Záloha diskusního fóra fmseznam.cz (10/2005 - 30.1.2006)


  << Zpět

Možnost zrušení teorie Snape + Lily - je to ještě

Vložil(a): Aries
Datum: 29. 12. 2005, 23:02:47

Tak jsme tak zase spekulovaly s Angel of Music a vrátily jsme se ke slavné teorii Snape + Lily a Snapeův záchvat náhlé lítosti když zjistil, že jde o Lily, do které byl zamilovaný už od 6. ročníku.
Jenže ono to jde i bez ní:
Snape vyslechl věštbu a usoudil, že na tom možná něco je. Napadlo ho, že by nebylo špatné si připravit nějakou únikovou cestu, kdyby se skutečně stalo, že ten, kdo se narodí, pána zla zlikviduje. A tak šel za Brumbálem a vykládal mu o záchvatu lítosti a jak má voldemorta plné zuby a jak by rád odčinil všechno, co kdy napáchal, a jestli by mohl něco udělat a jestli by Brumbál mohl udělat něco pro něj, etc. etc. No a Brumbál z něj udělal svého špeha u voldemorta a slíbil mu veškerou možnou ochranu, kdyby něco. A Sanpe nechal věcem dál volný průběh, jen sem tam přinesl tu zprávu Brumbálovi, tu naopak voldemortovi. To ovšem ještě nebyl zaměstnaný v Bradavicích.
Za Lily se v klíčovém okamžiku přimluvil Červíček. Třeba si myslel, že když se jí pak pochlubí, jak ji zachránil, bude u ní mít nějaké šance. Voldemort mu slíbil, že mu Lily nechá - za odměnu za prozrazené Fideliovo zaklínadlo.
Po Voldemortově pádu Snape nastupuje v Bradavicích a Brumbál dosvědčí, že se mu přihlásil jako špión už dřív - což je taky pravda. Co vy na to?

Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily - je to ještě
Autor: Taťána Orlovská
Datum: 03. 01. 2006, 01:58:44

Jo, a James se Severusem se nenáviděli tak strašně kvůli famfrpálu a oblíbenosti/ neoblíbenosti, jak se neustále snaží tvrdit Sirius s Remusem. Já si nemůžu pomoct, ale nic nepostaví mezi dva chlapy větší překážku než ženská.

Možná je hajzl, ale když už tak má aspoň styl. Na nic si nehraje. Je prostě hajzl. On konec konců o sobě taky nikdy nic jiného netvrdil.

Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily - je to ještě
Autor: Aries
Datum: 03. 01. 2006, 08:36:16

Pravda, to je trochu slabé . ale těch důvodů mohlo být tisíc různých a když se to sečetlo dohromady...

Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily - je to ještě
Autor: Taťána Orlovská
Datum: 03. 01. 2006, 08:49:02

Hm, tomu nevěřím. James udělal něco, co mu Snape nikdy nemohl odpustit. Jak to říkal Brumbál, jsou věci, které člověka zasáhnou tak hluboko, že se nikdy nezahojí. Proč nenáviděl nejvíc Jamese? Nebyl to snad Sirius, kdo se ho pokusil zabít? To mi přijde jako pádnější důvod k nenávisti než to, že je někdo oblíbený frajírek a šikanuje tě. Proč nenávidět za šikanu někoho, kdo je už šestnáct let po smrti? Kdyby ovšem v tom byla ženská a navíc je tu dítě, živí důkaz toho, že Lily o něj nikdy nestála, to je pak jiný káva.

