Záloha diskusního fóra fmseznam.cz (10/2005 - 30.1.2006)


  << Zpět

Harry potomok Chrabrimila?

Vložil(a): Alyssa
Datum: 31. 12. 2005, 11:05:47

Po několikanásobném přečtení všech HP knih jsem dospěla k závěru, že Harry prostě musí být příbuzný s některým ze zakladaelů Bradavic. Hned mi bylo jasné, že se Zmijozelem ne, protože jeho jediný žijící příbuzný je Tom Raddle ( lordy Voldy ). Po přečtení HBP jsem zjistila, že to nemůže být ani Helga z Mrzimoru, protože s tou byla příbuzná stará Hepziba a bylo by směšné, kdyby Harrymu Brumbál neřekl, že to je jeho příbuzná. Dospěla jsem k názoru, že to musí být jediný silný soupeř Salazara Zmijozela, aby Harry mohl porazit i jeho potomka. Takže odpadla i Rowena z Havraspáru. A zbyl mi Godrik Nebelvír... Myslím, že je to docela možné díky všem náznakům z druhé knihy: 1) Harry už v prvním díle může být v Nebelvíru nebo ve Zmijozelu - může být buď v koleji, ve které byl jeho soupeř, takže by ho mohl přemoci jeho vlastními zbraněmi, v této koleji možná doposud uchovanými. Nebo je ve zcela opačné koleji, se kterou se Moudrý klobouk ani setinu nerozmýšlel - v koleji svých předků, Nebelvíru. Otázka Harryho původu není moc často rozebíraná, ví se o celé jeho rodině z matčiny strany... Ale co ta otcova půlka? Víme jen, že James byl čistokrevný kouzelník. Dost velká pravděpodobnost příbuznosti s některým zakladatelem, protože sám Sirius řekl, že téměř není možné být čistokrevný, aniž bys nebyl příbuzný s většinou ostatních rodin stejné čistokrevnosti. 2) Když náš malý hrdina vytáhne Godrikův meč z Moudrého klobouku, Brumbál mu řekne, že právě tenhle meč může z klobouku vytáhnout jen ten, kdo do Nebelvíru stoprocentně patří. To by Harry samozřejmě splňoval, kdyby byl jeho příbuzný. 3) Bylo by docela legrační, kdyby se v 7 vysvětlilo, že Harry byl v Komnatě obviňován tím, že je příbuzným pravého opaku toho, za kterého ho všichni pokládali. A to Rowlingovou baví. 4) Harryho rodiče bydleli v Godrikově Dolu - jak výstižné!!! 5) Mám za to, že by si mohl Voldy vzít něco z domu Harryho rodičů, a tím si vytvořit viteál ( tohle je pouze jeho úmysl ). Potom by měl i něco, co patřilo Nebelvírovým příbuzným a navíc ještě členům Fénixova řádu, kteří s ním čtyřikrát bojovali, ale počtvrté to nepřežili. V HBP bylo řečeno, že Voldy rád sbíral trofeje za své hrůzné činy. A všechny vraždy v HBP jsou zavražděni někoho příbuzného se zakladetelem Bradavic ( až na Brumbála ). Protože se mu tento viteál nepodařilo získat, zvolil radši Naginiho, který symbolizuje jeho příbuznost se Salazarem Zmijozelem. Myslím, že určitě najdete spoustu vodítek, ukazujících na jejich příbuznost.(musim povedat,ze to je z jednej stranky)

Re: Harry potomok Chrabrimila?
Autor: neviâthiel
Datum: 01. 01. 2006, 21:11:37

Tahle teorie se tady řešila už před několika lety. Pak se nějak vytratila - možná ji JKR popřela...

Re: Re: Harry potomok Chrabrimila?
Autor: Sheila
Datum: 01. 01. 2006, 21:25:17

ale vemte si, kolik věcí ona MUSÍ popřít!! kdyby je nepopřela, všichni by si mysleli, že to tak bude...ona chce mást!! když se jí to daří v knížkách, proč by se jí to nedařilo na veřejnosti??

