Záloha diskusního fóra fmseznam.cz (10/2005 - 30.1.2006)


  << Zpět

Kratiknot

Vložil(a): Eltanin
Datum: 12. 01. 2006, 13:52:29

No, tož jak se na to tak dívám, hodně místa na netu teď zabírá Snape a dohady o tom, jestli je to sympaťák nebo ..., tak se taky trošku přidám.
Co si myslíte o tom, jak šel Kratiknot pro Snapea do kabinetu a jak ho pak Hermiona (s kýmsi) musela křísit? Šlehlo to s ním, nebo ho Snape opravdu omráčil? Mně tam ta druhá možnost moc nesedne - teda nevidím důvod proč by to dělal.

*Jaký důvod mohl mít Snape-sympaťák, aby omráčil svého kolegu?

*Jaký důvod mohl mít Snape-..., aby omráčil svého kolegu? To už byl dopředu rozhodnutej, že při nejbližší příležitosti prostě s tím špehováním sekne a nezáleželo mu na tom, jestli se mu podaří zabít Brumbála nebo ne, prostě chtěl pryč z Bradavic? Pokud to bylo gesto ukázání pravé barvy, proč ho v tom případě nepoškodil trochu víc (tj. třeba nezabil)?

Re: Kratiknot
Autor: Aquillarann
Datum: 14. 01. 2006, 19:04:57

Na té příhodě s Kratiknotem možná bude víc, než se zatím zdá. I přesto, co dole psala Aries, nechápu proč ho omračoval, mohl mu klidně zdrhnout. Nevěděl co se přesně děje a aby odkryl karty dřív, něž zjistí co se vlastně děje a jestli nastala chvíle udělat za Draca úkol, bylo logicky brzy. A taky Rowla si dala záležet, aby to jeho omráčení Kratiknot sám nepotvrdil. Nebo se pletu? Řekl o tom Kratiknot něco sám?

Re: Re: Kratiknot
Autor: nit.rob.ran
Datum: 14. 01. 2006, 21:51:21

Právě že o tom nic neřekl a to mě nejvíc rozčiluje. My v tomhle případě vlastně nevíme, jestli Snape Kratiknota opravdu omráčil

Re: Kratiknot
Autor: Taťána Orlovská
Datum: 13. 01. 2006, 09:01:54

Omráčil ho proto, aby ho neměl za zadkem. Mohl by všechno zkazit, ať už to bylo dobré nebo zlé, a nebo být zabit.

Kdyby byl zrádce, tak by podle mne Kratiknota rovnou zabil. Proč si brýt servítky s řasdovým učitelem, když o pár minut bez skrupulí zabil Brumbála. No, není to divné?

Re: Re: Kratiknot
Autor: Aries
Datum: 13. 01. 2006, 11:02:36

Není: jak jsem psala dole. Nemohl vědět, jestli s Kratiknotem nepřišla horda dalších lidí. Takže ho jen omráčil, aby mu nepřekážel, a když vyběhl ven, viděl, že tam opravdu hlídkují ty dvě holky. Tak je poslal dovnitř. Kdyby byl Kratiknot mrtvý, Hermiona by ve vteřin byla zase venku a ječela na celé kolo. T oby pak musel zabít i ty dvě. A pořád nevěděl, jestli za rohem není ještě někdo další. Minimálně by se tím hrozně zdržel, když nic jiného

Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Taťána Orlovská
Datum: 16. 01. 2006, 08:23:47

Nevidím jediný logický důvod, proč pro Snapea posílat v době bitvy víc než jednoho člověka. Naopak podle mne citelně Kratiknota postrádali, už jen když šel pro Snapea.

Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Aries
Datum: 16. 01. 2006, 08:42:35

jasně, ale to věděli oni ale ne Snape

Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Taťána Orlovská
Datum: 16. 01. 2006, 11:12:19

Pokud to je logické, a Snape je jak víme dobrý v logice, pak si to nepochyběn domyslel. Hajzl možná je, ale kterén není.

Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Mariba
Datum: 14. 01. 2006, 14:44:23

Mohl na Kratiknota použít nitrozpyt.

Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Mariba
Datum: 14. 01. 2006, 15:47:50

Asi máš pravdu.... Kolik je vlastně Kratiknotovi zhruba let. Možná v jeho kabinetě zkolaboval sám, což se Severusovi v tu chvíli náramně hodilo.

Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Aries
Datum: 14. 01. 2006, 15:42:37

To asi v běhu nejde. Na to je potřeba klid a soustředění

Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Mariba
Datum: 14. 01. 2006, 16:03:48

Asi máš pravdu.... Kolik je vlastně Kratiknotovi zhruba let? Možná v jeho kabinetě zkolaboval sám, což se Severusovi v tu chvíli náramně hodilo.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Aries
Datum: 14. 01. 2006, 17:14:10

těžko říct. myslím, že v knize o tom není vůbec žádná zmínka. v prvních dvou filmech vypadal jako Brumbálův vrstevník, ale ve druhých dvou poměrně mladě. Myslím, že jakékoliv rozpětí od 55 do 105 let je možné. I když já ho vždycky automaticky považovala zhruba za vrstevníka McGonagallové. Jediné vodítko je to, že hermiona říkala, že "za mlada" byl výborný v soubojích. Z toho vyplývá, že te´d už tak mladý není, ale jelikož pro dvanáctiletá děcka je každý nad dvacet v podstatě nad hrobem, taky to není úplně směrodatné

Re: Kratiknot
Autor: Duellona
Datum: 12. 01. 2006, 15:13:27

Suhlasim, ako sympatak ho skratka len musel odstavit, aby nepokazil to, co s Brumbalom naplanovali. Tazko povedat, s akym umyslom to bolo. Ale ani ako evil ho nemusel chciet zabit bud preto, lebo este nevedel ako sa situacia vyvija, ale vedel, ze by mohol celu evil akciu pokazit..

Re: Re: Kratiknot
Autor: Eltanin
Datum: 12. 01. 2006, 15:19:10

Jako sympaťák odstavit? Jako evil taky? Já teda nevím, ale vzhledem k tomu, že v Bradavicích se nedá přemisťovat a bylo potřeba běžet do schodů, myslím, že Snape mohl před ním s přehledem získat takový náskok, že se nemusel obávat toho, že by se mu Kratiknot motal pod rukou za delší dobu než tak půl hodiny.

Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Duellona
Datum: 12. 01. 2006, 15:26:47

Hovorim, ze neviem preco ho potreboval odstavit, ale po hp6 viem dokonale vyargumentovat preco je zradca ale aj preco nie je zradca...
...no a Kratiknot by urcite nasiel nejaky iny sposob ako upozornit celu skolu na to, ze sa nieco deje...ved je nejaky bystrohlavcan, takze Snape musel eliminovat riziko...nenecha nic na nahodu, nie?

Re: Kratiknot
Autor: Aries
Datum: 12. 01. 2006, 14:51:09

Fakt je, že Snape vlastně udělal přesně to, co po něm Kratiknot údajně chtěl: všeho nechal a letěl nahoru. To mohl udělat, i kdyby ho neomráčil. Kratiknot by mu ani moc nepřekážel, protože nepochybuju, že by mu Snape utekl a nechal ho za sebou.
Takže: Snape nevěděl, co přesně se děje, jen věděl, že čím lidí se tam bde motat, tím líp pro něj a pro Draca. A tak Kratiknota vyřadil rovnou a s dalšími možná chtěl udělat totéž po cestě, ale když byl na místě, usoudil, že lepší bude běžet rovnou na věž.
nebo:
Kratiknot dal nějak najevo, že Snapea podezřívá, že s tím vším má něco společného.
nebo:
Kratiknot sice nic takového neměl v úmyslu, ale protože Snape měl černé svědomí, tak si tak vyložil nějakou celkem nevinnou poznámku. Třeba: hrad byl napaden, bystrozoři už jso uv akci, musíte jít se mnou. Mohl si to vyložit tak, že se ho chystají zatknout.

Naopak se mi zdá docela rozumné, že ho nezabil. Omráčení se dá vždycky nějak vysvětlit (hůlka v rozrušení spustila) nebo zamaskovat. Předpokládám, že osoba po omráčení je poněkud dezorientovaná a dá se snadno přesvědčit, že třeba narazila do police. Takže tím za sebou ještě most nespálil.
A i kdyby mu už bylo všechno jedno: on přece nemohl vědět, jestli Kratiknot přišel sám nebo s houfem dalších lidí. Tím, že ho omráčil a pa kty holky poslal za ním se zbavi ltří možných pronásledovatelů bez jakéhokoliv rozruchu, a kdyby byl za rohem ještě někdo čtvrtý, neměl by žádné podezření.

no a abych byla objektivní:
Snape sympaťák asi svého kolegu neomráčil. Kratiknot v tom rozrušení a nervozitě zkolaboval sám a Snape skutečně poslal nejbližší dva lidi po ruce, aby se mu pokusil inějak pomoct. Ve světle následujících událostí si to potom všichni včetně Kratiknota vyložili mylně

Re: Re: Kratiknot
Autor: Mariba
Datum: 14. 01. 2006, 14:47:27

Také jsem si říkala, zda Binns nezkolaboval sám. Myslím, že nepatří mezi zrovna nejmladší a Minervin úkol byl nad jeho síly.