Je ale pravda, že to je čistě logická úvaha. Klidně to mohlo být tak, že James Severus rozcupoval jeho oblíbené plyšové zvířátko (Teď pochopitelně žertuji)

Re: Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily - je to ještě
Autor: Aries
Datum: 03. 01. 2006, 09:29:56

Jenže oni se nesnášeli ještě dřív, než James začal chodit s Lily. James mu musel provést něco hned a začátku školy. A pokud to nesouviselo s holkou, no tak asi se Snapeovou ctižádostí. Připravil ho o nějakou školní cenu nebo já nevím. To se snad ještě dozvíme. Ale ono to mohlo opravdu začít celkem nevinně jako mezi Drakem a Harrym, až došlo k nějakému vážnému incidentu, který už se nedal jen tak smazat. Harry a Draco se ze začátk utaky jen obyčejně neměli rádi, ale když pak jeden použil Cruciatus a druhý sectumsempra, to už se dost těžko napravuje

Re: Re: Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily - je to ještě
Autor: Taťána Orlovská
Datum: 03. 01. 2006, 09:36:16

Ale než začal chodit s Lily, musel se James snažit ji získat. Většinou to nezačne jako blesk z čistého nebe. Snape mohl být konkurence od první chvíle, co ji spatřili. Vzájemně si byli nesympatičtí a do toho tohle. Mě to přijde logické, bohužel logika se ne vždy dá aplikovat na reálný život.

No, Draco je zmetek a s Harrym se rádi neměli od prvního okamžiku, ale nepřijde mi, že by k němu Harry pociťoval nějak velkou nenávist.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily - je to ještě
Autor: Aries
Datum: 03. 01. 2006, 09:51:53

Ale Draco k němu možná jo. James ke Snapeovi možná taky nepociťoval nějakou vyslovenou nenávist, co ty víš

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily - je to ještě
Autor: Taťána Orlovská
Datum: 03. 01. 2006, 09:58:22

Jistě, zase Potterové. Možná bychom měli začít s tím, že nic není absolutní. Tudíž Snape není stoprocentní hajzl, ale ani Potterové nejsou svatí.

Promiň, ale pokud někomu vadí už jen pouhá existence něčí osoby, nesvědčí to o moc vlídném smýšlení. Draco a Harry si neprovádí věci, jako James a Snape.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily - je to ještě
Autor: Aries
Datum: 03. 01. 2006, 11:01:14

Tak pokud někomu vadí něčí pouhá existence, rozhodně je to minimálně zarážející. Jenže někdo někdy (ave?) tady poznamenal, že kdo ví, jestli takhle neodpověděl schválně právě proto, že se ho ptala Lily (to by ovšem znamenalo, že ona nějakou roli v těch vzájemných vztazích přece jen hrála, hergot, to je zmatek). Kdyby se ho zeptal přímo Snape "co ti na mně vadí", tak by mu třeba odpověděl "že jsi schválně zkazil Červíčkovi lektvar".

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily - je to ještě
Autor: Taťána Orlovská
Datum: 03. 01. 2006, 11:16:14

No, zarážející to určitě je. Ano, je možné že to řekl jen kvůli Lily. Třeba chtěl být vtipný, jenže málo kdo říká a dělá něco jen tak bez důvodu.

No, když uvažuji paralelu Draco vs Harry. Harry by asi odpověděl na takovou otázku "že jsi takový hajzl" Jamesovi asi vadilo Snapeovo chování a zájem o černou magii. Jenže to sedí na půlku Zmijozelu. Proč tedy specielně Snape? Jasně mohl to být školní otloukánek. Byl malý, ošklivý a ještě ksindl, ale já si fakt myslím, že v tom byla holka.

Protože mi pořád nejde na rozum, proč Snape nenáviděl zrovna Jamese nejvíc, když Sirius byl podle mne ten, kdo proti němu Jamese štval. Jen si vzpomeň na to jeho: "Já se tak nudím." Já jsem z knohy získala dojem, že Sirius byl horší než James, ale přesto Snape nenávidel víc Jamese. A nenávidí Harryho. Jen proto že je syn svého otce? Možná proto, že je slavný, ale když si přečteš, jak se Snape na Harryho dívá od prvního okamžiku - to je hmatatelný odpor.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily - je to ještě
Autor: Aries
Datum: 03. 01. 2006, 14:40:37