Re: Re: Re: Harry potomok Chrabrimila?
Autor: Esclarte
Datum: 01. 01. 2006, 22:09:15

Myslím, že po pátém a šestém díle tahle možnost ztratila význam. Harryho výhody se nezakládají na nějakém nebelvírském dědictví, jen na jeho schopnosti milovat, darech, které mu nedobrovnolně dal Voldemort a také na jeho vlastní nezdolnosti a odvaze. A do Nebelvíru patří kvůli svým vlastnostem a své volbě, ne svému původu. Jinak by Brumbálova slova v Tajemné komnatě, že je každý tím, pro co se rozhodne, neměla smysl. Ledaže by byl Harry potomkem Nebelvíra i Zmijozela, takže by zase mohl volit mezi svými dvěma předky, ale potomkem Zmijozela je jen a pouze Voldemort.

Re: Re: Re: Re: Harry potomok Chrabrimila?
Autor: Sheila
Datum: 01. 01. 2006, 23:12:59

tak tohle mi připadá jako vcelku nejlepší teorie....

Re: Re: Re: Harry potomok Chrabrimila?
Autor: Ebženka
Datum: 01. 01. 2006, 22:02:27

nojo, to je fakt. Na druhou stranu, nedovedu si představit, že by každý, na koho Rowla pomyslela, musel být potomkem zakladatelů Bradavic. To by museli rodit děti jako králíci a nikdo z nich by nesměl zemřít bezdětný.

Re: Re: Re: Re: Harry potomok Chrabrimila?
Autor: Sheila
Datum: 01. 01. 2006, 23:11:39

v podstatě máš pravdujej stejně se můžeme jen dohadovat, tak co....nemá cenu to řešit...

Re: Harry potomok Chrabrimila?
Autor: Lunita
Datum: 31. 12. 2005, 13:12:46

tuším, že Rowla poprela, že harry je Nebelvírov príbuzný.

Re: Re: Harry potomok Chrabrimila?
Autor: Nomix
Datum: 31. 12. 2005, 13:22:01

Ale ani to nevyvrátila. V každém případě je zajímavé, že se opravdu nikde nezmiňuje o Jamesových rodičích, proč asi?

Re: Re: Re: Harry potomok Chrabrimila?
Autor: Angelina Johnsová
Datum: 31. 12. 2005, 22:03:42

to je fakt ani zminka kolikrat sem si rikala ze harry musi mit nakyy pribuzny i z jamesovy strany rowly se ani nezminila jak to ze mel james takove dedictvi.

Re: Re: Re: Harry potomok Chrabrimila?
Autor: Lunita
Datum: 31. 12. 2005, 13:38:27

Neviem presne, ako to bolo s tou Rowlou,možno to nebola pravda, ale aj ak sami to zdá až prehnane idealistické... Ale ktovie... Možno sedmička skončí happy-endom, a šťastný Harry -potomok slávneho Nebelvíra- si vezme významnú bystrozorku ginny Weasleyovú a budú žiť spolu šťastne a naveky. No fuj, happy-end...

Re: Re: Re: Re: Harry potomok Chrabrimila?
Autor: Moskyt
Datum: 31. 12. 2005, 15:08:36

pche, tohle ještě není pořádný happy-end. Podle mě to skončí tak, že Harry vynalezne kouzlo, které oživuje mrtvé. Oživí tím své rodiče, Siriuse, Cedrika i Brumbála. Koupí si vilu a tam bude bydlet se svou manželkou Ginny Weasleovou a se svými 12 dětmi. Stane se ministrem kouzel a Severus Snape, který se ukáže na správné straně bude jeho poradce. Voldemort nezemře ale Harry z něj vytáhne všechno zlo a z Voldyho se stane správný občan, který hluboce lituje svých činů. Skamrádí se s Harry Potterem a oba si uvědomí, že se vlastně celou dobu měli rádi. Lucius Malfoy zkrachuje a stane se chudým ale nebude mu to vadit. Díky své chudobě si uvědomí, jak pošetile se choval a rozhodne se stát se lékárníkem v nemocnici sv. Munga. Bohatým bude brát a chudým dávat. Draco Malfoy bude na svého otce právem hrdý. Červíček se omluví Jamesi a Lily Potterovým a společně budou bydlet v nově postaveném Godrikově dolu. Zlatoslav Lockhart získá zpátky svou paměť a omluví se všem kouzelníkům, kterým vymazal paměť a ukradl jim jejich činny. Hagrid vyhraje v loterii a koupí si velikánskou vilu, hned vedle Harryho. Každý víken bude zvát na čaj prof. Umbridgeovou a Firenze. Ano přátelé, ti dva se vezmou.

