Záloha diskusního fóra fmseznam.cz (10/2005 - 30.1.2006)


  << Zpět

Maniaku!!!

Vložil(a): Elvan
Datum: 19. 01. 2006, 15:01:01

Je nás tu celkem dost, a počítám, že do jednoho máme rádi knížky Harryho Pottera (heh, jaká to novinka, že? Diskuzní fórum patří k potterwebu...). Já se jenom chtěla zeptat, jestli vaše okolí ví o vaší "orientaci na Harryho Pottera", jestli se k ní veřejně hlásíte a jak to bere vaše okolí.
O mojí orientaci všichni vědí a považují mě trochu za podivínku - když máme volnou hodinu nebo nepozornýho učitele, tak vždycky píšu fanfiction, zbytek třídy se učí/čumí do blba, nebo spíš na blba - někteří mě mají za blbku. Jednou jsem se o angličtině začala rozčilovat nad anglickym článkem o Harrym Potterovi (taky když se učitelka po stránce blábolů (jako že Jo psala na ubrousky, protože neměla na papír, Dursleyovejm chybí málo k tomu aby prozradili kouzelnickej svět atp.) zeptá, co si o tom myslim, nemůže se divit, že se začnu rozčilovat. Spousta lidí se mi smálo, že je dobrý vidět mě rozčilovat se anglicky (to proto, že nerozuměli, co říkám).
A o tom, jak mi chemikář řiká Barry Trotelle jsem tu nedávno psala.
Zkrátka ptám se, jak jste na tom...
A budem truchlit společně

Re: Maniaku!!!
Autor: Erid
Datum: 22. 01. 2006, 16:39:35

Mno... doma to ví (jak jinak... půlku poličky zabírají různé knížky o HP sem tam nějaký ten plakát, pořád se mi na stole povalují různé papíry s výpisky a postřehy), ve škole mě někteří považují za cvoka (jsou tam sice dvě, co Harryho čtou taky, ale rozhodně nejsou takoví cvoci jako já)... a překvapila jsem učitelku, když jsem se jí ptala, jestli si můžu vzít Rowling jako oblíbeného spisovatele k matuře :)

Re: Maniaku!!!
Autor: Birute
Datum: 21. 01. 2006, 18:09:50

Kamarádky většinou HP četly a milují, takže se náš poslední večírek točil kolem toho, jestli je Snape mrzký zrádce nebo ne.
Rodina to o mně ví a úspěšně jsem infiltrovala sestru (jediné knížky, co kdy přečetla je série HP) a mamku. Sestra sice protáčí oči, když si prohlížím obrázky na netu nebo když se tu s váma vybavuju (to hlásí: Pozdravuj, Harryho!).
Zajímavé je pozorovat moje profesory. Jeden přišel do semináře celý rozzářený a vysvětloval nám: "Harry se dostal přes draka! Já jdu hned po hodině zase číst!"
A profesorka britské literatury pronášela v seminářích tyto věty (anglicky):
"Ten hlavní hrdina je tak dokonalý, až se ta knížka nedá číst. On je nesnesitelný. Taková Hernioma 18. století. Nesnesitelný šprt,jak by řekl profesor Snape."
"Manžel sestry toho pána, co Toma Jonese adoptoval, je takový uhlazený prevít...a jeho syn to samé...no, znáte pana Malfoye a Draca z HP?"
(o románu Emma od Austenové):"Ta ústřední dvojice se dlouho kamarádí a teprve až vstoupí do vztahu žárlivost, si uvědomí, že se vlastně milují. Znáte takový případ ze svého okolí? Nebo je to jen v knížkách? Jako u Hermiony Grangerové a toho...jak se jmenuje?...Weasley!"

Re: Maniaku!!!
Autor: Šiška
Datum: 21. 01. 2006, 12:51:31

U nás nademnou jen protáčí oči v sloup

Re: Maniaku!!!
Autor: emmelline
Datum: 21. 01. 2006, 02:09:27

U nás v rodine je to všeobecne známe že som Poteroorientovaná. Pretože sme všetci svojim spôsobom cvaknutí, navzájom sa rešpektujeme. (Mini blázinec). Kámoš sa opovážil povedať ... neviem čo na tom vidíš, veď je to primitívne ... som sa naštvala a povedala mu, na to aby si to pochopil treba aj určitý stupeň inteligencie ... ale už sa rozprávame. Ináč v okolí nie je nikto taký, ale v práci som naďabila na novoprišlú kolegyńu, čo kupovala Potter-knihy a netvárila sa, že pre deti. Tak si ju začnem pomaly oťukávať a uvidíme