Re: Re: Kratiknot
Autor: Danae
Datum: 12. 01. 2006, 23:17:22

Ještě jedna o hodném Snapeovi: Hrad je plný bezohledných smrtijedů, kteří zabíjejí na potkání - co chytřejšího se dá udělat pro ochranu jeho obyvatel, než zabránit co největšímu množství z nich, aby se s nimi setkali? Netušíme, jak rychle Kratiknot dokáže běhat, já bych ho odhadovala na docela rtuťovitého staříka (spadnout s židle pod stůl mu nikdy dlouho netrvalo ;) Myslím si, že ho Snape omráčil pro jeho vlastní dobro, jinak by se po jeho boku řítil vstříc smrtijedům. (Taky Snape mohl tušit, co by ho tak mohlo čekat, a nestál o svědky, samozřejmě).
Snape není blbec. Pravděpodobně věděl, kdo mu celý večer vartuje před kabinetem a hlídá ho. Další dva studenti, které mohl dostat do bezpečí. Ovšem na to, aby dvě srdnaté členky Brumbálovy armády přesvědčil, že nemají běžet do boje, ale radši zůstat u něj v kabinetě, potřeboval sakra silný kalibr - omráčený Kratiknot posloužil skvěle.

Advocates for Severus Snape

Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Aries
Datum: 13. 01. 2006, 11:06:33

Jedna námitka: hrad byl především plný dětí. Měly sice spát ve svých ložnicích, kam se cizí člověk dostat nemohl, ale nikdo nemohl předvídat, ž nevylezou. Vždyť to tak bylo v podstatě vždycky, když se něco semlelo. Takže odstavit z akce další osobu, která se mohla případně postarat o ochranu studentů, nebyl moc dobrá strategie hodného Snapea. Ledaže by přesně věděl, že o studenty v tomto případě nikdo zájem mít nebude, ale to byl omyl. O Fenrirovi asi fakt nevěděl, když to netušil ani Draco

Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Rosselanor Loke
Datum: 14. 01. 2006, 19:20:28

Ovšem pokud jsou tak stupidní, že lezou ven, je to jejich problém

Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Aries
Datum: 14. 01. 2006, 19:59:22

Na tom něco je, ale to je zkrátka fakt, se kterým je nutno počítat. "Hodný" Snape by to jistě bral v úvahu

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Rosselanor Loke
Datum: 14. 01. 2006, 20:37:01

Myslím, že do úvahy by to bral, ale aby tomu podřídil všechno - to by musel být velice netypický Snape /zhruba na úrovni Snapea trhajícího za nocí kopretiny/. Pokud dokonce i Brumby tvrdí, že život Pottera je mu nad životy ostatních studentíků /a to má Brumby děcka rád/, proč by se tedy Snape, který evidentně děti příliš v lásce nemá, měl nad něčím takovým pozastavit?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Aries
Datum: 14. 01. 2006, 20:42:49

Protože to je článek č. 1 školního řádu a i učitel, co dostává osypky při pohledu na jakékoliv individuum mladší 20 let, ho má zkrátka zažraný. A hele, te´d sleduj: hodný či zlý Snape se kdysi snažil zabránit tomu, aby se jeho nejneoblíbenější žák rozplácl o zem. Takže mohl se nad něčím takovým pozastavit. ale to je jedno, protože se evidentně nepozastavil

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Rosselanor Loke
Datum: 14. 01. 2006, 20:54:44

Jo, jenže tehdy byl Potter v bezprostředním ohrožení, a ve Snapeových silách bylo ho zachránit /+ dluh života/ - kdežto pokud děcka zůstanou tam, kde mají být, nikdo se k nim nedostane /samozřejmě, pokud není u Smrtijedů z každé koleje aspoň jeden žák nebo Longbottom opět nezapomene někde papírek s hesly/ a pokud vylezou - je to jen jejich problém, nikdo by jim stejně za případnou pomoc neděkoval a měly by z toho akorát průšvih.
+ Kratiknot evidentně nešel chránit děti, když se pohyboval v úrovni Snapeova kabinetu a děcka mezitím spaly nahoře ve věžích - než by se tam se svýma krátkýma nožičkama vyškrábal, byly by děcka dávno zmasakrované.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Aries
Datum: 14. 01. 2006, 21:03:34

