Záloha diskusního fóra fmseznam.cz (10/2005 - 30.1.2006)


  << Zpět

Další nápad k R. A. B

Vložil(a): Esclarte
Datum: 30. 12. 2005, 12:44:34

Tak jsem včera v noci znovu přemýšlela o tajemném R. A. B. a vytvořila jsem další šílenou teorii. Vycházím ze dvou předpokladů:
1) R. A. B. věděl o Voldemortovi víc než většina ostatních, kromě Brumbála. Nejen že přišel na to, že si vytvořil přinejmenším jeden horkrux - no dobře, viteál. On věděl i o té jeskyni na pobřeží a asi i o tom, co se tam kdysi přihodilo. Kdo by mohl znát tajemství malého Tomáše Raddlea? Je možné, že se s tím někdy svěřil svým "kamarádům" ze školy? A kdyby ano, že by jim řekl, kde přesně to bylo?
2) Stále mi připadá, že mezi R. A. B. a Voldemortem bylo něco osobného. R. A. B. chtěl, aby V. věděl, že mu ten viteál odnesl právě on.
Můj názor: R. A. B. byl také odchovancem sirotčince paní Coleové, o něco mladší než Tom Rojvol. Také jezdíval na výlety k útesům a něco věděl o tom, co tam kdysi T. R. R. provedl dvěma malým dětem. Mohl by třeba být sourozencem jednoho z nich. OBĚ mají příjmení na B. Nejlákavější by ovšem byla možnost, že R. A. B. byl přímo jedním z nich. Dennis Bishop je vyloučen, ale Amy Bensonová - dejme tomu Romilda Amy Bensonová? Pak by to dávalo úplný smysl. R. A. B. nikdy nezapomněla na děsivý zážitek z dětství, proto si snadno vzpomněla na tu jeskyni a zmířila zrovna tam. Pomstila se Voldemortovi a nechala mu dopis: To já, dítě, které jsi tam kdysi týral, jsem ti odnesla viteál. - Ruku do ohně bych za to nedala, ale přinejmenším měla osoba R. A. B. k těm dětem blízko.
A nakonec jeden háček. Brumbál se ani nezmínil o tom, že by pár let po Tomovi nastoupilo do Bradavic další dítě z toho sirotčince, dokonce že mělo něco společného s tou dávnou událostí. Možná tomu nepřikládal žádný význam, protože o činnosti tajemného R. A. B. tak jako tak nevěděl.

Re: Další nápad k R. A. B
Autor: neviâthiel
Datum: 01. 01. 2006, 20:38:32

Brumbál nemohl vědět, co v jeskyni najde, takže se o tom přirozeně nezmínil... tahle teorie je opravdu zajímavá...

Re: Další nápad k R. A. B
Autor: nit.rob.ran
Datum: 31. 12. 2005, 19:31:08

Jinak co se týče R.A.B. - objevila se teorie, že by to mohlo znamenat "Remember Amy Bennson". Zajímavý, ne?

Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Lunita
Datum: 31. 12. 2005, 13:00:01

Keď si čítam rôzne teórie, tak ani nechcem, aby vyšla 7. kniha. Potom to všetko skončí. A čo budeme rozoberať? Už budú všetky otázky zodpovedané, už sa nebude mať o čom diskutovať. A čo taký Snape? Polovica ľudí sa bude smiať "ja som mal/a pravdu!" a tí ostatní budú v šoku, prečo je to tak, keď mali tak veľa argumentov, ktoré dokazovali opak. Ale už nebudú žiadne dohadovačky... Normálne rozmýšľam, že si 7. diel neprečítam.
Inak tá tvoja teória je fajn, tuším som už niekde zazrela, že by to mohlo byť nejaká tá týraná Voldemortova obeť z detstva. Celkom možné.

Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: neviâthiel
Datum: 01. 01. 2006, 20:39:10

Myslím, že ještě toho bude dost, co JKR nevysvětlí, protože to nepotřebuje pro Harryho dějovou linii..

Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Aries
Datum: 31. 12. 2005, 12:20:48

Dítě ze sirotčince neodporuje mé představě o Voldemortově vrstevníkovi, dokonce i iniciály souhlasí - to by šlo. Jen se divím, že by Brumbála nenapadl ohledat tam nějakou souvislost, páčil přece informace ze všech, co s Voldemortem přišli nějak blíž do styku.
Ale napadá mě, proč by případně Hermiona nenašla žádnou relevantní informaci, i když tím vlastně zase vyruším svou oblíbenou teorii, že R.A.B. je jeden z těch členů Slugova klubu:
Dejme tomu, teoreticky předpokládáno, že R.A.B. je třeba Zabiniho matka - ta proslulá krasavice, co vystřídala sedm manželů. V dopise ovšem uvedla svoje příjmení za svobodna - jako když se svolávají lidi na sraz 15 let po maturitě, taky se podepisjí tak, jak se znají ze školy, že jo. Netvrdím,ž e to musí být za každou cenu ona - ale prostě R.A.B. je žena. Proto ji Hermiona nemohla najít, protože v době, kdy by byl nějaký důvod o ní psát, tak se už jmenovala jinak a iniciály nesouhlasily. Jestli se tohle potvrdí, tak Medek s tím svým mužským rodem bude namydlený. A Holanďani s tí msvým R.A.Z. dvojnásob, pokud o nebude nějaká úpllně nová postava, které můžou vymyslet nové jméno

Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Esclarte
Datum: 01. 01. 2006, 17:50:24

Možná že v době, kdy Brumby začal s páčením vzpomínek, už byl R.A.B. mrtvý nebo nezvěstný. Pravda je, že čtenář by čekal nějakou poznámku o tom dalším dítěti ze sirotčince. Ale ani Moody v 5. díle neřekl Harrymu, že ti dva Prewettovi, co patřili do starého Fénixova řádu, byli bratři Molly a strýcové Rona a ostatních (to jsem se dočetla na oficiální stránce JKR). A v tomhle případě nebyl žádný důvod to čtenáři zatajovat.
Medkův mužský rod se mu může pěkně vymstít. A přitom Hermiona jmenovala dva lidi s odpovídajícími iniciálnami, o kterých se doslechla a jako první tu ženu. Tak toho chlapa mohlo napadnout, že R.A.B. je mložná "ona".

Proč ne Regulus A něco Black
Autor: Esclarte
Datum: 30. 12. 2005, 22:00:10

Protože docela častá odpověď je, že R.A. B. je přece Regulus, uvedu, proč na Regula Blacka nevěřím, přestože má vhodné iniciály - a přestože se v domě Blacků našel medailón.
1) Netvrdím, že to byl takový idiot, jakého z něj dělal Sirius. Ale ta osoba měla před sebou opravdu náročný úkol a zvládla ho zřejmě ještě lépe než Brumbál (byl by to Brumbál zvládl bez Harryho? Brumbál MOŽNÁ i ano, ale kdo jiný? Pravděpodobně mnohem starší a zkušenější kouzelník než dejme tomu dvacetiletý mládenec (JKR jednou řekla, že Sirius šel do lochu ve 22 letech). A kdyby to byl rozený génius, Horác Slughorn by to jistě řekl, když se o něm Harrymu zmínil. Horác však řekl jen, že taletovaný Sirius chodil do Nebelvíru, zatímco jeho bratr k němu do Zmijozelu.
2) Neměl k tomu ani moc času. V 6ce se uvádí, že na rozdíl od Karkarova, který se vydržel skrývat rok, zemřel Regulus docela brzy po své "zradě".
3) Stále můj první argument pro dítko ze sirotčince. R.A.B. věděl o Raddleově kousku v jeskyni. Vyloučeno, aby to znal nějaký zelenáčský Smrtijed. Možnost, že mu o tom pověděli rodiče? Ale odkud by to věděli oni. Sami nebyli Smrtijedi a není moc pravděpodobné, že by se s Voldou znali osobně. A kdyby, tak že by zrovna tohle vyprávěli synovi.
Ostatně Voldemort, jak Brumbál zdůrazňoval, neměl a nemá opravdové přátele a důvěrníky. Nevzpomíná s nikým na blažené nebi smutné časy dětství. Snad jen by se mohl někdy vychloubat před spolužáky, co dokázal už jako malý, ale nemyslím, že by mluvil zrovna o tomhle.