Re: Maniaku!!!
Autor: wizard-tom
Datum: 20. 01. 2006, 22:39:12

Tak tady u nás v Ústí je dost fandů HP, ale řekl bych, že ne tak zažranejch jako jsem já! Samo sebou že někteří si nad tím jen odfrknou a řeknou tu svojí hlášku: "Jéééé zase Harry Potter, co s tím furt máte?" Ale my víme své, že? O mně ( a taky o bráchovi ) to ví skoro každý..... třeba nedávno jsem si tak 4 dny po sobě vzal do školy soundtrack HP4 a řeknu Vám poslouchat ho třeba při výtvarce, tak mi to jde hned o něco líp! Akorát nesnáším kámoše když se ptaj: "Co to posloucháš?" Řekl jsem jim to asi 2x, 3x a už se ani neptaj a hned vědí..... , takže asi takhle je to u nás!

Re: Re: Maniaku!!!
Autor: Mahtiel
Datum: 21. 01. 2006, 17:37:19

Nezapomněls na svýho bráchu?

Re: Maniaku!!!
Autor: loony
Datum: 20. 01. 2006, 22:38:25

v úplném začátku jsem se to docela bála přiznat - taky trošku kvůli mé hrdosti, protože jsem docela dlouhou dobu říkala, že nechápu, co na tom všichni vidí, když je to jenom blbá knížka... nakonec jsem si řekla, že si to přečtu, abych názorně demonstrovala, že tomu lze lehce odolat a... ehm... no však víte, jak to dopadlo... Svou náklonnost k HP jsem ventilovala postupně, po kouskách, aby si zvykala, teď už ví, že existují stránky, na které strašně ráda chodím, někteří ví, že ráda čtu ff a ti, co poslouchají pozorně asi i možná ví, že ff také píšu... ale všichni moji opravdo lepší kamarádi v normálním životě HP odmítají, a já proto nevyvolávám řeči na tohle téma...

Re: Maniaku!!!
Autor: Christy
Datum: 20. 01. 2006, 21:05:18

Já mám naštěstí většinu kamarádek Pottermaniaky, ale jedna vždycky, když se začnu bavit o HP, protočí oči a zatváří se unuděně. Říkám si, její problém, protože na to jak nezáživně se dívá, poslouchá podle mne až moc pozorně ( zlomyslník).

Re: Maniaku!!!
Autor: Sothis
Datum: 20. 01. 2006, 19:50:47

Pro rodiče je to další dobrej důvod, proč mnou pohrdat.
Ostatní to buď řeší se mnou, anebo neřeší...

Re: Maniaku!!!
Autor: Tibby
Datum: 20. 01. 2006, 19:10:27

k harrymu se hrdě hlásím! moje nejbližší přátele a rodinu jsem hned na začátku donutila všechny knížky přečíst, některý to chytlo a některý zase ne...nějaký cizí lidi nebo lidi ze školy se o harrym někdy třeba baví a samozřejmě blábolí nesmysl a já se toho chytim a marně se snažim vysvětlit jak to opravdu je, ale oni to ukončí tim, že sem asi nějaká divná...! prostě marná snaha!

Re: Maniaku!!!
Autor: Dott
Datum: 20. 01. 2006, 17:44:34

Asi s každou kamarátkou som mala po vydaní päťky búrlivú diskusiu a podobne to bolo aj pri šestke. No vždy som počkala, kým o tom začnú samy. Takže ma považujú za takého priemerného sporadického fanúšika.Verejne sa k tomu nehlásim. O tom, že píšem FF nevie takmer nikto.

Re: Maniaku!!!
Autor: Nolofinwë Tîwele
Datum: 20. 01. 2006, 17:27:37

U nás HP žerou všichni akorát že já abnormálně :-)

Re: Maniaku!!!
Autor: Mahtiel
Datum: 20. 01. 2006, 16:31:24

Hlavně moje spolubydlící na koleji to o mě ví, takže občas dostávám i potterovské dárečky. K narozkám jsem dostala zápisník s motivem HP3 a k Vánovům od jedné spolubydlící fotoalbum, kam mi vložila Harryho fotku na hřbitově u Ridleyovic náhrobkem, kterou v PC upravila (šokovanému Harrymu se z hůlky bznáší obláček, kam je vepsáno Martině Harry ). Od druhé spolubydlící jsem dokonce dostala oficiální kalendář k HP4. Jem od třetí spolubydlící jsem nedostala potterovský dárek, jinak by bylo v pokojíku asi přepotterováno. Uvidím, jestli nějakou fotečku dostanu k dalším narozkám.