Tak tomuhle já říkám happy-end :o)

Re: Re: Re: Re: Re: Harry potomok Chrabrimila?
Autor: Lunita
Datum: 31. 12. 2005, 16:58:53

Keby sa Harry skamošil s Voldom, toby ešte bolo v pohode... Na to by ešte niekto mohol vymyslieť aj slash, ak taký už náhodou nie je.
Ale mám obavy, že tí čo umrú, sa znovu zobudia, keď Vold zomrie. Sirius alebo Brumbál by mi neprekážali, keby prežili.... Ale Harryho rodičia. To by bolo už také divné. A stále sa bojím, že to Rowla naozaj tak urobí. Že tí dvaja prežijú. Pfuj.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Harry potomok Chrabrimila?
Autor: Esclarte
Datum: 31. 12. 2005, 18:10:21

To si nemyslím. Kdo umřel, ten už je jednou pod drnem a nic se s tím nenadělá, ať ho přejel záchranný autobus nebo ho zavadakedavroval jeden potřeštěný vitealizovaný mizera.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Harry potomok Chrabrimila?
Autor: Moskyt
Datum: 31. 12. 2005, 18:26:39

To kouzlo Harry teprve vynalezne. Vedle rodičů, Brumbála, Cedrika a Siriuse oživí i Luninu matku, všechny členy starého Fénixova řádu, Guirella, Nicolase Flamela a jeho ženu, Bertu Jorkinsonovou, Bodea, Franka Bryce. Uzdraví Franka a Alici Longbottomovi, Lupin už nadále nebude vlkodlak a všichni budou žít šťastně až do smrti.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Harry potomok Chrabrimila?
Autor: Lunita
Datum: 31. 12. 2005, 18:44:36

Oživí aj mŕtvych smrtijedov, ktorí mu budú vďační a prejdú (na podnet Voldyho) na dobrú stranu.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Harry potomok Chrabrimila?
Autor: Moskyt
Datum: 31. 12. 2005, 18:57:26

Samozřejmě. Ale oživlý Nicolas Flamel s Brumbálem vyrobí několik kamenů mudrců a rozdá je všem hlavním postavám Harryho Pottera od Krátury přes Ludo Pytlouna až po Voldemorta a všichni budou nesmrtelní. Nicolas a Brumbál si založí firmu, kde budou na zakázku vyrábět kameny mudrců a velý kouzelnický svět bude nesmrtelný. Harry kameny rozdá i Dursleoyvým, tetě Marge i jejímu psovi Raťafákovi, Pierci Polkissovi i Marku Evansovi. Sir Nicolas de Mimsy Porpington, Krvavý baron, Ufňukaná Uršula i vdova z Kentu se stanou znovu živými lidmi a mohou znovu jíst dýchat a dotýkat se věcí. Rita Holoubková napíše článek o tom, jak se lidé chovají nedobře k obrům a lidé začnou obry tolerovat. Dráp se proto zapojí do normálního života kouzelníků, naučí se anglicky, začne kouzlit a najde si partnerku.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Harry poto
Autor: Christy
Datum: 01. 01. 2006, 15:16:39

Fůj, kdo by chtěl být nesmrtelným? Dlouhověkým možná, ale nesmrtelnost je nanic.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Harry potomok Chrabrimila?
Autor: Lunita
Datum: 31. 12. 2005, 19:27:46

Stavím sa, že o Drápa sa budú obryne aj neobryne biť.

Re: Re: Re: Re: Re: Harry potomok Chrabrimila?
Autor: Cho.Changova
Datum: 31. 12. 2005, 15:36:41

jeste si zapopmnel dodat ze si koupi draci kolonii v Rumunsku a prestehuje ji k sobe

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Harry potomok Chrabrimila?
Autor: Moskyt
Datum: 31. 12. 2005, 15:39:22

To jo, a bude se o ně starat s madame Maxime. :)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Harry potomok Chrabrimila?
Autor: Cho.Changova
Datum: 31. 12. 2005, 15:43:23

a s Drapem

Re: Re: Re: Re: Re: Harry potomok Chrabrimila?
Autor: Alyssa
Datum: 31. 12. 2005, 15:18:05

tak to naozaj hej!!

  << Zpět