Podívej, aby bylo jasno, nechci se v žádné mpříapdě zastávat Jamese, pokud se potvrdí, že to byl opravdu zmetek, co šikanoval každého na potkání a zejména otlounkánky z jiných kolejí.
Ale:
1. Nemyslím si, že Snape byl otloukánek. nedovedu si představit kluka, který je v šestnácti úplně nemožný, a o dvacet let pozdějí udrží bandu puberťáků v absolutním klidu a soustředění jediným pohledem. Prostě tohle v sobě někdo buď má nebo nemá, i když pochopitelně lze svou autoritativnost zdokonalovat, ale ne jen tak ji z ničeho nic získat. Navíc Sirius jasně řekl, že Snape patřil k partě a znal toho z čern émagie víc, než kluci z posledních ročníků. Tohle muselo v době Voldemortova vzestupu zmijozelským velice imponovat, nehledě na to, že když někdo patří k partě, tak není opuštěný chudáček, a když ještě ke všemu umí kouzla jako sectumsempra, tak je dost těžké nebrat ho vážně.
Právě na základě tohohle mě dost překvapilo, že si Snape schválně sedl sám poblíž Jamesovy party. To vypadalo skoro jako by ho chtěl vyprovokovat, ale potom to nějak neukočíroval. Asi jako když si Harry tajně přál, aby ho Dudley a jeho parta napadli, i když sám nic vyprovokovat nechtěl.
A navíc - neznáme kontext. Kdyby se někdo podíval do myslánky na scénu Harryho a Draca v umývárně v momentě, kdy Harry zarazil cruciatus, asi bude mít dojem ještě horší než ze Snapeova poletování ve vzduchu. Nevíme, co se stalo hodinu nebo den předtím, to je to.
A navíc se pořád nemůžu zbavit dojmu, že Snape z nějakého důvodu chtěl,a by Harry tu vzpomínku viděl - vždyť mu ji strčil až pod nos.
Ale jestli se ukáže, že Snape byl otloukánek navzdory mému dojmu a James ho skutečně napadl jen tak pro nic za nic, tak beru zpět a jak obych nic neřekla, protože to by opravdu bylo absolutně neomluvitelné

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily - je to ještě
Autor: Taťána Orlovská
Datum: 04. 01. 2006, 00:53:12

Ok, tak otloukánek je silné slovo. Ale evidentně proti němu všichni něco měli.

Patřil k partě. Víš, takhle věta je hrozně zajímavá. Kde byla ta parta v tom pátém ročníku, hm? Kde byli Avery, Lestrange a všichni jeho spolužáci, ta slavná zmijozelská parta. Já si myslím, že se s nimi dal dohromady až později, jinak by byl někde poblíž nich ne?

Ano, ale Snape byl schopný, ale nepřišlo mi, že by to byl on, kdo vyhledával spory. Možná ta kouzla měl jen k obraně. Celou cestu čučí do pergamenu v té vzpomínce. Je tam jasně psáno něco ve smyslu, že jde k neurčitému cíli. Navíc co by z toho měl? Jedině že je skrytý masochista.

No, nedokážu vymyslet nic, co by omlouvalo Harry a Jamesův útok. U Jamese navíc nevyprovokovaný. Kontex nekontext pověsit někoho za nohy hlavou dolů a chtít ho přede všemi svléknout, jak bys to omluvila? A pochybuji, že den před tím tohle Snape udělal Jamesovi. A ať to bereš odkud chceš 4 je pořád víc než 1. A Snape umí počítat.

Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily - je to je
Autor: neviâthiel
Datum: 02. 01. 2006, 21:59:26

Myšlenka, že Červíčkovi byla Lily slíbena jako odměna za smrt Harryho, mně napadla asi před dvěma roky. Nic ji nepopírá, jenže já ji taky uvařila ze vzduchu...

Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily - je to je
Autor: Taťána Orlovská
Datum: 03. 01. 2006, 01:59:19

Brr, být slíbena Červíčkovi, taky bych se raději nechala zabít.

Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily -
Autor: neviâthiel
Datum: 03. 01. 2006, 02:01:55

Já bych možná zabila jeho.