Re: Proč ne Regulus A něco Black
Autor: Danae
Datum: 30. 12. 2005, 23:26:26

To jsou dobré úvahy, na ty se dobře kontruje :)
Co když v tom má zase prsty Brumbál, uličník jeden? Minimálně on věděl o tom, že v osudu Toma hrála jakási jeskyně důležitou roli - a věděl to několik desítek let před tím, než ji navštívil RAB. Dále, Brumbál má obzvláštní zálibu ve vysvobozování Smrtijedů ze spárů Voldemorta - co když byl Regulusovou morální podporou a svěřil mu všechny informace, které do té doby o Tomovi získal? Ne, že by tušil, že v jeskyni něco je, neřkuli horcrux, ale to že je opředená nějakým tajemstvím...
My vůbec netušíme, odkud získal Brumbál první domněnku o tom, že jsou ve hře horcruxy - mohlo by to být velmi dobře od Reguluse.

Anebo nám může stačit informace, že Brumbál vyrazil z ředitelky sirotčince tyto zásadní informace za několik minut. Proč by to mělo o tolik déle trvat Regulusovi - zvlášť když by vytáhl hůlku?
Máme tu také Slughorna/Křiklana, který toho ví až příliš mnoho a o jehož minulosti víme minimum - mohl by sehrát nečekanou roli.

A na závěr: Když by to nezvládl mladý kouzelník, proč by to mělo zvládnout dítko ze sirotčince?

Re: Re: Proč ne Regulus A něco Black
Autor: Esclarte
Datum: 31. 12. 2005, 17:58:21

Brumbál ovšem o Voldemortovi věděl všechno, protože si ho už jako malého vyzvedl ze sirotčince. Nějaký Regulus by to měl v tomhle směru o dost těžší. Na horkruxy asi přišel tak, že Voldemort vypadal nějak blbě a nejen Brumbál, ale i mnozí jiní (Hagrid) nevěřili, že by byl natolik lidský, aby mohl zemřít. Což je myšlenka, která odborníka vede rovnou k horkruxům. Pak tady byl ještě Tomův deník, ten horkrux zvláštního druhu.
Cestu k medailónu by nezvládlo dítě ze sirotčince, ale vynikající kouzelník, který se z něj stal během nějakých dvaceti třiceti padesáti let.
Jinak ještě k tomu, že Brumbál nemluvil o tom, že do Bradavic nastoupilo další dítě ze sirotčince. Možná tehdy nepovažoval za důležité mluvit o tom. Mohl to považovat za nevýznamnou shodu okolností. Mluvil s Harrym o Voldemortovi a skutečnost, že o nějakých pět šest let později nastoupil do Bradavic třebas nějaký Rudolf Adam Brož, o kterém není co říci kromě toho, že byl ze stejného sirotčince, do toho nezatahoval.

