Záloha diskusního fóra fmseznam.cz (10/2005 - 30.1.2006)


  << Zpět

Další teorie Snape x Brumbál

Vložil(a): P.M.d.A.
Datum: 07. 01. 2006, 20:51:06

Hele, když se tu furt řeší zrada chudáka Severuse, co když ta scéna s Brumbálovou smrtí vůbec nebyla určena pro Voldemorta?
Co když je v Bradavicích další "dvojitý agent" (vím že už se tu řešil Kratiknot, ale může to být kdokoli).
Podle mě je to stejný chyták jako v jedničce - všechny důkazy i tam ukazovaly na Snapea, ale pachatel byl někdo nenápadný, koho nikdo nepodezíral, tj. Quirrell.
Přemýšlím o tom už půl roku, ale moc jsem to nedomyslela - pomůžete mi?

Re: Další teorie Snape x Brumbál
Autor: Danae
Datum: 07. 01. 2006, 21:12:35

Jak to myslíš? Že Brumála nezabil Snape, ale někdo jinej nazžbluňkanej mnoholičným lektvarem, aby vypadal jako ss? To je lákavá teorie, ale moc jí nevěřím, na to je následná konfrontace s Harrym až bolestně snapeovská (že by řval Kratiknot na Harryho: Neříkejte mi zbabělče?)

Re: Re: Další teorie Snape x Brumbál
Autor: P.M.d.A.
Datum: 07. 01. 2006, 21:29:27

Ne, já si spíš myslím, že Voldemort buď do Bradavic někoho poslal nebo zblbnul někoho místního drobnou kletbou Imperius, aby špehovali Snapea, jestli je to tak jak mu Snape říká, prostě aby jeho loajalitu zkontrolovali přímo na místě.
Brumbál to mohl objevit a holt se obětovat, aby měl Snape vždy čerstvé informace od zdroje (Voldemorta) a mohl Harrymu pomoct zničit Horcruxy.
Není přece pochyb, že Voldemortova důvěra ve Snapea musela Brumbálovou smrtí vzrůst, tak by se mu třeba mohl čas od času zmínit, pochlubit apod. kde ukryl zbývající Horcruxy.

Re: Re: Re: Další teorie Snape x Brumbál
Autor: Aries
Datum: 07. 01. 2006, 23:58:56

Jenže to jsme pořád tam, kde jsme byli. Brumbál se nechá zavraždit "jen jako" v nějakém dobrém úmyslu, aby Snape nadále mohl vesele špiónit. Jenže komu a jak může být na dobré straně prospěšný, když je z něj te´d druhá nejhledanější osoba v Anglii a okolí hned po Voldemortovi? Jak může předat Harrymu nějakou cennou informaci? Ledaže by si ho nejdřív taky zmrazil a pak ještě použil imperius, aby ho Harry poslechl. A stejně by reagoval kdokoliv z řádu, prostě nikdo by se Snapem neztratil žádnou komplikovanější větu než "tak se rychle pomodlete". Kdokoliv z ministerstva by ho zase bleskově odlifroval za Luciusem, aby mu tam dělal společnost. To pak není nic platné, že mu Voldemort věří když mu nevěří ta druhá strana

Re: Re: Re: Re: Další teorie Snape x Brumbál
Autor: P.M.d.A.
Datum: 08. 01. 2006, 11:02:24

Ale pokud se třeba neví jistě, kdo je ten druhý špion, to se pak těžko informuje "ty správné".

Re: Re: Re: Re: Další teorie Snape x Brumbál
Autor: Danae
Datum: 08. 01. 2006, 00:23:17

Inu, informace se dají posílat různě, aniž by se aktéři museli zrovna setkat. Dají se také posílat bez podpisu a nebo pod jménem někoho jiného (to samozřejmě není můj nápad, to už užilo pár slušných ff povídek).

Re: Re: Re: Re: Re: Další teorie Snape x Brumbál
Autor: Aries
Datum: 08. 01. 2006, 11:28:48

nebo pomocí mrtvé schránky :-DD
to tam ještě chybělo

Re: Re: Re: Další teorie Snape x Brumbál
Autor: Danae
Datum: 07. 01. 2006, 21:49:23

Když to je jak jít na motýly s bagrovací lžící. Jak by se mohl sebenenápadnější špeh dostat k SS tak blízko, aby odhalil jeho nejskrytější motivaci? Na to by se musel minimálně účastnit Snapeových rozhovorů s Brumbálem, ale takové cti se málokomu dostalo (kromě Hagrida, který má uši všude ) Leda že by byl špehem sám Brumbál
A k čemu by pak byla celá šaškárna s neporušitelnou přísahou? Kdyby Brumbál nezemřel, zemřel by Snape, takže je mnohem jednodušší vysvětlení, že Brumbál se mimo jiné obětoval kvůli přísaze.
O tom, že Voldyho důvěra k S. vzroste, příliš nepochybuju, ale bude to jakýsi vedlejší produkt.

Re: Re: Re: Re: Další teorie Snape x Brumbál
Autor: P.M.d.A.
Datum: 07. 01. 2006, 22:14:36

Mně se zase zdá, že se Brumbál se Snapem při svých hádkách moc neskrývali, když je každou chvíli někdo náhodou zaslechl.
A když je mohl zaslechnout náhodou, tak co pak schválně při sledování! A neviditelný plášť zdá se taky není úplně nedostatkové zboží.
A ostatně i ty veřejné hádky mohly být součástí plánu jak zblbnout agenta.

Re: Re: Re: Re: Re: Další teorie Snape x Brumbál
Autor: Danae
Datum: 07. 01. 2006, 22:18:30

To nelze vyloučit, ale furt je tu faktor neporušitelného slibu. Aneb Brumbál musí řešit svůj život a Snapeovu smrt (a obráceně) ať už je v Bradavicích agentů šest nebo žádný.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další teorie Snape x Brumbál
Autor: P.M.d.A.
Datum: 07. 01. 2006, 22:26:24

Já vím, ale teď jsem to psala v nějakém paralelním tématu - podle mě je Snape formát a radši by zemřel, než aby zabil přítele a do smrti pohrdal sám sebou.
Takže hledám argumenty pro teorii dohody Brumbála se Snapem, mimo jiné mi tak připadá i již citované "nenazývejte mě zbabělcem" tedy nedořečeno "beze znalosti všech faktů".

Re: Re: Re: Další teorie Snape x Brumbál
Autor: neviâthiel
Datum: 07. 01. 2006, 21:34:25

Ahoj... pozdravuj ode mně sestru, doufám, že můj mail dostala.

Je tu menší problém - JKR už metodu á la Agatha Christe (schovat skutečného pachatele za někoho, kdo dělá binec - tj. Snape v 1, Sirius v 3, Karkarov v 4) použila několikrát a ona se málokdy v něčem opakuje.

Re: Re: Re: Re: Další teorie Snape x Brumbál
Autor: P.M.d.A.
Datum: 07. 01. 2006, 21:40:56

Ségru budu samozřejmě pozdravovat, s největší pravděpodobností jí uvidím zítra.

Přečti si prosím svoji poslední větu ... já už se jí směju pět minut

Re: Re: Re: Re: Re: Další teorie Snape x Brumbál
Autor: neviâthiel
Datum: 07. 01. 2006, 23:41:12

Hehehe:) tam mi utek konec věty... "ona se JINAK málokdy v něčem opakuje"

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další teorie Snape x Brumbál
Autor: P.M.d.A.
Datum: 08. 01. 2006, 11:05:23

Já mám spíš dojem, že je to její oblíbená finta FŇ.

  << Zpět