No... čistě teoreticky: proč vlastně všichni ti členové řádu plus Harryho kámoši plus ostatní učitelé vlastně hlídali na těch chodbách a bojovali proti smrtijedům? i když mohli klidně taky zalézt do nějaké zaheslované skrýše a nechat je pobíhat po chodbách? Určitě to nebylo proto, že se báli, aby jim neukradli stříbrné nožíky na krájení přísad do lektvarů. Všem šlo o to bránit školu především proto, že tam byly děti, ne? Akorát Snape měl holt úplně jiné starosti

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Rosselanor Loke
Datum: 14. 01. 2006, 21:37:31

No, když se nad tím zamyslím - nebylo to čistě teoreticky spíš proto, aby Rowla měla o čem psát? Děcka ve věžích chráněná portréty, kantoři zavření ve skrýší za azbeztovýma dveřma chráněnýma heslem a po chodbách pobíhající Smrtijedi, naštvaní, že nemají koho zabíjet - nebyl by pak ten román docela o ničem? /ale určitě by to šlo i takhle/

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Esclarte
Datum: 16. 01. 2006, 10:23:51

To by teda bylo něco - Bradavice plné pobíhajících Smrtijedů a starý Brumby s celým sborem jsou někde zalezlí a jen se koukají, jak si Smrtijedi lámou nohy o mizející schody. Ale třeba je v Bradavicích NĚCO, co Smrťáci nesměli najít a sebrat, třeba Godrikův meč, Rowenina přilba nebo jeden ukrytý Voldemortovo hor - eh, viteál.

Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Danae
Datum: 13. 01. 2006, 11:18:06

Naprosto oprávněná námitka. Dalo by se to vysvětlit jednak tím, co naznačuješ - že věděl, že jde o akci na odstranění Brumbála a že ostatní nemají smrtijedi na pořadu dne (až na Fenrira ;).
Nebo bylo nutné jednat rychle a instinktivně - na věž se potřeboval dostat hlavně on, a to ostatní bylo maximum, co mohl v dané chvíli pro přítomné udělat.

Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Aquillarann
Datum: 12. 01. 2006, 23:22:50

Kratiknot byl ale popisovaný jako výborný čaroděj, tak proč by se o něj měl Snape bát .

Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Danae
Datum: 12. 01. 2006, 23:28:29

Protože Kratiknot byl příliš velký slušňák na kletby, které se nepromíjejí - a když máš proti sobě pět otrlíků, nikdy nevíš, jak to se schopným slušným čarodějem dopadne

Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Eltanin
Datum: 14. 01. 2006, 12:45:39

Jak víš, že je Kratiknot příliš velký slušňák na kletby, které se nepromíjejí? Já to nechci nijak zpochybňovat, jenom jsem o něm trochu přemýšlela, než jsem založila tohle téma, a uvědomila jsem si, že o něm vlastně nic moc nevím. Teda kromě toho, že: je malý, mluví pištivým hláskem (nebo tak nějak) a občas spadne pod stůl. Jo a je to ředitel Havraspáru - to byl vlastně ten hlavní důvod, proč jsem se s ním začala zabývat.
Prostě deník, had, prsten... něco z Mrzimoru nebo Havraspáru. Myslím, že snad každý si při téhle větě v duchu rychle zkontroloval důvěryhodnost ředitelů Mrzimoru a Havraspáru - co kdyby náhodou měli k něčemu přístup, ne? No a protože Kratiknot šel za tím Snapem do kabinetu, zamyslela jsem se i nad tím.

Tímhle tady samozřejmě nechci naznačovat, že je Kratiknot ve skutečnosti Smrtijed a že když za Snapem běžel, tak že křičel (protože Hermiona nerozuměla přesně co, můžeme se domýšlet): "Hej, naši Smrtijedi jsou tady, ty o tom snad něco víš? Jak to, že mně nikdo nic neřekl? Pojď jim rychle pomoct!"

