Záloha diskusního fóra fmseznam.cz (10/2005 - 30.1.2006)


  << Zpět

Pottera mají rádi i ti,do kterých byste to neřekli

Vložil(a): Elvan
Datum: 24. 12. 2005, 23:16:38

, fakt, i muj učitel chemie, kterej na to vůbec nevypadá. Žije ve svym světě vzorečků, mineralogie a pokusů. Miluje řízky a uzeniny a vůbec všechno jídlo, podle toho taky vypadá (vysloužil si přezdívku mrož). A je taky hodně energickej. Pozná okamžitě, když student nedává pozor, třeba když jenom čumí do blba nebo čmárá po sešitě (něco jako Moody - "Musíte být pořád ve střehu!"), se studentama vede ostrý řeči, sám si koleduje o utření a občas je na nás taky hnusnej, on teda nechce, aby to tak vyznělo, když něco řekne, tak se směje on i půlka třídy, ale občas neni taktní (no, my teda taky ne - ale co, poslouchat během jedný hodiny pětkrát - to musí pochopit i podprůměrně nadanej kůň; na jedničku to umí bůh, na dvojku já...; dámy; jednou je to vtipný, ale v tejdnu podesáty už moc ne)).
Doufám, že o prázninách nemá přístup k netu, jinak mě asi ... (vyzkouší z matiky)
Věděla jsem o něm, že si stáhnul z fanu ten překlad prince a že ho čet, často jsem odolávala pokušení začít s nim na tohle téma mluvit, v životě vypadal tak nepotterovsky...
Ve středu jsem měla bejt zkoušená z chemie, termochemie a termodynamiky, normálně hezká látky, myslela jsem si, že to umim, tak jsem si ve chvíli kdy jsem zrovna čekala, ať si druhá skupina dodělá laborky, četla Prince a bavila se s kámoškou a kamarádem (z Harryho jsem přečetla pár slov, prakticky jsem se s nima jenom bavila a Harryho měla rozevřenýho hřbetem nahoru). Jak mně vytáh, tak řek: "Tak pojď, ty Harry Pottere." Třída se v dobrym uchechtávala, takhle mně znaj "Ty Henry Trottele." (nebo tak nějak)
"Já má jinou přezdívku na českym fandomu." Odsekla jsem mu tiše, ale důrazně, doufala jsem, že mně uslyší a bude v tématu pokračovat. Nepokračoval a zkoušel mně. Bylo to krutý. Hodně krutý, ale z mý blbosti, že si myslim, že něco chápu, ale přitom ne.
Když jsem pak šla z oběda, potkala jsem ho, a on se mně teda ptal (to mně děsně potešilo). Povídám, že Elvan, že je to jméno turecký běžkyně.
"Jo, to sedí" (já jsem totiž příjmením Turková) "To je běžkyně na lyžích?" (on i já jezíme na lyžáky rok co rok)
"Ne, ta byla na letní olympiádě v Athénách, normální běh, mně se to její jméno líbilo, tak jsem si ho napsala, olympiáda je totiž děsně dobrá příležitost k získávání a shraňování jmen, no a když pak po mně někdo chtěl nick, tak jsem napsala tenhle a už mi zůstal."
Sice jsme spolu nemluvili dlouho, ale já z toho měla takovej zvláštní, hezkej pocit. Asi sem divná, co? Máte v okolí taky nějakou postavu, která podle vás určitě nečte Harryho, ačkoliv jste s ní na toto téma nikdy nemluvili a nikdo vám o jejím/jeho vztahu k HP nic neřekl?

Re: Pottera mají rádi i ti,do kterých byste to neř
Autor: molly
Datum: 26. 12. 2005, 23:30:57

Ja som ešte nikdy nenarazila na človeka, ktorý by mal rád HP. Je to čudné, ale tých, ktorých k tomu nedokopem ho ani nepoznajú. Možno je to tým, že nepoznám dosť ľudí, alebo čo. Jednoducho nič.
Prvýkrát som sa s tým stretla keď som praxovala v sekunde, čo sú 12 ročné decká. Jeden z nich povedal oči ako Harry Potter.

Re: Pottera mají rádi i ti,do kterých byste to neřekli
Autor: Aries
Datum: 26. 12. 2005, 15:25:11

Včera jsme byli oficiálně zkouknout mimino a dost mě šokovalo, když tchyně začala z ničeho nic rozebírat Snapea :-)

Re: Pottera mají rádi i ti,do kterých byste to neř
Autor: neviâthiel
Datum: 26. 12. 2005, 14:35:47

Jednou jsem šla zaplatit internet na koleji do Informatického ústavu. Na konci chodby jsem objevila dveře, které byly zamčené, protože za nimi je jen zeď, a na nich nápis "Harry Potter a Tajemná komnata". Upřímně mě to rozesmálo a dodnes neznám pachatele - lidi, co mají během přednášky narážky typu "hele, neviditelná křída jak z Harryho Pottera", se totiž nacházejí převážně v Matematickém ústavu:))) Mám ale podezření na jednoho trhlejšího přednášejícího.

Re: Pottera mají rádi i ti,do kterých byste to neřekli
Autor: Lunita
Datum: 26. 12. 2005, 00:36:38

Ja som vždy bola v šoku, že HP majú radi aj starší ľudia. Keď som objavila fórum o HP (ešte starú dobrú Soviu poštu), tak ma prekvapilo, že ľudia nad 30 môžu mať radi HP. Mnoho ľudí, ktorých poznám (tí starší) väčšinou považujú HP za rozprávku pre deti. Tak som bola milo prekvapená, že predsa len existujú aj starší HP fanúšikovia. Ako napr. tá babka, ktorá má 80 a zbožňuje HP!

  << Zpět