Záloha diskusního fóra fmseznam.cz (10/2005 - 30.1.2006)


  << Zpět

Snape už toho má dost

Vložil(a): Danae
Datum: 07. 01. 2006, 22:01:32

Tak mě teď napadlo - jak moc se vlastně Severusovi Snapeovi chce žít ve chvíli, kdy ho situace tlačí k neporušitelnému slibu? Myslím si, že dvojitý agent jako on už myšlenku na důstojné zakončení své kariéry zvažoval několikrát. Život mu zas tolik potěšení neskýtá, všechno je namáhavé a bolestné, odměna nijaká, plat mizerný - proč to rozumně neukončit?
Bellatrix tím bude uspokojena, Narcissa utišena, s trochou štěstí se mu podaří Draca od jeho záměru odvrátit ne-li ho přímo přiklonit na Brumbálovu stranu. Poslední rok svého života by mohl využít mimořádné přízně Pána zla a získat nějaké extra informace pro řád. Brumbál přežije. On zemře - ale jako hrdina a čestný člověk, což je luxus, o kterém si může nechat většina dvojitých agentů tak akorát zdát.

Jaký div, že když ho Brumbál začne přemlouvat, aby naopak nechal zemřít jeho a sám žil, netváří se zrovna dvakrát nadšeně - protože to znamená další bolest, další námahu a s naprostou pravděpodobností také další a ještě hlubší opovržení zbytku "spořádaného" kouzelnického světa. "Další dobrodružství pro spořádanou duši" je Severusovi Snapeovi zase na nějakou dobu odepřeno.

Re: Snape už toho má dost
Autor: Sothis
Datum: 08. 01. 2006, 14:22:05

Víte někdo, jestli Brumbál věří na euthanasii? Protože tohle je ten problém, kterej mám s teorií Sevvie-klaďas. Brumbál určitě nechce, aby Sevvieho oddělala ta pitomá přísaha, ale nechce to i za tu cenu, že si Sevvie pokazí karmu vraždou? To určitě, Brumbál. Jenomže jestli Brumbál věří na ,,když ti říkám, abys mě zabil, tak to není žádná vražda", tak to by šlo.
A ta nenávist? Tak ty si klidně umřeš a mě necháš se v tom plácat bez pomoci, ty mizero! Dobrej důvod se rozzuřit, ne?

Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: Zloduch / Peeves
Datum: 08. 01. 2006, 21:32:49

ci brumbal veri na eutanazii alebo nie, ....pripustam ze to nie je pre mna az taka nepostradatelna informacia..
Snape je Slizolincan, a ma radost zo zivota a to takym sposobom, ako si ti trajtrlikovia okolo neho ani predstavit nevedia. Jeho zivot je vzrusujuci a napinavy, mimoriadne narocny na intelekt, sebaovladanie, herecke schopnosti a trpezlivost.(ci uz je na strane"dobra" alebo "zla".) podla mna si to malokto uziva viac nez on.
Pripustam ze byt na jeho mieste naozaj nie je med lizat, ale.... bol on niekedy v zivote stastny, uvolneny a uprimny? nie. ved by chudak nevedel co ma robit. uz od narodenia boli na neho kladene naroky, na cmucka maleho. skareda matka, svihnuty mukelsky otec, z neho si robili vsetci inteligenciou podpriemerni chrabromilcania v skole srandu. on mal tisic krat viac predpokladov aby sa z neho stal odpad typu Pettigrewa, no nestalo sa tak.
Veru tak, nie je silnejsej osobnosti v HP ako on a to vcetne Dumbledora a Voldemorta.(Tvrdim to napriek tomu ze moja dusa patri Tomiiikovi a to ostatne....no tomu, na koho mam prave naladu...)

Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: Danae
Datum: 10. 01. 2006, 13:17:14

Jestliže ovšem Snape tato lpí na životě, proč ho dává tak primitivním způsobem v sázku? Proč jde do hry, která má tak vysoké riziko a minimální výnos?
I kdyby bylo jeho největší touhou odkráglovat Brumbála, proč si v klidu nepočká, až Draco selže a pak se nechá pověřit Voldemortem, vykoná úkol a shrábne odměnu?