Re: Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily -
Autor: Taťána Orlovská
Datum: 03. 01. 2006, 02:06:05

Smůla že se schovával za Voldemortem, mohla to Lily zkusit

Re: Re: Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape +
Autor: neviâthiel
Datum: 03. 01. 2006, 02:11:13

Já myslím, že tam vůbec nebyl.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape +
Autor: Taťána Orlovská
Datum: 03. 01. 2006, 02:13:50

Hm, a kde přišel tedy k Voldemortově hůlce? Kdo ji sebral, když Voldemort opustil tělo?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie
Autor: neviâthiel
Datum: 03. 01. 2006, 02:37:01

Já nevím, uvedla to JKR?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie
Autor: Taťána Orlovská
Datum: 03. 01. 2006, 02:37:39

Ne, akorát si ji ve čtvrtém díle Voldemort od Červíčka vyžádá

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Možnost zrušen
Autor: neviâthiel
Datum: 03. 01. 2006, 08:04:54

Řešilo se už někde, kam se hůlka poděla? Asi založím téma.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Možnost zrušen
Autor: Taťána Orlovská
Datum: 03. 01. 2006, 08:15:14

Asi ano, ale kdo ví kdy a kdo ví kde :-)

Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily - je to ještě
Autor: Alyssa
Datum: 30. 12. 2005, 13:14:46

dalsie teorie ohladne HP7:
http://www.fmseznam.cz/diskuse/read.php?id=30524&view=all&clanek=

Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily - je to ještě
Autor: Duellona
Datum: 30. 12. 2005, 09:43:21

Dumbledore predsa hovoril, ze sa na "dobru stranu" pridal este pred padom Voldika, cize este pred smrtou Lily, no...ale skusme sa vcitit do Severusteka... maly neoblubeny half-blood slizolincan na skole zistuje, ze neznasa Pottera a spol. pretoze su to vypatlanci a vobec si nesadli. Neviem si predstavit, preco by sa mal zalubit do Lily (ok, isli jej mozno elixiry ale James ako spravny adept na aurora - opravte ma ak nebol sa tam motal tiez, takze nic). No a do toho este priratajme historku, kde James zachranuje Snapovi zivot, a historku, kde sa Lily zastane Snapea. Zaujmom o Dark Arts a idealy isteho Lorda Voldemorta ziskava Snape medzi rovesnikmi istu "prestiz" a "pochopenie (hlavne v slizolinskom slova zmysle). Spoznava sa so starsimi slizolincanmi, predovsetkym s o 6 rokov starsim Luciusom, Bellatrix atd., ti ho privedu k Lordovi V. - podla mna ani pridanie sa k smrtozrutom nebolo z nejakej vypocitavosti, ale skor toho, ze ho k nemu priviedli ostatni, ktori boli v slizoline "in".
Po vypocuti proroctva zistuje, ze Voldik nie je uplne neporazitelny (medzitym uz mohol Snape z toho vyrast a uvedomit si, na aku blbost sa to nechal zlakat a chce sa z toho vysekat - najlepsie nejakym slizolinskym sposobom, aby si mohol nechat pootvorene dvierka). Takze zacal robit pre Dumbledora....co sa mu aj vyplatilo. Pochybujem, ze behom tych 15 rokov ci kolkych co bol Voldik mimo sa Snape nejak zasadzoval za jeho navrat....nakoniec, poslednych 5 rokov sme mohli Snapea dost pozorne sledovat cez Harryho.
No a clovek aj ked hra naoko na dve strany, vo vnutri musi byt presvedceny o vacsej spravnosti len jednej.
Neviem presne kolko rokov sluzil Voldymu, ale patnast rokov pod Dumbledorovym vplyvom, to musi zanechat nejake nasledky aj na takej osobnosti ako je Snape. Pochybujem preto, ze nejakym strachom z Belly pripadne Voldika by Snape zradzal Dumbledora

Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily - je to ještě
Autor: Rorika
Datum: 29. 12. 2005, 23:16:28

No...jako jo,dobrá teorie ;)
Ale já nějak nevím...pořád nemůžu přijít na chuť té Snapeově roli jako,že dělal to,co mu přišlo výhodnější...donášel tomu,pak zas tomu a hrál na obě strany... a čekal,jak se situace vyvine...možná si ho moc idealizuju ale myslím,že Snape je věrný jen jedné straně,buď dobré,nebo té zlé...

Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily - je t
Autor: Danae
Datum: 30. 12. 2005, 12:26:48

Ráda bych sem přihodila jednu teorii, kterou skutečně miluju a která mě přivedla na stranu těch, kdo věří, že Snape přece jen k Lily něco cítil a že kdysi byli minimálně přátelé.

Týká se SNAPEOVY NEJHORŠÍ VZPOMÍNKY. Autor této teorie velmi přesvědčivě tvrdí, že osoba, která má za sebou traumatické dětství, nekolikaletou kariéru mezi Smrtijedy, svědek mnoha brutálních vražd, možná autor několika z nich a nepochybně muž, který si pár cruciatů zažil na vlastní kůži si za nejhorší vzpomínu nevybere, že ho někdo v pátém ročníku pověsil hlavou dolů.

Tedy: nejhorší vzpomínka se netýká Jamese, ale Lily. Teorie hovoří o tom, že Lily se se Severusem přátelila a věděla o jeho učebnici, do které jsou vepsána zaklínadla. Nelze vyloučit, že učebnice byla jejich společná (mohli být při lektvarech ve stejné pracovní dvojici) a že ony vpisky o lektvarech byli Lilyiny (a zaklínadla Snapeovy).
Když Severus zjistil, že James proti němu používá JEHO vlastní kouzlo, domníval se, že Lily zradila jeho přátelství a prozradila ho Jamesovi (což je velmi nepravděpodbné - James se ho pravděpodobně dozvěděl jinak).
Proto konsternovanou Lily strašlivě urazil a navždy ukončil jejich přátelství. Tenhle zážitek ho k Pánu zla posunul víc, než leccos jiného.
Snape se později pravděpodobně dozvěděl, že jeho podezření bylo liché... a když Voldemort zaútočil na Potterovi...

Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily - je t
Autor: Aries
Datum: 31. 12. 2005, 11:51:55

Je to zajímavé, ale měla bych jednu námitku. Ze Snapeových kleteb použil James konkrétně levicorpus. A Lupin říkal,ž e tohle kouzlo bylo v té době vysloveně v módě a dělal ho kde kdo na potkání. Taky bych neřekla, že by zrovna v té chvíli James to kouzlo použil vůbec poprvé, to by asi ta jeho banda dávala najevo nějaké překvapení. Ale pořád mi to nějak neštymuje. Někdy někde jsem tady už psala,ž e je možné, že to kouzlo vlastně vymyslela Lily. Pokud ona ho mínila jen jako vtip, tak se o něj mohla bez postranních úmyslu podělit s kdekým, Snape by ho asi spíš tajil pro sebe. Připomínám, že je neverbální, takže jen tak odposlouchat se nedá

Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily -
Autor: emmelline
Datum: 30. 12. 2005, 12:58:39

Krásna teória.
Presne nad týmto som uvažovala včera, prečo bola pre Severusa práve táto spomienka najhoršia ? A taká zrada od priateľa hnusne bolí a ťažko sa odpúšťa. Z toho vyplýva niečo také ako si popísala – že boli priatelia, aspoň na hodinách elixírov. Snape ju obdivoval, pretože on bol v elixíroch dobrý, rozumel im, on túto vedu miloval a vedel preto oceniť aj uznať, ak Lilly bola v niečom lepšia ako on. A z toho pramenilo to, že si myslel že sú dobrí, vnútorne a voči druhým spriahnutí priatelia, aj keď Lilly to možno tak necítila. A možno preto tú zradu, tak zobral, že prezradil časť vypočutého proroctva nejakému Smrťožrútovi (a on Temnému pánovi). A tým si možno vyslúžil aj on tú česť, že sa dostal do ich spoločenstva, aj keď neskôr si uvedomil, že to čo urobil nebolo správne a vrátil sa kajúcne pod Dumbledorove krídla...

