Záloha diskusního fóra fmseznam.cz (10/2005 - 30.1.2006)


  << Zpět

Hůlky

Vložil(a): neviâthiel
Datum: 03. 01. 2006, 08:08:21

Jak jsme si s Taťánou v noci povídaly v tématu o teoriee Snape/Lily, narazily jsme na jeden detail - a to kde se nacházela celých třináct let Voldemortova hůlka, než se zase vrátil.
Kam se vlastně poděla ta Červíčkova? Nikde není asi slovo o tom, že by ji někdy použil.
Další kdysi řešená nejasnost - co udělali bystrozoři se Siriovou hůlkou a jaktože ji měl v Řádu Fénice opět zpátky? Sehnal si novou, protože tu jeho původní mu zlomili?
A závěrečná otázka: Co se stane s hůlkou, když její majitel zemře? Jde k dalšímu majiteli? (To asi bude mít Ollivander ve skladu překlavkováno).

Re: Hůlky
Autor: Aries
Datum: 03. 01. 2006, 09:12:15

Teorii Snape + Lily jsem už odstřelila, protože nová teorie snape + kariéra se mi zdá přece jen méně krkolomná. Rowla nevyloučila,ž e někdo s Voldemortem šel k Potterovým. Mohl to být Červíče a skutečně mohl tu hůlku mít celou dobu u sebe.
Myslím, že Siriusovu hůlku zlomili. Ta, kteoru měl v pátém díle, nebyla ta původní.
A závěr - asi to bude různé. Neville zdědil hůlku po otci a asi by to bylo podobné, kdyby Frank umřel. A myslím, že není jediný, kdo měl hůlku po někom zděděnou - když teda nepočítám tu Ronovu. Jinak je taky možné, že se hůlka dává a čarodějem do hrobu - co se ovšem stalo s tou Brumbálovou, o tom tam vůbec nebyla řeč.
Jinak hůlka se neprodává zpátky k Ollivanderovi - v Příčné ulici je přece krám, kde mají použité hůlky. Takže nevylučuju, že je možné hůlku zdědit a dědic si ji buď nechá nebo ji prodá. Zbrusu nová hůlka je dost drahá a pokud si někdo nemůže novou dovolit nebo si j inemůže jít veřejně koupit - třeba uprchlý smrtijed, tak jsou mu ty z druhé ruky docela dobré

Re: Re: Hůlky
Autor: neviâthiel
Datum: 03. 01. 2006, 12:52:14

Což odstřeluje moji myšlenky, že se hůlka jednoduše ztratí s duší mrtvého.
O teorii Snape/Lily tady vůbec nejde, my totiž dost odběhly od tématu..

  << Zpět