Re: Re: Maniaku!!!
Autor: wizard-tom
Datum: 20. 01. 2006, 22:42:45

Mě možná moje kámoška koupí potterovský dáreček k narozkám! Takové osobní setkání s Danem a spol........ , ne dělám si srandu, ale bylo by to vážně suprový, ne? Zmiňovala se o deskách s motivem HP4!

Re: Maniaku!!!
Autor: LukiF
Datum: 20. 01. 2006, 15:08:22

Tak o mě si okolí myslí, že jsem stejně blázen, takže je všechno OK. Ze začátku se někteří smáli, ale teď už se s tím spíš smířili...tedy s mojí závislostí na HP, jiný výstřelky pořád moc nechápou... Třeba onehdá, když jsem přišel na koleji ke kámošům na návštěvu s celou pomalovanou rukou, všichni koukali a já jenom "Neměl jsem co dělat a měl jsem po ruce lihovku", všichni se po sobě podívali a pak jeden prohlásil "Sakra tenhle člověk fakt neni normální." Jak vidíte, HP posedlost je opravdu jen špička ledovce:)

Re: Re: Maniaku!!!
Autor: Mahtiel
Datum: 20. 01. 2006, 16:32:43

Já jsem si zase jeden čas, když jsem se ve škole nudila na přednáškách, kreslila propiskou na dlaň. Při jedné opravdu nudné jsem ji měla opravdu zmalovanou.

Re: Maniaku!!!
Autor: Danae
Datum: 20. 01. 2006, 12:28:47

Kdo je mi blízko, tomu to vskutku neuniklo V rámci formálních pracovních ap. vztahů ovšem HP až tak neventiluju - i když kolegyně, sedící metr ode mě ví samozřejmě všechno.
Mé drahé polovičce to zaplaťpánbů není cizí, přestože není (asi naštěstí) až tak ulítlá jako já

Re: Maniaku!!!
Autor: Ebženka
Datum: 20. 01. 2006, 08:37:41

no, rodinu jsem k HP dovedla už kdysi a Bédu hned, jak jsme se seznámili (půl roku před třetím filmem). Takže to o diskusi a fanfiction před nimi říct můžu, ale moc je to nebere a Béda se mi tak jako laskavě ušklebuje. Před kamarády - taky příznivci HP, ale ne tak šílenými - jsem kdysi utrousila zmínku o diskusi, jako že tu jsou moc prima lidi - a docílila jsem hurónských záchvatů smíchu, protože jsem se asi nějak blbě vyjádřila nebo co. A jinak se o to vlastně nikdo moc nezajímá a nechápe, proč sem furt lezu a co furt píšu, a asi je to tak dobře. Kdybych chodila do školy, tak bych to ale asi tajila, stejně jako se o tom nevykecávám v práci.

Re: Maniaku!!!
Autor: ave
Datum: 19. 01. 2006, 23:17:51

Já o sobě už roky prohlašuju, že jsem vlastně šílená, takže nikdo, kdo mě zná nemůže být doopravdy překvapený, že čtu HP. I když fakt, že píšu ff poměrně dost tajím.
A tak moje okolí raději taktně mlčí a moje záliby nerozebírá :o) Ono se to okolí asi bojí, že kdyby rozebíralo, tak bych pak já mohla začít rozebírat je :o)

Re: Maniaku!!!
Autor: Rosselanor Loke
Datum: 19. 01. 2006, 20:37:47

Kámoši a rodina to ví, ale vzhledem k tomu, že jezdím po dřevárnách a chodím na druhý konec dědiny ke kámošce šermovat /a nosím si meč/, tak mě "normální" lidi mají za cvoka z úplně jiných důvodů než kvůli četbě HP. No a kámoši jsou každý nějak ulítlí - někdo hraje dračák, někdo čte Pratcheta a někdo HP, takže to vůbec neřešíme.

Re: Maniaku!!!
Autor: Lunita
Datum: 19. 01. 2006, 18:09:47

Tak rodinka to vie. Inak ja som nikdy nebola fanatik. Až keď som jedného dňa našla túto diskusiu (ešte na hp.cz). Vtedy sa tam kecalo o Hp všade a ja som si povedala, že tí ľudkovia sú absolútni maniaci... A teraz už aj ja som taká. Za ten polrok (približne) ma to úplne zblbo... Ja som bola iba fanúšik Hp, ktorý mal rád knihy, čítal ich a musel mať každý diel... teraz už som fanatik... Ale len trochu. Totiž, nemyslím si, že o mojej náklonnosti k HP ľudia vedia. záhadník.