Re: Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lil
Autor: Danae
Datum: 30. 12. 2005, 13:09:29

Myslím, že důležité také bylo, že Snape v době, kdy poslouchal za dveřmi, naprosto netušil, jakých kouzelnických rodin se věštba může týkat. Kdyby věděl, že ohrozí Lily Potterovou, možná by tak rychle za Voldym nespěchal.

Re: Re: Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape +
Autor: emmelline
Datum: 30. 12. 2005, 14:02:37

Súhlas!
No a ešte prečo Severus tak nemá rád Harryho?
Možno preto, že je aj inak s ním zviazaný.
Možno sľúbil Dumbledorovi, keď Lilly zahynula, že on osobne nikdy Harrymu neublíži. A spečatili to neporušiteľnou prísahou ??? Tým by sa vysvetľovalo, prečo ho, ak je na strane zla ešte nepodhodil Voldemortovi.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Sna
Autor: Danae
Datum: 30. 12. 2005, 14:14:56

Hej, teorie s neporušitelnou přísahou je moc pěkná! Znám také jednu parádní povídku v angličtině, kdy ho k podobné přísaze přiměje Lily, když jsou oba spolu součástí prvního Fénixova řádu

Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily - je to ještě
Autor: Astoreth
Datum: 30. 12. 2005, 08:18:02

Podle mne je takový, kouká z čeho víc kápne. Ovšem neodsuzuji ho za to...proč by ne, každý přeci nemůže být charakterní hrdina a řekněme si upřímně, kolik takových ve skutečnosti je.... Rytíři už jsou jen v pohádkách, Snape je prototyp dnešního člověka...kouká, kde se bude mít líp a co mu z čeho kápne. Nemůžeme mu ale upřít značnou dávku odvahy, inteligence a nadání. Dělat dvojitého agenta je nelehký úkol a málokdo by se ho zhostil tak přesvědčivě....

Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily - je to ještě
Autor: Aries
Datum: 29. 12. 2005, 23:19:17

Pokud přijmeme teorii, že je věrný hlavně svému prospěchu, zase se ned áříct, že někoho vysloveně zradil, když mu nebyl věrný nikdy, ne? (to je asi pohled z té nejlepší stránky, jakého jsem schopná)

Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily - je to ještě
Autor: Astoreth
Datum: 30. 12. 2005, 08:19:06

souhlasím, naprosto

Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily -
Autor: Medea
Datum: 30. 12. 2005, 00:32:59

Vím, že si tady hodně lidí myslí, že Snape je jen na své vlastní straně. To se mi nezdá. Mně rozhodně nepřipadá jako až takový nezávislák. On vždycky dělal to, co mu někdo jiný nařídil, ať už to byl Voldemort nebo Brumbál. Navíc, mluvíme tu o době, kdy mu bylo asi takových 22 let (tedy ještě mladé ucho:-)), nevěřím, že by Brumbála tehdy obalamutil nějakou předem připravenou historkou o lítosti.
Teď po mně asi začneš házet potlouky, ale mně ta stará a otřepaná teotie jako z telenovely (Snape zamilovaný do Lily) po přečtení šestky zažíná připadat reálná. Tedy, nemusel být nutně do Lily zamilovaný, ale mohl jí být něčím zavázán.

Re: Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily -
Autor: Aries
Datum: 31. 12. 2005, 11:45:51

Ano, s tou závislostí na vyšší autoritě máš pravdu, to už jsem tady taky někde psala. Snape v podstatě celý život drží ústa a krok. Hezký příklad je vzorný lektvar, který vařil Lupinovi, i když by mu tam asi nejradši přihodil nějakou muchomůrku.
Ale to mé teorii vůbec neodporuje - naopak. Když zjistil, že Voldemort jako šéf může případně skončit, neodstěhoval se do Ameriky, kde by začal nový život na vlastní pěst, ale našel si jiného šéfa. A když potom později měl pocit, že Brumbál už asi nebude schopný ho dlouho účinně chránit, protože stárne - no tak šup zpátky.
Teorie Snape + Lily se mi dost dlouho líbila taky, ale právě proto, že je tak telenovelovitá a tak obecně rozšířená, bych se spíš přiklonila k nějaké jiné.

