl Mungduns?

I tak by se měl Harry na víc o Horcruxu zeptat Siriovy matky... na tuhletu scénu se vyloženě těším.

Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B. - čistě nevážně

Autor: Arlondia
Datum: 02. 08. 2005, 22:22:48

S tím medailonem si nejsem tak jistá. To, ze se nedal otevrít, neco znací- obycejný, duse zbavený predmet by se otevrít dal. Podle me je duse jeste porád v nem.
A co ten sperk, co málem zabil Katie Bellovou? Nejak si na tu scénu nevzpomínám, není to náhodou taky horcrux? Potom bychom meli uz ctyri predmety: deník, prsten, medailon a prívesek. K tomu muzeme pripocítat havraspárský pohár, který stopro horcruxem je (a Dung ho slohnul, ale nevíme kde je ted).
S dusí Pána zla je jich sest- v tomto stavu mohl prijít k Harrymu a soucasne s vrazdou potenciálního protivníka mohl uvazovat o vytvorení posledního, nejmocnejsího horcruxu. To se mu zdarilo, ale jeho vlastní cást duse byla znicena. Proto po svém návratu touzil dokoncit své dílo. Posledním horcruxem se mohl stát Nagini. Potom si ovsem nemyslím, ze by bylo jednoduché Naginiho zabít. Pán zla ho jiste opatril vselijakými kouzly.

Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B. - čistě nevážně

Autor: HarryFotter
Datum: 02. 08. 2005, 21:15:57

Ještě přidávám rozšíření Arlondie:

Může být sedmý horcrux v Harrym. Pokud chcete vědět, jak ho zničit, najděte si to v tomto tématu:
http://www.harrypotter.cz/diskuse/read.php?id=135075&view=all&clanek=
Hledejte: "vysavač".

Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: Blanchetta
Datum: 02. 08. 2005, 16:18:55

Nejsem si jistá, ale nedal Voldemort Regula zabít proto, že chtěl odejít? Regulus se dal ke Smrtijedům z přesvědčení, protože byl vychován ve víře v čistou krev, ale když zvěrstva Voldemorta a Smrtijedů začala narůstat, chtěl odejít.

Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: loony
Datum: 02. 08. 2005, 19:28:43

a opět citově zainteresovaný Sirius (mně se ta hláška tak líbí)

Re: Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: Blanchetta
Datum: 02. 08. 2005, 19:41:04

když budeme brát v úvahu pouze fakta, která máme od citově nezainteresovaných osob, tak nám toho moc nezbyde

Re: Re: Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: loony
Datum: 02. 08. 2005, 19:43:43

to už je věc úplně jiná... je ale pravdou, že vlastně všechno v knihách vidíme skrz Harryho, což mně osobně se zrovna nelíbí... vidět to tak z pohledu Brumbála... aspoň bych konečně zjistila, co mělo znamenat to něco vítězoslavného v jeho očích na konci čtverky... mě napadá spousta věcí, co by to mohlo být, ale nic z toho není zrovna dvakrát pravděpodobné...

Re: Re: Re: Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: Blanchetta
Datum: 02. 08. 2005, 20:51:12

jak by asi ten příběh vypadal z pohledu Severuse

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: loony
Datum: 02. 08. 2005, 23:29:37

to je jednoduché... jinak

Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: VLT
Datum: 02. 08. 2005, 16:24:08

Ale tuhle teorii známe jen od Siriuse a ten se v té době už se svojí rodinou nestýkal, takže to může být pravda - a taky nemusí.

Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: daphnien
Datum: 02. 08. 2005, 14:18:38

knihu som citala po anglicky a mozno som to zle pochopila, ale... podla mna ten RAB (nemam tusenie kto by to mohol byt) bol na strane "dobra", znicil ten horcrux a na tom papieriku bolo napisane, ze ak Lord V. stretne svojho supera, dufa ze uz bude opat smrtelny... Hovorim, mozno som to nepochopila.
odpovedzte na tuto teoriu pls

Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: Zolton
Datum: 02. 08. 2005, 16:39:55

na tom papirku bylo napsano, ze se R.A.B. POKUSI znicit ten Horcrux, ze vi, ze kdyz to bude Voldy cist, bude mrtvej a ze kdyz prijde jeho zaverecnej souboj, tak by smrtelny. Takze vlastne jsi to pochopila dobre. Akorat R.A.B. nemusel stihnout znicit Horcrux

Re: Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: VLT
Datum: 02. 08. 2005, 16:43:24

Akorát asi nebyl na straně dobra, protože to by neoslovoval Voldemorta "Dark Lord"

Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: David
Datum: 02. 08. 2005, 10:04:11

Myslim ze tahle teorie ma velkou sanci na to, ze bude blizko pravde. Jako jedina je totiz zalozena prevazne na faktech. Vime ze R.A.B sedi jen na Reguluse. Vime ze byl smrtijed a Voldemort ho z nejakeho duvodu dal zabit. Vime ze v jeho dome je neotevritelny medailon. Takze jo, souhlasim.

Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: Snipsley
Datum: 02. 08. 2005, 10:13:18

Až na to Harry kápne, určitě najde způsob jak to otevřít :)
Hey prominte, nemam tady petku, neyvhodili te medailonek nahodou, kdyz vyklizeli dum? A Kratura se ho pokusil zachranit??

Re: Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: Fleur.Delacourova
Datum: 02. 08. 2005, 12:21:30

Jo, a ted sem v tom rozhovoru cetla ze pozorni ctenari pry do tydne objevi dalsí horcux

Re: Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: Spolmis
Datum: 02. 08. 2005, 10:48:24

Neni to tam primo napsane. Jen na konci te pasaze je receno, ze Sirius neco odhodil do odpadkoveho pytle. Nemam u sebe cesky original, ale vypada to, ze vsechny ty veci, podle nich zbytecnosti, vyhazovali. Ale zaroven je tam psano, ze Kratura se parkrat do te mistnosti vkradl a neco z tech veci jim uzmul:

"Several times, Kreacher sidled into the room and attempted to smuggle things away..."

Takze treba (uuuuplne naaahodou, hehe) se mu povedlo vzit i ten medailonek, jinak by to prece neslo

Re: Re: Re: Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: HarryFotter
Datum: 02. 08. 2005, 20:45:12

Chce to zápletku... Accio medailon.... a po deseti minutách přiletí ze spodku londýnské skládky...

Re: Spoiler - rozvinutí R.A.B.

Autor: Snipsley
Datum: 02. 08. 2005, 10:00:53

Ehm, promiňte gramatické chyby, psal jsem to ve spěchu a neobtěžoval jsem se kontrolami... (být, vedou, před gobelínem...)

  << Zpět