Re: Maniaku!!!
Autor: dannymark
Datum: 19. 01. 2006, 17:46:09

O mně to ví snad každý, koho znám. Setkávám se někdy s úsměšky, pár mých kamarádů jsou jen tzv. lehcí fanoušci Harryho, kteří zajdou jednou do kina a tím to pro ně hasne, no a někdo je stejnej blázen jako já (tím myslím Vás! ) I hodně učitelů si již stačilo všimnout (a to teď teprve končím první pololetí prvního roku na gymnáziu!) O angličtině jsem několikrát psal o Harrym Potterovi, a nespočetněkrát jsem narazil na nechápavost učitelů, kteří mi podtrhávali výrazy jako Durmstrang, Beauxbaton nebo Dumbledore. Pár lidí mi řeklo, že mně to určitě brzo pustí, ale to není pravda! Každou volnou chvilku na výpočetní technice jsem na našem webu, dělám články, nebo jsem doma (naše diskuse! ). Ale buďme schovívaví k nezasvěceným a nechápajícím tohoto fenoménu. ZA HARRYHO POTTERA SE NESTYDÍM!

Re: Re: Maniaku!!!
Autor: Mahtiel
Datum: 20. 01. 2006, 16:35:29

Já se taky nestydím, přestože mi za chvíli bude neuvěřitelných 24. Lepší nšž neustále lízt do hospod, jak to praktikují mnozí obyvatelé koleje (především kluci).

Re: Re: Re: Maniaku!!!
Autor: Elvan
Datum: 22. 01. 2006, 16:14:22

tak tak

Re: Re: Re: Maniaku!!!
Autor: wizard-tom
Datum: 20. 01. 2006, 22:45:09


Re: Re: Re: Maniaku!!!
Autor: dannymark
Datum: 20. 01. 2006, 21:55:12


Re: Maniaku!!!
Autor: Astoreth
Datum: 19. 01. 2006, 17:29:17

Já se k HP veřejněě hlásím a nevidím důvod, proč se stydět, nebo přetvařovat.... Dokonce se aktivně snažím infikovat pottermanií své okolí...u jedné kolegyně v práci se mi to docela daří a dvě mé kamarádky už také podlehly nákaze
Za poslední dobu si nevzpomínám, že by někdo z mého okolí našel odvahu říct mi do očí že jsem infantilní blázen, když si čtu pohádky...buď je to tím, že v mém okolí jsou bystří lidé kterří už zaregistrovali, že to tak úplně pohádka není (většina z nich má děti, které to čtou a určitě se od nich lecos dozvědí) a nebo tím, že krom HP čtu i jiné věci ze kterých lze usoudit , že infantilní blázen nejsem. Každopádně jak říkám hrdě se hlásím k HP a pokud by se někdo odvážil mi to vyčíst tak mu to pořádně vysvětlím (zde chybí smajlík s krví podlitýma očima a motorovou pilou v ruce)

Re: Maniaku!!!
Autor: Arlondia
Datum: 19. 01. 2006, 17:21:32

Já se k Potterovi hrdě hlásím a na názor ostatních se neptám. Zpočátku (kdy to bylo přece ještě strašně trapné- ach ta puberta) jsem radši zapírala a hájila HP, ale teď mě to nechává v klidu. A okolí tě pak začne brát takovou, jaká jsi. Dokonce občas přijdou a normálně se zeptají, třeba kdy vyjde nová kniha nebo co se aktuálně točí za film. A když se objeví nějaký slaboduchý idiot a začne pokřikovat, že jsi cvok, že čteš pohádku pro děti? Usmát se a pomyslet si: "A pak kdo je tady debil..."

Re: Re: Maniaku!!!
Autor: Elvan
Datum: 22. 01. 2006, 16:22:24


Re: Maniaku!!!
Autor: Abigail
Datum: 19. 01. 2006, 17:12:34

No rodina v tom částečně lítá se mnou. A jinak ve škole si lidi jen ťukají na čelo, takže to před nimi moc nerozvádím. Naštěstí jsme tam ale tři takoví stejně zaměření jedinci

Re: Maniaku!!!
Autor: Aries
Datum: 19. 01. 2006, 15:07:23

No rodina to ví. ale já to více méně zdařile maskuju tím, že se tvářím, že to vlastně dělám kvůli dítku, abych mu mohla sdělovat žhavé novinky, přehrávat ukázky z filmů, kupovat knihy... že se ty knihy pořád nějak stěhují do mé knihovny, za to fakt nemůžu, asi nějaké přesunovací kouzlo nebo co . Jinak před známými to radši moc neventiluju

Re: Re: Maniaku!!!
Autor: Phineas Nigellus
Datum: 20. 01. 2006, 17:18:58

Já jsem na tom podobně...

,, Ty už to nebudeš číst?"
,, Né, mně to nějak nebere!"
,, Hmm!" Tak já si to teda přečtu...

  << Zpět