Re: Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape + Lily -
Autor: Rosselanor Loke
Datum: 30. 12. 2005, 00:39:39

Nemám sice nic k tématu /jelikož Snape + Lili mi vážně nepřipadá pravděpodobné/, ale jako čerstvý 22tník - NO DOVOL!!!

Re: Re: Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape +
Autor: Medea
Datum: 30. 12. 2005, 00:43:02

V časových údajích nevynikám, tak mi osvěž paměť.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie Snape +
Autor: Rosselanor Loke
Datum: 30. 12. 2005, 00:50:50

VTIP - "snape měl asi 22 let /tedy ještě mladé ucho/" - konec citátu. No, a mě bylo na Štědrý den 22 - savvy?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie
Autor: Medea
Datum: 30. 12. 2005, 00:59:55

Tedy, tím, že jsem napsala "mladé ucho" jsem jen chtěla zdůraznit věkový rozdíl mezi ním a Brumbálem a taky tam musel být velký rozdíl mezi jejich kouzelnickými schopnostmi. Nic proti Tobě ani proti ostatním 22ti letým. Takže dodatečně: Vše nejlepší!!! Gratulujík a hodně-štěstí-přejík. Já budu mít narozky pozítří. Doopravdy.
A mimochodem, ono Snapeovi opravdu muselo být těsně před pádem Voldemorta kolem 22ti.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Možnost zrušení teorie
Autor: Rosselanor Loke
Datum: 30. 12. 2005, 01:10:43

A do budoucích dnů, pokud už bysme se nesešly - vše nejlepší!!! gratulujík a taky hodně-štěstí-přejík. Já ti to věřím /BTW - kolikáté, není-li to drzý dotaz /

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Možnost zrušen
Autor: Medea
Datum: 30. 12. 2005, 01:19:26

Taky moc děkuju.
Na můj věk je lepší se neptat. Nějakou dobu jsem ho na diskusi úspěšně tajila, ale asi už s tím musím ven. Takže 1.ledna mi bude 28.
Až si tohle přečte Aries, tak se asi chytí za hlavu, s jakou zastydlou puberťačkou si to píše.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Možnost zrušen
Autor: Ioreth
Datum: 02. 01. 2006, 23:45:25

Také přeju všechno nejlepší. Musím říct, že proti mě je Aries ještě mláďátko. Je to zvláštní, já si od dvaceti nepamatuju kolik mi je. Vždycky si to musím vypočítat, když se mě někdo zeptá.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Možnos
Autor: Medea
Datum: 03. 01. 2006, 00:20:03

Děkujík! :-)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Možnost zrušen
Autor: Aries
Datum: 02. 01. 2006, 20:25:42

Tak dodatečně všechno nejlepší, holčičko :-)
Jinak neboj, za hlavu se nechytám, naopak jsem ráda, že jsem zatím nebyla odkázána, ať se vrátím do hrobu

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Možnos
Autor: Medea
Datum: 02. 01. 2006, 20:48:18

Velký děkujík.
Něco takového by si tady k tobě přece nikdo nedovolil.:-) I tak jsme tady ale v menšině. Ještě si tak vzpomínám, že Astoreth je asi tak v mém věku, ale jinak je to tady samá omladina, což je samozřejmě normální.
S tou "holčičkou" jsi mi něco připomněla. Když jsme totiž s celým příbuzenstvem byli popřát hezké svátky mé babičce, babička začala všem nabízet kávu a nakonec se obrátila na mě a mého bratra s otázkou: "A co si dají děti k pití?" A můj bratr, který je o dva roky starší než já na to pohotově odpověděl: "Třicetiletý děti si daj taky kafe."

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Možnos
Autor: Tajemný hrad v Karpatech
Datum: 03. 01. 2006, 01:08:14

Medeo, též se hlásím k věku blížící se k třicítce

  << Zpět