Nemyslím si, že teorie, že Snape do svého života započítává i svou smrt svědčí o nějaké slabosti - spíše o prozíravosti a síle vůle - a možná podivném druhu nesobectví.

Re: Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: Zloduch / Peeves
Datum: 10. 01. 2006, 13:36:37

Ach, krasne si to napisala...ani sa k tomu neda nic dodat.

Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: Duellona
Datum: 09. 01. 2006, 11:43:16

V tomto musim s tebou suhlasit teda v tom, ze Snape nie je z tych, ktori by mali chut umierat a ze je silnejsia osobnost ako tvoj Tomiiik. Treba dodat, ze nielen silnejsia ale aj inteligentnejsia. Tomiiikovi totiz zvykne prehliadnut niektore dooost podstatne drobnosti (Lilina obeta, dvojity agent a podobne) a prilis sa spolieha na niektore veci (a Dumbledore zas na niektorych ludi)....no len Snapovi pravdepodobne to tomiikovske saskovanie nestoji za tu slavu, ktoru by tym pravdepodobne ziskal...je to taka seda eminencia, juuuuj, ale nie o tom som chcela....eeee...aha, uz viem, prajem ti (si, Snapovi) aby si nemala na Snapea v najblizsej a vzdialenejsej dobe ziadnu naladu, lebo potom sa niekto postara, aby si nemala naladu uz na nic....

Re: Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: Zloduch / Peeves
Datum: 10. 01. 2006, 09:44:43

Nebojky. Myslis ze som buran? Taketo veci sa maju robit tajne, aby nikto neprisiel k citovej uhone. Nemam rada zbytocne stresoidne situacie.

Re: Re: Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: Duellona
Datum: 10. 01. 2006, 10:02:43

vitaj v robote
ale nechci odo mna aby som ta za tu tvoju starostlivost o city vsetkych zucastnenych pochvalila...vlastne uz nikdy nikoho nechcem chvalit, prave robim rocne hodnotenie zamestnancov, ktorych poznam len dva mesiace aj to len cez telefon a maily....a si nemozem pomoct ziadnou kreativnou metodou (rozumej vinko), lebo o dve hodiny idem na sonografiu, kua ak uz toto nepresvedci Snapea, ze nesimulujem a nebolo by odveci keby nieco namiesal, tak potom uz neviem...asi pojdem navstivit Tomiiika nech mi spravi eutanaziu
no...skratka dnesny den v robote ma dost psychicky poznaci asi

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: Zloduch / Peeves
Datum: 10. 01. 2006, 11:46:19

beries to prilis vazne.(myslim robotu) potom sa necuduj ze potrebujes elixiry a eutanaziu od Tomiiika. O to nejde ze by to bol priblem, to on rad, ved ho poznas.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: Duellona
Datum: 10. 01. 2006, 12:02:12

no...v zlcniku mam dva kamene mudrcov, ale aspom viem na com som, takze nie je to zo stresov ale vraj z mastneho a alkoholu (rozmyslam, ze nic ine som vlastne v zivote nejedla a nepila, heh), takze povedz, kedy mozeme vyrazit na obed (dnes sa budem krotit)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: Zloduch / Peeves
Datum: 10. 01. 2006, 12:04:27

vies co som urobila? nevsimla som si ze pises z fora a klikla som len tak reply....nexu vediet kam to odislo....tak pome hned vcul, co povies?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: Duellona
Datum: 10. 01. 2006, 12:09:14

ok, zamykam pracovnu a idem...

Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: Petula
Datum: 08. 01. 2006, 22:15:57

vzhladom na svoj stav nesuhlasim s vyjadrenim "vsetci inteligenciou podpriemerni chrabromilcania"

...nahodou, moj "mucko" je inteligenciou nadpriemerny chrabromilcan - je to jasne!!!???

Re: Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: Zloduch / Peeves
Datum: 08. 01. 2006, 22:17:42

na chrabromilcana je Sirius vskutku nadpriemerny, to s tebou suhlasim.

Neville a jemupodobni vyrazne znizuju poziadavky.

