Záloha diskusního fóra (7/2005 - 21.10.2005)

  << Zpět

Řád (spoiler)

Vložil(a): Lunkvil
Datum: 20. 07. 2005, 15:59:35

Znovu se chci chopit příležitosti a nabízím jedno téma, které doufám zatím (nepochybuji, že jednou bude) iritující není:

Co se stane s Řádem?
Rozpadne se?
Bude dál pokračovat?
Bude spolupracovat s ministerstvem?
Bude spolupracovat s Harrym?
Stane se Harry jeho členem?
Co myslíte?

Re: Řád (spoiler)

Autor: Blanchetta
Datum: 22. 07. 2005, 01:47:07

Kdo teď Řád povede?

Re: Řád (spoiler)

Autor: Arlondia
Datum: 20. 07. 2005, 16:59:25

Bezpochyby bude pokracovat, ale ted dostal takovou ránu, ze se z toho jen tak nevzpamatuje. Lidi, kterí ho povedou, budou nejspíse Moody, Lupin a Weasleyovi (Molly i tak byla v Rádu pecená varená a starala se o celý Stáb). Nevíme, jak se vybarví Rufus, ale dá se ocekávat, ze po Popletalove fiasku a Brumbálove smrti s ním konecne spolupracovat zacne. Jelikoz Harry bude plnoletý a bude mít dodelanou skolu (de facto), bude moci do Rádu vstoupit a taky to udelá, protoze to je jediné, pro co zije- zlikvidovat Smrtijedy a nakonec i Pána zla, coz je podstatou Rádu. Sám nic podnikat nemuze. Mozná jeho vstup podnítí Ministra, aby s Rádem spolupracoval.
Uvidíme, kazdopádne ted nás uz ceká jen poslední kniha, takze vesele spoilerujme, je to naposledy (culík, kreník)

Re: Re: Řád (spoiler)

Autor: kju
Datum: 20. 07. 2005, 17:02:29

Mě ten Harry v Řádu nějak nesedí - s tím, že jim nemůže říct o horcruxes. Myslím, že to od Brumbála bylo dost moudré, omezit tuhle znalost na co nejmenší počet lidí. Pokud by se tohle proláklo (a přiznejme si, z Řádu to není nemožné), tak to by byl totální průšvih. Voldemort by si udělal klidně desítky dalších a pořád přidělával.

Re: Re: Re: Řád (spoiler)

Autor: Arlondia
Datum: 20. 07. 2005, 17:15:27

Ne, to mohl udelat uz dávno. On vubec nepocítá, ze by horcruxy mohl nekdo najít (pokud o nich ví). I kdyby vedel, ze se jeho tajemství (které neznají ani Smrtijedi) profláklo, neudelal by jich víc- sedm je nejsilnejsí magické císlo, na to nezapomínej.
Ale Pán zla ví, ze dva jiz byly zniceny- deník a prsten. Nevím, jestli to cítí, ale o deníku stopro ví (Lucius mu to musel jiste ríct, kdyz se ho Pán zla na svuj starý deník ptal. Lucius ho videl znicený na Brumbálove stole, kdyz tam prijel zjistit, zda je pravda, ze se Brumbál vrátil do skoly).

Ovsem proc by se nepridal do Rádu, kdyz je to pro nej tak výhodné? V Rádu získá z první ruky vsechny mozné dostupné informace o Pánovi zla i Smrtijedech, které by jinak nemel sanci získat. Navíc mu to umozní nachystat plán s lidmi, kterým muze verit (takoví jako Mundungus a Snape se nepocítají, myslím spíse na Moodyho, Lupina, McGonagallovou apod.). Jedine v jednote je síla, na své vlastní schopnosti spoléhat nemuze a nekdo ho navíc musí naucit kletbu Avada Kedavra (tipuji to na Moodyho). Sám, u Dursleyu nic nezmuze. Leda by tam prijel Pán zla osobne a nechal se zabít kuchynským nozem

Re: Řád (spoiler)

Autor: kju
Datum: 20. 07. 2005, 16:08:47

Řád se nerozpadne, ale Brumbálova smrt je zpomalí a mohou vzniknout různé dohady, protože se tam v současnosti nenachází nikdo, kdo by měl Brumbálovu autoritu. Zajímalo by mě, jestli budou vůbec mít nějakého formálního nebo neformálního vůdce, nebo jenom štáb.
Harry v řádu možná přeci jen nebude, Fred a George taky nebyly. Navíc nikdo v Řádu vlastně neví, že Harry je doopravdy The Chosen One. Spolupracovat podle mě nebudou, protože Řád neví nic o Harryho plánech a tudíž nebudou schvalovat jeho pobyt nikde mimo Bradavice.

Re: Re: Řád (spoiler)

Autor: Lunkvil
Datum: 20. 07. 2005, 16:10:21

Jak jsi přišla na to, že Fred a George v Řádu nejsou?

Re: Re: Re: Řád (spoiler)

Autor: kju
Datum: 20. 07. 2005, 16:35:17

Já myslím, že tehdy na začátku HP5 ještě nebyli, i když už jim bylo 17 (mohli se přemisťovat).

Re: Re: Re: Re: Řád (spoiler)

Autor: Lunkvil
Datum: 20. 07. 2005, 16:38:59

No, ale podle mě když prchli ze školy, tak se k Řádu přidali (napsaný to tam teda asi není, ale...)

Re: Re: Re: Re: Re: Řád (spoiler)

Autor: kju
Datum: 20. 07. 2005, 16:40:01

To je taky fakt.

Re: Řád (spoiler)

Autor: Rorika
Datum: 20. 07. 2005, 16:04:23

Jelikoz bude Potter uz plnolety,tusim,ze do Radu vstoupi,ikdyz...

Rad se podle me nerozpadne,myslim,ze prave proto,ze zemrel Brumbal se budou chtit jeste vice semknout,nebo taky mozna ne...
nevim,jestli jim spoluprace s ministerstvem nebude spis na obtiz,ikdyz,kdyz uz neni ministr Popletal,mohlo by to byt prospesne...

Re: Re: Řád (spoiler)

Autor: Rorika
Datum: 20. 07. 2005, 16:07:30

No,vidim,ze ani ja v tom nemam jasno,kdyz si to ted po sobe ctu...

  << Zpět