Re: Proč ne Regulus A něco Black
Autor: Medea
Datum: 30. 12. 2005, 23:20:39

Nikdo tady ale přece netvrdil, že by byl Regulus ve dvaceti letech nějaký génius. A že o něm Sirius řekl, že to byl idiot, tohle se přece nedá vůbec brát doslova. Zkus si představit, že máš mladšího bratra, s kterým si sice vůbec nerozumíš, ale záleží ti na něm a rozhodně nechceš aby se mu stalo něco zlého. Snažíš se mu radit, ale on i přesto udělá hroznou chybu, která ho později stojí život. Přirozeně o něm řekneš něco jako "idiot jeden, dal se k smrtijedům...", ale nemyslíš to vážně. Takhle jsem to tedy já od Siriuse pochopila. Můj názor je takový, že Regulus byl normální dvacetiletý, ničím vyjímečný čaroděj.
Taky nevěřím, že v té jeskyni byl jen R.A.B. sám. Dejme tomu, že se to tehdy seběhlo podobně jako s Harrym a Brumbálem. Tedy, dvacetiletý Regulus a s ním nějaký starší zkušený čaroděj, který vypil tu břečku a nedlouho potom zemřel...No, tahle teorie asi neprojde.:-)
A ještě jedna věc, která mi připadá nejpodstatnější. Proč by vůbec Rowlingová Siriusovi vymýšlela bratra? Jen tak mimochodem? To se mi nezdá. Proč se o něm třikrát zmiňuje v šestce, když by to nemělo být důležité pro další děj? Když by to tedy nebyl Regulus, tak by všechny tyhle zmíňky o něm vyšuměly do ztracena.

Re: Re: Proč ne Regulus A něco Black
Autor: Aries
Datum: 31. 12. 2005, 14:23:38

co se týče idiota, naprostý souhlas.
a proč měl Sirius vůbec bratra? No asi proto, aby se z něj lépe dala udělat černá ovce. Kdyby byl jedináček, rodiče by si ho asi trochu víc hleděli a ledacos by mu prošlo, protože by byl jediný dědic a tak dále. Ale pokud měl bráchu, který se choval v každém směru přijatelně, tak bylo poměrně snadné ho vysmahnout z rodokmenu

Re: Re: Re: Proč ne Regulus A něco Black
Autor: Esclarte
Datum: 31. 12. 2005, 17:42:54

Asi taky proto, aby to tam nebylo samý (rozmazlený) jedináček. Harry byl jeden, James byl jeden, Draco Malfoy, Neville, Hermiona a asi i Seamus, Dean a Levandule taky. Zrovna tak si nelámeme hlavu, proč má Parvati sestru a Colin bratra.

Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Fíša 99
Datum: 30. 12. 2005, 15:28:31

Kdo je R.A.B?

Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Rorika
Datum: 30. 12. 2005, 15:44:16

Kdybychom to věděli, tak bychom se na to nesnažili přijít. (Jistá osoba, která přišla na to, že Voldemort si vytváří horcruxy, sebrala horcrux-medailonek a místo něho do mísy s hnusem narafičila padělek)

Re: Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Fíša 99
Datum: 30. 12. 2005, 15:47:41

Brumbál?R. (něco) A-Albus B-Brumbál?

Re: Re: Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Elvan
Datum: 01. 01. 2006, 14:44:18

Tak to by se za tim falešnym medailonem nepachtil takovou dobu, ne? A věděl by, že tam ten medailon sám nechal.

Když pominu ten překlad jeho jména.

Re: Re: Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Medea
Datum: 30. 12. 2005, 15:51:38

Fíšo, nerada ti kazím radost, ale Brumbál je anglicky Dumbledore.

Re: Re: Re: Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Fíša 99
Datum: 30. 12. 2005, 17:25:07

No jo.Dumbledore-čmelák

Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Duellona
Datum: 30. 12. 2005, 14:57:08

Moze to byt jedine Regulus, zmierte sa s tym konecne. Siriusov a Regulov stryko Alphard to este viac podciarkuje (ten, co dal Siriusovi dostatok zlata, aby prezil napriek vydedeniu)
Neviem kde som pocula aj nazor, ze ten "locket" v jaskyni, co vymenil a znicil R.A.B by mohol byt presne ten "locket", co sa pri upratovani nasiel v Grimmauld place. Tym padom, nikto iny ako Regulus to tam nemohol dat.

Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Esclarte
Datum: 30. 12. 2005, 15:59:47

Odkud by však zrovna Regulus znal podrobnosti z Voldemortova dětství. Byl o generaci mladší a nezdá se, že by měl mezi smrtijedy nějak významné postavení.

Re: Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Medea
Datum: 30. 12. 2005, 16:30:23

Tohle, zdá se, je jediný kámen úrazu, že? Regulus sice o sirotčinci a té jeskyni vědět nemohl, ale co když o tom věděli jeho rodiče? Já vím, že oni nebyli zrovna smrtijedy, ale ztotožňovali se Voldemortovými názory a taky museli chodit do Bradavic v přibližně stejné době jako on. Kdo ví, třeba právě k někomu ze starších Blacků byl Voldemort na začátku maličko otevřenější, protože uznával jejich čistokrevnost a téměř aristokratický původ.
Ale taky se to Regulus mohl dozvědět nějakou náhodou a nebo měl prostě štěstí.
Nezdá se mi pravděpodobné, že by se Voldemort prořekl před nějakým smrtijedem v pozdější době.
Tohle by taky vysvětlovalo, proč na konci šestky Hermiona nepřišla na nikoho, na koho by pasovaly ty iniciály. Hledala prostě v dodě Voldemortova mládí a to právě Reguluse vylučuje.

Re: Re: Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Rorika
Datum: 30. 12. 2005, 17:15:05

To s těmi rodiči mě taky napadlo a přijde mi to i docela pravděpodobné...

Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Rorika
Datum: 30. 12. 2005, 15:54:47

Já se taky držím Reguluse.

Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Medea
Datum: 30. 12. 2005, 15:37:23

Ta možnost, že R.A.B. je někdo z toho sirotčince mě už taky napadla, ale čím víc se probírám všemi jmény v šestce, tím víc začínám Rowlingovou podezírat, že tam všechna ta jména na B dala jen pro zmatení nepřítele. Ehm,...tedy čtenářů. Každého průměrného čtenáře přece musí jako první možnost napadnout právě Regulus Black. Myslím, že ta ostatní jména jsou jen pro odlákání pozornosti. Proč by tedy teorie, která se od začátku jevila jako nejpravděpodobnější, neměla být správná? Jinak řečeno: Pod svícnem je největší tma. Tedy souhlasím s Duellonou a pořád trvám na Regulusovi.

Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Nomix
Datum: 30. 12. 2005, 14:48:03

kdyby bylo v sirotčinci kromě T.R.R., Brumbálovi by to jstě neušlo a kdyby Amy Bensonová měla čarodějnické schopnosti, určitě by ji Tom tolik neděsil, protože by alespoň částečně věděla o co jde. V každém případě je to hlavolam.

Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: emmelline
Datum: 30. 12. 2005, 15:03:24

Tom by desil každé dieťa, už len svojou zlou povahou. A Harry tiež netušil, že vie kúzliť, aj keď sa mu to vtedy keď sa bál, alebo nahneval podarilo (napr. narástli mu vlasy, keď ho Petúnia ostrihala, a on sa hanbil ísť tak do školy). To, že to boli kúzla si uvedomil až keď mu Hagrid povedal, že je čarodejník a spýtal sa ho či sa mu nestalo niečo zvláštne, čo si nevedel vysvetliť.

Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Alyssa
Datum: 30. 12. 2005, 13:54:34

mam nejake teorie,ale netykasju sa R.A.B.a.,ak chcete pozrite sa na nich:
http://www.fmseznam.cz/diskuse/read.php?id=30524&view=all&clanek=

Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Astoreth
Datum: 30. 12. 2005, 13:39:07

Nejsem si úplně jista tím co teď píšu, talkže mne neukamenujte (nečetla jsem HP6 v češtině a moje angličtina není valná) nemohlo by být R.A.B. více lidí? Vždyť pro jednoho je to trochu velké sousto...
Kdyby každý iniciál jména znamenal jen křestní jméno, nebo jen příjmení trojce spiklenců....

Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Christy
Datum: 30. 12. 2005, 21:10:45

Hele, to je dobré..

Re: Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Medea
Datum: 30. 12. 2005, 21:25:42

Dobré to sice je, ale má to jeden podstatný háček. R.A.B. ten vzkaz napsal v první osobě jednotného čísla.

Re: Re: Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Christy
Datum: 30. 12. 2005, 21:30:22

Škoda, asi se nepočítá, že by jeden mluvil za všechny, co...? Ale připadá mi divné, že to zvládnul R.A.B. sám, kdežto i Brumbál si musel vzít někoho na pomoc (ledaže by se Voldy svěřil RABovi jako bývalému Smrtijedovi, jak překont jeho úžasná ochranná opatření, ale věříte tomu..?).
Tohle by samozřejmě nahrávalo teorii "všechno-bylo-připravené", ale kdo ví..

Re: Re: Re: Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Esclarte
Datum: 30. 12. 2005, 21:38:37

A co teprv jestliže ten NĚKDO byl asi dvacetiletý.

Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Nomix
Datum: 30. 12. 2005, 14:49:04

jasně, na to vypití přece museli být minimálně dva????

Re: Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Ebženka
Datum: 30. 12. 2005, 14:55:49

to jo, ale nemůžu se zbavit dojmu, že ten nápoj musel jít odstranit i jinak. Vypít ho musel jen ten, kdo neznal ten pravý způsob. Případně Voldemort míval s sebou hada, který to vypil. protože pro hady je to neškodné, nebo tak něco.

Re: Re: Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Aries
Datum: 31. 12. 2005, 12:12:57

A proč by to měl voldemort pít? On chtěl, aby to zůstalo na místě jednou pro vždy, nepotřeboval to zase vytahovat ven. Možná že on si mohl nějakým kouzlem zvenčí ověřit, jestli je horcrux v pořádku, a to stačilo. Nehledě na to, že i kdyby to potřeboval vyndat - jéžiš. Popadnu nejbližšího smrtijeda, vysvětlím mu, že ho právě pověřuju výjimečně čestným úkolem, naleju to do něj, vyndám medailon a za odměnu toho dotyčnýho odprásknu a hodím do jezera. Hotovka

Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: emmelline
Datum: 30. 12. 2005, 13:45:45

No mňa zasa napadlo, že ak bol list písaný rukou a Harry ho čítal pod svetlom prútikov - čo ak tam bolo B.A B. - Borkin a Burkes
No ale list je písaný v 1. os., j. č., tak nič...

Re: Další nápad k R. A. B
Autor: emmelline
Datum: 30. 12. 2005, 13:24:50

Pani Colová zo sirotinca povedala, že po výlete k moru a návšteve jaskyne s Tomom Riddlom neboli obidve deti už nikdy celkom v poriadku. Možno Tom zistil, že majú podobné schopnosti (čarodejné) ako on a preto ich do tejto jaskyne vzal a niečo im ukázal. Možno chodili do inej čarodejnej školy ako do Bradavíc.

Voldemort mal asi prívržencov aj z iných krajín (a možno sa učili aj angličtinu )

Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Alyssa
Datum: 30. 12. 2005, 13:07:25

Pekna teoria...Ale ja som za Regulusa,bol smrtozrut a sedia aj inicialy.

Re: Další nápad k R. A. B
Autor: nit.rob.ran
Datum: 30. 12. 2005, 12:56:19

No, myslím si, že kdyby do Bradavic nastoupilo dítě, kterýho Voldemort týral v jeskyni, tak by to Brumbál Harrym určitě řekl... Ale jinak dobrá teorie

Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Danae
Datum: 30. 12. 2005, 12:53:39

Ačkoliv je pro mě Regulus stále teorie číslo jedna, tohle je fakt pěkné.
Problém té teorie popisuješ sama - nevíme o žádném dalším čarodějovi ze sirotčince, a kromě Reguluse o čarodějovi vůbec, který by měl takové iniciály.
Dále oslovení "Pán zla" nikdo jiný než Smrtijedi neužíval - měl by to být tedy také Smrtijed.

Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Luna
Datum: 01. 01. 2006, 14:12:00

Co asi robi J.K.R. ked si cita tieto teorie? Inak ja mam dojem ze D. Harrymu nepovedal viac veci takze mu proste nemusel povedat ze Rokfort navstevuje nikto zo sirodcinca kam chodil Voldemort !!!! Ale paci sa mi teoria o regulovi Lebo ked tak nad tym premyslala mmozno i preto Sirius musel zomriet aby mohol Harry dedit .A ak je to vazne ten medailon !!!!!! Tak patri HArrymu . Ale zasa je tu jedna vec myslite ze by J.K.R. urobila nieco tak jasne ze R.A.B. je rugulus ked si to myslime tak skoro ? Ved ona si zaklada na prekvapenach !!! No neviem ale uz sa tesim (a netesim ) na 7

Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Maya
Datum: 30. 12. 2005, 12:59:54

Ale jak píše Hermióna Granger, nemusela umět kouzlit. Stačilo by třeba, kdyby se za čaroděje provdala a ten jí potom pomohll

Re: Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Danae
Datum: 30. 12. 2005, 13:05:58

Dva velmi schopní čarodějové měli co dělat, aby se k horcruxu dostali a jeden z nich to těžce zaplatil. Pochybuju, že by to zvládl jediný čaroděj s jakkoli schopnou mudlou - leda by to byla Lara Croft

Re: Re: Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Lunita
Datum: 30. 12. 2005, 13:47:06

ALe dvaja čarodejníci by sa tam aj tak nemali ako dostať. Loďka by ich neuniesla, jeden človek musel byť mukel, išlo predsa o váženie čarodejníckej sily. Iným spôsobom ako na loďke by sa tam nedostali, lebo by im v tom zabránili inferi. A čln by toľko mágie neudržal. čiže dvaja čarodejníci neprichádzajú do úvahy.

Re: Re: Re: Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Luna
Datum: 01. 01. 2006, 14:15:51

Ale D. ma vala carodejnickej sily takze á Harry malo takze ak to bolo takto nejako vyvazena aj pred tym ...........

Re: Re: Re: Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Dran
Datum: 30. 12. 2005, 16:18:00

Myslim, ze je to jasne... R. A. B. = MacGyver :-))

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Lunita
Datum: 31. 12. 2005, 13:01:33

No jasné. :) Len tie iniciály nejak nesedia.
Žeby krycie meno? :)

Re: Re: Re: Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Danae
Datum: 30. 12. 2005, 15:21:37

Tomu nějak nerozumím. A co Harry a Brumbál - to je jedna osoba nebo co?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Maya
Datum: 30. 12. 2005, 15:50:09

Harryho to nepočítalo, protože ještě není plnoletý a není kvalifikovaný kouzelník. Člun Harryho schopnosti vedle Brumbálových nezeznamenal. Tak je to v knížce.

Re: Re: Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Maya
Datum: 30. 12. 2005, 13:14:00

Co ty víš, třeba byla!

Re: Re: Re: Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Moskyt
Datum: 30. 12. 2005, 13:07:45

Cha, Bruce Willis si hravě poradí se vším :o)

Re: Další nápad k R. A. B
Autor: Hermióna Granger
Datum: 30. 12. 2005, 12:51:01

Vidíš,to s tou Bensonovou je zajímavý,to ještě nikoho nenapadlo,ani by nemusela být kouzelnice,stačilo by,kdyby znala nějakého čaroděje a ten jí pomáhal.

  << Zpět