To je samozřejmě hovadina jak Brno, jenom chci říct, že nevím o ničem, co by mi dávalo jistotu o tom, že je to doopravdy tak velký "slušňák." V Bradavicích přecejen už učila různá individua, protože Brumbál, měl trochu zvláštní vkus - Snape toho budiž věčným důkazem.

Fakt se omlouvám, jestli jsem se nějak dotkla osobnosti profesora Kratiknota, ale zrovna se připravuji na jednu obvzláště protivnou zkoušku z matematiky - člověk si tam musí dávat pozor na význam každého slovíčka, na každou spojku a předložku - a to člověku trochu leze na mozek, takže pak hledá chytáky opravdu za vším.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Danae
Datum: 14. 01. 2006, 14:38:13

Já nevylučuju, že Kratiknot skrývá nějaké tajemství. Moje reakce se týkala předchozího příspěvku a nabízela důvod, proč by si mohl Snape myslet, že zůstat ležet omráčený je pro Kratiknota bezpečnější než vyrazit s ním do boje.

Když o tom tak uvažuju, říkám si, že jestliže připustíme teorii "Snape a Brumbál byli předem domluveni, že bude-li to nutné, Snape ho zabije", mohli bychom také přemýšlet o tom, že si zhruba naznačili, že ideální bude, když nikdo z Bradavic nebude přesně vědět, k čemu došlo.
To by pak Snapeovi ponechávalo mnohem větší manévrovací prostor a mohl to být další z důvodů pro odstavení Kratiknota. K Snapeově smůle se věci neodvíjely tak, jak s ředitelem předpokládali. Ještě na věži to tak vyhlíželo - ale když pak Snape opouštěl pozemky, zjistil, že ho viděl Harry - a že teď už je to úplně jiná hra.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Eltanin
Datum: 14. 01. 2006, 15:12:54

Když už jsme u těch Snapeoobranářských řečí - musel Snape zjistit, že ho Harry viděl až když opouštěl pozemky? Nemohl to třeba vědět hned od začátku, co byl na té věži.
Když připustíme (teď čistě teoretizuji), že Snape a Brumbál až do konce hráli stejnou hru - potom asi bylo Brumbálovi jasné, že jakmile bude po něm, Harryho přestane poutat to kouzlo a on se slepě vrhne na všechny, kdo v té chvíli byli na věži. Nebylo by pak logické, že by nějakým způsobem naznačil Snapeovi, že je tam i Harry? Koneckonců, kdyby si Snape myslel, že ho nikdo neviděl, nemusel tak zběsile prchat. Nikdo přece nemohl vědět, že to on shodil Brumbála, mohl by klidně tvrdit, že přišel pozdě, že tam byli jenom Smrtijedi, že mu teprve řekli, co se stalo...apod.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Eltanin
Datum: 14. 01. 2006, 15:24:20

Chybí mně tam otazník za "věži" - tož aby to neměnilo smysl. Správně mělo být: Nemohl to třeba vědět hned od začátku, co byl na té věži?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Aries
Datum: 14. 01. 2006, 19:58:39

Myslím, že o Harrym nevěděl. Víme přece docela jistě, že neviditelný plášť Snape prokouknout neumí. A když utekl, Harrymu to chvilku trvalo, než se rozběhl za ním, a když se dostal pod schody, tak Snapea neviděl - je nho slyšel a šel za ním po hlase. Čili ani Snape nemohl vidět jeho, navíc Harry utíkal k východu částečně jinou cestou. Já si myslím, že ta Snapeova vzteklá reakce na toho zbabělce mohla být taky částečně způsobená tím, že Snape nevěděl, proč za ním Harry běží. Mohl si myslet, že mu říká zbabělec jen proto, že utíká pryč a nebojuje s ostatními.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Rosselanor Loke
Datum: 14. 01. 2006, 20:46:10

No nevím, nevím - přece jen, pokud na něj někdo háže kletby /i neprominutelné/ a pak na něj řve "zab mě, jako jsi zabil jeho", asi by došlo i mnohem hloupějšímu člověkovi, že Potter všechno viděl.

Re: Re: Kratiknot
Autor: Eltanin
Datum: 12. 01. 2006, 15:12:54

Myslíš, že Snape má poličky tak nízko, aby do nich mohl Kratiknot narazit?

Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Half-Blood Princess
Datum: 12. 01. 2006, 15:29:39

Tak si se Snapem nebo proti němu?

Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Eltanin
Datum: 12. 01. 2006, 15:41:34

Tohle bylo míněno jako vtip - měl to naznačit i ten . Kdybych to rozebírala vážně, tak samozřejmě, že i v nížších polohách je spousta věcí, o které se můžeš pořádně praštit. Zrovna včera jsem vytahovala našemu psovi balonek z jakési škvíry a praštila jsem se hlavou do - já nevím, jak se tomu říká, ale je to dřevěný, kulatý a otvírají se za to skříňky. Sice jsem neomdlela, ale řacha to byla pěkná, takže na slabší lebku...
Já mám, ale dneska nějak veselou náladu. Jinak, jestli jsem se Snapem nebo proti - mně se vždycky jako postava líbil - to ale spíš svědčí v jeho neprospěch, protože se mně odjakživa líbily špatný typy - např. můj vlastní bratr.

Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Aries
Datum: 12. 01. 2006, 15:24:45

no tak povytažené šuple, no :-)

Re: Kratiknot
Autor: Half-Blood Princess
Datum: 12. 01. 2006, 14:22:14

Snape je nejspíš schyzofrenik. Já ale věřim že se v7 dá na dobrou stranu. Navíc když mu Kratiknot řek co se právě děje,musel bejt tak vyjukanej,že ani pořádně nevěděl co dělat,tak ho prostě jen omráčil.

Re: Re: Kratiknot
Autor: Eltanin
Datum: 12. 01. 2006, 14:29:51

Snape - vyjukanej? No tak tohle mně sedí nejmíň ze všeho. Já si vyjukanýho Snapea tak trochu nedovedu představit. A ta reakce - nevím, co by, tak omráčím prvního, koho vidím, mi taky nepřijde moc "Snapeovská."

Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Half-Blood Princess
Datum: 12. 01. 2006, 14:45:57

No tak proč ho teda nezabil???

Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Rosselanor Loke
Datum: 12. 01. 2006, 19:43:18

Vždyť přece to, že jsou Smrtijedi, nemusí znamenat, že Avadujou každého, kdo se jim objeví v zorném poli, ne?

Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: nit.rob.ran
Datum: 12. 01. 2006, 22:47:25

No právě... V tom případě by už všichni hodní kouzelníci dávno vymřeli

Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: nit.rob.ran
Datum: 12. 01. 2006, 15:18:28

Stxejně tak se můžeš zeptat, proč nezabili Hagrida, ne?

Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Half-Blood Princess
Datum: 12. 01. 2006, 15:26:12

Kdo? Ty smrtijedi? Dyť by ho ani zabít nedokázali.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: nit.rob.ran
Datum: 12. 01. 2006, 18:22:39

Jo? Opravdu si myslíš, že Hagrid by AK odolal? Já o tom dost pochybuju

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Mariba
Datum: 14. 01. 2006, 14:52:00

Třeba to na obra a poloviční obry až tak sjvěle nepůsobí.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: nit.rob.ran
Datum: 14. 01. 2006, 17:05:17

Třeba na ně AK působila tak, že by jen skončili v komatu

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Mariba
Datum: 14. 01. 2006, 17:13:49

Třeba, nebo jim to krapet sežehne kůži nebo trochu opálí. Hagrid by tak mohl ušetřit za solárko.

Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Eltanin
Datum: 12. 01. 2006, 14:58:38

No říkám, že mně tam sedne spíš to omdlení než omráčení. Prostě myslím, že sebou ten Kratiknot spíš seknul sám od sebe, protože z toho omráčení mně vycházejí hodně divoké teorie, které vedou až bůhví kam.
Prostě chci říct, že nevidím jedinej důvod, proč by Snape (ať už klaďák nebo záporňák) měl omračovat Kratiknota.
No a zajímalo by mně, jestli tam někdo nějakej rozumnej důvod vidí, toť vše. Možná, že to s tou logikou trochu přeháním, lidi se nechovají vždycky logicky, to je fakt, ale taková chladná hlava jako Snape by mohla, ne?

Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Danae
Datum: 13. 01. 2006, 12:17:35

A jak říkal jeden můj učitel, už jsme zase v C duru. Neboli, začali jsme u Kratiknota, a už je z toho zase Snape

Re: Re: Re: Re: Re: Kratiknot
Autor: Half-Blood Princess
Datum: 12. 01. 2006, 15:05:47

Dobře,uznávám,Kratiknot asi opravdu omdlel. A jak říká na konci Aries,Snape za nim poslal holky aby mu pomohly. Takže je vlastně hodnej,ne?

  << Zpět