Re: Re: Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: Petula
Datum: 09. 01. 2006, 00:12:46

beriem to tak, ako je to napisane...a odmietam citat medzi riadkami

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: Zloduch / Peeves
Datum: 10. 01. 2006, 11:49:36

Ved ja som tym nic nemyslela. (neni ani velmi kde, medziriadok tam bol len jeden)

Re: Snape už toho má dost
Autor: neviâthiel
Datum: 08. 01. 2006, 14:02:36

Tohle zní šíleně (bez urážky)...
Snape mi nepřipadá jako člověk, který by do svých plánů zahrnoval vlastní smrt. Ledaže by byl hazardér a nic si z toho nedělal... Ale v situaci, ve které je, už se nacházel i před rokem, a tehdy z toho samozřejmě těžil, jak to šlo.
Jenže tak dlouho se chodí s džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Musel si vybrat. Pokusil se z toho nějak vykroutit, naoko se rozhodl a doufal, že tu záležitost vyřeší později.
Mohl volit menší zlo s tím, že jestli selže, lidi z Fénixova řádu se s ním nebudou párat, až ho oddělají.
Anebo vůbec netušil, do čeho leze a vymklo se mu to z ruky.

Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: Zloduch / Peeves
Datum: 08. 01. 2006, 21:36:03

takmer by som suhlasila...takmer az uplne... ved uvidime, co sa z cmucka vykluje.

Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: Duellona
Datum: 10. 01. 2006, 10:03:54

hovor mi o tom
ale celkom by ma aj zaujimalo, co sa vykluje z cmucka v dalsej pritomnosti istej Diany ....

Re: Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: Zloduch / Peeves
Datum: 10. 01. 2006, 10:10:34

neprovokuj.kedze viem na co sa nepriamo pytas, takze...nie, vcera som nepisala. Brat si kupil laptop do toho portugalska. vies ako to vyzera. ked pribudne novy pocitac do uz trojclennej rodiny domacich pocitacov, treba vsetko rozobrat, strojnasobit pocet kablov povalujucich sa po zemi, vsetko preinstalovat, poprehadzovat...radsej som sa vo vlastnej izbe ani nezdrzavala...ale ako sprievody jav mi opravil to ypsilonko.

Re: Re: Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: Duellona
Datum: 10. 01. 2006, 12:08:21

to mi pripomina situaciu u nas doma, tiez chcel brcho vcera strcit daky kablik do mojho laptopa, zosietovat to s dalsimi dvoma desktopmi a laptopom mamy (esteze nebola doma), len potom zistil, ze nema admin prava na tom mojom (a ani mat nebude), takze z toho nic nebolo....hadam nanho nebudem v najblizsej dobe odkazana (lebo ist do servisu na Vajnorsku pozerat na ibm xichty by som tiez nerada)

Re: Snape už toho má dost
Autor: šušeň
Datum: 07. 01. 2006, 22:25:16

šílená teorie... Ale nemyslím si,že v době,kdy skládal ten neporušitelnej slib,měl v úmyslu zemřít... On je neskutečnej kouzelník,kterej si jede jen tak pro sebe a ne pro někoho jinýho,takže si myslím,že neuvažoval o tom,co bude s dracem... Mslím,že nestojí o to,aby umřel jako čestný člověk,kdyby mu na tom záleželo,dával by víc najevo svým "přátelů",na které straně stojí...

Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: Danae
Datum: 07. 01. 2006, 22:32:08

Jasně, že tahle teorie nezapadá do varianty "zlý Snape", za to ve variantě "hodný Snape" by mohla vyplnit některé závažné díry, na které se právem poukazuje, jako "Proč vůbec do přísahy lezl" (stačilo jen zalhat, že od Voldemorta o plánu s Dracem neví, a Narcissa je v pytli). Jedním z důvodů může být, že zvážil všechny výhody uzavřené přísahy a vlastní smrt se mu nezdála jako tak velký problém - s Voldemortem za zády žil člověk stejně každý den na ostří nože.

Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: šušeň
Datum: 07. 01. 2006, 22:42:45

kdyby řekl,že o tom neví,Narcisssa by mu to stejně řekla. Ale co když o tom nevěděl? Co když je mátl? Já taky věřím na teorii "hodný snape". Myslím,že snape nechtěl umřít,už jen proto,že si o sobě podle mě dost myslí,ale zase nechtěl zabít brumbála,který toho pro něj dost udělal,takže připouštím i možnost,že by kvůli tomu sám umřel. jenže brumbál po nšm chtěl,aby ho v nejhorším případě zabil a vzhledem k tomu,že stejně umíral (ošklivý voldyho lektvar),tak to byla přece jenom lepší možnost. Může stále pracovat pro řád,ale zároveň si tím udělal protekci u voldyho. Dost blbý by bylo,dyby se postavil na stranu řádu a brumbál stejně umřel(na lektvar)...

Re: Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: Danae
Datum: 07. 01. 2006, 23:01:45

Co se týče možnosti, že před děvčaty blafoval, taky mě napadla - byl by to geniální herecký výkon. Ale úplně se mi to nezdá, myslím že do toho šel s plným vědomím toho, co dělá. Nemyslím, že by skládal slib, aniž by tušil, k čemu se zavazuje (viz ruka, která se zachvěla). A taky když říkal, že to Pán zla možná bude chtít po něm...

Re: Re: Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: neviâthiel
Datum: 08. 01. 2006, 14:13:44

Mimochodem, mám pocit, že v jedné chvíli si stoupl zády k nim - že by snaha zakrýt menší problém v sebeovládání?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: Danae
Datum: 08. 01. 2006, 17:01:02

Mohl by být, anebo snaha zamezit Belle, která nitrozpyt celkem ovládá, čtení svých myšlenek.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: neviâthiel
Datum: 08. 01. 2006, 17:49:58

No, to vyjde tak nastejno

Re: Re: Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: neviâthiel
Datum: 08. 01. 2006, 14:05:03

Podle toho, jak se choval, jsem měla silný dojem, že blafuje.

Re: Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: Danae
Datum: 07. 01. 2006, 22:58:48

Já právě nevím - vypadalo to, že Narcissa má z Belly pěkně nahnáno - a podezřívám Bellu, že kdyby Snapeovi opravdu prozradila utajené informace, s naprosto klidným srdcem by ji Voldemortovi udala (a pohádky by byl konec).
Ale kdo ví...

Do karet mi hraje to, že Snape nevypadá moc jako člověk, který by si případné Voldemortovo vítězství užil. Většina jeho nepřátel, na kterých by si rád vylil zlost, je mrtvá - dobrá, stále ještě zbývají Harry, Lupin a možná Moody. I když mu fanon přisuzuje neukojitelný sexuální apetit nebo dlouhé opilecké večery, je Snape mnohem spíš asketa: nekouří, nepije, karty nehraje, za holkama nechodí - takže i případné výhody moci by ho asi tolik nezměnily. Jediná možná výhoda s Voldyho vítězství by mohla být, že už by mu všichni konečně dali pokoj.

Re: Re: Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: neviâthiel
Datum: 08. 01. 2006, 14:11:18

Jo, přesně tak, tohle ti odsouhlasím. Snape se nezmění a bude žít stejně jako předtím, jako postavy autorky FF Avevy, co se svým životem nejsou schopny vůbec nic udělat a vlastně jen přežívají.

Znáte takové ty učitele, co mají tituly Mgr nebo PhDr a přitom vyučují na gymplu ve sboru, kde polovina lidí má zřejmě jen střední pajdák nebo Bc? Často jsem přemýšlela, proč jsou tam a ne někde ve výzkumu.

A teď sedím nad matematickou analýzou - předmětem, ze kterého mě už jednou vylili a pak jsem se přihlásila do učiteláku, kde ode mně nechtějí tak hluboké studium, zato ale širší záběr než na obecné.
Na tohle totiž ještě mám.

Re: Re: Re: Snape už toho má dost
Autor: Angelina Johnsová
Datum: 07. 01. 2006, 22:37:18

jo ale ja myslim ze je to proste zlouna rowly se od toho nepusti!!!ale fakt nevim

  << Zpět